Trött...

Det blev en tuff dag idag. Uppe ur sängen ungefär som vanligt, körde Elin till skolan, åkte till stallet. Släppte ut Mercy och Varre. Mockade två boxar. Tog in Mercy i väntan på veterinären (som var 40minuter försenad). Visade en skogstokig Mercy på ridbanan ( herre min Gud vad han hade att ladda ur sig). Hasse kom vid 11:50... hämtade In Varre för att slå på en tappsko. Släppte ut Varre och Mercy i hagen igen... Åkte från stallet vid 12:30. In i duschen, åt en omelett ( som älskade maken fixade medan jag duschade) och åkte in till jobbet. Slet i saltgruvan till 19:30. hemma vid 20:15 åt middag, skrivit lite mail och nu bloggen.
Den här dagen har tagit musten ur mig... Och mycket beror på att jag inte visste vad jag hade att vänta mig idag...
 
Armbågen... Var jag kanske mest orolig för. Hon kände på den och sa att det är en gammal rest av en slemsäcksinflammation (bursit) helt ofarligt.
Överbenen... ej inflammatoriska och ligger inte an mot någonting som skulle kunna ge någon hälta ( vilket han heller inte visar).
Däremot tyckte hon att han kändes öm på vänster sida av ländryggen vid palpation.
Longeringen.... Hade jag varit lite klok och förståndig hade jag sett till att han fått röra sig lite på linan den sista veckan. Det tog bra många varv innan han lugnade ner sig så pass att han kunde trava i ett bra tempo utan att få tokryck.
Lite stel tyckte hon från början på böjt spår, men det gav med sig efter kanonuppvärmningen :)
Rakt spår - Aningens trång, men det kan rätta till sig när han vuxit färdigt och musklat på sig. Hon kollade igenom sadlarna och tyckte att min svarta Santa Cruz var den som låg bäst på honom. En equiterapeut eller kiropraktor om sisådär 2veckor. Metacam (antiinflammatoriskt) from nu och arbete på lina utan inspänning / löslongering på ridbanan för att få igenom rörigheten i ryggen. Möjligen kan jag prova med en chambon - 3 till 4 dagar i veckan á20 minuter.
Ridbyxorna och sommartäcket ligger på hemköp och väntar sedan i måndags. Så paketet och receptet måste jag hämta ut i morgon....
 
Men nu måste jag sova...

Kommentarer
Postat av: Vonne

Det lät väl ändå ok? Men jag förstod inte varför han ska ha Metacam? Var det för ryggen? Kram

2013-04-17 @ 09:25:24
URL: http://www.vonnes.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag har en Chabong någonstans så slipper du köp ??

Svar:
☼ Anna ☼

2013-04-17 @ 09:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0