upp o sedan neeeer ...

Usch ja, känns jävligt trist just nu. Har tappat sugen till det mesta.

Aldrig mer ska jag vända ut och in på mig för att försöka få hästlivet att passa in i ett vanligt liv.
Jag har nu gjort flertalet försök, men något utfall blev där inte. Så ... Nu skiter jag i det...

Har just nu tappat sugen för allt och känner att det kanske inte är rätt forum att spy ur mig precis allt jag känner  för så det lämnar jag i tankarna...
Det är nätt och jämt att jag finner någon glädje i ridningen. Var det nödvändigt att ta det enda jag verkligen känner att jag brinner för? För vad får jag istället? Dåligt samvete och ångest...
Gnäll och gnöl...

Nej du Vonne... Leendet kom inte idag heller :(


Prozak... eller vad f-n det heter kanske skulle vara nåt? Det finns ju mängder av såna preparat...


"mumsfilibabba"
Bilden stulen från "RPC" (riksföreningen psykoterapi centrum)...

Dagens skörd :)

foto2467 (MMS)

Dagens skörd :)


Fi faen...

... men vår älskade Prins Gulliver ligger nu ute på hästnet under "till salu"
Elin har fixat annonsen, text, bild och ett nytt You-tubekonto.

Här är iaf annonsen http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=522462&inriktning=1&typ=12

Video... från Lill-Elins filmning i hagen till terrängträningen på Nilslund i vårasElin håller på att ladda upp fler filmer, men det tar ju sån gruvlig tid...


♥ Vår finaste pöjk ♥

Foto: Elin F ( äk "Lill-Elin")

Lördagens debutant i Fälttävlan

Har ju helt glömt av att rapportera... Eller kanske inte glömt, bara inte orkat...

Debuten är gjord och de var jätteduktiga i ösregn. Allt var blött, genomblött. Gräsbrodd till terrängen fick jag köpa nya för att de små gräsbrodden vi hade broddat med inte skulle räcka till.
Det känns som en hel vetenskap vilka brodd man ska ha på olika typer av underlag... Kanske kommer jag att kunna det efter lite övning.

Well... dressyren var jättefin trots kort framriding, hela 67,5%, banhoppningen felfri och efter dessa två första moment låg Elin och Gulliver som delad 2:a.
Sedan blev det en lång väntan på terrängmomentet. Elins klass startade kl 15. Ett stopp på hinder nr 2 och många tidsstraff blev det då hon red in i mål 59sek långsammare än optimaltiden.
De hamnade på en 16e-plats som var en väldigt bra prestation, de första starterna ska vara roliga och stimulerande för både häst och ryttare. Det måste vara en positiv upplevelse för att göra båda säkrare i terrängen. Jag är glad att hon inte pressade varken sig själv eller Gulliver på det plaskblöta underlag som tävlingen gick på.

Här kommer en liten mobil-bild från framridningen till terrängen, vädret inspirerade inte direkt fotografen i mig.
just det... för den oinvigde... Brodd! :)

akutlåda
Bild från www.therealhorseshop.se
En ridsportsbutik i Enköping som specialiserat sig på fältävlansutrustning.

Mina träningar :O

...ja, de obefintliga alltså...

Min intention var att idag börja om på vecka 2 av mitt 12veckorsprogram (vägen till min första mil) då jag fick en smärre muskelbristning i vaden... Idag alltså... men jag tappar sugen. Jag åker till stallet på morgonen. Fodrar och släpper ut hästarna. Fixar iordning allt till min egen häst så att jag bara behöver åka upp och rida på eftermiddagen/kvällen. Allt för att hinna med lite annat också. Men vad är det då som händer? jag blir ju tvungen att vänta in Elin.Hon har ju inte fixat ponnyn, dessutom väntar hon på ridsällskap. Jag slutar jobba 15.15 och är hemma vid 16tiden. Då ska jag först köra hem en kompis till Elin ( vi åker ju ändå det hållet då vi åker till stallet) åkte hemifrån vid 16.30 kanske, något senare... men jag tror inte att Elin satt till häst förrän klockan var närmare 18.30 Jag hade ridit klart och fick vänta. Vänta så länge att vi blev kvar sist (tillsammans med familjen Hedberg) och kvällsfodrade. Hemma kl 20.15 - skithungig! inte fan orklar jag ut att springa då. Pest o pina... Hur i helvete ska jag få tiden att gå ihop? 

Lika bra att lägga ner skiten, det är bara frustrerande att stressa för att försöka hinna när det ändå inte blir genomförbart i slutändan. Jag blir bara sur och vresig. Djuren får gå först...Synd bara för jag tror verkligen att joggingen skulle hjälpa mig väldigt mycket med ridningen. Jag borde ha gjort som Vonne, börjat på semestern för att få in en rutin. Börjar nämligen känna en press på att vara hemma mer, även om detta ännu är outalat... Det bara känns så och eftersom jag ska jogga ensam är inte heller det någon kvalitetstid... men helt klart vore det toppen om Elin kunde vara lite mer avlastande. Hade en plan om att Elin skulle ta hand om båda hästarna en dag i veckan inkl. intag. Sedan en vilodag för pållarna, vilket gör att tid för annat skulle fungera och sedan har jag ju en dag på helgen också. Det rör sig ju trots allt om 3 dagar i veckan... Hur göra? när allt jag säger är skitjobbigt, för hur ska hon orka?... är jag bara PMSig kanske? Känner att jag bara vill skrika , gråta och vara skitförbannad på någonting eller någon, men det vinner man ju inga stilpoäng på så det är bara att bita ihop och hoppas på att känslan försvinner...

Hooomer Simpson

.... Visst.... Jag kan ju inte bara låta bli att dela med mig av något så fantastiskt roligt :)
Kom på jobbmailen från ingen mindre än Maria förstås ...

...Du ljuger om du säger att du inte drog på smilbanden :)

Ledig fredag

Det var idag det. Men jag har slitit hund, som man kallar det.
Morgonfodring och utsläpp.
Lite allmänt småpyssel i stallet innan jag åkte hem för en snabb visit. Åt en sen frukost. Åkte med Elin till hööks. Köpte bakbensskydd till terrängen, medicalcard (kostade bara 29kr) och en nummerlappshållare. Hade öite bonuspengar att handla för så det blev inte så dyrt :)
Sedan direkt till stallet (och redan kl 12.45 var vi utsvultna).
Hovis kom och skodde båda pållarna kl 13. Han verkade ha hela långa eftermiddagen på sig för Ujuj vad han pratade :)
Mycket om ditten och datten. Kungahuset vara eller inte vara... om bankfolk och om att de inte kan läsa en resultatrapport, om poliser och att Skåne borde lämnas till Danmark (Hasses kommentar) sommarledighet och ledigt i allmänhet, om barn och barn-barn.. puh... Jag och Elin var inte lite hungriga då vi lämnade stallet för att snabbt få i oss lite mat... Sedan tilbaka igen för att... bära hö! Elin rida och packa inför morgondagens Fälttävlan.

De ska ju ordna vårat höloft. Nytt golv osv.
Idag bar jag över ALLT hö till andra sidan av loftet, mot grannstallet... och gissa om man luktade spännande då detta uppdrag var slutfört.
Det vore väl lätt som en plätt om gården hade städat så att det går att lägga hö där. Men det är så skitigt med gammal duvskit och bråte som ligger överallt... Jag vet inte om jag vågar sopa golvet, då blir jag väl dödssjuk och gör jag det inte blir hästarna säkert dösjuka. La en presenning under det hö som jag orkade flytta i förrgår och jag hittade min gigantiska presenning som ligger under resterande jag bar över idag.

Så nej, helt utan träning blev jag inte denna vecka. Alternativträning * 2 har det faktiskt blivit :)

lämnade förresten tillbaka nummerlappshållaren igår, den dyra rackarn... -bra där Anna :)

Nu ska jag titta på Ice age... Gillar den grymt :)


Veckans träningar

Veckans träningar ställde jag in :(

Vaden är fortfarande inte helt bra och jag vågar faktiskt inte utmana att överanstränga den igen. Förhoppningsvis kan jag ge mig ut på en lättare jogging nästa vecka bara för att känna hur det känns.

Debutanten...

... Elin alltså :)

Hon ska starta sin första fältävlan på lördag. Jag fick lov att efteranmäla henne. Först ville jag inte, men då jag sökte på alla "lokala" tävlingar i sthlms län under ett helt år fanns det enbart denna att anmäla till. Egentligen skulle jag ha uppgraderat Elins tävlingslicens med 400kr till en juniorlicens, den täcker alla tävlingar i Sverige för ungdom till 18 år, men efteranmälningsavgiften var bara 150kr och tävlingen relativt nära hemma så det fick bli denna.

Men smakar det så kostar det... eller hur är det man brukar säga? tvärs om är det kanske?... hur som helst...
Att bara få starta kostar 300kr i ord startavgift+ 150kr i efteranmälningsavg + 250kr för ambulans och veterinäravgift...
Dessutom tillkommer då lite annan utrustning än vid vanlig hopptävling.
Man måste ha ett hjälmöverdrag om man har en sammetshjälm (för att omnman ramlar av ska inte hjälmen stoppa röörelsen i marken utan "glida" lättare).

Kostar: fr 150-300kr på Täby stall o foder, finns i alla möjliga och omöjllga färgkombinationer...


Hon måste ha ett medicalcard, läsbart och synlig på armen.

Kostar: 85kr hos Anderssons häst och hund

Hon måste ha en nummerlappshållare:

Kostade 299kr (dyrt som fan)

Säkerhetsväst har ho sedan tidigare (tack o lov) de kostar ju en rejäl slant - phu...

har jag nu glömt nåt tro?
Säkert... Just det nummerlapp på hästen också, emn det har vi också sedan tidigare :) för typ 19kr...
Vecka 2 ... Alla träningspass avklarade :)...

foto2454 (MMS)

Vecka 2 ... Alla träningspass avklarade :) Idag blev det mörtanspåret 40 min med 3min jogg, 2min-intervaller. 5400m mark har jag totalt i mina ben. En sträckning i vänster vad som jag hoppas inte är så allvarlig. Annars känns det riktigt bra :)


arg medelålders(?) man...

Under min 1 timmespromenad idag tillsammans med gubben och vår Asta gick vi på en man, gick på o på, vad jag menar är att vi mötte en man i spåret.
Asta gick lös brevid oss och ägnade inte denna man något som helst intresse och det gjorde inte vi heller. Men det visade sig inte vara ömsesidigt. Han höll på att gå upp i atomer för att Asta gick lös. Gav oss en föreläsning om att man inte får ha hund lös och att han minsann inte ville ha lösa hundar inne på sin tomt och han hade minsann en tvååring hemma som han var väldigt rädd om...Jag stod mest och gapade av förvåning över detta utbrott, men min kära make kan ju inte ge fan i att ge svar på tal, han fixar inte det där med att fortsätta gå och totalt ignorera personen  ( vilket kan ge ännu högre blodtryck hos motparten många gånger) så det resulterade i att karln tog ett foto som han dessutom tackade för :O. Gudarna vet vad han ska använda det till?
Ja, jag vet att det råder ett strikt hundägaransvar, men det har man oavsett om hunden är kopplad eller inte. Hade Asta sprungit  på honom och velat hälsa, eller om hon faktiskt gått in på hans tomt där hans två år gamla barn befann sig då hade jag förstått honom. Det kändes som om han redan var arg på något och vi var bara ursäkten på att få skälla ur sig och skaffa sig ett case.
 
Jag ogillar hundägare som alltid säger att "hon/han är snäll".. eller "så brukar hon/han aldrig göra" "hon/han har aldrig förr tidigare... " osv. Är man hundrädd och det kommer en lös hund rakt emot en spelar det ingen roll om ägaren står 200m längre bort och skriker att den är snäll, det är ett hån och det är detsamma som att säga "jag bryr mig inte om att fostra hunden i lydnad" för visst hade det varit snyggare att kalla in hunden? och du ka ge dig fan på att en hundägare som säger de andra fraserna säger samma sak vid alla sina lösa promenader med sin hund, för det är precis så hunden brukar göra. 

Just av dessa anledningar, vill jag bara påpeka, brukar jag ytterst sällan ha våran hund lös. Just idag uppförde hon sig exemplariskt och det händer allt oftare numer, men hon är långt ifrån 100%. Men när husse ska gå med, då ska hunden alltid vara lös. 
Jag som sedan ska ut o springa/gå i spåret får skämmas, för det lär väl inte vara sista gången man "gick på" denna mycket arga, medelåldriga man? Ska jag behöva vara rädd för honom i spåret? Vad är en hund i jämförelse att vara rädd för?
Mina, mina, mina ... :)

foto2451 (MMS)

Mina, mina, mina ... :)


Cravings... Ordinarie pris 1490... O nu 70...

foto2449 (MMS)

Cravings... Ordinarie pris 1490... O nu 70%... Butiken ska upphöra... Vill ha dem! Nu sitter jag på kontoret o överväger att gå ner o köpa dem...


Grattis mitt älskade barn

Idag fyller hon år igen... Min lilla dotter som nu hunnit bli 21år.
Jag kan inte fatta att det är 21 år sedan ett sådant fint flickebarn föddes.


                     

                                            ♥         ♥         ♥

vardagen är tillbaka...

Så är det...
I morse var det morgonfodring och utsläpp och jag var bra mör då jag äntligen satt vid frukostbordet...
Gled in på jobbet vid 8.30 och gick igen kl 15. Åkte hem och nästan genast åkte Raoul och jag vidare till Täby C för att shoppa en födelsedagspresent till min Malin som fyller 21 år i morgon. Elin red den stora fuxen barbacka... "hajfena" säger väl rätt mycket om hur oskönt det kan vara :) men det kanske bara är jag som är känslig? Elin, galningen, har ju hoppat 1m barbacka på henne också... ajaj...

Imorgon blir det snabba bud igen och jag ska försöka pallra mig till jobbet åtminstone 30 minuter tidigare än vanligt, allt för att kunna går lite tidigare :)

Nu orkar jag faktiskt iget mer idag. Gnugga lite på tanden innan jag somnar på söta örat.

Nattis!

Det var svettlätt :)

Nu är jag förvisso aningens stum i benen, det blev lite backar idag. Men det värsta är inte uppför, vilket man kan tro, det är nerför som är sjukt jobbiga för mina lår. Idag blev det "Mörtanspåret" runt tillsammans med gubben. 3min jogg och 2min gå i 35 minuter.
Flåset var helt ok och återhämtningen gick fort. Ett gott tecken... visst? :)

Vecka 2 är härmed påbörjad
          ....

Undrar förstås vem denna anonym är... Ge dig till känna kära du ;)

Citerar en kommentar:
Anonym
om sjukt nöjd med mig själv :):

Härligt jobbat, funderar på att haka på, kanske skall vi sätta upp som mål att springa tjejmilen nästa år ihop??

....jobb, jobb... jobba...

Idag gäller det, idag är verkligheten i kapp. 3 veckors ledighet är nu över. 
Trött som ytterst få(?) då klockan ringde för ett tag sedan. Nu har jag ätit frukost. Snart är det dags fär att bege sig sig till SL-center i Täby för att tanka in nya 30 dagar på kortet. Raoul sa att SL skulle höja priset med 200kr/30-dagarsperiod. Men då jag kollade på hemsidan står där fortfarande 690kr... Olidligt spännande, eller hur :)

sjukt nöjd med mig själv :)

Härligt att kunna bocka av en vecka...

Så här såg den första veckan utDagens pass (pass 3) kändes skitbra. Nackdelen är att jag inte har någon vidare koll på var jag ska springa. Man hinner så jäkla långt på 5 minutersintervallen :)

Men Nu är den första vecka gjord och jag är så sjukt nöjd med mkig själv.

Jösses...

Shit vad det regnar!... Jag som ska ut o springa idag.  Planen var att springa vid lunch för att ha det gjort innan matintag, hämta hem Gulle från betet och egen ridning... Fastän jag inte är gjord av varken socker eller papper låter jag helst bli detta ösregn... Det skulle ju bli finare... eller?
Jag tror att jag överlåter till Elin att ta hem Gulliver. Ja, jag kör henne till bommen givetvis, men sedan får hon leda/rida (vad hon känner för) hem honom ensam... Under tiden kan jag ströa boxen och fixa lite annat ditt o datt.


Min sista lediga dag och det ska vara på det här viset... I morgon börjar allvaret igen...


Nu är klockan James Bond... Time to gå o l...

foto2437 (MMS)

Nu är klockan James Bond... Time to gå o lägga sig... Nattis!


i väntan på att hundprommisen ska vara avklarad...

.. ja, husse och vovvan alltså. Jag sitter här och väntar på att nagellacket ska torka :)

Idag är vi på väg för att fira svärfar i Gävle. Vonne fixar, trixar och rider Varrefjun.
Jag gjorde färdiga höpåsar på loftet resten har Vonne redan koll på, det är oförändrat sedan innan betet, men jag kanske borde ha förankrat det? Det blir ett litet SMS efter detta inlägg :)
Min lyckliga vän ♥

Jag red inte men det gjorde Vonne...

...och se vilken lycklig vän jag har :)

Just Love it ♥ En bild säger mer än tusen ord


Vonne o Varre

Efter "lilla slingan" med Vonne till häst och jag raskt promenerande brevid,blev det ett bad för "Tant Varians" ... Flätade ner den ståndman hon fått då hon fick mankammen nednött av halstäcket i vintras och som nu börjat växa hej-vilt...
Efter badet fick mitt fjun gå ut i hagen... och vips...rullade hon sig fin i dammet...


Nybadad


oh... what a beautiful morning...

... och nästan all träningsvärk i låren är borta. Märkliget med tanke på hur ONT jag hade igår. Men det gör ju inget om jag säger så. Idag är jag däremot aningens öm precis där vad vadmuskeln börjar, eller om den slutar precis innan hälsenan?... Vilket som, då kanske du förstår var jag har ont iaf :)

Jag måste nog dessvärre köpa nya löpardojsingar. Sömmen bak i hälen, på det där "kuddiga stället", har gått upp. Igår under promenaden hem från sommarhagen, kändes det som om jag hade småsten i skon. Jag tejpade det naturligtvis så att jag kunde springa igår, men det är ju ingen optimal lösning. Skitskor säger jag bara... Har ju bara haft dem omkring en månad.
Jag har ingen större lust att lägga ner lika mycket på mina egna skor som jag gör till pållarna ;)

Jag hade tänkt en ganska tidig morgon. Men här sitter jag fortfarande i min numer blekta, ljusrosa morgonrock och dricker kaffe och bloggar Raoul jobbar,Elin o Fabbe sover :O. Men sämre kan man iofs ha det. Ska gör mig en liten jordgubbssmoothie innan jag beger mig upp till stallet och fixar till min stora vackra fuxdam med det vita i ansiktet.


Varre på Ängsholmen.

... å så var de bara fem...

Idag fick hon komma hem igen... Mitt Varrefjun. Kvar i hagen är det nu bara fem pållar. På söndag går Gulliver hem och på måndag (?) lämnar Vincent betet.

Jag gick till sommarhagen och tillbaka. Till sällskap hade jag Asta (vovven alltså). Träffade Vonne och bankade i lite stolp, drog lite ny tråd och delade av hagen -igen... Eller, återställde vinterhagen, är mer rätt att säga. Jag åkte till Granngården och köpte nya spiralgrindar till Voltenhagen. Så när Vonne , jag och Viccan återgick till lite annat så hade vi gjort ett bra jobb med hagarna, som nu bara är att använda igen. Vad duktiga vi är! :)

Nu har jag inte bara stumma påkar. Jag har två tummar som inte riktigt lyder. Stolpen slog vi nämligen ner med en stor o tung gummiklubba efter att vi använd ett jordspätt för att få till någon form av hål. 
Men allt lite lagomt försiktigt ändå. Jag ville inte förstöra mina fina sommarnaglar :O
Morgondagen ser jag fram emot. I morgon ska jag rida :) och tvätta hästen och... mocka, bära vatten, fixa mat igen...
Så om jag hasar mig till sängen nu, blir det morgon lite snabbare :)


yes! I did it :)

Så där ... Pass 1:2 avklarat... Dock inte hel 3km. Spåret är bara 2,5km. För mig spelar det ingen roll huvudsaken är att jag ska kunna mäta sträckan i tid och förbättra den vecka för vecka.
Hur som helst har jag GRYM satans träningsvärk sedan första svängen. Jag går som en gammal tant. Vonne skrattade många gånger idag. Att sätta mig ned på en stol är smärtsamt, mycket smärtsamt... Jag tar stöd med armarna och då benen inte orkar hålla emot släpper jag dem bara, rakt fram :)... det blir en liten duns när röva slår i. Trots denna jävulska träningsvärk gick joggningen utöver förväntan. Jobbigt såklart, men jag kände aldrig att jag tog helt slut och även om tiden inte är den bästa jag någonsin gjort så är jag riktigt stolt över att jag tog mig runt. 17 minuter och 25 sekunder tog det :)Nytändning...

Efter hagbesök hos finaste hästen. Åkte jag hem. Jag kikade en stund på katastrofen, den som vi alla kallar "hem". Fick en smärre ångest då jag insåg att; Jag har semester, det är fint väder, jag vill verkligen inte städa. Så istället för det som en god husmor hade gjort = städa... Åkte jag till Nibble och hälsade på. Å där var det verkligen full rulle. Där hade alla hästarna kommit tillbaka från sommarbetet, där hade Rebecca dressyrträningar. Många ekipage jag hann jag med att se, då jag lämnade Nibble var klockan omkring 20.00

Fick ett erbjudande om "tantläger" hos Dotty i Hölö 19-21aug... Jag vill så det värker, men värker gör även plånboken. Mycket pengar, som jag förvisso vet att jag får mycket hjälp och mycket skoj för, men vad gör man då det tryter? Jag och Varre har ju varit där en helg i våras, så jag vet ju hur fint det är...
Ja, visst skulle jag kunna gå upp i tid som Malin, en bekant, sa. Att den tid jag lägger ner på bloggen skulle jag lägga ner på arbete istället... Men den halvtimmen om dagen jag lägger ner "här" skulle knappast märkas i kassan (inte ens 30minuter vissa dagar jue)... well, well... Hon kanske tror att jag är en sån manisk bloggare :)

Jag har ju gått ner i tid för att få mer tid med det jag tycker är roligt. Jag har tagit med i beräkningen att jag inte har råd att göra allt jag skulle vilja. Så när jag säger att jag inte har råd är det inte för att beklaga mig, snarare att jag bara beskriver varför jag inte kan delta, eftersom det är sant, iaf med kort varsel. Jag ju inte säga att jag inte vill, eller inte har möjlighet, då ljög jag... Jag tycker nämligen att min hälsa är mig mer värd än en kurs. Så nära som jag var att rasa under... Nog "ojat" om detta :)

Det var iallafall en massa "kändisar" i ridhuset då jag kom...
Jenny som fyllde år... hela 26 -igen ;)
Loi som red sin "Lillebror"
Mickan som red Tabella, Mickans föräldrar på läktaren...
Familjen Harsem med sina fina ponnysar.
Elina och Diego... 
Nettan och Paulina
Åsa
och Armondo... Och alla utom Loi såg jag rida för Rebecca.:) ... Hmmm... närmare 3timmars inspiration med andra ord :O

Blev så taggad att komma igång med träningarna igen. Så idag får hon komma hem, mitt Varrefjun.
Igår var jag upp och ströade boxen skurade vatten hinkar. Nackdelen är att vi har fått äckliga flugor i stallet som bits, och det gör skitont... Vet inte vad man ska vidtaga för åtgärder för att bort dem... Kanske ska lägga lite energi på att ta reda på det?
Nu har klockan slagit lunch... Ska jag hinna med något så behöver jag sätta lite fart...


Jag tror inte att min häst vill komma hem...

foto2422 (MMS)

Jag tror inte att min häst vill komma hem... De har det faktiskt rätt bra på betet.


Tisdag

... och fint väder...
Styrde min kosa till Vonne för lite fika och babblande. Det var riktigt länge sedan. Vi tillbringade si sådär 3-4timmar i varandras sällskap. Åkte ner till stallet kollade den trasiga hagen och redde ut ett par trådar, men vi konstaterade att det nog krävs mer tid än en halvtimme för att få ordning på hagen. "Hjälpte" (eller stjälpte?) Vonne att ströa sina boxar, hon tog hem sina pållar igår kväll. Så medan Vonne har 2,5vecka kvar, är pållarnas semester slut ;)
Jag funderar på att ta hem min pålla också. Elin verkar vara föga intresserad av att ta hem Gulliver fn då hon träffat en ny "kompis" :)
Kanske kommer Varre hem innan helgen, jag har inte riktigt bestämt mig än...

Idag är det minst sagt lika fint väder och jag vet inte riktogt vad jag ska hitta på. Men något måste det bli, för det ska bli mer ostadigt längre fram i veckan och jag vill verkligen njuta medan jag är ledig. Inte bara våndas över att jag ska jobba på måndag igen.


vecka 1:1 .... Dvs första träningspasset,...

foto2417 (MMS)

vecka 1:1 .... Dvs första träningspasset, första veckan avklarad :) benen orkar, men det kändes som om lungorna skulle sprängas. Gå 3 min o jogga 2min. i hela 30minuter... Trodde inte att 2min kunde kännas så grymt långa...


The botten is nådd!

.. Nu jävlar får det vara nog...

Alla duktiga människor omkring mig som tar tag i sin hälsa. Nu är det banne mig dags för mig också. Borde ju ha startat och fullföljt, inte minst, vår egenkomponerade LCHF-liknande diet vi hade i vintras. Jag tappade trots allt 4kg. 4kg som jag absolut ätit upp igen, vilket kändes på den fina blusen jag fick av mamma o pappa i födelsedagspresent :(

Om alla andra kan komma igång, då borde väl jag också klara det... eller?
Allt är som mest tungt INNAN man kommer igång. Ryggen gör faktiskt inte ont längre och jag har nya löpardojsingar... Sätta fart är det som gäller.
Löparträning för nybörjare är ett program som Vonne följer för andra tredje veckan och Maddis  (Vonnes dotter) är inne på sin fjärde vecka. Jag tänkte att,  kanske är detta något för mig med. Min naprapat har förvisso sagt att jag ska vara försiktig med löpträning eftersom jag har ett överrörligt bäcken... Eller om det var löparbandet jag skulle undvika?... hmm... Hur som helst har jag använt det argumentet för att "slippa" löpträna på många år. För många år sedan löptränade jag ändå rätt regelbundet, utan skador eller ont i ryggen för den delen heller... och vid försiktig start för att inte tappa suget eller överanstränga mig ska jag följa detta program, skapat av Magnus Hagström.
Vi ses i spåret ... I morgon börjar jag :) Läs mer «här»Måndag o semestern fortsätter...

Min sista vecka inleder jag idag. Då har jag haft mina tre veckor o attans vad fort tiden går.

Frukost tillsammans med mamma o pappa. Sedan löste vi ett par datorproblem (kanske la vi dit några nya också, det vet man ju aldrig). Instruerade pappa hur han hittar alla bilderna i sin telefon då han ska föra vöver bilderna till datorn. De hade tydliigen gått bet på det tidigare.
åkte och hälsade på hos Malin Henke, fikade och pratade lite stunt innan mamsen och papsen satte sig i bilen för att åka till Borlänge.

Nu ska jag se efter vad resten av denna dag har att erbjuda mig... Jag kanske hinner åka till min häst...
om jag skyndar mig att åka NU, hoppas att bilen startar :)


det blev att omplanera dagen...

I morse hade jag en ganska klar bild om vad som skulle ske med dagen. Men ju längre in på dagen dagen kom , blev det att stuva om och planera om. Det är ju ändå det som är det sköna med semester.

Först pratade vi om att skrapa, måla och kitta om fönstren på framsidan. Planerade och tog verklig fart för att åka till Byggmax. Men mitt i den planeringen kom Raoul på att han aldrig ringde till sin jaktkompi från Nyköping i lördags. Sagt och gjort ringde han upp honom. Erfarenheten sa mig att det kan ta ett tag. Så vad gör jag?
Jo, jag sätter mig och börjar jämföra abonnemang mellan olika mobiloperatörer och OJ vilken djungel det är, men det utelämnar jag just nu. Klockan tickar vidare och jag lyckas, utan att ens vara medveten om det, att få aven Raoul att kika på fenomenet mobiloperatörer, detta då han avslutat sitt samtal. Jag plockar fram mobilen och läser ett SMS... "Hej! Vi tänkte åka om hos er, är ni hemma? Vi startar snart härifrån. Kram mamma"... då jag läste SMS hade det redan hunnit gå 45 minuter. 
Ställde in Byggmax, tänkte att hästarna har det bra, annars hade jag hört annat. Åkte och handlade medan Raoul började putsningen av potatisen.

Nu sover mamma och pappa, vi fick dem att stanna kvar- Mat med vin till blev mutan. Tänk att det fungerar så bra :) Raoul som ska jobba imorgon sitter fortfarande uppe med mig. Han kommer att  vara helt slut i morgon, stackarn... eller vad jag menar är idag då klockan hunnit bli 01.

Nu ska jag övertala oss att försöka sova några timmar :)


  


RSS 2.0