Nu händer det grejor...

... eller ja... iaf en grej :)                                                                    


I fredags var det en Finsk familj som och kollade på Gulliver - Vår prins för övrigt, om nu någon skulle ha missat det :)...

De blev överförtjusta i honom. Elin visade honom från sin absolut bästa sida i ridhuset på Nibble.

Familjen kom lite innan utsatt tid (som man ska göra).
De fick se Gulliver komma in från hagen, bli borstad i boxen, kratsad i hovar, sadlad, tränsad och bli lastad. Allt detta skötte Elin om, visade den unga ryttaren hur snäll han faktiskt är och hur säker man som förälder kan vara då man har sitt barn nära Gulliver.

Jag på knagglig Svensk-Engelska. Pappan i den finska familjen var den enda som kunde göra sig förstådd på Svenska och på knagglig Finsk-Engelska... Ja, det var lite spännande att förstå varandra vid vissa tillfällen :)
Vonne var självfallet med och det var skönt, för även om hon själv inte kände sig som den mest stabila klippan var hon det ändå.
Jag hade inte räknat med att de på stört - innan ens barnet klivit av Gulliver, bestämde sig för att de ville ha honom - förutsatt att vi vill sälja till dem.

Magkänslan var så perfekt... De bor i ett mindre samhälle utanför Åbo där mamman i familjen föder upp Finsk häst. Ston med föl varje sommar som ska vidare till nya hem gjorde att hon mycket väl förstod vad vi kommer att gå igenom då säljer honom. De har även en nyligen godkänd hingst. På gården går även en gammal trotjänare, en ponny, som de inte har hjärta att göra sig av med. Flickan är bara 9år gammal så hon har ju många år kvar på ponny, jag tror faktiskt att han kommer att få ett kanonhem. Flickan log från öra till öra då hon red honom, pappansa hela tiden jatt han var den finaste ponnyn de de varit och provridit och hanmer än väl motsvarar deras förväntningar av en läromästare. Nu ska vi besikta honom och vara överens om vem som ska stå för vad innan handpenning läggs. Om allt går bra kommer Gulliver att bli i Finsk ägo i dagarna omkring 23-26 januari.

Tårar, tårar och stor sorg. Paniken drabbar mig emellanåt... Egentligen vill jag inte alls sälja honom. Men hur kommer man annars vidare? hur skulle Elin annars kunna komma vidare?


Prinsen ♥



Kommentarer
Postat av: Åsa

Håller tummarna! Låter ju som ett fantastiskt bra hem för Gulliver

2012-01-08 @ 16:02:19
Postat av: Vonne

Ja det kändes verkligen jättebra med den finska familjen, bättre kan det inte bli. Så sött när tom mamman fick tårar i ögonen...Kram

2012-01-08 @ 21:24:30
URL: http://vonnes.blogg.se/
Postat av: Lena

Blandade känslor, Snyft!

Kram

2012-01-10 @ 09:41:22
Postat av: Sara

Åhhh... Lite översvämning i ögonen nu... Han är så fin er lilla prins!

2012-01-15 @ 20:40:24
URL: http://saralunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0