tre dagar igen...

... sedan jag gjorde någon uppdatering.

Torsdag... jobb. Köpte 3 säckar foder, körde Elin till stallet och lämnade av fodret sedan åkte jag till styrelsemötet hemma hos Mona. Hemma efter kl23... Lina red och fixade Varre.
Jag ska färdigställa bokföringen för klubben då Viccis nu har avflyttat till Norrköping pga studier.
Måste dessutom rapportera in antal medlemmar under 2010 till, vilket jag pysslar med i fliken bredvid detta inlägg :)

Fredag... Trodde jag hade morgonfodring och utsläpp, men det visade sig att jag åkte till stallet helt i onödan på morgonen. Jag hade inget av det... Jag hade kikat på fel vecka och även skrivit fel vecka i almanackan.
Red tillsammans med Åsa och Felicia på kvällen. t middag och somnade i soffan efter två glas vin :O

Lördag.
Städade så jag blev svettig. Skulle åka till Ekerö och hämta Elin kl 12. Ella, Roland och Anders hade kommit då Elin och jag ramlade in genom dörrarna kl 14. Elin skulle på 15-årsbal så jag körde henne till Malin där hon skulle sminkas, sedan åkte jag till stallet. Tog in hästarna och red ut tillsammans med Vonne på Flisan och Emellie på Curly. En trevlig tur. Det var ju så länge sedan jag var i stallet och än längre sedan jag träffade Vonne.
Men det ä mycket nu... Trots att jag bara jobbar 75% så hinner jag inte riktigt runt...

Idag... Ska jag ta in pållar... dra fram elevatorn och få upp höbalarna jag hämtade hos Sara för två veckor sedan. Förhoppningsvis så går elevatorn att flytta nu, vilket inte gick för 2 veckor sedan.

Nu ska jag fortsätta med rapportering av medlemsantal...

Tre dagar!

Men fy på mig! Kommer av mig alldeles när det gäller mina uppdateringar här. Pysslar med 1000 andra saker känns det som. Men när jag nu tänker redogöra för alla 1000 saker, är de ju inte så många direkt :)

För-förrgår... Stall och ridning på ett underbart Varrefjun.

I förrgår efter stallet låg jag på soffan och läste medan gubben kollade handbollen mellan Sverige och Danmark. Somnade en nanosekund förstås och kröp ner under täcket 21.45 :O

Igår, var jag stalledig (som de flesta onsdagar). Åkte till Nibble och hämtade klubbens laptop. Träffade lite folk, bla Rebecca, som jag inte träffat sedan i våras/försomras. Rebecca satte lite nålar i Nalle. Lite milt påpekar jag att Varre skulle behöva en behandling också... Då kontrar hon direkt med att "jag vet någonting annat som hon hon också skulle behöva".... Dressyrlektion! fyllde jag snabbt i... och det är ju så och det är inte bara Varre som behöver det ;)

Även Loi, Jenny, Paulina, Nettan, Mickan och Helena var i stallet. Alla åtde av Loi och Nalles 1-årstårta, alla, utom jag! -klappar mig själv på axeln- ;)

Hem och skulle kolla lite redovisning för ridklubben, men datorn är lösenordsskyddad och då jag inte fått lösenordet kunde jag inget göra. Fick det av Vickis, men då hade jag hunnit bli för trött.

Nu är det bara att sätta fart, dags att åka till jobbet ;)


Trailertjuvar i farten!

Stulet hästsläp! Tranesläp boggie, vit med blå rand, regnr: TCD 622. Ring polis om ni ser den. Stulet på Rydboholms Gård, Åkersberga. 3km från E18 mot Norrtälje och 1km från Waxholmsvägen (väg 274).
Kopiera detta till alla era vänner!

Lås era släp och om det är möjligt, ha inte elkabeln i transporten.

Jag räknar släpen varje dag, gör det ni också!

(Det är Emellies trailer som blivit stulen)


god morgon

Här sitter jag och laddar för ett utsläpp av pållarna. Jag har inte morgonfodring så jag tar det lite lugnare på morgonen :) Ska jobba mina 6timmar och de hinner jag ju med fastän jag kommer något senare.


Jag klarade faktiskt av det, jag menar att sy klänningen. Våndades en aning över hur jag skulle sy i det dolda blixtlåset i sidan. Satt och klurade en hel del, vände och vred, nålade och nålade om innan jag till slut lyckades få det rätt.
Festen var trevlig och inte så blöt så i söndags vaknade jag kl 9 och mådde bra.
Bilder från självaste festen har jag inte just nu, men kanske kan jag knycka någon bild av den inhyrda forografen, gissar nämligen på att det kommer att dyka upp bilder från företagets intranät... ve och fasa!

Så här ser iaf klänningen ut på galjen ;)
Stallkläder på, utsläpp och sedan jobb... Nu får jag sätta lite fart ändå :)

klarar jag verkligen detta???

ojoj mamma... Nu hade jag verkligen behövt ha din hjälp... Nu har jag nog tagit mig vatten över huvudet. Jag ska SY!!! och det måste vara klart till lördag kväll... tema 50-tal och jag har shoppat tyg men något mönster fanns ju inte som passade, så nu ska sy ett linne som jag ska sy på en kjol till... Undrar om jag klarar det? kjolen??... hmmm ja den ja... jag har inget mönster på den, men jag tror ändå att den är den lättaste...
Men så här är iaf tanken att det ska se ut då klänningen är färdig... (kladdig och ful teckning men det ger väl ett "hum" kanske ändå?) Tyget från Sannas tyger i Enebyberg och även hjälp att kombinera mönster med något som inte finns ;)

... och så här ser det ut just nu :O
Tyget är jättegulligt.. Rosa pepita med aningens bäckebölja...

Favorit i repris...?

Igår fick Raoul komma o hämta mig på jobbet... Spydde som en räv -igen!
Jag förstår verkligen inte varför jag drabbas. Senast var det ju när Jakob fyllde år.
Aldrig tidigare har jag drabbats av kräksjukan, inte ens när barnen var små och det spred sig som en löpeld på dagis/fritids och jag har inget minne av att barnen varit drabbade heller, så varför blir jag drabbad nu? Jag har alltid haft en "järnmage" att lita på...
Nåja, idag mår jag bättre, men stannar hemma om-ifall-att jag skulle råka vara smittförande med något spännade.
Det är alldeles uppenbart att det är någonting som går runt just nu, för inte kan det ha varit den Indiska resataurangen vi besökte till lunch igår? chicken tikka sizlar masala var iaf gott då jag intog den :)

Dagen ska ägnas till att småäta för att jag så snart som möjligt ska vara helt 100 igen... nåja, 99, i vart fall :)


bakhalt så det räcker...

...Min kära make undrar om denne man och jag gick i samma skidskola...

Ni som känner mig VET att jag aldrig någonsin, never ever again, kommer att ställa mig på ett par längdskidor. Det finns ingenting i denna värld som kan göra mig så hatisk mot döda ting. Jag känner hur jag bara villl bryta av skidorna, knäcka dem över knäna, som man knäcker en gren. Känslan väller upp i mig när jag ser hur han kämpar...
-Ärligt talat ... var i  hela friden ligger tjusningen? Men videon är ju iaf lite skoj :)
Söndag...

Blir lite bortskämd av mina stallkamrater känner jag. Jag skulle haft morgonfodring och utsläpp. men Zandra skulle i väg till Berga NBG på en Pay & jump med Flisan så de tog både fordring och utsläpp då de skulle iväg tidigt.
Hoppas att det går (gått?) bra för ekipaget.

Idag har jag, som ni kanske ser, kastat ut julen här på bloggen. Det var på tiden :)

Sitter och överväger att ta mig till stallet och ta Asta med mig. Raoul är och jagar och Jakob ligger väl o sover.
Jag har ju en del pyssel som jag behöver ta tag i...  Riva ner julen i stallet och flytta över Gullivers grejor i nya garderoben bla... Om jag sedan orkar ta upp den gamla till loftet återstår att se. Men allt tar ju längre tid än man räknar med så det är väl bara att sätta fart.

Jag skulle även behöva kasta ut julen hemma, men tar det senare tror jag :)


Fina va!

foto2132 (MMS)

Fina va! Kröp ner i dessa godingar efter en mycket spännande dag... Skulle till Flen o hämta resten av höet. Vaknade toksent, Raoul hade tydligen stängt av larmet och somnat om. Jag hade inte hört det alls. Bilen startar inte och när den väl gjort det så åker Raoul till stallet o hämtar trailern, denna hade dörrarna frusit på så han fick köra "strömlöst" till Täby där vi tinade upp låsen. Kom i väg. Lastade in det lilla hö som låg kvar på Sara o Mannes höskulle, fikade och åkte hem. Fick möte med en bil och mannen var så rar att han åkte långt åt sidan så att vi skulle passera. Vilket visade sig inte vara så bra för hans del. Han fastnade. Vi fick åka til Stäringe och ställa av släpet och sedan tillbaka för att hjälpa honom upp ur diket. det gick åt skogen, han kom allt längre ned i dket. Åkte och hämtade en spade och skottade snövall. Han sa att vi kunde åka så då gjorde vi det. Hoppas att han kom upp. hemma hade elevatorn frusit fast så höet ligger kvar i trailern... Nu ska vi äta lite mat. Jag är vansinnigt hungrig... Älgfilé med hasselbackspotatis, stekt palsternacka och stark bearnaise... och givetvis ett glas rött till ;)


hopps...

Ojoj... här har det ju verkligen inte hänt någonting sen sist :)

Jag har inte hunnit. Jag har läst... helt galet vad jag har läst. Jag hade svårigheter att somna en kväll för att jag blev så skärrad av den hemska och lmålande beskrivningen vid bortrövandet av ett barn. När jag väl somnat drömde jag mardrömmar och vaknade av att jag grät. Fattade först inte att det var en dröm, utan var helt uppriven. När jag hade slängt mina ben över sängkanten på morgonen tog jag mig en allvarlig funderare på om jag verkligen skulle läsa färdigt boken om det som var skrivet i den påverkade mig så mycket... Det höll sig ända till jag satte mig på tåget.. Jag MÅSTE ju veta hur det går... Den följande natten var lugnare. Dock påpekade min älskade make att han inte ansåg att jag skulle läsa boken precis innan jag gick och la mig på kvällen.  Han visste inte om han skulle klara en natt till med mitt osammanhängande pladder :O
Nu har jag läst ut boken som jag fick i julklapp av Vonne... Så fantastiskt bra och miljöer i Stockholm med förorter och sjukhus som jag så väl känner till, vilket hjälper till att understryka spänningen...Boken jag har läst heter Hypnotisören och är skriven av Lars Kepler.
Faktum är att den var så spännande att jag noga planerade vad jag skulle göra, i vilken ordning och vilken tid det fick ta för att jag skulle få sätta mig att läsa.

Inser att jag egentligen inte ska läsa denna typ av böcker. Jag blir så totalt uppslukad. Men jag kan inte låta bli.
När jag åkte hem från jobbet igår passerade jag pocketshop vid Östermalms T-banestation.... Jag PASSERADE... men då jag kom fram till t-banans spärr, vände jag om och gick för att leta efter den andra romanen av Kepler, Paganinikontraktet, men jag hittade den inte. Men jag kunde i gå ut utan att ha bok med mig för att läsa under mina korta tågresor till och från jobbet. Så nu läser jag en bok av Kristina Appelqvist som heter den svarta löparen... Undrar om den kommer att gripa tag i mig lika mycket?

Ja... jag vet....

...många anser att julen är över vi det här laget... och det tyckte man ju som"liten" också, julen var liksom slut efter julklappsutdelningen på julafton.

Ja, jag syftar till min header... Jag ska göra om den... men det är ju inte förrän tjugondedag Knut, man kastar julen ut...Det är ju bara trettondag jul i morgon. Alltså har jag ett par dagar till på mig att bestämma hur det ska se ut här och Ni ska veta att jag inte vet hur jag vill ha det. Har man inte större problem än så, har man det ändå rätt bra eller hur :)
Nu ska jag kika på Göta Kanal II, som jag redan sett några gånger, men resten av familjen vill se den, så jag gör dem sällskap.

Sovmorgon i morgon.. Myyyys! ;)


Wow... hon kan skriva!

Jösses!
Fick denna länk av en vän på FB idag. 
Lisa beskriver väldigt målande och rätt exakt vad som sker i stallen.
Hon klär av den där allmäna uppfattningen om gullande och vårdande, som om det skulle vara den största anledningen till att vi "hästtjejer" tillbringar all vår lediga tid i stallet, in på bara kroppen...
Vi är maktgalna! inte så himla långt ifrån sanningen skulle jag tro. Läs hennes inlägg, det är långt så du bör ha ordentligt med tid på dig. Naturligtvis riktar sig inlägget egentligen mer till de som inte varit unga hästtjejer (eller är hästtjejer) och till de som har en skev bild om vad hästtjejer egentligen uthärdar (hårt arbete, kalla, frusna och hungriga för jämnan).
Och varför i hela friden slutar vi att rida i tonåren?... en gång hästtjej ... alltid hästtjej, eller hur...
Bloggerskan är "I are Lisa" och du läser mer «här»


barnfritt? :O

... eller nästan iaf. Elin har lämnat oss för att åka till Thailand med sin pappa, Marie, Jossan och Carsten.
Hur ska det gå för mig nu, då jag inte har en uppstudsig tonåring hemma, som vet vad som krävs för att göra sin mamma vansinnig? det låter som om även jag ska få semester. Men sanningen är den, att jag saknar henne redan och det kommer jag väl att göra ända till den 19:e då hon är hemma igen, helt förfärligt brun och sådär onödigt fräsch och utvilad.
Moa kommer att ta hand om Gulle-Bullen en hel del. Jag fick ett fint litet brev med en massa datum somde kan hjälpa mig med GUlliver, vilket jag är väldigt tacksam för.

Nu är det dags för att lulla i säng, imorgon är det jobb igen. Men inget morgonutsläpp, det bytte Emellie mot tisdagen istället. Vilket passar utmärkt då jag har tagit en kompdag och Hasse-hovis kommer och klämmer på nya skor på båda pållarna.

Nattis!

skottår i år med ;O ?

Jösses, vilket skottande det har varit... Skottning var den sista fysiska ansträngningen 2010 och den första 2011.
Utsläpp av pållarna och min tanke var att de skulle få komma ut senast kl9, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Först, bokstavligt talat, skotta mig fram till bilen och sedan skotta fram den under all snö som föll i natt. Jag tror att det var närmare 20cm täckte hela bilen (eller iaf en stor decimeter säger gubben). När jag väl fått fram bilen under snömassorna så startar den inte. Jag fick gnössla med den ett bra tag innan den behagade att starta. Skulle visst tanka den också... Framme vid ST1 i Täby inser jag att väskan står kvar på trappan hemma, det blev lite kämpigt att ha den på axeln medan jag skottade. Så hem och hämta väskan, tanka bilen och sedan upp till stallet ca 45minuter försenad.
jag vet inte ... men känns det som om 2011 började så bra?
Det ser iaf ut att bli ytterligare ett skottår :)

Men vilka fantasiska snögubbar man kan göra ;)
Men det har ju verkligen inte gått att göra snögubbar eller snölyktor heller, för den delen. Det har ju varit alldeles för kallt och då snön precis kommer har man ju som sagt fullt upp med att skotta undan den :)

Jag har inte avlagt några nyårslöften. Kanske är det ett tecken på att jag blivit äldre och förståndigare (?)
Det känns inte som någon mening med löften för bara löftets skull. Det man lovar ska man ju iaf ha en sportsmössa att kunna hålla. Är det så att man vill lova sig själv någonting så gör man det då man känner att tiden är mogen, inte bara för att det blir ett nytt år.

Hur har Ni det med nyårslöften? avger ni några?RSS 2.0