Solokvist...

... sånär som på Elin, hund o katt...

Hade helt förträngt att R skulle till Johannesburg i går... Det kom lite som en chock i fredagskväll. Jag hade ju inte hunnit ställa in mig på att vara typ ensam i helgen...
Körde honom till Arlanda igår och var hemma vid 18-tiden igen.Upp till stallet igen ( hade ju morgonutsläppet) för att fixa till pållarna. Hem och försöka kasta ihop någonting som kunde påminna om midddag. OCh det blev ihopkastat... Köpte salladsmix på lösvikt på ICA Stop och en färdiggrillad kyckling. Det var bara att smacka ihop allt och sedan äta - väldigt bekvämt :)
Borde väl vara duktig och handla lite så det finns något att laga mat av så slipper jag den stressen i veckan. Men vad 17 ska man hitta på?

Regn idag, just möjligen något lättare regn, men jag drar mig för den längre promenaden med hunden. Men det är bara att bita ihop och gå...

Huset borde storstädas, jag får se vad jag orkar med. Måste sitta med redovisningenför Ridklubben också,vi har styrelsemöte på tisdag och jag borde ju kunna presentera någon form av resultat...
Tiden går och här sitter jag till ingen nytta.

Hunden först
Redovisningen no 2...sedan får vi se vad tiden räcker till, för hästarna ska skötas om också...
Trevlig söndag alla!



Vinnare av tävlingen...

... som f.ö. var ett riktigt bottennapp. Lovar att aldrig mer ha någonting sådant här på bloggen igen... Eller var det kanske priset som var det trista vad vet jag?

Jag har bara fått in ETT enda svar som tack o lov även var rätt...

Vinnare helt utan konkurrens är min syster-yster Sara ( vogelberga.blogspot.se)

Så här ser Saras (och det rätta svaret) ut :)





Visst är det så...



... Men ibland känns det så mycket lättare om man får klaga av sig lite. Det är ju inte alltid man har orken att verkligen ta tag i saker och få fram en lösning...


Bildtävling!

Tävlingspremiär på bloggen :)

Detta är första gången..  Kanske även den sista och enda... Vem vet?


Ser du fågeln?






Hur tävlar man?

Du sparar/ kopierar bilden och lägger den i ett ritprogram (vilket som helst).
Runt det som du tror är fågeln ritar du en cirkel/fyrkant... Du sparar och publicerar mailar bilden till
[email protected] på din egen blogg Sedan skriver du en kommentar i detta inlägg och skickar med en direktlänk till ditt egna inlägg på din blogg.

Vem vinner?

Första kommenterade/mailade rätta svar är vinnare av denna eminenta tävling.

Vad vinner man?

En presentation (som du får författa på egen hand) av din blogg med fast länkning på obergs.blogg.se.
Har du ingen blogg, kanske det är dags att skaffa en? ;)
Givetvis får du presentera dig utan blogg, som en läsare :)
  
...Företagsreklam censureras, lika med snusk och skitsnack...
och censuren står jag för :)

Vinnaren redovisas här nästa lördag 25/8 efter kl. 20.00



Bilden är tagen av mig i Portugal efter strandpromenaden. Fågeln ska vara en Strandpipares unge, de sprang där på stranden som små maskrosbollar :)


INFO!
Jag har för tillfället begärt att få alla kommentarer granskade... :)

inne i den vanliga trallen igen...

Nu har jag jobbat en vecka, Varre har fått på sig skor.o jag har ridit min häst för första gången sedan jag släppte hästarna på bete i slutet av juni. Det känns riktigt bra att vara tillbaka till allt "det vanliga" igen :)
Mercys mugg / rasp stör fortfarande och nu nåste vi få bukt på eländet. Karlederna är fina nu men utsidan på vänster bak från kotan och en bit uppåt är inte bra än...

Dagens shopping blev detta... Inte det mest spännande men direkt nödvändigt



Skulle ha haft Hibiscrub och Lactacyd också men det var slut (?!) på apoteket i Arninge...

för en ganska lång stund sedan kom jag hem från stallet. Ridit idag igen... men jag lovar dig att det kändes då jag satte mig i sadeln- gårdagens ridning ... sittbenen då jag satte mig ned - aje... och ljumskarna på det, som inte riktigt var med på noterna. men det går över.. Om en vecka är det ett minne blott :)

Grattis Malin!

På din 22:a födelsedag idag...

Du jobbar men jag hoppas att den ändå blir toppen!

Var finns alla fina bilder när man vill ha dem?
OM jag skulle lägga upp en bild på Malin då hon sitter på systerysters häst skulle Malin radera mig från telefonboken och jag skulle aldrig mer höra av henne...

En liten favorit i repris får det bli...


Tävling???

Jag har ett upplägg för en tävling här på bloggen. Jag har ju aldrig haft det tidigare, eftersom jag inte hittat något bra att ha tävling om - förrän nu :)


Återkommer med en presentation lite senare ...



Hemma!

... Lite skönt är det faktiskt.

Att resa är lite jobbigt, jag känner viss fasa inför start och landningsmomenten. Vi pratade om det och vi kom fram till att det förmodligen handlar om controllern inom mig... Jag har svårt att låta någon annan ha rodret, upplever precis samma osäkerhet när man är ute och åker båt...
Förutom start och landning gick det ändå rätt hyfsat, men väl på planet ville jag bara hem till min häst. Jag har - hör och häpna, inte haft någon stallabstinens, utan njutit av ledigheten och haft fullt förtroende för att Vonne och Elin skött om mina fina hästar :)

Tack älskade Vonne för omsorgen du ägnat min häst denna veckan. Väldigt, väldigt uppskattat <3

Elin hade hopplektion för Miccan igår och det gick toppen. Det verkade som om även Miccan var lite överraskad att han var så arbetsvillig. Bilder blev det inga,  Kameran i telefonen hängde sig då jag skulle filma och jag iddes aldrig starta om telefonen...

På kvällningen i går blev det ett installningsmöte, där vi gick igenom hur hagkoalitionerna ska se ut och vilka hagar som disponeras av vilka hästar.

Lite ledsamt i ögat då mitt och Vonnes samarbete med hästarna nu avslutas. Vi har arbetat tillsammans i många år nu och det har alltid fungerat så himla bra. Det har aldrig varit något tjafs om pass osv...  det har bara fungerat. Det är med sorg som jag avbryter samarbetet, men det måste fungera med både mitt och Elins förtroende till hästarna som vi hanterar.

Mitt samarbete kommer i fortsättningen bli med Eja och Bitte.
Vonne kommer att samarbeta med Sandra.
Camilla, Åsa och Lena är den tredje gruppen som redan nu delvis samarbetar.
Hoppas att våra nya grupper kommer att fungera.
Den hetaste diskussionen rörde sig om hagarna.
Jag tycker att vi måste se till att det, ur säkerhetssympunkt, fungerar med hästarna.
De som har "snälla" hästar kan ha sina hagar längre bort än de som har lite mer "stökiga" hästar... Detta måste vara det som är grunden till hur hagarna disponeras, därefter en rotation av hagarna.
Det är ju tyvärr inte alltid att hagindelningen blir till allas belåtenhet... Ge och ta tycker jag är ett bra motto - inte bara ge och inte bara ta.




sista dagen...

Idag lämnar vi Portugal...  Vi har haft en underbar vecka med rätt mycket promenerande (makens påfund), jag hade gärna åkt lite mer taxi. Uppskattningsvis har vi nog förbrukat 5-6mil ill fots. Fötterna har läkt ihop bra, stor lycka idag men några mysiga barfota-promenader på stranden har jag inte klarat av. Boken har jag väl löst ungefär 4e0 sidr ur... Lite småseg iaf så här i början, den kanske blir bättre. Sitter i lobbyn på hotellet, vi fick behålla rummet till kl 13, planet från Porto lyfter 16.30 Portugisisk tid, så vi blir hemlösa ett par timmar.
Inte så mycket shopping trots 2 dagars promenerande i Porto...  backar upp o ner...
Färdmedel har varit regionaltåg och tunnelbana - hör o häpna... makens initiativ även detta, han som aldrig åker kommunalt hemma :O
WIFI går spersgt o  jag vet inte hur många gånger jag åkt ur då jag ska spara som utkast.... börja om o börja om....

solen verkar....

eller inverkan snarare... Vissa delar av kroppen verkar ha intagit en något mer djuprosa ton. Och jag menar nu verkligen vissa delar av kroppen. För det är en väsentlig skillnad mellan vänster och höger ben, det vänstra verkar ha fått betydligt mycket mer sol på sig .... märkligt med tanke på att de utsatts för precis lika mycket sol under lika lång tid - det är iaf vad jag tror ;) jag kanske kan hinna justera till det under morgondagen ...
OS pågår ju för fullt, men tvsändningarna här på hotellet sänder all annan sport än det jag är intresserad av. Tankarna gick ju givetvis till svt live o sändningarna på webben. Men si det går inte då svt inte har sändningsrättigheter i Portugal. Så min.fråga till er som råkar följa denna, min, blogg o som även följer hästeriet i OS.... skicka gärna en kommentar om hur det går för våra svenska ekipage :)

promenader...

ja jisses som vi promenerat.I förrgår la vi dryga milen bakom oss, där mina kilometrar förbrukades i flip-flopp. Dessa km kändes ordentligt i mina vadmuskler igår då vi skulle ta oss in till Porto. jag i flippisarna för att köpa mig  ett par gympadojor. Träningsvärk är väl en sak men mina fötter har gått sönder. onda o rassliga sprickor, jag tror att mina barndoms-eksem kommit tillbaka. Det gör så ont att gå. PINADE mig ändå igår och avverkadee ytterligare dryga milen. Men idag säger fötterna stopp! Raoul är på väg in till Espinho för att shoppa hjälp för mina ynkliga fötter. Jag har lagt mig vid poolen :)
Tänkte läsa lite. Köpte en bok skriven av Birgitta Stribe som heter "endera dan" en  bok om en "fulfoting". fråga inte vatför jag föll för boken, jag har ju något som i det närmaste kan kallas för fotfobi. Men just idag känns det som en ytterst passande bok ;)

3 dagar igen....

Tiden gårr fort när man har roligt.
födelsedag med goda vännen Vonne med Thommy o sonen Jack. Malin o Henke o min Jakob. Givetvis min älskade make. Skön sång på morgonen innan jag åkte till stallet för att släppa ut hästarna o släppa ihop Mercy o Caramell. Att släppa ihop 2 hästar som aldrig gått tillsammans tidigare innebär alltid en risk, för även om de inte sparkar mot varandra sblir det nästan alltid spring.Våra hästar var inget undantag. De fick ju dessutom sprutt på Chantique o Mulligan i hagen bredvid...
Här hade jag tänkt lägga upp en bild på pållarna, men det verkar som om blogg.se inte gillar att ladda upp bilder när man kopplat tpp telefonen via wifi...'ledsen gubbe' ... Just nu sitter jag på ett hotellrum i Portugal tillsammans med gubben. Har försökt mig på lite shopping på förmiddagen, men det gick "så där" kan man ju säga... Solstolen ett par timmar på eftermiddagen... Nu ska jag ställa mig i duschen o sedan ska vi ta oss in till Espinho för en bit mat. Datorn är med så kanske dyker det uPp en bild eller två senare ;-)

RSS 2.0