efter dagens träning...

... för Rebecca är jag helt slut som artist :)
Träningsvärk i morgon är ett absolut kvitto på dagens ridpass. Både Varre och jag dröp av svett. Nu har hon, den kära Reecca, höjt ribban igen. Jag har nu massor som jag måste ta tag i till nästa vecka. Jag måste ju visa att det händer något :)
Just nu orkar jag inte skriva mer. Det får kanske bli en film. Vonne följde med och hon stod och filmade nästan hela tiden -helt imponerad över att hon orkar :)

Nu är det slut för idag- tack för idag :)
God natt!

♥ 

fick ett mail...

som jag bara måste dela med mig av... :)

How to identify a meth lab

As a law enforcement officer I have been approached by several people lately wanting to know how to identify a Meth Lab.Here is a picture of four Labs.  I think it's pretty obvious which one is the Meth Lab. 
I hope this helps. 

  

Let me know if I can be of any further service in this matter.


Himla mycket promenerande på morgonen... F...

Himla mycket promenerande på morgonen... Först ut med alla hästarna. Sedan till tåget. Då har elin fortfarande mitt busskort, så en omväg för att hämta det. Väl ombord på tåget hittar jag varken mobil eller plånbok. Hoppar av vid djursholm ösby o åker tillbaka. Plånboken låg kvar mellan sätena i bilen, mobilen låg visst o skramlade i botten på väskan :o tar nästa tåg in till jobbet. Jag bara undrar hur denna dag kommer att sluta om den började så här? -6 grader då jag släppte ut pållarna i morse så de fick behålla sina stalltäcken på, de är nog för varmt klädda idag :(


Sommartider...

Hey, hey... sommartider...

Ja, då var det dags igen, även om just sommarvärmen lär dröja.

Minnesregel 1...

Sommartid startar... När man ska ställa FRAM utemöblerna ( = ställ fram klockan med 1 timme)

Minnesregel2...

Sommartid slutar... När man ska ställa TILLBAKA utemöblerna (= ställ tillbaka klockan med 1 timme)

Lite lätt förvirrande dock, för oss som har utemöblerna framme året runt ;O

Fredag-lördag

Träningen för Rebecca i fredags gick superbra... Nu har Rebecca höjt ribban lite igen... Hon gör det snyggt och lite i smyg :)
Varre trilskades lite då hon skulle gå på trailern, så att mitt fina, bruna träns gick sönder i sidostycket på vänster sida... In med hästen i stallet och börja om från början. Försök nr 2 sa bara "slurp" så stod hon inlastad.
Resan till Runsten tog lång tid... fredag, löning och värsta-värsta rusningen, vilket jag räknat med, men vi var ju 20 minuter sena från start och jag var tvungen att svängen förbi hemma eftersom jag glömt min sovsäck... För visst ser Ni... Jag kom iväg till Dotty. Detta tackar jag min älskade Vonne för. Hade det inte varit för henne hade jag fått ställa in.

Nu är det så här att man SKA ta massor av bilder, man SKA filma... Men... so sorry... Ingenting! Mobilkameran ger för dålig kvalitet på bilderna ( det spelar verkligen ingen roll vilken inställning jag använder). Så jag gav upp att ens försöka.

Men vilket ställe de har! Allt är nybyggt...Stora boningshuset i herrgårdsstil, ridbana och skrittmaskin, stallet, gäststugan, garaget... Allt är inhägnat av vita staket och vid uppfarten en stor, svart järngrind.

Stallet är jättefint. Högt i tak, med solarium, spolspilta, bred mittgång, kök, kaklad toalett med dusch, tvättsuga...
Vattenkopparna har ett eget vattensystem som gör att vattnet alltid cirkulerar oavsett om hästarna står inne eller inte.
Jag bodde i gäststugan... ett eget hus med 3 rum och ett fullt utrustat kök. Toalett och dusch. Nu tillbringade jag bara natten där, men det skulle inte vara några som helst problem att stanna kvar i en vecka :)

Lördag...Ridning tillsammans med Dotty på ridbanan. Övade på  läxorna jag fick av Rebecca på fredagen. Galopperna blev helt magiska i båda varven. Dotty sa att med dessa galopper på tävling får du 8:or... jag växte flera, flera cm...

Varre är verkligen kanon nu, när hon väl släpper, vill säga. För hon har väldigt mycket egna föreställningar om vad som är viktigt att lyssna på. I början är det sällan jag som prioriteras ;)

Hemma-hemma var jag vid 20-tiden och då kastade jag mig över datorn och anmälde mig till Hufvudsta 7/5. En LB:2 med tävlingsstart kl 08.00...  Tävlingsanmälan öppnade igår kl 18 och då min anmälan kommit in kl 20.07 var det 33 anmälningar gjorda.
Numer är det först tillkvarn som gäller. Det vill till att man har satt påminnelse på telefonen :)
Men nu vet jag att jag är med, det är bara till att ladda :)

Så där ja...

Wallmans igår var riktigt trevligt. Riktigt, riktigt duktiga. Maten var bra även om jag kan tycka att det var något snålt på tallriken.
Jag hade dock inte räknat med att medelåldern skulle ligga på omkring 60 år :O .
Sjukt många som firade sina 65,78,85... år till alla Björn och Bennys hits genom åren.
Showen slutade omkring 22.30. Jag satt på tåget hem 23.20.

Försöker lösa mina stallpass på lördag så att jag kan åka till Dotty, men jag saknar svar ännu så länge... Vill inte lämna Emellie med både ut och intag, men hon har inte återkommit om vad hon kan tänka sig att ta för pass så jag vet inte vilket jag ska leja bort... Nåja... Hon svarar nog senare under dagen...

hej min blogg...

... det är jag, din slappa bloggerska som hör av sig. Men det är bara bloggandet som är slappt. Resten rusar runt i 180... Hur i hela världen hann jag jobba heltid tidigare?

söndagen ägnades åt hästar. Div3 häst dressyr på djursholm.  Sedan egen häst som skulle pysslas med och ridas.

Måndag intag av pållar. Sedan var det träning för mitt ponnyhopplag på Fornboda för Caroline Kamensky.Vilken tjej! Bara 21 år och har placeringar från YR-EM i frankrike nu senast. En superduktig ryttare som dessutom pratade med ungdomarna på ett okonstlat språk, så de verkligen förstod vad det var hon ville få fram. Alla 5 tjejrna var mycket nöjda efter denna träning.

Min egen träning fick stå över idag. Raoul hade ingen direkt koll på när han skulle vara hemma så jag bokade en Rebeccaträning på fredag kl 18 istället... På Runsten!...jag måtte vara galen. Men jag blev så oerhärt taggad att verkligen komma igång iigen. Pratade med Dotty, som givetvis redan visste att jag skulle till dit på fredag. Hon ville att jag skulle fortsätta ner till Hölö när jag ändå var ute och åkte så långt söderöver...Vilket jag kanske gör. Varre får bo i jättefina stallet och jag i jättefina gäststugan :)

nu är det dags att sova. Jag ska fodra och släppa ut hästar i morgonbitti. till kvällen är det utgång med mina arbetskamrater och jag har inte de  blekaste aning om vad jag ska bära på kroppen...


Lördag...

Arbetsveckan har varit lugn men jag har har morgonfodrat och släppt ut hästar 3 av arbetsveckans 5 dagar. Vonne har ju tagit sina pållar till Jennie Fröcklin under de tre veckor som Sandra har sin praktik. Kvar är då Emellie och jag som delar på ut och insläpp under denna tid. Även om det är tufft så går det trots allt lite lättare att kliva ur sängen då dagsljset börjar tidigare och håller i sig längre på dagarna.
Idag hade jag bara utsläpp på schemat så det blev iaf en liten sovmorgon och frukost med gubben :)


Tog en kopp kaffe och satte mig på baksidan av stallet, mot stalldörren och njöt av värmen. Hästarna mumsade på sitt hö i hagen. Allt var så lugnt och fridfullt. 
Tog en ridtur runt slingan med Elin och Åsa i detta underbara väder.
Är det vår nu?                                                  

När vi släppt ut Varre och Gulle i hagen igen dök en bekant person upp på gårdsplanen :) Vonne! ♥ som sa att hon saknar oss :)

Nu är min tanke egentligen den att jag ska städa, men jag känner mig aningen för sliten. Raoul fixar middagen (som jag ju sa att jag skulle göra) Malin o Henke kommer på middag idag. Kanske är det så jag måste göra för att få träffa dem framöver... Muta hit dem med mat ;)
Burit och släpat

Oerhört trött i kroppen... Igår kom allt "horsegrass". Men jag var ju på utbildning i HLR så jag hann inte ta hand om det. Men idag stod det på 2DO-listan, ganska högt upp dessutom.
Utanpå plasten på min pall stod det 7-10 820kg och en smily... Med andra ord vägde en bal närmare 23kg.
Alla balarna skulle transporteras från mitten av gårdsplanen, in i stallet, upp för trappan och sedan till andra änden av stallet (fast på loftet). Hade det inte varit för min underbaraste vän ♥ Vonne ♥ och hennes Thommy (som dessutom bar upp sina 36balar) så släpade jag nog fortfarande dessa tunga... in, genom, upp och genom igen...

Sedan blev det fixa hästarna och rida. Kvällsfodrade åt Sarah... Och i morgonbitti fodrar jag istället för Sandra...
Nu ska jag zZzova :)halvligger/sitter i soffan...

och i det närmaste nästan gäspar käkarna ur led.
hela dagen har jag gått som i ett töcken, så vansinnigt trött och eländig.
Idag var det (som vanligt) uteritt, idag var sällskapet Emellie och Kopia, alltid lika trevligt. Varre var riktigt trevlig och lyhörd. Arbete enbart i skritt och  trav.

I morgon blir det jobb till kl 14.30 ca, sedan snabbt hem för att åka upp och ta hand om Gulliver innan jag ska gå på en för minnet uppfriskande kurs i HLR. Jag räknade precis ut att jag gick denna kurs då jag läste till undersköterska för 18 år sedan( :O )... Vad minns jag då? 10 kompressioner och 2 inblåsningar... eller är det fler kompressioner? Jag vill minnas att jag även fick praktisera ABC (Andning, Blödning, Chock) ...  men det känns verkligen som ett helt liv sedan nu.

nej go vänner, dags att mosa dunen i kudden...
Nattis!

Sol och underbart väder...

igår alltså... Då jag först var upp och fodrade och släppte ut hästarna, fixade och trixade med det gamla vanliga... dvs vatten, mat och mockning till båda pållarna. Åkte hem (hungrig som en varg) slöade lite framför datorn och TV och sedan med lite redovisning. Syster-Yster ringde och sa att de stod utanför mitt gamla jobb. Min syss Sara, Varres gamla Sara och Annika var på väg till Kyra -clinicen på Täby Ryttarcenter, men de hittade visst inte riktigt :) Lotsade dem genom rodellerna i Täby, de hotade med att komma och hälsa på i stallet, men då jag åkte därlifrån vid 17.30, höll de på att lämna parkeringen tillsammans med ca 200 andra bilar,  det blev visst ingen date ... Det får bli en annan dag...

Var hur som helst ut och red i det fantastiska väder vi hade igår (lörd). Jag fick en sådan fantastisk känlsa om att våren faktiskt är i antågande, helt underbart! Sällskapade med Emeliie på Kopia, Josefine(Diddi) på Chantique och Lina på Pepci, vi var ute i gott och väl 1,5timme. Försökte rida lite effetivt med lite lydnadsövningar, men det är svårt då vi är så många som man försöker anpassa sig till. Jag kämpade mig ordentligt svettig för att Varre skulle fokusera på mig och inte på de övriga i sällskapet. Det gick, men attans vad jobbigt det är att behöva strida om en sådan detalj.Hovslagaryrket...

... Är det sant att det finns lika många tekniker som det finns hovslagare?  :O
Hur kommer man på tanken att slå på skorna på detta sätt? och vilka söm de använder... Nästan som ett under att hästen kan gå, fast det får man iofs aldrig se att den gör heller...

Jämför mot denna... (som också känns aningen omodern)...
/>Eller mot denna....
Så mycket enklare det ser ut att vara för denna hovis och för hästen, trots att hovslagaren är ensam


Intressant tycker jag... Ska nog kolla alla filmerna :)

My legs are typ killing me :)

Träning igår för Rebecca igen…

Stressade som en galning, lektion kl 17 och jag skulle först ta in hästarna.

Lämnade jobbet, hem och bytte om (fortfarande inom ramen av planerad tid) sätter mig i bilen och den bara vägrar att starta. Svarta moln bakom bilen och råga inte hur många startförsök jag gjorde på närmare 15 minuter, men till slut kickade den igång. Planen var att hästarna skulle vara inne kl 15 för att Varre skulle hinna äta innan vi skulle åka kl 16. Det är tur att man är lite flexibel.  Mat, mockning, vatten fick vänta till efter träningen.

Kl 16.20 sitter jag i bilen efter att Varre gått på trailern utan några som helst invändningar.

Uppvärmningen gick verkligen S-K-I-T och jag var så nära tårarna för att ingenting tycktes fungera. Inga halvhalter, halterna ska vi då inte tala om. Hon tog inte skänklarna och var som ett gammalt gnissligt vitrinskåp i största allmänhet.

Men det händer något då vi rider för Rebecca… Någonting magiskt… För från tårar av frustration över att inte kunna rida sin häst, till nära tårarna över hur lyhörd hon kan bli. Även galopperna satt jättefint.  Rebecca sa att jag satt jättefint, bra position med skänkel, hand och axel, vilket var ett jättelyft för mig. Det har länge känts som om jag sitter som sladdrigt potatismos. Benen känns idag som stockar, de vill inte riktigt lyda mig. Att försöka sätta sig med benen i kors kan jag glömma ;)


(gammal bild på mig o Varre, tagen av Elin)
Några nya bilder från träningarna lär det väl inte bli med tanke på att jag numer alltid åker ensam.


God morgon...

Sitter just nu och äter frukost efter ett morgonpass istallet. Morgonfodring och utsläpp. Mockade , fixade mat och vatten till hästarna, så nu behöver LIna bara rida Varre idag, borsta och mysa lite. Vår nya styrelse för Waxholms frk komme idag att ha vårat första konstituerande möte så jag hinner inte rida idag. Det borde jag egentligen prioritera med tanke på att jag inte kunnat rida pga min rygg på hela helgen och jag ska, förhoppningsvis, få rida lektion imorgon igen.
Ryggen är ju inte helt ok, den känns så trött. Det är inte någpn direkt värk, men ni vet så där som när man gått lååångsamt på stan, kasnke kommer det från nacken som jag hade ont i ibörjan av förra veckan? Har det onda runnit nedåt?

Funderar lite nu och då på en "sån där" balans-sits som man lägger på stolen, den ser ut som en cykelsadel.Ja, vad kan man säga om detta? Här sitter ...

foto2192 (MMS)

Ja, vad kan man säga om detta? Här sitter jag i bilen på väg upp till Gävle. Jag har lite halvtrist som passagerare. Fäller ner solskyddet o spegeln. Och vad är det jag ser? Ett enda lite (mycket) grövre hårstrå som till råga på allt är krusigt. Är detta det första tecknet på att jag faktiskt håller på att bli gammal? Jag vet inte om det syns så jätteväl på bilden, men kanske om du tittar noga :)


fredag kväll

 2 glas vin har jag hunnit få i mig och  jag är fortfarande vaken framför TVn ... Det ni! :)
Men snarkas gör det...Min älskade make i fåtöljen och hunden i andra änden av soffan. De är rätt söta om man slår ihop dem ;)


(här sover Asta)


Vet inte vad jag har gjort, men ryggen gör förbannat ont. Så ont, att jag fick avstå ridning idag. Hoppas verkligen att det har gått över till i morgon.
Sitter på tåget o lyssnar på mix megapol m...

Sitter på tåget o lyssnar på mix megapol morgon med adam gry o anders :) är det någon som har en aning om hur pinsamt det kan kan bli när man egentligen bara vill apskratta rätt ut? Men jag gömmer ansiktet i kragen på jackan o kväver mitt fnissande :)


alla dessa dagar...

... de bara rusar förbi. Imorgon är det redan fredag -igen!

Morgonfodring och sedan ett intag på eftermiddagen. Ridning idag innan det blev kolmörkt ute. Solen sken faktiskt fortfarande då Varre och jag gav oss iväg. Med dressyrsadel, ridstövla, sporrar och ridspö :) Ja, ni läste rätt... Ridbanan är ju så vansinnigt kass, isig och gropig gör att uteritt runt slingan står som enda alternativ när man inte kan ta sig till ett ridhus. Men har man bara bestämt sig för att man ska träna på det som går att träna då man rider på vägarna brukar det gå bra, rider man dessutom ensam, är det inte någon annan man behöver ta hänsyn till. Det är då bara att göra sina tempoväxlingar och halter, ryggningar i svag uppförsbacke... och tänka sig att det funkar :)

Rådet var... Många upprepningar och korta intervaller så blir varken hästen eller jag så trött, då orkar vi mer... 
och så la jag upp dagens ridpass :)


småpysslar

men ni som känner mig väl, vet att det inte är husligt pyssel :)


Fixar lite mail, höbeställning som Emellie fixar och trixar med. Vi får nu leverans på faktura = jätteskönt...

Letar efter lite ridtips... så det sökte jag på och inspiration på lite hästbloggar, så det sökte jag också på.
I nästan alla hästrelaterade sökningar får man in minst en träff som hamnar på Aftonbladet och artiklar skrivna av Eva Eternell Hagen. Det kan var allt från foder, lösa benbitar, foderrelaterade sjukdomar och ridövningar. Men denna träff handlar om dressyrresultat och vips så läser jag om en av klubbens duktiga ryttare Kirsi Karvonen. Detta säger hon om vår gemensamma dressyrtränare efter sitt SM-silver med Eyd Zellton "Det är mycket min tränares Rebecca Jarmeus Nykvist förtjänst, utan hennes hjälp hade jag inte hamnat där jag står idag"
Hela artikeln (som nu är rätt gammal) hittar du «här»Kirsi och Duschesse, Stjärnholms RF 5sept 2010
(Bilden är lånad fr Stjärnholms RF)


Här sitter jag...

... och gör absolut ingenting. BORDE sätta mig med WFRKs siffror så jag har iaf har påbörjat året. Vill göra det, men det är ju förbannat svårt att sparka igång.

Idag är det onsdag och jag är stallfri. Lina fixar och trixar med Varre och Moa med Gullefjun. Hoppas att det fått en härlig dag i solskenet... Men lite stallabstinens har jag nog ändå...


Mitt Varrefjun ...

Ridpasset...

 Jösses! Det både kändes och märktes att vi var något ur form, min Varrefjant och jag. Det var inte att plocka upp stafettpinnen och ta vid där vi slutade för närmare 8 månader sedan direkt.

Lina (min högt uppskattade medryttare, på onsdagar och andra dagar då min tid blir tajt och vän) kom för att insupa lite råd och se spekltaklet :)

Ja, som vanligt
"korta tyglarna" (en klassiker) -varför ska det vara så förbannat svårt att ha korta tyglar?
"Mer innerskänkel" (och då känns det redan som om lårbenshalsens avslut,dvs höftkulans, infästning i bäckenet ska komma ur sitt läge)
"Stadigare yttertygel, led med innerhanden om hon blir för stark"
Löjligt egentligen, jag vet ju detta, varför ska Rebecca behöva påpeka det varenda gång?

Men det gick bra också. Bitvis så himla fin.
Lina sa det till mig efteråt, "att tom med jag (hennes egna ord) som inte brukar kunna se när det blir rätt såg direkt när det blev rätt".
Galopperna och ff höger är sämre än då vi slutade sist, hon faller in lite förmycket och blir springig, tar inte skänkeln som ett styrmedel utan snarare som en gaspedal, så där är jag tillbaka på ruta 1.
Rebeccas råd är att träna galopperna i höger, men absolut inte nöta. Byt övning ofta och gå sedan tillbaka till galoppen och avsluta när hon gör rätt. Hmmm... frågan är ju då bara, gör jag rätt? jag menar ju att arbetsuppgiften inte är så lätt som man kan tro...

Men attans så kul det var. Som jag har längtat efter detta. In i träningskulan. Nästa tisdag är det påt igen.

RSS 2.0