tiden går fort

Tycker att veckorna mest består av måndagar och fredagar. Tiden verkligen rinner iväg.
Idag är det 5 hela månader sedan jag gjorde slut med gamla jobbet. Det är helt otroligt! Det känns som om det var bara härom veckan... jaja... jag vet att att en hel vår och sommar sprungit förbi och snart hösten med, för urk vad kallt det var idag på morgonen. Men håll med om att det gått fort.
Drömmer konstiga drömmar om tiden "innan"... framförallt  om gamla bossen... Han är allt ifrån hur trevlig somb helst till det monster som var anledningen till att jag inte orkade vara kvar. Jag har inte pratat med honom sedan kl 16.30 den 30/4 och ändå plågar han mig i mina drömmar. Jag har ett sådant obehag när jag vaknar på morgonen att det faktiskt känns som om jag träffat honom.
Det är verkligen på tiden att det gamla släpper sitt grepp... Ska jag behöva flytta för att få lugn o ro?Dagens spåkula

"Lev inte kvar i det förflutna. Nu är det dags att se framåt och ta emot ljusets energi och kraft från naturen".

Onsdag

Idag är en av mina "släppa-kontrollen-dagar"... övning ger färdighet heter det ju :)
Lina har Varre idag och Moa har Gulliver. Vonne säger att det är skönt med dessa dagar,hon saknar dem. Kanske är det skönt när man väl ställt in sig på att det ska vara så. Men hästeriet ligger nu djupt rotat i mig. Bortsett från någon semestervecka och långhelg... så har jag nu på 5 år tillbringat minst 2 timmar i stallet varenda dag. Så det här med att släppa kontrollen, har inte så mycket med tillit att göra som att jag faktiskt får stallabstinens...

Så vad har jag gjort idag?

Lunchat med Annika, en tjej, lika ung som jag :) vi träffades för första gången på "Tantlägret" för dryga året sedan. Annika har precis som jag, gjort sin första tävlingssäsong någonsin... Lite mer flitig än jag är hon ju förståss :) Snart är det återigen dags för ett KM, hoppas att pållarna håller sig friska och krya. Får se om det går att få till lite gemensamma träningar framöver. Det vore riktigt roligt.

Sedan har jag, som ni kanske redan observerat, ändrat om lite här. Tyckte det var dags med en förändring, även om bloggen nu mest påminner om en 12-årings blogg ;)
Haha... Nåja... det går att ändra på :)

Idag känns det lite bättre... Igår var det nog en riktig pestdag. Gårdagens bittra författande känns idag som aningens orättvist, men det var som jag kände mig. Just nu känns livet som en riktig bergochdalbana och jag söker med ljus och lykta efter mitt vanliga, trevligare och mer sympatiska jag... Måtte jag hitta mig snart...


Lina o Moa...

 


Okey...

Det blidde inte ens ett timvik som säljare på en bensinmack :O -Hur jävla svårt ska det vara?
Tur jag inte jobbar när allt kommer omkring...eller tur för någon annan än mig. vem hade sett till att Pepci, Curly och Kopia blivit skodda och kommit ut i hagen? Jag var klar att åka hemåt vid 09 men kom inte ifrån stallet förrän 12...  Nej, ingen bad mig stanna. Men jag hade inte velat vara hovslagare som ska verka och sko hästar i det stall som är en ren byggarbetsplats nu. Inga väggar eller stolpar som man kan sätta fast hästarna i medan han arbetar, samtidigt som det kommer byggkillar som ska flytspackla i det som ska bli vårat nya fikarum. Så slangar in och förbi hästarna där de står och ska skos... Det var kaos... De "vanliga" byggkillarna höll på att skifta boxdörrar så att de öppnas från ut och ingången... Lägg sedan till att Göran (hovis) är en extremt pratglad man.

Ikväll är det krattning av ridbanan kl 18... Men alla kan tydligen inte vara med - så ovanligt!

Men nu ska jag kika på lite mer jobb


lite ur gängorna

... Usch, jag har verkligen tappat sugen och lusten till det mesta. Har under ett par dagar burit på känslan av total värdelöshet... Hoppas att det kan vända någon gång och att det verkligen blir min tur snart.

Egentligen har det inte hänt så himla mycket. Åt lunch med Robban (från gamla jobbet) i fredags. Han hade goda nyheter. I onsdags sa han upp sig för att börja nytt jobb. Detta landade naturligtvis inte så lyckligt hos ägarna och även Robban har nu fått "smaka"på hur det känns att säga upp sig, eftersom det är något som inte sker ostraffat.
Jag fick till slut mitt tjänstgöringsintyg, det kom i brevlådan i torsdags, bara 4,5 månad efter jag slutat. Intyget är skrivet för hand och har inte rätt uppgifter, men jag orkar inte skicka tillbaka det och be dem om ett nytt och korrekt sådant.
Raoul bara skrattade då han såg det.

I går var jag upp och släppte ut pållarna istället för Emellie och sedan började jag att måla de boxar som måste bli klara för nu i veckan ska de börja riva väggen där Miramis och Curly står. Jag hann grundmåla de nya boxarna innan Vonne, Zandra och Jack kom. Vonne superstressad helt i onödan. Hon trodde att alla redan var där och målade för fullt, men det var ju bara jag dom var där. Senare kom Sandra, Lena och hennes man. Vi målade som galningar. Allt det som var trärent skulle grundmålas och vi gjorde av med 30l färg. Då vi kladdat färdigt gjorde Vonne och jag en gemensam ridtur. En trevlig tur med mycket skritt (eftersom Varre varit lite rasslig i vä framben)lite trav och mycket prat.  Idag fortsätter målandet, men utan mig. Varre och Gulle har medryttar-dag idag så jag blev stallfri.


 

helt galet godissugen...

.. och timmen är sen denna torsdag...

Men ujujuj... vad jag önskar en stOOor gOdiSPåse...


men jag får borsta tänderna och krypa under täcket istället. I morgon är det fredag - igen... ;) Kanske kan det bli en påse med sötsaker?

Elin o gulliver på Fornboda

Framridningen...
... på extremt blött underlag,men Gulliver gör ändå det man ber honom om.
Världens finaste ♥

dagens spåkula sa...

... En underbar människa kommer att finnas vid din sida inom kort. Stjärnorna ler.

Midnatt snart och i sängen ligger min älskade make och ZzZzzZznarkar... Kan det månne vara min skönhetsömn bredvid honom som påkulan syftar till :)

Sitter och uppdaterar medlemsregistret i IdrottOnline... o fy f-- vad tid det går åt... det är så trööögt...
Men nu är det klart.

trött Anna nu


ujuj... Förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ägnades till WFRKs medlemsrtegister och lösta tävlingslingslicenser. Ett häst jobb (höhö) vill jag lova. Har länge saknat avstämningsunderlag och när jag fick det i förra veckan så har jag gått och dragit på det. Nu är det dags att söka upp och lägga in nya medlemmar, vilket visade sig vara omkring 35 (!) stycken, vilket är väldigt roligt. Hoppas bara att det inte är fler som har lämnat oss.
Viss rotation på medlemmar måste man ju räkna med.
Givetvis gjorde jag även min medborgerliga plikt idag mellan register och brödbak (som var Raouls påhitt) idag.
Kom hem vid 22-tiden efter ett superlångt syrelsemöte och nu orkar jag faktiskt inte uppdatera om gårdagens tävling. Skjuter upp det till i morgon :)Dagens spåkula

"Att vänta är inte din melodi, men snart får du vara med om ett spännande äventyr"Dagens tävling

ujuj... Nu är jag såååå trött...

Det kommer en bild-uppdatering i morgon då jag är piggare :)

Dagen började lite stressigt då vi försov oss, men det redde sig. Knoppningen av manen gick i ett flygade huj, ryktad, lastad och klar på 20minuter (mitt personbästa kan jag upplysa om ;) ) Vi satt i bilen (Gulle i trailer) bara 10 minuter senare än planen...

Det gick iaf bra för Elin i förklassen till div2 dressyr ponny idag och hon är jättenöjd. Hon red hem med 61,38% och hamnade nia (5 placerade med 18 ekipage i startfältet). Jag har filmat så det kommer upp senare. Moa som var med fick ta lite bilder.

Vad som var riktigt roligt är att Waxholms fältrittklubb vann denna första omgången av div 2 dressyr. Jätteduktiga tjejer Elina, Felica, Mimmi och Linn, väl coachade av Tina Rheborg... Grattis!!

Nu kallar kudden :)
Sov gott!


Framridning pågår... Nu är det prisutdelni...

foto1919 (MMS)

Framridning pågår... Nu är det prisutdelning för kat c.. Elin går ut som första start i kat d om bara en liten stund. Håll tummarna :)


Fredag igen

här sitter jag och skriver blogginlägg när min dator plötsligen(?) får för sig att starta om för att installera viktiga uppdateringar. Vips! var allt raderat, inte ens ett litet utkast var sparat... Lärdom, lärdom... spara ofta ;)

Nåväl... Här händer det inte så mycket. Jag sitter mest och längtar efter alldeles egen liten gård på landet. Solen skiner för närvarande och om bara en liiiiten stund (...ska bara spara lite)... ska jag ta en en halvlång prommis med hunden.

Elin slutar skolan 13.25 och då bär det direkt upp till stallet för kl 14 ska pållarna få nya dojsingar.
Hasse brukar ju vara tidig av sig så det är lika bra att stressa på ;)
efter detta pengarurholkande möte, ska jag åka och och förbereda inför tävling...

För i morgon är det WFRK som anordnar tävlingen på Fornboda. Det är div2 ponny och förklassen (som Elin ska rida).
Elin går ut som första start för ponny kategori D. Det är säsongens första dressyrtävling och det är programmet LB:1 2006 som skall ridas i både som förklass och allsvenskaklass. Ska bli spännnde och se hur väl Elin och Gulliver utvecklats på tävlingsbanan sedan sist.

Ponnyallsvenskan divII dressyr

Div II anordnas av Stockholms Läns Ridsportförbund
Den rids som lokal tävling under hösten
3 eller 4 ryttare rider (omgång 1 och 2) Lätt B:1.
Omgång 3 rids i LA:1.


Omgångar:
Grupp 1                    
18/9 Waxholms FRK   
17/10 Botkyrka RS      
Final: 14/11 Haningebygdens RF

Förra året var Elin med i laget för divIII och då vann WFRK. Vi får se om vårat lag i div2 orkar med det något svårare uppdraget i år. Håller tummarna gör jag förståss.spåkulan

....


Ta hand om din vän. Gör den där resan som ni pratat om. Det blir en lyckoträff!


.....

Hittad!!!


Visst ser ni! Jag hittade min balansboll :)... Märkligt nog, precis där jag kom ihåg att jag lagt den... När jag väl hittade den vill säga :) i en gammal strandväska, instoppad längst in i garderoben i hallen :OBlåste givetvis upp den... (den är så mycket svårare att tappa bort då)


I morgon efter morgonfodring och utsläpp ska jag balansera lite ;)Dagens spåkula

Du hittar på undanflykter för att slippa konfronteras med en person och det gör du rätt i. 


Nu kommer solen :)

... Men varken vädret eller humöret var särskilt soligt på morgonen/förmiddagen...

Hade genialisk tanke... "idag får hästarna gå i den gamla vinterhagen" Eftersom jag inte ska upp till stallet något mer ville jag underlätta för de som ska ta in hästarna på em... Sagt och gjort... Fixar iordning till Curly (Emellie är bortrest denna veckan) och då jag är nästan klar med allt, kommer det en rätt ung kille och undrar om det är jag som Anna.... Visst är det ju det.... men vad fårjag höra.... Jo... Han kom från PEAB och är projektledare för det stora bygget uppe vid ridbanan och idag skulle de gräva för att kunna dra kabel i just den hagen som jag släppte hästarna bara timmen innan... Dumt att säga till någon dag i förväg? Han undrade om jag kunde byta hage på hästarna. Visst givetvis... men hur lätt var det då? Curly och Didden var ju aldrig något probelm, men de 3 andra galningarna som sprang över stockar, sten och berghällar i hagen, i en helt galen fart. Inte fan ville de komma in. Men jag lyckades övertala dem att gå med mig då jag hämtat havre som "kom-till-mig-muta"... Fick naturligtvis gå runt med hästarna till den övre flockhagen ändå... Nu kan vi inte använda den finaste hagen HELLER.... Båda våra hagar är nu ur funktion :( Staketet är nedrivet och det är stora diken rakt över båda hagarna... Det är så trist!


:(

Näää vad trist!

Det gick inte riktigt... Nytt försök inom 2 månader...

Tycker lite synd om honom, men han verkade ändå ta det med ro.

Ciao!

God morgon!

Jaha... då har ännu en dag börjat, dessutom med vackert väder. Snart är det hundpromenad innan Jag och Jakob drar till Norrtälje... Idag gäller det. Så håll alla tummar o tår :)Dagens spåkula

Föreställ dig själv i den perfekta situationen. Den kan bli verklighet.
Var är den?

Herre jösses vad jag har letat!...
Jag hittar den inte. Min balansboll (=pilatesboll) är borta. Jag vet att jag städade undan den för ett tag sedan, men jag har ingen aning om vart... Orginalförpackningen hittade jag men det var så trasig så den låg i pappersinsamlingen. Bollen är silvergrå och hela uppsättningen ser ut som den här...

produktbildNågon som kan komma med lite uppslag om var den kan ha hamnat?önskelista... nya ridkläder...

Det finns nu massor av "vill ha"... Massor av behov av att köpa någonting nytt, fräscht och behövliga ridkläder. Tröst finns det de som kallar det... men vad är det för tröst när man inte gör det?visst är den snygg?... Så snygg att man inte tror att det är ridkläder, eller hur.


Ridbyxor med mörkare skoning är ju så snyggt...


Japp! det finns verkligen MASSOR som man skulle vilja ha...

Hur gick den nu... låten som barnen sjöng på dagis?
"Önska, önska runt i ring. Önska kostar ingenting. Tänk vad man kan ha det bra. Säg vad du vill ha" ( ja, eller nåt sånt)

Det känns lite löjligt... För vem ska man klä upp sig? Hästen? möjligen sig själv eftersom hästen ger blanka fan i hur du ser ut.
När mörkret faller är det ju ändå bara reflexer som syns bäst.
Men bara liiiite fin till träningar och tävling vill man ju vara.Dagens spåkula.

Se framåt. Håll god min när du möter personen du inte gillar. Det går bra för dig.

Varre o jag...

Jo, det var ett tag sedan jag skrev något om hur VI två, Varre o jag, har det... Varre är fortfarande (tycker jag) lite tjock i sitt vänstra framben. Hon haltar inte eller ens markerar att det skulle ta emot... Tro fan det så brunstig som hon har varit i ett par dagar nu. Hon skulle nog kunna springa benen av sig för vilken hästherre som helst :)

Rider henne i skritt ca 1tim/dag... Påbörjade en 10dagarskur med BoT och det är 5 dagar kvar, får väl se om det ska förlängas eller inte. Alltid lite jobbigt, alla säger så olika för BoT ska få full effekt. Nåväl, de lindas på innan vi ger oss iväg ut och sedan får de sitta på över natten. Tycker mig märka en viss skillnad, men det kanske är mest för att jag vill att det ska vara så. Pigg är hon iaf, så när vi skrittar ut är det inte bara på lång tygel. Igår fick hon arbeta i skritt i nästan en hel timme och hon var faktiskt svettig då vi kom tillbaka. Passar på att träna lyhördheten och efter tjat o gnat så lossnar det faktiskt :) givetvis tränar jag mig själv också. Efter Birtheföreläsningen förra veckan så fokuserar jag verkligen under mina skrittrundor, allt för att det sedan ska kopplas in en autopilot på sits och hållning. Man tenderar annars att släppa allt bara för att man "rider ut". Kollar att de tre S-en fungerar.."starta, stanna, svänga" :) inte alltid så lätt på en dam som vill gå sina egna vägar. Sidvärtsrörelser är kanon för lyhördheten *tipsar*


Jag är så sugen på att komma igång ordentligt... Men jag ska inte forcera, det slår bara tillbaka och det är inte värt det.

Nu ska jag blåsa upp den där «balansbollen» igen. Jag har ju tid att själv komma i form nu, så varför inte passa på med billiga, redan inköpta, medel? Allt för att bli en mer liksidig och balanserad ryttare utan en massa muskelknutor överallt. Behöver jag tillägga att övningarna äger rum bakom lyckta dörrar? :) 

Bye!Bild lånad från google


Alltid samma visa...

... att jag aldrig lär mig. det är mitt humör jag syftar till naturligtvis... Så extremt lättretlig i ett par dagar, ont i skallen...
Kvittot?... Take a guess!
Sådär ja! Där fick jag för att jag har bek...

foto1895 (MMS)

Sådär ja! Där fick jag för att jag har beklagat mig över att ha tråkigt... Raoul kom hem idag (en dag tidigare än vad som var tänkt från början) med en älgkalv. Klockan är nu 22 o vi styckar o mal kött. Med vi menar jag att Raoul styckar o jag mal det som inte blir andra goda köttbitar :)


söndag morgon...

...eller snarare förmidddag då jag vaknade av att katten trampade på mig. Sedan ringde Elin och la in sitt önskemål om var och när hon ville bli hämtad idag. Elins pappa sambos nästyngsta dotter har en son som fyller 2 år idag och kl 14 ska det vara kalas på Ekerö. Innan jag hinner äta frukost ringer hon igen. Denna gång för att hon vill ta med lastpallar för att bygga några hinder i Flockhagen eller om det var hösilaget och dessutom meddelar hon att hon vill åka direkt till stallet, frågan är ju bara om de gamla laspallarna får plats i min "blå fara"?... Så känns det när DENNA dagen blir förstörd...Sedan blev jag förbannad för att jag tillåter henne att ställa villkoren för vad jag ska göra... Det känns som om det bara är jag som måste vä'nda ut och in på mig, aldrig någon annan. Visst måste hon få åka till sin pappa, men fan vad det drabbar mig att det är 6mil enkel resa och att jag/vi inte har köpt henne ett busskort, vilket det finns en mycket logisk förklaring till.
Usch det blev en urkmorgon efter en mycket tråkig urklördagkväll... Men städat har jag iaf gjort - alltid nåt.. Nu är det nystädat till hela patrasket kommer hem igen och fullständigt skiter i vad de ställer till med... Tackar-tackar!

Ska nog åka upp till stallet och "bara vara" hela dagen, det är jag väl värd?jaha...Då var det fredag igen... denna fredag känns dock något trögare än "vanliga" fredagar... Lite ensamt faktiskt att inte ha en gubbe hemma och prata med. Elin åkte till pappa och kvar hemma är bara Jakob (iaf en stund)... Malin kan jag ju aldrig "räkna" som hemma längre... Hon gör det hon gör -vad det nu kan vara.

Idag till middag blir det tjocka revbensspjäll iugn och till det en sallad. Men innan det blir matlagning ska jag ta mig en sväng upp till stallet igen. Jag trodde att Moa skulle rida Gulliver idag, men det gick tydligen inte. Måste påminna Elin om att vara ute i lite mer god tid i fortsättningen.
När jag ändå åker kan jag lika gärna passa på att ta nmig en ridtur på Varre och en prommis med Gulle och Asta.

Kanske blir det en uppdatering lite senare :)

csi miami


Sitter just nu o kikar på... ja, jösses... Horatio med sina glajer. Tänk att man byggt en hel profil på dessa glasögon med kommentarer... 

stallledig onsdagar...

Jag har skaffat medryttare! det har vi planerat för ganska länge i och för sig. Ända sedan Lina sa upp sitt delfoderskap på Miramis. Nu är detså att Moa ska rida Gulle-Bullen på onsdagar med lite övrig plustid lite nu och då (som när Elin är hos pappa osv) Men med på köpet hängde även Lina, Moas mamma, som hemskt gärna vill ha lite kvalitetstid med Moa och med min Varre. Det var väl inte så dumt? Det känns lite konstigt eftersom jag är så himla van att göra allt.

Skulle ha haft min absolut första dag som stallfri men då det krisade med vår ombyggnation av stallet blev det ett blixtinkallat stallmöte kl 19 som sedan inte blev av då alla fått info av Sandra pålite stående fot. Vi får det vi får av gården och mer ytor blir det inte.

Dags för sängen ser jag... Ska upp tidigt o fodra, köra Zandra och Didden till Sjöberg coh sedan tillbaka till stallet o släppa ut pållarna. Raoul tog dragbilen till Moskosel så jag bytte bil med Vonne för att hon skulle slippa köra Zandra och ta för mycket av sin felxtid då jag ändå är ledig.
Nu är det natti-natti :)


oväntat besök...

Sitter och formulerar mig i mail om mina tankar på ombyggnationen av stallet. Då ringer telefonen. "Hej! vad gör du? Tänkte komma över på en fika, är du hemma?"... haha... ja, var annars?

Det var Robban, en av mina tidigare kollegor, som fortfarande är kvar på "gamla jobbet". Och för gång nr 2 denna vecka dyker han upp och vill ha kaffe på min altan.
Han behöver lätta sitt hjärta. Det finns nu absoliut ingen som han kan prata med på fika eller lunch. Tur att jag bor nära, som han säger...

Nu trodde du väl att det skulle vara en bild på Gevaliakaffe... Men ack! Hemma hos oss får man detta i sitt glas ;)utflykt...

eller bara flykt?

Idag var jag ut och hälsade på hos Eva, alla hästarna och hundarna. Trevligt som vanligt. Hon är väldigt underhållande och fråga inte var alla hennes kommentarer poppar upp ifrån, men skrattar gör man ofta i hennes sällskap. Och jag behöver verkligen få skratta. Det blev en medragen lunch (dock inte medtagen som man menar med trött/sliten) som vi åt ute i solskenet.

Hemma på gården går återigen "King" en brun, försiktig herre med strimbläs. Han fick komma tillbaka då familjen som köpte honom nu gått i bitar.

utflykt nr 2 bestod i att sitta upp på min pålla och skritta med Emellie i närmare en timme. detta medan Elin och Vonne tog en ridtur ner mot Sandviken med Asta i släptåg.

Jag längtar verkligen efter att få komma igång med ridningen igen. Denna vecka är det skritta som gäller och BoT till natten i 10dagar... Håller tummarna för att det ska göra susen.

I morgon  Idag åker gubben till Lappland för att jaga. Jag blir hemma och vaktar hus, hund, katt, barn, hästar, platsbanken.se mfl...
Önska mig lycka till .


Vad händer?

...inte särskilt mycket... Jag fick inte jobbet så det är bara att fortsätta att söka. Visst känner jag mig besviken. Men som Vonne mycket riktigt påpekade..."du kan ju inte räkna med att få det första och enda jobb du sökt"... Helt sant förstås. Och då jag ju är en mästare på efterhandskonstruktioner...så kommer här en... "Det kanske var lika bra, för han verkade ändå vara så bundis med min förra chef och jag vill ju inget annat än slippa ha med dem att göra"...

Igår hittade jag ytterligare en deltid som jag sökte. Ekonomijobb det också förstås... Bokföring, rapportering m.m. lite allmän support.... Får en att hoppas igen...
 
Nackdelen med att ha arbetat där jag arbetat i 6år är att man kan inte sluta där. För att alla som slutat där finns det absolut ingenting gott att säga.
En tidigare anställd,som förvisso fick gå pga arbetsbrist, som nu arbetar på ett företag som leverantör åt "mitt gamla jobb", han får inte komma in i lokalerna. Inte ens om han har varor med sig...
6 år av mitt liv på detta ställe känns som om de aldrig borde ha funnits. Det känns som om jag aldrig kommer att få bära frukt av allt som jag faktiskt gjort för det företaget.  Mina meriter ligger hos någon som nu aldrig skulle säga ett enda gott ord om mig. Jag har ju inte ens fått en tjänstgöringsintyg. Ska jag vara ärlig så vet jag inte ens om jag orkar slåss på dessa villkor. Det känns som 6 förlorade år, där någon verkligen har tagit allt och jag har absolut ingenting att hämta.
Så visst är det bara att söka jobb när ens självkänsla och allt självförtroende har fått gå på plankan...

Birthe Vogelius föreläsning

Var helt fantastisk. Mycket som man inte tänker på som måste fungera i en harmoni för att det ska bli ett ekipage.

Birthe är leg. sjukgymnast med specialistutbildning på ortopedisk medicin.

Jag köpte boken "spänst och harmoni i ryttarens sits" i juli 2009 och jag har verkligen haft stor användning av boken med dess övningar (även om jag inte gör dem varje dag,eller ens en gång i månaden) men mest har den medvetengjort mig om min kropps position i sadeln. Men om jag var bara aningens mer seriös och gjorde loite varje dag så skulle jag koppla på autopiloten utan att ens vara medveten om att jag gjorde det. Detta eftersom poitionen blir ett "normalläge".... Hur som helst... Har du inte läst boken, gör det. Får du möjlighet att gå på en föreläsning, så gå! :)

 

«Hemsida»

Fast det är klart... det kostar ju lite... vad säger du om en "Ryttaranalys för optimal sits, med tryckmatta" för 950kr?
Sedan för att kunna fortsätta träningen hemma så behöve man en pilatesboll, balansplatta, en rulle... Det går fort att bli fullständigt ruinerad :) Men-men... satsar man så satsar man...

Värsta svampplockaren av oss alla :)

Tog en skogstur med maken och hunden. Jag (utav alla människor) berättade om en fantastisk svampskog strax norr om Åkersberga. Att jag inte varit där på närmare 16 år kanske säger en del? Nu hade de rensat ur mycket skog några nya villor hade det allt kommit upp också. Så jag kände inte riktigt igen mig.

Jag har alltid sagt att "jag hittar aldrig svamp, jag ser bara en massa gula löv"... Men inte idag. Idag var det faktiskt jag som var den som kunde nosa upp svamp.
För jag kan ju inte berätta för maken om världens bästa svampskog, släpa med honom norr om Åkersberga och inte hitta någon svamp. Och jag fick faktiskt lite blodad tand. Tror att jag ska ta hunden med mig och bege mig ut i en annan skog i morgon... Måste bara testa om jag har "fått förmågan" ;) ... Idag följde dessa godsaker med hem; kantareller (såklart), citronslemskivling, tegelsopp, aspsopp, karl Johan och smörsopp... Inte så illa va?

Mina fynd som Raoul tog hand om då jag åkte till stallet :)                                


Citronslemskivling till vänster och smörsopp till höger

                 
karl johan, tegelsopp, aspsopp & kantareller          


Grattis till oss


Idag firar jag o gubben 6år som gifta.
helt otroligt vad åren har rusat iväg. Men man ser det bara på barnen förståss :)

Morgonen firades med att släpa OSS upp ur sängen vid 07 för att äta frukost. Sedan drog jag med mig min stackars make till stallet för att släppa ut pållarna och dra in närmare 700kg hö som vi var ner och hämtade i Flen igår em/kväll... Han väntade tålmodigt på mig då jag mockade, bar vatten, gjorde maten och sopade efter utläpp och annat bös.

Nu har vi precis bakat hemgjord pizza och till det tar vi och busar till det lite ... Ett glas rött... Nice! Mitt på en solig eftermiddag.


 

 


Ett jobbigt beslut

Det är alltid jobbigt när man ställs inför det faktum att det inte går längre. 

Min älskade gamla Klara orkar inte vara med oss längre... hennes kropp är helt slut. Dagen för att göra en trogen vän en sista tjänst har slutligen kommit... Som jag har bävat för denna dag.


Min vackra och busiga Klara 2004
WOW!!!...

Lyssna på denna unga kille och hans underbara tolkning av Lady Gagas "Paparazzi"
Underbart säger jag bara!RSS 2.0