Onsdag 31/12 2008. Självaste Nyårsafton!

Satt uppe till 02.50. Kunde inte sova. Varför det nu ska vara så svårt... Sov ju hur gott som helst i soffan...

Orsaken till sömnlösheten är nog att jag mest är ledsen på Malin, men orkar inte "servera" det hela här...


Gårdagen 30/12

Varre fick nya dojsingar på fötterna. Hon lallade gladeligen ut i hagen efter detta "meck", mycket kissnödig antar jag eftersom det som vanligt var torrt i boxen.

    
   Åkte och hälsade på mamma o pappa i Borlänge, det var länge sedan jag träffade dom nu. Hinner liksom inte riktigt med. Min morbror Karl-Erik med fru Berit kikade in medan vi satt och fikade. Karl-Erik är för rolig! Han bjöd oss på många skratt under den tid vi fikade. Jag tror inte det finns ett samtalsämne som han inte klarar av att vitsa till. 
  Jag tycker att det gick riktigt bra att köra dessa nästan 50milen t/r... som jag bävade för hemgången. Tog det lugnt och varsamt, det var -13 då vi lämnade Borlänge och ganska halt på vägarna.

Elin började väl på att nysa och bete sig som om hon skulle bli sjuk- som vanligt (höll jag på att säga, men hon har varit sjuk rätt ofta på sista tiden)...

Jakob släppte jag av vid Häggviks pendeltågsstation på hemvägen. Hoppas att han kom ordentligt till Flemmingsberg, telefonen verkar vara avstängd...


Mina föräldrar!  Borlänge 2008-12-30. Jakob o K-E, Borlänge 2008-12-30 Berit (K-E´s fru) och min pappa. Borlänge 2008-12-30
Mamma & Pappa             Jakob & K-E                      Berit & min pappa

Dagens planering... 31/12...

Det ska snart firas Nyår...

Vi ska till Yvonne & Thommy i Rydbo och fira in det nya året.

Raoul och jag sitter som bäst och planerar vad vi ska ordna till förrätt och efterrätt.  Som förrätt blir det små lökpajer med getost (mumsigt! ni som var hos mig då jag fyllde 40 vet vilka jag menar).
Som efterrätt hade jag tänkt mig små skålar av choklad. Som jag ska göra av blockchocklad dessa ska fyllas med chokladmousse, toppad med vit, hackad choklad... Skulle nu inte skålarna fungera kan man ju alltid ordna till det ändå... Ett alternativ till chokladmousse är frysta bär som hackas i vanlig vaniljglass... Mmmm... Vi få se vad jag inte misslyckas med. Jag är ju som bekant ingen mat-o-bak-mamma fastän jag är utbildad "hemmafru". Raoul får ofta vara min stuntman i köket.

Till sysslorna! Vi se om det kommer någon bild på mina katastrofer lite senare...

Hej så länge!


Måndag... 29 december 2008

Kan ni tänka er... Jag är ledig!!!

Min första ledighet sedan semestern i somras.
Jag vill inte på något sätt påstå att det är unikt, bara väldigt sköööönt.


Tillbringade fm till att ladda batteriet i "blå faran" för att upptäcka att när jag behövde den ville "hon" iaf inte starta. Tog Raouls bil och skjutsade Elin till stallet.  Passade på att åka direkt till Hööks för glucosaminets skull. Men det slutar ju som vanligt med att man hittar något annat... tex ett par stigläder och ett par stigbyglar.


Har fortfarande ont mot ryggen, men tvingade mig att rida i en halvtimme ändå. Hade det inte varit för Fina och Moa hade jag nog inte tagit mig upp på hästryggen alls idag.

I morgon har jag utsläpp av pållarna, Varre & Doris ska få "nya fötter" kl 9.
Det blir det vila för Varre i morgon vilket passar bra eftersom Jakob, Elin och jag åker till mina föräldrar i Borlänge på en dagsvisit.
Bedtime!

Ciaoooo


Det enda ställe där det går att rida effektivt när det är så genomfruset i backen och utan snö...
Varre på ridvolten 
efter avslutat
ridpass.

Julkortet...

Varre på självaste julaftonsmorgonen ca kl 10 efter en ridtur runt slingan tillsammans med Sandra och Boki. Morgonstund har guld i mun, som det brukar heta.Varre var urpigg. Det var länge sedan hon gjorde tvärnitar ur en rullande galopp och sedan bara fortsätta i samma galopp...
              ♥

Ett försenat sådant men jag vet att Sara L inte kunde öppna det och jag har ju inte haft blogg så himla länge.
Bilderna är tagna med mobilen så kvalitén är inte det bästa.

Sööööt...

...Hoppsansa...

Vonne är mycket modigare än jag! Jag blev riktigt imponerad över hur mycket hon vågade idag.

Idag arbete över bommar på volten, båda fick vi blodad tand. Letar nu efter en instuktör som kan tycka att det är roligt att instruera 2 "damer" i 40-årsåldern som är extremt fega. Vi har ett namn som vi uttalade i kör mer eller mindre. Hoppas att hon är intresserad... Vem vi tänkte på? Hehe...  Det kommer att presenteras senare :-) dvs Om-ifall-att hon kan tänka sig att åta sig uppdraget, vi lägger ju trots allt våra liv i hennes händer :-)

Så här la vi upp träningen idag;
Bas 1. Allt ska gå att trava över!
Bas 2. Det ska gå att korta och länga stegen och rida i olika tempon och gångarter

4 Travbommar på böjt spår (ca 140cm mellan bommarna)

3 Galoppbommar på böjt spår (ca 730cm mellan bommarna) Mittenbommen ngt högre än de två yttersta som låg direkt på marken, givetvis går det utmärkt att rida dessa i trav :-)

En låg sockerbit i A-volten och en högre sockerbit längs med medellinjen ungefär vid "I"
Prova att rida med olika tempon och steglängd. Så här på ett ungefär såg det hela ut :-)
Roligt var det.Tack o lov startade bilen så vi kunde ta oss från stallet... Har liiite problem med just den biten den senaste tiden. Ett enda rackel är vad den är. Vet inte om jag törs ta den då vi åke till Borlänge och hälsar på mor o far.
  Malin och Svante kikade in och åt middag och Malin öppnade sina julklappar, Svante (stackarn) är dock inte riktigt klar eftersom jag inte har den blekaste aaaaaning om vad jag ska köpa och varken han eller Malin kan säga något...  Ett par gummistövlar kanske? eller ett par diskhandskar så han kan hålla i de där spindlarna han gillar?
Jag fick en brun, jättefin kofta av Malin som kommer att bli en ny favorit.
Svante tog med sig Malin och åkte, vette katten när man får se dom nästa gång :-(
Jakob blir kvar i natt också.
Har haft vansinnigt ont åt ryggen hela dagen och kan inte förstå varför, hoppas bara att det släpper till i morgon.
Jag får ett riktigt gräsligt humör när jag har ont
Ojjjj... klockan tickar på och jag har inte somnat ännu! Fantastiskt... Men nu är det dags!

Sov Gott!

idag... och en presentation av familjen.

Vaknade på tok för tidigt av att ryggen gör ont igen. Jag tror att jag satt för länge i ett kallt ridhus igår. Letade efter drivrutinen till Vonnes kamera för att kunna köra videoinspelningarna från John Ricketts-kursen som vi var på i oktober. Men det spelar tydligen ingen roll om dessa är installerade eller ej, jag får bara ljudet iaf, ska försöka se efter om det går att göra på något annat sätt.

dagens planering.
Betala räkningar (typ nu)
Följa med Jakob o handla ett par jeans
Handla hästfoder
ta in hästar, fodra och rida
Malin och Svante kommer hem på middag.
Sedan sova i soffan, precis som vanligt :-) detta sker omkring kl 21.30-22 :-)

En presentation av min familj vore kanske på sin plats...

Min man heter Raoul och som trots sitt sydeuropeiska namn är född och uppvuxen i Gävle, en sann Brynäsare :-)

Raouls och min stora dag.

Vi gifte oss den 4 september 2004 och det var alldeles fantastiskt...

Jag har tre barn (men inget gemensamt med Raoul).
  Jakob som hunnit bli 20 år och som flyttade ihop med sin Emma i september.  Saknaden är stundom väldigt stor.
  Malin är 18år och går sitt sista år på Tibble Enskilda Gymnasium. Hon är inte heller hemma så mycket. Hennes pojkvän Svante köpte lägenhet i början av december. Sedan dess har hon varit hemma vid 2 eller 3 tillfällen.
  Elin är yngst med sina snart 13år och är den som delar mitt hästintresse. Ni kan ju gissa om vi umgås mycket :-). Elin bor på "heltid" med oss i Täby och tillbringar varannan helg tillsammans med sin pappa som bor i Färentuna, Ekerö.

Raoul har också 3 barn...
  Matilda är 18år och bor i Karlstad tillsammans med sin mamma och hennes nya man. Matilda kommer och hälsar på lite nu och då och även det är för sällan. Matilda har också ett hästintresse, med egen ponny i Karlstad, men när hon kommer för att hälsa på oss är det som om hästar inte finns. Hon vill sällan för att inte säga aldrig följa med oss till stallet.
  Oscar är 15år och går sista året i gundskolan, han är en en typisk 15åring med attityd och som älskar att spela onlinespel.
  Fabian är lika gammal som min Elin och har fotboll och innebandy som intressen.
Raouls grabbar har sk skiftat boende så dom bor 2 veckor hos mamma och 2 veckor hos oss.
 
Sedan har vi våra "hemmadjur"... Ada (kissen), Klara (min rottis) och Asta (den lilla münsterländern)

Hästarna heter Gulliver och Varians.
Gulliver är en en korsningsponny, valack, född-98 och Varians är ett Svenskt halblodssto född -93. Båda två är fuxar med stora bläsar.

Välkommen till min nya blogg!

Jahupp... då har jag lagt upp en Blogg... Det var ju inte det svåra, det svåra är det som komma skall, dvs uppdatera och svara på ev. inlägg... Så mina kära besökare... ha inte för höga förhoppningar om detta i dagsläget.

Jag har länge funderat på att starta en blogg, men jag vet ju hur fruktansvärt illa det gick med att skriva dagbok i yngre dar. Men jag har ställt mig frågan och ställer frågan... Hur många är det som skulle vara intresserade av att läsa om mig, min familj och mitt nästintill fanatiska hästintesse? Hur många kommer att stå ut med att mitt tangentbord har problem med bokstaven "R,r"? Det blir liksom inte just den bokstaven vid alla tryckningar. Dags för en ny dator kanske?:-)

Idag har jag, Vonne, Elin och Zandra varit i Strängnäs på en hoppClinic som hölls av Daniel Svensson.  Även om vi kände att den tog slut på tok för snart så är det alltid lärorikt att att lyssna och titta och få inspiration. Återigen får vi höra att är det sällan hoppningen i sig som är problemet utan lydnaden på marken. Tro nu inte att jag är något av en hoppexpert för det är jag då rakt inte, men det här med hoppning ligger Elin varmt om hjärtat och då även mitt.
  Personligen är jag inte bara lite av en fegis när det gäller hoppningen.. utan en JÄTTEfegis! Det är 15 år sedan (om inte mer) sedan jag tog hopplektioner. Jag vill verkligen hoppa, men jag har sannerligen blivit en tant. Hela min 40-åriga kropp VET hur ont det gör när man ramlar av. Då bli det värktabletter, sjukskrivning och rullator... för så var det för dryga 2 år sedan.
 Det tar all min kraft och allt mitt mod att rida över markbommar, så innan jag är säker där kommer jag aldrig vidare... Men jag ska hoppa igen... En dag :-)

Då kameran blev kvar hemma idag så kan jag inte delge er med en bild från dagens evenemang.

RSS 2.0