livet på en pinne...

... om man varit höna?
Insatt har jag haft ont i magen. Sådär inte som jag hade för ett par kanske tre veckor sedan. Det blir som kramp i magsäcken(?) som ökar i styrka under någon minut för att sedan ge med sig ett tag. Misstänker magkatarr, men även om det kan vara överkänslighet mot laktos? Åt en väldigt god brieost igår kväll... - eller kan det vara gallbesvär rent av? skitont gör fet i vilket fall som helst och jag preparerar mig ned gaviscon som om det vore katarr... Som ett brev på posten har jag dessutom huvudvärk som inget tycks bita på.
Vanlig lördag idag, då blir det ett vanligt besök till apoteket - nu innan stallet....

glad påsk!
... Har ni gjort påskfint hemma?
vi har det inte. Det är jag alldeles för lat för. Fast i stallet har Kerstin gjort fint i fikarummets lilla fönster....
Mitt och Varres ridsällskap uteblev igår, då Bella fått en spark mitt på knät. Ett hål blev det och en skinflik som sitter och vinkar. En lättare hälta naturligtvis, vilket gör det olämpligt att rida.
Igår blev det en ensam tur i skogen... ensam o ensam... rena rama viltsafarin , som vanligt i skogarna på Bogesund. Kamera hinner man ju sällan få upp i tid och det kanske heller är att rekommendera. Men en sitta-på-hästryggen-bild lyckades jag med i det soliga vädret.
Mar. 28, 2013


under broarna...

... rinner det vatten - massor av vatten. Faktiskt så mycket hela tiden att till slut orkar ingen nämna det längre... Ungefär där befinner jag mig...
Påsken närmar sig med stormsteg och jag/vi har inte planerat någonting. Idag tog jag en semesterdag då Varre skulle få sina tänder inspekterade och åtgärdade. Snabbt och smidigt, Varre har fina tänder. Veterinären ville dessutom inspektera träns och bett. Det har jag inte varit med om tidigare. Efter att ha prövat utrustningen på Varre sa hon att det var "klart godkänt".
Min häst kissar ju inte inomhus -som bekant... Men idag, då sederingen släppte ... ojojoj... stackars hästen som stod på stallgången dessutom... Stackars mig som fick städa...
Men hon fick komma ut till Mercy och han lycklig och jättelarvig då hon kom ut igen. Mat serverades. frid i fröjd i himlens höjd när det mumsade på höt i hagen. Nästa datemed veterinären blir förmodligen den 16 april och då är det Mercy som ska kontrolleras sina överben på båda fram och den knepiga armbågen på vä fram. Lite svårt att beskriva. Jag kommer nog att göra ett eget inlägg om det senare. Nu är det tack och god natt. I morgon ska R operera ögonen. Han har fått lite besvär med något som påminner om en blåsa på näthinnan vilket försvårar synskärpan och avståndsbedömningen för honom... förhoppningsvis fixar de till det i morgon... Lite sovmorgon får jag för jag är ledig i morgon också :-)


i väntan...

... på livet kan jag ju lika gärna jobba...
En sista dag på denna hektiska vecka ska ta sin början. Längtar efter helgen.
Igår vaknade jag med huvudvärk sänd från satan i helvetet. Jag kunde inte äta frukost o värktabletter bet inte på hela värken. Till Marta sa ... du tror inte att du har migrän? för det jan ju stämma med att vanliga tabletter inte fungerar i att du mått illa.... gå till Sannas lilla låda o se om hon inte har såna receptfria mot migrän... Sedan, efter nästan 40 minuter, kom så den totala tillfredsställelsen av att vara smärtfri... Tänk vad skönt när det onda försvinner!
Satt kvar till kl 18 med avstämningar. Jag blev senvöven denna dag i stallet... Nina förhoppningar om att hinna rida Varre mer regelbundet sprack bryskt. Men det är så här i perioder då man arbetar med redovisning och löner. Det är bara att hugga i även om jag just nu känner mer för att ta en kassatjänst på Ica...

släpp taget!

Nu vill jag inte längre ...
släpp taget om oss nu Kung Bore, det var vårdagjämningen igår!
jag längtar efter vår och värme. Det står ju inte på förrän julen står för dörren och kylan är här igen. Det är ju inte sista gången vi ses, så varför lider du av separationsångest?

tröttmössa...

...2...


...och 3...


... 1an är jag - som redan sovit i soffan en vända och medan jag gick och gjorde mig i ordning för natten, tog Asta den redan uppvärmda platsen...

Nu är det Nattis - på riktigt!

ja, hur skulle man klara sig utan?....de så snyggt det kan bli med lite inslag av silver... :-)


... Mercy har en förkärlek att riva och bita i täcken... Jag har hört att tabasco kan fungera som ett anti-bitmedel. Är det någon som provat? missfärgar det något? försämrar det täcktes egenskaper?
Tell me! :-)

tisdag - redan..

... snart onsdag o sedan är det bara torsdag o fredag kvar... men mina arbetsuppgifter verkar kunna räcka längre än så. Nu är jag på väg hem, sitter på tåget som ska avgå kl 19. sedan är det bara att skifta mundering ... för till stallet måste jag... Men satans vad less jag är på snö! måste vi få februariväder i mars. Läste någonstans att förra året hade vi 20grader varmt... okey, det är ju bara 30 graders skillnad :-o

söndag ....

... Och vad kan denna dag ha att erbjuda? Inatt drömde jag att det var så undanplockat och fint hemma. Golven var alldeles blanka o så där lena o sköna att gå på. Men jag kunde inte förstå hur det kunde ha blivit så, eftersom jag inte hade gjort någonting... Det var en gåta och jag letade efter högar som skulle tala om var all bråte hade hamnat, men det fanns inga högar. Jag vet fortfarande inte vem som hade städat så fint. Inte för att det spelar någon roll för när jag vaknade straxt efter 6 på morgonen var det ju faktiskt lika rörigt som kvällen innan. Kan hända att det faktiskt behöver röjas av hör hemma. Överöst med hjälpande händer lär man väl knappast bli...

oje..

... den senaste uppdateringen verkar ha gått om intet - gånger 3... och inlägget innan det galet - gånger 2... vad har hänt med blogg-appen tro?

Ridaktivitet har varit obefintligt under veckan som gått. Idag fick jag däremot en "veckans höjdpunkt" då jag och Varre, liksom förra veckan, fick sällskap av Bella och Pia på en skogstur. Vackert väder och trevligt sällskap - kan det bli bättre?

idag

.

idag

.

idag

.

idag

.

perfekt uppförande ...

 
... kan man ju inte säga att den unge Mercy har. Jobbar nu med attityd, vilken han verkar att haft råd med. Kände viss förtvivlan innan jag pratade med syster-yster.Det kan ju trots allt bli farligt när det handlar om djur på mellan 500-600kg som förutom massa är snabba och uppfattar omgivningen och dess sk "medspelare" helt annorlunda mot vad som var tanken.
Jag har, återigen, tagit fram boken om perfekt  uppförande av Kelly Marks

perfekt uppförande ...

... kan man ju inte säga att den unge Mercy har. Jobbar nu med attityd, vilken han verkar att haft råd med. Kände viss förtvivlan innan jag pratade med syster-yster.Det kan ju trots allt bli farligt när det handlar om djur på mellan 500-600kg som förutom massa är snabba och uppfattar omgivningen och dess sk "medspelare" helt annorlunda mot vad som var tanken.
Jag har, återigen, tagit fram boken om perfekt  uppförande av Kelly Marks, jag hoppas på att läsa in lite psykologi, för att klara utmaningen jag står inför... Utmaningen heter Mercy Baku :-)

nytt försök med jobb...

... fast fötterna känns svullna i stövlarna.... glömde deo efter duschen. jag hoppas att jag målade båda ögonen :-o

orkeslös...

...och eländig fick jag inte i mig lunchen igår på jobbet. Varm och trött avslutade jag dagen lite tidigare.
 
Jag borde ha bara ha åkt upp för att fixa hästarna, men jag tänkte att har jag tagit mig hit kan jag ju lika gärna...
Mercy på linan och det gick väl bra.... oki kunde väl ha stannat där då. men näää.. I tårar av trötthet och vanmakt att inte få Varre att förstå att det enda jag ville var att se henne i rörelse på linan. Men hon var inte på humör.
Tårarna ville inte sluta rinna och jag orkade inte ta igenom det så att hon förstod. Jag får börja om från början när jag piggnat på mig och har tid Jag har en häst som jag inte vet hur mycket jag vågar/kan pressa i ridningen, hur länge till orkar hon? Sedan har jag en häst som jag inte riktigt törs rida -än (?) Det blev för mycket igår. Att inte vara helt kurant och lik förbannat vilja göra mer än man klarar av är inte bra. var fanns mina varningsklockor?  
Känner mig rätt ensam och övergiven om kvällarna. Ingen har jag att prata med och jag bara stressar för att inte vara borta till alltför sent på kvällarna. Hur ska det bli med allt? just nu känner jag bara sorg över att det har blivit så här. Men alternativen är än sorgligare, så dem vill jag inte tänka på. Men just nu söker jag med ljus och lykta efter inspiration, ork, att känna glädje i det jag har och TID... tid, tid, tid...
 
Tror att det börjar bli dags för mig att ta tag i det där med att sätta igång Mercy från hästryggen. Lovade ju Isabell att inte rida Mercy då jag är ensam i stallet, men det är jag ju jämt. Men det önskemålet gjorde ytterligare att jag tappade mod. Jag borde ringa Helena och se om vi kanske kan boka in en tid till helgen kanske? Måste komma igång nu! Jag åker inte gärna till något ridhus heller. Vägarna är glashala och sönderkörda av tunga skogsmaskiner, fulla med avverkningsrester från skogen och att ge sig iväg med trailer på kvällen känns inte som någon direkt lockande övning.
 

nu är det dags igen...

Just nu på tåget vid mörby. Tänk att fyra dagars ledighet flög förbi de också. Ridningen igår uteblev. Då jag gick för att hämta in hästarna stannade en av jägarna mig och informerade om att de jagar räv i området - så att jag inte skulle bli rädd om jag hörde skottlossning precis inpå knuten. Tappade all lust... jag som faktiskt tänkt att trotsa blåsten. Istället åkte jag tidigare till Vonne för att gratta - en hel vecka försenad med födelsedagspresenten... Tack för go-fika :-) <3

Nu är det byte av kommunalt färdmedel pc dragspelsNisse står här o nöter på samma gamla vanliga trudilutt...

Good morning ...

Nattens sömn var allt annat än god. Jisses vad det har blåst! Sov naturligtvis gott i soffan, men när jag väl knöat ner mig i sängen, gick det inte att somna. Klockan 7.30 var jag klarvaken igen. Vinden hade mojnat, solen sken och uppe framför tvn satt maken och värmde upp inför vasaloppet. Nu har vi ätit frukost, på tv åker de skidor ... stackars de satar som ska åka nio mil... jag sitter och försöker bli färdig med det jag borde haft färdigt i förra veckan... Lite ont i mina fingrar, men, men...
Borde hinna städa, borde hinna ut i handla, vill hinna med stallet medan det är ljust... mina fyra dagars ledighet är ju slut. I morgon är det jobba igen...

1 mars ...

... vad har hänt sedan sist? inte mycket... men jag känner ett enormt sug efter att få rida Mercy. Jag vet inte om det är hälsosamt... -än... Eller är det bara att sitta upp? är jag för försiktig? Idag arbetade jag honom på linan och det gick toppenbra. Igår blev det bara lite NH på ridbanan,
så jag räknade med en hel del bockande från herrns sida. Bortsett från att han som vanligt verkar bli förbannad när han hamnar i obalans eller när ländtäcket blåser och stör honom, ja... då sköter han sig :-) . Vore det inte för mitt minne av avåkningen för 6(?) år sedan, att resultatet av att slå i backen innebar rullator och rehab på 6 månader, skulle jag mig redan ha varit uppe i sadeln. Känns enormt skönt att Varre är stabil och att bara en alldeles ensam skrittur i skogen kan skänka lycka. Tänk om jag inte hade henne.RSS 2.0