resten av dagen...

... åkte till stallet.
Där höll de som bäst  på med höskörden igen. Trassel med den del som sköter själva snörningen av balarna gjorde att det blivit lite förseningar...
Eftersom mina hästar är som de är med (framförallt Varre då) tunga fordon -  något som jag absolut inte vill ska föras över på Mercy. Av denna anledning valde jag att inte sta in hästarna förrän de bestämt sig för att avsluta dagens arbete. Med andra ord fick de komma in något senare än jag hade önskat. Då bestämde jag mig för att inget göra över huvud taget. Varre rörde sig stelt men hon haltade inte.
Jaha och i det här tempot, att alltid bli sist och ensam kvar gynnar ju inte direkt mig att komma igång.... oupps... hittar jag på ursäkter nu? Vill så gärna kunna rida ut i skogen, han kanske fungerar bättre i skogen med sällskap än på ridbanan utan sällskap? Värt att prova anser jag, men vem ska jag ta med mig med det trygga sällskap han behöver?
 
Pratade förresten med Eva, tänkte jag skulle ha ringt henne igår, men det rann ur minnet, så ringer hon idag... Skönt att höra rösten på henne igen. det var sjukt länge sedan.  Kanske dyker hon upp och hälsar på i stallet till veckan - om inget oförutsett händer förstås. Hon har ju en hel del egna djur att ta hand om.
 
Då är det dags för planering av denna veckan... Räknar inte med att rida Varre, jag tror att hon behöver ta det lite lugnt ett tag för att komma i form igen, hoppas att det inte tar hela sommaren bara. Varre och Mercy får sova inne i natt också. Ledsen Pia att det blev lite mer-jobb i morgon bitti...
 
 
 
 
 
 
 

på något underligt sätt...

... fick jag inte till ett enda inlägg igår, fastän tanken fanns där hela tiden :O
 
Mitt förgående inlägg kanske behöver ett förtydligande - nederlaget bestod i att jag inte red, detta på inrådan av Isabelle som red Mercy istället. Jag förstod nog att inlägget var aningens otydiigt då jag träffade Vonne igår som påpekade att hon inte riktigt förstod - red jag eller gjorde jag det inte?
Kände att det kanske inte riktigt kom fram och det inlägget skrev jag dessutom i minst tre omgångar, så jag tappade nog tråden någonstans.
 
Det var torsdagen det...
Fredagen red Isabelle Mercy igen och han var betydligt mer samarbetsvillig och blev tom avslappnad och såg riktigt trevlig ut. Då Isabelle hoppade av frågade hon mig om jag skulle känna på honom, men jag hade i mina säkerhetsdetaljer kvar i stallet och utan dem rider jag inte.
 
Igår var jag som sagt till Vonne och fikade, köpte med glass och pratade bort ett par timmar, alltid så himla trevligt att träffas. Sist vi sågs, som i att umgås, tror jag var då vi firade Zandras 20-årsdag.
Saknade vän - varför ses vi så oregelbundet och så sällan? Det hade ju kunnat vara oregelbundet ofta istället :)
 
åkte till stallet på eftermiddagen och kände att modet, lusten och glädjen rann ut genom fötterna. Varre var superstel och nästan halt på höger fram. Masserade och gjorde lite uppmjukningsövningar - väldigt försiktigt.
Sedan kollade vi hur hon rörde sig i trav på rakt spår och det var lite bättre. Troligen har hon gjort något i hagen. det verkar hon dessutom inte vara ensam om då Pias Bella också rörde sig konstigt i bakvagnen. Kan det ha något som oroat dem i hagen? Gris? lösa hundar?
Eftersom båda redan har problem med rörelseapparaten, kanske de båda är mer känsliga för snedsteg och så?
Natten beslutade jag att Mercy och Varre skulle få tillbringa i boxarna.
 
Mercy den godingen fick gå i lina, med sadel, träns, inspänning. Jag hade hjälmen med mig om jag av en händelse skulle få någon mer på ridbanan så att jag kunde få prova att rida. Men det kom ingen så det bidde ingen riding.
Nu får vi se vad jag kan få till här i veckan och några veckor framöver. Isabelle åker till Spanien idag och är inte tillbaka förrän den 16 juli.
 
Lite roliga besked...
Sara har köpt hästtrailer så hon kommer nu med bestämdhet att komma upp och ha hästsemester med mig.
den 31/7 kommer hon och stannar enligt plan till den 7/8. Förhoppningsvis hinner vi boka in lite lektioner under den tid hon är hos oss för nästa vända Isabelle åker bort är den 5 augusti... måste prata med henne om detta så att hon inte hinner fullboka sin kalender. Ett par lektioner ska vi väl kunna få till? Och jag SKA rida Mercy då.
 
Nu har det hunnit bli söndag eftermiddag och jag sitter fortfarande i min numer ytterst slitna, en gång rosa badrock...
Göra något någon? :)
 

veckans nederlag....

... månadens? Eller kanske tom årets nederlag? 
 
Det blev inte alls som vi tänkt... Kom upp till stallet vid 18.30...
Madde och Emma red på ridbanan på sina fina ponnysar, Isabelle tvättade laslen och Pia - vet jag inte riktigt vad hon gjorde i stallet så sent, men hon var där iaf. Pratade bort säkerligen 30miuter.
Fixade iordning Mercy med fina dressyrsadeln, inspänningstyglar, långlina, benskydd. Jag tog fram helmut och säkerhetsvästen jag köpte för några månader sedan.... För nu ...
 
Några krumma språng i galopp på linan blev det, vilket jag förväntat mig. Dock inga som var överjävulska. Elin erbjöd sig att sitta på honom innan jag satt upp, vilket hon aldrig behövde göra för Isabelle kom ner till oss...
Det var nedlående då Isabelle inte allas tyckte att han kändes bekväm med en ryttare på ryggen. Han stod emot framförallt då hon skulle trava och rida lätt. Nu har han inte blivit riden alls sedan mitten av januari.bra eller dåligt? Men så är det iaf. Nederlaget är iaf att jag inte ridit fastän det var min plan. Detta gör mig lite ledsen. Men om min instruktör avråder mig att rida, bör jag kanske avstå.... Där får jag äta upp " ung eller inte, bara hästen är rätt i huvudet"... Vill dock bara påpekA att spelreglerna förändrats sedan Elin inte längre vill vara delaktig  i hästeriet längre. ..

hemma o vankar...

... Väntar på Elin. Jag glömde att jag skulle ringa henne då jag gick ifrån jobbet... Nu hoppas jag att hon är på väg hem från Täby centrum, dör hon tillbringat tid med Zandra o Robin. Idag är nämligen planen att jag ska "rida" Mercy :-)
Spänd förväntan - säkert inte bara hos mig... Rapporterar senare....

we are up all night too get lucky

... Vilket inte är riktigt sant... Den tiden är förbi. Numer vet jag att en god natts sömn gör mig glad.. Haha... Nu låter jag som en en småbarnsmamma igen.  Huvudvärken från helvetet i morse pga. regnet som öste ner, törstig, ont i ryggen och givetvis kissnödig... Allt vid olika tidpunkter i natt. Just det, jobbtankar också. Jag som gick o la mig tidigt för att jag varit så totalt sänkt i några dagar. Nåja... Snart på jobbet o med 2 diklofenak så står jag nog pall idag med.

hemgång

.... Med huvudvärk idag... Har jag månne något skit i kroppen? Jag varken orkar eller har tid o lust med det - har man det någonsin? 
Idag jobbar Elin o Fabbe åt Clas o Pia med att bärga hö. Vi får se hur slut de är när jag hämtar dem. Men ett litet kassaklirr blir det för dem - välbehövligt Fabbe har sin allergi dessutom, hoppas att det går ändå.
 
Mina nya ballerina - fina va :-)
 
 

planen sprack...

...redan första dan...
Landar hemma vid 16 tiden och mår pyton. Lägger mig på soffan för att vila en stund. En stund blev en timme och jag mådde väl aningens bättre efter att fått tjuvsova, men det var det lilla. misstänkt vätskebrist, så i ned lite vatten, en tallrik yoghurt och en knäckemacka med kaviar.
Med detta i magen åkte jag till stallet. Men innehållet åkte hiss, fick inte hela vägen. Trött, illamående och varm blev en taskig sammansättning för att orka med att rida och promenera. Kollade till mina juveler o hagen o åkte hem igen.
 
Nytt försök idag med både ridning o en liten bild....
 
 
 
 
 

låååång dag...

... Känns som en evighet. Kan inte förstå att jag är så fullständigt slut.
Men idag checkade jag ut kl 15. Sitter på Roslagsbanan nu och är snart hemma. Trots tidig hemgång lyckades jag med konststycket att få.20 minuter i merti :-o

Hästarna...

Har sovit ute sedan torsdag och det verkar fungera alldeles utmärkt.
Ingen mockning är ju rätt skönt ;)
Pysslade med Varre men red inte vilket jag först hade tänkt. Mercy svettades som tusan. Han har fortfarande betydligt tjockare päls än Varre, undrar hur det kommer sig? Någon som har en idé?
Mercy fick tränset på och långlina, sedan gick vi en promenad i ca 30minuter. Glömde gic´vetvis att spraya honom med insektsspray så det blev en promenad med många huvudskakningar och ett boclsprång då en broms, stor som en helikopter satte sig i skapet honom, men han sansade sig snabbt så det blev bara ett krumsprång.
 
Nu har jag försökt att få till någonting som ska likna ett schema för hästarna - igen. 100% nöjd är jag inte. Det blir tufft om jag ska hålla igång båda hästarna. Tiden är knapp och maken har ruttnat på matlagningen, så jag ska se vad jag kan tänkas hinna med innan stallet. Sluta jobbet då jag ska sluta jobba ... dvs efter 6 timmar och 12 minuter, kan vara en del av lösningen. En stallfri dag i veckan hade varit toppen. Ska se vad jag kan göra åt det närmare hösten.

Midsommar

... i Flen -  hos syster-yster.
Trevligt med god mat och god dryck. Hundar som kommer överrens och hundar som inte gör det - dvs Asta och Tyson kommer inte riktigt överens inomhus, utomhus går det lättare. Vår Asta har problem med att "kallprata" med andra hundar, det blir gärna lite morrmorr. Och eftersom Tyson inte är sen att svara på morrmorr, blev det lite hett vid ett par tillfällen.
Saras hästar på sommarbete. Fabbe, Raoul och Manne stack till sjöss och fiskade. Kom tillbaka med en gös, abborrarna (tror jag det var) var så små att de fick gå tillbaka.
 
På något helt magiskt sätt har jag inte lyckats med att dokumentera helgen i bilder... Fick rörliga bilder på Sara då hon zumbade i kinect, -fantastiskt roligt , men jag har lovat att inte dela vidare :)
 
Hem kom vi igår kväll vid ca 21. Tänkte mig en sovmorgon idag men det fick jag tji på. Oscar skulle upp och i väg tidigt till Ö-vik, eller om det var till Ö-sund?...Hur som helst -ingen sovis till mig...
 
 

summering

... Känner att jag får passa på när jag sitter bredvid ;-) 
Equiterapeut Helena klämde igenom båda hästarna i onsdags. Varre gjorde hon egentligen inte så mycket med. Hon satt fast i ryggen- där hon brukar sitta fast, så hon knölade en stund, gjorde liten nätt justering av bogarna. Henne vill hon kika på igen om 2 veckor.
Mercy - godingen... Uppförde sig trevligt och var betydligt mer samarbetsvillig än förra gången. Helena sa att han är riktigt fin i ryggen så hon tyckte absolut att jag ska börja rida honom nu...  ja så sa hon... Men han är lite öm i senan på frambenet där han tappade skon sist, dvs höger fram. Men rida rakt fram ute i skogen ska inte vara några problem, utan tvärs om. Så får nog planen bli, även om jag kommer att börja med ridbanan :-)

glad midsommar!

... just nu...


tröttmössa......

.. Är det verkligen redan dags? , tänkte jag då klockan ringde 10 minuter före 6. Det kändes som om jag sovit i max 15 minuter.  Idag tänker jag logga ut tidigt ... -Fast att jag har en liten matlåda med. Måste hinna med lite handling till midsommarfirandet :-) 
 
Vi firar midsommar i Flen hos syster-yster... Vad gör du/Ni på midsommar?

Antligen morgon...

.. Med mix megapol förståss...
 
Så här har veckan hittills sett ut och så här ser resten ut...
Hade verkligen inte velat missa Tobbe idag , men se det gjorde jag - för då satt jag på jobbet ...
 
 

Missaed program ska man tydligen kunna hitta bland podcast??? Hur det fungerar? - iiingen aning :O

ho ho...

..life goes on....
Men bussarna står stilla ida. Öppna växeln ska jag göra... Nån återkoppling av acdkontrollen ska jag också klara av på morgonen.... Det ska väl också gå bra :-o försöker bli helt klar med lönerna idag, i morgon vet jag inte ens om jag kommer till jobbet. Roslagsbanan ska rulla, men både röd o grön linje på tunnelbanan kanske står pga strejken OCH bussarna... Om så är fallet, tar jag semester i morgon.:-)

... och myggor som svalorna tar...

... nu börjar alla svalparens ungar att kläckas - eller så säger man kanske inte? det är äggen som kläcks? vad säger man då om ungarna?
Det har iaf puttats ut lite ägg ur några bon...

Nåja. I runda slängar har vi runt 10  häckande par i stallets närhet, varav ett par skapat sig ett bo i lufttrumman i stallet. Tyvärr - för just detta par, blir det nog inga ungar i detta bo om det ska regna som det gjort vid några tillfällen. Boet regnar bort eller blir överfullt med vatten då det ligger helt öppet.
 
Mina "bäbisar" fick komma till sommarhagen idag - fast med regrocken på :)
 
 
"här är vi i våran nya hage"
 
 

lördag morgon...

... som vanligt rusar veckorna förbi. Det var faktiskt först igår som jag fattade - jag menar verkligen fattade, att det är midsommar om en vecka. Jag tycker att mina arbetskollegor tagit så tidiga sommarsemestrar. Men allt är precis som det brukar. Det är bara jag som inte fått några vårkänslor. Kort o gott är jag snuvad på en månad...
Så den klassiska frågan - Vad ska Ni göra på Midsommar? Har jag inte ens tänkt på... Ja-a... vad ska VI göra? Ingen aning faktiskt... Bli full som ett vårdike?... Nej just det... våren har ju redan varit. Får hitta på någonting annat...
 
Vi har haft pissväder. Hästarna har fått vila, inte för att de behöver den utan för att jag inte har någon lust att bli blöt. Jag har heller ingen lust att få blixten genom kroppen. Ja. lite nojig har jag blivit. Hoppas att jag inte får bestående men av måndagen.
 
Nu skiner i vart fall solen och jag är på shoppinghumör - till hästarna förståss. Lite nya borstar, lite man o svansspray, insektsspray, och om jag kanske hittar något annat jag hästarna behöver... och så ett par nya sommarridbyxor till mig - nu när jag förstått att sommaren är här :O
Önskar jag hade ro att sätta mig i solen och njuta, men det blir gärna för varmt vilket är synd för i morgon ska det ju regna - igen.
 
Igår ringde jag till Helena Equiterapeuten och bokade in både Varre och MB. Helena kommer på onsdag kl 18...
Vad hon kan tänkas göra med Varre har jag ingen aning om. ET vill ogärna knäcka, bända och dra i äldre hästar. Men jag vill ändå att hon känner igenom henne, för det är någonting som inte stämmer.
MB får sitt planerade återbesök.
 
Sedan ska jag lägga upp ett schema igen. Annars tenderar jag att "balla ur" så snart det blir lite sämre väder. Disciplin, DISCIPLIN Öberg!
 
 
 

såklart

.... Blir det efterdyningar efter måndagens oerhörda stress. Mercy hade ju sprungit som en galning då de fick komma ut i hagen efter branden. Tappade givetvis en sko, tyckte dessutom att han verkade öm i foten.tiden var knapp, ut i hagen o leta sko, men den hittade jag aldrig innan jag var tvungen att bege mig till styrelsemötet som startade 18.30... Hasse kommer idago slår på tappet. Idag fortsätter jobbkarusellen eller ska jag säga kaoset? Jag är så himla trött...

Fasa

... det värsta tänkbara som kan hända när man har häst är att det börjar brinna i stallet - när man inte är där...
Idag hände det i Islandshäststallet vägg-i-vägg med vårat stall. En lysrörsarmaturbörjade att brinna och jag undrar om det var som gjorde att det började att brinna... Åskan?
Islandshäststallet var tomt men alla hästarna i vårat stall var inne och det hade fullständig panik.och jag fattade inte varför till en början. Mercy stod uppbunden på stallgången och de andra hästarna kastade sig runt i sina boxar. Jag fick Mercy att lugna sig så pass att jag fick loss honom från linorna och skulle precis släppa in honom i sin box då jag såg att det brann. Jag var helt ensam i stallet och tappade nog fattningen helt... Vad gör man? Rädda,larma,släcka? Larma, rädda, släcka? släcka larma, rädda? larma, rädda, släcka? ... herregud jag kan ju det här.... Larmade brandkåren som snabbt kom på plats. Ulrika och Inger kom tillbaka från sin ridtur och släckte den del av armaturen som ramlat ner, detta medan jag hade 112 i telefonen.   Hemskt var det - riktigt hemskt!
Stackars Clas och Pia, nattvakt/ brandvakt och sedan börjar felsökning och trasslande med försäkringsbolag och renovering....:(
 
Alla hästarna mår iaf bra och sover ute i natt - detta enligt säkerhetsåtgärd utfärdat av räddningsledaren.
En repetitionskurs i brandskydd kanske? Så kanske inte paniken sköljer över mig om det, mot all förmodan, skulle inträffa någonting liknande igen...
 
 
Nattis....
 
 

Idag...

... gick det som en dans...
 
Varre fick vila tom från borstningen :O Kollade hovarna och att hon var hel förstås... men ren? Nääe... Verkligen inte. det kanske ger sig till i morgon?
 
Mercy fick idag dressysadeln på, i vilken jag longerade honom. Såhär i efterhand ångrade jag att mig att jag inte tagit med helmus och säkerhetsväst, för då kanske jag hade ridit .Fastän jag var ensam i stallet. Pia hade brådis hem till en pissabeställning :)
 
Mercy var jättefin på linan idag... han fick ett par korsgalopper i höger varv och vid ett tillfälle orsakade obalansen ett par krumma språng, men annars var han väldigt lyhörd och fin. Vi avslutade passet med en promenad på rundbanan som går runt vinterhagarna. Mercy var en cool kille idag :)
 och det är sådana här dagar som hoppet sprirar :)
Önskar bara att jag kunde göra mer än en sak åt gången. Tänk om jag kunnat fota eller filmat så att ni alla sett hur fin han faktiskt var ...
 

vattnet under broarna...

Vill inte älta min underbara katts bortgång så allt jag säger är bara Vila i frid mitt ♥ Du är enomt saknad.
  
Arbetar gör jag, bitvis dryga 100%, men jag försöker att hålla mig till mina 80% som innebär 31 timmar per vecka.
Med stora förändringar som sker på jobbet, känns det extremt vobbligt...
 
Stallet äter all ledig tid -  vad annars är det att vänta sig med två hästar?
Men jag trivs ju också bäst där...
Jag hade ut Helena, Equiterapeut, till Mercy. Han satt fast i höger bog, sned i bäckenet och satt fast i ländryggen. Tjo! Men Helena körde laser, knäckte loss och vips var han rak och loss. Nu på måndag ( i morgon) ska jag ringa Helena igen och be henne komma ut för en återkontroll av Mercy och samtidigt ska hon få känna och klämma lite på Varre.
Varre börjar komma i form igen -  efter att hon varit lite småknackig sedan hennes sko fastnat i någonting i januari.
Vi har bara skogsmullat -riktig skogsmullning. Kluriga stigar med rötter och stenar som tvingar till att lyfta på benen. De ben som tycks bli allt slarvigare ju äldre hon blir.
 
Pia och jag verkar ha fått in en rutin av gemensamma ridturer på helgerna. Jag är glad åt det trevliga och ständigt glada sällskapet. Vardagskvällarna kan bli rätt ensamma och de blir oftast sena.
 
Här skulle jag ha kunnat lägga en bildbomb över den senaste tidens händelser. Men igår uppdaterade jag min telefon. Alla mina bilder, alla mina videos och all min musik försvann. Jag har försökt att hitta dem igen genom att söka dem genom datorn - men de är nog, tyvärr, för alltid förlorade :(
 
Min Varre-mule
 
Min Mercy-mule
 
Bilen går bra... tyckte jag... - Men...
 
I fredags besiktade jag den och fick ombesiktning på en blinkers på vänster sidospegel. Det brukar man ju inte få. Men tack vare att den stod med som "åtgärd" från fg. besiktningsprotokoll anses den som inte åtgärdad och då tvingar man på detta sätt fram åtgärd. Bra för min del för jag får det åtgärdat gratis av bilfirman. Jag passade även på att göra en e-diagnos som visade på ett par fel som de också ska åtgärda.
 
Det finns massor av annat som jag skulle kunna berätta - om respektlöshet och om total besvikelse. Men jag orkar inte dra hela storyn... Blev helt urlakad av energi och valde stallet istället, för att på något sätt uppbringa kraft att orka hålla masken och på så sätt slippa undan. Att ta till strid var det uppenbarligen inte värt. Då blev jag än mindre respekterad då ingen verkade förstå hur man respekterar de människor man lever tillsammans med. De såg inte problemet på samma sätt som jag- då kanske det är mig det är fel på?
Jag försöker att "släppa det" och så får det nog vara... och jag skulle väl kunna säga " aldrig igen" men då blir jag nog bara besviken...
 
Så där ja... Kan jag lämna detta infekterade sår bakom mig nu tro?
- Hoppas det...
 
 
 
 
 
 
 

det finns ...

... lite olika typer av människor...
de som är hårda på utan, som man bara behöver skrapa lite på så är de egentligen rätt mjuka - sådan är jag....
men så har vi dem som är mjuka på ytan och som man upptäcker är hårda dom sten då man skrapat lite yta...

RSS 2.0