Mösspåtagning...

och denna bild blev jag förärad av min älskade dotter (som kort efter denna bild tappade mobilen)...
...Berättar mer senare:)


Kort arbetsdag o pållan

Underbart, och jag ahnn göra det jag bestämt att jag skulle hinna med. Var på jobbet kl7 och lämnade detsamma vid 11.15.. skitskönt! Upp till stallet med MC Donaldslunch till mig och Vonne.

Varre skulle få gå i en ngt större hage idag innan vi i morgon skulle släppa henne i storhagen... men si hon skötte det helt själv genom att hoppa över staketet och springa som en tok (enl. Vonne)  med höga benlyft och hingstnacke... Det vara bara att släppa in Doris i hagen så det kunde bli lite lugn och ro... Stackars Vonne som var den som fick ta tag i det hela. jag försökte kompensera det med lunchen ;)

Åkte till Täby stall o foder och införskaffade stroppy mare (innehåller munkpeppar) som är kanon... Hittade även ett par nya jodphurs som satt perfekt, Jag har haft dom på länge och inte en tillstymmelse till skavsår ;)

Red på ridvolten idag, inget mastodontpass men jag var där... Varre uppförde sig över förväntan bra måste jag säga, jag trodde hon skulle vara helt odräglig, men var helt tvärs om. Hon upphör aldrig att förvåna den damen :D

Efter denna korta ridtur på volten belönades Varre med en dusch... Nu luktar hon gott i natt iaf.
Nu ska vi gå till ett par bekanta lite längre bort efter gatan och fira Valborg.Sidney v ar med på Vonnes och min picnic i det "gröna"

Mina tassar........... hahah

Vonnes ena tass ;)


Skrittat!

På en superpigg Varrefjant!... tripp, tripp, tripp i cirklar innan vi kom från stallplanen först bara vänstervarv, men det gick att ta höger också... samma fjantiga trippande i båda varven... Kastade lite nätt med huvudet... som en lite bockningsvarning, men det kom aldrig någon. Hon är iaf inte halt ... Puhh!!! Provade att trava på de nygrusade vägarna och det var inga ojämna steg eller att hon var försiktig, hon var som vanligt väldigt vägvinnande. Doris o Vonne fick hänga på...Tre veckor har det gått sedan hon tappade skon och blev halt... Vi har mycket att ta igen! men  jag vill ändå starta lite lugnt... om-i-fall-att... Jag är kanske lite bortklemande, men jag fasar för kotleds- och knäledsinflammationer...

Zandra kan förhoppningsvis påbörja sin hoppintroduktion med mig efter helgen om jag inte måste ligga under "blå faran" och meka förståss... Jag ser verkligen fram emot det, även om det är med skräck jag säger det...

Vonne, min lilla juvel, släpper ut pållarna i morgon så att jag kan vara tidigt på jobbet. Vi har bokat lunch tillsammans i stallet vid ca 11.30... Hon har ju tagit en semestervecka för att vänja Sidney med allt nytt i en ny familj.

Jäklar!!!... Skulle ringt till Sara idag...Nu är kl 22 och det är försent.... Hade ett missat samtal från henne idag... Hoppas att dom ff kommer på lördag, vilket jag verkligen ser fram emot... Nåja, jag hoppas att jag kommer ihåg att ringa i morgon. Minnet har tappat i intensitet de senaste veckorna. Om det beror på stress eller att det Alz light låter jag vara osagt ;)

Nu ska jag gå o lägga mig så jag verkligen orkar ta mig ur sängen i morgon bitti..


så förbannat korkad!!!

... Ja, det är vad jag är!
Varför ska jag vänta in i det sista med allt? Hur är jag funtad egentligen?

Behöver besikta bilen innan den 30/4 för att inte få körförbud.... Haha... det är ju kört, helkört! Har haft en del att åtgärda från besiktningen förra året.. såsom oljeläckage och en lampa (någon vä lykta bak)... Jag fick ju inget körförbud och ingen tvingande ombesiktning så jag har levt med detta i ett helt jävla år utan att göra ett handtag. Under all förbannad kritik är det... Det är till att tillbringa helgen under bilen för att få koll på VAD det kan vara för läckage det är frågan om.... Jag behöver dessutom ett nytt batteri och jag är verkligen ingen bilmekaniker. Men måste man så måste man. Jag tror att jag skulle klara det mesta med lite jävlar anamma, men bilar gör mig något osäker... Men om Jävlaranamma fungerar för  "händiga Sandra" så kanske det räcker för mig med?... Det är bara att jag inte vet vad jag behöver i varesig verktyg eller materiel för att byta en gummipackning(?) ... Lampan kan ju inte ställa till för mycket besvär hoppas jag :)

Vidriga bilar... De ska ju bara rulla och vara helt okomplicerade...
Överst på min önskelista: en ny bil.
MEN frågan är om jag är en person som ska ha bil över huvudtaget... Jag tar ju inte hand om den, den luktar häst och är skitig såväl invändigt som utvändigt, misshandlad skulle man milt kunna säga att den är den lilla stackarn´... Serviceboken är det ingen som kikat i... Synd egentligen... Ska köpa en riktigt gammal bil så man har råd att köpa en sliten rackare varje år, går den igenom en besiktning så gör den annars köper man en ny... Tvättäkta slit och släng... Eller en ny... Fast då blir det en massa måsten igen... regelbundna servicar m.m.... så om 5 år är det samma visa igen (min blå fara är en 2001) och jag köpte den 2004...

Nu har jag iaf bokat en tid den 8maj på Lidingö... Om du inte kan hjälpa mig meka så kan du väl hjälpa mig med att hålla tummarna för att jag grejar att meka den alldeles själv (gubben är INTE att räkna med i detta fall).

Nu så...

...har hasse-hovis slagit på en sko med sula... och tjärgegga på Varre...

Varre brunstar och är superintresserad av sin boxgranne Nike (även hon ett brunstigt sto:)) Berra som står i den andra boxen verkar hon inte bry sig om alls... märkliga di små hästarna... Ska se om otäckingarna fastnar på video i morgon ;)

I morgon hade jag tänkt en stilla skrittrunda med Varre, men som Vonne sa...  "hehehe... hon kommer inte att skritta, från det du satt foten i stigbygeln kommer hon att springa"... Misstänker att hon har rätt =)

Men nu är jag utan sadel och träns -igen... fast inte helt ändå...  Men Elin tyckte att allt det där bruna och fina passade så himlans bra på Gulliver. Tydligen var sadeln så vansinigt skön att rida i så den ville hon absolut ha då hon ska träna/tävla i dressyr... Då är det bara för mig att leta rätt på ngt som passar till Varre och mig igen... Inte helt lätt kan jag upplysa om.
Tar det problemet en annan dag... orkar inte nu... Malin som slutar gymnasiet och fram till dess speckade helger med tävlingar och födelsedagar... Mitt i allt vill jag bara vara ledig och njuta. Utan en massa måsten... men det är en utopi, jag vet det.

John Blund var precis förbi och slängde lite sömngrus i mina ögon så innan jag somnar framför skärmen vill jag säga god natt... Kanske hinner jag med en snabbis i morgon igen... vem vet?

Bye! ♥

Ringt och bokat...

Tid för "transportvaccination" för Gulliver till omkr kl 19 idag på ATG i Täby
Tänk vad smidigt det är... slipper ta ut en distriktsvette som ska ha inställelseavgift och milersättning... Tacksam för allt där jag kan spara en krona eller två :)

(Bild och text lånade från http://www.hastfolk.se/)
"Stelkramp är ett absolut måste för alla hästar. Influensa är ett måste för ridhästar som tävlar. Se upp med de nya reglerna för internationella tävlingar som inte överensstämmer med de svenska".
Nu åter till jobbet!

Snabbis...

hehe... men inte så spännade som det låter ;)

Morgonfodring och utsläpp av pållar... Det känns verkligen lyxigt att få släppa ut hästarna utan täcken, fast nu när jag tittar it genom fönstret är jag inte lika övertygad om att mitt beslut på morgonen var det bästa.... Det ser grått ut... Hmmm....
Får se hur det utvecklar sig...
Avslutar precis min frukost och väljer att komma 30 minuter senare till jobbet, jag orkar inte stressa hela tiden...

Gulliver måste vaccineras denna veckan och Vonne om du läser detta vill du vara vänlig att påminna mig om att jag bara MÅSTE ringa till ATG och beställa en tid för "transportvaccination"...

Nu ska jag röra mig i maklig takt till jobbet :)

Ciao!

dagen: må 27 april

Helt färdig, ville absolut inte kliva ur sängen i morse. Men det var bara att kliva upp. Jag visste hur mycket jag skulle få arbeta idag... och som jag har slitit... Jag har inte hunnit med att göra någonting annat än o jobba...

Intag av pållarna idag (som vanligt på måndagar). Skulle hämta Ellinore på vägen upp till stallet, men både Elin och jag var fullt upptagna med planeringen av Vonnes hoppträning idag att vi glömde av att hämta upp henne. Detta kom jag på då jag körde in på stallplan och fick möte med Arne, Ellinors morfar... Det var bara att åka och hämta Ellie och skämmas som en hund...

Vonne har hoppat igen!
Hon är modig!!... Denna länk leder dig till hennes blogg, där jag vet att det snart kommer att komma en video :)

Varre och jag gick en kort-ökort prommis idag som slutade med att hon fick äta grönt gräs... Gott sa hon :)

I morogon kommer hasse-hovis och lägger på sko och sula så hoppas vi att det är färdigt med de här dumheterna.
Nu ska jag gå och lägga mig, föri morgon ska jag även morgonfodra hästarna och släppa ut några, ligger efter på jobbet tack vare andra prioriteringar som skulle vara klara idag kl 15... så nu har har jag annat att göra ett tag framöver.

Sov  gott och glöm inte att lämna ditt avtryck... Jag ser att du varit här men jag ser inte vem du är :(
// ♥

26april

Här i denna dåliga video (mobil) ser ni Elins ritt i LC:1 i söndags...
och eftersom telefonen dog var detta allt jag fick med... Waxholms duktiga lag har jag inte ens en bild på :(
("knycker" från hemsidan senare)Elin och gulliver på framridningenLe mitt älskade barn, du tycker ju att det här är roligt ;)


Tävlingsrapport 26april, Hägerneholm

hujeda mig vilken lång dag!

Började kl 7 med fodring och utsläpp av pållarna.
Knoppade Gulliver och sedan hela långa dagen på Hägerneholm.
Elin höll ledningen lääänge innan hon knuffades ner av en annan Waxholmare.Efter ytterligare en nerpetning låg hon sedan som trea ända till sista ryttaren(Sofia, Waxholmare:)) red in och la sig som etta.
Filmade men allt jag hade med mig var mobilen och den la av helt och hållet och laddaren ligger på jobbet... lägger upp filmen vid ett annat tillfälle....
Hoppas verkligen att jag kan knycka lite bilder från hemsidan lite senare ;)

Waxholms fälrittklubb vann dessutom hela lagtävlingen...
Individuella placeringarna:

Klass 1 - Dressyr Lätt C:1 Lag Kategori D
24 anmälda, 23 startande, 6 placerade
Överdomare: Camilla Modenius
Tävlingsledare: Margaretha Schmidt
Domare C: Jennifer Carlsson
 
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
 UppfödareHärstamning 
1Sofia WaschlBonanza 19419471,852
 Waxholms FRK (8)Okänd - Okänd1 
2Rebecca HollstrandRicky 18618668,889
 Djurgårdens RK (2)okänd - okänd2 
3Madelene JanssonSkattegårds Charm 18318367,778
 Waxholms FRK (8)Skattegårds Miramis - Silverlea Buckskin3 
4Elin LindmanGulliver 17717765,556
 Waxholms FRKOkänd4 
5Elin BorgstedtRiverman P 17317364,074
 Sundby Ridklubb (7)Green River xx RP127 - Son of a Gun xx5 
6Therese DahlStackarps Maine 17217263,704
 Sundby Ridklubb (7)Priory Dallas6 
6Johanna Brate SjögrenGervides Svava 17217263,704
 Waxholms FRK (8)Rödeorm - Chosan6 
6JOSEFINE JAKOBSSONBLIXEN 17217263,704
 RK Norrtälje R (6)Molstabergs Action Man RWM 34 - Red Baron ox FA 140/76-806 
 
9Hanna KlingströmTwice More P 17017062,963
 Sundby RidklubbVerona´s Gerswin RP 136 - Urbino 4309 
9Astrid LiljemarkLidens Camomille RC1089 17017062,963
 Årsta Runsten (9)Dale Haze - Cliften Wind9 
11Christine RoosRhasmuz 16816862,222
 Djurgårdens RK (2)Mascot DK - Rhaman11 
12Charlotta SahlströmCwmgwendraeth Dant-y-Llew 16716761,852
 Österåkers SRBrynera Blitz - Cyttir Telynor12 
13Viktoria AbrahamssonKira 16516561,111
 Årsta Runsten (9)Okänd - Okänd13 
13Viktoria KjellLille John 16516561,111
 Mälarhöjdens RS (4) 13 
15Edith LundbergBelmondo II 16016059,259
 Hägerneholms RK (1)Ballestero - Balesar15 
15Hanna CarlssonWebster 16016059,259
 Årsta Runsten (9)Okänd15 
17Sally JacobsonSir Lukas 15915958,889
 Mälarhöjdens RS (4) 17 
18Lovina LövqvistPandora 15515557,407
 Gladö RS (3) 18 
18Alice ErssonBeach Hills Royal Beauty 15515557,407
 Rastaborgs RK (5)Okänd - Okänd18 
20Sara JeminenCaramell 15315356,667
 Gladö RS (3) 20 
20Sanna QvistAfrodite 15315356,667
 Gladö RS (3) 20 
22Frida GranqvistÖnnarps Ghost 15015055,556
 RK Norrtälje R (6) 22 
23Isabel GurauRiviera P 13313349,259
 Sundby Ridklubb (7)Green River - Power Boy RP 11223 
 
till toppen


Lagplacering:


Klass 1 - Dressyr Lätt C:1 Lag
9 startande lag
Domare C: Jennifer Carlsson
 
PlatsUppfödareLagnrProcent
  Lagledare
   RyttareHästSumma 
1Waxholms FRKLag 867,778
   
 
   Sofia WaschlBonanza71,852 
   Linda HuzellBandito56,667 
   Madelene JanssonSkattegårds Charm67,778 
   Johanna Brate SjögrenGervides Svava63,704 
2Djurgårdens RKLag 266,296
   
 
   Moa SödergrenMartell67,778 
   Rebecca HollstrandRicky68,889 
   Emma MagnussonEastwoods Madam G59,259 
   Christine RoosRhasmuz62,222 
3Mälarhöjdens RSLag 464,938
   
 
   Amanda AlmebäckPicasso69,630 
   Naomi GrossmanPippi64,074 
   Viktoria KjellLille John61,111 
   Sally JacobsonSir Lukas58,889 
3RK Norrtälje RLag 664,938
   
 
   Vanni Cimrell EnglundDior69,259 
   Amanda HedbergMr Smuggler61,852 
   JOSEFINE JAKOBSSONBLIXEN63,704 
   Frida GranqvistÖnnarps Ghost55,556 
5Hägerneholms RKLag 164,692
   
 
   Isabelle LindholmSchmidtMagic Wonder68,519 
   Cecilia BjörlingPajas63,704 
   Elina LejerbäckSunny61,852 
   Edith LundbergBelmondo II59,259 
6Sundby RidklubbLag 763,086
   
 
   Elin BorgstedtRiverman P64,074 
   Therese DahlStackarps Maine63,704 
   Elin AgnesjöDouble Power61,481 
   Isabel GurauRiviera P49,259 
7Årsta RunstenLag 961,111
   
 
   Astrid LiljemarkLidens Camomille RC108962,963 
   Viktoria AbrahamssonKira61,111 
   Hanna CarlssonWebster59,259 
   Nina HolmBlair Witch  
8Gladö RSLag 357,160
   
 
   Carolina GodinAlladin57,407 
   Lovina LövqvistPandora57,407 
   Sara JeminenCaramell56,667 
   Sanna QvistAfrodite56,667 
9Rastaborgs RKLag 555,432
   
 
   Sofia BengtssonBakkegaardens Ohio52,963 
   Skorpan ErikssonVicky55,926 
   Alice ErssonBeach Hills Royal Beauty57,407 
 

Med dessa listor ber jag om att önska en riktigt god natt ;)
jag orkar inget mer just nu...

helgen fortsätter :)

men fort går det.

Spillde i mer jodopax i Varres bandage och la ett extra lager med silvertejp för att fixera det hela. Släppte henne i sjukhagen och gick tilsammans med ett helt gäng upp till ridvolten. Då hade Åsas pappa redan kört en halvtimme med traktorn och tagit bort jättemycket gummiflis. När Elin skulle ta in Gulliver ville den rackarn inte gå in. Han sprang som en tok och Elin kom aldrig i närheten av honom. Trots att vi tog in  Diddi och Doris fick hon inte tag i honom. Så jag fick hämta honom och tog för säkerhets skull med en hink med mat. Han är ju en ponny och alltid hungrig så det fungerade klockrent ;)
Elin red ut med Julia (på Doris) och skulle sedan rida igenom sitt program på den nysladdade volten, men det gick inte då volten var helt belamrad med hinder. Hon fick plocka ur "godbitarna" ur programmet och trimma det hon kunde mellan alla hinder. jag vet inte varför jag ine filmade något, men jag blev väl alldeles tagen av hur fint han rörde sig.
Han har ju inget kanonsteg, men han var sååå fin... Elin kände sig jättenöjd också.
Min dressyrsadel passar bättre till Elin än till mig (storleksmässigt)... så det blir nog som så, att jag får lov att leta rätt på en ny dressyrsadel till mig :(
Klippte bort massa lurv runt benen på benen och sedan fick han en omgång med schampoo i spolspiltan. Nu är han len som en barnrumpa ;)

Varre skavde av sig bandaget i hagen så det var bara att lägg om ett nytt...

Köpte en blå ridhjälm som passar till Kavajen Elin fått låna av Zandra... Jag tycker att det ser trevligt ut när det matchar, larvig kanske...

Provar i butiken ...(Mer en hopphjälm än en dressyrhjälm).. Men den är Blå!

Hämtade upp Elliönore på vägen hem från stallet.

Nu ska jag se vad jag kan hitta på som inbjudningskort till Malins studentmottagning...

Bye!

Lördag redan...

... hur gick det till?

Jobbade som en slav igår för att blir klar med budgeten för detta innevarande år, eller vad som är kvar av det (vi har brutet år sept-aug)... När alla siffrorna är inne leverar jag detta till M & H... Ber dem kika igenom den innan jag skickar den till banken. Jag tycker inte att det känns ok att granska sitt eget arbete, så utav den anledningen gav jag den till H... M har ju aldrig riktigt tid om jag säger så. Sedan hade ju butiken rea dessutom och kort om personal...  Nåväl... Fick ok att skicka den av H för att sedan bara 5 minuter innan jag skulle gå (kl 16) få frågan om resultatet verkligen stämmer... Kom fram till att det gjorde det naturligtvis inte, eftersom jag inte justerat budgetsiffrorna för perioden sept-mars med verkligt utfall... Så på måndag får jag justera detta och skicka ett nytt mail till banken.

Nåja... rusade upp till stallet och skulle ta in pållarna eftersom Vonne var och hämtade sin Sidney i Uppsala.
Hasse-hovis kom och tanken var att han skulle slå på Varre skon, men jag tyckte att hon ff hade puls, vilket även Hasse konstaterade, han hämtade visitertången och kunde bara konstatera att det inte var utläkt. Han karvade lite till, slog på ett nytt jodopaxomslag och kommer tillbaka på tisdag. Fanken och stackars VarreBuset...

Fixade iordning pållen med vatten, mockning, mat och borstade av henne lite  innan jag åkte till Vonne i väntan på att klockan skulle bli 20 så jag fick kvällsfodra.
Jag fick träffa Sidney! (det var ju inte alls därför jag åkte dit ;))
Behövde dessutom låna toan (mer info än ngn bett om ... jag vet)
Han är jättefin och verkar ha ett underbart temperament.

Busig och lättroad ;)


Mmmm... gott sa Torsten =)
(Vonnes kisse)


Det är lågt i tak här....

Kvällfodrade vid 20.15 åkte hem och drack vin... och jo ...Naturligtvis somnade jag i soffan Vonne :D

Nu frukost för att snart väcka Elin , åka till stallet, fixa hoven på Varre och släppa henne i sjukhagen för att kl 10 stå redo att kratta volten... CU!

Vad händer?

Nää... just det ingenting annat än jobb, jobb, jobb...

Idag är det äntligen fredag och på söndag ska Elin tävla sin livs andra dressyrtävling på Hägerneholm.
Lördag är det  "stora voltdagen"... Kratta och vårstäda ridvolten. Båda stallen i gemensamma och ivriga(?) tag med start kl 10 till vi är färdiga... Är vi några stycken ska det väl inte ta så lång tid...

Vi har blivit lovade sol och vackert väder hela helgen, så även om jag just nu har hur mycket som helst att sysselsätta mig med på jobbet, så känns det förhoppningsfullt :)

Varre ska få dojsingen på hoven i dag, hoppas jag... vill så gärna komma igång med lite hoppövningar nu. Vonne ligger fn mil före mig....

Nu ska jag jobba ett par timmar innan det blir helg...

Rapporterar mera senare ....

Dagens garv...Tänk att Elin kan göra vad som helst med sin lilla tjockis...
jag fick ett brev...

... ett riktigt brev alltså..  ett kuvert som man måste sprätta...
och det innehöll ingen räkning ;)
de blir allt ovanligare, de där "gammelmodiga" breven och jag måste säga att jag gillar att öppna brev där mitt namn är skrivet för hand.
Kan kanske tyckas lite larvigt men det känns så äkta :)

Det var från Sara. En inbjudan att närvara vid Adams namngivningsdag den 17 maj... Samma dag som Varre fyller år... Sara - jag tror det fanns en tanke bakom ;)  
Osa senast den 8 maj, så jag ska kika på hur det kommer att se ut framöver.

söt liten kille va!Vonne...

...har blivit med blogg. Läs mer om vad som händer omkring henne och hennes Sid som snart på allvar blir en familjemedlem...


Ha en bra dag!

Nu har vi planerat...

Vet inte om jag blev så mycket klokare. Malin vet inte riktigt hur hon vill ha det... Tårta? ehh..njae... glass o jordgubbar?.. ehh... ja kanske ...  ;) ja ungefär så där lät det ...
Sallad och något till... osv, osv... Det jag talar om är Malins student. Men nu är bollen i rullning, maten planerad och jag ska fixa till inbjudningskorten, få se vad jag hittar på...
Nu ska bara Malin bestämma om hon vill ha tårta eller inte ;)

Snart är det dags att skicka hem Malin till sin Svante och Matilda till sitt Värmland...
Jag tror att jag följer med Raoul så han slipper sitta ensam på väg hem igen.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen...
Bye!

Grattis Pappsen! 19 april

Stort grattis på födelsedagen!


söndag mitt på dan... (19/4)

Byte av bandage idag och så här ser det ut, det lilla hålet... Hon har ff lite puls men värmen är borta. Jag kan ju berätta att hon gillade INTE att det lilla hålet skulle spolas med väteperoxidlösning...Paulina och Nettan (mamma t P) kom och hälsade på. Alltid lika trevligt att träffa dem 

Paulina vill verkligen inte vara med på bild...

...o inte Zandra... (förvånande... =) )

... eller Vonne heller...
på mig finns det ingen bild (eftersom jag är den som står bakom kameran...)

Nettan hann jag fånga ...


.. och Matilda...  som satt och frös...


God morgon!

Eller god och god... det är den ju sällan... men morgon är det iaf.
Nu är det söndag igen... Usch, jag vill verkligen inte det...

Matilda (Raouls dotter) kom från Värmland i går. Hon bor en bit utanför Karlstad med sin mammam Marie.
Nu var det vanisinnigt länge sedan vi träffades. Stallet hade visst kvarka i julas och pållen stod på medicinering, sportlovet kom hon inte. Påsklov hade våra barn v 15 medan Matilda avslutar sitt nu. En snabbbisit...
Men jag börjar förstå varför hon inte vill komma hit längre. Hon är lika gammal som min Malin, dvs hon blir 19 år i år. Malin bor tillsammans med sin Svante och Matilda då hon kommer hit får inte gå på fest tillsammans med Jakob för Raoul... Att Matilda inte talar om för honom att hon inte är något barn är för mig ett under... Detta var under middagen igår som  fö började trevligt men som avslutades med att alla satt och "tryckte" med något... Jag led med Matilda för hon blev ledsen... Tänk att han inte ser det. Jag tror tamefan att Oscar har större rörelsefrihet än Matilda och han är en blivande 16-åring. Jag blev iaf förbannad, men jag sa ingenting då, men det kommer jag att göra idag.

Nu är klockan snart 9.30 och jag ska äta frukost. Kl 12 ska jag vara i stallet, då kommer Paulina och hälsar på.
Jag vet inte ännu om Matilda följer med. Jag frågade och gav henne möjligheten att bestämma sig fram till 11.45 idag.
Malin kommer väl hem idag också. Vi ska åka och hämta Elin på Ekerö. Malin ska övningsköra dit och vi ska prata student med Fredrik och Marie.
Ciao...

Rapport... (för vilken gång i ordningen?)

När Vonne tog in pållarna igår (fredag) smög Varre nerför den lilla backen in i stallet. Hon hade ont, ont, ont i sin vänsterfot.

Paul som var i grannstallet och skodde kände på Nike (i vårat stall) och när han kände med visitertången började det att komma lite var... Nike och Varre har haft ungefär lika symtom, hälta som kommit och gått, inte alltför häftig digitalpuls och ingen av dem blockhalt någon gång... Diffus hälta...

Jag skulle handla flaggstångslina på Jula på vägen till stallet (linan är till stegen som går upp på loftet). I bilen på väg till stallet ringer Vonne och säger att "din häst mår inte så bra". Hon låg raklång i boxen och var lite flåsig. Hade det varit Gulliver hade Vonne inte reagerat så mycket, han brukar lägga sig ner och ta sina powernaps, men Varregullet har vi aldrig sett ligga ner, annat än i leran förstås. Vonne hade fått upp henne på benen och tagit ut henne i gången.
Magen verkade iaf vara ok och hon hade ingen temp, vilket jag kollade då jag rusade in i stallet. Men hon såg så trött och eländig ut. Hon måste ha mer ont än jag kunnat gissa. Jag bad Paul att kika på Varre då han iaf skulle åtgärda Nikes hovböld... och gissa vad han hittade på Varre?... Jo en hovböld naturligtvis. Han behövde inte öppna upp så mycket och efter den beskrivning jag gett honom tidigare så kunde han dra slutsatsen att han tömde både en stengalla OCH en hovböld från samma lilla uppverkade hål längst ner vid "tån" (se bildens röda pil).  Bandagering (gips behövdes inte) och vila till nästa fredag då Hasse kan komma och slå på skon igen... 475 kr fattigare men med en häst som såg mycket piggare ut då jag ställde in henne i boxen igen. Sedan var det bara att sätta fart med att få pållarnas boxar mockade och maten fixad. Vonne, den lilla pärlan, hade redan fixat vattnet till "lillen och storan". Jag hade kvällsfodringen och var hemma straxt efter 21.

Nu ska jag sätta sprätt på lite mer slantar... Till apoteket och införskaffa lite sårsprutor, självhäftade vetFlex m.m...
Tar med min "självgående" plånbok,  han har inget val =D...

Ses senare?

Rapport... fr 16 april och lite dagens :)

Sitter på jobbet och har egentligen hur mycket som helst att göra. Men jag kan som vanligt inte färdigställa så mycket då jag inte får de uppgifter som jag behöver, chefen är ff sjuk...
Tänker däremot inte sitta i helgen för att göra klart till mötet med banken som blev ombokat till på måndag kl 13...

Varresnurpan är ff halt,betydligt mindre än tidigare så det verkar som om det går åt rätt håll. Men hon är varm i hoven och lite gallig och haltar lätt. Hoppas att hon är ohalt till helgen.
Jag måste ju komma igång med träningen med min PT ;) inför "Vårkul".  Jag måste ha övervunnit min osäkerhet över hinder till dess... 30cm är ju så fantastiskt högt =)

Onsdagens middag på rest Kouzina(?) med mina arbetskamrater var trevlig. Jag var däremot väldigt seg och saknade energi. Maten var fantastisk och de har humana priser så jag kan varmt rekomendera stället, (Valhallavägen 131, Stockholm). Jeanette och jag tog tåget 22.55 och jag klev innanför dörren hemma vid 23.20, rätt mänsklig tid :).

Nu ska jag fortsätta jobba :(
Men det är iaf FREDAG IDAG!!!!!
och jag vet en person som är såååå förväntansfull inför sitt Uppsalabesök idag... Mer än så säger jag inte ;)

Ses senare!


Grattis Zandra!

Ännu ett födelsedagsbarn...

Zandra fyller 16 år idag!

HURRA!!!!

Zandra fullständigt avskyr alla bilder jag tagit av henne, därför har jag ingen att lägga här :(
resten av dagen...

...har det inte hänt så mycket... Varre är ff halt
Hon har verkligen förmågan att kunna se eländig ut, nästan värre än min chef och han är man.. Då kan ni kanske föreställa er ;)

Styrelsemöte på klubben som tog dryga 2 timmar. Hemma vid 21.30 totalt utsvulten... och nu är det dags att gå o lägga sig. Bytte utsläpp med Madde, min torsdag mot i morgon, anledningen till det är 1) jag vill se hur Varre ser ut i morgon bitti. 2) vi ska ut och fira av Agneta som fyllde i lördags.
Ciao!

14 april... Grattis Jeanette!

Många födelsedagsbarn i april... Här har vi ännu ett ;)

(bildkvalitén är inte den bästa då jag knyckte den från vår gamla hemsida ;) )Rapport... (ff 13april)

... Varre är ff varm i sin hov och även om hon har puls så tycker jag att den blivit lite svagare, men hon är ff halt i trav 
:(

Igår blev det vinkväll och lite "vårkul"-planering hemma hos Vonne...  Mycket trevligt med middag hela middevitten.

Förra året hade vi en lite rolig gårdstävling som Elin och Zandra var initiativtagare till. En liten hopptävling på enkel bana i olika höjder. Med lite fika och grillning efteråt. Uppskattat tror jag att det var.

I år har vi planerat ytterligare en liten sådan sammankomst, söndagen den 31 maj blir det av. Jag lovade väl i ett mycket svagt ögonblick att även jag och Varre skulle ställa upp. "Höjden" blir 30 cm, för lägre går det väl inte att få bommarna med mindre än att vi gräver ner dem :)
Zandra kommer att vara den som ska hjälpa mig i min träning och Elin kommer att hjälpa Vonne.
Vad gör man inte för att inte bli osams med familjen? Det här ska ju vara roligt.. eh.. eller...så nära man  kan komma kul iaf... ;)
Så nu har jag lovat något som jag inte vet om jag vågar slutföra... Men lite jävlar anamma besitter man väl får jag hoppas.
Detta blir min mesta utmaning med Varre tror jag. Rapporter om hur träningen går kommer ni givetvis att finna här då Varre åter är så där odrägligt piggelin och fräsch i fötterna ;)

Nu lite TV innan sängen...
CU!

Annandag påsk 13april... Grattis Monica!!!

Min storasyster fyller år idag... Stort Grattis till dig kära syster! puss! ♥


Påskafton 11 april 2009

Och idag säger jag grattis till Agneta, min arbetskompis som fyller .... år! :)


och till Bosse som fyller ....år!Långfredag fortsättningen...

Varre gick riktigt illa då jag tog in henne från hagen och hon kändes lite varm på insidan av hoven och har lite puls. Sandra fixade till skon och la på den vilket faktiskt gjorde att hon genast gick mycket bättre.

Grattis Sandra förresten till din 2:a placering där borta i "skogen" :)

Hovis Hasse ringde och kom förbi för att kolla på Varre. Hasse tyckte fö att Sandra gjort ett mycket bra jobb med skon.
Hasse tror att antingen så är det en begynnnade hovböld eller så är det en stengalla men troligen det senare.
Han lovade att jag kunde ringa om hon blev värre och om hon svullnar upp mot kotan, så vet vi var en ev böld skulle ha sin början (hon är sulöm). Han ville inte verka bort någonting då han inte med säkerhet kan fastställa att det är en hovböld.

Stengalla=en blödning i läderhuden orsakad av yttre trauma (ungefär som en blånagel)
Symtom; Missfärgningar i hornet över blödningen , hälta, förstärkt digitalpuls .

Så just nu ser det inte ut att bli någon långtur i det vackra vårvädret.

Elin hade sovit kvar hos Zandra och hon passade på att få håret klippt avVonne då Zandra iaf skulle ordna till sig :)
Resultatet syns nedan... Söta va... ;)Elin och Zandra tog Gulliver och Doris på en barbackatur ner till Sandviken och plaskade i viken.

Snälla pållar och snygga avsitningar va =)inte så kul Skärtorsdag

... Satt på jobbet  till kl. blev nästan blev 18... Så jag missade flighten till Blåkulla och jag som hade gjort såna förberedelser... Skulle ha arbetat halvdag egentligen, men så blev det inte. Men cheferna gick vid 14.30 och butiken stängde kl 15 och kvar satt jag... Stackars lilla jag... Alla hade hunnit med att göra sin arbeten klara förutom jag, eftersom jag suttit med "Pigge & Gnidde" många timmar denna vecka...

Pigge & Gnidde

Elin skulle fixa båda hästarna idag så jag kunde få jobba färdigt. 
Elin ringer mig då jag sitter med avstämningar och säger att Varre tappat en framsko när dom var ute på Ängsholmen och red... Tack för den... Hur lätt är det att få tag i en hovslagare nu? Jag skickade ett SMS till Hasse men han har inte svarat ännu. Jag känner "sådär" för att ringa. Jag respekterar andras rätt till ledighet väldigt mycket. Det är kanske inte riktigt rätt att säga så men då jag ser min egna lediga tid som väldigt värdefull så utgår jag ifrån att även andra ser sin fritid på samma sätt som jag. Nåja, han hör väl av sig om han kan, det har han ju gjort förr.

Långfredag....
Har frågat Sandra om hon kan slå på skon (hade en uppsättning i skåpet). Den skon behöver inte riktas mer än bara så att den blir rak, och det är verkligen inte mycket.  Men det blir inte förrän i em. Sandra skulle i väg och hopptävla med Mr Boki... Modiga Sandra! Jag skulle oxå vilja våga... Blir så avis :(

Om nu inte Sandra fixar att få på skon, så känns hela helgen förstörd... Vi hade planerat att rida till Bogesund en dag och jag skulle träffa Eva och rida ut en dag. Sedan ville Sara komma upp och hälsa på och se Varre riden och kanske rida själv(?)...
Det skulle vara nyttigt för mig om hon kunde tipsa lite... Men nu får vi C hur det blir med D.Sandra i fikatagen ;)

Nu ska jag ta e powernap. Var uppe före tuppen i morse, fodrade hästarna och släppte ut dom. Sandra skulle ringa då hon lättade från "Långt-bort-i-skogen"...
..... Later!

Onsdag...

och mitt i veckan...
Idag var det nya fötter till Pållan... Hasse-Hov på plats och som vanligt surrade han så man får skavsår i öronen :)
Inplanerad vilodag för Varre och en oplanerad för Gulliver. Men jag tycker inte att det spelar någon större roll eftersom Elin bestämde sig för att inte åka med sin pappa och Marie till landet. Hon kände att det skulle bli lite för tråkigt för henne om hon skulle vara ensam på landet med bara dom två.
Nu kanske en del tycker att det är egendomligt att hon får bestämma detta själv. Hon är ju inte så gammal.
Jag är enligt den tron att om jag skulle pressa henne att åka (för övrigt inte pappas ordinarie helg) skulle det bara innebära att hon inte alls vill åka i framtiden. Likaväl som att jag anser att det är självklart att hon får åka till sin pappa då hon själv vill och då det fungerar med deras schema, det är ju inte så enkelt att vi båda bor i Täby.  Det är 6mil (tror jag) mellan Färentuna och Täby. Men jag tror att det viktigt att hon får känna att hon själv är med och påverkar hur hon vill att hennes liv ska fungera runt henne, detta för allas våran skull. Inte att hon får göra precis som hon vill, men att vi faktiskt lyssnar till hennes önskemål.

Bedtime! och det borde det ha varit för ett tag sedan. Jag sov så extremt illa i natt... Vaknade kl 3 och kunde inte somna om. Tänkte på allt jobb som jag måste få klart och som jag inte hinner få klart eftersom det ska läggas in så mycket annan skit som anses minst sagt lika viktiga. Tänkte på Varre och att känner mig som en nybörjare igen och återigen undrar jag om jag inte har en för svår häst... Tankarna snurrar och när de väl börjat så spinner det på... runt, runt och runt... och den ena ledningen leder till den andra och vips så behöver jag minsann en kiropraktor eftersom felet sitter i mig... Jag vet inte om ni brukar drabbas av  dessa tankespiraler eller vad man nu kan kalla dem. Hur som helst så blir det ju inte direkt lättare att somna om med ett "jag måste" i samma takt som R snarkar. Lätt paniskt tänkte jag fly och lägga mig på soffan för att slippa lyssna på snarkningarna.De var väl egentligen inte så vådliga, bara tillräckliga för att störa när jag VET att jag borde sova, minst lika gott som R. Men rätt var det var så måste jag ha somnat eftersom jag vaknar till mobilens lilla väckning, fullkomligt väck och fattar inte att det var jag som skulle upp.

Nu så... ska jag sova!

Orkar inte riktigt

... Är helt vanisinigt trött när jag kommer hem från stallet om kvällarna så jag orkar inte blogga.

Igår kl 16.30 fick jag en hel massa jobb som ska vara klart den 15:e... dvs onsdag nästa vecka... Vet ärligt talat inte om jag hinner... Men det får bli en annan upplevelse... Hade tänkt vara i stallet "tidigt" för att rida ut en sväng med Vonne, men jag kom inte från jobbet förrän kl blev närmare 18. Tur att Elin hade gjort iordning Varre (mockat, mat, vatten) så det var bara att borsta av leran och ge sig ut i kvällningen tillsammans med Vonne.
Hade kvällfodringen, så kl 20 fodrade jag och åkte hem, trots att det var folk kvar i stallet.
Hem och ingen middag så det blev rester från gårdagen. R kikade på hockeyn och drack ett glas vin, vilket jag också tog mig ett glas till maten. Vanan trogen somnade jag i soffan fastän det var ruskigt spännade i matchen mellan Färjestad och HV71... Hörde att Färjesta vann i sudden till slut ;)

Nu är det dags att jobba...
Ciao!

Sandviken...

(Förtydligande....Lokala Sandviken i Rydbo, mittemot Hägernäs strand)

Fantastisk tur blev det igår tillsammans med Vonne och Doris, som kan utläsas av kommentaren i inlägget under ;)

Vi fick på em finare väder än det varit på hela dagen, solen hotade på allvar med att kika fram. Så här i efterhand kan jag bara säga att det var tur att den inte orkade igenom riktigt, för då hade vi varit riktigt sjöblöta av svett... Lite sunkit på en del av marken men det var urmysigt att kunna ligga och iaf försöka rulla i galopp över ängarna. Man får passa på nu innan polisens alla hästar kommer och tar hela Sandviken i besittning, med den lilla häst-badviken och hela midivitten :(...

Åhhh... vad jag längtar till sommaren nu!

Vi har fint väder idag, jag hoppas att det håller i sig hela dagen!


Nu ska jag jobba lite =)
Bye!

Trist söndag...

Jämförelsevis med gårdagen så är det trist... Gråmulet, regntungt och allmänt "trött".. Funderar på att lasta in Varre i trailern och åka i väg till Nibble eller Broknäs... Ska hämta Elin hos pappa i Färentuna till kvällningen så det kanske är bäst att sätta lite fart om det ska hinna hända lite innan dess.
Kanske kommer en rapport lite senare...
CU!

Lerduvan och GrisNils

4april ca kl 9 och utan täcke i hagen. Det blir till att gno lite extra idag skulle jag tro ;)

Tänk att jag VISSTE att hon skulle "stå på öronen" så kameran var beredd. Hon har ett egendomligt sätt att först lägga ner huvudet innan resten kommer efter:)Gulliver la sig ocskå det första han gjorde. (Nu är  filmkvalitén på ponnyskrället än sämre än ovan...)
MassageMia

Var på "besök" i fredags. Diddi, Doris och Varre fick en timme var. Jag var som vanligt sen eftersom jag 1... inte kom från jobbet då jag hade tänkt 2 biljävelns batterie var urladdat. Medan batteriet laddade tryckte jag i mig en glass som jag inte ens kunde njuta av eftersom jag var så stressad och ville komma iväg. Ringde Vonne och meddelade hur "läget" var. Då stod hon och borstade på Varre eftersom hon som vanligt legat ner och riktigt gottat sig i leran. Lite märklig pålle ändå... Tycker inte om att GÅ i leran men att ligga i den utgör inga som helst bekymmer :)


Mia masserar Varre
Stretch


Å så Vonne ;D...

Konditionsträning

.... ja tro det eller ej, men det var så det såg ut på schemat igår...

Alla som inte tror på att det är jobbigt att rida, har bara ÅKT häst... Rida kräver aningens mer. Nämligen både i kondis och styrka. Med styrka menar jag inte att vara stark för att hästen är stor utan för att orka hålla sig i balans och störa hästen minimalt då man rider.

På gården där "vi" står finns en gammal travbana som anlas för träning av travhästar för många år sedan. Gården ska se till att denna harvas och hålls i ridbart skick. Även om banan nuförtiden aldrig används till det den är anlagd för, så krävs det underhåll av den. Och när det nu har tinat upp i backen så är den återigen användbar till just konitionsträning. Lite blött på banan var det förstås men jag såg även det som träning... Vattenpölar att trava i eller som Varre gjorde... Tvärnita i, så vi blev helt prickiga båda två :)
Några mer rejäla bockningar blev det idag, fast ändå rätt snälla Hon bockar inte så brutalt, men jag tvivlar inte ett ögonblick på att hon inte kan ;)
Alla hästar blir pigga på rundbanan och våra pållar är inget undantag.
Ju mer vi galopperade ju piggare blev hon och bara "knäpper av" går i "balanstrav "som jag för övrigt tycker är helt omöjlig att hålla just balansen i, men jävlar vad snygg hon är då! Måste be Elin spela in henne vi något tillfälle för vilka benlyft hon har. Stressar naturligtvis i mängder och med stressen kommer svetten. Behöver jag säga att jag känner av mina ljumskar och lårmuskler idag?
Men vi hade roligt i kvällssolen!

Nu ska jag ha det mindre roligt... Det vi inte hann med på budgetmötet för någon vecka sedan ska vi göra klart idag, med start om ca 30minuter. Måste hinna ta en paus innan =)
CU later!

RSS 2.0