I morgon gäller det...

så vänligen håll era tummar...

10.30 på Hästsjukhuset Solvalla och nu tror jag dessutom att jag hittar dit :)

Bilen är tankad, hästpasset framplockat, GPSen är laddad med en färdbeskrivning... 

Detta med besiktningen av Gulliver upptar mycket av min vakna tid...  tänker mycket. Ångar att vi inte låtit förbesikta honom, då hade jag redan vetat att han är ok. Nu kan jag bara hoppas att han är det, vi har aldrig haft någon anledning att tro någonting annat heller...


Gulliver...

Fick en tid på Solvalla ATGklinik på måndag kl 10.30 hos vet. Claes Rülcker... Så det är dit vi åker denna gång.. Men det finns ju röntgen lite här o var... Solvalla blev utmärkt. Behöver ju ha ytterligare en person över 18 år med och denna nyss fyllda 18 åring blir Vonne...Tänka sig att hon även denna månad blir utsedd till världen bästa vän :)  Tur att jobbet inte ligger allltför långt bort så hon kan ta en håltimme :) - love you! ♥

Redan på tisdag(24/1) vill de hämta Gulliver och göra honom till Finsk medborgare... Jag blev lite stressad, Då jag fick mailet hade jag ännu inte fått tag i en besiktningstid. Tjejen på kliniken sa att " vi ordnar allt på måndagen så han är klar att resa på tisdagen" Jag som trodde att det skulle ta ett par dagar att få ett röntgenutlåtande.. men icke... det får man ju med detsamma... Jag får allt med detsamma...Besiktningsintyg, röntgenintyg och hälsointyg... chop.. smack... Hoppas nu att familjen tycker att det fungerar med deras tidplan...

fortsättning följer...

Barbacka...

... nu igen :O

Med vovven och min Elin på Gulliver och jag med LillElin i tandemritt på Varre...
Premiär för övrigt med två ryttare på Fjunet, men hon är som en ängel min älskade pålla...

Blev lovad att sno bilderna från Elin eftersom jag hade glömt min telefon hemma...det tråkiga är bara att man ser ut som den julgrisen som borde ha blivit slaktad i julas...
kungen!Grattis Rolf Göran Bengtsson till Jerringpriset :)

just det ja...

...Släpp alla negativa tankar...

Har lovat «Elin» att anstränga mig ordentligt.

Nu är det nattis:)

jobbat :O

... jovisst... satt hemma och försökte reda ut lite arbetsupgifter i det nya system vi ska byta till... Helt vidrigt är det. Jag har suttit i 2,5 timme med något som jag inte fått någon som helst utbildning i... Krångligt och besvärligt, men det är väl allt innan man kan det. Jag har nog 1000frågor som någon behöver besvara. Jag har en printscreen manual att följa som inte riktigt stämmer med hur det faktiskt ser ut. Jag har fått 1,5 timmes utbildning(?) av medarbetare som heller inte är specialister i systemet. Skulle verkligen behöva någon som visar mig... Skitsystem! Jag brukar inte ha svårt för att förstå de olika affärssytemen, men det här känns så knöligt att jag nästan blir gråtfärdig.

Nu ska jag dricka ur mitt kaffe och sedan åka till stallet...
Det som är trist nu med ridningen just nu är att det inte går att rida någonstans. Ridbanan är under all kritik... Stora vattenpölar som frusit till is och ojämnt underlag gör att man inte vill vara där. Skritta går ju bra men inte så mycket annat, jag begrier inte att de finns de som satt upp bommar på "sockerbitarna"...Att rida ut är inte heller optimalt. Halt och hårt på vägarna och hästarna vågar nästan inte skjuta på ordentligt. Allt blir spänt och struttigt. Vilket är jättetrist.
Skitväder och skitunderlag har vi alltså också...Jösses så positiv jag låter.

tidig morgon

iaf för att vara helg...
Morgonfodrade pållarna och släppte ut dem. Blixtsnabba utsläpp numer, med bara tre hästar. Intagen går ännu snabbare...Då tar jag alla tre på en vända. Nu har jag varit hemma en stund, ätit frukost -mums! 
Nu har jag greppat tag i datorn och kravlat mig tillbaka under täcket, medan Raoul tar en prommis med Asta.

Fick mail från Familjen Mattila igår om att de betalat in handpenningen på Gulliver, jag bör ha pengarna på mitt konto senast på tisdag.... Jag ska försöka  boka en tid för besiktning och röntgen till veckan som kommer.
Jag har ett problem dock och det är att jag måste ha ytterligare en person med mig som är 18år eller äldre (för röntgen). Gubben min åker till Sydafrika på onsdag och jag vet inte vem jag ska kunna fråga... Jag ska försöka få en så sen tid som möjligt, kanske en fredag om Vonne kan följa med?... Måste kolla hur det ser ut för henne.

Hur ser helgen ut för er, folket, Ni få som läser mina skrynkliga tankar och funderingar?

Skulle vilja åka och avlägga en visit hos någon, men jag vet ännu inte vem jag ska drabba :)

Softar lite till, kanske kan jag slumra en stund - det vore ju toppen. 

Kastar in ett inlägg...

Inte för att jag egentligen vet vad det ska innehålla. Men jag sitter här och dricker med C-vitamin och undrar om det är så här livet verkligen ska vara?

Min dröm om en gård i Skåne? Ska jag ge upp den? bara för att jobba 80% och stressa livet ur mig på ett jobb som jag känner att jag inte alls vill vara på. Det var egentligen Raoul som drog igång det där med gård i Skåne, men nu verkar han ha ombestämt sig. Vi kikar iaf inte på gårdar som vi gjorde innan sommaren. Vi kanske får lägga ner det helt o hållet, det kanske inte är det mest optimala med en gård att slita ut sig på om man redan har högt blodtryck. Fast å andra sidan... Vore det inte ett perfekt sätt sänka det på? jag menar att flytta ut på landet och köra ner nävarna i den Skånska myllan?
Nåväl... Nu känns det bara som en helt ouppnåelig dröm. Det är väl bara att bita ihop o gå till jobbet som alla andra och vara som alla andra och fortsätta drömma...


Skickade kontrakt till Finland igår, skannat med mail, och nu inväntar jag bara handpenningen så ska jag ringa och boka en tid för besiktning och exportröntgen. Håll nu alla tummar och tår för att det går vägen... Ett bättre hem tror jag faktiskt att det är svårt att hitta till honom - vår Prins Gulliver...
bababa...

...barbackatur tillsammans med Elin o Gulliver. Trodde dock att jag skulle få känna mig lite säkrare i sällskap av dem båda i mörkret efter Rydbovägarna... Men icke... Mitt barn har en förkärlek till att jävlas. och vad passar inte bättre än att jävlas med mig och min mörkerrädsla...om vad hon ser "där inne i skogen"... "Visst blinkade det?- därinne"...  Jag kan ju gissa att syftet var att skrämma mig och till en början fungerade det faktiskt... Men det var kanske mer övning... För jag blev avtrubbad efter tag och brydde mig faktiskt inte alls om hennes små försök att skrämma skiten ur mig.
Rätt nöjd med det :)


Kommande vecka = 2...

ujuj... det blir en jobbig vecka... Se bara på detta fodringsschema...Ja, det blir ju liksom så här alla vardagar när  det ju antingen är Vonne eller jag som är först i stallet (våra hästar ska ju ut och skavi hinna till jobbet inom rimlig tid är dettidiga utsläppsom gäller...Lagom till helgen är det våra fasta helgpass so infaller och då givetvis Emellies också. Kvar för resten av stallet att dela på i fodringsväg blir 4 vardagkvällar... Var så goda! ;)

(Vonne och jag delar så lika vi kan, men våra lappar räcker liksom inte till :O )
Nu händer det grejor...

... eller ja... iaf en grej :)                                                                    


I fredags var det en Finsk familj som och kollade på Gulliver - Vår prins för övrigt, om nu någon skulle ha missat det :)...

De blev överförtjusta i honom. Elin visade honom från sin absolut bästa sida i ridhuset på Nibble.

Familjen kom lite innan utsatt tid (som man ska göra).
De fick se Gulliver komma in från hagen, bli borstad i boxen, kratsad i hovar, sadlad, tränsad och bli lastad. Allt detta skötte Elin om, visade den unga ryttaren hur snäll han faktiskt är och hur säker man som förälder kan vara då man har sitt barn nära Gulliver.

Jag på knagglig Svensk-Engelska. Pappan i den finska familjen var den enda som kunde göra sig förstådd på Svenska och på knagglig Finsk-Engelska... Ja, det var lite spännande att förstå varandra vid vissa tillfällen :)
Vonne var självfallet med och det var skönt, för även om hon själv inte kände sig som den mest stabila klippan var hon det ändå.
Jag hade inte räknat med att de på stört - innan ens barnet klivit av Gulliver, bestämde sig för att de ville ha honom - förutsatt att vi vill sälja till dem.

Magkänslan var så perfekt... De bor i ett mindre samhälle utanför Åbo där mamman i familjen föder upp Finsk häst. Ston med föl varje sommar som ska vidare till nya hem gjorde att hon mycket väl förstod vad vi kommer att gå igenom då säljer honom. De har även en nyligen godkänd hingst. På gården går även en gammal trotjänare, en ponny, som de inte har hjärta att göra sig av med. Flickan är bara 9år gammal så hon har ju många år kvar på ponny, jag tror faktiskt att han kommer att få ett kanonhem. Flickan log från öra till öra då hon red honom, pappansa hela tiden jatt han var den finaste ponnyn de de varit och provridit och hanmer än väl motsvarar deras förväntningar av en läromästare. Nu ska vi besikta honom och vara överens om vem som ska stå för vad innan handpenning läggs. Om allt går bra kommer Gulliver att bli i Finsk ägo i dagarna omkring 23-26 januari.

Tårar, tårar och stor sorg. Paniken drabbar mig emellanåt... Egentligen vill jag inte alls sälja honom. Men hur kommer man annars vidare? hur skulle Elin annars kunna komma vidare?


Prinsen ♥God fortsättning på det Nya Året

Hoppas att Ni hade en trevlig Nyårsafton.

Vi hade ett lugnt och behärskat nyårsfirande, vilket verkligen känns toppen idag. Inte ens att jag behöver överväga om jag kan ta bilen eller inte. Det är bara att sätta sig bakom ratten, närhelst jag vill/orkar. Inga fyrverkerier, det har jag bojkottat helt. Jag tycker inte att det försvarbart att utsätta både vilda och tama djur för den stress som detta pengarförstörande för med sig. Dessutom har jag alltid känt lite rädsla själv. Så det är lätt att låta bli. Undrar hur hästarna upplevt natten?
  Det blev iaf en nyårsritt på Varre. Det var inte så svårt att hitta motivationen att komma upp i sadeln, trots nyårsafton, för som jag har längtat efter ridningen. Lite spänd ritt dock pga av nyårsraketer, dunder o brak i skymningstimmen gjorde att Varre var minst 10 cm högre än vanligt. Lite trav gjorde vi. 1 hel minut uppdelat på 3 tillfällen, men det var uppfriskande och härligt. Tänk om vi kan få hålla oss hela och fräscha båda två 2012...


Jag hade tänkt att skriva en nyårskvalkad. Men jag insåg att det inte hänt så vådligt mycket under 2011 som det kan kännas värt att sammanfatta.


Att jag var lagedare för ponnyhopplaget div 3 2011 verkade iaf Micka R uppskattat i ett särskilt inlägg till mig ...Som sagt att Gulliver fortfarande är till Salu, har väl inte undgått någon och det går så vansinnigt trögt. Tänk att det inte verkar finnas någon som vill köpa vår underbara ponny?
Jag trodde verkligen inte att det skulle vara några som helst problem att hitta en bra familj för honom att hamna hos. Han är ju lättfödd, väluppfostrad, samarbetsvillig och söt ponny som har många fina år kvar både som tävlingsponny (om man vill det) och som en utomordentlig första häst att lära sig att göra rätt på...

Nej goa vänner någon nyårskvalkad blir det inte, för så spännande har inte året varit.
Men med förhoppningar om ett kanonår 2012, för det tänker jag jobba på :)


Nu ska jag snart upp till stallet och ta in lite hästar och imorgon sparkar jobbandet igång igen... Men mjukt förhoppningsvis, då 13:e dag jul infaller på fredag, blir det bara 3 dagar + några timmar till att jobba :)

God fortsättning till Er all! <3


 

RSS 2.0