Orosmoment....

...Som jag kontrollerar Mercy i karlederna. För fy 17singen vad han var sårig i dem förra sommaren.
 
Kanske är jag en hönsmamma, men jag fasar över att han ska se ut så här igen - i alla fyra karleder.
 
 
Vi misstänker iofs att det var betet förra året som orsakade denna överkänslighetsreaktion.
Både Varre och Mercy hade blåsor, som påminde om herpes, i de vita partierna runt deras mular. Dessa läkte ut ganska fort, men Mercys karleder tog väldigt lång tid på sig att läka.
Kan man föreställa sig hur ont han hade? hur huden sprack när den var torr och hur det sved då vi tvättade och hur smärtsamt det var då vi skulle smörja in honom för att behålla mjukheten? fruktansvärt... Stackars pålle ...
Bilden är tagen 13 juli 2012, men problemen började betydligt tidigare än så.
 
Igår upptäckte jag ett litet, pyttelitet sår på insidan av höger bakben, precis ovanför kronranden. Jag hoppas att det "bara" är ett litet skrap som läker fort och som inte ställer till det med stora inflammerade och infekterade sår.

Kommentarer
Postat av: Sara

I år är det betydligt torrare i markerna än förra året, kanske renare beten med?
Förstår oron men jag tror inte att du behöver vara jätteorolig. Och gno inte för mycket på såret utan låt det ha en chans att läka ut själv först
Kram

2013-07-27 @ 11:27:31
URL: http://vogelberga.blogspot.se
Postat av: Vonne

Sv: Jodå visst är det torrt, men du vet ju hur stort det är på Ängsholmen. Våra håller sig runda och goa. Bete finns! Vi har inte haft några problem med mugg eller utslag i år, bara lite småskorv på ett par hästar. Eja har ju där emot haft skador på tre av fyra hästar, höjden av otur! Lite märkligt med tanke på hur lugnt det varit i flocken, men man ser ju inte en bråkdel av vad som händer. Nu råder harmoni där ute, peppar peppar!

2013-07-27 @ 17:34:00
Postat av: Paulina

Såren på mulen låter som brännskador. Det kommer av att dom bränt den rosa huden i solen. Risken finns ju att det är samma sak som blev i karlederna. Celentano har haft så i hela det rosa partiet på sin mule nu i sommar. Jag fick en salva av Sanna som egentligen är till hund. Den funka sjukt bra!
Kram Paulina

Svar: Hej P :)Kul att du kikar in :)
Det var blåsor och inte alls som de brukar se ut av solen. De brukar bli frasiga och rosa. Tack o lov inget av detta i år ( annat än det frasiga då).
Vad för salva var det? Jag har solskydd 50 (Bamse :O) till Mercy som är känsligast.
Kram!
☼ Anna ☼

2013-07-28 @ 09:59:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0