Fredag em/kväll... healing och barbackaritt...

Denna helg har Elin pappahelg och hon blev hämtad på em...

Båda pållarna att fixa, men jag tycker att det går ganska snabbt numer. Jag har fått in ett arbetstempo som känns rätt ok.

Igår (fredag) då jag fixat allt det praktiska med mat, mockning och vatten stod jag och borstade på Varre då Lottas "gubbe" Bosse(? ...om jag minns rätt) kom och strök med händerna över Varre. Han började att klappa henne vid halsen och följde sedan hela hennes överlinje... jag tänkte att har ett väldigt lugnt sätt att röra vid främmande hästar... Då bosse kännt på Varre ett tag berättade Lotta att han har "heeling"... Min första tanke var att.. "ja,ja! känn på du" ... Jag har alltid haft en känsla av "hokuspokus" när man talar om haeling... Kanske för att jag själv aldrig fått uppleva det...

Jag gav honom iaf utrymmet att känna igenom pållan min. Jag menar det skadar ju inte... men ganska snart såg jag att det började att "hoppa" i muskultauren i ryggen, bara genom att han höll sin hand på ett ställe. Varre började gäspa och tugga och hon blev alldeles skummig på tungan. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro om det här med healing... Muskulaturen efter hans händer var nästintill glödheta... Är det verkligt eller inte? Kan musklerna i skanken bli varma av att bara få händerna lagda på sig. Kan man få höger bakben att vibrera om man bara lägger handen över en punkt någonstans vid korset på vänster sida?... jag är fortfarande skeptisk till begreppet healing... Det betyder ju läkande... Men eftersom Varre blev så enormt avslappnad måste det ju ha hänt någonting... Någonting gjorde han ju. Det är alldeles uppenbart.
Han höll väl på i gott och väl en timme och efteråt skulle Emellie och jag ut och rida.
  Jag beslutade mig för att det fick bli en barabackaritt. Något som jag normalt sett aldrig gör. Jag tycker det känns så hemskt obalanserat, vingligt och osäkert... För mig alltså... men man ska ju testa sina gränser. Jag har bara ridit barbacka på Varre en gång tidigare och det var drygt ett år sedan, med Vonne och Paullina och då bara i lite skritt och trav... Igår blev det alla gångarter... Bära eller brista tänkte jag och fattade galopp... Nu varade inte galoppen så länge då jag fattade den i slutet av uppförsbacken, men det blev kanske någonstans 50-100m :)
Rätt behagligt, mycket behagligare än skritt...
Ont i fram...... Ni som vet hur Varres manke ser ut förstår vad jag menar :) Men idag känns det inte alls, tack o lov :)

 


Kommentarer
Postat av: Elin

Fin blogg! :)

2010-02-14 @ 10:49:48
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: Sara

Ont i?? HUr är det med revbenet då?? Ü

2010-02-14 @ 15:11:51
URL: http://vogelberga.blogspot.com
Postat av: Eva

Ja, jag är väl inte så förvånad egentligen. Har själv fått healing ett par gånger och man känner det just på det sättet; att det blir väldigt varmt där händerna hållits. De behöver ju inte ens ha kontakt med kroppen för att healingen ska fungera. När musklerna slappnar av kan det bli lite ryckningar. Jag har tre gånger upplevt att jag fått healing från något okänt, det har varit väldigt starkt och är svårt att beskriva. Men jag tror på sånt här :-)

2010-03-03 @ 08:51:00
URL: http://detspokar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0