Min älskade make! Han är för underbar. Vad...

ny_{3 (MMS)

Min älskade make! Han är för underbar. Vad kan jag ha gjort för gott i ett tidigare liv som förtjänat honom i detta? Snart kan det bli lite mer än bara mobilBloggning mina vänner :) håller just på att köra installationen. Någon som ser att den faktiskt är rosa? Touchpad är i samma mönster som ovansidan = rosa+rutig :)


Ja må vi leva, ja må vi leva. Jaa måå vii ...

sara (MMS)

Ja må vi leva, ja må vi leva. Jaa måå vii leevaa uti huundrade åår... Grattis kära syster, congratulations Leonie. Grattis Madde! Grattis Ingela! Grattis Anna... Visst ser ni... Idag fyller 3 av oss 42, en fyller 26 o Leonie är en dam, så hennes ålder talar vi inte om :) varma grattisar till oss alla ;)


Underbart! :) Trailern gick igenom besiktn...

foto1735 (MMS)

Underbart! :) Trailern gick igenom besiktningen idag. Den absolut sista dagen för ombesiktning... Nu ska vi bara göra lite inredningsdetaljer innan den är helt fit for fight :)


Vad blir det för mat? (Ni vet per morberg)...

foto1727 (MMS)

Vad blir det för mat? (Ni vet per morberg)... Det kan jag tala om... Hår o mjäll *urk* först separerar han äggula o vita o med en seg äggvita kvar på fingrarna, drar han sedan händerna genom håret. Han provsmakar genom att stoppa ner ett finger, som han precis innan använt till att dra igenom ... Just det - sitt hår. Undrar om han tvättar händerna innan han går in i köket då han varit på dass?


Sommarbok no2 Utläst... Horsemanship från ...

foto1724 (MMS)

Sommarbok no2 Utläst... Horsemanship från grunden av Sven o Inger (Lantz)Forsström. En bra hästhanteringsbok med bra övningar Tack för lånet Vonne :) Mycket av det han skriver känner jag igen från "hitta magin" som jag skrev om för bara ett väg sedan. Grunden är förståelse för hästens beteende Nu när vädret verkar ha vänt till att bli betydligt svalare än de 30° vi haft ett tag, sätter jag igång med ännu en bok. Första hästens beteende av Lesley Skipper. Datorn är fortfarande s-k-i-t :(


Ofrivillig Bloggpaus är vad jag tvingas at...

foto1714 (MMS)

Ofrivillig Bloggpaus är vad jag tvingas att ta nu. Återigen är jag utan dator då fanskapet lagt av. Nu lever jag utan ett tag. MobilBloggning är vad jag är hänvisad till ett tag framöver...


Dagens ensamma middag... Men man är aldrig...

foto1713 (MMS)

Dagens ensamma middag... Men man är aldrig riktigt ensam med en god bok :) (fast nu är det ju inte den jag ska äta)


Ny sida igen ;)

Sitter o ugglar framför datorn. Det är lite skoj då jag hittar nya gratisprogram på nätet o jag fastnar så lätt.
Jag är ju ingen fena på det här med fotografering och inte på photoshop o allt vad allt nu heter... Men det är kul att leka lite.Här har Ni länken http://fotoflexer.com/
http://www.picnik.com är ju också ett okey gratisprogram utan nedladdning. Något mer lätt att använda tycker jag (även om fotoflexer inte är särskilt svårt) men också något mer begränsat än fotoflexer...
Det finns mängder av gratisprogram upptäckte jag då jag gjorde en vanlig Googlesökning. Man undrar ju varför en "vanlig" (dvs icke fotoprofs) väljer att lägga ner massor av slantar på något som man kanske inte behöver?


20 juli...

... o bara 10 dagar kvar till jag fyller år :)

Idag åkte Raoul o Fabbe till Moskosel kl. 05, jag orkade inte riktigt gå upp o vinka av dem ordentligt utan vinkade från kudden och somnade vackert om.

Jag har ägnat förmiddagen åt att försöka komma ut på "the internet" vilket inte varit helt självklart.
Men vad jag ner har gjort är att jag änltligen kastat ut vardagsrumsmattan (hur detta kommer att tas emot av R då han kommer hem, vet jag inte i skrivande stund). Detta förde givetvis med sig att jag fått dammsuga och torka golven även idag. Jag kör tvättmaskin no2 för dagen. Jag har klippt ur häcken (vid brevlådan :O) och blivit stungen av bromsar... ett i knävecket, ett på magen, ett vid fotknölen och fullkorn vad de kliar nu.

Igår fick Vonne goda nyheter, men om detta får hon själv berätta. Kanske sitter hon och skriver i «sin Blogg» just nu?

Moa red en hopplektion för Zandra vid 19tiden igår. Emellie som först satt på sin häst dressyrsadel, sadlade snabbt om och hoppade lite med Moa. Vonne, jag, Lina och Elin bar fram bommar efter Zandras direktiv. banpersonalen tappade dock fokus för ett ögonblick... (håller Vonne helt ansvarig för bilden nedan ;) )


Vilka schnygga mustascher va?! :O


Moa & Miramis


Emellie & Kopia

Efter all hoppande åkte vi till hagen. först var tanken att vi skulle ta oss ett kvällsdopp. Men jag hade tappat sugen och klockan var ända ca 21 och det hade faktiskt börja "svalna på sig" tittade till hästarna, kliade lite på dem och åkte sedan hem...

Elin o Gulle (nyfiken Curly bakom)


Sara, 19 juli

Namnsdag: Idag 19 juli och "hon" inleder fruntimmersveckan.

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, araméiska, assyriska, hebreiska) namn som betyder 'furstinna' eller 'prinsessa'. I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru som födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. (källa; Wikipedia)

Grattis på namnsdagen alla Ni Sara som läser min blogg, men i synnerhet kära Syster-Yster och Varres förra ägare.hittat en ny sida...

ja, alltså för mig och inte hos mig själv... man kan göra lite roliga collage med sina bilder.

detta gjorde jag som ett test :)


Utläst!

Åh... Nu har jag läst ut boken... Han (Dan Sumerel) har skrivit så många bra meningar i den, att jag snart får läsa om hela boken. Det är en lärobok i många avseenden. Nu ska jag byta bok med Yvonne och se vad den kan ge mig för infallsvinklar. Böckerna de handlar iaf om Horsemanship. Alla människor (hästmänniskor i vart fall) har någon form av förhållande till detta ord, på gott och ont. Men om man tänker bort cowboys och westernridning (som de flesta ändå förknippar detta ord med) och lägger till kunskap om hur hästen fungerar och varför den gör som den gör så tror jjag att de flesta hästmänniskor skulle leva i bättre samförstånd med sina hästar. Jag tror att jag läst 4 böcker i detta ämne och varit på 2 (eller 3?) clinics för John Ricketts (Varre var med mig på senaste).
Svårigheten är att man alltid måste tänka på varför jag gör något och vad jag vill uppnå med det jag gör. Att vara konsekvent (= absolut det svåraste) men inte mer konsekvent än att jag måste kunna göra någonting annorlunda om det jag förväntar mig ska hända får motsatt verkan eller helt uteblir. Men får inte glömma bort att vänta på "svar" eftersom hästen måste hinna ta till sig det man gör. Otålighet (min sämsta egenskap skulle jag tro) kan stå en dyrt när man har med hästar att göra. Jag får en nytändning varenda gång jag läser en bok som verkligen tilltalar mig (har ju läst de som inte gör det också). Det är svårt att inte blir överentusiastisk, ni vet "nu j***ar ska det hända grejor", vilket är den enda orsaken till att man glömmer att läsa av hur hästen reagerar. Lite mer lagom vore bäst för alla.

"Sträva först efter att förstå och sedan efter att bli förstådd"

Dan Sumerels sista meningar i boken...
"Var en av de förstående människorna du också. Din häst kommer att tacka dig, och det gör jag också. Och i takt med att din medvetenhet och förståelse ökar och förbättras kommer du att få ett starkare band till din häst. Det blir annorlunda mellan er. Andra kommer att se dig med din häst och säga att "du har gåvan" eller kalla det "magiskt". Men när du kommit så långt har du förstått att Hitta Magin betyder att det inte finns någon magi. Det är bara att du har lärt dig att förstå hur det otroliga och magnifika djur vi kallar hästen verkligen är. Och det blir aldrig bättre än så"


Wow!!!

Kände efter ordentligt på morgonen... Mina händer kändes lätta att röra och inte så svullna som de varit under de senaste månaderna... 
Idag för första gången på mycket länge kunde jag äntligen få på mig mina ringar. Det är helt fantastiskt, vad glad jag blir :)
sol, sol, sol

... i sinne... och så härligt hett, tycker jag som inte jobbar :)
Håll med om att det är skönare än då det är -30

Nu är det några dagar sedan jag gjorde någon uppdatering här. Sanningen är att jag inte ids sitta vid datorn, det är ju så mycket mer underbart att sitta på verandan på baksidan då det blir kvällning och lite svalare ute. Dagtid (fm) har gått åt till trailerarbete och em till hästar och bad. Tänkte att jag skulle lägga upp lite fler bilder från Skåne, men så upptäcker jag att sladden för att föra över bilderna från kameran till datorn har frökommit. Troligtvis ligger den kvar på hotellrummet i Malmö.

På väg hem från Skåne hade vi planer på att kika på gårdar i just Skåne, men det blev aldrig så. Vi gör om resan vid ett senare tillfälle och med inplanerade "tittstunder" där både mäklare och säljare är med på att vi kommer. Det känns lite sådär att bara dyka upp. Att titta är inte detsamma som att köpa, bara så att ni vet :)

Vonne har varit och provridit en pålle och jag blir så glad när jag hör henne prata om Flisan, som hästen kallas. Jag riktigt känner Vonnes otålighet (med tanke på att hon satt och uppdaterade Bloggen kl 05 på morgonen så kanske ni förstår vad jag menar) :) läs mer «HÄR» 

Idag dök Matilda upp, men det rök bara om henne, för hon drog in till Långholmen för att träffa Malin. Det var knappt att jag hann uppleva att hon kommit hit om det inte vore för packningen som fortfarande står i trappan:)

 Jag ska leta rätt på en kortläsare så ska Ni få några härliga(vet jag ju inte ännu förstås ;)) bilder från Ystad Saltsjöbad bla.
CU ♥

mer Abbekås... :)

foto1675 (MMS)

mer Abbekås... :)


Ytterligare Söder om landsvägen i Abbekås....

foto1670 (MMS)

Ytterligare Söder om landsvägen i Abbekås... Här är det enormt vackert...


Oki... Vi satte gps-en på "mitt-i Abbekås"...

foto1666 (MMS)

Oki... Vi satte gps-en på "mitt-i Abbekås" (geografiskt) o hamnade här ...


Herre Jösses vad cyklar det står på Lilla ...

foto1664 (MMS)

Herre Jösses vad cyklar det står på Lilla torget i malmö... Cyklar alla här?


Ponnyhoppningen... helvete vad det går und...

foto1651 (MMS)

Ponnyhoppningen... helvete vad det går undan :)


Bilfärden fortsätter... Vi har ca18mil kva...

foto1643 (MMS)

Bilfärden fortsätter... Vi har ca18mil kvar till malmö. 22grader varmt säger termometern att det är utanför. Nu ska jag läsa en stund o äta polkagris som inhandlades då vi stannade till i Gränna :)


Knopptajm

dags för godnattpuss o sova... Tidigt i morgonbitti bär det av mot Malmö och på torsdag, då gubben åker på möte i Köpenhamn, ska Elin och jag till Falsterbo...
Vi får väl se om det blir några uppdateringar. Mobilen har jag ju med förståss, men jag har ännu inte bestämt om datorn ska med...


Haha! Berra, miramis, gullan o vincent skr...

foto1635 (MMS)

Haha! Berra, miramis, gullan o vincent skrämde upp nakenbadarna så till den milda grad att de packade ihop o drog... Kunde inte låta bli att föreviga ögonblicket :)


Plask o lek

...det bestod gårdens eftermiddag av.

Vi åkte till Ängsholmen, där familjen Lindell-Ekman redan intagit sina positioner... Jack, Zandra,Yvonne och Thommy.
inga bilder på badnymferna Anna och Vonne. Men Ejas Berra ville hemskt gärna ta ett dopp :)

Våra hästar är vad man skulle kunna säga bra miljötränade... och präglade på oss. De inspekterade noga vad vi hade för oss och genomsökte alla prylar

Tyvärr inga bilder på Curly, som var mest närgången av dem alla :)...Gulliver har precis druckit upp hundarnas vatten :)

Chezzie och Sid

 
Fina bilder på Zandra o Didden30 grader hett på framsidan... Nu tar jag ...

foto1609 (MMS)

30 grader hett på framsidan... Nu tar jag med mig gubben o åker till ängsan


Trailerrenoveringen...

Går framåt, även om det tar tid... men just nu går det mest pengar och färg tycker jag.
Raoull är ute och går med odjuren och jag ska vara klar att åka då han kommer tillbaka... mer färg till skivorna ska inhandlas och vi har sällis som vanligt.
Springer vidare :)

Sårvård...

tur man har lite erfarenhet av sår och vård och inte svimmar så lätt. Gulliver fick en rejäl spark av Kopia i söndags då det var fullt kalabalik i hagen. Sparken träffade honom på bogen och naturligvis gick det hål. Han är svullen i benet och haltar en aning. Det svåraste är att försöka hålla flugorna på avstånd så att såret får en chans att läka. Sårtvätt och Hästsalva dagligen till det slutat upp att smeta...

Så även idag har vi varit till hagen och spolat rent Gullivers sår med 3%-ig väteperoxidlösning. Som jag tycker är en helt fantastisk sårtvättare. När Väteperoxid blir aktivt i såret bubblar det rätt ordentligt, det ser faktiskt ut som om det kokar i såret.  

Svullnaden har sakta börja falla neråt och den blödning han tidigare hade i bogen, har nu runnit ner till knät och han rör sig betydligt lättare. Även Varres sår fick sig en dust med väteperoxidlösningen ;)

Detta bör hästens sjuklåda innehålla
 • bomull
 • fetvadd
 • sax
 • brems
 • hovkrats
 • termometer
 • pincett
 • tejp
 • ögontvättmedel
 • jodopax/ asollösning/ koksaltlösning
 • mjukgörande sårsalva
 • zinkpasta
 • sårspray
 • gasbinda
 • kompresser
 • hästplåster/ vanligt plåster
 • självhäftande lindor
 • stalllindor
 • kylande liniment/ kylkuddar (engångs)
 • värmande liniment
 • handdukar för omslag
och med denna lista kan jag bara konstatera att min sjuklåda behöver en ordentlig uppgradering :)

Lästips
http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/hjalp-hasten-bloder-vad-gor-jag.htm

Do you think you can Ernst?

Ibland önskar jag att jag kunde...
    Alltså, jag vet inte varför, men jag gillar denna man allt mer. Alla knasiga och en del ytterst udda ideér.
Denna barfotaman som knypplar, stickar raggsockor och snickrar ljuskronor av julgransrester.
Jag kan inget annat än sitta o heja på alla tokigheter.
Denna sommar med Ernst ska han renovera en gammal hytta och samtidigt med detta enorma projekt ska han dessutom fixa till i trädgården.
Jag tycker det ska bli spännande att följa det han säger är den största utmaningen hittills.
Programmet kommer att sändas torsdagar kl 20-21 i 4:an.
Ernst Kirchsteiger i en andra säsong av Sommar med Ernst. Foto: Roland Persson/TV4
Bilden är knyckt från http://www.hemmakanalen.se/sommar_med_ernst

Det är nästan så att jag känner att jag vill göra fint här hemma :)


igår

damp det ner en positiv överraskning i brevlådan. Jag visste inte att jag hade beställt den... eller rättare sagt; visste inte om att den skulle komma = glömt att avbeställa månaden bok från Cavallus.

Hur som helst. En ny bok som handlar om respekt, tillit, samarbete och framförallt kärek till hästen och den är skriven med dessa ingredienser.
Författare är Dan Sumerel. Hans hästintresse började i vuxen ålder, då han skulle köpa en häst till sin fru. Idag är han distansryttare (hör och häpna ingen westernryttare!!), tränare och författare.
Boken heter "Hitta magin".

Jag gjorde som jag brukar då det kommer en ny bok... Börjar någonstans mitt i... Jag tror att jag vill veta om den tilltalar mig även om jag inte hängt med från början. Jag fastnade och läste om hur han gick tillväga (med mycket humor) då han skaffade Raj. Hur första mötet blev, alla frågorna, dagen han ensam skulle ta hand om hästen för första gången- och rida, då frun åkte på tjänsteresa. Det var så målande beskrivet att jag tvingade Raoul att höra mig läsa högt ur boken =)

Vonne!!!..
Du måste läsa denna! :)


RSS 2.0