Nu har Em flyttat ut...

... och flyttat in. Långt bort från Rydbo och oss. Vonne, Elin och jag körde hästar och prylar (så vansinnigt med prylar) ända bort mot Riala ...eller i Ledingetrakterna. Stallet gav både mig och Vonne "Söderbykänsla" (dock utan doften av ko). Alla boxarna är öppna, så alla hästarna står och kikar ut i gången. Spolspilta och flera skötplatser bredvid varandra. Det är riktigt djupa förnstersmygar och ytterväggar i sten, ni vet den där riktigt gamla ladugårdsbyggnaden. Lugnt och trevligt i stallet. Alla hästarna verkade riktigt harmoniska. Det kommer att bli kanon för Emellies hästar och givetvis för Emellie. Emellie bor i en Etta på gården.En stor hall då man kommer in med en toalett tillvänster och  innan man kommer in i ett stort kök med vedspis. och sedan rakt igenom det enda rummet... Mysig lägenhet och jag hoppas att hon kommer att trivas som fisken i vattnet, med bara 400 m till stallet.

Jag har helt och hållet glömt av att berätta att jag suttit och skrittat min pålla. Men mörkrädd som jag är har det blivit upp på vår gräsliga ridbana... Provade tom att trava  på raksidan och jag kände ingenting av någon ojämnhet. Nu ska jag försiktigt komma igång igen :)

Morgonfordring och utsläpp nu på morgonen, men det kändes konstigt med när Kopia och Curlys boxar stod och gapade tomma och med bara 4 hästar som skulle släppas ut. Så kommer framtiden att se ut ända till Didden åker med Zandra till skolan igen... Vips så blir de bara 3...

Om någon timme eller två (eller då jag betalat mina räkningar) åker vi till Syster-Yster i Flen. 

Helgen 13-15 jan ska Elin åka på kurs med Gulliver till Sala. Kurs för Kaspar och Elin bor hemma hos Jossan och Kaspar men det bästa av allt är ändå att Pappan betalar och jag kör dit o hämtar :)

Nu till räkningarna ...

trötter

Gott folk... nu är även mellandagarna snart förbi och nyåret kryper allt närmare. Någon mellandagsrea har det inte blivit för mig. Less på att trängas på parkeringar och i butiker. Känner mig som en riktigt gammal grinkärring När det blir för trångt omkring mig. Avskyr TC just nu då de håller på att bygga om/ bygga ut och jag kommer att avsky detta centrum ännu mer då det är klart, för det innebär att det ryms ännu fler folk där... hua! 

Mamma och pappa flydde hem mot Borlänge igår igen. Alltid tomt då de åker. Vi får väl se om det blir någon resa upp och hälsa på dem då vi åker för att provrida en häst som både Elin och jag är sugna på. men inte förrän GulleBullen fått en köpare. Uppdaterade annonsen på Hästnet i helgen och fick väl 2 som hört av sig en gång var... Kan inte för itt liv förstå hur segt det är att sälja häst nu.

Emellie tar sina hästar och flyttar mot Riala idag, det blir tomt efter henne.
Vonne och jag kommer att få dra ett jävulskt lass nu. Vi kommer ju att de närmaste 3veckorna fordra istället för Sandra och ända till vår nya medlem (efter Emellie) flyttar in kommer vi att få ta även hennes fodringar. Jag håller det för ytterst tveksamt att någon annan kommer att avlasta oss, men å andra sidan kommer jag inte att ta några extra pass åt någon annan heller, jag kommer inte att orka... vardagar kommer det bara att vara jag och Vonne som tar... Många pass den veckan då vi även har Emillies och och våra egna fasta helgpass... Well, well...

Några löften för det nya året? Jag tror jag skiter i det, precis som jag gjort de senaste åren... Det är iaf ett nyårslöfte jag klarar att hålla.

Nu ska jag pallra mig iväg upp till stallet och hinna skifta till Dubbdäck på trailiern innan mörkret kommer.

God fortsättning

Nu är all julstress över och nu får jag börja njuta av julens ledighet.

Julafton... Skenade runt i Täby Centrum med Raoul och inhandlade "det sista"  Mat och julklappar...
Malin, jakob Henke och Elin dök upp vid 11-tiden... åt lunch... Elin och jag åkte till stallet och tog in hästana vid 14.30... Hemma igen precis då Kalle presenterade Kalle kl15.

Julklappsutdelningen höll sedan på till 17.30 och plötsligt belv det brådis... För Jakoob skulle iväg och fira mer jul med lite kompisar och det var han som skulle stå för matlagningen... Malin o Henke skulle iväg till henkes föräldrar... Jag stuvade in dem allesammas i bilen och styrde kosan mot GrindtorpÖsnskade dem enGod Forsättning och åkte hem igen... mer mat och denna gång fick jag lite vin till... Gott...
Röjde av och satte mig i soffan . Vågade dock inte lägga den fantastiska pläd jag fick av Vonne i julklapp över mig. Då hade det inte blivit någon plats kvar till någon annan:) Tröttelin gick o la sig vid 23-tiden, jag och Elin skulle ju upp o släppa ut kusarna på morgonen :)

För att få upp Elin på morgonen krävdes 3 väckningar :O
Jag förstår inte att hon var så trött?

Nu har friden infunnit sig, om vi bortser från Elin som är sjukt rastlös. Hon hade tom som förslag att åka till Flen och hälsa på Sara... men jag orkar inte. Möjligen att det blir en tur upp till stallet för att vädra hästarna på en prommis lite senare.

God fortsättning Alla!ja mina vänner...

...känner mig hopplös som aldrig uppdaterar här längre...
Är det kanske dags att pensionera bloggen?

Nu stundar julen... Har farit fram o tillbaka som en mindre(?) galning. men vad spelar det för roll hur fort man springer om detändå är åt fel håll?... Jag hinner verkligen inte med just någonting.

Hostan är bättre, nästan helt borta...  Jag kom i väg på julbordet med klubben... Jag kom iväg på julfdesten med jobbet... Jag har fått nya vinterdäck till "LillaBlå" ( fått o fått... de kostade en slant)... Jag har fått tillbaka skatteslantarna, lite mer än jag räknat med (alltid kul med cash)...
Men framförallt så har jag suttit på Varre! Det gjorde jag igår... inget snubblande, hon pinnade på riktigt bra...  Barbacka ( jag fick lite lätt ont i "fram" :O ) i skritt och  några ynkliga meter i trav för att känna om hon var ojämn... Men jag tror att jag hamnade i mer obalans än hon var ojämn ;)

Stressade somen galning för att komma från jobbet i hygglig tid, för att sedan stressa lite mer när jag väl kom hem....  mamma o pappa har landat. Vi har ätit middag och till det druckit vin...haha! säger väl en hel del om detta inlägg. Nu är Oscar på väg hem med Emma och Emmas pappa... Fikat är påsatt :)

I morgon är det julafton!

Love to all!


"¤#"&??%¤#*

 Nu orkar jag snart inget mer... Sovit illa i natt också... Raoul säger att jag "sjungit" i varje utandning (väldigt entonigt)... Jag säger att jag nästan inte sovit alls. Näsan har beckat igen -igen,  jag hostar torrt och retligt, huvudet värker (det kan väl vara sömnbristen). jag tror inte jag har feber, men jag orkar fantamej inte jobba idag... Det går bara inte, Ibumetinen jag tog för snart en timme sedan har inte gett någon effekt ännu :(

Hoppas att jag mår så pass att jag orkar gå på julbordet med WFRK i kväll, annars har jag en Elin som blir enormt besviken.  Ska försöka få tag i en läkartid idag.(bild fr Google)

11 december, tredje advent...

... och en Old friend som fyller år :)

Grattis på födelsedagen Lucia (bilden knyckt från FB-profilen)
Kan inte sova...

... Nä faktiskt... Vaknade av att jag var törstig vid 04.30... Sedan var det kört.
Tassar runt som en Indian i ett helt nedsläckt hus för att ingen ska vakna. Till vilken nytta kan man ju undra när jag nu sitter i soffan och hostar.
Tur ändå att jag inte åkte iväg och var social på något Tantläger i helgen, Hostatackerna är inte att leka med. Har däremot inte tagit någon Ibumetin (eller vad de nu heter) sedan natten till igår, så kanske håller jag på att repa mig?

Igår kom min gamla arbetskamrat Daniel med familj till stallet och hälsade på. Mattias har ett stort handikapp som gör att han kräver mycket omsorg och 100% närvaro hela tiden. Mattias fick rida Gulliver, men snålblåst gjorde att han inte orkade särskilt länge. Fashinerande att han så fort han kom upp i sadeln rättade till sitsen så han kände att han var i balans, sedan var det bara att gå. Naturligtvis med Danne och Sari på var sida om han skulle få en kramp. Det är ju lite fallhöjd även från Gulliver.

Efter detta trevliga besök tog jag en promenad med Varre. Jag kan inte se någon som helst hälta i skritt. Jag tycker att det är svårt att springa baklänges och titta på hur hon rör sig, men då jag sprang brevid hörde jag ingen ojämnhet i nedsättningen av hovarna... Ni vet... likväl på hästar som på människor kan man höra om de är halta... 31, 31, 31...
Jag ska bara kurera mig så pass att jag orkar sätta på en sadel och komma ut och skritta henne. Jag känner med detsamma om hon inte är helt ok... Nu har hon snart varit halt i 2 veckor. Rebecca var och kollade henne i tisdags och tyckte att hon mest kunde se att hon markerade i starten vid trav, men kanske en halvgradig hälta (skalan går till 5 där fem betyder att de inte stödjer alls på benet) men som Rebecca sa, inte rida på det iaf även om den knappt är märkbar. Hovis satte på hela sulor fram i tisdags, det är tydligen inte alls ovanligt med halta hästar nu då hagarna varit så leriga. Leran och det ständigt blöta mjukar upp hoven så att den inte orkar stå emot tramp på stenar mm. Detta gör att de kan få någonting som kallas för Stengalla, en blödning (blåmärke) inne i hoven som gör att de bli halta, ofarligt och det klingar av på 2-3 veckor. Jag är dock tveksam till att det var just detta som var orsaken, då hade hon inte blivit haltare när jag kortade upp tygeln, men det är skönt att kunna utesluta någonting iaf.
 Nu går hon på en Dewils Claw roth-kur och jag har satt in glucosamin som kosttillskott igen. Vi får se hur det går helt enkelt :)

Nu ska jag prova att sova en stund, för nu börjar jag bli trött...

tävlingslicenserna...


Hästlicens

Livstidslicensen för häst/ponny försvinner
Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år, även för lokal tävling. Livstidslicensen försvinner, men redan lösta livstidslicenser kommer att fortsätta gälla efter årlig, kostnadsfri, uppdatering i systemet.
Kostnaden för häst/ponnylicens blir 200 kronor/år, 100 kronor/år för lektionshäst/ponny.
Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat.

Hästen/ponnyn måste vara registrerad i en officiell rasförening för att du ska kunna lösa en licens. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet, tel. 0511-672 30, om det är en häst, och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), tel: 0511-672 70, alt. Svenska Hästavelsförbundet, 0511-672 30, om det är en ponny. Är det en ponny måste den dessutom ha ett mätintyg.

PRISLISTAN

Priser fr 1/1 -2009 - tom 31/12 2011  
Häst/ponny livstidslicens SEK 950
Lektionshäst/ponny* livstidslicens SEK 200
Ägarbyte häst/ponny SEK 300
Priser gäller fr 1/1 -2012 - går att lösa från
5 december 2011
 
Häst/ponny SEK 200/år
Lektionshäst/ponny* SEK 100/år
Ägarbyte häst/ponny SEK 100
Livstidslicens ska uppdateras för att gälla SEK 0

Ryttarlicenser 2012

Löser ryttarlicens för 2012 gör man via TDB, Tävlingsdatabasen, under Mina uppgifter > Beställ licens alt. Förnya licens.

Endagslicens1 150 kr/anmälan (meeting)
Kan lösas flera ggr. tills man kommer upp i beloppet för motsvarande åldersgrupps årslicens.
Ex. är man 25 år kan man lösa endagslicens 4 ggr (4x150=600), den 5e gången (600+150=750kr) blir den med automatik en årslicens.

Endagslicens/Lektionsryttare1 75 kr/anmälan (meeting)
Kan lösas flera ggr enl. samma princip som ovan.

Lektionsryttare t.o.m. det år man fyller 12 år 125 kr/år
Kan uppgraderas till ”Ryttarlicens t.o.m. 12 år”, kostnad 125kr.

Lektionsryttare t.o.m. det år man fyller 18 år ** 250 kr/år
Kan uppgraderas till ”Ryttarlicens t.o.m. 18 år”, kostnad 250 kr.

Lektionsryttare from det år man fyller 19 år 375 kr/år
Kan uppgraderas till ”Ryttarlicens fr.o.m. 19 år”, kostnad 375 kr.

Ryttarlicens t.o.m. det år man fyller 12 år 250 kr/år

Ryttarlicens t.o.m. det år man fyller 18 år 500 kr/år
(gäller även för internationella starter)

Ryttarlicens from det år man fyller 19 år 750 kr/år
Kan uppgraderas till ”Internationell ryttarlicens”, kostnad 3250 kr.

Internationell meetinglicens *** 800 kr/meeting
(fr.o.m. det år man fyller 19)
Kan lösas tillfälligt när man har Ryttarlicens fr.o.m. 19 år, första gången till en kostnad av 50 kr, därefter 800 kr/gång tills man är uppe i 4000 kr, då den övergår till Internationell årslicens.

Internationell ryttarlicens 4000 kr/år
(fr.o.m. det år man fyller 19)

(copy & paste från... http://www3.ridsport.se/Tavling/Licensguide/Nytt2012/ )


jaha... då var jag sjuk då... #!%&¤#"!!!!!

Tack, tack... tusen tack alla sjuklingar på Roslagsbanan o tunnelbanan... Alla som hostar, fräser, nyser, harklar (spottar !!!) Snyter näsan, torkar näsan med handen och som sedan tar i samma ledstänger som jag och tusen andra... nu är även jag sjuk... Tack, tack!  Ja jag är faktiskt lite sne, för att inte säga nästintill förbannad.
Rösten är nästan helt borta och jag fick feber igår kväll. Hemma från jobbet idag, det var inte alls vad jag hade räknat med.
Tycker synd om Mona som satt med mig på föreläsning för Lette om hästens hållbarhet i Botkyrka igår. Hoppas, hoppas att hon klarar sig undan att bli sjuk.
Hoppas, hoppas att jag är kurant till lördag då jag tänkt att jag åker på tantläger utan häst och socialiserar mig och inhämtar inspiration...

Jag trodde att Lette-föreläsningenskulle inrikta sig på vanliga fel och orsaker till att det som iaf jag uppfattar som sämre hållbarhet hos dagens hästar. Han var förvisso inne och nosade i området, men han pratade om vikten av att hästar får röra på sig - varje dag. Han tror inte på att ställa av en häst och låta den skrota i en hage 3- 4 dagar i  veckan för att ridas relativt hårt en gång i veckan och de övriga dagarna 2-3 dagarna skrota runt i 30-40 min helt planlöst. Det är som gjort för att hästarna ska gå sönder. Det räcker med ett hårt ridpass som hästen genom sin sparsamma ridning inte är förbereredd för... i djupsnö tex...

Han sa en hel del vettigt... och det jag bär med mig är hans ödmjukhet till hästen, sporten och människan...
Det är en dyr sport och man måste tycka det är roligt, annars är det aldrig värt de uppoffringar man faktiskt gör.
Det är inte alltid så att man har det bästa, men gör alltid det bästa av det man har...

Satte visst sprätt på lite slantar ... bara sådär... Tur att Gulliver redan har livstidslicens så den behöver jag bara uppgradera inför 2012... Elins Tävlingslicens för 2012 gick på 500kr...
OM jag löser licens 2012, kommer den att kosta mig 750kr (mot tidigare 250kr för en lokal licens)... men utan häst kan jag ju inte tävla och eftersom jag inte bryr mig om att lösa livslång hästlicens för Varre kommer hennes licens att kosta 200kr/år...

Allt eller inget...

Hittade en blogg med ett fantastiskt underhållande inlägg hos http://frkalltelleringet.blogspot.com/2011/12/hasttjejer-och-sjukskoterskor-ingenting.html#comment-form


Hästtjejer och sjuksköterskor... eller var det kanske tvärs om...
 Klicka vidare och läs...

Gillar framförallt det där med...
 ...att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!" ...

Som sagt läs allt på frkalltelleringet :)

märkligt x flera, flera ...

Märkligt #1 : Att jag lovade tätare uppdateringar men att det inte sker... (Detta inlägg påbörjade jag torsdag v 46 :O )

Märkligt #2 :Visst är det märkligt att folk vid tåget(Roslagsbanan) som intagit sina "väntapåtågetplatser" börjar att gå i tågets färdriktning så fort de får syn på att tåget är på väg in....

Märkligt #3 : Att alltid då man känner att någonting är på väg att bli bra, ska alltid något annat inträffa som tar bort den goda känslan... Som tex i onsdag v 46.. ( ja, då jag påbörjade detta inlägg) red jag lektion för Rebecca och jag fick aha om och om igen... dels tack vare att min egna Elin i veckan innan fick upp mina ögon för vad jag verkligen behöver jobba med... "vrålandes" från backen "mera ben, ännu mer ben... och mer ändå... rid lätt om du känner att du inte orkar, stilla hand med stöd på ytter och meeeer ben"... jo faktiskt... utav alla människor var det Elin som öppnade ögonen på mig vad jag behöver göra för att få tillbaka känslan i ridningen. Därav gick lektionen för Rebecca så bra att jag fick rysningar... Jag red faktiskt :) ... Veckan efter blev en favorit i repris - helt underbart...
Var till Globen,  en heldag med Vonne, Elin och Zandra. Insöp inspiration och lättare shopping inför det stundnade "tantlägret" helgen innan Lucia. Så laddad och så målinriktad. Men säg den lycka som varar... Elin red på måndagen då vi hade stallmöte och på tisdagen då jag skulle upp i sadeln var hon halt... Ingen svullnad i något ben, för då hade jag aldrig ridit upp på ridbanan... hon kändes stöpplig i skritt men ingenting jag tänkte på förrän efteråt egentligen. Går upp på ridbanan, börjar trava lite lojt på halvlång tygel och känner att hon är ojämn. Ber Emellie att kika och hon säger att någonting är det men det är svårt att avgöra vilket ben. Varpå hon ber mig att korta upp tygeln och trycka på henne lite framåt och då känner jag hur halt hon var... Det var bara att avbryta ridningen... Satte mig i bilen och tyckte så synd om mig själv för att jag nu missar Tantlägret, som jag sett fram emot, att tårarna kom... Varför, varför i hela friden ska det bli så här så fort man planerat någonting?
Jag hittar fortfarande ingen värme eller svullnad i något ben, men ömhet i bogpartiet och musklerna omkring... Sträckt sig? fått en spark? ... bara spekulationer (vilket jag är en mästare i).Har dock lovat mig att inte vara nojig och kolla hältan hela tiden. Det blir ju inte hästen bättre av och tittar man hela tiden ser man inte till slut om hältan blir mindre och mindre. Men idag ska jag kolla, för att sedan kunna ge en rapport till Rebecca om jag kan delta med häst nästa helg. Tveksamt, men man vet ju inte. Vonne sa igår en sak som verkligen får en att tänka till... 
Man begär inte av sig själv att alltid vara fräsch, man vet ju bara hur det är att kliva ur sängen på morgonen, ont i hälar och stela muskler ,kanske lite allmänt hängig. Men man kräver att sin häst alltid ska vara fräsch. Menar naturligtvis inte att man ska rida eller pressa en häst som är halt på samma sätt som man faktiskt ger blanka f-n i sig själv. Men det är väl klart som korvspad att en häst måste kunna få uppvisa stelhet och småkrämpor utan att för den skull vara dödsdömd, de är ju inga maskiner. 
Nu ska jag inte lova att det blir uppdateringar oftare men en rapport om hur min älskade häst mår kommer att ske "any day" ;)
Har jag tröttat ut dig nu kära läsare?

RSS 2.0