matilda o...

28c3df9215634dd6616436f0424089ba.png

Kolla varifrån!

matilda o jag i en snabbrepa till täby centrum... Väldigt folktomt :)


Grattis Bloggen... 27 december


Måste korrigera mig innan det är försent ;)
... Gjorde en snabbkoll...
Det är idag, precis ett år sedan jag startade bloggen...

Tänk vad tiden rusar iväg...
Grattis lilla bloggen ;)
Tröttelin....

... Men det hör väl till... Först stressa som en galning för att sedan varva ner i 2 dagar (julafton, juldagen) och sedan ska man ut i trängseln igen (mellandagsrea)... Helt galet egentligen... Vad håller man på med?

Idag åkte mamma och pappa hem till sitt Dalarna igen. Det har varit hemskt trevligt att få ha dom här i i flera dagar. Vanligen brukar det bli maximalt en övernattning, men nu blev det 3! :). Nu är väl tanken att allt ska återgå till normalläge igen. Iaf för 2,5 dag eller så för snart är det Nyår.

I morgon är det den 28 december och om jag i skrivande stund minns riktigt så har jag haft bloggen i ett år... Hur firar man det?... haha... firar man det?

Idag red fick jag rida ut helt ensam på pållan. Elin hade tagit med Fabbe för att de skulle tolka efter Gulliver.


Gullebullen och förberedelser innan tolkningen...

Träffade Emellie som nu åker hem till sin familj i Alingsås ett par dagar.
Jag och Elin ska ta hand om Kopia tis och ons.

Klara har repat sig bra. Hon haltar fortfarande och gnyr på nätterna då "tratten" åker på... Men hon är på bättringsvägen och det känns underbart skönt.


Spättahunden ;)

Nu är det sovtid sedan en stund tillbaka... Sitter här och förtränger att det är jobb i morgon... Vill ingenting hellre än att bara få en låååång sovmorgon i morgon. Men då det inte lär hända är det lika bra att lägga sig i tid :( ...hmmm... otid ;) )
CU♥

Mamma o...

32001b31d49b17fa6991fe24236695db.png

Kolla varifrån!

Mamma o pappa i skype med moster gun-britt :) ... mammas nya laptop...


Annandagen...
Dvs idag... började med morgonfodring och utsläpp av pållarna. Fixade till Varre innan jag åkte hem och fick i mig lite frukost vid 9. Åkte och hämtade Elin hos pappa och tog mamma med mig...

Mamma och Raoul ska ut och kolla på en laptop till mamma. Vi får se vad hon kommer hem med :)
Malin och Svante är på väg hem från Gräsö. Så i kväll blir vi många till middag :)

Rusningstider ;)
CU! ♥

 


God fortsättning!

Tänk att det gick bra att äta frukost idag... Det kunde man inte tro igår kväll efter all denna mat man satte i sig :)

Det blev alltså jul till slut... Nu är det lugnt ett par dagar. Det är bara synd att snön håller på att tina bort.

Klaras operation har gått bra, för er som undrat ;) Hon har fortfarande problem med att resa sig. Vi har lite halt på våra golv så hon har vissa svårigheter emellanåt. Vi har fått ge henne stöd då hon ska resa sig upp från sittande till stående. Hon har inte riktigt funnnit den balans på tre ben som hon fn bara kan använda. Sakta men säkert börjar hon dock att smått belasta det opererade benet.
Hon har sjungit hela arior... Gnisslat  och gnällt. Jag sov på golvet halva natten till julafton.
Inatt har hon nog faktiskt sovit. Jag var upp vid 7-tiden och rastade henne en kortis innan jag kröp ner och somnade om till kl 10...

Vi hade en lugn och mycket trevlig julafton. Hur har ni haft det?Snart är det dags

Klara ska opereras och jag sitter bara o väntar på att Raoul ska komma tillbaka efter en kortare rastning av henne. Vi ska vara på Arninge kl 8 för inskrivning av den nu gamla patienten...
Har massor av MÅSTEN som ska vara färdiga (löner bla) idag så jag får se om jag hinner med att uppdatera er om hur det går.
Nu måste jag rusa vidare.
Ciao!

Nu ska vi prata lite...

Julklappar... Mat... När, var hur?... hmmm.... och i morgon ska Klara opereras. Ingen mat till stackars (alltid) hungriga hunden.

Här är det kallt. Känner att jag inte är riktigt van vid kylan. Plockade fram min Rosa dröm (dunisen) men inser att jag behöver tvätta den... Ljusrosa är inte en praktisk färg.

Nä, mina vänner! det blir inte mer än detta idag :)
sov gott när det nu blir :)


Uppe med tuppen...

Usch... Nu har jag redan jobbat 1 timme... Jag är fullkomligt färdig... Undrar om jag kommer att hålla hela dan?
Det tråkiga i hela kråksången är jag inte känner av det i lönekuvertet.

Det har snöat enormt sista dygnet, i natt verkar det dock ha varit rätt lugnt. Men så är det -12 nu *brrr*

Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton... Mamma och pappa kommer den 23:e, det ska bli mysigt.

Nu ska jag väcka Raoul så vi kan få äta frukost innan fysisk inloggning på självaste jobbet. Jag är vrålhungrig!Fjärde adventDå är nedräkningen till det sista tända ljuset till ända...

Kvar har vi 4 dagar till jul.
Jag har ännu inte hunnit med allt som jag önskat hinna med. Hur har Ni haft det?

I går (lördag) hade ungdomsektionen en liten Tomtekadrilj att bjuda på, Elin var med tillsammans med Paullina, Louise, Linda, Astrid, Mimmi. Hästarna var Grandessa, Danne, Dilba, Foreman, Molle och Gulle... Det var kallt i bilen och kameran laddade naturligtvis ur.  Mobilkameran fick ställa upp, men resultatet är under all kritik.
 Bilderna blev inte alls bra :(
   Visst är de lika?  

<< Gulle....            &              ....Molle>>

Bilden nedan har jag lånat helt fräckt... :) Klicka på bilden och följ med länkningen... Nu är det Bedtime!
Sov gott Ni som orkat läsa och kika på bilderna :)


Jaha...

Då var det bestämt att vi ska få in en "ny-gammal" medlem i RF. Visserligen på prov.
Hur man nu kan ens föreslå det om man tagit det vi sagt om denna person på allvar (någonstans måste det ändå finnas en viss tveksamhet eftersom hon får prova i 3 månader innan vi fattar ett beslut om hon ksa vara kar eller inte) Inget skitsnack, bara hur jag har upplevt den tid som gått och om varför jag beslutade att bryta med denna person. Hon är fortfarande likadan, men om detta råder det olika meningar. Så ett majoritetsbeslut blev fattat, även om vi inte fått rösterna presenterade för oss.
Men jag gillar inte andra delar i detta lilla avtal...
Att hon kommer tillbaka in i RF, får jag vackert finna mig i.
Men jag har börjat leta efter andra stallplatser. Dyker något annat upp i prisklass med vad jag klarar på 2 hästar så flyttar jag...

Jag kan inte för liv förstå att man vill komma in i en förening till vilket pris som helst. Hon har fått sådana restriktioner om hur man ska uppföra sig och andra specialvillkor (uttalade av vår ordföranaden) att jag skulle ställa mig ytterst tveksam till att flytta in. Att stå på nåder och känna att man ska krypa på knäna. En nystart skulle onekligen behövas...
Men det är då kanske jag som får den i stället.

Att godta (och av RF ställa) dessa villkor tyder antingen på att
 1. Alla i föreningen är väl införstådda med samtliga problem, men väljer in henne ändå, dvs bortser från    problemet (man har iaf uttalat vilkoren, oavsett om det är för att man förstår eller känner oro)
2.  Att hon är oförstående om vad hon tidigare orsakat och inte ser att det är ett problem
3. Att hon egentligen förstår varför hon fått dessa restriktoner, även om hon säger annorlunda...

Jag blev så arg då jag läste mailet...
Inte för att hon kommer in, eftersom det var ett väntat beslut enl. vår egna Gallopundersökning. Men det var en massa andra fantastiska erbjudanden som hon fick som ingen annan fått tidigare.
Vilket också var en av orsakerna till att en annan medlem flyttade.
Jag anser det vara godtyckliga beslut som jag inte kan stå bakom. Jag vill kunna se våra fd medlemmar i ögonen. Dessutom är det beslut som vi alla inte varit med och fattat.

Nu får vi se vad reaktionerna blir på mitt mail jag skickade igår.

Nu jobba! för här är man ju heller aldrig arg (ironisk)


Klara...

Vi kom iväg till Vetten. Fick en akuttid på em.

Ångestladdat. Raoul kom och var med mig och Klara. Hon sövdes ner för att kunna undersöka henne så smärtfritt det bara är möjligt.
Jag har gråtit och Raoul har gråtit. Trodde efter att första veterinären kollat på Klara att jag inte skulle få med henne hem igen... Korsbandet har gått av! Jag hade ingen aning om att det var en mycket vanlig skada på framförallt stora och medelålders hundar.
Rätt märkligt för jag upplever inte att hon ont egentligen. Hon belastar naturligtvis inte benet och sätter hon ner tassen, så sätter hon ner den med ovansidan ner i backen. Hon är vinglig och ser ut som en liten fyllkaja.
Tur i oturen har Arninge djurklinik en ortoped hos sig varje tis och onsdag. Peter Lindholm tog sig tiden att diagnostisera skadan och även tiden att beskriva hur en enklare operation av korsbandet går till. Det finns nu olika sätt att gå till väga. Han sa inte (tack-o-lov) att det inte var någon idé för att hon var så gammal. 
På tisdag blir det operation för Klara och sedan är det ett par månaders konvalecens.
Vi har fått ytterligare lånad tid tillsammans med vår underbara Klara.
Dagens Rebeccaträning är inställd...

Klara gjorde sig illa då hon skulle gå på fm-prommis med husse idag. Nu är hon blockhalt på höger bakben. När hon sätter ner tassen sätter hon ner ovansidan av tassen. Det liksom "klonkar" i benet då jag rör det på henne.
Ringde till Arninge djurklinik och fick en tid på em. Hur lång tid det kommer att ta är det ingen som vet så det var lika bra att boka av ridlektionen så slipper jag känna stress inför det iaf.

Min Klara-Kluck är nu en gammal dam som fyller 11 år i februari.

Tack snälla Nettan för erbjudandet om att låna er trailer :)


Min gammelvovve (men en ung och frisk hund på dessa bilder)


För bra för att vara sant?

Hejsan hoppsan, vad dagarna går fort. Hinner inte med just annat än jobbet, stallet och att somna i soffan...
Just nu har jag det rörigt med mycket motstridiga känslor inom mig. Känslor om mitt jobb men även om det som berör min hobby, eller rättare sagt samvaron. Pållan mår toppen och det är inte henne jag har stridiga känslor om (måste bara förtydliga det). Men om jag säger att det har varit så himla lugnt och behagligt i stallet den sista tiden. Alla har haft en glädje och jag har fått så mycket positiv energi ...
  Detta börjar smått att grusas... Jag visste att jag inte skulle kunna få luta mig tillbaka och bara njuta och få ha lugn och ro åtmindstånde i stallet.
Jag är djupt oroad för framtiden istallet måste jag säga... Jag vill bara ta mina hästar och flytta, men då finns det de människor jag faktiskt kommer att sakna och desutom sakna mycket... Dilemma...
Är det värt för min egen skull, att det påverkar mig så mycket? Mycket ork och energi går åt till att tygla mina ord och tankar. Att inte handla i ren ilska och frustration. Hålla fred på mig helt enkelt...


Ikväll ska jag träna för Rebecca kl 19.30... Förutsatt att mina vinterdäck kommit på trailern. Skulle ha bytt i helgen men tiden räckte aldrig riktigt till...
Annars får jag väl åka i väg och hyra mig ett släp för ett par timmar.

Nu är det straxt lunch och det är väl för väl... Jag är som vanligt hungrig ;)


Update

Fredag...
Som ett stressat rådjur for jag fram... Fixade hästarna. Hem i flygande tjohej och in i duschen.
Raoul hade fått ett samtal om att det var dags att hämta den halva älgen kl 18. Så han ner till Malmköping. Naturligtvis var det inte klart förrän straxt efter 19... vi skulle ju bara vara borta 19.30... Nåväl Raoul var hemma till straxt eftr 20 så vi kunde komma iväg. Jättetrevligt som vanligt hos Ingrid och Christian tillsammans med Lena och Johnny. Kikade på klockan vid 23, sedan vet jag inte vad som hände för nästa gång var klockan straxt efter 02... Hem och sova sju kvart i timmen :

lördag... Trött som få då jag skulle släppa ut pållarna... Sedan gick hela dagen... En sån där dag som jag behöver en dag i veckan... Fikade och hade trevligt.
Red tillsammans med Lina på Doris och Moa på Miramis runt hela slingan...

söndag... Vaknade av att Klara hulkade vid 7-tiden... Sedan vars det kört, jag kunde inte somna om. Plockade lite med tvätten på biljardbordet. Städade ur fönstret och skulle sätta fram ljusstakarna. Kan inte minnas att de var så trasiga då jag plockade undan sist... Märkligt...  Strök julgardinerna och fick upp dem... Det ser aningen mer ut som jul hemma nu. Nu ska jags nart upp till stallet. Idag måste jag sätta på vinterjulen på trailern annars kommer jag inte att komma iväg på träning på onsdag. prova att lasta Varre??? Tveksamt om jag hinner. Ska hämta Elin och Jakob hos deras faster vid 18-tiden...

Nu ska jag upp till stallet... Har lagt ut en annons om att vi har en ledig boxplats omkr mitten av januari och nu ringde en tjej som ville komma och kika...

CU!♥

tomteri... Snäll...

0-4542aa4a6b3152532cf3fc2507c5b739.png

Kolla varifrån!

tomteri... Snäll tomte i stallet som givit mig denna idag :)


Fredag

Elin åker till pappa, Raoul o jag ska iväg på middag i kväll. Tänkte försöka sluta vid 16 så jag hinner med pållarna.
OM jag hinner ska jag rida, annars får det vänta till i morgon.

Tanken är att jag ska hinna rätt mycket nu i helgen...

• Baka (hmmm... inte riktigt min grej, men det hör ju liksom till)
• Julpynta hemma (inte heller riktigt min grej, till saken hör ju att man även måste städa.. Hua..)
• Handla julklappar... Ett riktigt ångestladdat moment. Vässa armbågarna o ut bland allt folk. Problemet är ju att jag inte vet vad jag ska hitta på...
• Lasta Varre med "min nya" lastteknik... Få se om det bara var lyckoskott att det gick bra sist då jag fick nytänk :)
• Rida- naturligtvis. Hämta kraft och ork och bli en gladare människa :)
• Borde jobba ett par timmar, men jag tror inte att jag orkar det...

Ja, vi får se vad jag kommer att mäkta med denna helg...  Trött redan nu, så hur ska det här gå?


Torsdag...

Ååå  som jag stressade i går för hinna med allt innan Madde skulle komma... Mockade och gjorde mat i ett nafs till Varre.. Red som en besatt ;) (haha, nästan iaf) Red på ridbanan och hoppade sockerbitshinder (på mellanhöjden)... Åhh... vad roligt det var! vilken skillnad det var att hoppa Varre nu mot innan sommaren. Nu är det ju som sagt inga höjder vi talar om men ändå. Varre verkade tycka att det var jätteroligt.

Men Madde kunde inte komma och fika med oss då hon hade blivit försenad på jobbet :(

Vi försökte ju att få till en date för ett par veckor sedan men det var ont om tid för mig då, så det rann ut i sanden. Nåja, vi får försöka igen :)Gårdagens ridpass

Gick sådär om man ska ta hänsyn till min tidigare skada... Kände fortfarande av den i skulderbladstrakten. Men det gick att rida.

Inpackningen i trailern tog sina modiga minuter som vanligt.
Men vi lyckades få Rebecca imponerad över galopperna :) när vi väl var på plats.

Fick frågan om jag vill vara med på Nyårs-Tantlägret 2-3 januari (lö-sö). Rätt ok prisbild blev det med 3 ridpass och ett teoripass. Övernattning med pållan och ridhus tillkommer... Vi "tanter" sover väl i klubbhuset(?) eller så knoppar jag hemma, det har jag inte bestämt än.

Fick dessutom prisa Gud, för idag kom skatteåterbäringen :D... Härliga små gyllene slantar som kommer väl till pass så här års. Särskilt eftersom vi förmodligen får se oss om i stjärnorna efter"Lönepotten" ... (= den lönehöjning vi skulle ha fått i april enl kollektivavtal)...
SMS kontakt med TequliaMadde som kommer och hälsar på oss i stallet till kvällningen. Elin ska till Nibble och träffa Ungdomssektionen som ska hitta på på lite julkuluppvisning, kör dit henne och sedan sitter väl jag och fikar med Vonne och Madde till hon vill bli hämtad.Bort, bort, borta...

Sitter här och kan inte för allt i världen hitta det som heter koncentration och arbetslust.
Kan inte för mitt liv begripa vart jag förlagt dessa komponenter för att kunna få någonting gjort idag...

Sitter och längtar bort... till vackert väder och hästarna... Behöver hinna så mycket och orken är så liten...God natt!

Dagen har äntligen passerat så man får lägga sig o sova...

Var till naprapaten idag och vi var överrens om att jag inte behöver komma något mer för denna gång.
Knäckte bröstryggen vid ett par kotor  vilket lät som ett radoband damp i golvet innan jag blev av med 500kronor :)... Dyrt nöje det där.

Red pållan som var kanonfin idag. Längtar till i morgon då jag ska ska rida min första dressyrlektion mycket, mycket länge pga revbenshel#%§¶¤. Tyvärr blir det inte träning förrän kl 20.30 (1 timme senare än den jag brukar få) undrar om jag kommer att orka med att hålla mig upprätt i sadeln.

Nu är det natti-natti till världen :)

Busan

... Som promt skulle stå i spolspiltan (av alla ställen) igår kväll innan ridning.

När jag är ensam i stallet brukar jag ha Varre lös på stalllgången, vilket brukar gå väldigt bra. Men jag vet inte vad som flög i henne i går kväll. Först står hon med rumpen intryckt bakdörren (som i stängd). Då jag sopat stallgången efter tömningen av alla 4 fötter och ställer ifrån mig kvast och skyffel, går hon. Lugnt och målmedvetet in i spolspiltan och ställer sig med huvudet mot väggen. Nosar på grejorna längst in och bara står där. När vi (Elin o jag) pratar till henne vänder hon bara på huvudet och ser så där allmänt frågande ut... Tur att kameran var med :)
Två vändor tog hon på egna initiativ in i spolspiltan...                      


Min julgran....

The One :)

http://studio.wyatt.se/projekt/jul09?id=f105adc9-93c2-4a64-9fe8-fac3bee2567d

Rösta på min eller gör din egen...

Andra advent o julmys i stallet
Vi har haft en sån där jättetrevlig dag i stallet.

Dessa fantastiska skapelser satt på Varres och Gullivers boxdörrar då Elin och jag kom till stallet.
Alla hästarna i stallet hade alla fått ett varsit pepparkakshjärta med sitt namn skrivet i kristyr... Vilket jobb!

Konditor: Yvonne och ZandraEfter pyntning var det fika med glögg, kaffe, pepparkakor, tomteskummisar, Lussekatter, ischocklad och gud vet vad mer... Jättegott var det och vi hade trevligt allesammans. Sedan blev det en ridtur tillsammans med Vonne, Emellie och Elin.
Tack för en trevlig dag!
/A


Dags för en uppdatering

.... Ja det är lääänge sedan. Har varit inne och påbörjat uppdatering om mina förehavanden vid några tillfällen. Men När jag kommit en bit inser jag att jag mest spyr galla över hela min tillvaro. Har velat förskona er från den extremt trista upplevelsen.

Vad har då hänt på en vecka?

Raoul och jag åkte över dan till min mamma och pappa (lördags) Insåg att vi träffas alltför sällan. Minns nästan inte då jag var där sist. Måste bli en ändring på det. Hoppas att dom vill komma till oss över jul.

Söndag var Vonne, Zandra, Elin och jag på Globen och såg finalen i Stockholm int Horseshow.
Pignon (stavning?) med sin "frihetsdressyr" var som vanligt helt fantastisk. Dock kändes publiken avslagen i år.
Jag hade Videokamrena med mig och filmade en del. Men jag kan inte längre lova att det kommer senare. Har sagt det för många gånger och det händer sällan... Vi får vackert se hur det blir med det :)

I Måndags reda jag min häst fär första gången på 4 veckor... Tänk vad jag längtat efter att få sätta mig i sadeln igen. Helt galet! Har nästan stått och fällt en tår eller två när alla andra i stallet ridit i väg och lämnat mig kvar. Sedan dess har jag faktiskt ridit varenda dag bortsett från torsdag då Elin skulle hoppträna för Camilla. Stressade som en galning för att komma i väg till kl 18 och det gick, men min egen ridning fick alltså stå tillbaka.

Just det... Ingen dressyrträning för varken Elin eller mig i onsdags. Elin för att hon skulle hoppa på tors och för min del kändes det "sådär" att lägga ut pengar på ridlektion om jag ändå inte kan rida fullt ut pga revbenet fortfarande tar emot en aning. Hoppas däremort StOOOrt på att jag är så lurant att jag kan rida på onsdag.

I går tog jag ut pållarna och red på fm. Hade först tänkt att rida runt slingan i tempo, men det var isigt på sina ställen och Varre är utan brodd så jag vände om och red på ridvolten istället, inte det mest optimala eftersom jag red där på fredagskvällen. Men vad ska man göra. Vill inte sätta i brodden riktigt ännu egentligen. Varre brukar ha en tendens till att sparka sig själv på skenan bak och sedan har vi Kopia i hagen som fortfarande ska "tuktas" enl Varre.
Var ute på julbord med jobbet igår. Träffades först på jobbet och sedan åkte vi buss till Långholmens Wärdshus. God mat även om jag aldrig tar kig längre än till fisken :) Trevligt hade vi, men då alla andra skulle ta sig vidare till Garbo i Sundbyberg, åkte jag hem... Gammal och trött nu för tiden...

Nu ska jag klä på mig och åka till stallet. Dags att julpynta och ha det trevlig en stund och sedan fika.
Raoul är och jagar och hemma ser det för hemskt ut. Här har vi inte julpyntat alls.

Ha det gott!

RSS 2.0