Vilken jävla dag, denna min sista dag på...

Vilken jävla dag, denna min sista dag på jobbet. Det finns de raringar jag kommer att sakna förstås. De som ligger mig varmt om hjärtat. Men de är mina vänner och jag har förmånen att träffa mina vänner när jag vill. Jag hoppas bara för deras egen skull, att de kan snart kan få göra det de helst av allt vill göra. Jag hoppas att jag kan bli deras mod att våga ta klivet rakt in i det okända. Ingenting är omöjligt. Agneta, Robert, Sten o Caroline, Ni var mitt mod!


Någon som vet?

Sitter här och funderar... den nya ponnymätningen... Gäller den även redan "slutmätta" ponnys?
Det framgår faktiskt inte, inte på Ridsportsförbundet hemsida eller i Tävlingsdatabasen. Innebär detta att jag måste lägga ner ytterligare 1000kr på mätning av ponny som redan är slutmätt eller är det informationen som är luddig? 

Detta hittade jag på ATG Hästklinikerna AB (Täby)

Ponnymätning

Från och med 1 januari 2010 kommer ett nytt mätreglemente för ponny.
Första kvartalet, januari – mars 2010, blir en övergångsperiod för att underlätta övergången till det nya reglementet.
Enligt de nya reglerna ska ponny mätas på klinik av en, eller två, av Svenska Ridsportförbundet godkänd mätman i närvaro av en veterinär och/eller veterinärassistent.
I det mätreglemente som träder i kraft vid årsskiftet byts beteckningen slutmätt ut mot sista obligatoriska mätning. Den mätningen utförs fortfarande när ponnyn är åtta år.

För slutmätning krävs 2 mätmän. För närvarande har inte systemet kommit igång helt men det går bra att komma till oss för att mäta din ponny.
Nästa datum då mätman finns på plats är 21 maj från kl 10.00

Det går endast att boka via tävlingsdatabasen.

Till tävlingsdatabasen


horoscope

Fejjan... och så här ser väl alla lejonbarns horoskop ut denna vecka och dag :) Men det är kul att läsa...

Mitt horoskop för vecka 17

Redan när veckan börjar är det bra om du kan mobilisera din viljestyrka eftersom trycket i yrkeslivet ökar igen och kräver mycket energi om du skall få rätt på saker och ting. Har du tidigare skjutit en viktig ekonomisk angelägenhet på framtiden kan du nu räkna med att det kommer att brinna i knutarna när detta måste hanteras. I mitten av veckan kan du nås av nyheter som får dig att känna dig illa till mods... Men skjut inte budbäraren. I själva verket innebär ett sådant besked en öppning för dig att komma till rätta med något som under en tid har dränerat dig på energi. På många sätt är du väl rustad att uträtta en hel del, och du har styrka nog att få till stånd långtgående reformer som leder till välgång och expansion på mycket kort tid.

Mitt horoskop för 27/4

Din partner kan bli rätt stressad när en ekonomisk angelägenhet återaktualiseras. Lyckligtvis är det bara upploppet kvar i denna sak. Hetsa inte upp dig för småsaker.


Uppdaterat inlägg (Sollentunatävlingen)

Vilken tid allt tar... Både att få det gjort och när de faktiskt genomförs. Det jag talar om är filmerna på Elin och Gulliver från Sollentuna den 10 maj (http://obergs.blogg.se/2010/april/ja-jag-vet.html)...

Nåja! här är dom iallafallJag tycker att dom är duktiga :)

På "G"

Fika o sällskap i stallet var trevligt. Klart förberedd på att "ta i med hårdhandskarna" med mockning och allt det som hör till. Men icke! Kommer upp och allting till båda pållarna är redan gjort... Tackar Emellie :) ♥

Skrittade en ganska lång tur med Emellie och Kopia och sedan tog vi en sväng upp på ridvolten. Kände igenom Varre liiite mer idag än i går. Tog tom ett par galopper och hon går nästan som en dröm, min lilla älskade Varre :) Busig förstås, viss tendens till bockning i fattningarna men det gick att få bukt på. Men sååå underbart att återigen sitta på hästryggen. Jag kan inte beskriva hur underbart det känns, Nu är vi på "G"!

Emellie tyckte att jag skulle priovrida Kopia. Sagt och gjort... Vilken skillnad på häst. Jag har ju under de senaste åren inte riidit någon annan häst än Varre. Doris red jag vid något tillfälle i somras, men det är det enda. Det kändes lite konstigt till en början men Emellie hjälpte mig på traven medan hon gick runt med mitt bus.

Inga bilder tagna idag. Jag får sätta kameran i händerna på Elin och boka ett uppdrag för att det ska bli gjort gissar jag.
Nu är det dags för körslaget och middag.

C ya!


Äntligen :)

Här kommer en snabb uppdatering...

Har äntligen börjat sitta på pållan igen... Har skrittat henne i tre dagar och igår provade jag att trava lite. Emellie red mig barbacka på Gulliver ända bort till "tanterna" och tillbaka. Sedan red jag med dem upp påridvolten en kortis. Där prövade jag att trava Varre på börjt spår och även det kändes mycket bra... kanske är vi på "G" igen :)

Nu är det inte många dagar kvar till jag slutar min anställning på "jobbet" ... De vill fira av mig...fira??? nåja... men det kan dom väl få göra. Ser man historiskt på våra "utgångar" brukar de ju faktiskt vara rätt skojsiga, även om huvvet brukar protestera dagen efter ;)
Har försökt att knåpa ihop en  presentation av mig och Varre till klubbens hemsida. Vi som sitter i styrelsen kan ju föregå med gott exempel och presentera oss som ekipage. Jag hittade dessvärre ingen bild som gör oss rättvisa, eller MIG rättvisa, närmare bestämt. Antingen får det bli en bild på bara Varre eller så måste det knäppas nya bilder... Jag tror det får bli nya bilder på bara Varre ;)

Annars har det inte hänt så mycket... Styrelsemöte i klubben i måndags, utvecklingssamtal med Elin i tisdags... Det var väl de inpassningarna som måste ske utöver veckans "vanliga".Eva!

Longera eller linlöpning innebär att man för hästen runt sig på en cirkel med en lång lina. Detta sker vanligast utan att ryttaren sitter på hästen.


bilden från http://www3.ridsport.seSöndag

Japp... Söndag igen och jobb i morgon. Det känns verkligen som om veckorna enbart består av måndagar och fredagar. Veckodagarna går så jättefort och helgerna är två grisblinkningar sedan är de över. Man hinner liksom inte riktigt njuta av ledigheten.

Sitter här med nästan lite dåligt samvete. Jag har mycket som jag borde ta tag i men jag orkar inte. Huset ser ut som en krigszon. Raoul ska ut och jobba i trädgården, kapa lite buskar och han försöker verkligen få mig att engagera mig, men jag saknar den energin. Jag borde sätta mig och skriva lite brev, men orkar inte det heller. Skulle vilja åka iväg och hälsa på hos Eva i Åsättra, eller åka med Emellie på hoppetävling. Trots askmoln ett par mil ovanför molnen och hotet (tidigare i veckan) om ett riktigt ruskväder i helgen som skulle innehålla blötsnö och regn så har vi ett riktigt trevlig väder. Men till vilken nytta då jag inte orkar ta mig för någonting.

Försökte boka tid för besiktning av släpet och av den blå faran, men det går inte att göra några bokningar över "nätet" fn så det får vänta.

Jag har en inneboende irritation, som naggar allt det som borde vara trevligt, i kanten. Det behövs inte mycket för att jag ska "gå i taket".
Försöker dämpa mig och se det som sker ur andras perspektiv, men jag tycker det är svårt. För när var det någonsin någon som ens försökte se saker ur mitt perspektiv? Varför är det bara jag som ska ha ha ett brett synfält?
Jag saknar min ridning och tycker att jag blir behandlad som skit av det ena barnet, de andra två ser man ju knappt till.
Ser ändå ett litet ljus i tunneln. Efter promenaden igår så longerade jag Varre på hårt underlag i båda varven och jag kan inte se någon hälta alls nu. Nästa vecka blir det uppsutten skritt :)

Vitsippan ut i backarna står :) ... hade i...

foto1443 (MMS)

Vitsippan ut i backarna står :) ... hade inte raoul pekat så hade jag missat dom... Men var är blåsippan?


hemgång

Jösses, trodde väl aldrig att denna dag skulle ta slut... Märkligt med tanke på att ALLA dagar tar slut.
Raoul drog till Skåne i morse, men är hemma igen till kvällningen.
Elin är hemma och är rasslig
Hästarna ska fixas idag och senare då jag väl kommit åter är det hockey...
Fick tipset av Robban att se filmen Blood diamond som ska visas på kanal 6 i kväll, Men det är föga troligt att jag orkar se en film. Min vana troget lär jag sussa gott på soffan redan kl 21.

Nu ska jag hem och vända ;)
CU♥

Snart, snart, snart...

håll nu tummarna så att det inte blir något mer trassel för mig och min Varians som äntligen ser ohalt ut på både rakt och böjt spår. Hon får ändå vila denna veckan ut med bara promenader, hagvistelse och fortsatt kur med "Djävulsklorot". Nästa vecka sitter jag upp och skrittar henne.
Snart kan väl även jag få börja planera för träning igen?
Då blir nog schemat trångt, Elin ut på sina hoppetävlingar och jag vill träna och tävla(?) dressyr. Vi får väl se vad kassan säger om denna extremt dyra hobby.

På valborg gör jag min sista arbetsdag på nuvarande jobbet och har ingenting mer än ev timmar på DS som undersköterska att se fram emot för närvarande. Men allt löser sig nog :)
Så är det någon som vet någon som behöver en ekonom hör av er :)

Nu ska jag bege mig till jobbet.

Ja... jag vet...

... men kvasten körde vilse på väg hem från Blåkulla :)
Trodde ett tag att jag skule få stanna kvar hela året för dansa och fira, men så skoj skulle jag minsann inte få ha det.
 
Elin var ute på säsongens första hopptävling igår lördag (10/4) på Sollentuna RK. Elin och Gulle startade med en LC (=0,90m) som gick hur fint som helst, dubbelnolla, vilket innebär att Elin och Gulliver var felfria i både grundomgången och omhoppningen. I denna klass för D-ponny var det 40starter och 10 placeringar. Så de gjorde ett mycket bra jobb och Gulliver såg jättefin ut.
Sedan var det första kvaltävlingen i Sveland Cup som skulle gå i klass LB (=1m). Banan innehöll nu i grundomgången en kombination med ett galoppsprång mellan ett räcke och en oxer. Med andra ord har inte bara hinderhöjden höjts utan även svårighetsgraden. Elin hade ojjat sig för detta och det visade sig att hon fick rätt. Han slog stopp på oxern. Så i denna klass blev det 5 fel, 4 fel på hinder och 1 tidsfel. Detta räckte ändå ganska långt. Elin och Gulliver var placerade ända till sista ekipaget ridit (som fick rida omstart efter en obetänksam funtionär som sprang bakom ett hinder som de precis red an mot) som då petatde ner dem från placerad 8:a till precis utanför placering (9:a).

Det blev en lång dag igår. Det var 3 klasser som skulle starta LD, LC, LB totalt var det enl prel. startlistan 279 starter denna dag +/- efteranmälningar och strykningar. Ogillar skarpt att man inte kan uppskatta tid för nästa startande klass. Om tävlingarna börjar kl.8 med den lägsta klassen och hela tävlingen avslutas omkring kl 19.30 så förstår Ni kasnke hur lång väntan det är.

Vi har fprtfraande lite orutin  när det gäller starter... Hur många kan det tänkas hinna starta på en timme? Hur lång tid tar det att höja hinder och hur lång tid har man för att gå banan?

Nu har jag massor av ideér att tillföra propparna. "Banan öppen för visning mellan klass si och så" "si och så länge"... Samt ställa en kalkyl om att varje ekipage i genomsnitt tar 2min. Då borde man kunna räkna ut när nästa klass har tidigaste start. Det är inte ok att hästarna ska stå i en trailer hela dagen och bara komma ut för att prestera på topp. Jag tror att det var därför som så många fick många rivningar och vägrade ut sig i sista klassen. Ekipagen är trötta. I bara LC var det 128 starter och de flesta som startade denna klass skulle även delta i LB:n.
Om man kan precisera tiden lite bättre är det även lättare att planera funtionärerna med raster mm. Alla blir ju trötta. För att inte tala om den man som satt som speaker. Det vara bara hans röst som hördes under hela dagen. Tänk er; sitta och presentera ekipage efter ekipage i närmare 12 timmar, med pauser endast för höjning av banan och banvisning.
Tacka vet jag dressyren... man vet hur lång tid ett program tar och sedan lägger man på ca 30 sek. Beroende på vilket program som rids så går det ca 6-8 ekipage per timme. Max antal startande per klass brukar hålla sig omkring 40 ekipage då en dommare inte får dömma fler än så. Mycket, mycket enklare :)

Nåja, Har videofilmat båda rundorna så de kommer upp här lite senare.


Nu är det stallning som gäller.


Glad Påsk


Nu vet jag iaf hur Påskharen kom till :) Fast man undrar vad tuppen tycker om det ;)
RSS 2.0