Veckan som kommer...

... kommer att starta med träningsvärk... Attans vilken träningsvärk jag kommer att ha.
 
Hopplektion för Mickan E idag tillsammans med de perosner jag nämde i inlägget innan :)
 
Varre supertaggad, jag fattar det inte. Springer på tvärsan och gör inte riktigt det jag önskar förrän vi kommer till hindren - för hoppar det gör hon mer än gärna känns det som.
 
Det känders bättre än förra veckan, jag hade bättre balans och även om Varre var taggad och låg på hela tiden kändes det ändå så mycket tryggare än sist. Det gjorde att jag vågade kräva lite mer både av mig själv och av Varre. Sista rundan var riktigt, riktigt fin.. Lite mer träning i veckan som har med förhållningar och samling att göra så kommer det att bli toppen. Nästa vecka kanske det bara blir Min Elin och jag... Ksnke Sandra på någon av pållarna. För nästa helg går förhoppningsvis KM för Waxholms fältrittklubb av stapeln. Mercy är inte riktigt mogen att delta i år och Varrehar jag missat med den årliga vaccinationen, så jag får börja om med grundvaccinationen ytterligare en gång. Vi blir med andra ord kvar hemma på Rydbo till vi är redo.
 
Bilder var det ja... Men jag hade lämnat ifrån mig teefonen då jag var något orolig över att ev få bada i någon av de gígantiska vattenpölarna som bildats på ridbanan efter allt evinnerligt regnande.
 
Mercy var ju taggad ( precis som jag förutspådde) och det var vid två tillfällen som jag var helt övertygad om att Elin skulle åka av, men ack hon klamrade sig fast. Sista gången hade hon åkt av om inte Mercy fått för sig att lätta i vram efter bockningen, det gjorde nämligen att Elin hamnade tillbaka ner i sadeln igen ...Tyvärr varken bild eller film :(  det hade varit lite kul att få uppleva igen o igen o igen ;)
 
 

veckan som gått (v 38)

Ja, vad ska jag säga...  Taskigt med uppdateringar från min sida. Jag tror jag har sagt det tidigare men säger det igen. hur fanken hann jag "förr" då jag arbetade heltid? eller handlar det enbart om prioriteringar?
 
... Stackars Åsa har legat på DS med en krossad fot efter att ha gått omkull med Chantique. En olycka händer så lätt, för det var tydligen en snubbling mellan övergången skritt till trav som gjorde att de stöp omkull. Dessvärre -hörde jag av Ellinor, kommer Åsa att vara gipsad i 3månader... Stackars, sackars Åsa, Det måste vara botten och jag lider med henne.
 
Mercy hade klivit av sig sin vänstra framsko så Hasse kom och slog på en ny i veckan.
Ännu så länge sitter den kvar :)
 
Jobbat så ini bengen efter 2 dagars sjukfrånvaro på jobbet låg jag två dagar efter med lönerna. detta förde med sig att jag i tisdags satt kvar till 21.30 för att kunna skcika lönerna i tid. Nu var det inte enbart minsjukfrånvaro som var hela boven. Avnågon anledning kunde inte lönesystemet skriva ut några rapporter, därmed kunde jag heller inte kontrollera  och skapa lön då inga utskrifter fungerade. .. Nåja, de kom iväg iaf- vilket är huvudsaken.
Ridit har har jag gjort och jag har tränat på läxan jag fick av Mickan i söndags. Stiglädren har jag kortat betydliogt genom att snurradem ett varv runt stigbygeln( vill ogärna göra nya hål, de blir så lätt ojämna).
 
Travbanan med Mickan i fredags, hon på Berra och jag på Varre ( som vanligt) Varre supertaggad och jag kände det som en maktkamp att komma åt henne. Men Mickan var som en mentor och red med mig och såg till att varken händer eller frustrationen dominerade ridturen. Det var riktigt trevligt. Och så himla skoj att man kan hjälpa varandra utanför sina åldergränser. Sund och förståndig är hon trots sin unga 16 år :)
 
Öm i vänter ljumske i går, tror att jag kanske var lite för överambitiös i fredags. men då är det bara träningsvärk och det går ju över :)
 
Idag taggar jag för hoppträning tillsammans med 2 st Elin, 2st S/Z/andra och givetvis 2st Anna (där jag är den ena). hoppas att inte ridbanan är alltför blöt efter gårdagen och nattens regnande.
 
Hoppas att "unge Herrn", dvs Mercy, håller sig på marken och inte så mycket ovanför idag, han har ju stått ett par dagar. Han tenderar att vara en liten dynamitgubbe med några dagars vila...
Kanske blir det  lite bilder idag :)
 
Nu ska jag ta hand om tvätten...
 
 
 
 
 
 

Det går om man vill - verkligen vill...

Så är det faktiskt...
 
Idag har jag "pysslat" med shape up en hel vecka. Under denna vecka har jag tappat 1,8 kg... det är helt sjukt, men jätteenkelt eftersom man verkligen inte vill vara så "dålig" att man överkonsumerar sina kcal ;)
 
Det bästa är ju att jag inte väljer en diet där man inte får äta ditten eller datten, eller för den delen MÅSTE äta något som man inte klarar av. Helt enkelt "vanlig" mat i rimliga portioner -inget annat krångel men fortfarande tillräckligt svårt, jag äter ju som en välvuxen byggnadsarbetare... Det där fredagsvinet som ofta infaller med ett rejält soffhäng känns inte riktgt värt det. Fy 17 vad kalorajsingar ett glas vininnehåller...
Men som sagt appen taggar en till vilja göra bra ifrån sig och jag hoppas innerligt att hungerkänslorna avtar denna vecka, för det är jobbigt att resa sig ifrån matbordet och fortfarande vara hungrig.
Det ska gå... mitt mål är -14kg. Enligt appen ska detta vara nåbart på 19veckor.
 
 

tack... heter det ju :-)

Tack Robert för bilderna, en av dem lägger jag nu upp efter moget övervägande. Bilderna har fått mig att inse att jag måste göra någonting åt min övervikt, det är inte så gulligt.. 
fasans ögonblick är här. Fotografen, Robert, har lyckats att beskriva verkligheten precis som den ser ut. Jag har nu välkomnat en app som heter shape up... denna app ska hjälpa mig att hålla koll på kaloriintag och förbrukning, det är alltså ingen diet, bara ett matematiskt verktyg 
 
 

dementi/förtydligande av fg inlägg...

såklart att jag inte hoppade en bana på 80cm!!!! för mig räckte 60cm gott o väl ;)...... ville bara säga det innan jag somnar ;)
 
Red förresten min pålla i min nya dressyrsadel i dag, hon blev jätte fin efter en stunds (lång) uppvärmning. Riktigt, riktigt roligt :)
 

hoppträning, sadeltrassel och rea...

Helt galet förra söndagen svarade jag ok på Mickans fråga om  inte jag skulle vara med på nästa hoppträning... denna nästa hoppträning gick av stpeln idag kl 10 på fm...
Jag kan inte påstå att vi var väl förberedda men det är väl skit samma. Jag var mest orolig för min rygg som gjrt så vansinnigt ont ett para dagar och det varingen bättring på morgonen då jag vaknade idag heller...
bära eller brista. Har jag sagt att ag ska hoppa ska jag ta mig f.-- göra det också.
Pållan pigg ... vansinnigt pigg och jag inte särskit stark i min ridning. Kändes bitvis som om det var mer maktkamp än ridning.. dessutom var jag faktiskt lite rädd. Det var ju hemskt länge sedan jag hoppade.
Men jäklar vad kul det var! När jag svalt de tårar som ville välla fram efter första rundan. Tårar av lätthet - att jag faktiskt tog mig runt och att både hästen och jag var hela... "Modigare än en kamikazepilot" (skrev Robert, Lill-Elins pappa, i ett SMS när han skickat över lite bilder).
Jag är lite lätt osäker på om jag ska publicera några av bilderna... Om jag säger att det syns att jag inte gått på gym de senaste åren förstår ni kanske vad jag menar ? :O
Fem tjejor var vi, på fem fuxar i alla olika nyanser. Alla lika nöjda över sina prestationer.
 
Jag är supernöjd över att jag tagit mig ur min komfortabla zoon... Vill gärna vara med nästa vecka igen och kanske taggar Varre ner en aning när det inte går så långt mellan gångerna?
 
Bild på Elin och Mercy som skötte sig exemplariskt med tanke på hans ringa ålder coh erfarenhet. Att hoppa en lätt bana på 80cm var inga som helst problem :) ( fotograf: Robert)
 
 
 
 
 
Efter hoppning tog vi sadelmagasinet... Missade i onsdags att de stängde kl 17 så jag fick behålla sadeln hemma till idag. Shopping, shopping och jag hade läget helt klart för mig.Vi började göra upp affären och då fick jag veta att det var en 2012års sadel , som var köpt som en ren chansning. bommen var justerbar alla garantier fick jag direkt då jag frågade... Sedan skulle jag betala.... 12000kr... ???  Men va? (det stod ju 7000kr på sadeln?) ... "På hemsidan står det 12000kr ... Det måste ha blivit något fel på informationen som står på lappen som sitter på sadeln"
Oj.. men 12000kr kan jag inte ge för sadeln - jag är hemskt ledsen... vilket hon givetvis förstod... Jag lallade runt i butiken för att kika lite till, men sa sedan att den låg ju faktiskt riktigt bra. Men om hon kunde göra något på priset... Jag tar den om hon säljer den för 10 000kr. (sadelmagasinet förmedlar beg sadlar på vilka de tar provision). Hon ringde till ägaren av sadeln som gick med på att sälja sadeln för mitt lagda pris. Vi gjorde affären klar och jag fick en faktura på de 3000kr som jag faktiskt inte hade kontant med mig. Allt frid och fröjd och jag känner mig rätt nöjd med att få ner en i stort sett helt ny sadel  med 2000kr.
 
Elin och jag fortsätter till Outletbutiken på Gärdet för lite (förhoppningsvis) shopping. Häst och hund på Vasagatan hade utförsäljning sedan i torsdags och idag -sista dagen- var det halva priset på reapriset... Hadedå tänkt mig ett par stigbyglar, svarta stigläder och en svart dressyrgjord och till Elin skulle jag se  om det fanns några ridstövlar kvar -ALLT var schlutt... Elin provade lite ridbyxor, lite för små i midjan. Men detblev en stallvinterjacka från Musto som enl den röda prislappen skulle ha kostat 1500kr( ord pris 2500) väl vid kassan fick jag ytterligare 250kr rabatt bara för att vi skulle ta den :) Vi fick även med ett tjockt vintertäcke från Equiline för endast 800kr, Reapriset var 1600kr och ord pris = 2990kr... Täcket låg fö kanon på Mercy :)
 
Jooo...och när Elin står och provar ridbyxor ringer telefonen... det var sadelmagasinet.... Bra OCH dåliga nyheter sa Charlotte då hon ringde... de bra nyheterna är att sadeln som jag köpt kostade verkligen bara 7000kr och de mindre bra var är det inte är "rätt" sadel som jag betalat för... med andra ord ska jag inte betala den faktura på 3000kr jag fick med migdå jag lämnade butiken. Då undrar man ju vad det är för sadel jag har köpt?
Jo men det är en precis likadan som den för 12000kr fast den är inte justerbar i bommen och det är 2011 års modell och inte 2012... I veckan ska jag in och byta lite garantibevis så att jag har rätt och de har rätt när de väl förmedlar sadeln som de hör till. Lite retligt ändå måste jag få säga och det är att jag var så stolt över att jag lyckades pruta ner sadeln 2000kr och att jag redan betalat 7000kr  kontant, när jag väl lyckas pruta är det inte ens på rätt grejor... och nu är ju affären avslutad...
Skit samma... Egentligen...
Nu har jag ju en sadel som jag får plats i och som lgger bra på Varrefjunet :)
 
 

tummen ur...

... å i rätt tid dessutom...
Telefonetiden mellan 9-11 klarade jag av hålla idag :)
 
Ringde till vetten idag angVarres höga maskprovsvar. Han trodde inte att jag skulle vara orolig för någon recistens eftersom de övriga hästarna på betet hade betydligt lägre och en del även 0 i sina provsvar.
Min Varre är helt enkelt en häst som har lätt att få mask.
Rådet jag fick är att avmaska henne nu med  det preparat som snart kommer hem i brevlådan (tillsammans med en faktura) och sedan ytterligare en gång om ca 6-7 veckor. Jättesmidigt - jag behöver inte ens ta mig till ett apotek.
 
Som Ni obeservanta läsare säkert redan förstått, är jag hemma även idag. Ont i ryggen efter gårdagens säng/soffläge, men det fanns inte så mycket annat jag orkade göra igår.
 
Nu regar det igen... Undrar om det blir 2 dygns oavbrutet regnande igen?
Hästarna fick regnrockar på idag. I morgon har vi ( både Elin och jag) bokat in hopplektion för Mickan... få se hur det går om jag pallar det redan i morgon.  Kanske behöver jag komma upp i sadeln redan i dag?
Ska känna mig för :)
 
Ikväll kommer maken hem. En hel vecka har han tillbringat i de Lappländska träsken och jagat älg.
Matlagningen har väl varit lite si så där... Sallad har det väl blivit ett par kvällar, korv med bröd, Mc Donalds, chips :O (dvs ingen middag alls). frukost har jag ätit när jag haft tid. Igår kastade jag en halv limpa som möglat. Under en veckas tid har det gått 1l mjölk, märk skillnaden från när hela familjen är samlad då det går närmare 1liter om dagen...
 
 
 

inte bli sjuk... inte bli sjuk....

... attans också... 
 
Å så vansinnigt sjuk dessutom....
Idag var annars en sån där dag som jag sett fram emot.
Lite vanligt jobb på förmiddagen, en lunch med Malin, som hade tjänsten jag har nu. Vi båda skulle på samma utbildning för collectum.... Senare mot kvällen är det kräftskiva med arbetskamraterna. Nu blev det ingenting annat än iboprofen, nässpray o apotekets näsdukar. Raklång i sängen under täcket. Huvudet värker o snoret rinner, det finns ingen mirakelmedicin, det är bara att vänta ut förkylningen... BLÄ!!!!

morning

... go morrån bloggen ;O
 
Japp då var det dags igen. kl 5 ringde klockan för morgonfodring och utsläpp...  Gäääsp...  Jättetrött, men det var bara att plåga sig upp. Just nu avnjuter (?) jag en frukost bestående av 3 st riskakor, ett glas kaffe och ett stort glas med C-vitamin... Började så smått känna av en förkylning igår, men hoppas på att den aldrig blommar ut.
 
Mercy fick på framskor igår, vilket gick riktigt toppenbra. Han hade dock lite svårt att förstå varför han skulle sätta upp fötterna framåt på den lilla "bocken" (?)...  det var nog lite konstigt, men han accepterade det.
 
Elin Kände stor skillnad på hur han tog för sig i steget då vi red ut runt lilla slingan med Lill-Elin som sällskap på Caramell.
Lite ojämna hovarsa Hasse som sa att vinklingarna  ser lite olika ut på framfötterna, men han får rätta till det med ett par skoningar då det inte fanns så mycket att verka av ( så uppfattade jag det iaf)
Nästa skotid är i v 44, då får vi även se hur han ser ut i bakhovarna. Då hinner Elin ( och jag) med att träna lite med att banka, sträcka osv med bakbenen.Jag tror inte att det är några som helst problem, han står som ett ljus när Hasse karvar i fötterna :)
 
Nu borde jag vara på väg till jobbet....
 
 
 

stallmöte

... med blandade känslor... bra, mindre bra... känslan att jag lämnar bästaste Vonne kvar med the vultures är faktiskt något jag lider av och det överskuggar tillfredsställelsen av att flytta.
En liten, helt onödig kommentarer ändrade mindre bra till att bli obehag... Trist!
Samtidigt blir jag bara mer och mer övertygad om att jag valt rätt.
Jag vill ingen något ont på något vis och jag hoppas verkligen att de får kollektivet att fungera. Men jag tror att drivkraften att få det att fungera som ett kollektiv håller på att dö ut. alldeles för många som anser att man jobbar häcken av sig, fastän de inte gjort ett dyft för kollektivet. Till arbetsdagarna är det endast ett fåtal som dyker upp och de som dyker upp är alltid samma personer. Bara att få till ett möte är en helt egen konstgenre... 
Detta kan ha varit det sista möte jag närvarat.
Det kanske låter bittert men det är det inte -det känns bara som om jag är färdig i Ryttarföreningen, jag kan inte tillföra den någonting mer just nu...
 
 
 

vonne! du har så rätt...

... Det är ju alldeles självklart att det är så man ska  se på det. varför ska jag alltid tänka tvärs om? sadeln ligger ju bra, enligt mitt sätt att se det o valet att pruta avser ju givetvis om den ligger bra inte annars givrtvis.... jag måste helt klart lära mig att inte läsa in saker som fsktiskt aldrig uttalats...
 
nu är jag på t-centralen på väg hem. Hovslagarn kommer 15:30  för att slå på framskor på lilleman... äntligen fick jag tummen ur ... 

Lördagens händelser....

.... Morgonutsläppet med ös i stallet. Soligt och rätt trevligt väder. Höensilaget kom. Alla 42 balarna upp på loftet.
Han skulle ha kommit vid 9, vi skulel ha samling 8.30 (?) men hö-Micke var på plats redan 10 över 8 på morgonen. Detta gjorde att inte alla var på plats från början. Jag Vonne och Åsa var med och hade väl hunnit med 16 balar innan ytterligare 3 personer anslöt sig.
Alltså bara en som inte ställde upp fastän det var sagt att alla som ska ha av höensilaget ska vara på plats och ta emot... Efter detta äventyr droppade folket av och kvar blev Vonne, jag, Robert och Lena. det blev lite fika och mycket gapflabb åt alla makabra bilder man kan ta med dagens moderna telefoner...  Vonne frågade om jag inte mår dåligt av att se sådana bilder på mig själv... Jo, till viss del... Som när man inte kan se att de är omgjorda, de skulle kunna vara sanning... huuu.... Men kul hade vi :)
 
Vid 13-tiden drog Vonne Zandra och jag till Sadelmagasinet och kikade på sadlar. Jag skulle bara följa med som sällskap. Men hittade naturligtvis en (dressyr)sadel som jag hoppades skulle ligga bra på Varre ( den var skön att provsitta iaf). En Santa cruz 18'' och med vid bom... Tyvärr ingen cut back (vilket behövs för den manke som jag brukar kalla för hajfenan) dessutom var den svart... Men helt klart värd att testa ändå. Vonne och Zandra fick med sig 2 sadlar för provridning. Vi betalade panten á 100kr. Blev avlämnad hemma för ett snabbt ombyte till ridkläder. Upp till stallet, in med hästen och upp på ridbanan för att provrida sadeln. Och vad är det som händer?... Från det att Vonne sa "å vad skönt det var här i solen" och jag nästan ville ta av mig jackan till hagelstormen svepte över Rydbo tog det väl någonstans mellan 3-5 minuter.
Första hagelskuren övergick till regn - och det har man ju ridit i förr... det lugnade ner sig lite och vi fortsatte att rida. Zandra och jag lätt fuktade av hagel och regn ojade vi oss över att det bara var lånesadlar.  Sedan kom hagelskur nr 2... Aj, aj... stora hagel som gjorde ont när de träffade handen och för att inte tala om hur de kändes då de träffade låren... det måste ha gjort ont på hästarna också, för Varre blev väldigt ryckig och orolig. Vi beslutade att det var dags att avsluta dagens ridpass.
 
Jag tyckte faktiskt att sadeln låg riktigt bra. Jag fick en hand mellan manken och sadeln och den verkade inte ha gnussat pälsen något heller. Jag upplevde inte heller att det hade legat tyngre någonstans. Men Camilla var tveksam om den inte var aningens för tajt i bommen. Önskar så att jag hade haft båda mina Saror på plats för kunna hjälpa mig med den till synes hårfina detaljen (?). Camilla tyckte att jag skulle pruta ner den. Men jag blir tveksam till anledningen till varför jag ska pruta ner den. Antingen ligger den bra och man vill ha den. Om den inte ligger bra - varför pruta alls?
Jag ska provrida i den i dag - i morgon också för den delen, för att avgöra om den ligger bra eller inte. Självfallet vill jag köpa den så billigt jag bara kan, men jag vill inte pruta ner den för prutningens skull om den inte ligger bra, då avstår jag hellre.  Men OM jag upplever att den ligger bra ska jag kanske försöka få ner den i pris :)
 
Fast då börjar ju velpottan i mig sätta fart... Är det inte lika bra att jag köper mig en ny sadel?  så stor prisskillnad är det ju inte...
 
Hittade denna på sadelmagasinets hemsida... Pfiff Amaretto (med bom som man kan värma om)
 

http://www.sadelmagasinet.se/product.asp?product=40
 
 
 
 
 
 

kunde inte riktigt lägga band på mig....

 
klev av tunnelbanan vid tekniska högskolan och en man i åldern omkring 45,välklädd men helt utan hyffs i kroppen. Att det är trångt i stockholms tunnelbana vet ju alla. Men alla är medvetna o vanligtvis rätt toleranta o ber om ursäkt om man kliver inom någon annans sfär. Denna mannen verkade tycka att jag var osynlig. Vilket jag å det skarpaste ogillar. Jag stegade precis bakom då jag på vett o vilje slängde fram min högra fot att den liksom gick emot hans vänstra så att han snubblade till en aning, då bad jag snabbt som tusan om ursäkt, men menade det inte alls ... jag kände verkligen hur hornen växte ut. Hur omogen får jag lov att vara egentligen?

hur gick det till?

Alla åren? Hur har han orkat?
Jag kan inte riktigt få in att vi idag varit gifta i 8 år.... 04-09-04... det magiska datumet... Bitvis fortfarande magiskt, även om man nu jobbar sida vid sida som 2 gamla parhästar i selen... Men vart i hela friden tog åren vägen?
 
Fortfarande samma varma tack till alla vänner :)
 

Härliga tisdag ... igen...

Den 3 4 september...
 
Igår I söndags skulle vi släppa ihop hästarna med den nya ponnyn i vår grupp. Allt gick så himla bra. Ponnyn skulle inte alls vara dominant ( frågan är bara i vilken konsallation som det gällde för?) Hon markerade tydligt för Mercy att " mig kommer du inte nära" genom en rejäl "stospark" . Vår unghäst verkar ju vara förståndig så han propsade inte heller , utan lämnade henne där hon var. Likadant med Varre. det såg ut som om hon fnös åt nykomlingen och gick därifrån även hon.
Berra och Gullan gick inte ens hela vägen fram.
De sprang inte just någonting heller, bara när nykomlingen satte sprätt på hovarna av någon anledning.
När jag åkte med Vonne och Zandra till Sjöberg för lite Jennie-träning av Flisan och Zandra, var det lugnt och fridfullt i hagen. Den nya lilla ponnyn gick för sig själv och de övriga i en rätt tajt gruppering.
Det såg precis likadant ut då jag kom tillbaka vid 12 och då jag lämnade stallet straxt efter 13. Därför blev jag så himla förvånad då Bitte ringde och sa (närmast hysteriskt) " att det här fungerar inte" " när jag kom och skulle ta in Ashanty, jagade de henne och när jag gick in i hagen var det sån röra vid grinden att jag inte kunde komma ut utan fick gå en lång omväg".
Några spontana kommentarer?
Förutom att hästar jagar varandra i början av en bekanskap. Börjar en att springa , dras gärna alla med i flocken.... men hur i hela friden kan man gå in i en flock och försöka plocka ut en när det redan är fullt kaos i hagen? Jag hoppas innerligt att jag missförstod det hon sa...
 
Hur som helst slutade det med att hon absolut inte -under några omsträndigheter vill ha ponnyn i hagen med våra hästar.
Kanske lika gott det... Här skulle jag kunna skriva hur mycket mer som helst, men nu räcker det :O ....
 
Igår måndag var det föräldramöte för alla föräldrar till barn som började ettan på Tibble. Först ett uppsamlingsheat i aulan och sedan var det samling i respektive klassrum.
2 timmar på tibble och jag fick träffa min gamla lärare, som nu är Elins mentor, igen för första gången på 26 år... Helt otroligt! fan vad gammal jag har hunnit bli... Känns inte som om det var så länge sedan....
 
 

beslutet är taget...

Igår tog Elin och jag ett beslut som jag gärna hade sluppit att behöva ta. Igår sa jag upp våra boxplatser på Rydboholm. Jag trodde inte att mitt beslut skulle komma att slå ned som en bomb, men det gjorde det tydligen. Åsa började att gråta o ni som känner mig vet att det var som att vrida på vattenkranen - givet att jag också börjar gråta.  Vonne sa att hon blev chockad då jag ringde och berättade hur jag bestämt, men hon förstod också anledningen/anledningarna och som den vän hon är önskade hon oss det bästa.
 
Det finns fler anledningar till vårat beslut.
En av anledningen är givetvis en pengarfråga.
Ridhuset ska stå klart i slutet av november och vi (eller bara jag??) i ryttarföreningen har ännu inte fått besked om vad vår nya kallhyra kommer att ligga på. Det gör att det känns alldeles för osäkert för att stå kvar och jag har under en längre tid känt att jag inte kan stå kvar under de förutsättningar som jag/vi erbjuds ( = gilla eller dra) av gården.
Ryttarföreningen har förändrats och den gamla "andan" är något som jag saknar.
Visst förändras allt med tiden och förändringar är bra. Men just nu passar inte detta mig.
 
Det har varit väldigt mycket plus att stå kvar men även väldigt mycket plus för att flytta. När nu erbjudandet om 2 helinakorderingsplatser kom för ca 3 veckor sedan, kan jag inte låta tillfället rinna mig ur händerna.
Med flit har jag valt att inte prata om flytt, då jag inte velat bli påverkad i mitt val - det har varit kännbart jobbigt ändå, min bästa vän ska ju inte flytta med oss.
 
Om det här nu skulle visa sig att vara ett av de sämre beslut vi tagit, får vi ta ställning till det och göra något åt saken, men just nu känns detta helt rätt.
 
 
 
 

RSS 2.0