Skaderapport :)

Puuuhhhh...
det var inte så farligt med trampskadorna som Gulle ådrog sig igår. 
Några skrapsår på kotan ner mot kronranden.
(den röda markeringen på bilden)
Diddi och Gulle har sprungit en del i hagen hörde jag av Sofia. Men  Gulliver är inte halt, inte ens svullen då vi tog in pållarma vid 15-tiden, det känns jätteskönt.  Elin skrittade ut barbacka och jag med sadel (alltid) på Varre. Till soptunnorna och vände... Vi gjorde det inte märkvärdigare än så =)

Maria-dagen

Idag har min mamma namnsdag, så även min Elin...

Det är dessutom 46 dagar sedan man dansade ut julen (ni vet 20edag Knut) vilket vi gjorde .. men bara delvis... Vissa detaljer har dock varit närvarande ända till idag...

Denna herre i röda kläder och ostyrligt skägg har stått i vår trappa med sitt leende, han trodde väl att han skulle få stå ända fram till till Påsk, men där lurade jag honom allt.


Nu tror jag att alla julgrejorna är undanstoppade för denna gång =)


Licensbrickorna är försenade

Hittade denna info på förbundets hemsida...Försenade licensbrickor

2009-02-26

På grund av problem hos leverantören är årets första leveranser av licensbrickor kraftigt försenade.

Licensbrickorna kommer att skickas ut så snart det är möjligt, under tiden gäller kvitto/internetutdrag vid tävling.

Vi beklagar förseningen och hoppas att problemen snart är åtgärdade.


.........Där fick jag min förklaring.........


Ledig fredag...

Japp ledig idag också... I morse då jag vaknade var det ganska skönt att det var fredag. Nu är jag inte lika övertygad.
Vaknade tidigt ca 7.30. Vid 9- tiden åkte R med grabbarna till Rosenkälla golf (?) hmm,,,, det ligger där iaf... R och jag tog en tripp denna port i Uppsala 


för att köpa en våg(!) och det var då en liiiten rackare... En nyckelpiga kanske den skulle klara av :)Hämtade grabbarna vid golfen


                                                  F A B B E


                                                 O S C A R
                                                     
Hämtade Elin i Mörby och åkte till stallet vid 15-tiden.
Planerade att åka till Nibble för att Elin skulle få rida i ridhus och rida igenom dressyrprogrammet ordentligt.
Detta till ca 16, men jag kan ju säga att det sket sig... Gulliver trampade sönder sig i trailern. Transportskyddet ser ut så här...


och han haltar naturligtvis *grrr* det blev med andra ord ingen ridning. Bara att packa in honom i trailern och åka hem igen. Nöden har ingen lag. Åka brett hem innebär att det inte är några bommar alls på bak, vilket jag inte gillar.

Tråkigt nog kan vi bara konstatera att han inte klarar av att åka "smalt", det är inte första gången som han istort sett nästan springer på väggarna när ekipaget svänger.  Nu letar jag 3/4 bommar för att bredda baktill åt honom...
Hoppas att han inte är annat än "sårhalt". Svullen lär han ju vara i ett par dagar.
Så förbaskat trist...

Nä... nu ska jag kika på Tyst vittne. Ska bli intressant i vilken paus jag somnar :)
Ciao

Paulina!

...så här ska du göra för att bädda in objekt...
Superenkelt!
Toooorsdag...

och jag är LEDIG!!!!

Kan ni tänka. Hur fantastiskt är inte det?!

Hmm.. upplägget av denna dag då...
Började med utsläpp av pållarna och Elin red medan jag gjorde hästarna.
Först hade vi tänkt en tripp till Kungsberget. Men jag tror det S K E T sig eftersom ingen planerar. Trodde dessutom för ett kort ögonblick att vi skulle få hem hö to el fr, men som det ser ut nu kommer det må-ons nästa vecka.
Då är mitt hö garanterat slut. Ska försöka att få honom att komma till måndagen...

Nååå... var var jag? just det ja Kungsberget åka eller inte...
ska hela familjen åka måste vi ta båda bilarna och även om min lilla "blå fara" må vara en 2001 så känns hon betydligt skruttigare och jag törs inte ta henne på längre turer :)

Träffade Mie och beställde torv som ev. kommer i nästa vecka.

Resten av dagen...
Till TC och göra nyckelkopior till Elin och Jakob som alltid blir utelåsta och måste komma förbi mig på jobbeet och hämta min nyckel om  ingen är hemma.
Skulle onekligen behlöva köpa på mig ett par nya toppar så vi får se vad tiden räcker till.
Ska tillbaka till stallet lite senare och skifta grindhålen till "Voltenhagen". Tänkte plocka in pållarna ist för Vonne så hon slipper stressa från jobbet.

Nu ska jag sätta lite fart så jag hinner lite...

Onsdag

Skulle haft ek  möte kl 9 . men kl. 07.51 fick jag ett SMS som sa att vi skulle skjuta fram mötet lite eftersom han inte kände sig riktigt fräsch och behövde få sova lite till... lillen... stackars krake, säger jag bara... Hörde honom komma in på jobbet omkr 11.15, men han kom aldrig in och sa "hej" eller försökte boka in en ny tid för ek.möte... Märkligt! Jaga hade verkligen behövt prata med honom om vissa saker. Istället fick jag prata med H och be honom redovisa för M hur det "ser ut" och eftersom jag ska vara ledig kommer det inte att hända ngt mer denna vecka... Rätt skönt ändå att vara så duktig mot mig själv att inte skita i att vara ledig för att det inte funlkar riktigt på jobbet. Undrar förresten om Revisorn fått Verksamhetsberättelsen ännu? Hmmm..Jag har iaf talat om för honom OM vad som ska göras och vilken ordning det MÅSTE göras. Kan han inte uppfylla dessa är det faktiskt inte mitt problem. Tänk att han haft företaget i 18(!) år och har inte den blekaste aning om vad som förväntas av honom som VD och delägare...... Nåväll... nog om jobb...

Red en sväng med Vonne uppför galoppbacken och sedan vände vi.
Kvällsfodrade och åkte hem. Somnade i soffan och vaknade till Law & order.

Go & gla' på Fettisda'n...

Jovisst... det hade jag ju helt förträngt att det var Fet-tisdagen, Fettis-dagen eller semeldagen :)
Hem till Yvonne efter ett snabbjobb i stallet och åt av dinkelsemlor som Yvonnes mamma hade bakat.
Jag tror att de är de godaste semlor jag ätit.

Bilderna gör dem inte riktigt rättvisaoch sist men inte minst en bild på självaste födelsedagsbarnet (igen hihi)


IDAG! GRATTIS Yvonne!

Ha en fantastisk dag Vonne... Vi ses i kväll!
Kram


Igår... var det ingen spännade dag...

... därför skrev jag ingenting :)

Snö igen... söndag 22 febr.

Jaha.. Då var det skottning igen då... Började hemma kl 8 för att ta mig fram till bilen. När bilen var framskottad var det till att åka försiktigt till stallet.  Tro nu inte att det var färdigskottat för min del.. Nää.. skottning framför stalldörren också.
Pulsade ut med pållarna och åkte hem för att äta frukost.

Synd att snön kommer och sen ska töa bort med detsamma. Det är jobbigt när det snöar, men när den väl ligger ner på backen kan den väl få ligga kvar. Vinterland och sportlov för barnen är väl ändå något att önska. Men tyvärr det är ju redan plusgrader ute.
Söndag idag och denna helg skulle Elin ha varit hos sin pappa (pappahelg) men då han befinner sig i Thailand med Marie blev det en mammahelg. Grabbarnas mamma är i USA och skulle enl. R komma hem idag (sön), men Fabbe säger att hon kommer hem den 5/3... Jag bara undrar vem som ska framföra att  rätt information kommer oss tillhanda? Trodde att det låg på dom vuxna. TÄNK... om vi hade något planerat för dessa helger? Vi är inte barnfria så ofta men det går ju att räkna ut vilka helger som vi borde vara det så vi ska nog börja med att åka i väg lite mer.  Det enda som blir jobbigt  med att åka iväg är ju planeringen med pållarna. Måste hitta en pålitlig medryttare som jag kan lägga lite ansvar på då och då :) Problemet är ju bara att det inte går att planera ngt med denna familj.
Vi klarar ju inte ens av att komma i tid till födelsedagsfikat igår hos Svante.
Vet ni hur förbannad jag var innan vi kom iväg då klockan var 14.10.... Jag menar vi skulle ju bara ha varit i Bandhagen kl 14 och det tar sina 20 minuter att åka när det inte är någon rusningstrafik, till det ska vi lägga på tid för att hitta parkeringsplats... Jag fullständigt kokade när vi satte oss i bilen.

PMS eller klimakteriekärring eller bara  vanligt hederligt förbannad för att ingen respekterar tider. Jag har nog av den skiten på jobbet måste jag ha det hemma också?

Såg inte Vonne SMS om att vi skulle "chilla och mjuta av dagen, hästarna är gjorda"  förrän vi var på väg hem.

Vonne tog mitt intag och gjorde pållarna. Vad skulle jag göra utan henne?Denna är till dig Vonne :)
Kunde iaf inte hålla mig borta från pållarna. Åkte upp med Glucosaminet som var slut och för att behandla Varres stråle som är lite skum. Mjuk men luktar inte illa, men det går att pressa vätska ur den. Konstigt att inte Hasse sa något om detta då han verkade henne i förra veckan, han tog ju ur lite väl hårt i strålen, men det kan ju bero på att hon var mjuk, men han borde ha sagt något om han tyckte det var något att säga något om... Nåväl... skurade strålen med jodopaxlösning och skurborste och lät det sitta en stund innan jag sköljde av med vanligt vatten. Dränkte sedan in bomull med lösningen och lät henne stå med denna i ca 1-2minuter. Sedan fick hon stå och torka upp liten stund på stallgången.

Jag tryckte att hon var betydligt bättre redan nu på morgonen då jag släppte ut henne.

Konstigt ändå om det skulle vara strålröta... Hagarna är absolut inte geggiga nu, hon kissar inte inne i boxen om det inte är absolut nödvändigt och det är det sällan enligt Varre. Jag har har inte bytt foderstat eller foder så jag tycker det känns minst sagt märkligt .
Svantebilder... 

Grattis till Bronset Helena J!
Sitter och kollar på Skidskyttet... ja eller nu är det eftersnack med "Magda".
Såg  intervjun med Helena Jonsson, som tog bronsmedalj i dagens skytte. För att ha tagit sig runt en bana på 12,5km såg hon mycket fräsch ut. (Ska bli spännade och se om ngn av "gubbarna" kommer att se ens hälften så fräscha ut).
Helenas kommentar till reportern:
"Det här trodde jag inte. Det kändes pissdåligt att åka skidor."
 [Ujuj... undrar hur överlägset bäst hon kommer att vara när hon känner att det går skitbra? :) ]

Jag vill iaf säga ett stort grattis till Bronset!
 
D
en som säger att hon sköt bort guldet skulle jag vilja se göra samma bedrift själv med samma konkurrens.lördagen är schluuut...

Japp så är det. Melodifestival som i mitt tycke gick av stapeln under ALL kritik.. Inte nog med att det var ett uruselt startfält så är jag YTTERST tveksam till hur röstningen går tillväga. Jag menar om det har ringt  in ca 900.000 röster och av dessa är det ca 1 miljonkr som gått till Rädda Barnen... Hmmm.... det  var ju det dyrare numret.. Ingen mer än jag och min man som undrar över var ytterligare ca 2 milj kr stagit vägen? på EN tävling... Varför talas det ingenting om var dessa pengar hamnar? Vad kostar det..... Vi säger att teleoperatören tar 69 öre per SMS...  Vem tar resten? Var redovisas detta? Det är ju trots allt ett program som sänds under Public Services och vi betalar TVlicenser... jag menar nu inte att det är galet att ge Rädda Barnen ett bidrag, tvärs om... Men vart tar resten av pengarna vägen?

Bortsett från detta tycker jag att "skallePer" :) (Henrik Dorsin från Parlamentet) han var bäst och jag som inte ens gillar den  karln... Säger det en del om startfältet?
Letade efter veckans bidrag där han hade sitt framträdande på ett äldreboende, men tyvärr utan framgång.

Nedan ett bidrag av Henrik Dorsin... så vackert... inte ett öga är torrt;)


Hade ställt telefonen för väckning till hoppningen i SVT1 kl 22.20...  Vilket var tur eftersom jag hade hunnit somna.
Mitt i Walander så R gick upp och kollade klart på Oscars TV och lät mig utan strid ta kommandot över Tvn inte illa ...
   Jobbigt läge för Helena Lundbäck när tygeln gick av...  och sambon sitter och skrattar mitt i bild... Hoppas det var för att det trots allt gick bra.
Nu ska jag sova sju kvart i timmen till jag ska upp och släppa ut pållarna o morgon bitti.
/A

Nu blev det bråttom...

Helt hupps och superbrådis...
Tack o lov att jag ringde Malin och stämde av med henne om vad som är ok att köpa till Svante i 20-årspresent... Tiden som R fick förra helgen, om när vi är välkomna, är inte alls den som gäller för idag...
Nu blev det liiiite brådis eftersom vi (som vanligt) inte varit ute i tillräckligt god tid. Sitter ju för katten ff i  morgonrock!
Nu ska vi till U-V och köpa presenterna , men innan det måste vi vara helt färdiga så att vi kan vara på den södra sidan av stan kl 14. Natutrligtvis trängde sig R före mig i duschen, så här sitter jag nu och väntar på att det ska bli min tur...
Jag har intaget av hästarna som gör att vi inte kan stanna så länge, men en liten stund blir det iaf.

CU!

Grattis Brink :)

Detta är iaf slutet av en fredag som jag trodde aldrig skulle ta slut. Nu är jag helt slut. 
Jobbat, ridit till "tanterna" med Vonne och Elin. Varre var pigg men hon uppförde sig utmärkt :). Åt middag, R hade gjort en supergod fisksoppa. Somnade i soffan och vaknade någonstans mitt i "Tyst vittne". En riktigt bra serie som jag alltför sällan ser slutet av eftersom jag somnar i någon av reklampauserna som serveras.
 
Nu sitter jag här och avrapporterar och läste precis på textTVn att Briar och Jan Brink tog hem sergern i Dressyren... Bra jobbat killar!!
Hade velat kika på hästarna idag. lite förbaskad på mig själv för att jag missade det. Pratade  ändå om att kika på dom då vi satt och åt...  R, däremot är nog ytterst tacksam för mitt stora sömnbehov och taskiga minne :) då slapp han se hästeriet...

Gamla bilder men kolla in benen... Vilken fantastisk häst detta är...


 (2006?)

Jan och Briar 2004 (2004)


(2001)
Nu är det dags att sova på riktigt :)


Små otäckingar

... så ruggiga att de egentligen inte borde få visas...
Men jag kan ju inte låta bli.
Detta är Emmys valpar (Syster-Yster Saras hund) som såg...ja...hm, eller såg och såg, de föds ju blinda :)... dagens ljus den 15 januari. 


Utomhus för första gången. Bilderna tagna av Annika


Nu ska jag oxå sova :)

På TV just nu...

Criminal Minds Kanal 5 torsdagar kl. 21.00


Håll med om att han har nåt speciellt...


Fick ett mail (3 saker du kanske inte visste om mig...)

Fick ett mail från Annika, som jag tänkte dela med mig av här...
3 saker du kanske inte visste om mig...

Tre jobb jag haft/har i mitt liv:
1. Ekonomibiträde, B&W i Bromma 
2. Undersköterska
3. Ekonom (haha)

Tre platser där jag har bott:

1.Åkersberga
2.Akalla 
3.Täby    

Tre serier jag gillar att se på TV:

1. "Ett herrans liv" 
2.Bones
3.House    

Tre favoriträtter:
1. "allt" med Kyckling
2. Hallstrad Laxkotlett kokt potatis och hummersås (mmmm)
3. Vonnes specialare, oxfilé                                                                                                                                                                        

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu
1 I sängen
2.Stallet
3.Lunchrest :)

ställen jag besökt 
1.England
2.SydAfrika
3.Österrike

Tre personer som jag tror kommer att svara på detta mail
snabbast:

2
3  

Vem som helst som känner sig utmanad kan ta denna sida och lägga upp sina svar på sin sida.
Ciao!

Rubrik???

Nu har jag inte ridit på en vecka. 
Det är inte bara hästen som behöver vila...
Varre verkar rastlös men jag orkar bara inte sitta på en FÖR pigg häst när jag själv är så trött att den ena huvudvärken avlöser den andra. Det är bättre att avstå en att behöva känna att jag inte orkar och få avsluta. Rätt eller fel tänk i det här läget vet jag faktiuskt inte om det finns. Men ska man tänka säkerhet så ska man inte rida om man inte är helt 100, det kan ju hända olyckor som man kanske kunnat undvika om man varit skärpt. Dumt att chansa.
Det är iaf bättre med vila nu än i sommar då det faktiskt går att rida ordentligt.


Varres ena Elitbrodd har gått av i tån på ena bakskon så nu har hon inga tåbrodd alls bak.
Undrar vem som gav dom namnet Elitbrodd egentligen, hur mycket elit och kvalitet är det när de går av? Eller säljer Granngården "fake"? Nu kan jag inte skruva i ny brodd i hålet eftersom hela gängningen är kvar. Varre som behöver dessa tåbrodd så väl.

För dig som inte vet vad en brodd är så ser de ut så här och man skruvar alltså fast dem i hästskon. (kallas även för "isbrodd")
   


Varres brodd har alltså gått av mellan gängorna och det som ser ut som en "platta" (elitbrodden), så gängorna sitter kvar i broddhålet.

Det finns även "gräsbrodd", de saknar den hårda kärnan i och har lite olika höjder och  varianter.
Naturligtvis används dessa endast under de förhållanden då man verkligen behöver dem, hoppning på gräs mm.
Men det gäller ju  för "isbrodden" också.

    

Hoppsan, nu blev det visst en väldigt snabb broddlära :)
hehe..


BTW så är jag iaf färdig med det jag kan när det gäller Årsredovisningen! *Jihoooo* . Nu väntar revisorn och jag på herrarnas verksamhetsberättelse och Bolagsstämmoprotokoll. Som vanligt har jag levererat i tid och får vänta på andra för att det ska kunna bli klart någon gång. Utan dessa handlingar kan jag inte skicka iväg ÅR till Bolagsverket.

Nu är jag helt i fas med mitt arbete så jag kan vara ledig to, fre i sportlovsveckan med GOTT samvete (men det har jag ju alltid iofs :)).

Fantasilös rubrik.. jaaa, jag vet.

Ha en bra dag,  för  det tänker jag ha nu när huvudvärken är borta (tog en Ipren:))
/Anna


Ordspråk...fortsätter :)

Har nu fått in en del i kategori "ordspråk" som jag "puffar" upp lite här...

Jag fyller på av inkommet materiel :)

Postat av: Sandra
♥ allt går utom små små barn eller fulla människor! 
♥ det löser sig sa gubben som sket i vasken! 
♥ det tar sig sa mordbrännaren!

Postat av: paulina

jag gillar mickis egna lilla tolkning av "jag ska dra mitt strå till stacken". han använde ju det flitigt när hon skulle rida, mocka, smörja m.m. fast hon använde det alltid i fel sammanhang. xD
kram!


Postat av: Vonne

♥ Alla spelar vi roller mest hela tiden. När vi spelar riktigt bra prisas vi för vår "ärlighet"

♥  Vänlighet är den gyllne kedja som av vilken samhället håller ihop.

♥ Avund följer människan, som rost följer järn.
♥ I krig och kärlek är allt tillåtet...

♥ Den som aldrig har tid är den som uträttar minst...(Denna använde jag på ett lönebesked för en tid sedan, vilket gav de flesta ett gott skratt för vi visste alla vem det syftade till)

♥ En konflikt har alltid åtminstone två sidor.

♥ Framgång ger vänner, motgång testar dom.

♥ Åsnan känns igen på öronen, den dumme på sina ord. (haha... denna gillar jag! knycker den till nästa lönebesked:))

♥ Att försvara ett fel är att fela igen.


Postat av: Mig själv
♥ Det är inte åren som gör en gammal utan livet.
♥ Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet (ligger i veckans "header")
♥ Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare.
♥ Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg.
♥ Den som alltid vet bäst, lär sig aldrig något

Ser fram emot mer roligt och dråpligt!
Ha en bra dag!


Morgondagens horoskop (18/2)

Lejonet 23/7-23/8

Du får tacka nej till en uppgift som du inte vill ha. Ibland är det bra att visa att man inte accepterar vad som helst. Det är nyttigt för din kollega att upptäcka att det inte går att köra med dig.Hmmm... 

Kan inte vänta till i morgon :)


Jag... i dag


Börjar inte bra...

SÅÅÅ förbannat sne idag... ÅR får jag ändra om lite i, B sitter och "surrar" mitt över så jag har lust att skålla honom med hett kaffe. Satte in öronplopparna till mobilen och  försökte lyssna på radio men det gick inget vidare. TACK O LOV åkte han nu. Utanför dörren en kundj--el som ska prata högt med A-M.

Min 2-dolista idag...
1 Göra om skatteberäkningen och ändra siffrorna i ÅR skicka till revisorerna...
2 Kundinbetalningar
3 Gårdagens kassa
4 Avtalade levbet + övriga betalningar
5 Posten
6 Reg levfakturor och dela ut för attest
7 Avstämning Sand
8 Påminnelser

Undrar verkligen om det är detta jag ska pyssla med... Vill bara gå hem och dra täcket över huvudet igen
Skit... nu ringer det!
Ciao


uj,uj vilken dag

... så vansinnigt lång den blev.

Var på jobbet omkring kl 7 tog en halvtimme på mig att hämta/äta ceasarsallad från Madonna till lunch. Ek.möte med M skulle ha startat kl 13 men det blev visst en halvtimme försenat. Satt med honom till ca kl 15 och försökte göra en överskådlig likviditetsanalys på de närmaste 3 veckorna, som ser rätt tunga ut.
Kom ifrån jobbet kl 16. Upp till stallet och fick in alla pållar. Elin red med Ellinor och medan hon gjorde det skulle jag fixa ALLT till båda hästarna. Kl 18 skulle årsmötet börja och jag ville vara på plats iaf 20 minuter innan.  Efter årsmötet blev det kaffe och smörgåstårta och direkt på detta ett konstituerande styrelsemöte med den nya styrelsen för innevarande år.
Detta slutade kl 22 och jag var hemma straxt innan 22.30. Trött som få...

Skönheterna Brinkeback... Natalie och Emelie

 

Avgående Peter och Agneta


Dotty, Tinka & Stefan
Detta gäng har jag träffat 1 gång i månaden under det senaste året.Lite mer folk från Årsmötet...(liiite kameraskygg :))

Men det är inte Dotty ;)


Nu ska jag gå och lägga mig.
Ska släppa ut hästar i morgon bitti igen *gääääsp*
Sov gott!

Söndag 15 februari

Heyyyy....

Idag har det varit stalltjänst på morgonen. Pållarna var ute och fick sitt haghö kl 8.30. Jag hade städvecka... så stall-köket, foderkammaren och spolspiltan är nu städat. Fikade med Vonne och Zandra innan hemgång vid ca 12.

Varre verkades i fredags, men jag tror han tog lite för hårt, hon verkade lite ömfotad så jag gav henne vila hela helgen. Underlaget (både på vägarna och ridvolten) är iaf inget man skriver hem om. Gummifliset på ridvolten gör ju iofs att den är sviktande, men under fliset är det isigt. Pippi hade tydligen gått omkull i veckan berättade Anki då vi tog en hästpromenad i går. Lite läskigt tycker jag.
Tycker det känns bättre att ställa av pållarna den här tiden på året då man ändå inte kan rida dem ordentligt om man inte har ett ridhus att tillgå, vilket vi inte har på Rydbo. Det är ju bara det att jag vill iväg och träna... Komma igång!

Gulliga Google igår  PÅ ALLAHJÄRTANS DAG


Vill utbringa ett grattis i efterskott till Lena Tempelman som fyllde år xx igår (;)) (Letade efter en bild men kunde ingen hitta...)


Idag säger vi GRATTIS till Svante som fyller 20 år och till Vonnes Madeleine som fyller 18.


(Svante, bilden tagen av Malin)

Och idag är det även en annan stOOOor dag...

Tvätt pågår av min stalljacka... Det fick bli förtvätt och hela middevitten :)
Jag hann tyvärr inte ta en bild av den innan den hamnade i tvättmaskinen, men den var skämmigt skitig...

Nu ska jag se om jag kan kan lära mig något nytt... :)
Ciao!

Valentine


En utmaning minsann...

Hmmm... Mickis, Mickis, Mickis...Så har ska man tydligen göra:

1. Länka till den som utmanat dig
2. Berätta 8 sanningar om dig själv
3. Utmana 8 personer (kommer stå längst ner i inlägget)
4. Skriv till de personerna du har utmanat så de vet om det.


Här kommer min utmaning

1. Mitt andra namn är Katarina
2. Jag har svårt att gå upp på morgonen då klockan ringer
3. Jag somnar alltid i soffan
4. Jag arbetar som ekonom
5. Jag har en tvillingsyster som heter Sara
6. Jag har tre självständiga barn och tre bonusbarn
7. Jag har fyllt 40
8. jag undrar ofta var tiden tagit vägen :)

Jag utmanar:
Sara, Madeleine
hmmmm... vet ingen mer som inte redan fått utmaningen...

Lördag 14 febr 2009

Jag har suttit med ett hederssuppdrag ett par dagar. Jättkul och spännande att få förtroende :)

Vonne bad mig göra ett födelsedagskort till hennes äldsta dotter, Madeleine, som fyller 18 år i morgon.
Här ser ni resultatet (fast bakgrunden är vit på utskriften) vet inte varför den sparas med svart bakgrund när man skapar den som JPG ur PPT¨(av ngn anledning måste bildformatet vara JPG för att kunna läsas in i bloggen)


Kommentar till "Onsdag..."

Haha... jag fick rätt!
Ek.mötet är flyttat till måndag kl. 13 istället....
Så förutsägbart, men jag fick iaf ett samtal INNAN mötestiden denna gång.

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben! :)

(Tack Rosie! :) )

Brukskarlar

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. 

Vi väljer att här presentera Skånerasen.

Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.

Sjukdomar
Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.

 / Svenska Brukskarlsklubben 
 

Onsdag...

... dvs idag är det igår :)
Kom inte in på bloggen öht i går kväll. Väl inne blev det en massa scriptfel och röda rutor.
Nu verkar det iaf ha släppt.

GRATTIS Madde till ditt nya jobb!!
(jag är bara aaaaningens liiiiite avis:))
Det kommer att bli jättebra och skönt att du får arbeta vardagar så du kan planera kurser m.m. för dig och Teqla.

Igår hände det inte så mycket, bortsett från att jag jobbade i en oändlighet kändes det som, men jag hann å andra sidan få undan en väldans massa. Duktiga jag :)

Sitter nu åter här i "saltgruvan" och ska prestera en dag.
Imorgon Ek.möte som jag inte ser fram emot direkt. Jobbiga möten och de blir alltid försenade (och det beror inte på mig!)
I morgon kl 14 är det då dags igen, men vi får väl se NÄR det blir i verkligheten.

Måste verkligen jobba!
CU!

Knäppblogg

Supertrött igår.
Jobbig dag på jobbet, ni vet en sån där dag då man går igång på nästan allt. Alla oväsentligheter som finns och sånt som KANSKE skulle kunna bli något att föra ett mindre världskrig för, men absolut inte ännu, men det är lika bra att förbereda sig :) Nåväl...

Stalltjänst på morgonen och jag kikade på fel klocka i stallet så jag blev försenad hem/till jobbet, tyckte jag hade så vansinnigt gott om tid så jag mockade boxarna och fixade vatten innan jag släppte ut hästarna.

Upp till kvällningen igen. Elin stallledig för att hon skulle plugga så Zandra red Gulliver och fixade resten till honom. Han hade tydligen varit väldans pigg. Gått på tvären, ner i diken och tendens till att resa sig på bakbenen. Understimulerad skulle jag nog säga...

Varre fick vila. Jag kom inte från jobbet förrän kl 18 och var upp i stallet till 19.
Fikade med Madde, Anki, Vonne, Sandra, Zandra o Rosie innan jag gick och borstade på Varre och kvällsfodrade...

Vilka spännande dagar jag har ;)

GRRRRRRRRRR!!!
Denna bloggen vet jag inte om jag blir riktigt klok på.
Först går det inte att logga in och när man väl loggat in är det bara vita sidor och sidan säger att den är "klar".
Loggar in om och om igen. Lyckas komma in och få upp den valiga bilden, ser att jag fått kommentarer men när jag klickar på dom så är sidan... just det -Vit

Så här såg det iaf ut för bara en liiiiten stund sedan (bortsett från min inklippta text :))

CU


Voffarna


Gammelvoffen som blir 10 år den 27/2


Dagens polisnyheter

Sitter här hemma och kollar SVT24.. Nyheter och småprat om ditten och datten...

Nyheterna nämde något om en sjudundrandes fest som nyutexaminerade pikepolisen haft.
De hade poserat nakna med sina tjänstevapen. Haha... låter som som de haft jättekul!
Men med tanke på att det var nyheter och att mediumet var TV, tycker jag att det ytterst märkligt att det inte visades en enda bild från festen. Inte utan att jag är lite besviken, man hade velat ha lite bildbevis :D. Jag menar bara att kungligheter får se upp HELA tiden och passa sig för vad media kan tänkas ta för bilder. Jag är nu inte så vansinnigt intresserad av vad prinsar och prinsessor har för sig, men var katten befann sig media när polisen hade fest? Några bilder måste det ju finnas eftersom de uppenbarligen poserat nakna... Eller?

Hemma o sjuk idag...

Men helt seriöst hade jag nog klarat av att kravla mig till saltguvan.

Igår var jag ÄNTLIGEN och skaffade mig en ny mobil... En ROSA(!!!!) Samsung SGH-F480. Jag kommer väl att få frispel innan jag lärt mig hantera pekskärmen (R tror inte att mitt tålamod kommer att räcka till :)) Men visst är den snygg!

Grrr...

Vilka telefonäkningar Elin ger mig att betala... Funderar allvarligt på att ta ifrån henne mobilen.
Ska till TC nu och se vad jag kan göra åt saken...
just det ja... Jag måste verkligen komma ihåg att  skicka ett STOOORT och varmt tack till SL för att det går att SMSa sin biljett när man ska åka buss/tåg :[ Mobilräkningarna har skjutit i höjden och ungarna (iaf min) har blivit latare, detta för att SL inte vill/får hantera kontanter på bussarna. Det är rätt bekvämt att skicka iväg ett SMS. Tanken var väl inte att de som åker regelbundet skulle använda sig av tjänsten...
Varför inte göra lokaltrafiken gratis för ungdomar upp till 18 år? Fast det är klart ... Någon måste ju betala och då blir det ramaskri eftersom det förmodligen skulle hamna på skatten och ungdomarna blir väl än latare och slipper tänka på att det kostar pengar öht... Man biter sig i svansen hur man än gör...
Nu ska jag iaf göra mig i ordning för att ta mig till TC.

Australia

... Det var den vi såg R o jag... Har du inte sett den kan jag varmt rekomendera den.
 Jag ser ingen anledning till att lägga en länk till ngn filmsnutt då jag tror att alla redan sett de trailers som finns. 

Innan bio var vi och åt Indiskt i Enebyberg. Jag åt Chicken ticka sizlar och R åt lamb Vindaloo (nånting)... som vanligt :)  Gymt gott var det iaf!
Hemma nu ochska snart nanna.

Bye!

Lördag

... lite bilder då Paulina hälsade på Gulliver i hagen...


Det är sååååå skönt att bli kliad :)

Fredagstrött

vilket gjode att jag inte orkade skriva ngt. Malin ringde och valde komma hem denna helg. Det kändes jätteroligt även om det var andrahandsvalet att komma hem :). Hade inte Svante åkt till Åre hade hon nog stannat kva på den södra sidan av Stockholm.. Nåväl, Det var sååååå nära att honföljde med upp till stallet och red ut med mig. Men sedan nä det väl kom till kritan var det viktigare att stanna hemma och kolla på Lets Dance. Malin har ju aldrig varit särskilt hästbiten. Malin åkte konståkning i många år men la av då det trasslade lite ekonomiskt då hennes pappa och jag separerade. Synd att det blev som det blev, för bortsett från att jag är partisk (som sagt är jag ju hennes mor :)) så var hon riktigt duktig.
Nu minnsan fyllda 18 med sista året på gymnasiet och redan flyttat (typ) hemifrån tillsammans med sin Svante.

Stalltjänstgöring i form av utsläpp på morgonen, sedan vaccinering mitt på dan spruta nr 2 i omstarten av "grunden" på både Pippi (Ankis pålla) och Varre. Åkte från jobbet vid 10.30 och var tillbaka till saltgruvan vid 12.30.

Vända nr 3 till stallet vid 18-tiden då jag tog svängen förbi Granngården och bytte isbrodden som blev tok i torsdags.
Red till "tanterna" med Sandra och Pepci i det slabbiga väglaget.
Vi fodrade hästarna vid 20.20 då jag fick ett SMS från min älskade make att maten var klar :)Har precis kommit hem från Hööks, där jag köpte Glucosamin (äntligen) och en ny hjälm. Inte den snyggaste, men ok för priset iaf och den var skönast att ha på sig. La det där med fåfängan på hyllan i affären och lämnade den kvar där...
N har precis stämt träff i stallet kl 13 med Paulina (som ska komma till oss i stallet för ett besök:)) och Vonne. Nu ska jag köpa semlor till oss alla utom Vonne som tänker överge mig i vassen till sommaren. Jag kommer att ensam få tampas om en plats bland alla änder denna sommar är jag rädd :) om jag inte lägger mig under kniven.. haha...
Nu ska jag frossa!
CU!I'm a mom :)

Tack Sandra för den underbara version av W.Tell jag fick i mail.
Jag försökte hitta den på YouTube men lyckades inte. Istället kommer här en annan sångerska fast med samma text.
Jag fattar inte hur hon kan minnas texten :)

Mycket nöje!

 

Jag har hittat en ny sida...

Ja, alltså, inte hos mig själv, utan en sida där man kan lattja med sina fotografier. Minns inte riktigt vem som tipsade mig. Men sidan heter iaf picnik, klicka på namnet så kommer du dit. Detta har jag haft för mig nästan hela kvällen... Jätteroligt!

Här kommer några alster :)dagens lunch...

... och lunchsällskap :)

Pjescaviska (med stoooor reservation för stavningen) på Rest. Madonna.
Det stället har verkligen skärpt till sig både vad gäller kvalitet och snabbhet och mätta blev vi.

Trötter

 Jobbat som en slav idag. Började dagen kl 7 med att sätta mig med Årsredovisningen hemma i 45minuter. Det var det som behövdes för att jag skulle bli klar med "min del". Jag har ännu inte fått verksamhetsberättelsen från herrarna och endast Gud vet när den tänker komma mig tillhanda. Revisorena måste ju godkänna ÅR och dessutom ska en årsstämma hinnas med innan sista februari. Börjar bli liiiite ont om tid... 

Nu är det färdigpratat om jobbet med ett ... Bläääää!

Upp till stallet... Red en stund på volten.
Kvällsfodrade åt Madde, körde hem Ellinor och var hemma 21.15...
Nu är det dags att ge upp för idag.
Sweet dreams!

HH, Aries heter modellen


En snyggare bild på tränset.
Visst är det stilrent och snyggt!
Inhandlat på Hööks i U-V.


Nya tränset :)

Premiär i går... Bilderna gör det inte riktigt rättvisa...
Men det är iaf brunt med mässingsspännen och matchar dressyrsadeln.

I övrigt hände det inget speciellt... Lite halvtrist.
Huuu! Vad suddigt det blev :(


AJ!

Vet inte vad som tog åt pållan när jag skulle släppa ut henne och Doris i hagen i morse.
Hade Varre och höpåsen i högerhanden och Doris på vänster sida. Rätt som det var bet Varre mig i armen, precis ovanför armbågen, jag hade full upp med att ta mig fram över den knöliga marken så jag hann aldrig läsa signalerna riktigt. Inget personligt brukar John säga... Jag var närmast till hands för att få utlopp för sin aggression/irritation, hade Doris varit närmast hade hon fått "smaka". Men förbannad blir jag iaf, det gör för katten ont!
Men sedan var hon from som ett lamm lilla Varre... Måste börja med våra övningar igen... Nåja, armen är hel och jag kommer att få ett blåmärke som minne, det är borta på en- två veckor.... Men det kommer att komma nya :)
NU ska jag jobba.
CU!

Undrar hur detta hade känts?

Höll på att ta fel när jag skulle ta bort mascaran...
Hur skönt hade inte detta varit?
Farligt eller svider det bara mån tro?

Ska nog ställa sakerna på sina rätta platser i fortsättningen

Kvällning

Japp.. Nu är det kväll igen, måndag 2 feb.

Hemma från stallet och väntar på att middagen ska bli klar.
Ridit kyrkslingan med unga fröken Brinkeback. En rolig tös med klös.. hehe.. det rimmade :D
Kvällsfika med Sandra i stallet i väntan på att klockan skulle närma sig 20 så att jag kunde kvällsfodra hästarna och åka hem.
Idag var en sån där dag nä detinte hände något annat än det gamla vanliga. Ni vet en sån där lagomt trist dag. Tog med lite  jobb hem (häääpna) årsredovisningsarbete, men jag har inte bestämt mig för om jag ska jobba på den eller om jag ska kika på TV. Det mest troliga är nog att jag somnar framför TVn.
Ska kolla tablån...

Troligtvis TV :)..
Jordan Rättsläkare på 4+ kl 22, men som vanligt kommer jag väl att somna i ngn reklampaus... coupling efter Jordan, då kommer jag nog inte upp i morgonbitti.


Sandra leke med mobiltelefonen

Elin leker med mobiltelefonen

Nattis!

Sunday, sunday...

Dessa evinneliga söndagar... Det känns som om veckorna bara består av söndagar och måndag... Varför går veckorna så fort?
Att hästarna tar mycket av tiden förstår jag ju, men jag tycker inte att jag hinner med just något mer. Ibland kan man ju känna att det hade varit trevligt att hinna göra något annat... Det hinner man förståss om man planerar lite. Men det där impulsiva, det finns det inte utrymme till. Helgerna VILL jag ju tillbinga i stallet och att rida i dagsljus är så trevligt när man 5 dagar i veckan inte hinner sluta jobbet innan det är sotsvart ute så här års.
Längtar  verkligen till sommaren. Tänk...
Ljusa, ljumma kvällar. Rida ner till vattnet och plaska lite. Rida långtur till Bogesundslandet och inte behöva vara orolig för att det kanske hinner bli mörkt, eller att jakt pågår. Att rida i ett linne istället för lager-på-lager för att slippa frysa. Slippa broddtramp... :)

Tog en tur till Hööks för att köpa Glucosamin, men det hade fortfarande inte kommit in från deras huvudlager. Hittade ingenting annat jag ville ha heller så vi åkte hem lika tomhänta som kom dit...

Jag VET att det finns glucosamin på närmare håll. Men den som Hööks säljer har Glucosaminsulfat -KCl som har lättare att tas upp i mag-tarmkanalen.
Priset är givetvis ytterligare faktor. På Hööks kostar denna burk (500g) 229kr... Om jag minns rätt tar Granngåden369kr. för Biaframab glucosamin(med HCl) (500g)
Rätt mycket att spara där...


Kollar på de sista skälvande minutrarna av handbollsVM mellan Croatien och Frankrike.
Frankrike Världsmästare med 24 mål mot 19.

RSS 2.0