Tiden är en bristvara...

Jösses jag hinner verkligen inte med att bara vara Anna just nu... Bloggen känns som om den kommer allt längre och längre bort.

Tisdagsträningen tror jag att jag helst vill glömma.
Bortsett från att Varre närmast som ett lamm att lasta (återigen kunde jag lasta henne helt ensam :)) så var resten bara S-K-I-T... Kom inte upp för backen då jag körde in på gården. Började slira med trailern bakom och det var bara att ge upp.  Hela ekipaget gled ju naturligtvis så trailern hamnade med ena hjuet vilande mot en plogvall mitt i backen. Fördelen med att bli stående där var ju att absolut ingen kunde komma TILL och ingen FRÅN och det ligger i allas intresse, vilket innebar att många var intresserade av att hjälpa till ;)

Sand??... Sand??!!!... inte en enda kotte visste var det kunde finnas en sandhög. Letatde som galningar inna jag hittade den... Mitt utanför stora stalldörren, förvisso översnöad. Men att inte en männsika visste var den fanns??? = märkligt! Sandade och bad en man som har sin hemvist med häst i stallet att köra upp bilen. Bak i trailern har Varre stått i säkert 30-40 minuter och trampat och trampat. Lilla stackarn...
Tur att Rebeccas tider hade blivit förskjutna. Men någon framridning blev det ju knappt tal om. Jag kände att jag aldrig kom till ridning och Varre kändes som en träplanka. En mardrömsdag kan man sammanfatta det hela med.

Måste rusa vidare nu.  Jag ska vara på ett styrelsemöte på klubben 17.30, lite väl i tidigaste laget. Men jag måste skynda mig... och jag mår illa, känner mig helt ur gängorna. Vad är det för fel?
Ciao!

Solokvist...

... fast inte helt och hållet. Elin o Jakob är ju hemma. Igår em körde jag jag Raoul till Arlanda. Det är dags för en av hans Sydafrikaresor igen. Hundarna går och vankar, tror nästan at dom letar efter husse. Jag har sovit extremt illa inatt.

Äter just nu frukost innan Elin och jag ska ta en morgonprommis med hundarna.

Dagen vet jag inte riktigt hur jag ska få ihop. Jobbar till 17, Elin har intaget och kl 18.20 ska hon ta sitt egna gröna kort som krävs för att få tävla. Kl 20 ska jag vara framriden och klar (på samma ställe där Elin går kursen). Då är det Rebeccaträning. Idag står det "galoppträning" på schemat, ökningar och 15m volter... Allt inför den lokala tävlingsdebuten. Man måste vara galen som ska göra detta då man passerat 41 :)
Nu måste jag sätta lite fart.

 


Lördagkväll 23 januari


Idag fick jag iaf en hygglig sovmorgon. Ingen telefon som ringt, inget SMS hur försäljningen varit första readagen. Skönt! Fastän jag har inte riktigt kunnat slappna av.

Uppe i stallet omkring 15-tiden och red med Em på ridvolten. Fick jobba för att få Buset loss idag. Men så har jag inte tragglat just någonting sedan lektionen i tisdags.
Just det ja...
Jag anmälde mig och Varre till Södertälje. Vår första lokala tävling. Min första någonsin, vet inte riktigt hur det är med Varre :) Men det blir en LB:2 som går på lång bana. Så mina mål är bara att komma dit, minnas alla vägarna och ge fan i att kräkas :)
Ännu så länge är det bara 19 ekipage anmälda till den klass som jag ska rida. Men det lär väl bli fler gissar jag. Kanske risk för bortlottning?
Det känns faktiskt rätt spännande och roligt att ha ett mål att träna till. Det finurliga med dressyr är att man alltid kan tävla mot sig själv. Sätta upp egna mål och jobba efter dem. Mitt mål är att jag efter denna tävlingstermin ska kunna rida en LB med godkända procent (minst 60%). Det kommer inte att bli lätt. Men kan jag bara få fart OCH kontroll i traven så kan vi klara det. Här ska det iaf tragglas program och lydnad och arbeta bort riskerna för missförstånd. Jag måste bli tydligare i mina hjälper och det ska jag jobba stenhårt med.


Veckan som gått...

Har bestått i EXTREMT mycket hårt arbete. Fått vansinnigt mycket gjort då jag varit superfokuserad och inte låtit mycket störa mig. Luncher kan jag inte påstå att jag haft, men det har iaf varit matuppehåll. Börjat tidigt och måste pressa in så mycket det bara går då jag haft tre intag (Elin var sjuk i tisdags) och 2 utsläpp denna arbetsvecka.

Men som sagt resultat som avser dec är klart...Fick in löneunderlagen från chefen igår, så nu kan jag göra lönerna som ska vara utbetalda på måndag. IT-revisorn som ska hjälpa mig och hitta de ev störningar/fel som orsakat vår lagerdifferens var hos mig i går mellan kl 13-19.15... Det blev en riktigt lång och tröttsamarbetsdag. Tur att Emellie inte hade bråttom hem utan väntade på mig för en för att rida tillsammans och medan hon väntade så fixade hon både Gulliver och Varre. Det kändes superlyxigt!... Tack Snälla, snälla Em!
 Idag tänkte jag däremot lägga benen på ryggen vid 16 och verkligen göra helg. Januarirean på jobbet börjar kl. 07 i morgon (lördag) och jag hoppas slippa göra en brandkårsutryckning som är orsakad av strul med kassor, uppkoppling mot nätet, skrivarfärg mm.mm...

                                                                              
                           Håller tummarna för en sovmorgon i morgon med andra ord :)

     

Tisdagsträning...

Det brukar ju vara onsdagar som jag tränar för Rebecca, men det ska vara dressyrträff för div1 och div2-gängen idag (onsdag) så hon pressade in mig :) Tacksam är jag för det, även om träningen blev sen och jag inte var hemma förrän 22.15.

Tränade på 10m volter och raka ridvägar. Attans vad svårt det är. Galopperna kändes inte alls så jättebra. Ännu svårare då det är folk jag inte känner som står på läktaren. Men ska jag tävla är det lika bra att jag vänjer mig. Det blev en låååång framridning. Jag var framme 40min innan mitt passa skulle börja och det var viss förskjutning av träningstid.

Har ont i mina magmuskler, i ljumskarna, lite ont i vänster axel (vilket jag absolut inte ska ha) 
Mera ben, håll om, mage, sitt emot med magen, fånga upp... men det är så kul! :)

Men det absolut bästa av alla övningarna var att jag lastade Varre-busan helt ensam. Både när vi skulle TILL Nibble och därifrån... Någon har sagt att det löser sig... Men jag säger bara nähe... DET löser sig aldrig... JAG löser det, DU löser det, VI löser det... Men aldrig att DET löser sig. Jag har ett par fantastiska människor som stått ut med att lasta min pålla med mig här under hösten, 40min-1timmespassen... Jag tänker främst på Vonne och Elin, dessa två har jag plågat mest, det är VI som löst det :)... Jag ska väl inte säga alltför mycket. Men då lastningstiderna går fortare och fortare känns det som om vi är på rätt väg.

Elin var sjuk igår så jag åkte på hennes intag, vilket jag absolut inte hade med i beräkningen. Intaget idag också så det är lika bra att sätta fart med att jobba. Har massor som måste vara klart idag, då jag fick ett ytterligare arbetsmoment på torsdag som jag inte planerat in denna vecka. IT-revisorn vill komma och kika igenom vårat ekonomisystem och hur vi arbetar i det för att kunna hitta en lösning på var vår enormt stora lagerdiff egentligen är för fel. "hard work, work..."

Peace

...Lisa...

...FLITIGA Lisa... som kära syster tycker att jag borde ha fått heta...

Jag har varit fasligt effektiv och fått undan massor av gamla högar som bara måste åtgärdas. Svarat på mail som jag borde ha gjort i förra veckan, suttit med ännu mer avstämningar. Nu på fredag ska nästa avstämning presenteras och det är väl lika bra att få så mycket som möjligt gjort redan nu. Rätt vad det är så är det en massa brandkårsutryckningar som måste pressas in. Jag har fakiskt kännt mig ordentligt pigg idag, vilket var mycket länge sedan... Tänkte dock rida på denna våg av pigghet och lägga mig tidigt idag också. Lika bra att vara kl 7 på jobbet så får jag en timmes försprång innan allt folket börjar ränna innanför dörrarna och innan telefonen börjar ringa.

Upp till stallet och tog in hästarna. Men Kaos på vägarna! det har ju kommit mer snö idag och då stannar trafiken av nästan helt och hållet... Mest förvånande är att utbrytardrottningarna hållt sig INNE i hagen idag :)

Red, men det blev inget mastodontpass. En bit på slingan med Josefin och Chantique som lite uppvärmning och sedan ca 20minuter på ridvolten.
Imorgon är det Rebeccaträning kl 20... Jo, aningens sent. Men jag hinner inte annars. Jobbar ju också.
Men det är inte hela världen. jag har ändå kvällsfodringen. Jag kan vara hemma vid 21.30, trött men fungerande :)
Har lagt in önskemål om att träna lite inför uppgiften LB:2 ... börjar lite smått att förbereda mig ;)
Så får vi se hur det går.

Dusch och säng!
Natti-Natti!

dagsrapport sön 17/1

Så där ja... Nu är jag hemma igen efter ett antal timmar i stallet.  "Mingelbrudarna" har hållt sig i hagen idag...
Elin red en långtur tillsammans med Zandra och Moa. Turen gick mot Rydbo tätort, över tågbanan bort mot krossbanan. Medan de roade sig med detta försökte jag fixa elen i hagarna. Men jag blir inte riktigt klok på hur eltrådarna är dragna, skarvade och helt plötsligt slutar de bara i en stolpe... Fick bort det värsta tomteblosset i den första hagen, men det kommer ändå inte fram någon ström till vår hage där utbrytardrottningarna går. Det blåste dessutom riktigt kalla vindar och att springa mellan stall och hage för att sätta på och stänga av strömmen blev lite jobbigt efter 7: gången. Jag ger därför upp försöket att fixa till elen i Mies hagar. Jag kopplar bort övergången mellan hagarna och sätter upp ett bateriaggregat i vår hage.
  Som två räddande änglar kom Malin och Svante och hälsade på mig istallet. De hade köpt med lite fikabröd och mjölk. Vi satt och pratade rätt länge innan de begav sig till Maddes farbror. I början av februari kommer Malins lilla efterlängtade Afrikanska pygmeigelkott... Svante hade en bild av den i mobilen. Men då jag inte har denna bild så presenterar jag två andra istället... De är verkligen ursöta!

Tinas Afrikanska Pygméigelkott Martin


Liten och skrynklig ;)
Red pållan på volten och hon var riktigt fin. Det finns hopp! :) fast i dressyren då förståss ... Galopperna var lugna och trevliga och hon var lyhörd för skänkeln... Jooo... det kändes riktigt, riktigt bra...

Helgen.... v 2

Japp då var det över då... Fast ändå inte riktigt hela helgen. Ska bara om ett par minuter väcka Elin som ska rida långtur med Zandra och Moa idag.

Jag ska fortsätta laga staket. Idag ska jag ge mig på Mies hagar eftersom det är där det är "tomtebloss" på ett par ställen. Den första direkt vid grinden och och sedan i nästföljande hage.
Kanske kan vi få ordning på strömmen till vår hage där de rymningsbenägna damerna går.

Känner att jag kommit av mig lite när det gäller bloggandet. Det mesta man skriver om är samma, samma, samma... Det är ju lite trist. Men bloggen har ju utvecklats till att vara nästan en ren hästblogg...

Jag längtar till nästa träningstillfälle iaf... Jag måste börja träna på program. Det är ju inte så många tillfällen kvar innan det är dags. Problemet är bara att jag inte vill åka ensam. Jag vill ha en (minst) klubb och ridkamrat med mig... Så jag har ännu inte anmält mig... En LB:2 2003 är iaf det jag ska rida. Programmet går på lång bana (så vi får plats ;)). Men det verkar ganska lätt. Mycket raka linjer och 10m volt i trav och 15m volt i galopp. Det är fattningar och avsaktning från galopp till trav som är svåra för oss i detta program skulle jag tro. Möjligt att jag kanske rider i ett undertempo i trav, men jag har inte styrkan att rida i ett friskt tempo på min häst, hon har lite för mycket trav för det :). Men styrkan och tekniken kommer att utvecklas, det måste den göra.

Så här ser programmet ut i bilder... hämtat från www.stallbacken.comGrönt är skritt
blått är trav
rött är galopp

m.s är mellanskritt
ö.s är ökad skritt

a.t är arbetstrav

m.t är mellantrav

a.g är arbetsgalopp

m.g är mellangalopp

x är halt

Jämför detta med LB:0 2006 som ska vara enklare (kortbana)... Fast det är många fler vägar att hålla ordning på tycker jag...


hoppsan...

Måste ha förlagt diciplin och arbetslust någonstans... Men det är snart dags att gå hem och jag har blivit klar med Balans och Resultat :)

Onsdag 13 januari

... Lektionen gick verkligen superbra!... VI var så himla duktiga :)
Vi fick åka ensamma så inga bild eller vidoebevis finns...

Det märks så himla stor skillnad när jag ridit och varit konsekvent i ridningen. Dagar som igår gör att jag nästan tror att jag kan tävla en LB:1... eller en LB:0 med godkänt resultat... Men så finns de där andra gångerna... Då jag har upplevelsen av att det är ca 600kg pålägg jag sitter på... (obs!! Ett skämt!!)...

På tal om...

Idag (14/1) ska vi ha dressyrträff kl 18.30... Ett lättare knytis och jag ska ha med mig just pålägg;)
Vi som anmält intresse av att vara med i Div3 dressyrallsvenskan ska träffas och gå igenom lite vad som gäller inför dessa 3 omgångar under våren. Jag har ju som mål att vilja... Men som sagt det kanske inte räcker hela vägen fram. Det finns så många duktiga hästar och ryttare som kan lyfta fram laget. Då behöver de inte mig, med sådan enorm vilja att kräkas då vi pratar tävling... Man bör ju ha tävlat något innan man ställer upp i ett lag :)... men jag ska ändå vara med på träffen och ingå i känslan av ett lag fastän jag själv inte kommer att delta i den första omgången av lagtävlingen den 20/3... Möjligt att jag åker dit och rider ett program, men det blir mer isf att bara känna mig/oss för hur det är med att tävla, dvs för Varre och mig = träning...

Måste göra lite nytta... Ska ha resultat och balansräkning klara i morgon ...
CU ♥


Idag igen!!!

Fick ett samtal från Moa idag... Varre och Kopia minglade lösa runt på gården. Moa, lilla raringen som är hemma och är sjuk, hade slängt på sig morgonrocken över pyamasen och satt på gummistövlar och låst in dumskallarna i en av fållorna.

Uppfinningsrikedom måste givetvis belönas ;)... Gick ut med hö så de blev sysselsatt att tag. Hoppas bara att vi slipper laga fler hagar...

Jag undrar vad som rör sig innanför pannbenet? Är de ute och letar efter Manicken?... Dom verkade iaf helt tillfreds med att gå i fållorna brevid Sarahs hästar.

Idag ska jag sluta kl 16. Ska träna för Rebecca. Lastningen bör jag väl börja med omkr kl 17 för att slippa känna stress... Men jag måste ju hinna laga ett staket idag igen ...


Lösa pållar...

Fick ett SMS från Mie... Hon hade tagit in våra hästar då de sprungit lösa på gården... Emellie och jag som lagade staketet/tråden Kopia raserade i går och hon sprang lös på gården... dessa hästar!

Tävlingslicens 2010

Så där ja ... då har denna idiot (dvs jag) betalat in min lokala tävlingslicens, hela 200kr  för detta året ;) (undrar om det verkligen blev rätt?) Om jag nu kommer att tävla detta år får vi se. Men nu har jag iaf möjligheten...

Tänkte passa på att kika lite närmare på tävlingsterminen i Stockholms distriktet ... Döm om min förvåning när detta var det enda jag kunde hitta i Tävlingsdatabasen....

Hmm...

Har begrundat kommentarerna...
Vonne har rätt... Den var aningens för rörig... Ny header igen :)

Nja... Har väl inte så jättemycket att göra som ni kanske märker. Har aningens ont i magen och jag fryser om fötterna... Det brukar ju hänga ihop sägs det...

Då jag slog upp mina blå var det "bara" -10...haha... det är vanisnnigt så fort man vänjer sig...
Men är det bara jag som börjar att bli lite less på att det ska vara så förbaskat kallt?... -5 är ju helt ok, jag gillar ju snön, så den får gärna ligga kvar. Allt blir så mycket trevligare när det är lite ljusare ute.

Någon mer än jag som faktiskt börjar märka av skillanden i dagsljuset redan?

Tänkte ta en tripp till Hööks och se om det finns något som jag kan tänkas behöva...
Mina vinter/rid/stall-skor som jag blev så lycklig över att jag hittade, förstod jag ju varför jag ställt undan (begriper dessvärre inte varför de inte blivit kastade)... De var ju trasiga! Sandra hjälpte mig att linda silvertejp runt dem så de skulle hålla ihop för stunden. Men nu finns det inte ett par vinterridkängor i min storlek att uppbringa. Barn eller herr är det som finns. Så där går jag... silvertejpad om vänsterfoten...
Jag vill ju ha ett par som går in stigbygeln men som håller mig varm om fötterna, de ska dessutom vara behagliga att arbeta i. Så det går inte med vilken sko som helst.

Vi ses senare!

Äsch!!

Jag är så otålig...

Vad tycks? :)

Hästarnas ut och inschema fr v. 2 2010


Lite förslag...


Har suttit med ny header då jul och Nyår är över.

Vill Ni hjälpa mig på traven lite?
Jag har lite svårt att bestämma mig.

Även Ni som inte brukar lämna en kommentar är välkomna att göra det :)
(klicka bara på "kommentarer" under inlägget)

Nr 1


Nr 2Eller ska jag ta den "gamla"?
Header?!

Dags att göra en ny...
Vintrig mot vår kanske?
Jul och Nyår har vi ju nu passerat :)

CU♥

Alla dessa minusgrader

Så kall det är... *brrrr*
Men en fördel med kyla och snö är att hästarna är rena och fina. Ingen man så full i lera att det ser ut som det är rastaflätor... Inga ben som måste spolas rena för att kunna sätta dit benskydd då man ska rida.


Men attans vad man får klä på sig för att hålla värmen :)

Två fläktar på full effekt i stallet och vattnet rinnande för att inte frysa.
Vi hade igår lyckats med att få upp temperaturen till 4grader, vilket är rätt ok.

Fredag idag och snart ledigt över helgen igen och det ser jag fram emot. Kanske att jag kan få rida medan det är ljust? :)

Ska försöka knåpa ihop ett nytt ut/in-schema nu då Rosie och Manicken kommer att lämna oss.
Det känns redan jobbigt. De har ju alltid funnits där.

Nya dojsingar ska på Varre idag. Det får bli hela paketet med snösulor och 4 brodd i varje sko


Snösulorna motverkar "klampning" dvs att hästen inte bygger styltor av snö.
Brodd för att inte fara runt som Bambi på hal is.


2 år med Varrebuset...

... Idag den 5 januari har jag haft Varre hos mig i 2 hela år. Samtidigt som det känns som om hon alltid varit med så har tiden gått så fort...

Lite minnen... och detta har vi lyckats arbeta bort :)

Drog upp i skogen med mig, över stock och BERG då vi fick möte med en bil... Sedan skulle vi ta oss tillbaka ner på vägen igen...

Ville absolut inte ta sig över ett dike... Jösses vad vi höll på innan vi tog oss över...

Stod aldrig stilla då jag skulle sitta upp... Sköt ut rumpan så fort jag satte foten på pallen... Vilket gissel. Ett projekt att komma upp på pållen. En gång hade jag glömt hjälmen, vilket jag kom på då jag redan satt till häst. Varpå Vonne ropar ut -JAG HÄMATR DEN!...

Ville inte komma in från hagen...

Drog allt hon kunde förmå o lite till då vi red ut... Vonne och Doris låg alltid låååångt bakom.

Vonne och Doris har haft ett enormt tålamod med oss två :)

                                      ♥ ♥ ♥          ♥ ♥ ♥         ♥ ♥ ♥

Det tar verkligen tid att lära känna en häst... man tänker inte på det kanske. Men när jag ser tillbaka så hände mycket av dessa saker för att jag var lite för förlåtande och inte var tuff nog... Hon fick styra rätt mycket ( och gör väl fortfarande till viss del ;) ) Men min osäkerhet över hur hon fungerade gjorde ju inte man "gick på" direkt.
Vid ett par tillfällen har man ifrågasatt sin egen intelligens och undrat vad man skaffat sig...
För lätt är hon inte. En knepig dam, som har mycket egen vilja... Stor och stark ...
Men hennes personlighet och något som känns som ett ökande förtroende för varandra, gör att jag vågar lite till och lite till... Hon var väldigt rädd om sitt huvud och sina öron till en början. Jag vet inte om det var för att vi inte kände varandra. Men nu är det det bästa som finns att bli kliad i öronen och gnuggad i pannan.
Hon är en juste pålle som gör det bästa hon kan. Kan bara hennes matte förmedla vad hon vill på rätt sätt så brukar det bli rätt...

Lite bilder...

 2008-01-06
Varre på Söderby, BogesundVarre och Miracel
Älskade lilla Varians ... Jag hoppas att du har det bra tillsammans med mig och att vi kommer få många fler år tillsammans....


Många minusgrader

Fy vad kallt! Var i stallet för att fodra och släppa ut pållarna kl 06. Termometern i bilen visade på -17,5... Fy katten vad kallt... Ska alldeles om en liten stund ta mig till jobbet. Men först ska jag dricka ur mit kaffe. Förhoppningsvis tinar blodet upp en aning av det. Raoul har gjort en mysig brasa och hundarna har tagit första parkett framför den.

Idag är det trettonde dags afton... Det innebär att jag jobbar till kl 13. Det känns underbart! 15.30 är det lektion för Rebecca. Det känns som om det var evigheter sedan jag red för henne...  vid närmare eftertanke så var det ju faktiskt förra året ;)

Nej, nu ska jag lägga på ansiktet och kamma mig :)
CU ♥

Klara... rapport från sjukstugan :)

Idag var Raoul med klara till vetten för att plocka bort stygn och träffa sjukgymnasten...

Allt har läkt jättefint och hon stödjer allt mer på det opererade benet.
Hon är mycket fin form enl expertisen :) och går betydligt bättre redan än vad många yngre hundar gjort efter samma tid. Nu ska promenaderna ökas på med 5min/v  och tygden av 4 st 10-kronor ska hon belastas med under promenaderna. Dessa ska placeras precis ovanför hasen med hjälp av ett litet bandage. Nu ska vi hålla koll på att hon musklar sig som hon ska så kanske hon slipper simträna för att träna upp muskulaturen.

CU♥
 

Nu är jag trött...

och det är hög tid att lägga mig för att sova. Har precis varit ute med Vovvarna tillsammans med Raoul.
Ute är det kallt -10 och det snöade då vi var ut.
undrar när man vaknar i morgon? Gristidigt antar jag :)

Ja, mer än så här, orkar jag inte nu ...

Nattis


Gott Nytt År!


Hade en jättetrevlig Nyårsafton tillsammans med goda vänner. God mat och dryck serverades.
Fyrverkerier och skumpa på 12slaget... och plötsligt var kl 03.30 :)... Vad händer med klockan efter 00? Nåt magiskt med tiden är det nog iaf.

Jag har för länge sedan bestämt mig för att inte avlägga några nyårslöften, jag vill kunna hålla det jag lovar. Det enda jag faktiskt kan lova är att jag även fortsättningsvis alltid ska försöka göra mitt bästa oavsett vad jag företar mig...

I år ska jag lösa tävlingslicens och rida LB, min plan är att rida på godkända poäng. Med det vill jag säga att det finns lite att arbeta med under våren ;) Kan jag bara komma över den där känslan av att vilja kräkas då jag får startsignal så kan det kanske gå vägen... Varre kan nog, det är mig det hänger på :)

Gott Nytt År!


RSS 2.0