sammanfattning av dagen

.. trött...trött...åka lite bil... åka tåg...jobb... fika... jobb...tåg och bil. Byta en luva på Hööks i U-V. Hem. Till stallet och rida en urpigg Varre. Hem och äta lite mat innan det blev TV som fortfarande står på och fn visar Oscarsgalan och ett fasligt rablande av namn i vanlig ordning.

Längtar till morgondagen, närmare bestämt till kl 20.30... Då ska jag äntligen rida en välbehövlig dressyrlektion.
Jag har, som jag tror att jag skrivit i ett tidigare inlägg, inte ridit en lektion sedan i juni. Så visst är det på tiden?
Tagga, tagga, tagga!! (som ungdomarna hade sagt det) ;)

... trött... trött... ska nog sova nu...


morgonutsläpp och årsmöte

... Uppe ur sängen innan det inställda larmet på mobilen hörde av sig... Hade en ruskig dröm, som jag ville drömma om så att den skulle sluta vackert, men det ville sig inte. Slöade vid köksbordet och sedan åkte jag till stallet och släppte ut hästarna, fixade allt och sedan åkte jag hem för att slutföra räkenskaperna inför årsmötet.

Bävade för presentationen. Inte för att bokföringen varit otydlig eller så, utan att jag skulle göra det inför alla dessa männískor. Jag är inte helt bekväm i den rollen... Tog mig igenom detta nervpåfrestande uppdrag, inte särskilt tjusigt på något sätt, men jag gjorde det. Högröd färg i ansiktet och säkert även på armar och ben :)

Kvar från 2010 års styrelse är jag och Mona. Tre nya ledamöter och en ny suppleant, en ny revisor och en ny revisorsuppleant. Skönt att avsluta 2010 och nu blicka framåt 2011.


Ingen ridning idag... men igår blev det ridning i Granbys ridhus tillsammans med Emellie. Bitvis gick det verkligen skitbra, jag måste bara vara flexibel och inte ha siktet inställt på vad jag ska träna på utan snarare känna vad vi behöver träna på. Det är inte det lättaste eftersom det nu känns som om det är grunden vi måste börja om med. Alldeles för mycket skogsmulleridning för att komma till ridning den sista tiden (året!).

Hemma var jag betydligt senare än jag hade tänkt och planerat. Melodifestivalens bidrag nr 5 (han som fönat håret med hjälp av kraftig sidvind på nån åker i Malmötrakten) skulle precis börja sjunga (falskt) då jag äntligen seglade in genom dörren.
Om jag fastnade för något av bidragen?... Mje, det kan jag väl inte påstå, men Nick Borgs (tatueringarna) bidrag var nog det bästa denna omgång. Även om jag personligen tycker att han lätt kunnat behålla kavajen på sig under hela sitt framträdande och att han borde bytt ut ( för många år sedan) det hängade korset i sitt högra öra mot någonting mindre. Det kändes som fjolligt 80-tal :)... Nu påpekade min högt älskade make att det är ju låten du ska lyssna på... Helt rätt, men jag är ju faktiskt inte blind - inte än, i vart fall ;)

Ja, det var helgen det... liksom...
och nu -en väl förtjänad god natts sömn
Nattis! ♥

Helg igen...

Underbart är det med dessa helger. Synd bara att de går så fort.

I måndags fick jag iväg all redovisning till ridklubbens valda revisor och idag ska vi träffas för att gå igenom ett par frågor.
Så jag beger mig ut till Brottby efter det att jag varit på Sadelmagasinet i Solna och hämtat hem sadeln som varit ute på försäljningsuppdrag. Tydligen svårsåld... Så här har hon skrivit om den på hemsidan:

     Ambassador Show Pony
Svart, 14,5'', 5 (extra vid).
                    

Beskrivning:

Färg: Svart
Storlek: 14,5"
Bomvidd: 5 (extra vid)
Betyg: 5

Sadelmagasinets absolut sötaste sadel!

Detta är en engelsk kvalitetssadel i miniatyr. Uppbyggd precis som en fullstor sadel - fast mycket mindre! Utmärkt kvalitet på läder och hantverk. Kalvskinn på kåpan. Tre korta stroppar varav den främre är fäst i ortspetsen för att förhindra att sadeln glider fram som de så ofta gör på små runda ponnier.

Fint skick.

Så här ser den ut (egen bild)


Jag har helt förträngt att jag haft den på sadelmagasinet sedan mars förra året :O... Hur det nu är möjligt eftersom jag vet att jag behöver en ny dressyrsadel OCH en hoppsadel...

Nu ska jag alltså prova att sälja den själv... Usch! vilket jobb...

Efter sadelhämtning, efter revisorsredogörelse är det stallning som gäller och kanske, kanske kan jag ta mig till ett ridhus innan det är mitt i natten?Lite raj-raj?

Fick denna underhållande film att kika på. Kan ju inte låta bli att delge er...Grattis min son...

Idag fixade du det...

Grattis till körkortet!


God morgon...Försöker uppbåda all min kraft att sätta lite fart. Lätt är det då inte.
Måndag morgon, jobbet kallar och jag känner mig som Ankan på bilden...

Ikväll är det styrelsemöte i stallet. Undrar hur det ska gå, med ett gäng kärringar som ska tycka och tänka en massa...
Rapport lär väl komma :)

varit o ridit i ridhus :)

... Ja, äntligen kom jag iväg. Men trodde att jag skulle bli tvungen att ställa in. Granbystallet har bokade hoppsöndagar varannan udda vecka, dvs idag... Fick tag på Helena och fick grönt ljus att använda ridhuset. Då jag lagt på trailern på kroken, började jag att leta och som jag letaade efter elkabeln. Hittade den längst in under förarsätet tillsammans med massa annan bråte. Nåväl... Var inställd på att Varre skulle tramsa då hon skulle på trailern, men det var inte så farligt. Sist Varre åkte trailer var den 19 juni då jag tävlade i Botkyrka. Senast jag red lektion var den 16 juni inför tävlingen...
hem var det absolut inget problem, då fick jag fick nästan hejda henne :)

Ridningen då... Ja, med tanke på att vi inte varit i ett ridhus sedan den 7 juni (då jag red programträning för Jennifer Värjö) får jag säga att det gick över förväntan. Dressyrsadeln har jag inte suttit på hela vintern, så den kändes väldigt annorlunda. Bitvis gick Varre helt fantastiskt fint även om hon var väldigt spänd i början.

Nu är jag så trött att ögonlocken hänger och jag känner att jag måste uppbåda all koncentration och viljestyrka för att inte nicka till.
Lika bra att inta horisontellt läge. En ny arbetsvecka börjar imorgon.
Nattis!

uuuuu...

... så kallt... Vaknade av att månen sken rakt in i sovrummet och störde min skönhetssömn vid 5-tiden. Sedan var det lögn att somna om. Pigg och alert, satte mig käpprak upp i sängen. Ingen idé att ligga kvar om man inte kan sova. Jag skulle ju iaf upp för att fodra hästarna...
Tassade över iskalla golv in i köket, stirrade med förtvivlan på termometern som visade  hela -24... Varför ska det vara så kallt? Allt är så mycket jobbigare när det är kallt...

Drog ut lite på tiden... ställde mig för att värma fötterna inne på badrumsgolvet innan jag drog på mig raggsockorna och gick ut för att starta bilen. En bil som var allt annat än gästvänlig. Iskall (såklart) tom kopplingen var trög. Lät bilen gå på tomgång medan jag tog Asta på en väldigt kort morgonpromenad, lös genom "spindelparken".

kl 06.30 då jag kom till stallet möttes jag av hungriga hästar som gnäggade så där mysigt. Det verkar nästan som om de säger god morgon.
Katten hade varit inne hela natten, för han hade skitit på golvet i foderutrymmet. Det luktade så jag ville kräkas, så nu ställde jag tillbaka kattlådan där den stod tidigare, städade undan Kalles olycka, pussade Varre på mulen och styrde riktningen hemåt för att få i mig lite frukost.Brrr...  09.30 ... solen behagar att visa sig, det kan anas då jag kikar på termometern...
Men fortfarande är det riktigt apkallt...


Förresten...Igår blev jag äntligen klar med Waxholms FRK redovisning för 2010... Nu undrar jag bara vilka våra revisorer är? Vem är det som ska ha alla papper och avstämningar?
Det kanske inte var den emst intrassanta händelsen, men det ska bli så skönt att börja redovisningen för det nya året och ha full ordning och reda från början... Gissar på att det är lika så bra att det är jag som håller i denna arbetsuppgift framöver, så slipper jag ha dubbla styrelseuppdrag nästa detta år också...planering, planering

... Till att börja medvill jag be om ursäkt över att jag inte uppdaterat sedan... i tisdags.. (kan det verkligen stämma?)
Time flies... :)

well, well...

Idag planerade jag att övningsköra med min Herr son och sedan stallet. En ytterligare planering som inte var alls planerad var att jag skulle packa in Varre i trailern för att för första gånegn på nära 10 månader, åka till ett ridhus. Men jag kan säga att det sket sig -Major, milt uttryckt. Kallt så in i fullkorn (för många vanligen uttryckt som helvete) 
... Elin fick mig att tanka mitt 30-dagarskort och köra henne till bussen så hon kom upp till stallet tidigare än jag.

Min första och allvarliga tanke var att jag skulle åka till Granby och "bara rida" idag... Men temperaturen sjönk häftigt på eftermiddagen och jag tappade all ork och lust att åka alldeles ensam. Hade det inte varit så jävlans kallt hade jag åkt... kanske iaf... sannolikt hade jag åkt... Det stimulerar inte att åka ensam. Det blev ingen ridning alls. inte ens lite skogsmulleridning. Det här året har verkligen knäckt allt som jag trodde att jag kunde orka och klara av, men icke... Tänk att lite kyla kan få mig att bli aningens för bekväm...

Imorgon gör jag dock ett nytt försök med ridning i ridhus medan det fortfarande är sol och inte allt för kallt ute. Låt mig nu bara hoppas att Sandra kan följa med och att ridhuset är fritt att nyttja.

Nu är det nannadags. Morgonfodring kl. 07 står först på schemat...
Vissa saker bara fungerar att planera medan andra inte, någon som har en aning om varför det kan vara så?brrr....

Attans vad kallt det är nu- igen! Sitter tom med inomhus och fryser.
Igår stod det morgonfodring och utsläpp på schemat och termometern visade på -20...
Myggfritt, som de säger i Norrland ;) och det är inte varmare idag.

Tågen var försenade pga av kylan, bussarna likaså och fullt med folk överallt.
Gulliver känns fortfarande inte helt ok... Han är kort i steget, inte direkt halt, men han tar liksom inte för sig av marken. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Inga nickningar med huvudet vid isättning av benen. Skumt är det.

Min egen inspiration till ridning och framtida tävlande har sakta men säkert börjat att tyna bort i kylan. Även jag börjar nu känna att det vore trevligt med vår igen. Tappar sugen när Gulliver inte är fräsch, nu när vi äntligen har fått ihop ett lag i hoppning för ponny. Ska Elin och Gulle behöva avstå?
Vi ger Gulle-bullen 2-3veckor till på sig att bli kurant med enbart promenader och dewils claw roth som tillskott. Blir han inte bättre så måste han till vetten. Det blir en dyr historia isf, men pållen måste ju få må bra. Just nu är det lte för oroligt i hagen, men jag vet inte hur jag ska lösa det. Jag vill inte att han ska gå ensam...

Ikväll är det en föreläsning/inbjudan till Djursholm om värdegrunder. Hur tävlingsdagen kan bli ännu bättre. Denna ska Elin och jag gå på.


Hemska människa...

Det stod morgonutsläpp på schemat i dag. Fixade till allt till pållarna medan  jag ändå var där. Sarahs hovslagare var på plats och vad finns det att säga om honom...  Vänta, jag tänker... Nej just det! absolut ingenting, bortsett ifrån att han måste ha glömt att ta sina tabletter idag.  Han kan inte vara helt frisk innanför pannbenet.
Jag sa till honom att byta yrke om han nu vantrivs så med sitt yrkesval. Det är när han är på så här dåligt humör som han verkar hästarna aningens för hårt, han är liksom någon annanstans i tanken. Idag sömstack han Lexus så att det började blöda, det är inte ok! Kastar verktygen runt sig för att jag vill ut med 5 hästar. Svär över att alltid vara ivägen, att alltid stå i drag i kalla stall att hästägarna inte finns tillgängliga, att det inte finns jodpax tillgängligt, att det inte finns en hovslagar/veterinärspilta i stallarna när man bygger för flera miljoner... Så vaninningt otrevig karl...Jag ska prata med Sarah om honom. När jag hade sagt till honom att byta yrke så svarade han bara med " att det kan du ge dig på, detta är mitt sista år som hovslagare"... Tack gode gud, blev min spontana tanke. Det är ju inte så att hovslagarna inte tar betalt för det dom gör. Att betala 1200kr för en verkning med skor som tar omkring 40 min (räknar man bort skorna så är det 1000kr för 40min) Så i runda slängar tar en hovslagare ca 1500kr i timmen... För mig är det en rätt bra timpenning. På notan anser jag att han redan räknat in slitaget på kroppen, att han inte kommer att klara jobba med detta tunga yrke ända till pensionen... Att inte hästägaren finns på plats är ju hans ansvar. Jag är alltod på plats (eller någon annan) då moin hovslagare kommer, dels för att jag vill vara med och för att han ber mig att vara med.
När man gör sitt yrkesval bör man ha det klart för sig vilket slit det är. Jag skulle inte klara av det. Jag tycker det räcker med att skruva i och ur brodd ;)
Alla kan ha en dålig dag, det vet väl jag om någon. Men jag anser att när man jobbar med djur och människor så får man inte ha en dålig dag, man måste vara "här och nu" annars kan det gå riktigt illa.

Nu ska jag umgås med Kepler en liten stund innan det är stall för gång nr två idag...


 


Fullkorn vad med snö....

helt galet vad det har snöat i natt...

Jag som har morgonfodring och utsläpp av pållarna idag. Hur ska det här gå? Visserligen är de duktiga på att snöröja uppe på gården, men det driver så mycket snö i blåsten.
All busstrafik står stilla pga av halkan... Jag bävar för faktiskt för resan  till stallet idag.  Men det är väl lika bra att börja försöka... Håll tummarna

Helgen som gick...

Mycket trevligt!


Ja, räcker det som redogörelse för helgen? ;)

Fredagen, var trevlig meen med på tok för mycket vin.
Agneta och Robban hämtade mig 16.30. Jag hann precis hem, duscha, klä på mig, fixa till hår och make up innan de dök upp, nästan färdig för en dusch igen.

Mycket prata jobb... Men inte gammalt jobb... Utan deras nuvarande... De stackarna har faktiskt gått rakt in i elden från askan.
Illa är det... Så illa att de arbetat tillsammans på lista... En "göra Anna glad lista" för att jag inte skulle deppa ihopEn mycket kort lista, där de inte ens lägger till att de fortfarande ändå jobbar tillsammans som en positiv punkt 5.

Jag mådde väl sisådär på lördagen. Pannknack, men ingenting som åkte hiss (tack-o-lov) men seg och trött hela dagen.
Mamma och pappa dök upp för att samåka med oss till Flen... För nu var det dags för fest No2 denna helg. Mannes 40årskalas var en riktigt trevlig tillställning med massor av god mat och dricka av alla möjliga och omöjliga sorter. Tjo och tjim, högljutt, stojigt men trevligt- precis som vanligt på kalasen de anordnar.
Tårtan som Eva och Leila bakat var en sann sockerbomb, men jösses så god den var.
Jag orkade inte återuppta det alkoholhaltiga drickandet så för mig blev det läskeblask och vatten. Körklar då vi skulle hem (vilket man INTE kan säga om resten av sällskapet).
Men jag tog inte en endaste bild under hela kvällen... Kanske kan jag knycka en av någon som jag känner? :)

mycket nu

Det ser ut att bli en tung helg...

Ikväll ska jag träffa Agneta och Robban. Jag blir hämtad ca 16.30. Sedan blir det mat och dryck hemma hos Robban, vilket bara i sig är en händelse att vi (Agneta och jag) efter 2, eller tom kanske 3 år(?) äntligen år se radhuset. Kvällen blir väl så tung som man gör den till... utgång senare hoppar iaf jag över. Jag måste spara på krafterna till lördagens 40-årskalas i Flen. Övernattning på Fågelberga.

Och sedan kommer jag att lida av hästabstinens... Jag får väl gå ner till Lady, QS och Chaqonne om det blir allvarligt :) .  Morgonutsläpp nu  på morgonen, men sedan tar Lina över skötsel och stallpass hela helgen... Tur att jag har min Lina :)

Annars har dagarna bara inneburit jobb, lite stall,påbörjan av en ny bok. utskrifter för att komma ikapp med redovisningen för wfrk. så snart någon dag kommer jag att vara i kapp också ;)

Nu måste jag röra mig mot stallet...

Tisdag 1februari... Är på väg till jobbet ...

Tisdag 1februari... Är på väg till jobbet efter utsläpp av pållar. Inställelsetid idag lär bli omkring 9.30. Vägningsdag idag efter en veckas hygglig diet så står vågen på samma som för en vecka sedan trots att jag känner mig lättare, vilket kanske är mer ett önsketänkande. Nåja, ha nu en bra dag! :)


RSS 2.0