Orionteatern 1-18 sept

Satt o kikade på TV4's morgonTV.
Orionteatern har en föreställning som heter "6 mimare 6 levande hästar"

Det började som en studie för 6 elever vid Teaterhögskolan i Stockholm i konsten att röra sig och nu har det alltså blivit en föreställning av detta.
O när jag tittar på vilka som gjort denna uppsättning så är Isabell Skarby Hay en av dem, (familjen Skarby är medlemmar i vår ridklubb).Hästarna är av rasen Frieser (bilden lånad fr Orionteatern)

Biljettpriserna är rätt humana..

Vanlig: 220kr
ungdom tom 25år: 180kr
barn tom12år: 150kr

 Läsa mer kan du göra «HÄR»


rapport från morgonens möte

Vilket trevligt företag jag var på idag...
Träffade den ena ägaren som verkade vara en mycket positiv människa. Det är nu enbart 12 anställda och alla av dem är män... Jovisst är det så... Alla är dessutom aktiva inom diverse olika sportgrenar. Den äldsta är 39 och den yngsta är 24 om jag minns rätt. Ett ungt företag med andra ord och inte bara för åldern på de anställda. Företaget har funnits i ca 6 år och är på en rejäl uppåttrend. 
Jag fick känslan av skön stämning och nu vill jag verkligen ha jobbet.
Fick frågan om vad jag gör om jag inte skulle få jobbet... vet inte om mitt svar var särskilt bra, men det var iaf ärligt... -Jag får väl söka vidare.
Han har träffat 12 personer och ska träffa ytterligare en till i morgon. Sedan är det lite tjänsteresa, men till måndag v36 vill de ha fattat ett beslut och då kommer jag /alla vi som sökt tjänsten, att få svar på vem som är mest intressant för jobbet. Nu ska jag ringa konsultcheefen och berätta om mina intryck, samt lämna henne mina referenser. Någon måste de ju få ringa trots allt ;)

Uppdatering kommer när det finns något mer att berätta ;)
Bye!

Söööndag

 och det är en riktigt trött sådan.

Träffade mina gamla arbetskamrater igår. Först var vi på LaBodega och åt god mat, hällde i oss massor av vin, sangria och öl. La Bodega är ett trevligt litet ställe som ligger på Döbelnsgatan 8 i Stockholm. God mat till riktigt bra priser. 
... LaBodega stängde Vi... Gick vidare till Hotel Anglais som vi också stängde. hemma var jag vid 02.30.
Kl 08.11 då jag först vaknade i morse, mådde jag inget vidare. Somnade om och vaknade närmare lunchtid nästa gång.

  
Mina godingar

Nehepp... i morgon är det intervju nr 2 kl 9 i Vallentuna. Kanske ska sova lite skönhetssömn ;)Fredag

Ojoj... Att veckorna går så fort! Jag hinner inte riktigt med känner jag :O

i morgon ärdet pay & jump på Viggbyholm. Ska bli lite roligt. Testa Gulle på 100cm (motsv L:B). Han vägrade ju ut sig i våras på Sveland Cup så jag tyckte inte att han skulle hoppa färdigt cupen. Nu ska vi testa vingarna igen. Han är betydligt mer taggad och framåt nu än han har varit på länge och dressyren går ju fin-fint. Lång vila i sommar och nu är det lite upptrappning av träning som pågår för att till den 18sept vara fullt igång. Då är det dreessyrtävling på Fornboda, div 2. Ska bli spännande. Han ser rätt trevlig ut nu och börjar väl smått på att kunna göra sig även i LA:1... Men det får vi se. Förklassen är den hon ska rida rida och de är reserver till lagklassen eftersom Elin o Gulle inte varit ute och tävlat i sommar och därmed inte har några resultat med sig.

Inatt ska Moa sova kvar och följa med till viggan i morgon. Hoppeträningen startar med 60cm kl 11(!!!) i morgon så lite sovis kanske det kan få bli om inte det är jag som har utsläpp imorgon...

Pssst! Nu knackas det i släpets skötardörr kan jag berätta ;)

bättre och bättre dag för dag...

Japp så är det med min pålla. Svullnaden hade gått ned ytterligare och hon haltar nästan inte alls nu.
så visst är det som i den gamla melodin ;)uppdatering/ livstecken


Inget bloggande igår. Varför vet jag väl inte egentligen. Det bara blev inte så.
Däremot blev det mycket stall :) På fm åkte jag upp för att fylla vatten i hagen och titta till min halta häst. Då jag ändå befannmig i stallet och hade ett mycket rörigt stallskåp röjde jag upp i det. När jag ändå var i städtagen, passade jag på att ordna till i foderkammaren. Hem för ett par timmar och sedan upp till stallet igen.

Idag var det utsläpp av pållarna och intag med för den delen. Men det blev bara 2 att ta in. Elin skulle rida lektion kl 16.15. Emellie hämtade in Kopia, hon skulle till Runsten och hoppa för Piia Pantsu. Vonne tog in Flisan  och skulle rida innan dagens stora begivenhet - installningsmötet....Kvar i hagen var Curly och Varre som jag tog in 2minuter innan mötet drog igång.

Mötet ja... Alla mina farhågor om tjafs och osämja infriades aldrig. Nästan så att jag var lite förundrad över hur smidigt allt kan vara :)

Gulliver var jättefin på lektionen. Vonnes Flisan var upprörd och lite bångstyrig, men hon avslutade det snyggt. Varres svullnad på utsidan av benet har lagt sig en aning och hon haltade betydligt mindre än igår.
Installerade SPCS, så jag kan sätta mig med redovisningen igen :)

Avslutar med att berätta att jag har blivit kallad på intervju nr2 :)

Vänta här nu...hur många plus har jag fått ihop idag?
++++++ ...wow!!
... hela 6 st ;) = En riktigt bra dag!mjukstart

för alla barn i denna familj... Igår var det skolstart. Idag är det sovmorgon för 1 barn till 9.20, för de 2 andra, till kl 10.

Snart ska jag åka upp till stallet och se hur pållan mår i sitt ben och fylla vatten i hagen.
Funderar faktiskt på att släppa henne på bete igen. Men denna gång blir det "kungens hage" då alla kunga-betes-hästarna åkt hem igen. Det brukar ske i slutet augusti om jag minns rätt. Det förutsätter givetvis att Varre inte blir sämre i sitt ben och att det finns någon annan som är intyresserad av att ha dem ute. Jag kommer iaf inte att kunna rida på rätt länge.-är det inte det ena...

...så är det det andra, sa kärringen som blödde näsblod...

Intervju gick väl bra, det kändes bra iaf. Det visade sig att det är ett företag som är en av alla leverantörer till det ställe jag sist var anställd. Vi skulle höras av igen under morgondagen. Dä lär jag väl få veta om jag "går vidare" eller inte.

Hämtar Varre i hagen och hon är halt... Hon är tjock från kotan och uppåt på insidan av vänster framben.  Ingen ridning idag naturligvis och kanske inte på väldigt lång tid framöver...
Plötsligt känns allt så hopplöst och jag har inte långt till tårarna.

Småpirrigt...


... inte vet jag varför egentligen. Det är ju bara en anställningsintervju. "var bara dig själv"´så blir det inga obehagliga överraskningar... Joo.. visst! det låter ju så vansinnigt enkelt eller hur?
Jag återkommer efter min svettningar ;)
Måste åka om bara en liten stund. Men först en kopp kaffe o en nödmacka.
Dagens Grattis!!!

Går till Louise Lindström och Aristokrat Pan (även kallad Nalle eller Grizzly)
som är jr-ekipage och tävlandes för vår klubb.

Idag gick SM-finalen i juniorernas Kür på Strömsholm.
Ekipagets första start i SM och de landade på en 7:e plats.

Hela resultatlistan hittar du «HÄR»


Loi o Nalle (bild från Qvadraten.com)

Hoppla pållan :)

Just det ja... I fredags kom så hästarna in och i går (lördag) fick vårat gäng bli full styrka på in och utsläppen igen. I like it!

Elin hade bestämt att hon och Moa skulle hoppa lite på ridvolten och då bestämde jag mig också för det.
Jag hoppade mur-mattan :) :D och en låg oxer på ca 60cm... Hon tänder verkligen till, min Varre då det är hinder på banan. Hon gillade förvisso inte den ljusa sidan av mur-mattan.
Men det är ju så skoj!
Efter mina små hoppeövningar så fick Lina rida lite. Tanken är att hon ska rida Varre på onsdagar om det fungerar mellan dem. Moa ska ha Gullebullen på onsdagar då hon from 1sept slutar vara delfodervärd åt Miramis.

Här kommer lite bilder på Lina :)Med på ridbanan var även Fina (Moas storasyster) och Vincent

Mimmi ville också rida ;)

Härligt...

Ja... det är härligt... Trots allt :) (hoppa över de två första styckena om du vill slippa höra mer gnäll ;)

En del missförstånd och ett ledset barn i stallet idag (det var det jobbigaste) och jag fick mig en riktig tankeställare... Är jag inte kommunikativ? agerar jag verkligen på ett sätt som gör att folk inte känner välkomna i mitt sällskap? Jag tog faktiskt illa vid mig. Är det bara på mig allt hänger? Jag kan inte tänka mig att jag har det inflytandet på något eller någon. Snacka om att ha en stark övertro på hur viktig man är, om så vore fallet. Vilket det naturligtvis inte är.

Känner en liten bitter smak i munnen av att få kommentaren i ett mail ... "att umgås med sina vänner får man göra på fritiden". Men om inte hästarna räknas som min fritid vad är då min fritid? (jag arbetar inte professionellt med hästar). Mina hästar kostar mig enorma pengar varenda månad -och tid. Det är detta jag vill göra med mina vänner eller med mina barn för MIN skull, det är mitt val. Ser man inte sin tid i vårat hobbystall som sin fritid så kanske man bör överväga att skaffa sig en annan hobby... Det ska vara roligt att komma till stallet. Jag vill inte komma till stallet  och fundera över om det jag gör eller säger kan uppfattas illa av någon. Och jag tror inte att jag är unik i det avseendet.
Så tänk om alla kunde tänka om och fråga sig... Varför har jag häst? vad vill jag? vad är jag beroende av för att det ska fungera?  Sluta med att hänga upp sig på vad någon annan har för sina ögon och bli lyckliga med sin egen häst... Min älskade make kan inte för sitt liv förstå vari problemen ligger. Men han påpekar lite snyggt, utan att vara sexistisk (det var han noga med att påpeka) att det nog är ett kvinnligt fenomen. Jag är benägen att hålla med.

men, men... Jag försöker skaka av mig olustkänslorna och istället njuta av att Vonne och jag återigen kan rida tillsammans, vilket vi inte gjort sedan en bra bit innan jul. Jag vet inte hur många gånger Vonne påpekade att "det är underbart" under vår gemensamma ridtur idag och jag kan ingenting annat än att hålla med. Det var verkligen härligt! Och ju bättre kondition Flisan får ju roligare kommer vi att få. Förutom frisk luft och ridning får vi ju även tid för oss som väninnor att umgås... För det får vi ju tydligen inte göra ostraffat i stallet.

Men jag njöt ändå av vår gemensamma väninne-ridtur... äntligen på tu man hand med Vonne och pålle igen ;)

Tur man hann in med hästen. Tänk att få de...

foto1863 (MMS)

Tur man hann in med hästen. Tänk att få denna rakt över sig då man rider... Trodde det var minst en drake, med tanke på ljudet ;)


Ystad...

...att jag inte tänkt på detta tidigare... Jag tappade ju bort (eh.... glömde) sladden till kameran på hotellrummet i Malmö (jag tror det iaf) i början av juli... Jag hittat en kortläsare i min lilla rosa så fn behöver jag alltså ingen sladd.  Värre är det ju såklart med sladden till mobilen. Lösning för detta är ännu så länge blåtand till R's data-ha-maskin då min tyvärr saknar denna finess.

Så här kommer nu lite sommar... och SOL... SOL... SOL :) Längtans bilder...


Varmt i YstadDen minimala snäcksamlingen vid...


...Ystad Saltsjöbad

Åhhh... vad jag vill att det ska vara sommar för alltid....


så kan det kanske vara...


‎4år: Mamma kan allt!
8år: Mamma kan mycket!
12år: Min mamma kan faktiskt inte allt!
14 år: Mamma fattar ingenting!
16år: Mamma är hopplös!
18år: Hon där? Hon har gått ut på datum!
25år: Mamma kanske vet lite om detta!
35år: Innan vi bestämmer oss, frågar vi mamma!
45år: Undra vad mamma...tycker om detta!
75år: Jag önsk...ar..att jag ...kunde fråga mamma om detta!
Ok... dagens gnäll :)

Nu är det snart slut på sommarlov för pållarna och Elin också för den delen. I morgon tar vi hem och stallar in pållarna. Elin börjar skolan på måndag. Kanske blir denna vecka min sista lediga också? ... DÄR kom ångesten...  -Är sommaren verkligen slut nu? Snälla låt oss få en underbar helg så vi kan få njuta vid badet ett par timmar och få sol på kroppen. Vill inte att denna underbara årstid ska ta slut...


  Vi har ett något lustigt sätt att kommunicera med varandra i stallet... eller rättare sagt, inte alls. Fick ett samtal från en stallkamrat som sa att hon skulle ta hem sin häst i morgon (fredag). Synd att vi har inte pratat ihop oss någonting. Snälla Vonne sa att hon kan ta hennes häst, bara för att slippa göra det sent på kvällen, man vill hinna rida också.
Emellie lägger om sin eftermiddag/kväll för att kunna vara med och ta hem sin Curly.
Hur ska vi göra med boxar? Curly kommer med in och vi vet inte hur hon ska få plats i Galles fd box... Curly är en stor tös, omkring 165cm och pållan är bara 2,5år.. Hon ska växa lite till...
Vi får väl se var det här kommer att landa. Vi har ingen aning om hur länge de ska hålla på att bygga heller, from måndag är vi dessutom utan spolspilta då hela gaveln ska byggas om. Men ska det byggas nytt? rivas och återbyggas? eller rivas och INTE återbyggas? Som sagt...vi vet INGENTING... Vi står ju bara i stallet med 14 hästar, inte behöver väl vi veta något?

God natt!

Hilfe!!!

ojsan... nu gick det nästan lite för fort känner jag :O Det ena av de jobb jag sökte igår hörde av sig idag. På måndag kl 14 ska jag träffa dem... Mitt inne i smeten av Stockholm. Ville bara berätta det :)

lunchdate

Åh... så länge sedan det var som jag träffade Agneta, min gamla arbetskamrat... och Jeanette är det ännu längre sedan som jag träffade.Men idag tog vi en lunch i Gribbylund. Jag hämtade upp Agge vid 12 för att sammanstråla med Jeanette på plats. Mycket prata blev det. Agneta gör sin sista arbetsdag den 31:a och även hon är nu behandlad som om hon vore smittbärare. Men hon är skön, hon gör ju inte det sitt problem direkt :) Efter mat och prat ställde jag tillbaka henne till jobbet och passade på att kliva innanför de dörrar som jag lämnade för snart 4 månader sedan. Vad gör man inte för att få träffa Sten, Mathias och Anna? Jag var tom en trappa upp och kikade på hur de hade gjort om dam och företagsförsäljningen. Måste säga att det blev rätt så bra trots allt...

Robban fick åka till EXPO mässan (eftersom Agneta ska sluta) och styr väl kosan åter mot Stockholm under eftermiddagen så honom fick jag inte träffa. Men vi tar igen det redan till nästa helg? Vem vet, vem vet?
Planer finns på en specialavtackning för Agneta och, naturligtvis, för Sten som arbetat över sin pensionstid med 2 år. Sten som nu äntligen blir en pigg och glad pensionär.


jösses

                  


Idag har jag sökt två jobb... Hoppas att det får min akuta ångest att släppa... Ingenting blir bättre av att inte möta sin ångest. Jag tror man bygger upp den ännu mer om man försöker undvika den. Men om jag inte söker något jobb så har jag ju inte heller blivit "bortvald"... Det är nog där min största fasa ligger... Tänk om ingen vill ha mig? Men å andra sidan... OM någon behöver en sån som jag, så vet de ju inte att jag finns om jag inte talar om det för dem...

Därför har jag har letat idag. Jag tror jag har vänt upp och ner på och i alla pärmar, flyttkartonger och gamla papper i jakt på mina gamla betyg... Jag har inte sökt jobb på närmare 6år så det var massor att gå igenom. Jag skulle ha tagit kort på den totala katastrofen som för ett par timmar bara växte och växte på köksgolvet, men jag kom mig aldrig för. För visst passade jag på att rensa ur gammalt jox. Tänk att man är så dukig på att samla på sig papper. Skönt att rensa och jag fyllde lite mer än hälften av en stor, svart sopsäck.

Ett ganska långt tag var jag rejält stressad över att jag råkat kasta dessa nu gamla omdömmen. Hur skulle det då Men då jag hade rört till det som mest, kikade jag av en händelse på en grå  kartongmapp som legat rätt länge på köksbordet... och naturligtvis låg allt jag sökte i denna lilla mapp... Nu har jag sorterat upp det jag behöver så jag kan vara redo den dag som det eventuellt skulle kunna bli en intervju ;)

           


När det var hygglig ordning hemma igen drog Elin och jag till stallet. JElin skulle rida lektion för Rebecca och jag skulle kolla till pllarna i hagen. Men väl i stallet var Cina och Felicia på väg ner med Miramis så jag bad henne kika till hästarna.
Lektionen gick väldigt bra. Gulle-Bullen blev jättefin. Både Rebecca och Elin var mycket nöjda. Nu är det trimning av den lilla godingen till div2 som går av stapeln denna höst...


SLU önskar svar ;)


          Logotyp


"Den här enkätundersökningen ingår i ett forskningsprojekt vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Syftet är att undersöka hur man definierar ett gott samspel mellan häst och ryttare, och om man kan mäta egenskaper hos hästen som är relevanta för ett gott samspel".

Intressant forskning tycker jag så jag gick in och svarade på dessa frågor. 
Har du någon relation till hästar? Gå in och hjälp till du med :)
Ha dock gott om tid på dig. Det är massor av frågor.

«LÄNK»                   


hoppi-hopp

Måste ta tag i träningen på allvar igen. Det blev visst en veckas uppehåll med igångsättningen av Busan. Tiden går så fort...

Lite halvgalen början efter en längre vila. Upp på ridbanan och skutta lite låga hinder... extremt låga, ca 50cm :) Men det kändes rätt bra och hon var hur pigg som helst.
 

                                                                                          Tillbaka i hagen efter dagens ridtur


Och i sommarhagen har det droppat av en massa hästar. Nu är de bara 4 kvar.
Flisan, Curly, Varre och Miramis.

Nästa vecka ska vi väl röra upp himmel och jord på ett installningsmöte eller vad man nu ska kalla det. Usch o fy, detserjag verkligeninte fram emot.

Nu måste jag sova. Jag ska köra Raoul till Arlanda gristidigt i morgonbitti (att åka hemifrån kl 05.30 = urk) för att sedan åka hem, hämta Elin och åka till stallet för att fodra och släppa ut hästar.


Sitter i bilen. Som passagerare denna gång...

foto1856 (MMS)

Sitter i bilen. Som passagerare denna gång. Jakob övningskör o vi är på väg till sundbyberg för lite stadskörning.


Nu flyger svalans ungar...

foto1847 (MMS)

Nu flyger svalans ungar...


ville...

... men vågade inte...

Igår efter allt städande och målande av Gulles och Diddens boxar. Åkte Vonne och jag till hagen för att titta till hästarna.

Jag har nog blivit lite hemmablind. Jag har gått denna väg till hagen nästan dagligen och visst har jag sett att det växer något mellan åkern med vete och den åker som vilar. Men jag har inte riktigt sett vad som växer.
Men igår såg vi det... Det lös gult lite här och där och de var så vackra. Tänk att man kan bli så glad av något stort och gult. De är absolut vackrast där de växer och kanske är det den största anledningen till att jag inte fick med någon hem, även om skräcken för att "gården" skulle upptäcka att jag knyckt en solros är fullt tillräcklig :)
Men lite bilder tog jag, då känns det ändå som om jag fick med en hem ;)helgskoj i vackert väder

vilka fantastiska dagar vi haft. Även om jag har varit inomhus så har jag njutit.

Igår tillbringade jag och Vonne X antal timmar i stallet. Skurade boxarna och det tog lååång tid... Vi stressade inte direkt ;)
Vonne sopade sitt tak och var en riktig läckerbit med huva och solglasögon för att inte få färgskrap överallt (det fick hon ändå)

Nu är det ju på Vonne blogg som "Tävling" pågår...men här kommer ändå mitt bidrag till samlingen :)
 

    
Idag har vi målat boxarna. När Vonne dyker upp på fm hade hon båda sina stora tjejor med sig, Maddis och Zandra hjälpte oss med målningen, attans vad fort det går när man är många. Tusen, 1000, tusen tack!

Idag följde jag med Zandra o Vonne till Jenni Fröcklin efter målningen. Zandra skulle rida lektion på sin Didd... Vilken skillnad det har blivit på pållen! Vilket arbete hon har lagt ner på sin häst. Det är helt otroligt. Två bilder var allt jag fick med mobillkameran...


Hästtransport...

Malin övningskörde... och det gick bra till slut ;) Hon fick ratta oss till U-V med mig bredvid och med Oscar i baksätet. Vi styrde kosan mot Hööks för skylten "Hästtransport" för 49kr, som jag tyckte var ett riktigt "kap"... Det visar sig sedan att jag varit aningen slarvig med att läsa rubriken på produkten... Just det ... det stod ju "dekal"... Lite väl "sladdrigt" i min smak (klisterdekal). Jag vill ju ha en rejälare plastskylt. Det blir snyggare än att försöka få ett 90x20cm stort klistermärke att sitta snyggt, utan bubblor och dessutom sitta rakt. Sprang in på Horze och hittade precis det jag ville ha (90x20cm) dock för 142kr men det var det helt klart värt.
Så i det stora hela gick min gigantiska storshopping utmärkt. För det blev ingenting mer. Vi åkte hem. Tänk att jag inte behövde köpa några hästgrejor när jag var i 2 hästbutiker :O

Skulle städa i stallet, men med det blev det nästan ingenting. Tillbringade 4 timmar till att Fika (=nice) med Vonne och Elin, rycka manen på Gulle och Didden, skruva ner lite skyltar.

Ladusvalans ungar växer så det knakar, vips står det inte på förran boet är tomt. Hösten närmar sig. Kvällspromenaden med hundarna gick i mörkrets tecken, lite underligt, att jag först idag egentligen reflekterade över att det är mitten av augusti. Snart står man där, mitt i årets absolut mest tråkia månad och undrar över vart sommaren tog vägen, bara för att man inte klarar av att njuta nu... Nog med natt-depp... Ska upp med tuppen (och Elin) för att fodra och släppa ut hästar i morgonbitti. Nattis!


Snabbshopping...

... det är vad jag har tid med trots att jag ännu inte jobbar...

Gubben tog yngsta sonen och drog ner till de Sörmlänska skogarna för att kolla av markerna inför stundande bocksjakt.

Jag tar en snabb runda till Hööks i Upplands-Väsby... OJ, oj!!! vad jag ska handla ;)


EN skylt... 
 

Transportdekal, Bak 90x20      
         

Artikelnr. 720516
49 Kr
Måste enligt lag finnas fram och bak på fordon vid djurtransport.
«Hööks»

 


   

Hundpromenaden idag på morgonen. Det är nå...

foto1833 (MMS)

Hundpromenaden idag på morgonen. Det är någon som tycker att statyn vid dagiset inte ska stå där helt naken... :)


Tunga diskdagar...

Vi har haft det jobbigt i detta hushållet sedan söndag. Vi har haft stopp i köksavloppet och varit hänvisade till engångsbestick, tallrikar och glas för att minimera disken. Den disk som ändå varit oundviklig har vi diskat inne på badrummet. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kunnat vara med hela huset fullt av folk och Malin som fyllde år igår om inte avloppet i det resterade huset fungerat klanderfritt.
Idag kl 8 kom hjälpen... Vi hade kunnat få samma hjälp igår om vi hade velat betala närmare 7000kr (jour efter 17, eftersom de inte kunde tidigare på dagen). Gissa om vi valde att diska i badrummet i ytterligare ett par timmar när priset kl 8 idag hade sjunkigt till 1600kr?
Jag tror inte att upplevt sådan fröjd över att kunna slå ut mitt kalla kaffe i slasken tidigare :)


Nu är det som vanligt igen... Nästan... Nu ska vi försöka få ihop bakluckan till trailern. Arbetet har ju legat nere ett par dagar nu och innan dess har det legat nere pga regn... Men nu skiner solen, ialla fall på himlen.

20-åringen

"Time flies when you're having fun"

Tänk att det är så länge sedan. För mig är det helt ofattbart. Min lilla försiktiga Malin fyller 20 år idag.

Grattis på födelsedagen mitt barn ♥

(bild kommer senare, det verkar hopplöst med blogg.se just för tillfället)


Vi ska måla i stallet... Här är färgnumret...

foto1800 (MMS)

Vi ska måla i stallet... Här är färgnumret. Eftersom min telefonsladd är borta, får jag använda Bloggen som mellanvärd för bilder... = värdelöst vetande.


Underbart....

Tack Vonne!... med en sådan underbar vän behöver man inga fiender... :D

Vacker som en daggfrisk vårblomma ;)


Om jag säger mariekex... Vad tänker du då?
Vad du nu än tänker, är du helt fel ute... 

«klicka här»


blixt o dunder

Jösses vilket vackert skådespel himlen hade igår kväll/natt.
Elin och Fabbe satt ute på baksidans altan och beundrade det hela.

Jag satt och kurade ihop mig i soffan. Jag har en blandad känsla för det här med med blixt och åsk-oväder. Samtidigt som det är enormt häftig att se så blir jag lite skrämd. Men det är inte så illa att jag sätter mig med packade väskor, fullt påklädd nära ytterdörren. Men jag räknar sekunder.

Blixtar. Bild: jari Kostet

Avståndet till blixtnedslaget kan bestämmas genom att räkna sekunder från det att blixten syns tills mullret börjar. Genom att dividera antalet sekunder med tre, får man avtåndet i kilometer till blixtnedslaget.


Min ena moster är paniskt rädd för blixt och åska. Tänkte på henne igår då det var som värst. För vad kan man göra?
Vädret är ju otämjbart. Det känns som om det bara finns ett sätt att hantera det på och det är att "gilla läget" men hur säger man det till någon som faktiskt tror att hon ska dö? 
(Hittade denna häftiga bild på www.luontoon.fi bilden är tagen av Jari Kostet )


Är du rädd för åskan?
Räknar du sekunder?


Varannandag...

Regn idag igen och det som var så fint igår...

Baklämmen och skötardörren till trailern började vi att måla med primer igår. Idag blev den färdigmålad lagom till regnet började. Skönt att ha detta målar-projekt färdigt. Nu ska allt bara monteras fast igen...
Det blir så fint. Jag har försökt att dokumentera med bilder. Är dock aningen osäker på om bilderna ligger i den kraschade datorn eller om jag hann med att ta backup på bilderna.Jag får kolla upp det senare.

Har ett problem att lösa med boxlåset... Hur i hela friden man kan få en "tillsats" som gör att man kan öppna skötardörren innifrån? Vonne har lovat att kika på den om hon ev skulle kunna tillverka en. Så här ser lösningen ut ursprungligen (det är den rostiga delen som jag behöver göra ny).

Problemen verkar hopa sig dessvärre... Min USB-sladd till telefonen är försvunnen :O  Undrar om den försvann med alla andra sladdar och den gamla routern som Raoul körde till tippen?
Hittar inte Bluetooth på den "lilla rosa" så Raoul fick läsa över alla filerna från min telefon till sin dator för att sedan lägga över dem på ett annatUSB-minne...


Här kommer lite "bjudgodis" :)
Tänk vad skoj man kan ha med Mariekex :D

  


Dagens stallprojekt;
Svetsa ihop fönstergallret till Varres box. Till min hjälp - Vonne såklart! Hon som kan det mesta. Min klippa!


Tack snälla...

...för vackert väder idag :)

                              
Men dagens största SL ger jag till Vonne.

Idag gick det inte längre. Idag kunde inte Vonne hålla sig längre.

I sällskap av mig och Varre, Zandra och Didden på ridvolten och sedan en skritt runt "Kyrkslingan" red Vonne sin Flisa. Dagens ritt var den första av många på Rydbo.

Idag fick jag ståpäls då jag red mitt Varrefjun... galoppen... Mmmmumma... rund o fin i vänster galopp.. Ingen dragkamp. Hon var lyhörd för vikthjälperna och så lätt i handen. Det var underbart.

trist med ännu mer regn...

Nu får det allt ta och ge sig... Jag orkar inte med något mer regn.

Alla Ni som tyckte att sol och 30° värme var sjukt jobbigt...  Vad säger ni om detta vansinnigt obehagliga väder?
                                               
Vad säger då väderexperterna?
SMHI

Prognos för ÖSTRA SVEALAND

Regnet drar efterhand bort

Regnet försvagas alltmer och drar i eftermiddag bort norrut. Det följs i natt av minskad molnighet och som lägst ned mot 10 grader. I morgon omkring halvklart och 20-23 grader. Vind omkring väst, i morgon sydlig.Går omkring och känner mig lite småvresig (PMS??) Huset behöver städas igen och jag saknar all lust. Jag har sorterat tonvis (känns det som) med urvuxna kläder, sorterat i olika högar...3 kassar till Erikshjälpen, en lite bättre "ge-bort-kasse" och en kasse urvuxna ridkläder. Högst nödvändigt för utrymmets skull men verkligen skittråkigt *urk*.

Jag ska ju sätta igång med ridningen igen denna veckan men det verkar mest bli varannandagsridning. Varre går fortfarande på bete och det är lite meckigt om jag ska ska först få henne att torka för att rida henne i detta spöregn. Jag tappar lite lust. Samtidigt som jag verkligen vill komma igång.
Jag ska ju "herregud" vara med på KM den 11 sept. Jag har ju varit duktig att, i vanlig ordning, sätta lite extra press på mig själv genom att säga att jag ska vara med i Combo. Vilket innebär både dressyr OCH hoppning (hoppning valfri höjd från 50cm för att alla ska våga vara med eller lägst den höjd man tävlat på). Men för att ta oss dit måste jag ju börja träna. Jag vill att Varre ska kunna gå kvar ute så länge som möjligt (snacka om helomvändning). Samtidigt vill jag kunna rida, men ska det hålla på så här och regna resten av sommaren så är det ganska opraktiskt att låta henne gå kvar ute. Zandra kom med på Jenny-kurs så hon plockar hem Didden nu (idag?) för igångsättning.

                 
                  (veckans sämsta bild på Varre ;) )

Team Chasing...

och midnatt igår innan jag var hemma.

Visst blev det jaga av... Jessika med sin lånehäst råkade ut för en avramlingsolycka som kunde ha slutat precis hur illa som helst.

Jessika ramlade av över hinder som hon och Emellie skulle hoppa i bredd. Stöden av hindret var högre än den fasta grinden med björkris och Jessika "skalades" av sin häst då han trängde ut mot vänster i språnget. Detta resulterade att vi alla blev engagerade i att försöka få tag i en häst som drog ut på vägen. Polisen kom då vi blev tvungna att ringa och varna om en lös springande häst efter vägen. Hästen tog exakt samma väg som den vi kom ifrån (mot Stockholm) och det var bara tur att det var en van hästkvinna som lyckades stoppa hästen. Hon hoppade ur bilen och fick tag i ena tygeln bara 100m innan hästen skulle kommit ut efter "stora vägen". Det var drama och vi höll andan. tack o lov gick allt bra. Varken häst eller ryttare kom till skada. Hemma på Rydbo var vi ca 23.30. Emellie hade inte hunnit fixa någonting åt Kopia innan vi åkte och jag som sagt till Åsa att "vi kan kvällsfodra"... Jag mockade och gjorde vatten medan Emellie fixade maten och fodrade. Det blev ett par timmar extra som vi inte riktgt hade räknat med.

På denna bilden är det Uffe som rider sin oruttinerade unghäst Mac. De hoppar det hinder där Jessika åkte av
Här ser ni hur långt han sprang innan vi fick tag i honom...
Ungefär från markeringe i det nedersta vänstra hörnet ända fram till den större vägkorsningenpolisen kom...


Men Emellie o hennes "Ferrari" Kopia skötte sig utmärkt.

Team HPG är ett av de 11 lag som kommer att delta i Malmö City Horse Show den 15 augusti. Emellie o Kopia är ett av ekipagen.

Team Heby (i år omdöpt till Team HPG) har ett SM-tecken i Team Chasing att försvara! SM 2010 går av stapeln på Skatteberga utanför Flyinge 18-19 september...

klibbigt värre...

Planerna på igångsättningen av Varre (och mig själv för den delen) startar denna vecka. Från absoluta början var tanken att hästarna skulle stallas upp nu. Men de har det så himla bra i sommarhagen, så det känns inte sommom jag någonsin vill att de ska behöva komma in på stall igen... Hur som helst...  For iväg upp till stallet på förmiddagen för att hinna rida innan det skulle bli busväder. Hämtade sadel och träns i stallet där jag träffade Moa som också skulle rida, körde ner till bommen, hämtade Miramis o Varre i hagen. Gick till bilen och sadlade hästen och sedan red Moa och jag en sväng på "slingan"...Fikade med Moa och Lina innan vi promenerade till hagen igen. Vi skyndade oss lite, men det visade sig vara helt i onödan, det kom ju inget regn, men jösses vad vi svettades.
Nu har jag landat hemma och klivit ur duschen. Fick ett SMS från Emellie som undrade om jag vill åka med henne till Enköping och träna Team chasing i kväll. Bestämde mig för att det ville jag. Så snart åker jag upp till stallet igen :)
 
För dig som undrar vad Team Chasing går ut på:
Tävlingsformen påminner om fälttävlan. Men man rider enbart terrängmomentet och man rider i lag.
Banan består av ca 25 st fasta hinder och bansträckningen är omkring 2 miles (ca3,2 km så det vill till att man har god fysik på både häst och ryttare).
Man släpper iväg hela laget samtidigt och det lag som har den snabbaste tiden vinner. Den tid som lagets tredje ekipage får in i mål är den tiden som hela laget får.


Ljudet i videon nedan har en fruktansvärd illa vald musik, så vill du inte höra men fortfarande se - stäng av ljudet ;)

 

Ehh... behöver jag tillägga att jag bara åker med för att titta? ;)


regn o rusk

Jösses! det fullkomligt öser ner..Isch vicket väder... Vi som ska åka o kasta skräp på tippen o hämta nya skivan till trailern idag. Motivationen sjönk lite kan jag berätta och det ser inte bättre ut förrän först på onsdag...

Här har vi alltså Sverige... ;)

Idag har jag äntligen lyckats med att få igång mailen också. Incredimail tycker jag att man kan lägga i soporna. Installerade Mozilla istället och vips fungerade det, med samma inställningar, att skicka mail också.

Nu så...

Efter diverse försök med den gamla routern (stavning?) gav "vi" (läs Raoul) upp och införskaffade nytt.
Nu är vi ONLINE igen... Hela familjen. Vill nästan inte lämna min position framför det rosa tangentbordet :)
Men nu är det dags för att åka och hälsa på pållarna. Vill komma igång med ridningen igen. jag har inte suttit på Varre sedan jag släppte henne på bete för 5 veckor sedan.´
I morgon startar vi projekt Ν°2 med trailern.... baklämmen ska bytas. Hämtar skiva och köper färg i morgon så jag har lite sysselsättning att göra i veckan medan Raoul pratar proteiner ;)

Over and out!


förra inlägget...

foto1740 (MMS)

Bilden som inte kom med i det förra inlägget :)


RSS 2.0