Tävlingsdebut rapport :)

Södertälje 28/2 LB2...
Hu jeda mig... men nu är det gjort. Inte utan att jag är lite stolt över mig själv. Det här med tävling skulle jag för ett halvår sedan bara fnysa åt. Jag skulle väl aldrig kommit på tanken. Men så den där helgen med Rebecca och ett gäng andra galna "tanter" började jag att förändras... Ville jag ha en ridbar häst oavsett till vad hon ska användas till så vill jag ju ha en häst som lyssnar och väntar på det jag vill att hon ska göra, då krävs det faktiskt konsekvens och träning. Detta var faktiskt starten till det jag idag upplevt (genom en resa på KM),  min första lokala tävlingsstart med Varre.

Om jag var nervös...Inte till en början. Mest fokuserad och aningens lätt oroad över att vi kom iväg lite senare än jag hade kalkylerat med. Men det rörde sig om 10minuter.

Jag hade tre(!!!) groom med mig. Emellie som trotsade sin trötthet och följde med, Zandra och Malin.

Varre har varit helt fantastisk. Vaken och med och lite tittig, tittigheten är ok om det går över fort, vilket det gjorde. Så himla snäll! Kliver in i transporten, går ur den med ett lugn värdigt den dam hon är (nyfrissad och lagd i håret och allt)... Hon kände nog hur snygg hon var ;)... Hon verkade veta hur man gör en entré.
Min nervositet börjades att knoppas då vi lastade ur... För att på framridningen börja spricka och då jag hörde mitt namn ropas upp, att jag skulle till collectingring, vara i full blom (läs skräckslagen).
Framridningen var stel. Jag kom aldrig till ridning. Jag försökte verkligen göra som Emellie sa. Tempoväxlingar, volter, galopper, halvhalter, halvhalter och åter halvhalter... Rebecca dök sedan upp och sa åt mig att göra samma saker. Det kändes tryggt att hon kom, men jag tror inte att jag red något bättre.
I collectingring, kunde jag faktiskt rida henne i galopp på väldigt liten volt i båda varven och då red jag verkligen. Kan ju inte gärna ge mig över staketet in på tävlingsbanan där ett annat ekipage höll på att rida sitt program. Så det vara bara att klämma ihop och rida på. Hon var absolut finast i collectingring. Varför rider jag inte alltid så?

Själva programdelen är väl inte så himla mycket att orda om. Varre över tygeln, går emot och slår sig fri med huvudet genom i stort sett hela programmet. Taktinslag i skritten, fattade fel galopp då det skulle varit vänsterfattning vid "F" m.m.  Allt detta är enbart ryttarfel. Självklart påverkade jag Varre med min stress.
Men jag är trots detta så himla nöjd över vad vi åstadkommit idag. Jag har inte kräkts, svimmat eller ridit fel väg Detta var mina mål. Att jag sedan bara kammade hem 4or, 5or och en trea är skitsamma. Totala poängen för oss idag blev 135 (45%). Fick faktiskt riktigt bra och användbara kommentarer. Dessa ska jag jobba vidare på och Rebecca ska få en inramad kopia :D...
Nästa start för mig och Varre är planerad till den 4/4 ...OM vi kommer med ;)
Lite nyfiken på om det blir någon mer än Annika, jag, Emma och Linda... Jag får väl kolla startfältet med lite jämna mellanrum.
Nu ska Malin och jag åka och handla mat till lilla Peppar (hennes lilla igelkott) och sedan hämta Elin.
Ciao!


Nu är jag med minsann...

I morgonbitti 04.30 står mobiltelefonen på väckning. Ska jag orka äta frukost så tidigt?
Sent om sider kom jag med till Södertälje. Med startnr 4. Klassen startar kl 8, sekretariatet öppnar 07 och då måste jag vara där. Hästen får ju inte packas ur trailern innan jag uppvisat det gröna kortet, tävlingslicensen och Varres vaccinationer. Zandra följer med och kanske också min Malin som behöver något annat att tänka på. Jag tror inte att Emellie följer med hon skulle dricka vin i kväll. Vin m.m. drack Vonne igår kväll så hon pallar inte att följa med i morgon :) Enl FB så mådde hon ungefär lika som dagen efter jag fyllde 40... Då VET jag hur hur mått tidigare idag. Hoppas det gett med sig vid detta laget :)


Startlistan för morgondagen

 
Klass 2 - Dressyr Lätt B:2 Preliminär
40 anmälda
Överdomare: Eva Rydström
Tävlingsledare: Annie Olsson
Domare C: Berit Norberg
 
Startnr Ryttare Häst
  Uppfödare Härstamning Hästnr
1 Malin Börjesson Dee Saronno (SWB)
  Stora Ekeby RK Londonderry - Ganesco 17
2 Irene Löwegren Alegro
  Södertälje RK Aledo - Beach Boy 1
3 Maria Magnusson Platina Keys (SWB)
  Tyresö RF Eighty Eight Keys xx - Napoleon 49
4 Anna Öberg Varians (36) (SWB)
  Waxholms FRK Vivaldi - Ceylon 66
5 Lena Olsson Munsboro Mullaney
  Södertälje RK   43
6 Karin Birkehammar James Longstreet
  Botkyrka RS Long John - Stratos 31
7 Maja Jürgensen Don o Wan
  Södertälje RK Don Romantic - Warsteiner 20
8 Anna Fors Lillbullen xx
  Södertälje RK Funambule xx - Persian Bold xx 34
9 Emma Fredin Sir Davy
  Östra Sörmlands L Okänd 60
10 Annica Queckfeldt Rosso
  Södertälje RK Rosario - Glorieux 55
11 Elin Jacobsson Quattro
  Södertälje RK   50
12 Therese Söderlund Zatsa (SWB)
  Botkyrka RS Fontaine - Royal Whip xx 72
13 Tina Wiséen Marshmallow
  Stäketryttarnas Hä Marwin - Ramiro Son 40
14 Ankie Hilmerby De Nie
  Björklinge RF De Niro - Condor M 15
15 Eva Karlström Flymens Classic (SWB)
  Södertälje RK Maistic (ex Maestro) - Kaliber 24
16 Rebecca Jarmeús Scheherazade
  Waxholms FRK Destino II - Camborio XIII 58
17 Alexandra Netterberg Welgrana
  Mälarhöjdens RS Weltano - Grafenburg 67
18 Kajsa Jonson Ginza
  Södertälje RK Gigolo (SWB) - Don Gregory 28
19 Marita Linnell Ozzy (SWB)
  Livdragonerna Saigon (ex Swingo) - Amiral 47
20 Maria Sjöö Django
  Strömsholms RSF Davignon II - Disco-Star 19
21 Hanna Jansson Roxy Music
  Mälaröarnas RK Rubinrot - Lester 56
22 Sandra Larsson Robyn
  Södertälje RK Robin Z - Eminent 74
23 Marika Jederud Furillo
  Nynäshamns RK Electro - Cosmos xx 27
24 Anna Fors Francis Rivis
  Södertälje RK Midyan - Sharpen Up 26
25 Anna-Karin Renberg Caf Drambuie
  Södertälje RK Dressage Royal 6
26 Robin Forsfält Matricz (SWB)
  Årsta-Runsten Vermouth - Flamingo 41
27 Emma Larsson Kristal Rose
  Hogsta DR De Niro - Martini 32
28 Annika Jansson Hugo Boss
  Waxholms FRK okänd - okänd 30
29 Dorota Leopoldsson Nakella (50)(SWB)
  Waxholms FRK Nactus - Urbino 44
30 Sofia Qvarfordt-Jarl Willow 224
  Årsta-Runsten Werenfels - Lesoto 68
31 Annie Olsson Wilma
  Södertälje RK E. Gidron - Trafaret 69
32 Elisabeth Braun Ramnitz Request
  Botkyrka RS Respect - B 53
33 Catarina Magnusson Rebell
  Lejondals RF Rich Charly - Dozent 52
34 Eva-karin Dinehage Skjoldhöjs Cassini
  Säfva Ridklubb Casino - Claudie Damsgård 61
35 Karolina Kempe Reality
  Södertälje RK Be my cheaf xx - Formidable xx 51
36 Tony Tellné Lord Aleatico (SWB)
  Södertälje RK Lord Sinclair III - Weltmeyer 36
37 Irene Von RosenEklund Guldviva
  Enskede RS Vivaldi - Koliber ox 29
38 Lycke Rydström Leo Löwenherz
  Siggesta R Landor S - Landsdown 33
39 Emma Häggblom Cameron
  Waxholms FRK Silbersee - Rolex ox 7
40 Hanna Pauli Ella
  Stora Wäsby FRK Eighty Eight Keys xx - Ambassadeur 22
 
till toppen

IDIOT...

Ja.. alltså den hette så, låten, som grabbarna sjöng för bara en kort stund sedan. Tankarna for direkt till mina ungdomsdagar... Men vad i Helskotta var det dom hette???... Hmm... tunnelbanan.. lalala... Åhhh... minns inte texten... Men, hur klarade man sig utan internet förr? :)... hittade dem med detta lilla sökord "Tunnelbanan" ... Noice var det så klart... "En kväll i tunnelbanan"... "Vi rymmer bara du och jag"...
Ja, hu så gammal jag är :)
Någon mer än jag som minns dem?


I väntans tider...

... Fast inte som det låter :)... HUUU... Hemska tanke! Nej, jag menar om jag kommer med till Södertälje. Nu är jag första reserv. EN enda, ynka, liten strykning till och jag är med i morgon :)
Ännu är det bara preliminära startlistor ute. Så jag fortsätter att hålla tummarna.

Nu har jag ett återstående problem. Som kanske kan tyckas vara lite ynkligt, men jag har faktiskt ingen som följer med mig i morgon. I ett svindlande ögonblick fick jag panik. Hur i hela fridens namn ska jag klara av detta ensam, utan en hästskötare med mig om jag kommer med? min första tävlingsstart på lokal nivå dessutom... Det är u inte helt enkelt för alla att ställa om, först vara med, sedan inte, för att bara några timmar innan start få reda på att man ska med. Det är lite svårt att planera då.

 Jag kan ju bara fråga om någon (Vonne??) kan tänka sig att gå upp tidigt i ottan för att vara i Södertälje kl. 7 (som absolut tidigast) på morgonen. Tyvärr är det ju jag som har både morgonfodring OCH utsläppet av våra hästar, men det kan nog gå ganska fort. Varre först in i trailern sedan får de andra gå ut, fast då klockan bara är 06 :)
För visst åker jag om jag får chansen att tävla, med eller utan hästskötare. Jag brukar ju klara mig alldeles utmärkt ensam då jag åker och tränar, varför ska jag inte klara det nu? I absolut värsta fall så får jag väl be en främling om hjälp. Det löser sig nog.
Elin är hos pappa i helgen, annars hade hon ju naturligtvis varit ett mycket lämpligt offer ;)

Ska upp och förbereda som om jag faktiskt står med i startfältet. Jag måste i vilket fall som helst tvätta Varres svans, Jag måste putsa lite på träns och sadel. Att jag lägger dit ett rent schabrak och rena vita lindor är ju inget tyngre arbetsmoment. Fläta manen på Varre går ganska snabbt. Mina kläder är ju redan klara, Varres pass, mitt gröna kort och licensen är ju färdigt... Lite extra hö... BoT-paddarna...
Jaja... :)

Jag ska dessutom se om jag kan koppla förbi elen till Mies hagar. Det lilla röda aggregatet som fn går med hjälp av ett bilbatteri räcker knappt runt i Varres och Kopias hage och då räcker det definitivt inte till Doris och Gulle heller.
Så jobba blir det. Måste ju dessutom hinna rida Varre idag. Hon har fått två dagars vila på raken vilket kanske inte är det mest optimala OM vi ska tävla i morgon. Här sitter jag i morgonrock och filosoferar. Ska nog anstränga mig lite så jag får någonting gjort idag :)

C U ♥

Håll tummarna!Tittade precis på startlistorna IGEN och jag är fortfarande bortlottad :(
Skikcade ett SMS till tävlingsledningen och meddelade att jag absolut fortfarande är intresserad av att rida i Södertälje på söndag. Fick som svar att "vi lägger er som är bortlottade i turordning. Men jag är nästan säker på att vi kommer att få in strykningar närmare helgen. Håll utkik! :)"

Så jag håller utkik nu och det gör även mina klubbkamrater som ska med på samma tävling :)
Håll tummarna för att jag kommer med...

Hade S-K-I-Tont i revbenet när jag skulle rida lektion igår. Jag glömde ta värktabletter innan jag åkte till stallet. Ändå stod jag med skåpet öppet, funderade på avd jag skulle ha, kom inte på det så då stängde dörren igen och jag for till stallet... Virrigt värre... Men det är väl så när man har så bråttom hela tiden. Skulle ju skynda mig upp och ta in hästarna. Ridningen gick väl sådär. Jag orkade inte sitta emot och ta förhållningar som jag borde. Fick inte riktigt samma känsla som igår.
Elin följde med och satt och frös under Varres täcke. men hon tycker att det har hänt massor sedan hon sist följde med mig och det är alltid kul att höra. För det har verkligen hänt massor, man ger sig bara inte riktigt tiden att tänka så. Lydnaden har det hänt massor med. Igår traskade hon bara rätt in i transporten då vi skulle till Nibble. Först fattade jag inte vad det var som hände, hon bara stod där. Så smidigt ska det alltid vara, men det är det sällan.


Hurrar idag för...

Yvonne som fyller sina 27år igen! :)

Stort grattis på födelsedagen!

Gamla bilder blir som nya ;)


Rebecca tisdag...

Hade en för mig tidig träning för Rebecca igår.
Jag måste säga att jag börjar fatta vad det här med ridning går ut på :)... Kan kanske tyckas aningens trögt- jag vet... Men vad jag försöker säga är att känslan börjar på att infinna sig. Jag kommer snabbare till ridning, sen om allt är perfekt är inte riktigt samma sak. Men jag känner förändringen i både mig och Varre. Jag orkar mer och längre. Sitta emot och hålla om och samtidigt koordinera både mig och pållan är faktiskt inte fullt lika jobbigt som det var för några veckor sedan. Men det är fortfarande jobbigt :). Jag känner att vi gör framsteg och det känns underbart!

Jag fortsätter att åka ensam på mina träningar och det fungerar förvånansvärt bra. Varre fick ett "knäppryck" i går då vi skulle åka till träningen. Jag såg verkligen att hon blev skräckslagen för något och hon kastade sig bakåt och sprang sedan åt sidan och naturligtvis halkade hon till. Men hon lugnar sig fort och jag belönar inte henne inte med klappar förrän hon faktiskt står där alldeles lugn. Då började vi om lugnt och försiktigt och vips så stod hon i trailern. Hon är inte helt omöjlig hon har bara extremt lätt för att jaga upp sig :) Det vill ju till att jag behåller mitt lugn annars blir det pannkaka.
Hem är det sällan några problem. Hon flemar lite sedan "rinner" hon in i trailern ;)

Fil:Savemee.jpg

Hästar kan förbättra luktsinnet ytterligare genom att sträcka överläppen uppåt och utåt, så kallat flema. Detta gör de bland annat för att förstärka doftintrycket om de känner en doft som de aldrig känt förut eller om något luktar väldigt intressant.
(Denna bild och text har jag lånat från Wikipedia)


Idag (onsdag) är det Rebeccaträning igen. Idag är det programträning/ridning som gäller. Även om jag inte står med på startlistorna på söndag så känns det nödvändigt för mig att rida igenom programmet. Jag måste ju börja sätta ihop alla delar till en helhet. Enl Rebecca, Dotty, Johanna, Jenny... :) så tror dom att jag kommer med ändå. Det brukar bli lite bortfall och om jag ringer och pressar på så kanske jag prioriteras att komma till start. Väder och vind brukar kunna avskräcka en del iaf.


Gullivers resa

Lös pålle idag igen!
Gulliver minglade ensam runt på gården då Sarah fann honom på väg mot deras lilla ponnysto...
Fy katten vad jobbigt det här är!
Jag har Rebeccaträning i kväll kl 18 sedan får jag se vad jag kan tänkas hinna ordna med. Måste på något sätt dra kabel från hagarna där allt bara rinner ut i backen. Isolera kablarna och koppla på dem mot våra hagar. Skotta undan snö och se till att hagarna har hel tråd. Hur i hela friden ska jag hinna med allt det här idag?

försöker ta en livlina, men det enda som jag får fatt i är eltråden... *suck*


Antiklimax

 Här går jag och laddar och laddar. Väntar och väntar på att startlistorna ska komma ut.
När väl detta sker ser jag till min (och även Annikas) stora förtvivlan att vi kommer inte att kräkas ihop för jag är nämligen bortlottad :(
Min första lokala start och jag är bortlottad. Det känns verkligen lite snöpligt måste jag säga.
Även om det är preliminära startlistor ända till på lördag och vad som helst kan hända, så har jag nu ställt in mig på att inte tävla i helgen. Nu skulle det bli enormt jobbigt att ställa om om det mot all förmodan skulle bli tävla av för min del. Jag har inte den rutinen att kunna ställa om igen på mindre än ett dygn.Nåja ... Mitt i denna besvikelse satt jag igår och anmälde till Vällingby istället och en månad till att förbereda oss på är väl inte helt att förakta ...

 

Snöoväder...

Jisses så kallt, blåsigt och insnöat det har varit idag...
Skulle ha fixat med hagarna men det klarade jag inte av.
Raoul däremot har fixat med trailern... Nu har han ordnat med kontakten så att det blir en sån här spiralkontakt mellan trailer och bil istället för en fast sladd. Han stod minsann ute och arbetade med att sätta dit en dosa på släpet och kopplade på alla sladdarna i detta ohyggliga oväder.


Detta medan jag oanandes satt och fikade med hembakt sockerkaka och kaffe i fikarummet i stallet. Inte utan att jag skäms en aning...

Emellie har varit och tävlat i Stäket med Kopia idag... Hon fick ett tidsfel i 1m-klassen. Men efteranmälde till 1.10 och det har tydligen gått superbra. Skönt att det gått bra men framförallt att de kom hem ordentligt. Vi (Lina och jag) avstyrde att åka till ridhus idag. Lina vågade inte köra och måste man inte ut och åka så ska man nog låta bli.
Nu står Raoul och pysslar med mat... Det luktar gudomligt gott. Det jag bidragit med i matlagningsväg är att skala några potatisar... Vet inte om det är OK egentligen, men han är så mycket duktigare än mig att laga mat. Ska nog joina honom vid spisen :)
PeaceVisset :)

Tulpanerna... Var bara tvungen att ta en bild av eländet innan de hamnade i soporna :D


dagar som gått...

Nu är det ett tag sedan jag sist gjorde ett inlägg. Der är aldrig riktigt meningen att det ska gå dagar mellan uppdateringar, men jag orkar inte. Jag prioriterar att sova på soffan helt enkelt :)

Nu ska vi se...
Onsdag .. Raoul hade fixat trailerns lysen, så nu fungerar den igen Underbart! Tack min Skatt ♥ . Rebeccaträning stod på schemat, kl 19.30 skulle jag vara framriden och klar. Träningen gick verkligen superbra, trots mitt onda "rävben".
Om jag förra onsdagen skrev att jag aldrig ridit Varre så fin någonsin, så skriver jag detsamma om denna senaste träningen. Rebecca avslutade lektionen med att säga att hon var imponerad över hur jag fick Varre att arbeta. Inte helt utan att man sträckte upp sig lite extra. Jag kände verkligen att hon kom igång med sina bakben ordentligt och hur lätt hon blev fram, hur svårt det blev att sitta i traven då jag fick enormt mycket rygg och sköt på med bakbenen, samtidigt som hon på ett annat sätt blev behagligare eftersom hon blev mer lyhörd. "den här formen vill jag se i Södertälje" hörde jag Rebecca säga...Synd att jag inte hade någon med mig som kunde ha filmat oss. Min nya vana trogen (kaxig va?! ;) ), åkte jag ensam till Nibble och ensam därifrån.
Det är rätt skönt att klara sig själv och inte behöva vara 2-3 personer som lastar.
Allt ger resultat. Om man aldrig åker någonstan, kan hästen heller aldrig vänja sig vid lastningen. Om jag aldrig lyckas få min häst eftergiven i ridningen kommer den heller aldrig att vara följsam på marken eller vice versa... Det är bara att inse att det är JAG som avgör skillnaden mellan att ha en olastbar häst eller en lättlastad häst.
Allt hänger ihop...

Torsdagen... Jösses ont i revbenet så jag trodde helt klart att jag skulle dö... Nästan inte sovit en blund under natten. Trött av förvirrig upp på morgonen och till jobbet. Men i all hast glömde jag visst ett specifikt klädesplagg, vilket jag inte upptäckte förrän framåt lunch. Det gav ett gott asgarv då jag häpen konstaterade för Agneta "att jag klädde mig själv i morse" glömde BH´n...
Tog en smärtsam, men kort ridtur på kvällen, i blåst och -7... Petade i mig Voltaren oh Ibumetin till sänggåendet för att få sova några timmar.

Fredag - fortfarande ont i revbenstrakten... Hade siktet inställt på att åka till Flen och hämta hem ytterligare ett lass med hö. Men väderprognosen varnar för 30-50cm snö och ett allmänt kaos så vi ställde in det. Dumt att utmana ödet. Det får bli en annan gång. Just för tillfället har jag hö så jag klarar ett tag. Varre fick vila, pysslade lite bara, vilket hon allt mer verkar uppskatta. Hon har blivit ett riktigt mysmonster :)

~~~~~~~~~~♥♥♥~~~~~~~~~~♥♥♥~~~~~~~~~~♥♥♥~~~~~~~~~~♥♥♥~~~~~~~~~~♥♥♥~~~~~~~~~~♥♥♥

Idag fortsätter snön att falla och det ser ut som om det blåser upp. Revbensont har jag ff :(
Klockan är nu 11.30 och jag har mina funderingar på att sakta röra mig mot stallet. Har lite pyssel att göra. Gulliver är den som nu smiter ur hagen och står och jollrar med allt han kommer över utanför hagen. Måste kapa lite grenar som går in i trådarna och sedan koppla på Gulle och Doris hage på den lilla strömkälla vi har till Varre och Kopia. Hoppas att aggregatet orkar med all denna tråd. Dags att sätta lite fart om det ska hända någonting idag. Elin har sovit hos Zandra i natt så jag bör väl samla ihop henne också.

 


glömsk...

Gud så irriterande... Hade planen inställd på att vara på jobbet kl 7. Har massor att göra och måste gå tidigt för att ta in hästarna.... Men vad ligger då kvar på jobbet? JO, nycklarna till jobbet förståss...  Hade inte en tanke på nycklarna förrän jag hade dragit på mig stövlarna och satt på mig jackan. Nåja, jag får ju ett par minuter med uppdatering istället :)

Trotsade mitt revben och red. Men det kändes inte så farligt. Det kändes mindre att sitta ner och arbeta Varre i trav än att rida lätt, det är mysko. Men det har väl med magmuskulturen att göra gissar jag.
Red inte så länge till Fågelnäs och vände. Ett par vänstergalopper och ett par högergalopper, öppnor och lite skänkelvikning i trav, det var vad vi hann med på den korta rundan.
Det är rätt skönt att rida ensam ibland. Man behöver inte anspassa sin ridning efter andra och jag har en häst som lyssnar bättre på mig.

Idag är det Rebeccaträning kl 19.30. Känner mig sådär laddad med tanke på mitt revben, men det ska nog gå bra. Nu ska jag börja bege mig till jobbet.

CU ♥

Måndags-update

Igår hade jag "vår" revisor hos mig som gick igenom allt utom lagret eftersom det fortfarande felar. Arbetet och revisionen gick riktigt bra.

Bytte mitt intag mot Emellies utsläpp vilket var en väldigt bra lösning då jag inte kom ifrån jobbet förrän kl 17.30.
Stannade till på Granngården och köpte mat till pållarna. Provade att rida, men revbenet kändes lite obehagligt så det blev inte långa stunden. Kvällsfodrade åt Lotta och åkte hem.En herre-jösses-söndag...

Uppe med tuppen. Idag skulle vi till syster-yster och hämta hö.
Hästtransporetn kunde vi glömma. Raoul fick aldrig igång elen i den. Sladdarna hade visst ramlat ur sina infästningar i självaste kontakten. Ett kopplingsschema gjorde ju absolut ingen skilllnad då färgerna på sladdarna i trailern inte alls överensstämde med detta schema. Åkte till macken och hyrde ett gigantiskt släp. Väl förankrade i säkhetsselen styrde vi kosan till Flen. Kl 9 satt vi i bilen.

Lastade in 70 höbalar, fikade, hälsade på hästar och hundar innan vi åkte hem.

Skadade ett av revbenen då jag helt osmidigt skulle rida Varre barbacka i fredags. Det kändes inte så allvarligt just då även om jag känt av att jag slagit i det. Men herrejässes vad ont det började göra efter att jag burit några höbalar och då veta att de ska av släpet hemma och lastas in på skullen... hujujjj...

Några bilder av hökånkande blev det inte, inte heller på fikat... Men här kommer iaf de utlovade bilderna på odjurena ;)Emmy!Lucky (helt galen i snödrivan då husse skottade snö)


Lady, den nu 30-åriga damen som har mycket på sitt samvete... Hon är den främsta orsaken till vår ponny Gulliver, som senare blev orsak till min Varre :)


Mor och son (Chaconne och Quick-Step)
Chaconne ägs av Annika. Q-S och Lady är syrrans pållar.Nu är jag lite trött och seg efter allt åkande. Hann bara hem och äta en bit vid 19-tiden för att sedan sätt mig och köra hela den långa vägen ut till Färentuna och hämta Elin hos sin pappa. Bytte utsläpp med Emellie i morgonbitti så nu ska jag faktiskt lägga mig och sova gott.


Fredag em/kväll... healing och barbackaritt...

Denna helg har Elin pappahelg och hon blev hämtad på em...

Båda pållarna att fixa, men jag tycker att det går ganska snabbt numer. Jag har fått in ett arbetstempo som känns rätt ok.

Igår (fredag) då jag fixat allt det praktiska med mat, mockning och vatten stod jag och borstade på Varre då Lottas "gubbe" Bosse(? ...om jag minns rätt) kom och strök med händerna över Varre. Han började att klappa henne vid halsen och följde sedan hela hennes överlinje... jag tänkte att har ett väldigt lugnt sätt att röra vid främmande hästar... Då bosse kännt på Varre ett tag berättade Lotta att han har "heeling"... Min första tanke var att.. "ja,ja! känn på du" ... Jag har alltid haft en känsla av "hokuspokus" när man talar om haeling... Kanske för att jag själv aldrig fått uppleva det...

Jag gav honom iaf utrymmet att känna igenom pållan min. Jag menar det skadar ju inte... men ganska snart såg jag att det började att "hoppa" i muskultauren i ryggen, bara genom att han höll sin hand på ett ställe. Varre började gäspa och tugga och hon blev alldeles skummig på tungan. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro om det här med healing... Muskulaturen efter hans händer var nästintill glödheta... Är det verkligt eller inte? Kan musklerna i skanken bli varma av att bara få händerna lagda på sig. Kan man få höger bakben att vibrera om man bara lägger handen över en punkt någonstans vid korset på vänster sida?... jag är fortfarande skeptisk till begreppet healing... Det betyder ju läkande... Men eftersom Varre blev så enormt avslappnad måste det ju ha hänt någonting... Någonting gjorde han ju. Det är alldeles uppenbart.
Han höll väl på i gott och väl en timme och efteråt skulle Emellie och jag ut och rida.
  Jag beslutade mig för att det fick bli en barabackaritt. Något som jag normalt sett aldrig gör. Jag tycker det känns så hemskt obalanserat, vingligt och osäkert... För mig alltså... men man ska ju testa sina gränser. Jag har bara ridit barbacka på Varre en gång tidigare och det var drygt ett år sedan, med Vonne och Paullina och då bara i lite skritt och trav... Igår blev det alla gångarter... Bära eller brista tänkte jag och fattade galopp... Nu varade inte galoppen så länge då jag fattade den i slutet av uppförsbacken, men det blev kanske någonstans 50-100m :)
Rätt behagligt, mycket behagligare än skritt...
Ont i fram...... Ni som vet hur Varres manke ser ut förstår vad jag menar :) Men idag känns det inte alls, tack o lov :)

 


♥ Freeeedaaaag!! :)

Finns det en skönare känsla när man är fullkomligt färdig än att veta att "jag är ledig i morgon"???
Veckan har rusat vansinnigt fort och jag har förvisso lite gran kvar innan jag kan säga att jag i hamn med veckans arbete. Men jag är på god väg... Det känns trots allt lite mer optimistiskt idag än i går kväll.

Läste igenom mina inlägg i en av mina extremt korta kaffepauser... Det är verkligen DÅLIGT med bilduppdateringar ... Bara en massa tråkig text.. Är det någon som över huvudtaget orkar ta igenom det jag skriver? Nåja, kanske kan få till det med bilder i helgen... Kanske ett par bilder på Syster-ysters pållar om inte annat :). Vi ska åka ner och hämta en kärra med hö som Manne lyckades förhandla fram åt mig. Hyra lasbil tycker Raoul blir för dyrt för först ska man betala för att  hyra den, sedan kostar det per antal körda mil och naturligtvis bensin. Det blir enl hans uträkningar billigare att åka och hämta hö med egen bil och släp även om man måste åka 3 ggr... Varför är det så dyrt med lastbilshyra??? Nackdelen är ju att det tar då 2 timmar till Flen och 2 timmar hem och sedan gånga det 3 vändor... well, well...

Åter till arbete... snart är det ju lunch :)
Ciao

Världens längsta dag???

ÅåHh -HujUhhh.... Grymt trött... Har gnuggat geniknölarna och försökt reda ut vår lagerdiff tillsammans med en IT-revisor... Det tar rätt hårt på koncentration och orken trots att man bara sitter still... Vi gav upp kl 19.30 och då hade vi suttit sedan kl13.30 med uppehåll för kaffe kl 16.

Jag vill verkligen inte jobba kvar till nästa inventering...Den får de f-n sköta om själva. De som mest förespråkar ordning och reda i lagerreskontran är de som minst förstår vad det rör sig om och de är också de som fullständigt skiter i allt de säger att alla andra ska rätta sig efter. Rätt märkligt med tanke på att de är de som äger den lilla butiken. Men det kan jag säga ... Vore det inte för att personalen hejdade alla impulsinköpen och förespråkar att det är BRA att vi säljer slut på varor, så skulle vi bygga lager så in i bengen och ingen ha ett jobb kvar eftersom det inte skulle finnas utrymme att betala ut lönerna. Om jag säger att vi har ett lager på ca 7 miljoner kr och om man leker med tanken att man ska omsätta sitt lager 6 gånger ( en generell beräkningsregel) så skulle det innebära att vi BORDE ha en omsättning på 42 miljoner kronor... Jag kan säga att under fg år (så omsatte vi inte ens hälften av detta... Men vi drunknar i varor... inte så konstigt att kassan är rätt skral...
Att sedan den ena av Knoll och Tott, B1 eller B2 (vad jag nu ska kalla dem) envist hävdar att det absolut INTE går att ha missat att inventera varor för 1,5- 1,7 miljoner... När IT-revisorn och jag påtagligt kan VISA att artiklar som vid inventering satts till "0" faktiskt har försålts efter inventeringen, vilket innebär att man i lagerreskontran plockar ut varor som inte finns registrerade... Jag blir så frustrerad av Knoll(?), Tott(?)'s svammel att jag slutar att lyssnar på vad han har att säga... Inte min bästa egenskap, jag vet...  Nog om detta skitjobb med inventeringsfelen, men omkring detta har dagen kretsat och jag har inte fått rida, jag har inte ens fått vara i stallet och nu har jag stallabstinens trots att jag är så vansinnigt trött. Jag får råda bot på det imorgon :)
Nattis!

Vad var det Stampes pappa brukade säga????"Kan man inte säga någonting rart så säg ingenting alls"


nålar i hästen

Varre fick akupunktur och värmebehandling, lite "knixande och knäckande" och stretch av bakben idag då Rebecca dök upp för behandling.

Rebecca tycker att Varre har musklat sig fint sedan hon började med att ta sig an henne (och mig). Tokigt vore det ju annars... Hon är ju även vår instruktör ;)

Orkar inte uppdatera mer än så här. Ska upp i ottan för att fodra och släppa ut hästar. Måste bara leta rätt på ett elaggregat till eltrådarna i hagen, enl Emellie är det lilla röda vi haft tidgare spårlöst borta... Någon som tagit det? Märkligt är det iaf... I morgon blie det dessutom övertid så IT-revisorn kommer och ska leta galenheter i lagret tillsammans med mig...
Sov sött!

Malins taggiga lilla vän...

... heter Peppar... Visst är hon sööööt! :)

(Afrikans pygméigelkott)


Tisdagsträning för Rebecca...

 ... och minsann... Det var MIN tur idag :)
Jag ska inte vara dum och klaga över att jag inte fick rida förra tisdagen. Jag kan inte bara prioritera min egen ridning... och kanske det gjorde Varre gott att få en vecka med lite lugnare träning med bara uteridning på travbanan och runt "slingan".

Igår blev det galopparbete. Uj! så svårt det var att vara tydlig i mina hjälper och att få in tajming då vi skulle rida ur 15m volten, snett igenom och länga sprången. Eller bara fortsätta rakt fram. Hon är hur fin som helst i volterna (då vi väl fick rätt galopp ;)) men jag "glömmer bort" att behålla kontrollen, göra förhållningar och vara tydlig då vi rider ur dem. Hon blir så stark och vill bara dra på och jag förkommer henne inte som jag ska. Det gick mycket bättre då jag blev medveten om vari problemet låg, tänka att man inte förstår det själv? Det är detta jag måste jobba vidare på och det MYCKET!!! Men vips så var det som om hon fattade vad jag ville få ut av övningen och hon blev verkligen jättefin till slutet av lektionen.

Av hennes ojämnhet kunde Rebecca inte så någonting. Märkligt! Men Rebecca kommer till oss ändå idag.
Det skadar inte att få henne genomgången så här några veckor innan tävlingsdebuten (på lokal nivå) :)

Galopperna är hennes bästa gångart fn... Kanske inte så mycket stegmässigt som taktmässigt och jag kommer bättre till ridning. Efter galopperna så är hon mycket mer behaglig och bärig att rida i samtliga gångarter.
Läste någonstans att en del hästar värmer upp bäst med galopparbete, medan andra gör det i skritt och en del i trav. Det verkar iaf stämma in på Varre.

Hur som helst är jag mycket nöjd med gårdagens träning. Varre verkade också rätt nöjd efter detta pass. Innan vi styrde kosan hemåt stod vi och mös tillsammans på parkeringen utanför ridhuset. Då jag strök med händerna över hennes ögon, sänkte hon huvudet och tryckte in det i mina händer, det var nog hemskt skönt :)

Hemma-hemma var jag inte förrän 22.15.

Rebecca är inbokad

Det var ju inte så svårt... I morgon är det ridlektion för intstruktören Rebecca kl. 20 då får hon ju också se hur hon rör sig... På onsdag kl. 16.30 är det Equiterapeuten Rebecca som gäller. 250kr +ridhushyra i morgon och 500 för behandling på onsdag. Så undrar jag vart alla slantarna tar vägen ;)
Jag jagar dessutom hö nu med ljus och lykta... Hoppas på att Manne kan få fram ett bra pris på hö... Tyvärr blir det inga mängder att tala om men det blir det det blir...

Nu är det  iallafall hemgång...
CU!

Tidigare orosmoln på himlen...

... Känt lite oro över Varre de senaste dagarna... Inte direkt halt men hon har känts aningens knackig emellanåt. Jag har inte veöat skriva något om det då det känns som ett ont omen. Har burit ångesten ensam och kännt frustration och rastlöshet. Kanske därför jag inte kunnat sova på mornarna? Jag bad Emellie visa mig Varre för hand idag och då jag såg att det är hennes tidigare ojämnhet som kommit tillbaka. Hon haltar inte men har ett lite knyckigt sätt då hon lyfter sitt vänstra bakben. Inte så konstigt om hon sträckt sig, så som hon och Kopia verkligen härjar i hagen. Enligt Sandra är slidestop och enbenta piruetter då de busar i den djupa snön... Nu ska jag be Rebecca sätta lite nålar och känna igenom ryggen (i omvänd ordning ;)) Hoppas att det går lika lätt att korrigera som sist :)... Det måste vara så...

Men det kändes inte så hopplöst idag då jag fick se henne röra sig i dagsljus och jag slapp springa utan kunde kika på hur hon rörde sig.

Red idag och hon kändes bättre och jämnare än i fredags. Jag har masserat med linnement och strechat henne försiktigt. Lagt Back On Track på alla 4a. hittade inte det ljusbruna innetäcket som jag har kardborreband i så jag kunde inte lägga på ryggvärmaren. Men det finns ju här nånstans så det är bara att leta vidare.

Nu är det åter till Morden i Midsomer :) Sedan är det natti-natti...

Trötter...

Skulle ha sovmorgon, men kan inte sova. Har massor av tankar som flyger genom skallen.

Denna helg har mamma och pappa varit hos oss.
Jag har hjälpt henne med att komma igång med bloggandet inför sin 3 veckor långa resa till Kenya tillsammans med sin syster.
 Min kusin och hans fru är i Kenya för att adoptera ett barn. En bestämmelse som landet har vid adoption är att man måste bo kvar i landet i några månader.

Tanken är iaf att mamma ska använda bloggen för att skriva om sin resa och lägga upp massvis av bilder. Så det har vi fokuserat på. Allt mellan Elin och mina stallvistelser och våldgästning hemma hos Malin och Svante. Vi har varit lite nyfikna på Malins lilla igelkottsfröken som fick namnet Peppar. 
Peppar var verkligen jättesöt. Men hon låg bara och sov. och var skapligt irriterad över att inte få vara lämnad ifred. Tog några bilder, men de blev verkligen inte bra... Bara en massa piggar :) Ska man ta bilder på igelkottsfröken får det bli efter mörkrets inbrott då hon tassar runt i lägenheten. Ja, vi får se om Elin kan få med sig några bra bilder som jag kan få visa här.

Nu är även Raoul vaken och håller på att plocka ur diskmaskinen. Jag ska nog hjälp till :)

 


I dag...

Fick jag och Emellie sällskap av Vonne på ridturen. Vonne fick låna Sandras Pepci. Det var hemskt länge sedan som jag red med Vonne och jag har verkligen saknat hennes sällskap. Doris blev halt veckan innan jul och har sedan dess inte ridits pga av det. Vonne tog Doris till vetten för precis en vecka sedan och behandlade henne. Vi hoppas att hon snart är värsta piggelinen ialla benen och kan hänga med på ridturerna igen.

Som omväxling denna vinter så har det snöat idag... Ovädret kommer precis lagom så att jag ska pulsa genom hög och blöt snö -igen, då jag ska släppa ut pållarna i morgon bitti... Samma visa förra veckan och då kom det såna mängder att jag hade nysnö upp till knäna då jag pulsade upp till hagarna.

Nu tänkte jag lägga mig och plugga lite dressyrprogram innan jag somnar. Behöver skönhetssömnen mina vänner... Ska ju upp innan tuppen vaknat i morgon.

Sov Gott!


Tisdagsträning 2febr

Börjar bli lite fattiga rubriker nu :)

Igår var det Rebeccaträning igen... Elin ville så gärna rida lektion och då hon inte gjort det på väldigt länge så höll jag med om att det faktiskt var hennes tur. Jag hade förståss önskat att jag fått rida lektion idag (onsdag) istället, men Rebecca var upptagen på annat håll och hon kunde inte säga hur lång tid det skulle ta. Jag får vackert vänta till nästa vecka. Då måste jag få rida, helst både tisdag OCH onsdag, men det är ont om tider så jag får se vad hon säger om det.

Elin och Gulliver var iaf riktigt duktiga. Hade kameran med mig, men jag blev så fokuserad på hennes ridning att jag helt glömde av att filma något... Typiskt! Har en kort, kort videosnutt precis innan lektionen tog slut.
Det blev lite skänkelvikningar och förvänd galopp i serpentinbågar. Elin var så taggad på att visa galoppbyten som hon tragglat sedan hon sist red för Rebecca, men det blev det inget av. Problemet med de förvända galopperna är att få dem stabila då pållen numer gärna byter galopp då bågen byter håll. Men det är bara för Elin att kämpa vidare :)

Gården håller på med en omfattande fasadrenovering av stallet och har iom det har de fått göra lite markförstärkningar där vi parkerar våra trailers. Men precis framför vår trailer har de skapat ett gigantiskt gupp, naturligtvis med högsta punkt vid handsken. Jag fick dra trailern för hand så den kom så snett att jag kunde backa emot den. Det var riktigt slitigt med den snövall som dessutom skapats sedan vi sist var ute och åkte.
  Upptäckte att det är ett brått i elkabeln på trailern. Lagade den temporärt med lite gaffatejp och fick bort blinkningarna. Men jag behöver göra en mer omfattande lagning. Undrar om jag ensam kan fixa det???

Ingen ridning för mig. Jag enbart med som "BoB" (Bär och Betalar) ;)
Fixa och dona med allt som vanligt och kvällsfodrade istället för Sandra. Hemma-hemma var vi ca 20.30...

RSS 2.0