Bollnäs!!! Bollnäs!!!! Bollnäs!!! ♥

Bollnäs!!!
Yes!!! Team Hanna VANN!!!!Kan inte låta bli... Denna sång ger mig gåshud

Vilket fantastiskt väder!

 Med en pigg drullepålla idag.
Red slingan tillsammans med Vonne på Doris och Elin på Gulle. Vackert väder och dagsljus med solen som bländade och värmde en aning. Rent underbart!
 Idag fick Varre gå med Pelham, vilket var en rasande tur. Krumbuktade i högergalopperna, mötte bussen efter "rakan" och Varre fick som vanligt stora skälvan, det mest otäcka är faktiskt de djupa diken som går precis mellan den lilla grusvägen och åkern då hon börja på att hoppa åt sidan och vända för att fly, hon förstår ju inte bättre men jag tycker det känns lite läskigt. Hon lyckades trampa sig på höger framben precis ovanför kronranden.Resten av ridturen var iaf trevlig även om det var "guppigt" :) . Red ner till Sandviken och tog den långa klätterbacken på vägen hem.

Elin är på väg till Åkersberga till en kompis som fyller år. Raoul ska köra Oscar till mamma.
Det kommer en gudomlig doft från köket och jag är i vanlig ordning vrålhungrig.

Körslagets final i kväll på 4:an kl. 20
Missa inte det!

Heja Hanna!!

Bilden blev tagen av misstag under dagens ridtur, men det blev inte så illa ändå :)Jag och Elin (bilden tagen av Vonne)Jag o Vonne (bilden tagen av Elin)På återseende!
//Anna


Fredagsstressen...Varre skulle få massage kl 16...

Skulle sitta med ÅR fö 2007/2008 hela dagen.. och det gjode jag minsann... Lite ringrostig eftersom jag inte gör detta dagligen. Men envishet är nog lite av ett karaktärsdag :) ... DET SKA GÅ!!!  Hmmm... till saken hör att jag blev inte riktigt klar iaf ...Det tar tid när man måste "lära om" varje år elle iaf återuppdatera sig varje år... Måste träna på några fler under under pågående år.
Var på jobbet vid 7.20 och kl 15.55 rusade jag hals över huvud hem (nästan småjoggade dessa 675m ), ringer Vonne och säger att jag är på väg, ringer Elin och säger att hon gör bäst i att vara hemma om 3 minuter och jag inser att jag har extremt taskig kondis, ska jobba på den vid tillfälle. Bilen startar inte, knycker Raouls bilnycklar, sätter i batteriladdaren i "den blå faran" och åker till stallet. När jag kommer upp vid 16.20 har Mia redan börjat massagen och hållt på i ca 15minuter... Vad ska jag göra utan Vonne och Zandra? mina räddande änglar!

Lite Ricketts-skvaller blir det alltid när Mia kommer, vilket vi är sååå tacksamma för :)... Nu senast berättade hon om Johns nya träningsteknik... En ehh... "docka" som han inhandlat på "nätet" och som han använder då han har hästar som bockar och lever rövare eller som bara ska användas vid invänjning av unghästar... Denna "docka" slipper iaf frysa och över den förvånade munnen har hon en halsduk... Vi skrattade så vi höll på att dö då Mia berättade detta... Dockan fick tydligen punktering redan första dagen men det löste han med att fylla henne med stoppning och då blev hon ju dessutom lite tyngre... Jag bara MÅSTE få se denna skapelse.

Ingen ridning, eftersom Varre fick massage. Hon hade lite muskelknutor på bröstmuskulaturen som Mia löste upp. Jäklar i min lilla låda vad förbannad Varre blev på sin omgivning, då Mia började massera denna ömma muskel. Det är tydligen inte alls ovanligt att de blir lite ömma och hårda i just den muskulaturen, sadelgjorden ligger ju där... Denna muskel kan även bidra till att utlösa sadeltvång (om den är inflammerad hård och öm), men jag antar att det finns lika många teorier omking detta som det finns hästägare :)
Nästa massagetid tror jag blev den 6/3 kl 17 för Varre, måste kolla upp det.Mia masserar Varre...

Hemma kl 19 efter att ha handlat lite...
Middag, vin, slummer i soffan... ja det blev en helt vanlig fredagskväll :)
Raoul fixar middagen - som vanligt... Jag är väldigt bortskämd, men klagar inte :)Tunnt skuren kassler med god CremeFraishe- (stavas det så?) sås tillagat i ugnen.
tillbehör: sallad
Hungran (dvs jag) hann natuligtvis äta upp nästan hela portionen innan bilden togs.

Soffpotatis 1

Soffpotatis 2

Bara lite bilder...

Jobbat, ridit, ätit, tittat på TV, bloggning pågår och snart  ska jag slänga mig in i duschen innan John Blund slänger allt grus han har i mina ögon... men innan detta inträffar vill jag dela med mig av lite bilder...


Bilderna tagna av SysterYster... Min 40-årsdag och dagen efter... Pållarna såklart
Skimmeln ä Diddi och den bruna med stjärn är Doris.. Gulle o Varre är fuxarna :)
Hagarna snustorra och tråkiga för pållarna, men trots det längtar jag grymt till sommaren...
(Rullatorn... den gick jag med för dryga 2 år sedan... gjorde mig lite illa då jag ramlade av...
Tack-o-lov... endast rtgbilder av resultatet :))

 
Genomblöt Vonne i augusti. Vi blev helt överraskade av regnet...


Familjens riktiga livsnjutare, Ada


Varre och jag efter en mycket lyckad kurs för John Ricketts den 26okt 2008.
Bilden tagen av Vonne


Dagens bild... Hujeda mig...  hahaha...


Ja, se det snöar...

hoppas att det får ligga ett tag nu. Men det är väl tveksamt. Termometern i bilen visade att det var 0,5°C... Vilket inte bådar gott för att det ska ligga kvar.
Töväder, kyla och sedan halka igen är väl vad vi har att förvänta oss *deprimerande*

Släppte ut hästarna i morse, men var så besynnerligt trött att det tog vansinnigt med tid. Var inte på jobbet förrän vid 8.20, men då var jag ju iofs hem och åt frukost först.
Ska jobba undan väldans massa "måsten". Lönerapportering till FORA bla. Jag måste smita från jobbet lite tidigare i morgon eftersom Mia kommer och masserar Varre kl 16.

ciao!

onsdag kvällning och en ängel ♥ ↔

Japp då har vi lastat hö och halm. Det blev inte riktigt som vi beställt då Lages andra lastbil hamnat på verkstad.
Nåja
Vi fördelade det han kunde få med sig systerligt. Nytt lass kommer i slutet av nästa vecka. Hoppas att vi får samma uppslutning då som vi hade idag.
Tack min älskade make, son och bonusson som hjälpte till att bära och räkna. PÖSS på Er!

Tänkte först låta bli att rida men Jenny fick mig på andra tankar. Tre ekipage blev vi på volten. Alla supernöjda med ridningen. Jag måste verkligen säga att Varre är som en switchknapp... antingen är det av och då funkar absolut ingenting eller så är hon på och då bara sitter det där. Så gott som alla avsaktningar satt som en "smeck" iaf i dom där jag var balanserad. Hon var förvånansvärt mjuk och följsam en riktig fröjd att sitta på idag, till skillnad från igår då jag på allvar trodde att hon var besatt av djävulen ;)... Men inte idag den lilla ängeln...

Ojsanhoppsan... Utsläppet i morgon igen... Dags att sova och drömma sött...

God Natt!


Höleverans onsdag 28 januari

Hej mina stallisar som läser detta...

Hö/halm kommer i kväll ca kl. 18.

CU!

Svår svält i Täby

jaoo så måste det vara... Pizza och kebab bestod familjenmiddagen av... helt sjukt osunt idag!

Skulle ha gått från jobbet kl 16, men med ett stort och varmt tack till tekniken, datorer och annat fanskap kom jag därifrån kl 17. Ni kan inte ana vilka färdigheter man måste ha som ekonomiansvarig... Låssmed, datatekniker, gärna programmerare, illustratör, brevdruva, telefonist , vaktmästare, lärare och ja just det ja... ekonom... 

Zandra var den lilla raringen som fick se till att Gulle fick nya dojsingar på fötterna kl 16.
Elin hemma idag också, men ville till vilket pris som helst följa med till stallet, hon saknade Gulliver.
Red slingan tillsammans med Sandra och Boki.
Skulle haft kvällsfodringen men det var så mycket folk kvar i stallet som fullkomligt slogs över vem som skulle få fodra hästarna istället för mig... Ville inte delta i kriget så jag åkte hem :D
Oj... nu ska jag snart upp igen för att släppa ut dom små monstren. Dags att dra ner rullgardinen.
Bye!


Jag kan inte släppa gårdagens program riktigt

Se mitt tidigare inlägg.

Sjukdomen Dede lider av heter "Human Papilloma Virus (HPV)" (enl .länken nedan)
Kunde hitta exakt översättning till Svenska någonstans.
Länken nedan handlar om Dede och är skriven på Engelska.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1569156/Tree-man-'who-grew-roots'-may-be-cured.html

SÅ trött...

... att jag inte orkade skriva ngt igår. Kom hem från stallet vid 21-tiden och då åt jag middag. Elin hemma och var sjuk så jag hade båda pållarna och måste hinna rida.

Somnade till i soffan, men vaknade till ett program som handlade om en mycket ovanlig sjukdom. Titeln de hade valt till programmet var "Hälften människa, hälften träd". Hur som helst var det tankar som ledde mig till Pocahontas och det talande trädet, fast inte med samma mystik och romantik.
Rätt läskigt, eller vad tycker du?

 

Söndag igen...

...och jobb imorgon :(

Stallmöte idag kl 10 som gick riktigt snabbt. Vilket överraskade oss alla som deltog :)

Fixade iordning hästarna och bytte box på Gulliver. Zandra och Vonne hjälpte mig att få ordning på allt. Zandra hade "julgransplunding" med Varre och Gulles julpynt... Stort jättetack! :) Fast det blir ju lite naket förståss, nä allt pyntet ä borta.
Åkte till Hööks... Jooo... Madde, idag igen :)
Både Vonne och jag är snart utan Glucosamin så därför tog vi denna tripp. Men det var tyvärr helt slut på hyllorna och nästa sändning kommer in tis el tor.
Intaget idag istället för Madde.
 Åkte från stallet vid 16.30 och tillbringade sedan 3 timmar i bilen. Hämtade Elin och Katarina hos Elins pappa på Färingsö. Körde hem Katarina till Åkersberga.
Och nu händer det inte så mycket mer... Sov gott!


Sprid detta vidare....

I ett mail från min syster idag.  Jag vill lägga ut detta här för att hjälpa Neo att komma hem till sin matte igen...

Uppmaning till ALLA veterinärer och Sveriges Poliskår:
Scanna ALLA hundar oavsett om de har öronmärkning eller ej, det kan faktiskt vara märkning nr 2... Har polisen i Täby en Scanner? Ringer på åndag och kolla detta.
 
Hoppas att hon hittar sin voffe snart...

Så här såg mailet ut:

Hej,

På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö.
Han är en rottweilerhane på 6 månader.
Svart med bruna tecken, chippad.
 
Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar,
och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig.
 
Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma
till den som har honom, snälla lämna honom
tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka.

Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen
kommer du belönas generöst. Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka.

SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på.
Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten,
lappar överallt där jag bor osv.

 
Therese Perlman
070-4164073
Tillgänglig 24 timmar om dygnet
ektp@hotmail.com
 
Kontaka mig eller
 polisen på 11414


Körslagets semifinal

... Yes!! den pågår för fullt!!! Just nu paus och Lottodragning.
Team Erik är GRYMMA!!!  Men jag har svårt att bestämma mig för om Team Hanna eller Team Erik är min vinnande favorit... Återgår till vinet ett tag... "If I am" :)

"nu kör vi"

Allt för vanliga ord på min abetsplats, vad säger dom egentligen? att vi inte inte kör? eller att de behöver en chaufför, eftersom de själva inte verkar ha ens körkortstillstånd?
...High five!?! - jo, eller hur...  Men det var iaf vad de vill ville höra våra chefer. Detta bortsett från mig, då min tjänst föblir vad den alltid varit... Fast med högre belastning. Jag får inte ta hjälp av Malin längre som faktiskt varit väldigt effektiv med att sortera alla papper som bildas på en ekonomifunktion. Hon har dessutom tillsammans med en annan tjej, varit de två som ensamma inventerat hela företagets lager inför bokslut  både 2006/2007 och 2007/2008. Men nu så är det slut med det. Hur de kommer att sköta detta med inventering till sommaren, vet bara gudarna, men jag ska då inte göra det.
Nu ska man inte tro att jag är emot förändringar. Jag jobbar och gör förändingar dagligen, jag kräver förändringar, utan förändingar stannar utvecklingen. Men om man på allvar tror att alla ä lata och belägger dem med mer arbete komme detta enbart att resultera i att de bränne ut folket. Jag har tex aldrig någonsin tidigare jobbat så hårt som jag har gjort dessa snart 5 åren. Det är tur man har hästarna iaf, de är verkligen en fristad att vara i stallet.

Varre hade tydligen varit smått galen vid intaget.
Frustat och blåst upp sig, med "värsta hingstnacken" sa Zandra, sedan gjorde hon tydligen skolorna ovan mark. Man undrar ju vad som hänt minutrarna precis innan. Hon har varit så himla skötsam den sista tiden, men inte helt utan arbete kan jag säga. Nu kan man faktiskt få henne att gå förbi lastbilar utan att hon flyr.
Mycket av detta flyktbeteende fick vi nog bukt med på John-kusen i oktober. Jag ska skiva ner lite av de teorier som han arbeta efter, vid ett annat tillfälle. Just nu okar jag inte. Men jag längtar till nästa kurs om han nu ska ha några fler.

Fabbe hade inomhuscup i fotboll igår kväll och Raoul hade lite pyssel med sekretariat och de var inte hemma föän efter kl 23, men då sov jag redan i soffan :)

Ny kategori bland mina inlägg... Ordspråk :)

Det finns så många roliga och dråpliga ordspråk som passar in i vardagen... Har du något ordspråk som du känner skulle passa här lämna ett avtryck bland kommentarer. jag "publiserar" dem mer än gärna. Skriv gärna om ett sammanhang där du velat använda det eller rent av använt det. Det blir mer levande så...

OK jag börjar :)

"Den som alltid vet bäst, lär sig aldrig något"

Syftar till en av mina chefer som tror att jag hjälper till att lösa problem bara för att jag ska skriva någon på näsan. "Han" som kan allt...

Värderingar

Hårda ord idag, men jag känner att jag måste få det ur mig... orkar du inte läsa rekomenderar jag dig att sluta här...

Fick det absolut sista för att göra lönerna klara av " Mr H" 16.55 ("Mr M" hade lämnat sitt sista baa någa minuter innan).. "de e timing de"  *not*.. Jag ska ju sluta kl 17... Men icke.. Kom ifrån kontoret vi 17.30. Slaskade i väg deras löner eftersom de var de sista...

Jag har ju inte betald övertid. Men är det för sakens skull ändå ok att jag får stanna på övertid för att andra inte lämnar det de ska i tid? Jag menar så här; att jag planerar mitt arbete så att jag klarar de deadlines som förväntas av mig på utsatt tid inom ramen för det som kallas ordinarie arbetstid. Jag har i min tur satt ramar till övriga att lämna ifrån sig material så att jag ska kunna sköta mina åtaganden. Om jag inte får detta i god tid innan min deadline innebär det att jag;
1. får vänta för att bli klar
2. Arbeta övertid för att kunna bli klar i tid

Jag åker inte hem och sover mitt på dagen för att jag är trött. Jag ringer inte och säger "min kropp sa åt mig att inte gå ur sängen kl 07".  Jag låter inte som om jag ska dö när jag är lite förkyld. Jag lägger inte ansvaret på andra för att jag inte hinner ta lunch och sedan ska ha hjälp för att han inte hinner med administrationen, jag menar karln har ju personalansvar och är VD, vad tror han?

Vad tycker ni?
Är inte min tid värd  lika mycket som din? eller din som min? eller som någon annans för den delen?
Skriv gärna en kommentar.
Ha en trevlig kväll

Snööö

... Blir inte riktigt klok på vädret...
Måste bara få säga det...

Nu har jag fått in alla tidrapporter och de är attesterade!  *wow*
NU ska jag göra de löner som ska vara utbetalda i morgon...
CU!

Vet inte vad man ska säga...

.. men här händer det grejor. På jobbet alltså...
Ingen fick sparken idag iaf... Men stOOOOra förändringar sker... Många fler rapporteringsverktyg, vilket i sig är bra, bara man man vet hur de ska tillämpas och vad man kan utläsa av dom. De ska ju hjälpa och inte stjälpa. Jag vill inte påstå att gossarna har förmågan att klara detta... Men även det får tiden utvisa.
Ångrar så vansinnigt nu att jag inte var intresserad av tjänsten i Hammarby Sjöstad... Men, men man kan inte köra bil genom att kika i backspegeln... Jag gjorde iaf ett medvetet val och det kommer säkert andra erbjudanden. Kanske inte idag, men det kommer nog. Det är ju inte så att jag aktivt söker nytt jobb, men dyker det upp något så kan jag ju alltid jämföra det med det jag har.

Datorn hemma håller på att packa ihop. Jag måste få tag i en ny innan allt brakar ihop som för ett par år sedan... Hade inte riktigt tänkt och lägga en massa slantar på en dator nu :(

Isgata när jag släppte ut hästarna i morse och trots denna urläckra accessoar (stallbroddarna :)) så for benen åt alla håll och kanter.

Nu ska jag snart få in alla tidrapporter av M som jag skulle haft i början av månaden, inte så konstigt att jag inte kunnat göra några löner ännu... detta på tal om att rapportera... *grymtar*

Mycket jobbsnack nu... Ledsen för det...

Bye, bye!

 

Onsdag och Ellis födelsedag ~♥~

*Pust*


  • Avstämn. Löner och kontrolluppgifterna för 2008 är klara.
  • Uppdateringen av löneprogrammet är klart
  • Uppdatering av journaler är klara

Detta har tagit hela min dag i anspråk. Känns smått löjligt att allt ska ta sådan tid.


Enl. min 2do-lista idag hade jag som plan att följande också skulle vara klart:


Löner januari (Lönerna ska ju bara vara utbetalda på fredag, men det är lugnt, jag hinner :))

Kundinbetalningar

Påminnelse och inkassohantering kunder

Skicka lev.bet

ÅR 2007/2008


Känns som en fantasi att allt detta skulle vara klart idag, hur tänkte jag egentligen?

Nåväl... Man hinner det man hinner.

Det är trots allt viktigt att det blir rätt. Det jag inte hinner idag får jag vackert göra i morgon. Just nu känns det inte som någon idé att börja med något nytt för då tar det tid innan jag kommer härifrån. Elin är stalledig idag så jag har båda hästarna.


Ellinor fyller 12 år idag! Stort grattis till  ♥ "lillan" ♥.
525 kronor fattigare till fömån för Romme Alpin

.... japp! Det kostar det för att Elin ska åka lite skidor på en kulle i Borlänge. Men då är allt med; skidor, buss, liftkort och lunch, inte så farligt ändå...Nu är det bokat och betalt, sen får dom själva se till att de får roligt tillsammans.
Bokade även resten av hö/halmbeställningen av Lage idag, för leverans nästa vecka. Måste bara komma ihåg att ringa honom imorgon igen, hur det nu ska gå till. Men Vonne kanske påminner mig(?) som hon brukar :)
Jag hade stalltjänst idag... Toktrött och vädret var iaf bara skit.... Men Elin var duktig och red slingan tilsammans med Sandra.

 Och se...Jag hittade toker i stallet idag (Madde)...

(galopp)Sandra


"Toker"
Tack Rosie för mailet...

... jag skrattade så jag höll på att dö...
Måste få dela med mig till er som inte sett denna tidigare
Jag ska nog söka till Idol ändå :D

Mycket nöje!detta väder...

Visst är det gräsligt! Och det absolut värsta är att det finns ingenting jag kan göra åt det.
först apkallt, ngt varmare, snö, "blidväder", kallt, lite varmare igen, snö igen (men bara ett tunnt lager) och svinhalka...
  Höll på att stå på öronen i morse när jag gick upp med Teckla och Pippi till hagen. Detta gräsligt knöggliga (frusen lera) som frusit och tinat frusit igen och sedan snö på detta. Fötterna far under kroppen som bollen i en flippermaskin. Till det ska man hålla reda på två hästar och en höpåse och vara bara aaaaningens småstressad och lite lätt irriterad (dock inte på hästarna måste jag tillägga)... Nåja... på jobbet nu och det är som vanligt... bOOOOOring!
Bye,bye...


Förresten...

......jag blev inte så mycket piggare under resten av dagen :D

Trevlig kväll!

  


Utslängd...

Japp... fast inte så allvarligt som det låter...

Elin hade planerat att två kompisar skulle följa med henne till stallet och rida...
Vad som hon mer hade planerat var att jag skulle bara ta in hästarna och sedan åka ifrån stallet... Jag FICK  INTE vara kvar i stallet...

Nåja... jag skulle iaf på styrelsemöte till Nibble så i väntan på att klockan skulle bli 18 hittade jag Tinka och Dotty i grannstallet (som skulle på samma möte) drack lite kaffe och fick en pratstund innan mötet började.

Avhandlade lite om vår stundande Fältävlanstävling på Runsten som ska gå av stapeln i maj... Det är mycket att tänka på vill jag lova och jag som saknar erfarenhet känner att jag nästan inte kan bidra med nåt annat än glada tillrop...

Tinka, tävlingsansvarig


Dotty klarar av redovisningen
Men bilden blev inge vidare.. Jag gör ett nytt försök på den fonten vid ett annat tillfälle :)

Kom hem och fick äntligen lite mat i magen... Hungran :)
God morgon!

Eller bara morgon... den måste ju inte vara god...
För allas skull som inte vill vara med på bild och tycker att de ser för hemska ut... Ta en titt...
Detta är jag idag på morgonen ;-)
Inte alls pigg och med skitdålig upplösning på kameran, men ändå...


Gulliver ♥

Här har Ni Gulliver, våran ponny... Han har hittills inte fått någon närmare presentation...

Gulliver är en korsningsponny (kat d), utan stam. Han är född 1998 och har varit i vår ägo sedan  den 17 december 2005.
Han såg ut som en liten Islänning då han landade hos oss på Rydbo. 

Lite bilder från första dagen...

Bilder fr 2006, se vad liten Elin är...

 
Rydbo, juli 2006
 
Rydbo, juli 2006 
Bogesund, dec 2006

Bogesund dec 2006

2007


Flen, april 2007

Flen, april 2007

Flen, april 2007
Roo Gård. Bild tagen av Martina Riesel
Elin och Gulliver.
Knep sin första placering (9:a) på Roo Gård 2007

2008


Elin och Gulliver på terrängträning på Runsten för Lena Bredenberg 12/6

(tyvärr blåste det mycket denna dag och det är mitt hår som är strecket mitt i bilden :(
Synd på en annars bra bild.

Kort efter denna träning skadade sig Gulliver i hagen och blev sjukskiven hela sommaren  och en bit in på hösten. Halt på höger bak. Exakt var hältan satt blev aldrig klara över, trots 3 besök till ATG i Täby  med 3 ultraljud och säkert 25 rtgbilder... men rätt var det var så var det ingen hälta längre. Hästar är märkliga djur ... Igångsättning och Elin hann precis kommit igång med hoppningen igen så skadade han sig i hagen igen. Denna gång på vä bak...  Anledningen till denna hälta är förmodligen Varre, så nu få de inte gå tillsammans länge. Gulliver delar hage med Diddi. Varre  delar hage med Doris. Nu hoppas vi på att det är lugnt i hagarna...

Boxbilder på Gulliver 2009/januari


 


## Söndag del 2 ## besök hos Paulina & Dilba

Fantasilös rubrik... Hemskt ledsen!

Äntligen kom vi i väg!
Vonne, Zandra,  jag och Elin hälsade på Paulina och Dilba.
Jättefin (turbo)ponny. Full rulle i rihuset då vi dök upp :)
Det är lite si och så med bilderna men de få duga, bildena jag tog i ridhuset blev INTE bra :(

Hoppas att vi ses snart igen!
Ta "tokan" och kom till oss på Rydbo så tar vi en långtur till Bogesund...
~ We miss U! ~

Visst är hon söt lilla Dilba!

Elin o Dilba
Elin och Dilba

Dilba o Paulina


Paulinas mamma... Ja just det ja... Vi fikade också :) (hon kommer att hata mig för denna bild)


Zandra, Vonne och Paulina...Vi fikar fortfarande


Elin

# söndag # del 1

Jahupp... redan söndag...  helgen är slut :(
Fast egentligen inte...
Idag har jag planer på att åka och hälsa på Paulina och hennes ponny Dilba. Jag ska lyssna med Vonne om hon har lust och tid att följa med. 
Hade utsläpp av pållarna på morgonen. Hade alarmet ställt på kl 8. Men när telefonen ringde körde jag armbågen i sidan på Raoul innan jag förstod att det var min tur att gå upp...Var så vansinnigt trött att jag inte kom i väg förrän 8.30. Väl uppe i stallet var redan Eja, Mickan och Caroline där. Mickans första kommentar då hon såg mig var "oj, du ser tött ut".  Man kan lita på att barn säger sanningen :)

Släppte ut pållarna och gav dem sitt haghö, sopade hela stallgången och åkte hem för att äta frukost.
Paulina ringde och sa att hon är i stallet från kl 12 och 3 timmar framåt... 
Nu ska vi åka till Täbban och köpa ny mobil till Raoul då den packade ihop i går em.
.....fortsättning följer....

Lördag kväll...

Har precis kommit hem efter att ha kvällsfodrat. Som sällskap hade jag Malin (som övningskörde) och Svante.

Nu är jag mest upprörd tror jag...
Körslaget är slut och ut åkteTeam Wells och kvar är Team Magnus(?!)
Team Magnus borde åkt ut för 2 veckor sedan.

Ska vara lite social nu...


Probs...

StOOOOra problem med uppdateringen av bloggen sedan i går kväll... *grrrr*

... den 16:e...

Såååå ... vad har hänt idag???
Hmmm.. ingenting utöver det vanliga.
Ja, jag är ledsen, men det är så här mitt liv ser ut. Inte särskilt spännande och utsvävande men jag letar å andra sidan inte spänning och orkar inte vara utsvävande. Det är så här jag valt att leva och jag är rätt nöjd med det livet

Måndagar: SKA (enl. mitt eget schema)  börja arbetet 07 .. Vanligt sedvanligt arbete till kl 15.30, (med 30 min lunch) då jag måste sluta. Jag har intaget av pållarna.
Tisdagar: Utsläpp av pållarna. Börjar jobba kl 08.. Jobbar och sliter till kl 17 och sedan pållarna igen hemma omkr kl 20-20.30
Onsdagar: VILL börja kl 07 för att kunna smita omkring kl 16. Till pållarna på em/kvällen och hemma omkr kl 19.30-20
Torsdagar: Utsäpp av pållarna. Börjar jobba kl 08...Bör sluta omkr kl 17, vilket jag verkligen försöker.Till pållarna igen, hemma till ca 20-20.30
Fredagar: Försöker vekligen vara på jobbet kl07, men Gud vet hur trött jag är. Tidigare start på morgonen för att kunna göra helg ngt tidigare... Upp till stallet och fixa hästarna och hemma vid 20
Lördag = Jag ansvarar för utsläpp eller intag.
Söndag = samma som lördagen, bortsett från att den går betydligt mycket snabbare och är mer ångestladdad eftersom det är arbetsdag i morgon...

denna fredag började jag jobba kl 7.30, men kom inte därifrån förrän kl 17.10. Men idag tog vi iaf lunch ordentligt. Stackars Jeanette som fick ta lunchvakten...

Beställde hö och halm av Lage för leverans någon dag i vecka 5.

Upp till stallet, red på volten ca 45min. Skitkallt! -9°C så det blev inget betungande arbete. Jag inbillar mig att det inte är så vidare värst bra att arbeta hårt när det är så kallt.

Jakob kom hem på besök. Men nu vill han han komma hem igen på heltid. Det fungerar tydligen inget vidare med flickvännen.
Han börjar plugga på måndag, skolstaten blev senarelagd med en vecka.


Varre har rimfrost i skägget :)

Nytt schema på våra ut och intag av pållarna from v3 2009

Japp.. så här ser det nya schemat ut.
6 veckors rullande schema.


Klicka  på bilden så blir det läsbart :)

Nu blir det reklamfilm

Hehehe... Nu blir det lite "skräp".
Någon som hinner med att se de bleka och feta ben som han har nerstoppade i sandalerna?


Malin...

...kom hem idag! Äntligen! 
Kändes skönt. Har saknat henne jättemycket.
Hon har ju inte varit bortrest, annat än att hon bott hos sin Svante.

Jag kommer väl inte att få behålla henne henne särskilt länge denna gång heller. Men kanske i helgen iaf...


Malin & Svante 30 juli 2008


Har lite tråkigt... märks det? ;-)

Grimaser!

Har du nåon rolig bild på pållen som grimaserar? Skicka ett mail  till anna@40fier.com och lämna med en liten text.


~ Valpar ~

Pratade precis med Syster-Yster, Sara, som har fått  8 st valpar i natt....  Ja, alltså inte Sara, utan hennes hund "Emy" :-) Hon fick 4 bebisar av var sort. Väntar med spänning på lite bilder.

Emy är en Golder Retriver som är underbart go. Pris på utställning har hon också.
Kenneln som Emy kommer ifrån heter Teacher´s och ligger centralt i självaste Flen.
Stort GRATTIS till hela gänget!    ♥

Bara jobb, jobb och jobb...

Onsdag 14 januari
Så förbaskat trött idag. Helt ofattbart! Klockan ringde 6.00 och jag snoozade i 2 vändor. Gick upp och började göra mig i ordning. Men jag satte på mig morgonrocken och la mig på soffan, satte timern på 5 minuter OM jag skulle råka somna...
Tanken från första början var att jag skulle vara kl 7 jobbet, men ack det gick ju bara inte.
Gick mina 675m till jobbet och var där till halv 8. Inte så pjåkigt ändå :-)
Beställde lunch, en avocadosallad , som skulle vara klar för avhämtning efter 15minuter. Då jag kommer och ska hämta den så säger han bara att avocadon var så dåliga att dom fick kasta dom. Ok, tog en Ceasarsallad istället och jag skulle inte behöva vänta så länge... Medan jag står där och väntar (och väntar...) så kommer helt plötsligt min avocadosallad med salami ist för skinka, precis som jag hade beställt den... Märkligt! Jag frågade om de hade hittat avocado nu och försökte mig på ett litet leende. Då säger han att det var en annan beställning och sköt  "min" avocadosallad åt sidan... Försökte förtvivlat få fram att den var faktiskt min, precis som jag beställt den, men det gick inte hem.
Jag kunde inte annat än bara stå med munnen vidöppen i förvåning och fortsätta vänta på min ceasar.

Hjälpte M på jobbet med att få över sina bilder ur kameran. Jag säger bara det... Jag är som den värsta datornörden på jobbet, vilket egentligen inte säger så mycket om mina kunskaper som om deras okunskap :-) (elakt sagt...visst, jag vet men det är sådan jag är)...
Bestämde mig att gå hem när klockan var 16.45 men kom inte i väg förrän klockan blev 17.10 (sååå förvånande).
Upp till stallet och tog Varre på en  mycket stillsam tur på ridvolten i ca 30min. lite öppna och sluta och halter och då givetvis igångsättningar. Madde longerade Tequlia så jag var inte ensam...
Elin red en tur med Ellie till "tanterna" och kom tillbaka straxt efter 20. Hjälpte Åsa medkvällsfodringen och åkte hem.
Fick ett MMS från Jeanette på jobbet att julklappen hon fick av mig nu kom till användning. (se bilden). Go och snäll som jag är kan jag inte låta bli att lägga den här  
 SÖTA VA!!!
           Jeanette          &         Agneta

Fick ett samtal om ett jobberbjudande idag... men vi får se... Rapport om detta kommer längre fram, jag menar om det var något för mig eller inte.
Nu ska jag nog sova på soffan:-)

Dina sinnen...

Här är en jättekul grej som Elin visade mig...

Instruktion.
Du måste ha ett par hörlurar -utan hörlurar förvinner hela effekten av det du ska få vara med om (bara så att du vet!)
Se till att du inte blir störd av någon eller av andra bakgrundsljud.
När du tryckt igång uppspelningen; BLUNDA och häng med!

Förstör inte det roliga genom att lyssna utan lurar först

Slutet är bäst!


Idag...20:e dag Knut (13januari)

...har varit hemma... men inte ledig... Hmm... Är det bra eller dåligt?

Hade utsläpp av pållarna så jag åkte en omväg upp till stallet och var där ca 8.20 Mötte Madde på Tequlia på en morgonrunda innan jobbet. Istallet fanns, förutom de hästar jag ska släppa ut, även Sonia och Sandra.
Sonia och jag tvättade kisses öra som fått en lite inektion (Sonia höll i och jag tvättade)

Anledningen till dagens..eh.. ledighet var att distriktsveterinären skulle komma ut för vaccination och raspning av tänder.
Vi fick ett postivt omdömme av Distr. Vet. Hans Bernhardsson för det snabba och effektiva system Vonne och jag hade lagt upp.

Först Pippi, sedan Varre och Doris. Pepci och Boki som även skulle få tänderna fixade. Sist kom Galliano från grannstallet och fick sin spruta...

Jag började om med "grunden" igen på Varre. Det saknas nämligen ett ifyllt år i Vaccinationskortet. Jag vet att det är gjort tidigare, men det räcker inte om man tvungt måste visa det vid ngt tillfälle (som tex vid externa träningar första gången man är med eller om jag skulle vilja vara med på ngn liten tävlingnågon gång)


Visste Pippi att det skulle bli spruta idag? Så här såg hon ut innan Jag borstade av det värsta :-)
under all denna lera finns en jättesöt liten "travarflicka"

Pippis ben o täcke... ujujuj...


...Vonnes leriga fötter.... med spånblandning... Bästa gå-bort-skorna :-)
Bästa
Boki får sina tänder kikade på.... (Sandra,Boki och Hans)

~ 12 januari ~

... Hu jeda mig!  på jobbet kl 07 för att städerskan skulle komma in... Tog lunch kl 12:15 som varade i 30 minuter. Slutade 15:40. Jag har intaget av  pållarna på måndagar så det blir till att stressa lite. Red slingan på en extremt tittig och pigg häst (det brukar ju hänga ihop :-)) tillsammans med Vonne på Doris och Didden som handhäst.
Lite mys på stallgången med Elin.... Mjaaa.. efter lite övertalning :-)

Kvällsfodrade och åkte hem. Somnade gott i soffan till ngt program som jag inte riktigt minns vad det var, innan Raoul knuffade på mig o sa att det är bättre att gå och lägga sig... Höll väl egentligen med, men gruffade väl något mindre trevligt.Söndag 11 januari

Vad är det som egentligen händer på söndagar? Från att ha varit helg så är det plötsligt dagen innan arbetsveckan börjar igen. Söndagar är sällan njutbara, de är mer deprimerande. Framförallt då man hade önskat hinna lite mer än det man faktiskt hann med under helgen. Tid är verkligen en bristvara.

Denna söndag har bara sprungit förbi känns det som. Mamma och pappa på besök, vilket alltid är roligt. Upp till stallet och ta hand om Gulle och Varre.  Träffade Vonne i något som kändes som en nanosekund, vi har inte setts på hela helgen. Landade hemma i en timme innan jag skulle åka och hämta Elin i Stenhamra idag...
Stannade till på City Gross, kollade in vad de hade kvar av deras gamla hästsortiment, vilket inte var så mycket.
Köpte två hästtidningar som jag bara längar efter att få ta med mig till sängs och läsa innan jag somnar.
Hmmm.... köpte även resårband till det sadelskydd jag oxå ska påbörja idag hade jag tänkt... som en sann tidsoptimist,  med tanke på att klockan nu är 22.20 Jag kan fortfarande hinna lite av varje. Om jag bara ritar av mönstret till sadelskyddet, då har jag iaf börjat :-)Ja just ja...  Ska ju skrapa den trisslott jag köpte i torsdags och totalt glömt av...
Ska jag hinna allt detta är det lika bra att sluta med detta :-)
Ciao!


Horsemanship...Ranger är en Mustang som under Kittys Laumans träning blivit en helt fantastisk häst. Det finns en hel serie. så man kan följa utbildningen av Ranger vecka för vecka. Nedan den första dagen med kontakt och tillvänjningen med människan. 
10 veckor senare har han utvecklats så här mycket! Imponerande...


Ica reklamen...

... har gjort det igen! Den är fantastisk.
Kan inte låta bli att lägga den här.


~~~Löööördag~~~

Upp i ottan kändes det som. Jag var obeskrivligt trött i morse. Kravlade mig ur sängen och fick i mig lite frukost innan jag åkte till stallet och släppte ut pållarna.

Skyndade mig hem och röjde på Malins rum. Mamma och pappa hade ju lovat att komma förbi innan de skulle till moster Rigmors 70-årsuppvaktning. Mamma, pappa och Gun-Britt dök upp vid 14-tiden. Körde "gänget" till Sollentuna och träffade mer släkt. Moster Ingegärd, som f.ö. fyller år idag... Grattis! Morbror Karl-Erik och fru Berit. Berit fyller också år idag... Grattis! och... var det Daniel eller Mikael som var med? Hur som helst, vem det nu än var av tvillingarna, så är det iaf en av alla mina kusiner :)

Släppte greppet om gänget, handlade och åkte hem igen.

Raoul skämmer bort mig... Lagar både god och nyttig mat. Idag kyckling med kokta morötter och sockerärtor, vatten för mig till maten eftersom jag ska chaufför lite senare igen. 

Knäpper på TVn och finner Körslaget i full gång. Raoul ♥, stackarn, lagar laxpaj och här sitter jag...(9/1) Nu så...

...har jag fått till det...  med en personlig "header"... Det finns ju massor man kan göra. Detta är bara början :-)
Bilden på Varians som ligger till vänster i "huvudet" är tagen av Sara (Varians tidigare ägare) jag fullkomligt älskar den bilden. Bilden i mitten är en närgången bild på Gulliver (Gulle) ... och till höger - återigen Varians - våren 2008, denna bild är tagen av Yvonne Lindell...

Eftersom jag lagt ner mycket krut på bloggens utseende orkar jag inte skriva så mycket mer idag heller. Mycket att kontrollera och jag ha så många andra tokerier i min

Skulle ha tagit en ridtur med Vonne o Doris, men Doris verkade inte helt fräsch så vi stod över.
Elin hos pappa så jag har båda Pållarna hela helgen.
Bedtime!!

Hmm...

Satt i går kväll och hade tråkigt. Skulle försöka designa  bloggen lite, men det gick åt skogen (kan man säga), fastän jag hade desighjälpsmallen brevid mig. Satt till kl 23 och tittade på TV samtidigt :-) Kanske därför som det inte gick något vidare. Men skam den som ger sig... Jag ska ta upp kampen i kväll igen om jag inte hinner somna i soffan.
Det är iaf fredag idag!!!

Resultatet för december skulle vara klart kl 12 idag, men så duktig som jag är...  är det redan klart!!! :-)
Jag bara måste få skriva det...

"bara jobbar o jobbar"

Onsdag den 7 januari 2009


Då var det saltgruvan igen. Jullovet är över och allt måste tyvärr återgå till sin tidigare form. Visst låter det trist?

  Robban på jobbet håller på att sluta snusa. Stackarn, han är helt ut gängorna. Kan inte sova eller koncentrera sig. Men jag lovar att han kan dricka kaffe. Är det så konstigt om han är skakis och lättirriterad... Lillen. Hoppas att han klarar sig nu då han varit snusfri i en vecka.

Håller som bäst på att få ihop siffrorna för december. Ett månadsbokslut ska vara klart på fredag kl 12. Tur ändå att jag var in o jobbade i måndags även om det var halvdag. Det har hunnit samla på sig några högar medan jag borta.

Gick (som att promenera) till jobbet idag. Det tog mig hela 7 minuter (hade tidtagaruret igång) att gå dessa 675 meter som enligt Eniro ska ta 8 minuter...Jag har med andra ord varit ute och gått i 21minuter idag vilket gör ca 2km (en sträcka fick jag skjuts). Jooo, det är faktiskt sant! Jag har alltid tagit bilen till jobbet... om-ifall-att jag skulle behöva den akut mitt på dagen. Vilket sällan, för att inte säga; aldrig inträffat.


Vilodag för Pållarna idag. Tack o lov behöver även de vila ibland. Jag har ont i mina ben.

Tittar just nu på 4:an ett program som handlar om anorexi. Väldigt intressant så jag ska kika färdigt.

God kväll!


13dagen

Började rart med morgonfodring och utsläpp av Pållarna.
Hem och åt frukost tog sedan med Raoul upp till stallet för att byta till dubbdäcken på släpet.

Lastade in Varre och åkte till Eva i Dyvik.
   Det är lite tråkigt att Eva och jag inte ses så ofta numer, men hon har fullt upp med sitt och sina hästar och jag med mitt och mina hästar (fast hon har ju några fler :-))Trots att det inte är mer än ca 3 mil mellan Dyvik och Täby så räcker inte tiden riktigt till.

Att lasta in Varre och åka till Eva är mer ett svepskäl att få åka och hälsa på än det är avsedd träning.
Premiär i den "nya dessyrsadeln" var det också (köpte den begagnad av en tjej i Norrköping, bara några dagar innan jul)
Av Eva fick jag tips och ideer och tillbaka lite självförtroende i ridningen, inte för att hon är instruktör men  hon har mycket erfarenhet av många olika hästar och typer, gamla och unga.
Eva tycker för övrigt att Varre blivit mycket finare än sist hon såg henne. Att hon musklat på sig lite mer, hon har byggt upp rumpen. Det var skönt att höra eftersom det är kring detta jag försökt lägga all träning. Det är så lätt att få för sig att hon blivit starkare bara för att jag själv vill det så väl.
Det är skönt att få bekräftelse att allt slit man lagt ner verkligen lönar sig, även om det tar lång tid. Det ger en ny gnista till orken att fortsätta.

Naturligtvis inte en enda bild av dagens begivenheter... Men det blir fler tillfällen...

Ett år har gått... väldigt fort!

5/1

Var faktiskt och jobbade igår. Jag skulle egentligen varit ledig men jag vet ju, vis av erfarenheten, att det blir bara värre arbete för mig att komma i kapp om jag är borta för länge. Halv arbetsdag då det var Trettondedagsafton. Startade kl8 och la benen på ryggen kl 13. jag fick iaf ihop 5 timmar utan lunch. "bara jobbar o jobbar"...


För precis ett år sedan (5/1) kom Varre in i våra liv! Jag säger våra eftersom Raoul i allra högsta grad fått känna hur det är med två hästar i familjen. Jag är ju aldrig hemma...


Här är lite kort på Varre för ca ett år sedan...

                      
Korten är tagna i stallet på Söderby, Bogesund,
hos Louise och Tomas...


Fy vad kallt ...

Kan bara inte låta bli...Vonne väl instoppad i lager-på-lager-på-lager... :-)
Man tager vad man haver (som Kajsa Varg sa) En röd benlinda som skydd för öron o hals när det är -13 grader. Men ut och rida skulle vi. Knappt rörliga av alla kläderna vi har på oss skulle vi upp och rida på volten. Enkla cavaletti för att pållarna måste röra sig efter gårdagens långtur. Jag kan säga att vi höll inte på så länge.

På bilden nedan; Jag och Varre (bilden tagen av Vonne)

Brrrrr....


Lördag 3 januari 2009...

... Idag red vi till Bogesund. Sandra visade oss en runda som jag aldrig ridit förut. Den ska vara jättemysig att rida sommartid då det är sandvägar man rider på. Vonne på Doris (som vanligt), Zandra på Pepci och Sandra på Boki och jag på Varre.

En ridtur på 3 timmar där jag efter ca halvtid lyckades att ramla av... Boki tvärnitade och vi låg nog aningens för nära, för Pepci slog på bomsen han också och vips stod även Varre stilla. Jag höll på att byta häst till Boki innan Varre flyttade sig och jag satt på backen bland alla dessa ben... Men inga människo-ben brutna och hästarna såg ut att vara ok så det var bara att sitta upp och fortsätta.

Man frågar sig varför man inte gör dessa långturer oftare, de är underbara.

Här är lite bilder på hemvägen. Mobil-bilder i vanlig ordning :-)Ryggarna på Z-S-andra   Vonne & Doris          Jag & Varre              

 Nu sitter Raoul och jag och kollar  körslaget. Har precis lyssnat till Magnus och Boråskören med en låt av Pink... En svår låt som i mitt tycke inte lät ngt vidare i original med Pink och den lät definitivt inte bra i detta framförande.

Lagaylias gäng gjorde bra ifrån sig. Men Team Erik var skitgrymma!


En fråga bara... Vem i hela världen väljer de kläder stackars lilla Gry ska ha på sig?

Det ser inte bra ut! Brösten får inte plats och resten är som en glittrig ballong.
Har Gry ingenting att säga till om klädvalet?

Synd på klädvalen eftersom hon är ganska söt...
Snart är det Wallander...
Ha en trevlig kväll!


fredag 2 januari 2009

Tänk! Jag är fortfarande ledig. Har förvisso haft madrömmar om jobbet i natt, men jag tänker inte åka dit för att kolla om de var sanndrömmar eller inte. Det blir jag väl varse så småningom.

Jag fick iaf en sovmorgon som sträckte sig ända fram till kl 9.

Ingen morgonfodring och inget utsläpp av hästar på morgonen... Skönt att bara få slappa på morgonen.


Red ut med Vonne som hade Leja(vovven) med. Mötte brandbilar och ambulans efter "rakan" (som går precis jämte Vaxholmsvägen),utan ljud men med ljus. Det är alltid lite läskigt när man möter denna kår, inte för att vi satt på hästryggen även om Varre blev orolig, utan för att man börjar fundera på vad som hänt och vem.


Vi fick iaf en härlig tur ner till Sandviken. Men Leja måste haft på känn att det var "sista natten med gänget", varenda gång Vonne fattade galopp med Doris, blev hon som förryckt...


Nyårsdagen, torsdag 1 januari 2009.

Gott Nytt År alla vänner!
Hoppas att Ni, precis som vi, hade ett trevligt Nyårsfirande...


Jag hann aldrig uppdatera gårdagens afton något mer. Tiden gick på tok för fort. Vi skulle vara borta kl. 19 och hästarna var ogjorda.


De små lökpajena med getost...Mmmmm... så goooda! Blev riktigt lyckade och det fattas bara annat eftersom jag bara gjorde den karamelliserade löken och Raoul resten.


Mumsigt goda!
Efterrätten blev också mycket lyckad. Jag har ju lite chokladmani.  

         Yvonne hade gjort jättegod helstekt oxfilé som är skuren i jättetunna skivor och lagd i en marinad, till detta fick vi en supergod potatisgratäng och sallad. Jack påpekade att vi aldrig tog en bild på hur fint upplagt det var :-(


En mycket trevli kväll som blev natt. Körde Wii Fitness-test och enl detta har  jag kropp och kondis som en 44-åring... Hmmm... dags att göra något åt detta med kondition och alla onyttigheter... Jag är ju ute och rör mig varenda dag. Jag rider, bär vatten, mockar och går med hästar till o från hagar, men det räcker tydligen inte...

     Jag kan inte förstå att tiden går så fort. När vi framåt 02-tiden ville få tag i en taxi och åka hem, fanns det inte en taxi i hela Norrort, Jag tror att Raoul ringde varenda taxibolag som finns i Stockholm. Är det inte rätt konstigt att ALLA bilar finns inne i stan? Hänvisade blev vi  till de kommunala färdmedlen mao...Nattbuss 699 från Vaxholm skulle gå ifrån Rydbokorset kl 03.24, men var väl ca 10 minute försenad. Vi var hemma kl 04. Vaknade kl 05 och mådde urdåligt och låg på badumsgolvet i en timme. Tro för allt i världen inte att jag var fyllsjuk, för de mängderna hade jag inte druckit. Vaknade av att klockan ringde vid 8, upp till stallet och släppa ut hästar. Gjorde allt till Varre men red inte, ska ju upp en vända till och det är trevligare att rida med sällskap.
Hämtade Elin vi 11-tiden. Hon fick sova kvar. Hon hade aldrig orkat med att gå dessa ca 3,5km, hon var ju lite smårisig. Nu ska jag ta en liten tupplur på en timme.


RSS 2.0