God morgon lördag...

Blev såklart solo igår kväll... Inte vill väl en snart 21 år gammal son sitta hemma och hålla sin mamma i sällskap. Fast det lät ändå som om han trodde att jag skulle få det tråkigt och attd et bekymrade honom en aning.

Men jag hade det rätt ok... Somnade som vanligt till Morden i Midsomer efter att ha ätit pasta med kantareller och druckigt 1,5 glas vin... Så förutsägbar!

I går köpte jag ett nytt bett till Varrebuset. Ett tredelat Globus, med fasta ringar. På rekomendation av Rebecca gick jag ner en storlek i längd. Vi får se hur det känns efter att jag ridit på det ett tag. Jag tycker nämligen inte att jag känner någon större skillnad på om jag har ett vanligt tvådelat eller tredelat. det jag däremot känner skilland på är tjockleken. Jag tycker att hon känns mer lugn i munnen av ett något tjockare bett, som att det ligger mer stilla.

Nu äter jag frukost. Kaffet är väl nästan kallt, men det gör inte så mycket det är bara en eller två munnar kvar.
Upp och släppa ut hästarna och fixa o dona. Hem till hundarna och sedan tillbaka till stallet och rida... kanske, kanske,  kanske åker jag till Eva om hon har tid och det inte har hänt någonting utöver det "vanliga". Avlägger rapport senare

I em ska jag sedan hämta Elin hos Pappa så jag får räkna med nästan 2 timmar i bilen. Senare till kvällen ska vi hinna till Sandras inflyttningskalas... Bråda tider så nu behöver jag sätta fart :)
CU ♥

Astapasta :)...

0-4a7cc508beb326a2f11e3e13a7300005.png

Astapasta :)


Klarakluck :)...

-ac5e1c54867314334830bf64e334ae0.png

Klarakluck :)


härliga färger...

7e06b54f9ee37004dbaf9b31039a83b2.png

härliga färger på dagens promenad. (Klara & Asta)


Var blev sovmorgonen av???

Vaknade supertidigt först av att Jakob stövlade in och skulle ha frukost vid 06-tiden, han slamrade runt i köket en stund innan han gav sig iväg och det blev tyst. denna tystnad varade inte särskilt länge. Hörde en bekant alarmsignal från en mobil. Förts fattade jag inte vad det var, när jag sedan förstod att det var Raouls gamla mobil (han köpte en ny innan han åkte till afrika) var jag ju tvungen att leta rätt på den. Upp, in i köket rotade runt i en låda och fann den, precis då den tystnade. Fine tänkte jag och kröp tillbaka ner i sängen... Men Icke! Det dröjde inte länge förrän den ringde igen. Upp igen drog ur det förbannade batteriet, tillbaka ner i sängen. Men vid det laget var jag redan så pigg att det inte gick att somna om. dessutom började Klara att hosta lite... Det är tamejfan lögn i helvete att få en sovmorgon i det här huset... Lagom irriterad låg jag iaf kvar och tänkte en hel massa på nästan allt man kan komma på... Om vi skulle flytta, hur skulle vi vilja bo då? Skulle en gård på landet vara vår grej?... Tveksam om det skulle gå. När Raoul åker till afrika så blir ju jag ensam helt och hållet, med allt vad en gård innebär. Ett är iaf säkert, jag tror att det är dags att flytta från huset där vi bor nu, eller så måste vi renovera. jag klarar det inte ensam och jag vet då ingen som är så motvilligt inställd på att göra något åt huset där vi bor som min man. Vi skulle egentligen bo i en hyreslägenhet, minimalt med eget arbete.

Om en liten stund försöka få kontakt med Elin, som i sin tur får kontakta Sussi, som ska rida Gulle idag. Jag tror inte att hon vet att han ska skos idag kl 16. Det vore ju rätt förargligt om han var ute och reds då Hasse kommer.


Kikade in på en hemsida jag hittade en länk om på klubbens hemsida.
www.dressyrstallet.com

Som adressen säger har de riktat in sig på dressyr.
Men jag hittad detta... Tänk att man bara orkar lägga ner energi på att skapa en egen fuxserie, det är helt otroligt ;) Visst är det snyggt, men ärligt talat, skulle du köpa detta (förmodligen skitdyra) set bara för att din häst är fux?"Eskadrons fina fuxkollektion är skräddarsytt för fuxar. Stalltäcke, schabrak, transportskydd och benlindor i skön harmoni"

Visst, jag håller med om att det inte alltid är så snygga färger man har att välja mellan då man har en fux. Men blått fungerar, vitt fungerar (dock oerhört opraktiskt) grönt i alla nyanser, beige (som på bilden dock opraktiskt).
Jag hajar det där med benlindor och schabrak i matchande färger, så vill jag själv ha det då jag tränar. Jag vill trots allt att pållan och jag ska lite prydliga ut. Men spelar det roll vad transportskydden har för färg? Ett stalltäcke som matchar transportskydden... Hur tänkte man där? :)... Är vi hästmännsikor så simpla att det går att ta fram i princip vad som helst för att skapa ett behov man inte visste man hade?

Vad blir nästa???... Ett skimmelset... Inte direkt nödvändigt då en skimmel kan ha på sig vilka färger som helst...
Men det går säkert att skapa ett behov... precis som då man tog fram skimmelshampoo... Säg den hästägare till en skimmel som inte har skimmelshampoo.. Men det finns även för fuxar och svarta hästar så de är i gott sällskap.

Men vad hände med Galltvål, Yes (Fairy är samma diskmedel som Yes), såpa och gammalt hederligt och beprövat potatismjöl?

    


Hittade en "<<tråd>>" från 2005 förvisso, men fortafarande intressant att läsa... Vad använder folk på sina hästar?

I tråden är det inte bara problem med skimlar, utan vita ben och bläsar... Jag tror att detta folket var värst...

Visst blir Varre mer än lovligt skitig då hon rullar runt och geggar ner sig, men jag har aldrig upplevt att hon har gula ben eller gul bläs... Lite vanlig tvätt om det är extremt eller en ordentlig borstning brukar göra susen. Vilka problem har inte folk?

Nu ska jga klä på mig och ta en prommis med hundarna.

Ha en underbar dag!


Avlägger en nattisrapport...

Dags att sova men jag har boostat med så mycket socker att det är svårt att sova... Sitter här, vid köksbordet i mörkret och tittar med skräck på mina händer... De ser läskiga ut i det klena skenet från skärmen mot de svarta tangenterna.... Gamla och eländiga - som hämtat ur en skräckfilm... *huuua*...

Red pållan en liten stund på ridvolten och tränade på mina läxor;

Händerna   √
skänklar    √
öppnor      √

Red inget mastodontpass, ville egentligen bara känna mig för lite efter gårdagens lektion. Denna lektion som fortfarande känns i mina magmuskler och på framsidan av låren där muskeln fäster in vid ljumsken...

Varre kändes fin, aningens spänd i mörkret och hoppade till då hindertunnorna drog ihop sig av den kalla luften (det var minusgrader och isen börljade lägga sig på vattenpölarna).

Fick ett SMS av gubben min som sa att första dan har gått fint.

Om det ska kunna bli sovmorgon i morgon bygger det på att jag ska gå och lägga mig, vilket jag ska göra nu :)

Sov gott världen!

Sovmorgon...

Ahhhh... i morgon är jag ledig... Gud så skönt med sovmorgon och sedan vara ledig i 3 hela dagar :)

Fredagsplanering
1. Sova iaf till kl 8
2. Långprommis med hundarna
3. Fixa dragkedjan i ridbyxorna
4. Städa (om jag orkar :))
5. Åka till stallet, rida medan det är ljust (!) Gulle ska få nya skor kl 16
6. Hem o softa i soffan
7. Lägga mig tidigt

Känn på den ni :D

Nu är det hemgång!

rebeccaträning 28/10

... Lite problem med lastningen, men det gick till slut. Tänk att det kan tära så på tålamodet...
Tack Vonne för att du följde med oss och har tålamod i dessa sammanhang. Trots att du frös som en  hund utan päls :)

PiggelinVarre var det iaf... Brunstig är hon så det kan vara en av anledningarna till att hon är bynglig fn...

Det känns som om Rebecca kräver lite mer av oss nu än tidigare, känner att hon är aningens mer tuff och "petig" men det är bara bra. Ska man utvecklas måste ribban höjas och precisionen förfinas.

Ta mina händer som ex... Eftersom jag tenderar till att sitta med aningens förlånga tyglar, blir mina förhållningar rätt kraftlösa och jag måste höja händerna för att få genomslagskraft i det jag gör. Kortare tyglar och mjukare hand för stödet måste finnas för Varre att söka. Måste träna på mer på taimingen. Mina skänklar... Måste ligga om även om hon blir springig, annars kommer vi aldrig till ridning.
Detta är mina läxor till nästa vecka + att träna på öppnorna, att hon tar skänkeln och är mellan hand och skänkel.
Jag fick in känslan för öppna riktigt bra i vänster varv och jag kände skillnaden på var jag hade blicken. Det är ju klart som korvspad (varför säger man så egentligen?) att det är lättare att rida rakt fram med balans om man har blicken i rörelseriktningen. Kan tejpa nacken vara ett knep tro? då känner man ju när man kikar ner eftersom det kommer att dra i huden... En tanke bara :)

Jag förstår att det kan låta som simpla grejor och som man som ryttare kan tycka är en självklarhet. Men för ett skogsmullarekipage som oss, där jag många gånger struntat i att ställa krav så innebär det att träna, träna och träna.... "gör om och gör rätt". Kanske svårt att ställa om allt och tänka på allt samtidigt, men kan jag bara få igenom någonting och befästa det, så är jag nöjd, för det innebär att jag kan ta tag i nästa och nästa osv... Bit för bit ska jag fixa det här eftersom jag vill fixa det. På köpet kommer jag att få en häst som lyssnar bättre.- Resultaten kommer att visa sig i och med att jag blir tydligare... Så vi kämpar på :)

Måste nu verkligen lägga upp en träningsstrategi som jag följer, inte slaviskt, för det kan bli svårt när man har jobb, familj att ta hänsyn till.
Men det är bättre att göra lite och att göra det rätt än att göra massor och göra fel.

Funderar allvarligt på att köpa ett ridhuskort av Helena som kostar 800kr för 10 tillfällen att jämföra med 100kr per gång utan ridhuskort...

Nu är jag solokvist hemma... Ja alltså, det är bara jag och Jakob hemma. Raoul åkte Sydafrika i går kväll och kommer inte hem förrän på onsdag nästa vecka, Elin är hos pappa, grabbarna hos mamma.

Mycket pyssel blir det, nu ska jag hinna med allt ensam... Laga mat, hundarna, båda hästarna, städa, tvätta...
Jag vet inte hur mycket jag kommer att hinna så det får bli det mest nödvändiga...
Dvs. hundarna och hästarna... och det tråkigaste förstås = jobba...
Jag kommer väl att se ut som en mager jakthund då Raoul kommer hem igen =D

Nu måste jag jobba lite igen.
CU♥
detta händer i veckan...

Måndag (= idag) Träffa Sarah kl 18 i stallet, prata boxar och förvaringsutrymmen och nya kontrakt. Elin lånar Varre, rider och fixar så då kan jag hjälpa Vonne med att tömma Sonias skåp som Vonne ska ta över.
Tisdag  Ridning, som vanligt :) en sväng på ridvolten...
Onsdag  Raoul åker till Sydafrika, Elin åker till pappa och jag har träning för Rebecca på Nibble kl 19.30
Torsdag  Vill verkligen vara ledig från jobbet, så vi får se hur det blir... Jakt pågår på Rydbo så ingen ridning under dagtid...
Fredag  Varre får vilodag om jag inte blir ledig från jobbet denna dag
Lördag  Åka till Eva och umgås och det blir lite smygträning också. Hämta Elin hos pappa? 
             Tillägg: till Sandra på inflyttningsfest!
Söndag jobbångest ;) precis som vanligt. Men stalldag och ridning, beroende på väderlek kanske det kan bli en långtur?

Äntligen är kl 17 och hemgång!!! Jag är så trött, så trött med huvudvärk som säkerligen släpper då jag sätter mig i bilen på väg till stallet :)

Bye!Facebook... ???

Jag vet inte om jag gillar det om jag ska vara ärlig... Känns besvärligt och konstigt... Tror inte riktigt att det var "min grej"... Folk som bara poppar upp... Inte törs man klicka på en person för att kika lite närmare, för helt plötsligt står man där med en sk vän som kanske inte alls är ens vän... Det går inte att vara helt vanligt nyfiken känner jag... Ska nog lägga ner det där...

Hörde dessutom att vill man avregistrera sig så går det bara till viss del. Kontot kommer alltid att ligga kvar och man kommer alltid att kunna bli funnen. Detta är däremot ingenting jag kan säga är sant eller stå för... Det är som sagt bara hörsägen...

Vad känner du för detta kontaktnät?


Quiz... Barnet ;)

Just det... ett sånt nu innan jobbet... Hittade länken här>>... Hur min häst skulle beskrivas... Vet inte om det blev så nära verkligheten men så här blev sammanfattningen...

Barnet:
"Din häst har inte mkt allvar i huvudet, hon är enkel och skojig. Hon klarar inte långa, regelbundna pass som kräver mkt koncentration och klarar oftast inte häller att komma upp i någon högre skolning. Hon är barnslig, lekfull, charmig och intagande personlighet med ömtålig fysik och hälsa. Ska inte häller utsättas för tuffa tag eller stora uppgifter. Inte ens när hon är gammal kommer hon att bli vuxen. Detta är en ovanlig personlighet."

Ja, det där sista vet jag ju om :)

Nu måste jag göra mig klar för jobbet.
CU♥

"Lyssna nu på lille babs..."

Japp... som ni kanske förstår av rubriken har Raoul och jag varit på NetonNet... Raouls dator ha börjat bete sig lite konstigt så det var hög tid att skaffa en ny tyckte han... Så kl 10.00 stod vi inne i lagershoppen i Veddesta och letade dator.
Hem kommer vi med en laptop vars nätsladd (187gr) väger mer än än laddaren... Nu vill jag ha en likadan... fast rosa :) Fast just den modellen som Raoul köpte sig finns bara i vinröd, blå och svart... Typiskt för den rosa har sämre kapacitet.. men, men... Julafton om bara 2 månader.. så kanske kan jultomten komma med ett hårt, rosa paket till mig...Men nu är det inte det enda jag önskar mig... Tyvärr... Har sett ett par ridstövlar som jag skulle vilja ha... Inser dock att drygt 8000kr för ett par ridstövlar får jag avstå ifrån... Hittade däremot dessa.. ett par Jacson nedsatta som "duger" åt mig :)
Modellen på bilden är "hopp". Modellen är likadan i dressyr bortsett snörningen. Men jag hittade ingen bild på dom.Haha... Innan jag visste ordet av... så har jag beställt och betalat dem :D
Anländer med posten, förmodligen till hemköp i Täby C, om sisådär 5-14 dagar...

Så där ja... Nu väntar Vonne i stallet...

On my way!
CU
Nu är det kväll igen...


Drog till Upplands-Väsby och invaderade hästbutikerna... Letade och fann nya ridbyxor... Billiga så det gjorde absolut ingenting... Efter rabatter betalade jag 359kr!... Ok... de är ljusa. Kanske inte de absolut snyggaste ridbyxorna, men de är helt ok till vardags... Tog en bild... Men ack! jag ser för eländig ut att jag väljer att inte visa den här :D...

Fick en jättetrevlig ridtur tillsammans med Charlotte på Manicken, Åsa på Chantiqe, Lina på Doris, Moa på Miramis red bort till Fågelbo där vi vände. Jag Moa och Charlotte tog denna runda som uppvärmning innan vi red upp på ridvolten. Varre som varit väldigt "skvätten" då vi red ut var helt fantastisk att rida på ridvolten... Visst var det som vanligt lite trassel med galoppfattningen i vänster varv. Men hon sansade sig bra och jag fick avsluta med en perfekt fattning där sedan galoppen var mycket välbalaserad. Idag kändes det som om att det faktiskt skulle finnas en möjlighet att delta i lagtävlan  Div III ... Det finns hopp :) fast jag menar ju dressyr förstås =)

För en gångs skull så var jag hemma då jag sagt att jag skulle vara hemma.
Slängde in de gamla ridbyxorna i tvättmaskinen och ska väl se om jag kan fixa det där med att byta dragkedja i dom. Förutom dragkedjan är de ju fullt fungerande. Det är faktiskt rätt dumt att kasta dom för det... Dessutom är de rätt sköna.

I kväll blir det körslaget. Få se om jag ser SysterYster i publiken. Hon hade fått fribiljetter till evenemanget då det var en bekant vars syster är med i Caroline af Ugglas kör... Hålla gluggarna öppna i kväll... :)

Jag gillar Carlolines kör. Människan verkar vara så entusiasmerande och livsglad, nästan på gränsen till speedad men det ska bli spännade och se vad som händer i kväll...

Nu ska jag umgås en stund och den där städningen får vackert vänta... :)
Ciao!

tantvarning...

Läste ett inlägg av "Equipage-Anna" som handlade om vuxenpoäng... väldigt välskrivet och jag kände verkligen igen mig...

Men är det verkligen vuxenpoäng?... Känns lite mer som tantvarning... Jag som inte ens längtade hem till Idol ;)
 
Väl hemma blev jag serverad sjömansbiff och till det delade min älskade make och jag på en flaska vin...
Precis då jag kom hem hördes introt till... just det ..."morden i midsomer" klockan var 20.00 och jag försoffade mig. Min vana trogen somnade gott på soffan... Morden i midsomer var ju dessutom en gammal repris så det kändes helt ok att nanna i soffan :)

Så... vad ska denna gamla tant ta och hitta på idag då?

1... Nya ridbyxor... Nu är jag så förbaskat less på dragkedjan i de jag har. Dragkedjan åker ner HELA tiden och jag blir fullständigt galen. Varför går alltid dragkedjan sönder innan någonting annat? för att det är billigt skit förståss. Men jag är dålig på att sy så att sätta i en ny skulle tära på tålamodet ordentligt...
2... Göra färdigt boxbytet. Flyttade över Gulliver igår. Kvar är att städa till nya hyresgästen som ska ta över boxen.
3... Fixa med täckeshängare till nya boxen
4... Ta in hästar
5... Rida... Jag bara pratar om att åka till Eva och träna men gör det aldrig. Förmodligen hinner klockan bli förmycket även idag så det kommer att bli "hemmariding" även idag.

Sedan har jag ju ett hem, man och barn också... Så städa och umgås ska jag också prioritera.
Men inte nödvändigtvis i den ordningen.

Egentligen skulle jag behöva jobba några timmar idag. Men jag känner att jag inte orkar...

Ojjj, nu har klockan hunnit bli över 11.
Ska jag hinna något av det jag skrev i listan är det bäst att sätta fart :)

CU


Herrejösses....  Jag vet att jag publicerade detta inlägg tidigare. Likförbaskat ligger det kvar som ett utkast... Ytterst märkligt...
????????
The winner takes it all...

haha... Vonne... det funkar ju faktiskt :D...

Jag funderar på om Mr John Ricketts hade denna melodi (för visso med egen ersatt text) i hjärtvättssyfte? Då han nynnande denna då vi arbetade våra hästar på kursen. Det lustiga är att han har nynnat den VARJE gång vi varit på kurs för honom...
Nu fick jag en sån där känsla av att jag vill åka på John-kurs igen...

Hur som helst...

Igår skulle Vonne ut och gå med Doris och Sid (vovven)... Äsch tänkte jag... Jag följer med, fast med sadel och träns. Vonne ställde sig först skeptisk till det hela för hon trodde att hon skulle behöva pinna på utav helvete. Men det behövdes inte. Vi tog "kyrkslingan" och red den bakvägen (allén sist)...  Varre är som bekant inte helt ok när det gäller bilar. Bussar och lastbilar ska vi inte ens tala om... Jag vet inte hur många gånger vi varit uppe i skogen, halvvägs ner i diken, tvärvänt på vägen... Vi pratar flykt mina vänner... Men igår, i beckmörkret (reflxer på naturligtvis) var hon som om hon aldrig varit rädd för bilar någonsin... Om det berodde på att jag falskt nynnade "the winner takes it all" eller om det bara var det faktum att då man sjunger högt har svårt för att spänna sig och där med "andas" har jag ingen aning om (jag hade fullt upp med att komma i håg texten :)) ... Men det spelar egentligen ingen roll, eftersom det viktiga var att hon behöll lugnet. Så även om det blev en liten slappardag med bara lite skritt så smög det sig in ett träningsmoment iaf...

Doris som varit halt i nästan 2 veckor, såg mycket piggare ut och markerade ingenting (i mörkret) på rakt spår... Snart kanske Vonne kan rida igen :)

Så visst var vi vinnare igår! :)


Tic...

haha...

Tack Vonne för denna underbara :D


Rebeccaträning igår...

Och jag fick med mig Vonne! :) Tack!!!... DU fick mig att behålla lugnet och lastningen gick super-duperbra.
Visst trilskades det lite, men inte alls som då jag skulle åka iväg för 2 veckor sedan. På 5-10min stod hon inne i trailern utan att behövt stressa upp sig. För att jag aldrig hetsade upp mig. " Räta upp, behåll lugnet"... "Räta upp, behåll lugnet" -ANDAS!... Fantastiskt vad mantran kan göra med både mig och hästen. Detta lugn bevarades även i ridningen. Mycket tack vare att jag inte bar på några "rester" från lastning som gått åt helsifyr. Så himla skönt! Tänk om jag fick ta med mig Vonne varenda gång :)...

Ridningen gick väl bra... Pigg som attan var hon det lilla grynet. Inte helt lätt att rida, men det är hon ju sällan ;) Hon ger mig rejält med motstånd. Men när hon ger sig...Vilken fröjd det blir!
Idag började vi med skolorna... Haha... låter superavancerat men vi började lite smått med öppna som egentligen blev mer av "bogen in"... Men vi börjar... Hon accepterar inte riktigt min högerskänkel, så lite mer att jobba på i veckan har vi allt. Ställde lite högre krav på vänster galoppfattningar... MIN stötesten... Både Vonne och Rebecca hade ett leende på läpparna då de skulle beskriva "min låsning"... Vonne gick så långt som att säga att det börjar redan i stallet... haha... Inte helt fel faktiskt. Måste hitta ett effektivt sätt att avdramatisera detta. Skam den som ger sig, för det SKA gå :)

Vonne filmade en del. Men jag var så trött då jag kom hem igår att jag inte ens orkade titta på filmerna. Men jag ska delge er med någonting lite senare.
Nu är det lunch och jag är som vanligt nära gränsen till svält :D

CU♥

Min favvopålla!

;) ... Jag vet att jag haft den rubriken vid ett annat tillfälle. Men kan ni förstå hur det kändes idag då jag satt upp igen efter nästan en veckas riduppehåll? Varre var förvisso vass med bockningarna i vänstergaloppen och hon ville inte riktigt sluta, men förutom det var hon riktigt behaglig och samarbetsvillig. Arbetade henne inte så länge idag då vi skulle ha möte kl. 18.
Så nu är det klart; en ny hyresgäst till kollektivet. Vem det är kommer jag att rapportera mer om då det är klart från alla håll. Men jag tror det kommer att bli jättebra :)

Nu ska jag bara renskriva mötesprotokollet och sätta in i pärmen så är detta ur världen... Skönt när det går att lösa snabbt som attan...
Jag hoppas att det känns bra för Vonne också. För det val vi gjorde ställde vår lilla grupp på sin spets, men jag tror inte att det kommer att vara några problem (jämfört med vad vi kunde ha fått)...
Pöss på er nu(!) ska jag äta middag :)

Saknar mitt bus... varrebuset... Stallabstinens

Var upp och fixade till pållarna igår. Men jag hälsade aldrig på dom. Hade så superbrådis till Fornboda att jag satte nytt rekord i att mocka, fixa vatten, hö, kraftfoder... Känner verkligen av att jag inte fick den tid jag vill med pållarna. Det är som ett gift i blodet. Inte för att jag alltid måste rida (det finns ju 1000 ursäkter till att låta bli ;)) men att bara få vara i den miljö och andas in lugn och andas ut stress. Min fristad här i livet, det är mina pållar det. Man inser inte hur mycket tid man faktiskt lägger ner i stallet förrän inte har tiden att vara där. Det är även då man inser vilket beroende det har blivit...
... därför bjuder jag här på lite gamla bilder. Men de blir som nya då man inte sett dem på ett tag ;)
Måste verkligen ta mig i kragen och ta lite nya bilder...


Bilderna tagna i vårasBilderna tagna i somras


Hittade dessa som Elin tagit vid något tillfälle i somras (?)


Idag ska jag hinna sätta mig sadeln igen... Jag måste det om jag ska kunna rida någon lektion för Rebecca denna vecka. Men stallmöte i kväll vid 18.30 ang ny medlem till föreningen då Eja sagt upp sina boxplatser, så i får se vad hinns med...

Nu ska jag skriva ut lite papper som jag behöver ta med i kväll ...
CU♥


trött o inte helt kurant...

Trodde jag skulle vara "fit for fight" idag, men känner nu efter 6timmars funktionärsarbete, en 2 timmars bilfärd för att få hem Elin, att jag nog tog i lite för mycket, lite för snart. Jag har fortfarande grymt ont i halsen och även om inte örontermotern visar på några höjda grader så är jag inte helt kry.  Nattsömnen har ju inte varit den bästa under dessa dagar jag varit rasslig, så jag beslutar mig för att jag blir hemma i morgon även om jag inte är döende (vad jag vet om). 
Svullnaden syns utanpå halsen och tonsillerna är som tjocka kulor. Märkligt tycker jag... Kan jag smitta fastän jag inte längre har feber? Varför har jag fortfarande ont i halsen men feberfri? Borde det inte rimligen  gå "hand i hand"... Ingen feber = inte ont i halsen...  Äter Ibumetin fn av just detta skäl. Att halsen gör ont och är svullen.

Tävlingen har gått superbra idag... Jättemånga duktiga tjejor med fina ponnysar. Tacksamt tempo även om det tar tid. Dressyr är ju en sansad och rätt lättplanerad gren. Omkring 7 ekipage i timmen...

Jag fick även frågan ... "Anna! Visst är du med i div3 dressyr till våren?"... För ett par dagar sedan frågade Katten (Katarina) om jag inte kunde tänka mig det, samma dag som Jenny uttryckligen tyckte att "det är ju för att det är kul"...I dag frågade först Nina och sedan Annika samma sak... Hmmm... Måste verkligen landa i detta. Vet inte om jag känner att jag är så modig att jag faktiskt vågar, eller ens om jag är mogen. Alla andra är ju så mycket duktigare med sina pållar än vad jag är. Vad tror ni?... Är det bara att lösa licens till årsskiftet och satsa för fullt? Vågar jag?... Lite sugen och nyfiken är jag ju - men feg :)

Annika säger att hon fick blodad tand efter KM. Nu ska hon ta grönt kort och ge sig ut på tävlingsbanorna med sin Hugo... Hon  lyser verkligen då hon säger det... Mitt gröna kort tog jag då Elin skulle börja tävla för snart 4 år (?) sedan. Det är  Elin som behöver ta sitt gröna kort... hmmm ... och det snart mina vänner kom jag på... Snart är det inte längre "under det år hon fyller 13"... Jösses. Måste be klubben sätta ihop någon rätt snart.

Så här ser ett grönt kort ut... och är ett "förarbevis" som man skall uppvisa på tävlingsplatsen tillsammans med sin tävlingslicens.

NU ska jag gå o lägga mig...


Vilken är din bästa???

Kom på att jag hade denna gömd i en alla mappar man skapar med "bra-att-ha" grejor. Tyvärr la jag aldrig till ifrån vilken hemsida jag hittade den...


Bra ursäkter?

En del ryttare använder sig alla olika slags ursäkter för att slippa rida sin häst. Här följer några exempel på dessa ursäkter.

 • Jag har tappat bort mitt ridspö!

 • Min häst blir konstig när det är fullmåne!

 • Jag är för gammal för att orka rida varje dag!

 • Det blåser för mycket!

 • Det är för torr luft ute, min häst kan få utslag!

 • Min tränare är inte här idag – och talar om vad jag ska göra!

 • Jag får inte på mig mina ridstövlar!

 • Det är för varmt ute!

 • Min häst tycker inte om ridbanor!

 • Jag har inte haft någon lektion denna vecka!

 • Solen lyser för starkt – hästen kanske bleks i solljuset!

 • Min häst är inte på bra humör idag!

 • Jag glömde att ta med mig morötter idag!

 • Min häst behöver nya skor!

 • Det kanske börjar regna!

 • Min häst fick precis nya skor!

 • Det är för kallt ute!

 • Det är för många som tittar på!

 • Jag har inte ridit på hela veckan!

 • Ingen annan rider ju idag!

 • Det är snart dags för utfodring!

 • Jag ska på gymmet senare, så jag vill inte bli trött innan!

Vilken är din bästa ursäkt?

Mina skulle vara  nr 1, nr 3 :), nr10, nr 12, nr 15, definitivt nr 18, och just denna veckan nr 19 :)


Yiihoooo... Feberfri!!!

... (tror jag ;) )...

Men det måste jag nästan vara. Jag hade inte orkat vara så effektiv idag om så inte vore fallet. Jag har inte jobbat så snabbt och jag har inte blivit svettig, men jag har gjort färdigt.
Förlåt mamma... Jag skulle ha ringt... gör det i morgon...

Utläppet av pållarina gick smärtfritt. Allt det gamla vanliga med mockning, mat m.m. gick precis lika smidigt som det brukar. Idag klarade jag ju dessutom av att sköta det helt ensam.

Skurade Gulles blivande box och målade den även på utsidan... Det låter kanske inte som ett hästjobb (haha) men det tog sina modiga timmar trots allt. Trodde till en början att jag inte skulle orka. Men så flög den där hornbeklädda saken med tveeggad svans och tunga i mig, som såg till att det blev klart. Vilket nu känns jätteskönt, för då är det bara att flytta honom redan på måndag. Men det jobbet får allt Elin se till att sköta :)

Elin är hos pappa denna helg (tror att jag skrev det i ett tidigare inlägg) så jag har överlåtit ridningen till Emellie (Kopias matte). Igår red hon Gulle-Bulle på ridvolten och idag tog hon travbanan och testade av kondisen på honom... Min stora fux fick vila idag också. Kanske inte det mest optimala, men även om jag är feberfri så har jag fortfarande lite ont i halsen. OK... jag vet att den mycket väl skulle platsa bland "bästa ursäkterna". Man kan iaf inte hinna göra allt samma dag. Min prioritering låg på att fixa boxen. Får jag sova ordentligt i natt och om jag hinner innan jag ska vara på Fornboda i morgon kl 12 så ska jag försöka hinna med en kortare tur på Busan.

Nu är det iag dags att sova.

CU ♥

Hm... ska detta vara kul?

Hittade denna då jag hoppade runt bland massor av bloggar för ett tag sedan...


1. Ditt rockstjärnenamn (första husdjur + favoritglass):
Asinogger

2. Ditt skurknamn (bästavän + favoritkaka):
Vonnekladdkaka

3. Ditt detektivnamn (favoritfärg + favoritdjur):
Blåhäst

4. Ditt tv-såpa namn (mellannamn + stad där du föddes):
Katarina stockholm

5. Ditt starwars namn (tre första bokstäverna i ditt efternamn + två första bokstäverna i ditt förnamn):
Öbean

6. Ditt superhjältenamn ("den/det" + en färg + favoritdricka):
Den blå latten

7. Ditt namn som väderpratare på tv (din första klasslärares förnamn + en stad som börjar med samma bokstav): Anita Allingsås

8. Ditt spionnamn (din favoritårstid/månad + en blomma):
Juli Orchidé

9. Ditt seriefigursnamn (favoritfrukt + ett klädesplagg du har på dig just nu + "ie" eller "y")
äpplemorgonrocky

10. Ditt hippienamn (vad du åt till frukost + ditt favorit träd):
teabjörk

... ok... det kanske inte var så roligt... men ett tidsfördriv var det iaf... :)

Rapport från sjuksängen ;)

... Mår bättre idag... Om det beror på att Ibumetinen "biter bättre" idag än igår har jag inte den blekaste aning om, men den där totala mattheten är iaf borta. Inatt var jag däremot uppe och virrade vill jag minnas och jag var jätteskakig. Kunde inte lyfta fötterna ordentligt tog en tablett och somnade om men sov oroligt då jag svettades så vansinnigt. Efter detta har tydligen snarkat hemskt i natt. Klockan var 04.15 gav gubben upp sovandet... det gick tydligen inte :D... Stackarn som skulle upp o jobba idag. Jag har fortfarande såna äckliga beläggningar på tonsillerna men det gör inte lika ont som igår.

Tänkte först gå till husläkarn o kolla upp om det var en "vanlig halsfluss" som jag dragit på mig. Men eftersom det känns bättre idag, avvaktar jag med det besöket.
Raoul erbjöd sig iaf att följa med upp och ta hand om pållarna idag om jag inte skulle orka det ensam.
Emillie rider Gulliver i helgen då Elin åker till pappa. Varre har inte gått sedan i tisdags då hon hade vila. Sedan har jag faktiskt inte varit helt kry. Det gör ingenting om hon får stå ett par dagar extra. Satsar på att sätta mig i sadeln igen på söndag fm. men vi får se hur det går. Vill egentligen prova att åka med henne till Eva på lördag, då jag inte har någon press på mig genom att ha en tid att passa, men det är mycket som ska fixas på lördag, så jag hinner nog inte...
1. Fixa Gulles nya box m målning m.m.
2. fixa Varres gamla box, skura , måla m.m.
hahaha... det känns som om det skulle vara mycket mer som ska göras, men det räcker nog för hela lördagen ska gå.

Men....mina kära vänner....

Sjukling...

Hemma från jobbet och är jättedålig...
Har ont i halsen och feber som gör att jag knappt orkar ligga raklång i sängen...
Ont i kroppen av sängliggandet, svettas och fryser om vartannat. Men ska man bli sjuk ska man bli det ordentligt. Kanske är det denna "sjuka" som kroppen haft länge och som satt ner all min ork på minimum?

Nåja... Har sovit nästan hela dan och nu har jag äntligen fixat till det med de underlag som LOK-stödsgruppen ville syna lite extra för VT2009. Lägger underlagen på lådan och hoppas att klubben får igenom bidraget. Det är dessutom dags att sätta sig med uppdatering av de närvarokort som gäller för HT2009 (juli-sept) så kan man chilla lite med okt-dec. Skönt att dela upp det lite så att inte allt kommer i slutet av december då man har så mycket att göra ändå.

Hoppas bara att jag står på benen till helgen då klubben arrangerar DIV2 omg 2 i dressyr för ponny på Fornboda. Vore rätt förargligt om jag inte kunde ställa upp som funkis när jag anmält mig. *krya på mig nu* :)

Just det ja... Filmen på Elin o Gulle från hoppningen på Veda skulle jag lägg upp... Får se hur lång tid det tar.
Kommer i ett nytt inlägg :) 


Det var bara en mycket snabb rapport om dagsläget...

hejsan

Näää... jag har inte dött... Bara haft för mycket att göra. Sitter med uppdtaering av klubbens medlemsregister. Ett system som jag absolut inte kan och det tar sån tid. Börjar dock få fason på en del grejor...

Madick var och fotograferade på tävlingen i helgen och här hittar ni lite bilder. Jag får tyvärr inte lägga ut dem här om jag inte köper några och då vi inte betsämt oss så får ni kika på dem på hemsidan där de ligger.

http://picasaweb.google.se/Madick1/VallentunaLC03#5391348236684381506
(Titta noga, precis bakom Elin på läktaren skymtar Zandra:))

Bläddra med hjälp av pilarna ovanför bilderna...

Nu ska jag jobba igen ...

Rapport från tävlingen i lördags (10/10)

Det gick bra för Elin och Gulliver.
Dubbelnolla och en bra tid med tanke på att Elin glömde bort vägen till sista hindret i omhoppningen (hon red en jätteomväg). Elin hamnade precis utanför placering. Kanske en tankeställare till att gå banan då fler än ett tillfälle ges. Men Elin är jättenöjd och vi höll sams hela tiden... ända till det var dags att åka hem. Men då var vi alla tre (Zandra följde med som extra groom, tack-o-lov för det ;) ) vansinnigt hungriga. Så vi stannade till MC D i Hägernäs och åt oss mätta på skräpmat. Men just då kontaterade vi att det var nog det godaste vi ätit på länge.... Som Raoul brukar säga "hunger är bästa kryddan".

Här ser ni iaf resultatet  i LC för Kat D-ponny.


Klass 2 - Hoppning 0.60-0.90 (Lätt C) bed. Två faser A:0/A:0 Kategori D Avd. A Preliminär
Lokal hoppning ponny
Lördag 10 oktober2009
34 anmälda, 27 startande, 7 placerade
 
PlatsRyttareHästPremieFas IFas II
 UppfödareHärstamningFelTidFelTid
1 Lydia Gullesjö Diamond Fizz      
  Rastaborgs RK Vernons Peeping Tom - Vera Slipons Fury 0 53,60 0 18,70
2 Veronica Simberg Smoothie E      
  Årsta Runsten Okänd 0 60,10 0 19,00
3 Sandra Carlsson Cheyenne      
  Vallentuna RK Green River - Okänd 0 55,70 0 19,60
4 Lisabet Samuelsson Paprysh      
  Fågelbro RK Borys - Balon 0 51,40 0 20,50
5 Pernilla Krånghed Little Bridie      
  Haningebygden Okänd 0 59,90 0 21,60
6 Julia Kressner Tyfoon      
  Årsta Runsten   0 55,50 0 22,80
7 Viktoria Wahlén Killeedy Pat      
  Haningebygden   0 53,50 0 23,10
 
8 Elin Lindman Gulliver      
  Waxholms FRK Okänd 0 55,30 0 27,10
9 Ida Ohlson Confekt      
  Vallentuna RK Smedhults Cavat RNF - Leedes Boy RNF 0 55,20 4 19,50
10 Embla Stigson King Hamlet      
  Djursholms RK Okänd - Okänd 0 58,20 4 21,70
11 Mikaela Lagernäs Ariel      
  Värmdö Ridklubb okänd - okänd 0 58,00 4 23,70
12 Hanna Carlsson Webster      
  Årsta Runsten Okänd 0 54,20 4 27,10
13 Lina Blomster Brilliant      
  Viggbyholms RK Okänd 0 55,10 8 29,90
14 Amanda Sandberg Casper      
  Stockholms FK Cannon RC - Kaliber 4 53,10    
15 Frida Grundel A Just Cause      
  Södertälje RK Okänd 4 54,00    
16 Tove Nodemar London      
  Järfälla RF Okänd - Okänd 4 56,00    
17 Elin Germerud Catch Fire      
  Sorunda RK Okänd 4 56,40    
18 Erika Larsson Everest Gizmo      
  Rastaborgs RK Sulaatik´s Fireball 4 56,60    
18 Linn Eriksson Stefano      
  Säfva Ridklubb   4 56,60    
20 Isabella Göransson-Jokinen Star of David      
  Österåkers SR Corbally Con - Cooloo Comet 4 57,70    
21 Linnea Karlsson Magic Girl      
  Stäketryttarnas Hä Mumm - Contreau 4 59,60    
22 Michaela Sandberg Gräns Tartuffe      
  Stockholms FK Spinway Corona - Finney Master 4 59,80    
23 Veronica Teljfors Karlsfälts Domingo      
  Årsta Runsten Wärnanäs Peng RW - Coed Coch Targed RW 4 59,90    
24 Linn Lindström Greenwood Lass      
  Djursholms RK Okänd 4 63,40    
25 Evelina Falkestam Wild Whiz      
  Siggesta R Okänd 4 69,30    
26 Frida Iversen Pole Position      
  Skånsta Ryttare Okänd Ute.      
26 Julia Schéle Boomerang      
  Stora Wäsby FRK Graffiti - Carto ox Ute.      
  Amanda Johansson Önnarps Katleen      
  Stäketryttarnas Hä Aladdin RC - Rolls Royce RC        
  Sofia Ågren Borovale Patches      
  Roo Gård RK Okänd        
  Fia Ramström Cabra Max      
  Skånsta Ryttare Mattys Rock - Mervyn Pookhaun        
  Johanna Carlsson Guns Rose      
  Haningebygden Son of a Gun - Golden Rover        
  Alissa Afzelius Daze      
  Vallentuna RK          
  Vilda Norling Hagens Andor      
  Drevinge RS Fredriksminde Hazy Chance - Blue Chief        
  My Björn Bohemian Rhapsody      
  Södertälje RK Okänd      

sådär ja...

2c49ec9229e2099198914fe7b569d8f8.png

sådär ja... Då var vi på tävling igen. Denna gång på Vallentuna RK, Veda. Tidigt på plats o segt går det. Mycket vänta...


Grattis på födelsedagen

(Sitter på jobbet och den enda bild jag kunde hitta var från en artikel från Dagens Industri den 6/5 2009 :) )

Stort grattis på födelsedagen min älskade make!


Dagens Rebeccaträning

... Sitter och lovar bilder i ena inlägget men när det väl kommer till kritan så blev det iaf inte en bild tagen idag heller... Illa!!!

Den strösta bedriften vi hade idag var att få in Varre i trailern... Helt makalöst vad hon kan och orkar sitta på tvären. jag VET så väl att det inte lönar sig att bli förbannad, men jag blir det ändå. Det är väl stressen för att komm i väg som gör det... Men hon gick in till slut. Men nu är det som om det tenderar till att ta längre och längre tid igen... Jag vet ju vad jag måste göra så det är bara ATT göra det också.

Tyvärr satt nog vår kamp kvar i mig idag då jag skulle rida. Jag försökte verklgen att lägga ner det som varit, men alla stresshormoner försvinner inte i ett nafs.
Hästar levr i nuet, så Varre reagerade nog bara på det som var kvar av mina negativa vibbar. Detta gjorde att vi idag inte alls förstod varandra eller kunde komma till det läge där vi arbetade tillsammans förrän precis , precis i slutet av ridpasset.

Idag kändes det inte lika roligt att träna som det gjort tidigare gånger. Men det kommer att fortsätta komma sådana dagar. Och man kanske behöver dom som ram till allt annat som man faktiskt genomfört och varit nöjd med.

Just nu känns det som om jag behöver lägga fokus på lastträningen igen. Men det är svårt då jag måste ha bil då detta ska göras. Jobbigt att varenda gång fråga om det är ok att jag tar bilen för att ...  Skulle behöva ha den i veckan... Sedan ska Elin tävla på lördag(?) då behöver jag den igen... Bara för att min "Blå Fara" vare sig kan eller får dra... Grrr... Behöver en större bil, en ny bil... och en mycket högre lön :)...

Natti, natti!

Måste bara ...

...få visa ett klipp jag hittade på YouTube...
Lejonet Christian...

...det är helt fantastiskt!


morgondimma över...

0-451fa21c0d9d482330ebb8b5694ce673.png

morgondimma över Rydboholm


Här kommer Elins hoppning på KM

Duktig och modig är hon mitt barn.
Detta är tokhögt, om jag får säga vad jag tycker :)

(denna gång är det jag som står bakom kameran;) )


Bild


Vill bara lägga upp en bild som Elin tog på Varre på en Rebeccaträning för 2 veckor sedan.
Elin tycker själv att den blev misslyckad. jag tycker däremot att den är artistisk (om jag kan uttrycka mig så :))

Gör din egen bedömining :)KM del 2Protokollet längst ned.
Jag har inte en enda bild av mig o Varre från gårdagen.
Inser att jag varit extremt dålig med kameran sista tiden. Kanske, kanske kan det bli en bild på henne i morgon (om jag får med en fotograf vill säga) då jag ska träna för Rebecca igen :) *jihoo*

Som ni kanske förstod av gårdagen inlägg är jag inte helt bekväm i att tävla. OCh det kändes verkligen som om jag skulle kräkas då dommaren gav mig en startsignal. I videon hör man musiken, men det kan jag säga JAG hörde den inte. Framridningen gick sådär kan man ju ledigt säga. Alla som såg mig sa att det var det mest nervösa de sett på länge. Jag kom liksom aldrig riktigt ro, hittade inte in min lilla bubbla där bara Varre och jag existerade. Hon var stark och rätt omedgörlig. Det blåste och låg en massa tjafs vid sidan om utebanan. Så framridningen stressade oss båda mer än nödvändigt... När vi kom in i ridhuset (collectingring) så var det som om Varre sa "ahaaaa, vi häääär" coolade ner sig med det samma och jag kände "pust vi är hemma".. fann den lilla bubblan som i ett svep försvann då jag blev presenterad in på banan...

Ja kära vänner... så här såg det alltså ut :)

(stackars Elin som alltid får filma, men hon gör det för sin mammas skull, vilket jag uppskattar väldigt mycket)

Här har Ni filmen som Vonne spelade in... Tack för allt!

och här är "betyget" ...
KM idag... 4okt

.. Uj, uj... helt slut som människa...

Jag orkar inte ha en fullständig uppdatering just nu.
Men jag kan säga att det var bland det mest sjuka jag gjort eller utsatt mig för på mycket, mycket länge.

Men jag är nöjd. Inga 7:or men allt mellan en 2:a och flertalet 6:or (av 10) i poängsättningen. Min målsättning med 50% har jag iaf klarat. Vi lyckades skrapa ihop 54,14% :)

Elin hoppade KM på em... med två stopp i LC klassen och ett litet nerslag i LB i fas 2. Båda två är vi fantastiskt nöjda... men trötta.
Fortsätter med rapporten senare. Film och protokoll kommer då också att presenteras. Klockan har inte blivit 21 ännu men jag har redan sovit i soffan...
Sov gott mina vänner.
Massor av sömnpulver till er alla :)
Rebeccaträningen 23 sept. del 2 :)

Som sagt... det tar ett par timmar att lägga upp filmer på YouTube. Misstänker att det har med både längd och upplösningen av filmen att göra...
Nåväl mina vänner...
Här kommer del 2 av Rebeccaträningen.

Det är fortfarande Elin som står bakom kameran, om någon undrar ;)

!!! Polisens jourtelefon, stockholm !!!

Bra nummer att sprida vidare

Nu finns ett telefonnummer man kan ringa om man är ute och går på helgkvällar (fre/lör kvällar 23.00 -03.30) och vill ha ”sällskap” i luren medan man går.

Man talar om var man är och var man ska, och har linjen öppen medan man går och skulle något hända så ser personen i andra 
änden, som följer dig på en karta, till att du får omedelbar hjälp. 

VB detta till alla kvinnor du känner och knappa in numret i din mobil! 
 
 
Tel "Nattknappen", polisens jourtelefon 
nr. 08-50 4... 
  
  
http://www.polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Pressmeddelanden/Stockholms-lan/Nattknappen--nu-i-hela-lanet/ 

Nu är startlistorna ute :)

haha... ingen återvändo!

Här hittar ni starlistorna för Km:et


Som ni förstår saknar jag all arbetslust idag... Sitter och tänker en massa som absolut inte har med mitt arbete att göra. Skolkar kan man nästan säga, fastän jag är närvarande fysiskt... läser lite bloggar och kommentarer och för all del gör ett par egna inlägg :)... Jag förstår om ni undrar om jag inte har massor att göra och det har jag verkligen, mängder! Jag hoppas att jag är piggare nästa vecka.

Hösten är här. Jag "fick" köpa mig en jacka för mina andra är totalt förbrukade och trista och ajg har ingenting som jag ens önskar vilja sätta på mig i kväll.
Nu var det iofs ingen "färgklick" jag köpte mig. Men en jacka, en svart halvlång rackare (som själen min ;)).
Skulle behövt en röd, lila, rosa eller varför inte gul? för att ta bort den där trista höstkänslan... Men det är faktiskt inte så himla snyggt.
Bra pris iaf... inköpspris +moms = underbart för en fattig hästägare :)

♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠  ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥ ♠♠♠ ♥  ♠♠♠ ♥

 Har egentligen hur mycket som helst som jag skulle vilja skriva och delge er med här, men jag känner att det är alldeles för turbulent ännu... Men jag kan säga att det är trista saker som händer i stallet. Det är faktiskt inte bara jobbet som stjäl energi just nu. Min fristad har hamnat i gugning och jag vet inte om jag riktigt gillar sättet det gungar på. Personer som har så mycket negativ energi när de kommer till stallet att jag blir matt bara jag ser bilen står parkerad utanför stallet. Jag vill inte känna det så. Jag vill att det ska vara en plats där jag får energi och ett umgänge med likasinnade (=hästintresserade människor). Jag vill ha ett utbyte av positiva energier. Egentligen rör det sig bara om en person. Hur kan jag tillåta att det påverkar mig så mycket?
Jag vill verkligen säga vad jag tycker, men jag kniper igen. För Gud vet hur mycket elakheter det kan komma ur denna mun. Dumheter som jag själv inte gillar och som jag med all säkerhet skulle få ångra. Önskar så att jag kunde vara konstruktiv i det jag vill säga. Men det är inte lika enkelt som det låter. Jag vet att vi alla skulle må så mycket bättre av säga det vi menar och det vi verkligen vill få sagt, men det ska helst ske utan att göra illa någon. Det har hänt så många gånger och det kostar för mycket. Det är helt enkelt inte värt det...

Sådär ja...Nu har vi varit djupa så det räcker... Upp med hakan och ta en öl på Madonna i väntan på Agneta slutar jobba.

Kanske blir det mobilblogg under kvällen- man vet aldrig :)
Ciao!Grattis Matilda 2oktober

19 år idag!
Stort, stort grattis!
Hoppas att din dag blir underbar


En nu jättegammal bild (2005!!!) på denna unga dam, men jag hittade ingen annan...


Trötthet


Varför är jag så galet trött nu för tiden? Denna förlamande trötthet som inte riktigt vill ta avsked. Det verkar inte spela någon större roll om jag sover mycket, lite eller lagom...

Det är verkligen som om det värker under ögonen, sådär som att det stramar i de undre ögonlocken.
Läste någonstans att spikmattorna kanske skulle kunna hjälpa till att få bort tröttheten...
Vi har ju tagit in spikmattorna som presentreklam på jobbet, så man kanske ska sänka ett par hundralappar(?) och prova.

Idag ska Robban, Agneta, Jeanette och jag ut och fira att Jeanette fått ett nytt jobb... Vilket ska bli jättretrevligt.
Men hur ska jag blåsa bort tröttheten? Ingen spikmatta i världen kan uträtta mirakel på två timmar.

Ni vet vilka jag menar va?Närbild på "spikarna" av plast ;)Vi har även en toffel som man ska gå med ca 10-20min per dag, den ska fungera som zonterapi. Den har lite knoppar som fjädrar då man sätter ner och tar upp foten... Jag som är så kittlig...
Nåväl... Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kanske försöka lägga på lite färg i ansiktet. Man behöver ju inte se ut som ett lik för att man känner sig som ett...

Idag är jag iaf stalledig och Elin fixar pållarna. Bara det känns faktiskt rätt skönt...
CU later!

Morgonstund

... och kan ni tänka er... fastän jag är nyvaken är jag jättetrött ;)

Insåg igår (till min förtvivlan) att filmerna som jag ville lägga upp på blogspot (min andra och nya testblogg) är för stora. De får nämligen inte vara stögrre än 100MB om det även gäller för "inbäddningsalternativet" har jag ingen aning om. Jag fick därför lägga upp den ena filmen på Youtube iaf. Det trista är att det tar så för....at lång tid.

Här kommer då äntligen (??) filmen från Rebeccaträningen i förra veckan dvs den 23 sept.
Elin är den som filmat ;)


Usch så trött jag är...

...ändå sitter jag här och uppdaterar... Konstiga människa va...

Idag har jag..
jobbat
ridit
sovit på soffan :)

Trist på jobbet. önskar verkligen att gjorde någonting annat. Konstant trött så det lättar ju inte upp dagarna precis.

Jag har ridit... min pigga pålle. Först red jag ut en sväng med Lina (Moas mamma och Vonnes nya medryttare)
och sedan tog vi en sväng på ridvolten i ca 15 minuter medan Moa och Elin fick skutta färdigt på lite hinder.

Hur det ska gå på söndag har jag inte den blekaste aning om... Men jag lovar er att det kommer att dokumenteras och alldeles oavsett hur resultatet blir så ska jag visa det för er :)

Fick ett SMS av en väldigt god vän idag som frågade hur det var med mina tävlingsnerver... jag svarade att det var katastrof och frågade om hon tänkte komma för att bevittna det hela. Som svar fick jag detta:
"Tror inte på någon katastrof. Ska försöka låsa in min kära far i jordkällaren så att jag kan åka iväg. Vad gör man med gamla gubbar? ;) Fundera inte så mycket på det du inte tycker känns bra utan fokusera på det som du tycker går bra. Det kommer säkert att gå jättebra. Bara att du blivit så duktig att du anmäler dig och åker iväg är bra gjort. Tänk på alla proffs som som aldrig kommer iväg ifrån stallet. :-) "

Det kan man kalla peptalk :)


Nu ska jag snacka med John Blund...
Sov gott världen ;)


Gårdagens träning för Rebecca (30/9)

Jag har ont, ont, ont i mina ben. Zeb Macahan släng dig i väggen. Idag är jag mer hjulbent än du!

Red programmet och travdelen i det gick ändå rätt bra. Där trodde Rebecca att jag tom kan få 7:or. 
Men så kommer vi till galopprogrammet... Det gick inte bra. Men då jag red programmet valde vi att inte ha någon galoppuppvärmning öht... Men nu vet vi båda att det behövs :) Men jag får inte rida mig helt slut i galoppen under uppvärmningen så att jag inte orkar rida "uppvisningen", svår gyllene medelväg att gå i vanlig ordning.

Jag fick åka ensam på träningen. Elin var stalledig och Vonne var tvungen att jobba över. Men det gick riktigt bra med lastning ändå. raoul fick (kostymklädd -hehe-) hjälpa till med lastningen. Han kom lite senare än han sagt från början så det blev stressigt och uppvärmningen blev kortare än jag hade önskat. Men det gick.

Paulina var åskådare tillsammans med Olle (Mickans pappa) och fick då se hela spektaklet. Jag tror att jag la för stor press på mig själv för att dom var där och kikade, men det var också lite nyttigt. Återigen inser jag att jag måste vara i min lilla "bubbla" och fokusera för att saker ska fungera.
Paulina den raringen hjälpte till att få in Varre i trailern då jag skulle hem.

Rebecca sa iaf att hon tycker att det är kul att det så mycket framåt för oss och att det syns att jag tränar hemma också.  Hon sa faktiskt (med risk för att låta stöddig) Att hon är imponerad. Tänk att man behöver höra det fastän man är vuxen :)

Så var det där med bilder och filmer... Gårdagens träning blev det ingenting... och det tar sådan tid att ladda upp filmerna på YouTube att jag faktiskt inte känner att jag orkar. Jag har en annan blogg (anna-virrpanna.blogspot.com) där de har en helt annan teknik och hur man laddar upp filmer mm. Man behöver inte först ladda upp filmerna på en extern server innan man man kan publicera dem i sin blogg. Mycket bra tycker jag.
Därför kommer det inte att finnas en uppladdad videosnutt här, Den kommer att ligga här

Nu är det dags för saltgruvan :)

RSS 2.0