Sitter på jobbet o undrar varför i hela fr...

foto2265 (MMS)

Sitter på jobbet o undrar varför i hela friden Jolly Roger är hissad på grannhusets tak... Pirater på Mäster Samuelsgatan? :o


Läste precis...

... och jag kan inte göra det bättre så jag hänvisar till syster-ysters blogg...

Älskar dig mamma

Kram

helgen...

... har som vanligt bara rusat fram.
Min önskan om att sitta på altanen och dricka vin hela helgen gick om intet... fast det hade jag nog på känn :)
Jag har ridit (som vanligt) Fredag fick Varre vila, det regnade iaf så vansinnigt så det hade inte varit så kul. Men största anledningen till vilan var att jag var helt slutkörd. trimmade på ridbanan lite på lördag. Krattade ridbanan idag och sedan red jag en väldigt samarbetsvillig Varre. Undrar vad som hände? :)
Träffade Vonne idag, lite längre än vad vi vanligen ses nu för tiden. Saknar våra stunder.
Mors dag idag... Saknade frukosten på sängen. Men ingen av barnen var ju hemma så hur skulle det ha gått till?
Pratade en liten stund med mamsen, önskade grattis på mors dag. Fastnade framför TVn och nu, precis då jag egentligen borde gå och lägga mig kommer jag på att jag inte bloggat på evigheter...
 Bilden är mina underbara stallskor med mina upp-och-nervända tomma PETflaskor. tomflaskorna använder jag vanligen till stövelskafthållare i ridstövlarna :) men så här brukar det se ut då jag har ridstövlarna på mig...

sällsynt och vackert :)

Livstecken

Efter en underbar helg i Katrineholm är vi åter hemma (sedan i lördagskväll faktiskt). Elin har fått sin första signatur i ryttarboken som är det bevis man har för att få starta i debutantklass i fälttävlan.

Söndag och måndag fick både Gulliver och Elin en välbehövd vila. Det kommer en större avrapportering och lite bilder senare.

varre fick vila fredag och lördag men söndagen tog vi en tur ner till sandviken tillsammans med Emellie och Kopia...
och vet ni vad.. Jag hoppade den gamla vindsurfingbrädan som legat i flera år på samma ställe. Jag vågade till slut och Varre bara skuttade över som om aldrig gjort annat. Några diken blev det stooora skutt över och så givetvis ner till strandkanten och blöta ner lite fötter.
Små lätta vågor blåste in mot stranden. Varre klafsade (travade) rätt ut och tog det piano. Emellie tog en galopp och när hon saktade av upptäckte Kopia att det var vågor som kom rakt emot henne. Stackars pållan blev helt förskräckt och gjorde en helomvändning och flydde. Tyvärr flydde hon åt det sumpiga hållet. Trampade ned i dyn och gick omkull i vattnet. Både Emellie och Kopia fick sig ett vårbad i Sandviken. Tack o lov gick det bra, ingen skadad så det var skönt. Jag tror tom att Emellies telefon fortfarande fungerar :O
Dyngsur men inte kall styrde vi sedan vår kosa hemåt...

Måndag. Jag blev lite taggad av mitt mod då jag hoppade surfingbrädan, så jag sa till Elin att hon fick hjälpa mig med ennliten hopplektion. Nyttigt och fantastiskt roligt. Superbra övning lika som de fick göra för Mattias på kursen i helgen...
Övningen går ut på att få hästen eftergiven för innerskänkel och att den vänder för ytterhjälper.

Säger god natt...

Elin o Gulle ska till Stall Nilslund, som ligger en bit utanför Katrineholm. Terrängträning för Mathias Gustafsson fre-lö är det som gäller ocg förhoppningsvis anser han att Elin är kapabel till att ta sitt terrängkort. Upp i svinottan för att morgonfodra och släppa ut pållar innan avfärd.
Vackert väder har vi blivit lovade av väderguderna.

Nu är det som sagt god natt :)

Mitt Varrefjun ♥

Idag blir hon 18 år...
och hon blir bara bättre och bättre... Hoppas på många fler år tillsammans...


(bilden tagen förra sommaren)

helgens tävlingar

ja,lite sent kasnke, men jag har inte orkat riktigt.

Div 3 ponnyhopp på Roo gård på lördagen.  Mina duktiga flickor förklassen lovade gott. Trots att Elin blev ruskigt besviken på sina stilpoäng blev laget inkallade till prisutdelning och röd rosett (= 4e placering)... Hederspriser och stilprotokollen fick hämtas ut efter prisutdelningen. Då jag ser Elins protokoll stämmer inte siffrorna med summan... Jag ber dem därför att räkna om protokollet. Det visar sig att det är felräknat med 6 poäng. Vilket ger oss (enl tävlingsledningen) en tredjeplacering och en gul rosett... Då vi ska byta rosetterna kommer hon med blå rosetter... Jo detta eftersom laget som (redan) mottagit andra pris hade 149p och Waxholm (dvs vi) fick ihop 150p efter omräknat protokoll...
Stolt som en tupp (fast jag menar höna) kom vi med till finalen den 6juni på Sundby :)
Mitt i all villervalla med omräknade av protokoll fick jag inte till en endaste bild... Vad är man för en lagledare?

Söndagen... Upp i arla mogonstund. Morgonfodra hästarna, släppa ut Varre i en liten tillfällig gräshage för en lten rastning innan lastning .. haha.. det rimmade visst :)

Elin och Moa, två trötta flickor skulle med som hästskötare. Men de var aningens för trötta... Jag fixade medan de klappade stallkatten.
Lastade Varre och hon gled på trailern likt en tvål.. schwop! lastad och klar 5 mionuter före 7 och vi som hade planer på att åka kl. 7.30.

Jag hade bett Emellie om att följa med för att hjälpa mig med framridningen. För gudarna ska veta att jag behöver all hjälp jag kan få :) Jag tycker att det är svårt att klara framridningen, ha koll på de andra ekipagen som tar (kräver) sin plats och samtidigt koncentrera mig på min egen ridning. Jag är ju så van att vara ensam på hela ridbanan och glida runt precis som jag önskar. Tur att Em var med och trots att hon inte pratade högt hörde jag henne hela tiden. Bara att ha supporten gjorde mig lugnare. Jag tror att det visade sig för även om Varre i programvisningen sedan fick taktinslag i skritten, ett galoppombyte (!!) och inte tog höger galopphjälp ökade vi vår procent med 4% denna gång.
Det som kändes absolut mest märkligt var att då vi lämnade tävlingsplatsen så låg vi inte sist... Vi låg fjärden sist ;)dötrött...

... men jäklar nu har vi hö till pållarna. 3,5 ton ligger på skullen... Skönt! ont i hela kroppen och och nu är det äntligen dags att sova :)


allt är "mitt-mitt-mitt" :)

"puke in my mouth"

Ja... ibland...vissa dagar är det bara så...

Jantelagen

1. Du skall icke tro, att du är något.
2. Du skall icke tro, att du är lika god som vi.
3. Du skall icke tro, att du är klokare än vi.
4. Du skall icke tro, att du är bättre än vi.
5. Du skall icke tro, att du vet mer än vi.
6. Du skall icke tro, att du är förmer än vi.
7. Du skall icke tro, att du duger något till.
8. Du skall icke skratta åt oss.
9. Du skall icke tro, att någon bryr sig om dig.
10. Du skall icke tro, att du kan lära oss något.
                                               //Aksel Sandemose

That´s life my friends


bloggknas...

... i helgen.. Där har vi föklaringen till att mina bloggSMS inkom sent och att de inte går att kommentera... Nåja. Inte så viktigt, men då vet ni :)


Nyduschad Varre efter en ridtur till sandv...

foto2241 (MMS)

Nyduschad Varre efter en ridtur till sandviken. Ridit i vattnet, hoppat liten pinne :) ..o hoppat några diken i sällskap med Elin o Gulliver. Nu får pållan äta lite gräs o självtorka i solen :)


Nu har stallkatten Kalle varit duktig :) d...

foto2238 (MMS)

Nu har stallkatten Kalle varit duktig :) denna låg fint innanför stalldörren. Kalle sträcker på sig o ser riktigt nöjd ut...


Tävlingsrapport Hufvudsta Ridklubb 7maj

... det gick väl som det gick :)

Inte bra men bättre än på Botkyrka.

Starten var väl inte den bästa. Varre in i en trailer INNAN hage och kissa... Gissa hur lång tid det tog?

... för dig som inte vill gissa kan jag berätta att det tog närmare 50minuter innan hon slutligen stod inlastad... och direkt efter att jag stängt baklemmen, kissade hon så att det rann ut efter sidan av trailern. Det känns lite grymt att inte ge henne ett kisstillfälle tidigt på morgonen innan avfärd... Jag måste grunna på en lösning för hennes skull. Rasta henne som en hund fungerar inte, det har jag nämligen redan provat.

Nåväl... väl framme på Hufvudsta RK gick nr 23 in på banan då jag var och startanmälde mig. Tur att jag lastat Varre med sadel och träns. det vara bara att plocka ur henne, linda av BoT, byta om till tävlingsstassen och sitta upp.
Fick henne aldrig riktigt loss i sidorna. Nervös som attan och därmed stel och inte särkilt följsam på framridningen. Liese som också tävlar för världens bästa ridklubb - Waxholm ;) försökte hjälpa mig, men hon hade ju sin framridning att tänka på. Bitvis gick det bra, men de stunderna var alldeles för korta och jag mäktar inte riktigt med denna stora fantastiska fux alla gånger. Men jag vet ju att vi kan för i onsdags gck hon så fantastiskt bra på träningen för Rebecca. Undrar varför jag inte klarar att få till det vid tävling... Men det kanske kommer :)

Idag lyckades vi höja oss med 6 %... inte illa...MEN det är ju som sagt en bedömningssport... det säger egentligen inte så mycket...
Omdömet:
" En trevlig häst med jämn takt, men som behöver komma ihop i sin form och vara mer lösgjord för högre betyg"
Detta vet jag sedan tidigare... frågan är ju bara --- hur kommer jag dit på tävlingsdagen?

Inga bilder, ingen videofilm... jag åkte ju solo :)
Men en man som jag red förbi, då vi värmde upp, sa att jag hade en vädligt vacker häst och att jag var väldigt fin också :)

Nästa helg... samma program på Högvretenden 15:e, dagen efter div3 ponnyhoppningen på Roo gård :)

♥Grattis mitt barn ♥

Idag fyller hon 15år.

Jag har så svårt att smälta att mitt yngsta barn hunnit bli så stor...
NÄR hände allt det här?... Åren har fullkomligt rusat fram.


Bilden är stulen från Elins blogg och tillklippt av mig :)


Livstecken :)

... har ju helt o hållet glömt av detta med bloggande... Eller nä inte glömt bort, bara inte prioriterat...

Lilla blå fick ytterligare ett år att rulla på landets vägar. Utan anmärkning tog hon sig igenom besiktningen.Med kommenataren om att jag nog behöver byta olja å sånt... till en början fylla på ordentligt så att inte motorn tar stryk :O

Km gick av stapeln på självaste Valborg. Jag red dressyr på Varre, en LB1 på förmiddagen. ftermiddagen fick Varre hoppa 70 cm med Elin. Lite trött på kvällen somnade extremtidigt i soffan och gav blanka fan i att Valborg firades på stan. Hörde lite raketer, vaknade till och fällde ett par kommentarer om den pågående matchen ( sverige-Norge) och somnade om igen.

Rapport om självaste KMet kommer en annan dag. Men jag red ihop 51,72% och Elin slutade på 4 fel...
Nu ska jag sova
Nattis!

RSS 2.0