Borlänge

... är där vi befinner oss just nu... jag o gubben min hälsar på hos mamma o pappa. Mamma fyller år på måndag och eftersom  Borlänge, våra jobb, djuren och Täby inte känns helt kompatibla alla gånger, åkte vi upp i går (fredag) och åker hem lite senare i dag. 
I morgon blir det Globen HELA dan :) tillsammans med Vonne, Elin och Zandra...  Men innan Globen ska hästarna vara rastade och klara.

Biljetterna... hela 12 st, hämtade jag ut igår, de beställdes dock betydligt tidigare...


Veckans rörelse...

Har mest rört sig om att få ryggen att fungera igen...  
Fick så sent som idag ett tips om en osteopat, som har hjälpt Lena. Jag fick nr o funderar verkligen på att ringa henne under morgondagen...

Mer rörelse har naturligvis inneburit ridning... Vi verkar kunna vara på "G" igen nu min pålla och jag. Jag har inte vågat mig ut eftervägarna sedan sist... det är lite för mörkt för mig att rida ensam. Därför har mestadels denna aktivitet utförts på ridbanan. Inte det mest optimala underlaget, men vad ska jag göra?
Men inget ont som inte för något gott med sig. Elin hjälpte mig med något som liknar ridlektion i söndags, igår (måndag) skuttade jag lite över några bommar, men jag har tyvärr tappat det lilla mod jag hade för kort period. Elin försökte uppmuntra mig, men det gick sådär. Varre är skitpigg och tycker det där med hoppning är liiiite för kul, så Elin fick ta över för några minuter.
Även idag blev det ridning på ridbanan... gårdagens lilla övning i hopp hade nog mjukat upp henne för (attans!) idag kunde nästan känna hur det ska kännas då man rider. Hittade mina ben :O ... och Åsa... Även jag hittade den sedan länge borttappade yttertygeln ;)
Hoppas att känslan sitter kvar länge (reklam) och att ridkänslan verkligen är på väg tillbaka... i morgon ärdet lektion för min gravida ridinstruktör Rebecca:)

Nu är det natti-natti


Att blogga...

... Verkar inte vara min bästa gren just nu.

Jag tänker så mycket på att göra ett inlägg om ditten och om datten, men sen tryter energin liksom.
I min engfald trodde jag att det skulle bli mer gjort med bloggningen då jag skaffade mig en Android, Men tänk att jag tycker tangentbordet blir så smuttigt så det blir bara trist att skriva.  Skriver en bokstav så blir det tre andra och när jag sedan ska radera de felaktiga blir det än mer fel... raderar ett ord men lägger till punkter, snedsträck och x av alla bokstäver. Ni som nu känner mig vet vilket jävla humör jag har och sånt stök med att bara få till en liten ynka text kan verkligen få mig att ruttna. Givetvis ska jag, förutom att lära mig skriva på telefonen, även lära mig att bemästra mitt humör :)

Vädret finns det många som pratar om... så jag tror att jag skiter i det. Men jag måste bara få berätta om min "skräckritt" i veckan.

Jag skulle ensam ut och rida i fullmånens sken, dimman liksom fladdrade så där lågt över ängarna och det var egentligen väldigt vackert.
Jag hade från början bestämt att jag inte skulle rida så långt, utan bara ta det lite lugnt och smålulla till Fågelbo och tillbaka. Vägen bort var inga som helst problem. Jag fokuserade på det jag sagt mig själv att fokusera på.
Dvs, att le (vilket låter störtlöjligt för en ickeryttare) och att rida som en ryttare vars sits och stil jag gillar... för mig är denna person Lussan (detta låter väl ännu löjligare kan jag tänka :) ) men det hjälper faktiskt till att hitta sin sits och ger en hjälp på traven att hitta en röd tråd i ridningen... Svårt att föklara, men det funkar faktiskt :)
Det vikigaste är ändå leendet.... Det går inte att tappa tålamodet och le samtidigt ...
Allt detta gick utmärkt, trots att Varre var "skvätten" till och från hela vägen. Det gick bra ända till jag kom bort till Fågelbo och vände. Fråga mig vad som hände, men plötsligen började jag att bli mörkrädd, vansinnigt mörkrädd dessutom. Kände att jag nästan inte visste hur fort jag skulle komma hem. Givetvis skrämmer jag upp Varre som sedan skrämmer upp mig o såsnurrar det. Jag tyckte jag hörde steg bakom oss. Blev rädd för varulvar :O... vampyrer (???) ... kom på mig själv att tänka på Evas "det spökar-blogg"... eller tänk om jag får möta ett vildsvin, ensam till fots, för att hästen blivit så rädd att sprungit hem utan mig? 
Med andan í halsen och med en pus av tlättnad kom vi slutligen till stallet och tryggheten igen. Men jag tror aldrig att jag skrämt mig själv på detta sätt tidigare...
Undrar när jag ska våga mig ut och "le" efter vägarna nästa gång?


nu är det länge sedan igen...

Skulle egentligen ha uppdaterat för Ånge sedan, men orken tryter. Elin red finalen på Täbyryttarcener i söndags .direkt efter den drog kärran med Gulliver i upp till Sala. Där har nu Elin befunnit sighela veckan. Jag har klippt/rakat varre. Om jag säger att det är tur att pälsen kommer att växa ut,kan ni nog räkna ut hur resultatet blev...stackars... Orkar Asker skiva mer imorgon :-).... Nu är jag så himla trött... Nattis

RSS 2.0