varning!

... detta är bluff. kom till min mail...
" Bästa kund,

Vi märkte att de ogiltiga inloggningsförsök tillditt online-konto från en okändIP-adress. Av denna anledninghar vi tillfälligt stängt ditt konto. Vi behöveruppdatera dinbankinformation. Swedbank aktiveras nu!Om duuppdaterar din faktureringsinformation idag"

bluff, bluff, bluff!!!

gnällkärring...

... ja, det är jag idag... så det känns ännu skönare att jag faktiskt är ledig torsdag och fredag denna vecka. Men ledig tid innebär att jag måste arbeta igen lite tid för att inte ha allt ogjort veckan efter... och det har jag gjort idag och det gör jag förmodligen även i morgon... jag har en sjö att hämta arbetsuppgifter ur, en aldrig sinande sjö. Hur i hela friden ska jag hinna 100% på mina 80? obegripligt! Dags att utvärdera arbetsåtgången och/ eller gå upp i tid...
Så ... nu sitter jag på Roslagsbanan och väntar på avgång. Såg Thommy, Julia och Jack i rulltrappan vid Östra station. Jag på väg upp och de på väg ner, men hann aldrig prata. Undrar vart de skulle? Jag blir ju så nyfiken :-)

... shoppat igen.

... ja, jag vet .. inte helt okey kanske? eller... fast joooo... Det är det. Men aldrig trodde jag att jag skulle införskaffa en repgrimma och tillhörande utrustning "repet"... Dom om det hänger på utrustningen. Men om vi säger att det gör det så insuper det mer tro, vilket är precis det jag behöver just nu ...
Minns jag rätt? ska knuten se ut så här? stropparna ska iaf leka bakåt - så mycket minns jag iaf ...
... finns det tillit i dessa vackra ögon?

Lite mer ord om kursen igår...

... Helena Hultborn tillsammans med, islandshästsinstruktören, Lina var de som höll kursen igår.
Vi var några stycken och det tog ett tag innan vi gått igenom en presentation av oss alla -totalt 8 deltagare.
Alla 8 hade vi naturligtvis olika erfarenheter och väldigt olika hästar. Pia (som har stallet där jag står uppstallad med hästarna) hade tillslut anmält sig hon också. Hon hade förvisso problem med att välja vilken av hästarna hon skulle ha med på markövningarna. Jag såg det som självklart att ta den häst som jag känner störst behov av att lära mig förstå och få ett starkare band me- Bygga upp förtroende. Med andra ord Mercy:)
 
Kursen hade fåitt namnet "Kommunicera med glädje" -  vilket är ett av ledorden - Glädje -vilket jag absolut kan hålla med om. Att ha /äga häst är så enormt dyrt, så känner man ingen glädje, eller den minsta tveksamhet, ska man nog välja någonting annat som inte kräver det totala engagemang som hästarna gör.
Fokus-  Om vad man själv står pall för "just idag" - orken är inte densamma varenda dag- fastän man önskar det vore så. Att tänka igenom vad man själv orkar genomföra och ladda för att få 100% av det lilla man faktiskt gör. Vad man ger är vad man får.
Mål... Satte de upp som sista ledord... Jag skulle personligen vilja ha det innan fokus (så jag kommer att arbeta så framöver). Alldeles oavsett vilket mål man har för dagen eller ett mer långsiktigt mål med sin träning så kommer mitt fokus att bli svaret på mina delmål/ mål.
 
Sedan fick vi gissa vilken personlighet våra hästar hade... Jag gissade då helt galet, fast åt "rätt håll" visade sig senare.
Högerhjärnad eller vänsterhjärnad? Introvert eller extrovert?
Jag trodde Mercy var högerhjärnad introvert - vilket innebär: Skygg, försiktig, försjunker in i sig själv vid press... en osäker själ. Men inte enbart givetis utan även extrovert. Vilket innebär att hästen är i behov av att få saker enkelt presenterade för sig för att inte bli förvirrad och rädd.
Mina antaganden visade sg vara helt åt pepparn. Enligt Helena är han en  vänsterhjärnad Extrovert. Han är en läraktig och lekfull individ som behöver nya och intressanta uppgifter för att inte bli uttråkad. Det är sån här häst man vill ha... Så det låter ju toppen :)
Sedan fick vi göra en egenbedömning om vad man själv är för individ för att öka medvetenheten om vad som kan komplettera och stjälpa i kommunikationen mellan häst och människa.
 
En högerhjärnad häst är rädd, osäker, nervös, flyktbenägen, undergiven
En vänsterhjärnad häst är dominant, modig, självsäker, lugn tolerant...
 
Målbeskrivningar... Idag, om en vecka, en månad och om ett år... Ni vet det där sedvanliga. Ta fram kopmpassen och peka vilken riktning du vill gå...
 
Pat Parelli  -tekniken (?) bygger på The 7 games...
3 principlekar
Friendly game - desensibilisering -  avtrubbning/ tillvänjning
Porcupine game - Att flytta för tryck
Driving game - Flytta för rytmisk rörelse.
4 syfteslekar
Yo yo game, rakställa hästen - Backa ut hästen på lina och sedan få den att gå tillbaka till dig
Circling game, ansvarslek, Hålla riktning, hålla gångart, se vart du går, att inte bete sig som ett flyktdjur...
Sideways game, uppmjukande övning - skänkelvikning
Sqeeze game, transportträning, desenesibilsering, gå under, över, mellan etc...
 
Jag hade som mål att "våga" sitta upp på Mercy. Att från backen se och även höra Elin säga vilka bocksprång han har förmågan att utföra, har gjort att jag kännt ett visst motstånd att sitta upp. Men jag kom ur min komfortabla zoon och satt upp och även skrittade, stannade och skrittade igen. Allt enlig planen Helena och jag gått igenom. Sedan slutade vi medan det fortfarande gick bra. Det känns som om det största motståndet är avklarat - att våga mig upp. Säkerhetsvästen var givetvis på, men attans så klumlpigt det är med den på. Så för att vänja mig vid den, hade jag den på då jag red Varre också :)
 
 Nu har detta blivit ett alldeles enormt långt inlägg. men ett är då säkert... Helena får komma och hjälpa mig (boosta självförtroende och mod) fler gånger. Kontrollera att "vi" är på väg åt rätt håll. Jag vill verkligen kunna/ våga rida ut i sällskap (till en början) med andra hästar. Rida i alla gångarter på ridbanan utan att han flyger i luften om han hamnar i obalans (jag tolkar det som om han blir förbannad när han snubblar till). Men träning ger färdighet. Jag kommer att få den häst jag vill ha innan jag/ vi är färdiga :)
Tyvärr inte en enda bild på gårdagen, vilket i sig är synd. Men det krävdes sån enorm närvaro att det inte fanns utrymme för att ta upp mobilen för att knäppa bilder...
 
 
 
 
 
 

trött!

... önskar att jag orkade sätta fler ord på dagens övningar, än bara att jag är supernöjd. Jag har faktiskt suttit upp o skrittat, vilket var mitt mål idag ... Lycklig, men trött :-)
Melodifestivalen verkar vara på allas läppar, men om det vet jag inget. Jag har sovit gott i soffan till nåt annat program ...

...just det... idag fick sig

Varre en tur ner till bryggan och ett par galoppvändor och samling, halt, trav , backa då vi vände på rakan som leder mot bryggan...


så himla sant...... För visst kan man applicera detta även på hur man vill forma sin unga fina häst? :-)

varning!


Go morron,
Fick en varning om några skummisar från en kompis. Så håll gluggarna öppna
Dagen som rusade fram...

.. det var gårdagen det ...
 
Arbete - precis som vanligt. Dock med visst strssmoment, då jag idag måste se till att lönerna är klara för att skickas.
Kom dock iväg redan (?) vid 15:45, så vådligt förmycket med tid kvar på jobbet blev det inte. Skönt!
 
Av Illbatttingen från i måndags märktes ingenting. Lugn och städad i alla galopperna samt höger och vänster :). Inte en tendens att behöva ladda ur, men så var vi ensamma på ridsbanan också. Det blir aningens lite mer att titta på när "raggsockorna" promenerar runt i ännu konstigare gångarter.
 
Varre - raringen, fick en vända ner till Frösvisk brygga  i skritt och trav och efteråt lättare strecharbete innan jag kvällsfodrade hästarna och åkte hem.
 
Men vet ni vad jag har gjort?
Jo jag har anmält mig med Mercy till en Pat Parelli-kurs som är i helgen... Ska bli så spännande :)
Nu är det Isis-folket som anordnat det hela, men Parelli är ju inte direkt rasspecifikt...
Kursen är på lördag och börjar kl 9.
Ca schema:
 
På lördag startar vi kl 9 med teori, inga hästar behöver alltså vara klara direkt. Vi har gjort ett ungefärligt schema som ser ut så här:
9-11 Teori med workshop
11-12.30 markarbete
12.30-13.30 lunch
13.30-14.15 ridning/markarbete
14.15-15.00 markarbete/ridning
15-16 summering och avslut
 
Ett litet orosmoment bara... och det är ridning 14.15 :O ... Men nån gång ska jag ju upp, eller hur  ;)
 
Sen får vi se och utvärdera om detta är någonting som fungerar för oss. Man får inte döma bort innan man provat och man väljer själv hur långt man vill ta det.
 
 
 
 
 

söndag och fortsättningen av igår...

... söndag...
min planering sprack ju katastrofalt i söndags och det var jag som i vanlig ordning som lägga min egen planering åt sidan då en person inte verkade att ha planerat någonting över huvud taget. Fm med hästarna fick stryka på foten och jag fick ta mig till stallet för att enbart mocka o muta pållarna i hagen med godis. Årsmötet gick bra, men vi är allt för få som engagerar sig så pass att ens komma i lyssna på vad vi gjort för klubben under året. Det känns lite trist faktiskt.
igår måndag...
... fick vår(min) Illbatting så äntligen röra sig på linan igen. Att han inte fick jobba i söndags fick jag en bra fingervisning om - OM jag inte hade vetat det vill säga. Mycket krut i unge herrn. Urförbannad när han kom ur balans genom en lättare snubbling resulterade i ett par rejäla luftsprång.
Och sedan ville han aldrig sluta att galoppera, for runt dom en tätting. Glad att jag inte kände pressen att behöva rida :-)
Varre, var piggelin hon med. Första gången jag red henne på två veckor. Det kändes att hon ville ge massor, men jag höll det hels till väldigt mycket skritt och väldigt fokuserad trav. Hon är inte halt, men jag känner hennes störning i rörelse då vi travar och särskilt om ligger på i tempo. så nu bygger vi om och upp lite sakta igen. Vill
bara förtydliga, att, även om jag inte ridit, har jag jobbat henne på lina och promenerat. Så hon har inte fått stå helt och hållet även om arbetet i sig inte inneburit svettjobb.


fullt mutbara hästar i söndags... men vad har jag för inställningar på kameran i mobilen?

måndag....

så här gullig kollega har jag :-)

jamen go morron...

... de var det det... små ynkliga timmars sömn. Insomningen sabbades av det sena smset igår kväll. Det var även anledningen till det tidiga uppvaknande jag gjorde idag, kl 06.08. Kunde inte somna om, låg och lyssnade på den som kunde sova i dryga timmen innan jag gav upp. Ryggläge på soffan och tyvärr stod godisskålen kvar, så jag har börjat morgonen med smågodis, illa - riktigt illa. Jag som brukar säga till barnen om att äta frukost först. Fast det är klart, då är ju alla redan vakna. Risken att jag stör någons sovmorgon är ju överhängande eftersom jag, enligt alla i hela hushållet, slamrar så hemskt. Tänk vilken hänsyn jag visar...

god lördag...

... idag mina vänner åkte så äntligen gardinerna ned :-o.... Ja, jag vet... men hör o häpna i år kom vanliga gardiner upp i samma övning...
Nu borde jag vara på väg tull stallet, men jag sitter u soffan o kollar slalom, kollar o kollar, sitter i soffan o tvn är på.
Tänkte ta mig en tur till hööks för att prova ut i köpa mig en säkerhetsväst,, vilken jag utan aldrig kommer att sätta mig på unge herrn... fick tips av Pia att köpa en outlyne som tydligen ska vara väldigt sköna (?)...
Men jag är även städgeneral inför morgondagens årsmöte för wfrk . Måste kolla att den gamla klubbstugan på Nibble är ok att ha ett årsmöte i... Undrar förresten hur det gott för Nina med granskningen av räkenskaperna? får nog ringa henne.

Ordningsföljden idag...
1. hööks
2. stallet
3. städa klubbis
4. göra årsredovisningen klar samt att skriva ut en hel drös med kopior..

Äta middag ska jag också hinna med...
....vi ses då :-)Hihi...

... Lite kreativitet bland dem som inte har annat för dig...
Fast lite skoj är det trots allt...
 

där kom han...

...den lille tysken, John Blund. skräpade ner och gjorde synfältet alldeles dimmigt... Nu är det god natt !
ojoj...

... vad tiden inte räcker till.
Skulle behöva jobba över med årsavstämningar, de konton som hör till HR, men jag vet inte när jag ska göra det... Jag jobbar ju redan mer än jag ska...
Hästarna träffar jag varje dag. Trots att jag enbart mockar, longerar en eller båda hästarna, är jag inte hemma före 21. Kommer till stallet omkring 18.30-19, lite beroende på när jag kommer ifrån jobbet. Idag är en ovanligt tidig dag. Ikväll kommer Rebecca för att dra i och nåla på Varre. Jag vill gärna vara färdig med allt när hon kommer vid 19.30, då jag efter behandlingen ska promenera Varre i vart fall 10 minuter. Nu sitter jag på Roslagsbanan. För en gångs skull känns det som om tiden är på min sida :-) Ingen stress nu... ses vi lite senare kanske?

söndag ...

... eller rättare sagt måndag... natten. Har lite svårt att komna till ro. Men jag kanske inte tillåter mig det?

Idag fick jag finbesök i stallet. Bästaste Vonne och Zandra kom och slösade några timmar på mig. Då saknade de är... Ja, jag vet att det var jag som valde att flytta och även om det är ensamt nu om kvällarna så har jag inte ångrat mig.
Strunt samma... vi hade mysigt med kaffe/ tea, semla/ kanelbulle och snack om den gamla goda tiden. Tiden går alltför fort, man hinner nästan inte sätta sig förrän det är dags att resa dig igen.... Bilderna uteblev, men Vonne fick några fina på pållarna som jag knycker (hon har lämnat
sitt medgivande).Elin, hon jobbade som hjälpreda i köket hos Isabelle. Diego fyllde 50 och hade öppet hus.... väldigt öppet,... :-)

Men nu ska jag försöka sova några timmar innan larmet går i mobilen. Nattis!

tidningen grannliv...

... porträtterar Rolf-Göran Bengtsson...

Lite försiktig presentation, inga sensationella nyheter. Har fått för mig att han är en lite hemlig person, det kanske är helt feltolkat av mig. Det kan ju hänga ihop med en stor portion ödmjukhet

Tidningen grannliv är en tidning som ges ut av granngården...


gillar att man har en oväntad talang om man golfar en gång per år :-)... så sant, så sant...... absolut värt att tänka på, oavsett vad det gäller.


trött...

... och vin har jag druckit... sovit på soffan med...
hästarna är linade. Hemma 21.45 från stallet. Nu fortsätter jag sovandeti sängen. nattis!

det snöar...

...FORTFARANDE.... Nu börjar tom jag tycka att det är lite jobbigt... skottade fram bilen på morgonen... startade med detta svettjobb 07.10... körde till stationen 07.36 :-o.... och naturligtvis är tågen försenade. Enl. trafiken.nu ska det röra sig om 6 ynkliga minuter, vilket är fullt tillräckligt för att reta gallfeber på mig. Är det inte hackaren, är det växelfel eller nåt annat, men konduktören ska jogga runt och trängas i vagnarna bland allt folk o reta upp dem genom att ta betalt för nåt som inte fungerar... en enda gång har lokföraren sagt att han bet om ursäkt för att det inte finns någon konduktör på tåget ... detta pga personalbrist...
Så ja... klagomuren... tackar ;-)
Ny dag sparkar igång oavsett mitt humör. håll i hatten - nu kör vi!

hovis på g...

sitter på tåget i är hungrig som en varg... bara så att ni vet... * yyyyl*
Mercy ska iaf få ordentligt på fötterna. Han gick omkull ( trots traktbrodd på alla fötterna) i söndags morse då han blev rädd för det som hände bakom honom.... sulor o 4brodd...
Men måste det alltid vara skitväder när Hasse ska ut till oss?

ridbanan...

... är i ett förfärligt skick...
Men jag kände att jag måste göra något med unga herrn. Improvisera lite med skrittarbete... vet ni - det är inte så lätt :-o
korta stegen, länga på densamma... halt... trava fem steg och sakta av... skritt igen... följsamhet - backa, vända snävt, stanna, gå... spännande va?
Men allt som behövdes var ett träns, lång lina, ett fleecetäcke och senskydd på hästen.

Pratade med Isabell och sa att det är vi två som får köra nu. Men jag vill hantera honom från marken lite mer än det lilla jag hittills gjort. Sedan lägger vi upp en plan och ser till att vi håller oss så mycket vi kan till den... Mycket arbete framför mig att forma en unghäst till det jag vill att han ska bli, jag blir ju inte yngre så kanske detta är första, sista och enda gången? Jag hade helst velat att det var Elin dom gjorde det här till sin häst, men man får inte alltid din man vill.
Jag har lovat mig själv att inte fråga om hon vill följa med till stallet, men kommer hon och säger att hon vill, finns det ingen som blir gladare än jag...

fin häst på stallgången :-)
mina...

... bara mina... på något sätt ska jag få det att fungera... jag vill inte ge upp Mercy - verkligen inte...Men kraven kommer att bli lägre, jag kommer nog inte att tävla.... men jag ska inte säga aldrig - för det vet man ju inte...
Taskiga bilder, ledsen för det. Men så är det ju jag som är fotograf ...


frukost...

morgonens pålägg... messmör, vilket jag tycker är gott. Jag fick det i vällingen som liten (har jag fått berättat för mig) enligt mamma ska det vara bra för magen. Gissningsvis för tröga magar eftersom laktoshalten är relativt hög i messmör :-o.
Googlade lite och hittade en tråd dom handlar om varför messmör inte är ett socialt accepterat pålägg. Satt och hade lite högläsning och skrattade gott åt många kommentarer. Läs själva :-)

Vad tycket du om messmör? gott? äckligt? vet inte för att du aldrig smakat?

Ha en go lördag :-)

https://www.flashback.org/t1453122
nu är det klippt...

... men det skulle du inte märka om jag inte sagt något...

Min gissning on hur länge sedan det är som jag senast klippte håret är inte i närheten av vad du tror. Och jag är närmare sanningen än du ;-)

Försök nr 1 att locka ut Rebecca att nåla Varre verkar funka :-) nu ska vi bara synka kalender och tid...

Om Elin och Mercy känner jag att jag inte riktigt vet åt vart det barkar.... ledsen i ögat... jag tror inte att Elin vill längre...men det kanske bara är vad jag tror.

Nu fortsätter filmen... på TV alltså :-)

RSS 2.0