Rapport från Lina

... Jodå familjen hade skrattat gott... men det var ju väntat enl henne själv...

Hon hade känt sig lite orolig över självaste knät, om det var nåt som gått sönder inuti. Så hon åkte och röntgade det idag. Men hon behövde inte vara orolig, förutom det onda utanpå så var det helt. Och hon fick en kommentar om att det var ett fantasiskt bra lagt bandage som stoppat blödningen... Mina år som undersköterska (även om det nu är länge sedan) med sår som specialitet kom visst till användning igen...

Hon ska röra på sig så mycket hon kan... Ska jag fråga om hon vill tolka tro? ;)



...på tal om... Var på sån där tuttröntgen...Var ju beredd på att det skulle göra ont... Det gjorde inte alls ont, obehagligt var det ju förståss, men det är det ju alltid när man ska klä av sig inför folk man inte känner... För det är nog mest där "skon klämmer"...




Nu är det nattis!

Grattis lille oscar :)

fast så liten är han ju inte längre...
17 år idag!
Grattis lille-man!


Ajaj Lina!

Jösses... Funderar allvarligt på om det här med tolkning efter häst i flygande fläng enbart är till för barn/ungdomar...

Elin hade fått med sig Moa och Lina på att tolka efter Gulliver. Lina bara älskar det... Först rider Elin i väg med Moa på miniskidor mot travbanan. Lina gör iordning Varre åt mig då jag bara skulle måla färdigt... Jag rider och Lina går mot travbanan. Då möter vi Elin och Moa som är på väg tillbaka för att möta oss. Lina får på sig skidorna. Elin vänder om Gulle mot travbanan igen. Jag måste ju säga att Lina är en sann fartdåre...

Elin: - Galopp?
Lina: - Ja, för f*n...
Elin: - Öka lite?
Lina: - Ja, för f*n...
Elin:- Går det bra? ska vi dra på?
Lina: Jajemen...
..
..
åå herre min je vad det gick undan på den bortre rakan...
Elin sktar mer Gulliver till trav och låter honom hämta andan en aning innan de vänder om och gasar på...
Men ajajaj... det tog tvärstopp och Lina slog upp knät på en sten. byxorna gick sönder och likaså lånkisarna...
Stackars, stackars Lina...
Tvättade såret och la om det...
Lite kusligt är det att jag just idag tog med mig ryggan med alla bandageprylar till stallet...







♥ Grattis mamma ♥

Idag fyller min underbara mamma år.

Stort grattis på födelsedagen!



fixat!

Nu har rörkillen varit här och skruvat på och ställt in pumpen. Snart har vi värme och varmvatten igen :)
Eldningen fortgår dock men snart är det mer mysfaktor än för att hålla värmen i huset. Jätteskönt!
Dags attbege sig till stallet och plocka in lite pållar o kasnke få rida i dagsljus, det var ju ett tag sedan.
 Hej hopp så länge :)

Elände på elände...

...sa gubben som rasa över kärringen...

Ska det aldrig ta slut?

Först så rasade min bil... Historien om denna finns att läsa under nästan hela november. Kort därefter eller nästan samtidigt så började TVn lukta bränt = rasat ihop. Sedan var det väl lugnt i någon vecka. Sedan var det Raouls bil som måste in på verkstad, samma dag för övrigt som Jakob måste köras in till akuten för att få sin fot röntgad (detta var i tisdags) han hade gjort sig illa på träningen och trampat snett och det lät visst som en en gren gick av, tack o lovvar ingenting brutet. Raoul fick hem sin bil på torsdags eftermiddag, några tusenlappar fattigare, tog bilen och drog till Skåne. På fredag morgon skulle jag duscha och det fanns inget varmvatten. Hade inte tid att ta tag i det,så det blev en kost och sval dusch.
Men det var visst inte bara varmvattnet... Det saknas kylmedium (?) i bergvärmesystemet och för att fylla på detta och starta om hela klabbet måste man ha behörighet... Jahaa... det är bara att sitta och ringa efter någon somhar jour och behörighet och be en stilla bön om att det inte kostar en förmögenhet.
 Nu sitter vi framför brasan och gnuggar våra händer...Förhoppningsvis kommer det snart en tekniker. Under tiden håller jag på att tvätta undan i tvättstugan. Måste ju röja av så att de kan komma fram :)

Bara en massa utgifter just nu... *suckar*


Snöväder o en härlig Lill-Elin

foto2037 (MMS)

Fantastiska busunge. Alltid glad! Igår fick Stor-Elin för sig att hon ville tolka efter Gulliver och Lill-Elin var "på". Det var någonting hon aldrig gjort tidigare... Mycket skratt blev det, och visst var det vingligt till en början men kul hade de :) Tyvärr ingen bild/film från själva tolkningen då det var för mörkt ute. Men håller denna snön sig kvar (vilket det verkar med -10 idag på morgonen) så hinner vi nog med det en annan dag :)


Busväder

... och ingen ridning för min del på 3 dagar. Söndags så hann jag inte/orkade jag inte, efetr en genomfrusen dag på Veda. Måndag var det stallmöte som slutade vid 20-tiden. Tisdag så var det ett ruggigt blåsande och snöande så jag påbörjade målning av stallskåpen istället, detta medan Elin var ute och red. Nu höll det på att bli en 4:e dag med vila för Varre. men så bet jag ihop och tänkte först bara rida elverket och trimma påvägen mot "rakan"... Lite övergångar bla... men då jag kom fram till rakan och tänkte göra en backövning i uppförsbacke så verkade Varre så positiv och blåsten (som gjorde så djävulskt ont) var knappt märkbar. Äsch! vi tog rakan och hela slingan runt. När vi kom in i "skogen" blev det lä och det var rent ut sagt underbart att rida. En fröjd på en extremt pigg häst.

Innan ridturen bar jag in 21 balar spån. Snö, blåst och en stapel av spånbalar som tycktes nå ända upp till himlen prövade verkligen humöret. Jag blir ju så glödgat förbannad då jag känner att jag fysiskt inte klarar av det... men det gick. Tack vare underbara Lill-Elin och Stor-Elin som stod för de glada tillropen och hjälpte med det de kunde, så fick de mig att bli på bättre humör. Tack mina solstrålar :)

efter spånbalar och ridtur så var det avslutning för div2 tjejorna i ponnydressyren på Nibble... Lite gott att äta och prata om vad som har varit bra och väldigt lite om vad som varit dåligt, eftersom ingenting varit det. Alla tjejerna verkade tycka att det varit toppen och det är väl ett kanonbetyg till Lagledare Tina Rheborg.

Jag skulle ju ha tagit bilder. Men jag kom av mig...

Oki... då var det Botkyrkafilm fr 17 okt

... jaja... det var också ett tag sedan...
Inlägget om denna tävling, hittar den som är intresserad, «HÄR»
denna ritt lyckades de med att skrapa ihop hela 65,86% :)


Tisdag idag, måndag igår och söndag i förrgår :O

Ligger lite efter med bloggandet. Jag har ju några filmer att lägga upp, men det händer ju aldrig. Jag har lagt över dem i datorn, men det tar ju en evighet att ladda upp dem på YT och då blir det inte av. Det borde finnas en egen filmfunktion här på blogg.se för att underlätta uppladdning av film...

Uppdateringen om WOW kommer i ett senare inlägg. Jag börjar med Dressyrtävlingen på Fornboda den 18sept.
(till inlägget)


förberedelser....

inför WOW cup i Vattenluna i morgon - oj, ursäkta, jag menar ju Vallentuna...

Lyxfällan är temat och Elin ska hoppa 90cm.

WOW är en cup främst mellan Vallentunastallen eller med anknytning till... Ja osv. ...

Det är laghoppning och vaje lag ska ha 5 ekipage som hoppar 80, 90,100, 110 och 120cm (ett ekipage per höjd) och de 4 bästa ritterna är de som räknas...
Emellie Linneusson ska vara med på Kopia och de ska hoppa 110cm, Emilie Brinkeback ska hoppa sin Victor på 120cm. Laget består ytterligare av Emma Svederus på Cabaré och Martina Sonntag på Immo å så min Elin på Gulliver.
Starlistor hittar du «här»
Kostymeriingen är hyggligt klar... Det¨får bli det det blir... Det var först  igår som jag fick reda på att temat verkligen skulle bli Lyxfällan... Lite svårt att göra bra kostymer på temat men jag har gjort det jag kan med de medel jag har... Bilder kommer i morgon ;)
Reveljen ljuder 07.30. Banbygge kl 10 och första start kl 11 i morgon. Innan dess ska hästarna ut...
Nattis!:*

Jo! Liiite till...

Förra  årets och årets dessför innan, kändishoppare från Globen kommer att delta och även årets... Jag har förstått att de ser denna cup som en prövning inför Globen horseshow... Ska bli enormt spännade att se om Musse har förbättrat sin teknik sedan förra året, och om "SnyggMatte" har vågar sig upp på högre höjder ;O
Så håll ögonen öppna för Kändislaget, Globenlaget, Stjärnlaget (där namn i skrivande stund saknas) och naturligtvis Lyxfällan ;)... Kom o kolla vetja :)

Nu är det Nattis! ;)

Då har jag avverkat första arbetsdagen. Fu...

foto2020 (MMS)

Då har jag avverkat första arbetsdagen. Fullständigt kaotiskt omständiga processer. Men det klarnar förhoppningsvis :)


Värsta kollektivåkaren ;O

haha... det är det nog många som inte trodde om mig. Men idag ska jag införskaffa mig ett 30dagars-kort (heter de verkligen så numer?)... på den tiden då jag var betydligt mer van pendlare kallades de för månadsmärke ;) och det är väl en si sådär 16-17 år sedan... hu jeda mig vad tiden går fort (återigen).

Men det tar ju verkligen inte alls lång tid... Det här berättade SLs reseplanerare för mig...







Men håll med om att det inte är ekonomiskt försvarbart att ta bilen, varken för miljö, tid eller privatekonomi...
Att bilen har miljlpåverkan vet vi ju redan... Men rent privatekonomiskt skulle det kosta 40kr i vägtullar/dag parkering omkring 270krdag... bensin dessa 2*2mil in till city ca 100kr/dag... Pengar det finns att spara, det är då säkert. Ett busskort (?)30 dgr kostar 690kr... Nackdelen, dock, med kollektivtrafiken är ju naturligtvis att det är så in i fullkorn trångt på tåg, t-bana och bussar, är alla halvsjuka (smittsamma) människor som inte har vett om att stanna hemma utan smittar ner en hel t-banevagn med sina hostningar och nysningar.  Folk är ju ändå rätt fräscha på morgonkulan... men tänk dig, en varm sommardag och att hamna brevid en svettig karl med svettringar stora som forntida LP-skivor under armarna...
Jag får göra som japanerna... munskydd på! fast de har väl munnskyddet på för att slippa alla luftföroreningar(?) Hur som helst oavsett vilket så bör det ju skydda mot smitta och att smitta och så bör de väl hjälpa till att sortera bort denvärsta lukten?

Yihaaa...

Tack alla Supergulliga och vänliga människor för gratulationer:) Det värmer!

Idag var jag och skrev på anställningsavtalet och nu känns det skönt ett tag :)
Jag kommer att arbeta 75% som "Ambulerande konsult/bokföring" mitt i smeten av Stockholm. 
Glad som en spelorre! :D

Igår, var min tanke att jag skulle ha påbörjat stolpningen i hagarna. men jag hittade aldrig stolp. När jag väl fick tag i Arne var det kolmörkt ute och de hade låst i maskinhallen. Får se om jag har mer tur idag :) Nu hinner jag dessvärre inte slå någon stolp förrän tidigast på lördag, eftersom jag ska JOBBA imorgon :)

Stalledig på onsdagar, men Elin hade lovat Moa hjälp med hoppning så vi tillbringade ändå lite tid att inandas ljuvlig hästdoft. Jag fdörsökte hjälpa Lina med Varre över lite bommar, tanken var att de skulle hoppa något lågt hinder, men Lina nöjde sig med  cavaletti. Varre taggade igång så oerhört att Lina satt och flåsade.Påminde henne då om rökningen - då ville hom plötsligen inte prata med mig längre ;O ;)
men jag tycker att det börjar se bra ut, samspelet mellan Varre och Lina och det glädjer mig. Såg att Varre har sin rörelsestörning nu igen och jag gissar att hon behöver Rebeccas händer och nålar för att lossna. Det kan vara förklaringentill att hon känns så  begränsad då jag ställer henne höger... Ska prata med Rebecca om vad jag kan göra. Innan Rebecca åker till Thailand på smekmånad.

Nu ska jag sätta mig i bilen och hämta Malin på jobbet. Hon ville med till stallet och rida (ritar stora kors i taket).





 


Onsdag och dagens händelse :O

Så ja. DÅ var det mitt i veckan igen... Var i hela friden tar tiden vägen?

Nu sitter jag här och väntar på att Viveka ska ringa upp så vi kan avsluta en lönediskussion.
Passar på att uppdatera bloggen under tiden.

Japp, mer än så hann jag visst inte. Nu har vi pratat och jag har räknat och kommit fram till att mitt lönekrav gick igenom :) Hoppas nu bara att det är hållbart för företaget... Fungerar nu allt precis som jag vill så kanske jag börjar jobba på måndag :)  Hilfe -är jag redo för detta? :O... Nej förresten Nu ringde Viveka igen, de vill att jag börjar på FREDAG! och jag ska skriva avtal i morgon kl 8.30... inte glömma att att ta med mynt till parkeringen ;)

Kläder?... Busskort?, åka kommunalt? Jösses... Jag måste ju se till att bli snabb i stallet igen om mornarna, jag kan ju inte fjösa runt längre...

Idag är jag och Elin egentligen stalllediga. Men Elin har lovat att hjälpa Moa att hoppa. Jag tänkte jobba undan lite stolp i den delen av hagen där de grävt och efterlämnat en saligt djup gegga, då de grävde ned kabel till den nya maskinhallen... Lite frostigt ute så vi får väl se om det går att göra något.

Dagens!



Mmm... Vad gott det luktar här. Nybakat! B...

foto2019 (MMS)

Mmm... Vad gott det luktar här. Nybakat! Bullar med nötchoklad o bullar med kanel o vanillinsocker... Gott så in i ... :)


Blåkulla 14nov

Låååång dag. Lämnade stallet vid 11 och kom tillbaka vid ca kl. 20

Vonne följde med och var den som stod för att humöret hölls på topp tillsammans med Lill-Elin som också följde med oss.

Jo... jag har filmat... Men filmen blev lite hoppig och studsig och värre blev det när Elin red fel väg för andra gången...
Men jag tycker att de gjorde ett kanonjobb. Det var första gången Elin red LA:1 på tävling.
Någon individuell placering blev det inte denna gång, men laget - vårat lag :) kom på en tredje plats denna första gång som Waxholm var med i div2 ponnydressyr. Bra jobbat alla tjejor! :)

Lill-Elin o Stor-Elin:)

Elin, Elin och en alltid matglad Gulliver




Fars dag!

 det har jag ju vetat om hele dan men vi har varit på tävling och och haft full rulle från arla morgonstund...

Pappa!

Jag ringer dig i morgon!. Jag tror inte att det är någon vidare idé att ringa och väcka dig nu. Många kramar härifrån Täby!


inför Blåkulla (imorgon)

« ‹Här› » finns ett ryttar meddelande att läsa...


Förklassen startar kl 9... En LB1 tar ca 4,5min att rida. Om jag räknar att de hinner med 7 ekipage/tim (räknar med adm.tid) så tar förklassen ca 3,5 tim. då har jag inte räknat med någon paus...Rimligen borde lagklassen starta omkring kl 12.30-13.00. Jag tror att vi behöver starta ca kl 11.00 hemifrån, det kan väl iunte tamer än en timme med trailer??

Tävlingen uppdateras Online efter varje ryttare vilket ökar möjligheten att följa med SMS.
gör så här...





 Då du gjort steg 2 (dvs klickat på den ryttare du vill följa) blir det en pytteliten text längst ned på sidan där du ska bestämma om det är ryttaren eller hästen du vill följa resultatet för...
Ja, just det... kalaset kostar ju givetivis en liten slant...

5st SMS = 15kr
10 SMS = 30kr
20 SMS = 50kr


Välkommen älskade fredag

Denna vecka känns fredag som extra välkommen. Fråga mig inte varför... Kanske för att jag har fått ordning på vissa saker som stört mig.

Niu ska jag alldeles strax köra Elin till skolan och sedan fortsätta till stallet och släppa ut hästarna. Tänkte göra iordning allt och sedan måla den vägg där stallets garderober skall stå.
Sandra började med grundmålningen igårkväll och kanske är det så  pass att det går att stryka med täckfärg idag? Målningen MÅSTE vara klar till måndag, för då börjar de på att montera upp garderoberna...jobba, jobba, jobba... Jag gör det jag hinner idag, så får de övriga dela på det som är kvar... Även om jag gnisslat och gnölat över att vi måste måla denna vägg, så går det  ändå rätt fort(min gissning) det är ju bara raka ytor och att måla runt och vid 2 fönster...


Bild lånad av målerikonsult :)


Nu är hon hemma hos sin matte igen :) :)

foto2003 (MMS)

Nu är hon hemma hos sin matte igen :) :)


Rättelse (blå faran)

Ny favoritämne... Kanske ska jag skapa en egen kategori för bilen?

Jo, det var mycket som var på tapeten igår...

Positivt
Bra att intervju gick bra
Bra att jag slapp parkeringesböter
Bra att jag lyckades få Tele2/Comviq att ta bort surfkostnaden (straxt över 1000!!!kr) då vi blivit felinformerade vid omläggningen av abonemanget. Det är ju klart att det inte bara tar 20 minuter innan ändringarna går igenom... det tar ett DYGN- räkna med det, dåni har med Phonehouse att göra. RING in och kolla att fri surf är aktiverat INNAN Ni börjar surfa ...

Negativt
Även Bromskivor coh beläggen på båda fram behöver bytas... Idag kostar min bil 10 147kr att lösa ut :O
Nu blir det radhusbiff och havregrynsgröt till jul... kanske, kanske kan vi kosta på oss risgrynsgröt till juldagarna och möjligen kanel till gröten?
Men vad gör man inte för att ha häst?
Häst=bil ... så är det bara...

Rapportering

Nyfikna Ni är ;)

Anställningsintervjun idag kändes bra. Hon snöade inte in sig i en massa detaljer, men jag hade ju redan bestämt mig för att inte låta ske heller så :)

Allt började med att jag kommer dit med andan i halsen. Parkeringsslantar saknades och maskinen tog inte kort! Snacka om omodernt, jag som bara använder kort... Jag tömde min aptunga plånbok på alla mynt så sent som igår... Körde Raouls bil och han använder inte askkoppen till myntsamling. Han har den till poletter som sedan används på driving ranchen. Dessa kunde jag ju givetvis inte använda. Tur att företaget höll till i markplan och jag hade parkerat utanför fönstret. De andra tjejorna lovade att hojta om det kom en parkeringsvakt, det kostar nämligen 550kr om man inte lagt i slantar fick jag reda på av en säker källa.

Och vi pratade och pratade... när närmare en timme gått kommer en av tjejorna och säger att " nu skriver hon! Nu får du skynda dig ut". Jag rafsar runt i väskan, bakom mig ropar Viveka (rekryteraren) "Du får nog köra ett varv runt kvarteret så hon hinner försvinna"... Så jag in i bilen, rattade runt på smågatorna i Sumpan och sedan tillbaka och fortsatte intervjun och slapp böter :D

Fick positiva vibbar och hon bekräftade med detsamma att hon gärna vill lämna mig som en tänkbar kanditat till företaget. Det kändes riktigt bra och visst rusade pulsen upp men jag bara passerade parkeringsvakten och hejade lite käckt...De andra två bilarna fick minsann böter :)

Nu får vi se vad som händer, tre referenser ville hon ha (alla andra brukar vilja ha två) och jag har ju två klara... men vem i hela friden ska jag välja som 3:a?
Tänka, tänka!



Tror att jag sover på saken ;)
Nattis!

Kallt om fötterna...

Ja, det är kallt på golvet hemma... Funderar på att skaffa mig ett par hemma-mockasiner :)

... Egentligen urfula "tosslor", men när de ser ut så här blir de väl ändå rätt charmiga?




 




Fastnade för dessa... men jag undrar om de finns i stl 39?
Jag lyckades spåra dem till "berry details"... men de finns inte kvar i deras shop :(
Hur söta som helst... fast kanske inte i just min storlek ;)


Dessa hittade jag då jag letade runt. Ingenting för frusna tassar, men de var faktiskt lite balla.


hittades « HÄR »

Peptalk när den är som bäst :)



Anställningsintervju

Jaha... då var det väl dags igen då...
Håll tummarna kl 13 för mig idag - Snälla!!!

Hoppas att jag klarar av dagens uppdrag något bättre än den förra. Jag får verkligen inte låta mig inledas till att bli så ärlig att jag går in på detaljer... Måste försöka styra intervjuvn så pass att den passar mig och inte trassla in mig i en massa, till synes, lösa trådar som kan verka ofarliga, men de är luriga...



...Tänk om man bara behövde gå dit för att bli anställd ...



 ... eller kanske inte, vid en närmare eftertanke...


blå faran

Fick pris på vad det kostar att laga den raringen... Håll i dig nu!  6000 svenska och sura slantar kostar kalaset...

Delarna verkar ju inte vara det som är dyrast, utan arbetet.

Länkarmsbussningar till båda fram (fråga inte var de sitter,  de är med och balaserar framvagnen, tror jag att jag förstod)
Styleden höger är av! :O (anledningen till att det gnekade hemskt i bilen)
Sedan ska det till en framvagnsjustering då detta är gjort.

Å så har vi den lilla motorlampan.... Indikerarade inte på någonting vid felsökning. Men jösses Vonne, du hade rätt, borde ha kollat oljan :O Meken fyllde på 3,5 liter olja och det är väl 4l som oljetråget (eller vad det heter) innehåller som mest... Pinsamt, men  för en gångs skull lyssnade jag på min make, som sa att "fyll inte på något innan du ska lämna den på verkstad"... Vilket så här i efterhand verkar helt vansinnigt, för jag brydde mig inte ens om att kolla oljan.
Tydligen indikerar motorlampan vid låg nivå av olja och oljelampan (den röda) visar på när oljetrycket är lågt. Eftersom det fanns tryck i systemet, så blinkade den inte den röda med oljekannan...
Tänk att man, trots 42 år fyllda, kan lära sig något nytt varje dag :) Hoppas bara att info kan få stanna kvar någon gång också.

För den nyfikne kommer här bild på reservdelarna :)





Så oerhört spännande att se på :)


vad hände?

Herregud vad det har yrt snö idag!

Jag har inte riktigt bestämt mig för att jag tycker om det heller...  Jo, det har jag visst. När det kommer ner som det gjort idag, tycker jag inte om det och det ska ändå regna (?) bort i morgon. Så skit, skit, skitväder...Kom aldrig mer igen.
Sara L skulle först komma ut och hälsa på. Men kl 11 fick jag ett sms att de hade ändrat i schemat så hon tyckte det skulle bli för sent. Sedan hade de ändrat tillbaka schemat, så hon skulle komma ändå. Men så var det detta förbaskade snöande och åka kommunalt och gå dryga km, så vi får ses en annan gång istället.
Men jag gick. Kallt var det, blåste gjorde det och snöade det gjorde det. Väl framme vid stallet byta om i ett fikarum som fortfarande saknar värme och belysning... Hackade tänder och skakade så att knäskålarna skallrade. Ut i kylan för att ta in pållar. En och en fick de komma in, men det blev 6 vändor och inte 5 eftersom Kopia inte gick att få med sig in vid det första försöket. Chantique och Miramis hade brutit sig ur hagen och vimsat runt på gården till byggkillarna låste in dem, var för sig, i 2 av Mies hagar.

Ridningen då? frågar du dig kanske...
Näää... vet Du vad... nog av uteliv för en dag! nu sitter jag här i soffan med Asta mellan benen framför den fullkomligt DÖDA TVn och halvsover.
Inget styrelsemöte- tack-o-lov ;) Jag hade tagit fel på vecka, som om det var första gången på kort tid :O
vims-potta!

Men även denna dag har jag tagit mig igenom.  Pållarna har nu vinterskorna på :)

Attans!

Tycker synd om min Herr son idag... Uppköringen gick inte denna gång heller :(
Nya friska tag även om han tappade sugen.

Snöar gör det... Vansinnigt dessutom! Jag som straxt ska lämna tillbaka hyrbilen och ta bussen till stallet. Måste leta rätt på mina curlingkängor... Hoppas att de står i tvättstugan... En mössa måste jag hitta rätt på också och kanske ett par varmare vantar? Jösses, vilket projekt, bara för att man är hänvisad till buss och promenader. Man är ju så ruskigt van att bara sätta sig i bilen och inte behöva tänka på vilket väder det är ute (klädmässigt iaf). Tävling i helgen och det ska tydligen bli mer snö? och i min bil (den blå faran) har jag min lilla garagedomkaft, som jag behöver om jag ska byta däck på trailern.
Hoppas att jag kan få besked om vad det är för knas på bilen och vad de behöver göra med den och framförallt NÄR...

Då var det dags igen... Håll tummarna för ...

foto1999 (MMS)

Då var det dags igen... Håll tummarna för att jakob klarar uppkörningen idag... Teoriprovet igår fick han ett fel för mycket på -igen :( men det är lättare att få omskrivningstid än omkörningstid...


Grattis...








23 år idag...

Hurra, hurra, hurraaaa!


Resten av måndagen...

Hyrde mig bilen, hämtade Elin åkte till TC. Gick till The Phonehouse och fixade till att Elin nu kan surfa fritt på sin nya mobil som hon fått av sin jättesnälla pappa. Sedan köpte vi de paret vinterstövlar som hon redan hade pekat ut.
Undrar om jag någonsin blir omskriven som "världens bästa mamma" någonsin?
På väg hem sprang vi på lite forna arbetskamrater Caroline och Anne-Marie i sällskap av Agnetas efterträdare, Sarah, som verkade vara en rätt trevlig tjej.
Pratade om ditten och datten och så sprang han Stenmark (d.ä :) ) förbi oss två gånger. Jösses vilken liten lappgubbe det var. Han såg ju nästan tanig ut :O

Elin hade ju ingen koll på vem det var... (och hon var väl inte ensam om det, tror det bara var Anne-Marie och jag som kände igen honom) 

A-M  - åh.. Kolla! Stenmark, visst var det han?
Elin  "vem då? Martin eller"?
Jag  -Nää... Ingemar...
Elin  "Va! vem är det?"
Rätt märkligt, när vi "åldringar" ;) gick i skolan fick vi gå ifrån lektionerna då han åkte utför. Alldeles oavsett vilken tävling det var. Eller så drog man inTVn i lektionssalen och tittade. Det var helt magiskt. Det skulle väl aldrig hända idag. Än konstigare känns det att dagens unga inte vet vem han är... Vår gamla skidkung från Lappträsket :)




Ridningen idag blev ett stort antiklimax. Elin skulle träna programridning och jag tänkte få sällskap av Vonne och Emellie som båda ville rida på ridbanan. När vi väl kom iväg upp i sadlarna och till ridbanan så fungerade inte belysningen. Det går inte att rida i beckmörker. Elin och Emellie beslutade sig för att skritta "kyrkslingan" medan jag och vonne var mer inne på det där att gå hem till stallet istället och så fick det bli. Nu blev det plötsligen 2 dagar i vila för Varrefjun. I morgon vet jag ju inte vad jag hinner med, så det kanske blir tre på raken?



Fattades ju bara det...

 Ååååh...  jag sitter här och svär ve och förbannelse över hur allt bara kan gå åt "fullkorn"?

Visserligen har den gnisslat ett tag, men det blev bättre då den rullat sig varm.
Igår (söndag) då Elin och jag åkte hem från stallet. Hörde vi ett ljud som vi aldrig hört tidigare...
Det lät som grus, som skrapas mellan 2 järnskivor. Jag blir arg ledsen och uppgiven...Jag har verkligen varken tid eller råd med en reparation av "blå faran" nu. Frågan är ju om det över huvudtaget är värt att lägga ner fler reparationer på denna raring? Var drar man gränsen?
Jag vet inte allt och hur mycket jag lagt ner på reparationer på bilen under 2 år. Ny kamrem, ny lambdasond, nya sommardäck, nytt styrstag (?) och bla, bla, bla...



Jag som har så vansinnigt med projekt som ska genomföras i morgon...

Jakob kör upp i Norrtälje på fm. Hasse-hov kommer kl 14 för att slå på vinterskor på båda pållarna. Sara L kommer och hälsar på Varre omkring kl 13.40... Kanske sitter vi på samma buss? OCH jag har ett styrelsemöte på Nibble kl 18.30...
Klämmer in att köra bilen till verkstan i morgon bitti kl 7.30. Hoppas att inte Raoul ska vara gristidigt på jobbet bara...
Vad tror ni om min tid imorgon?

Hyrde en bil för ett dygn idag från kl 13. Jag ska alldeles straxt gå 2km för att hämta den. Sedan ska jag till Täby C med Elin för att kolla upp hennes telefonabonnemang och köpa(?!) nya vinterskor... -ungen måste ju ha kläder på kroppen.

...
Men... ja, just det! Glömde ju att berätta att vår TV rasade i torsdags också... Hela tiden är det någonting. Jag blir så less...
 

Fick ju besök...

Precis som spåkulan sa :). Även om besöket inte varade så länge så är det ju alltid trevligt när Malin kommer hem, fastän hon höll på att skrämma slag på mig då hon kikade in genom altandörren. Jag hade inte hört henne knacka på dörren då jag stod och förberedde middagen, med köksfläkten på full fräs.

Sedan försvann hon för ett tag, tänkte inget närmare på det,förrän hon kom tillbaka och sa "hörde du"?
och jag fattade väl absolut ingenting.

Då hade Åke vår gamla granne kommit över och stått och språkat med Malin vid ytterdörren i nästan 10 minuter. Han hade blivit rånad av två damer under den tid han satt i telefon. För när han la på luren så var minsann hans käpp borta. Det var därför han gick omkring med ett paraply.
Malin hade bara en fråga... - vem vill ha en gammal käpp?

Raoul hade sett honom rätt tidigt på morgonen i sin svarta rock, portfölj och paraply. Jag och Jakob såg honom lite längre bort i området vid 11.30-tiden med rock, portfölj och paraply. Han måste ha varit ute och gått hela dagen. Känns som ett litet under att han hittade hem. Vilket jag såg att han gjorde då han bor precis mitt emot oss.

Åke har sina snurriga dagar, och gårdagen var tydligen en sådan. En gammal man som bott i området sedan det byggdes i början av 50-talet.

Denna dagen har planerats till att åka till Bromma och hämta upp Elin. Hon har tillbringat hela höstlovsveckan med sin pappa. Sedan ska vi upp till pållarna. Middag blir i kväll någongång. Nåt med kyckling blir det iaf :)



Nästa tävling :O

 


Nu har jag anmält Elin till Finalen av Div2 allsvenskan i dressyr för ponny.
Det känns ju aningens sent på säsongen men vi ska till Blåkulla... Jag har inte riktigt bestämt mig för om det blir kvasten eller bilen... Ska se om jag kan damma av den gamla raringen och få den att starta till den 14nov.

Vad tror ni om denna matematik?

    

 


Va!?

Men jösses! har jag inte uppdaterat sedan i söndags? Idag är det ju torsdag!

och nu är då tanken att jag ska ha något att skriva om... eller ännu bättre minnas att jag borde ha skrivit om något?... Tyvärr, kära vänner, måste jag säga att minnet sviker och mitt liv är rätt händelselöst just nu.

Trösten är mina fyrbenta vänner. Eller att bara få åka till min fristad. Allt går i slow motion, jag har ju inte bråttom någonstans direkt. Så hela dagarna går åt till att få dagarna att gå och sedan kommer eftermiddagarna, då de som jobbar kommer hem och då jävlar ska allt hända precis samtidigt. Denna vecka har jag släppt ut hästarna 3 av 4 dagar, dels för att avlasta mina trötta och hårt arbetande kompisar, vars hästar delar hage och för att jag måste aktivera mig och känna mig uppskattad någonstans. Jag går ju bara här till ingen nytta.

För Er nyfikna kan jag berätta att jag har inte hört ett ljud ang. jobbet, så det sket sig nog. Känns sådär att inte göra bra ifrån sig hos bemanningsföretaget, då minskar ju ens chanser rätt dramatiskt.

Sedan har vi Hösten...

...som verkligen visat sig från sin mest usla sida de senaste dagarna. Usch vad jag avskyr hösten när den är som den varit.

Min vinter-stall/ridjacka gick sönder igår -igen. Denna gången var det dragkedjan och jag gav upp att ens orka tänka laga.Jag har lagat sömmar, fickor och reflexer tidigare och den har ju 5 år på nacken så jag trotsade ekonomin, styrde kosan till Hööks och köpte mig en ny.





Men idag skiner solen och kanske kan jag stråla i kapp med den. Nu ska kläderna på och sedan tänkte jag ringa Eva och höra om fikarast kan vara något för henne :)



RSS 2.0