håret gjorde susen?

... Eller... ?

Jag tror att jag blev med ett nytt jobb igår. Det kändes så i vart fall eftersom de sa att de skall göra upp planerna om startdag mm med Viveka innan semestrarna som gör alla oanträffbara.  Stort företag, nya utmaningar att tampas med och minst 10 nya medarbetare (bara på ekonomi) att lära känna. Vi får se när start blir. Min sista dag på mitt uppdrag (nuvarande) är den 30/8. Bra om jag kan börja den 1sept, men skulle det bli senare är det inte hela världen, så sa han, min blivande chef. Mitt lönekrav var det ingen som höjde på ögonbrynen för och fastän de helst vill ha en heltid, gick de med på, utan lång förhandling, 80%... Känns riktigt, riktigt  bra :) En nackdel är att det är viss restid, då företaget ligger i Stadshagen. Men, men... Man kan ju inte få allt. Framöver får Elin vackert vara mer behjälplig vid intag av pållarna.

Thats all for now :)(En passande bild i ett stort nätverk... eller hur Vonne ;))

Just D... Ruttnade totalt på riskvasten ig...

foto2304 (MMS)

Just D... Ruttnade totalt på riskvasten igår... Ska på en intervjuv idag kl 16 o vill ju inte se ut som något katten släpat in ;) jag blev iaf jättenöjd med resultatet. Kort nacke o lite längd kvar framtill :)


Söndag idag...

... och nu har hela Midsommarhelgen passerat...
Halsen verkar vara en seglivad rackare. Fortfarande så att jag känner mig "avslagen", i morse kände jag tom av lite ont i öronen. Attans vilken tid det ska ta att bli frisk :(

Igår hade jag utsläpp och senare mot kvällningen trotsade jag min seglivade, halvdanna halsinfektion och red min häst för första gången på över en vecka, inte mycket till ork i kroppen, men det gjorde mig gott i själen att få komma upp på hästryggen igen. Oscar följde med och fick rida Varre ett par varv på ridbanan. Elin var på ett sånt där halvdant humör, så hon fick rida sin Gulle-Bulle (jo, han börjar lägga på sig några kilon) helt för egen maskin, iaf till Emellie kom upp på banan och hjälpte henne en stund...

I morse hade jag både morgonfodring och utsläpp, Det är rätt skönt ändå att gå upp tidigt... eller ja... allt beror ju på vad man anser vara tidigt :) 
Fodrade pållarna 7.20 och de var ute vid ca 8.00.
8.30 var jag hemma igen. Åt lite frukost, efter ett par svimningsliknande anfall ;)
Somnade en stund på soffan och sedan åkte R och jag till Rydboskogarna med vovven och kollade efter kantareller. Hittade ett par, väldigt, väldigt små stackare så de fick stå kvar. Men en prommis på 1timme i kuperad terräng gjorde ju ingenting.

Nu har jag allvarliga funderingar på att lägga söta örat på soffan igen :)
I morgon är det jobb igen och innan jobb - både fording och utsläpp av pållarna.

Mums filibabba... Denna raring - pavlova, ...

foto2298 (MMS)

Mums filibabba... Denna raring - pavlova, blir det att inta lite senare idag...


trååååkigt...

Usch... Hemma för dag nr 4 i ordningen. Vaknade i morse och inte 17 kändes det bättre i halsen.
Bad R kika men allt han såg var en svag rodnad och kanske en aning svullnad, men ingen beläggning på tonsillerna. Det hade jag nästan kunnat räkna ut då jag har ont på "baksidan" av halsmandlarna (och ingen direkt feber att skryta med). Svårt att beskriva, men jag menar att det gör ont längre ner i halsen då jag sväljer. Men det går att bedöva med Ipren ;)

Tidsfördrivet idag har varit att göra sommabetesschemat klart. Fördela veckor mellan hästägarna för när respektive ska ha beteskoll. Vilket innebär att man kollar att alla hästar som skall vara i hagen ÄR i hagen och att alla mår bra, givetvis skriver man en rad om detta i dagboken då man varit där.

Betessläpp för Varre och Gulle blir på lördag v26, Samtidigt med Didden och Flisan som också ska på bete.

Sedan är det inte många kvar i stallet. Åsa har nu två hästar igen då de beslutade att skaffa en ponny till Elinor, en snäll och fin connemaravalack.
Kopia blir hemma ett par dagar till då hon blivit behandlad pga plötslig hälta.  Å så Cornelia som hyr en box tillfälligt under sommaren.


Betesschemat i korta drag...
Anna: v28 + fre-sö v31
Vonne: v27 + tis-tor v31
Maja to-sö v 30 + må v31
Eja: v26, v33, v34, v35
Emellie: v29 +må-on v30, v32

Gulle o Varre. Betessläpp förra året :)
 


fortfarande inte helt kurant...

... ont i halsen, även om det känns bättre idag. Fortfarande aningens ont i ryggen...
Hemma från jobbet. Vilket drabbar en redan hårt ansträngd plånbok ännu mer. Men vad ska jag göra? Kan ju inte gärna ge mig iväg till jobbet och smitta alla andra.
Trist är det iallafall, men förhoppningsvis kan jag få en arbetsdag denna vecka och det är i morgon. FB, lite medlemsregister, och lite annat smått o gott är sådant jag kan "roa" mig med här hemma. Kanske kan jag göra färdig Elins header? Det är ju lite roligt ändå...


Kärvt... kan man ju kalla det...Vad har hänt sedan sist? :O

Inser att det nu är väldigt länge sedan jag uppdaterade bloggen. Inte för att det varit direkt händelselöst. Jag har bara inte orkat författa mig igenom ett inlägg.... Inte ens det mest korta man kan tänka sig. Istället kommer här ett vansinnigt långt ;)

Idag är jag hemma och är sjuk (fortfarande)... Ont i halsen och ryggen och aningens feber. Ryggen har egentligen inte varit helt ok sedan flera veckor tillbaka. Först nu misstänker jag att det kanske hänger ihop med ont i halsen och feber som jag utvecklade i slutet av förrra veckan. Ett långdraget virus? Inte blev det väl bättre av att jag i söndags (i skyfall från himlen) stod hinderdomare hela förmiddagen på vår fälttävlan vi arrangerade tillsammans med Stockholms fältrittklubb och Livdragonerna på Ryttarstadion. Blöt in på bara BHn. Trots att jag hade lånat Raouls Patagonia(?)-regnställ, byxor, en extra jacka under regnställlet... det finns ingenting som orkar hålla det blöta undan bättre än det materiel som man klädde barnen i då de skulle ut och leka då de var mindre... Nämligen galonkläder... Så är det någon som vet var man hittar denna barnutrustning i vuxenstorlek... hör för guds skull av Er :)

Jag har tävlat... På Överby, Sollentuna. Resultatmässigt gick det snarlikt de andra gångerna. Men jag har aldrig någonsin varit så besviken då jag lämnade banan. Så nära tårarna. Och jag som aldrig riktigt förstått hur man kan bli så besviken över sin egna prestation. Nu fick jag känna på det också...Anledningen till detta var nog bara att framridningen gick så himla bra. Hon var med mig hela tiden. Vi gjorde allt, precis allt, rätt och det var en fröjd att rida min stora, långa häst (sagt med mycket kärlek). Tyvärr filmade inte mitt älskade barn framridningen, utan bara det som kändes som den största katastrofridningen jag gjort.
Väl inne på banan tappade jag all ridning. Jagtyckte at bokstäverna fullkomligt rusade mot oss. Jag vet att jag tänkte att jag måste göra något. Men jag var som paralyserad, jag kände att jag verkligen behövde göra något, men vad? Hästen lång och stark och inte alls samma följsamma individ som på framridningen. Jag kunde inte lösa uppgiften och medan bokstäverna och nästa rörelse fullkomligt stormade emot oss, föste jag runt min häst på banan med handbromsen i.
Jag saknade den där rösten i mitt huvud som sa åt mig att rida framåt... Utan takt, tempo och framåtbjudning finns det ju ingenting att fånga upp. Jag vet ju det... Men inne på banan kunde jag inte klura ut det. Hur svårt ska det vara?

Detta kändes som det mest misslyckade jag gjort i tävlingssammanhang. Jag vet ju att vi kan, det märkte jag om inte annat på framridningen. Då jag hämtade mitt protokoll blev jag ändå glatt överraskad... 7-or i galopprogrammet i båda varven... Sedan var där 5or och några 4or... tror att det var någon enstaka 6a med också... Men ok... 54% får jag vara nöjd med, fast hade jag ridit som jag red på framridningen hade jag nått mitt mål denna säsong... att rida en LB:2 på åtminstånde 60%. Får dock känna mig nöjd med att något gick bra och just denna dag var det framridningen, någonstans måste man ju börja :)

För övrigt har det varit lite som vanligt.
Hästar på morgonen, hästar på kvällen eller "både och" somliga dagar.
Varre har fått vila i 6 dagar, det är ändå inga tävlingar nu som jag behöver trimma inför. Jag vet att man ska ta tillvara dessa mellanperioder och intensifiera träningen ytterligare för att kunna nå nya mål. Men jag tror faktiskt att lite vila nu och då gör susen det med.

Idag är det den 21 juni och pållan måste vaccineras. Så jag får vackert peta i mig Ipren och ställa henne i trailern för att ta mig till ATG-kliniken i Täby. Rätt smidigt att bara låta dem stå kvar i trailen för vaccination.


Här är Varre och jag. Bilden knyckte jag av Elindmans.blogg.se...
Bilden är tagen efter avslutad ritt och efter en skrittrunda som jag så väl behövde för att åter samla ihop mig på...
Synd att hon inte tog bilden från andra sidan av hästen, då hade ni fått se vilka snyggar knoppar jag lyckats med att få till, dagen till ära...


Ponnytjejorna... finalen på Sundby

På tredje plats: "Waxholmsgänget" -min klubb, som tävlingens domare, Camilla Lindelöf presenterade oss vid prisutdelningen på självaste Nationaldagen :)


Det blev en 3:e placering i div3 hoppning för ponny! 0 fel och 164p 5 poäng efter Sundby som tog hem segern och bara 1p efter Djursholm som blev 2:a. Jag är så stolt över "mitt" fantastiska lag, med en sammanhållning som inte går av för hackor... En tår av lycka. Tack mina godingar, det har varit en ära att få vara Er lagledare.


Från vänster...
Maja Brink, Micaela Rengbrand, "jag", Elin Lindman, Olivia Ceplitis
Detta är laget som startade på Sundby. Med i laget och som även red omgång 2 (den stökiga omgången då vi fick felräknade stilpoäng och först 4:e-placerade som efter kontrollräkning blev 2:a) är Felicia Westling och Elvira Hallenheim, de skall även ha sin del av äran i denna prestation.

Bilden från omg 1 på Söderby, då vi placerade oss på en andra plats...


Fr höger Maja (Vincent), Micaela (Cindy), Olivia (Sonic) och Elvira (Justice) 
(bilden är "knyckt" från Olivas Facebook och eftersom hon sitter på pållen vet jag inte vem tagit bilden :O)

En bild säger mer än tusen ord...
... och ändå är jag så hemskt dålig på att dokumentera...

Bild från omg2 saknas :(

uppladdning...

haha...Rubriken fick mig helt osökt att tänka på reklamen som Henke Lundqvist gör för head & shoulders... Vilken jag hoppas att han fått mycket bra betalt för. För visst är den enormt pinsam!? Kan tom sträcka mig till att saga att den i samma klass som den där "fågeskrämman" för havrefras... Ni vet ...
 = URK!!!!


 Oj, vilken omväg det här blev...

Skulle kanske ta och komma till saken...
I morgon går nämligen finalen i div3 hoppning för ponny av stapeln på Sundby.
Jag som lagledare. Maja, Elin, Micca och Olivia som lag-ryttare. Felicia i förklass. Tidig morgon i morgon alltså :)

Vidrigt ont i ryggen har jag, hoppas innerligt att det har släppt till i morgon...
Natti-natt!

Rebeccaträning

 (undrar hur många gånger jag använt den rubriken?)

Älskar dessa träningsdagar. Det kostar en slant varenda gång, så jag får nog nöja mig med att rida en lektion varannan vecka, fast gudarna ska veta att jag borde rida lektioner 2ggr i veckan. Men det finns en botten i min portmonä. Valet att arbeta 75% gör ju faktiskt att utrymmet krympt betydligt. Det är bara att rätta munnen efter matsäcken.

Träningen gick iaf super-duper . Nu äntligen kan tom jag känna att jag verkligen rider. Börjar även så smått få in känslan om VAD det är jag gör och hur det påverkar pållan... Otroligt att det gick så bra som det gjorde, med tanke på att Varre fick vila i måndags (vi hade stallmöte) och i tisdags blev det bara en skrittrunda runt kyrkslingan, dock inte på lång tygel med släpiga steg. Aktivera, aktivera, aktivera :)
Nästa gång jag ska tävla är den 12/6 och det är förmodligen sommarens enda start, för nu tryter tävlingarna... Sommarlov blir det för hästarna i juli och jag kan bara hoppas att de får hålla sig friska på bete i sommar.

Elin har vuxit ur Gulliver, så vi har planer på att sälja honom. Men det känns inte lätt i hjärtat. Jag fullkomligt älskar den ponnyn och så fort jag pratar om att ersätta honom med en ny stor häst till Elin börjar jag att gråta. Jag vill verkligen inte sälja honom. Han har givit oss så mycket glädje och även om jag förstår rent intellektuellt att vi inte kan behålla honom så förtar det inte känslorna av den sorg jag redan känner. Usch, vad svårt det är.


våran Prins Gulliver o Elin

Bilden har Elin Löfvenius Franzen tagit ;)

99?

Lite elakt är det ju... +
Men det förtar ju inte det roliga ... :)
Jag skrattade iaf med ♥ då den kom in i min mailbox idag...


RSS 2.0