Charmiga Google :)
... Lite galet att ens orka bry sig kanske Ni tycker.... Men jag gilla rnär google har tema på startsidan :)

hur det gick?

ja.. det vette gudarna... det får vi väl se. Jag lyckades iaf inte skrämma ihjäl dem med mitt löneanspråk och det är ju alltid nåt.

Jag kan ha varit liiite för ärlig, aningens rakt på sak, men jag tänker inte gå in nåt som stjäl energi utan att ens tanka in lite respekt.

Vad är god service för dig?
Hur vill du att din chef ska vara?
Hur hanterar jag stress?
Hur hanterar jag en ev konflikt med en kollega?
Har du någonsin  fått arbetsuppgifter du kännt obehag inför?
... Hur hanterade du det?
Vad blir dina arbetsuppgifter i ett grupparbete?/ vad bidrar du med?
Vilken position intar du i en grupp?
Dina bästa egenskaper?
Vilka egenskaper behöver du arbeta mer med?
...
...
...

Ja, det blev en lång grillning, men hon var rätt trevlig och tiden rann iväg. Dessutom hade de gott kaffe :) 
Om de hör av sig?
Ingen aning, vi får väl se.

Anställningsintervju

Då var det dags! Ett av de tre jobb jag sökte i söndags hörde av sig igår fm och ville träffa mig...
Så kl 9.30 idag är det dags.  Jag vet ännu inte direkt vad det är för ett ställe, men det får jag väl reda på idag hoppas jag :)

Grillning... ta med betyg, omdömmen och två referenser... jajjemen :)


Update: Tant Varians...

Jo, jag brukar kalla henne för det... eller bara för "Tanten". Kanske inte det snällaste att kalla henne, men hon är ju det. Och vissa dagar är hon mer tant än andra.

Men det viktiga är ju inte vad hon heter eller vad hon kallas. Utan hur mycket man tycker om henne :)
För bara namnet "Varians" har ju en alldeles egen betydelse och varför hon fick det kan jag bara gissa mig till.


(detta är fr Wikipedia, kopierat rätt opp å ner ;))Varians är ett begrepp inom matematisk statistik. Det är exempel på spridningsmått för en sannolikhetsfördelning, det vill säga ett mått på hur utspridd fördelningen är kring väntevärdet (μ). Liksom väntevärdet, är varians en egenskap hos en stokastisk variabel X och dennas sannolikhetsfördelning.

Matematiskt definieras variansen σ2 för en diskret sannolikhetsfördelning som

Var(X) = \sigma^2 = \sum_{i=1}^N P(x_i)(x_i-\mu)^{2}

där summeringen görs över alla x i utfallsrummet Ω och μ är väntevärdet på X.
För en
kontinuerlig sannolikhetsfördelning definieras variansen som

Var(X) = \sigma^2 = \int_{-\infty}^{\infty} (x-\mu)^{2}f(x)\,dx

där f(x) är fördelningens täthetsfunktion (frekvensfunktion). Man kan också definiera variansen med hjälp av begreppet väntevärde (E(X)):

\displaystyle Var(X) = \sigma^2 = E((X-E(X))^2) = E(X^2) - E(X)^2

det vill säga väntevärdet på kvadraten för avvikelsen från väntevärdet.

Kvadratroten ur variansen (σ) kallas för sannolikhetsfördelningens standardavvikelse. Standardavvikelsen är, likt varians, exempel på spridningsmått för en sannolikhetsfördelning.


Ehh...??... Ja, jag fattar ju inte iaf...

Jag kan ju klura ut att min Varians fått sitt namn, då hon var lite vind och skev då hon föddes (en standardavvikelse?). Var hennes uppfödare en statiistiker?

Nåväl... Det var ju inte hennes namn detta inlägg skulle handla om.Varre skadade sig i vänster framben slutet av augusti (i ett av hennes "rejs"?). Så ingen ridning så länge hon varit halt naturligtvis. Svullnaden (som satt på insidan av benet under knät och hela vägen ner till kotan) gick ner rätt fort. men hon var ojämn rätt länge. Vi gick promenader som blev längre och längre. Till slut var promenaderna uppe i nästan 1timme och hon var ohalt i skritt. Då började jag att skritta henne uppsuttet (och arbete i skritt för att inte tappa lyhördhet och alltför mycket muskler) och det höll vi (Lina o jag) på med i gott o väl nästan en månad. Nu har hon fått skritta och travat i ett par veckors tid och hon känns fräsch igen. Igår galopperade vi på ridbanan, inte så länge - men vi gjorde det :)
Arbetade henne så att hon blev riktigt lösgjord och jättetrevlig att sitta på i alla gångarter och idag känner jag av träningsvärk i mina adductor på lårets insida ;)

Kan vi äntligen få vara på "G" igen?
Avvaktar dock lektioner ett tag till framöver.

Jag hoppas att vi genom den riktigt långsamma igångsättningen gett henne chansen att hålla ett bra tag till. Läkeprocessen tar ju längre tid ju äldre hästarna blir, precis som hos människor.
Jag har ju preparerat henne med Dewils Claw roth och glucosamin, allt för att hjälpa läkningen. Jag vet inte om det har hjälpt och det lär vi heller aldrig få reda på. Men det är ofarligt så det kan ju inte ha skadat ialla fall.

Så var det det här med bilder... 
Nä, inte denna gång heller... 

Mitt i natten????

Nästan iaf...
och här sitter jag och bokför... Jobbar igen all den data som förvann i min datakrasch. Snacka om att stå där med skägget i brevlådan då jag inte tagit någon säkerhetskopia över huvudtaget.
Men nu så var det äntligen dags. Men något knas har jag i programmet (SPCS) då jag inte kan använda leverantörsmodulen. Vet inte riktigt vad det kan bero på. Tack o lov är det inga mängder med leverantörsfakturor, så jag klarar mig med Huvudboken direkt.

men det sjuka i hela kråksången är att jag inser att jag saknat mina konteringsstämplar, att skriva och hacka in siffror och mummiga avstämningar. Låter väl lite smått galet, men det var väl tur i oturen att all redovisning hade gått om intet, så jag fick göra om allt :)

 

Hade ju egentligen tänkt att sitta med det i morgon och nu är jag för tillfället färdig... morgondagen tillägnas lite avstämningar. 
Nu tror jag att jag ska göra natten.
Sov gott!


Sovit gott?

Det har jag! Och dessutom ända till 9.30 - hur ofta händer det? (bortsett från förra helgen då ;) )

Har bara precis hunnit peta i mig frukost tillsammans med maken och det äldsta "barnet" (snart 22 , men ändå)

Hunden har idag äntligen petat i sig frukost... Vår märkliga lilla Asta. Ger man henne maten från hundmatskålen ur handen, så äter hon... Ställer man ner samma skål med samma mat på golvet och säger  " var så god", vänder hon bort huvudet. Så vi lurar henne... Matransonen går med på promenaden och vi tränar inkallning på den, vi tränar "vinkar" (vevar med tassen), gå runt lyktstolpar och träd, dansa (snurrar runt), hopp (över stockar och sten). Hon tjuvar inte ens kattmaten längre :O. men hon visar ett stort intresse för stallkatten Kalles mat, kanske för att hon inte är hemma?

Jo, just det! Katten gav jag ju mat i morse med ... :D
en kortis...

Har inte så himla mycket att säga mer än SNÖ!!!
Jösses vad snö det kom nu på morgonen :O Jag som har sommardäck på bilen och det är jag säkerligen inte ensam om.

Tvättade Gulle-Bulles regntäcke igår för att hinna laga det idag på morgonen OCH impregnera det innan utsläpp. Alltså... jag måste ju bara få säga det... Jag kan om jag vill ;) Jag mindes VAD jag måste göra, jag GJORDE det och var dessutom SNABB :) Yihaaa...

Ut med 5 hästar í hagen i något som närmast såg ut som snöstorm (brrr), mockade 6 boxar och bar ca110l vatten. Hemma en kortis för att lämna hem Asta, äta och snart ska jag hämta Elin på skolan för att åka till stallet -igen!

bye!

övningsbilisten o jag...

                                 
...har varit ute och övat efter vägarna idag igen. Vi kom helskinnade hem och jag tror att våra övriga medtraffikanter gjorde det med ;)

Ibland är det sååå nära att vi råkar i luven på varandra. Precis som om jag sitter och letar fel. Allt jag vill är att det ska gå smärtfritt och bli rätt så att han snart har sitt körkort...alldeles, alldeles snart...

...ska jag åka och mocka 5 boxar och bära ungefär 110l vatten i hinkar... Det kanske blir några liter till, beroende på om de druckit ur allt vatten eller inte innan jag bär in nytt. Tungt som fan är det iaf. Men jag får se det positivt igår var det 7 boxar och ca 160l vatten. Idag är det onsdag och medryttardag på Varre o Gulle så jag slipper mina egna boxar (de lättaste naturligtvis ;) )

Igår var det styrelsemöte ...-igen, känns det som. Men vi har trevligt på våra möten fastän vi igår bara var tre personer. Men det blir tungt att ro båten om inte alla gör det dom ska. Jag är förvisso arbetslös, men jag orkar inte ha hur mycket ansvar som helst. Nu har vi dock beslutat att ta bort ansvaret (viktigaste posten?) och sätta oss och reda ut hur mycket arbete det innebär egentligen. Jag blir ledsen och förbannad för jag har verkligen uppmuntrat till att vi ska göra det gemensamt flera gånger, senast för bara någon vecka sedan, men huvudet har stoppats i sanden, så istället får vi andra sitta med rubbet och det handlar om 10månader... Det känns inte så kul, eftersom jag även gör det jag ska göra. Man tappar liksom sugen.

Nåväl...ska åka till Täby stall och foder och inhandla mat till pållarna. Nu är all den fina och kalasbilliga havre vi köpte i somras slut :(

Denna vecka och nästa (tom v43) är priset 6kr/kg för Hippo basmüsli vilket innebär 120kr för en 20l säck. Att jämföras med ordinarie pris 180kr säck. Så på bara 2 säckar sparar man 120kr... det är inte illa va? :)Här ligger hon o trynar lilla Asta. I Elin...

foto1974 (MMS)

Här ligger hon o trynar lilla Asta. I Elins säng helt oberörd... Visst ser det skönt ut?


Botkyrka RS 17 oktober

Jissses... Vilka duktiga tjejor vi har!

Omgång 2 i dressyrallsvenskans för ponny i div2 gick av stapeln i Botkyrka.
Idag fick vi en 2:a individuellt och en 6:a,,, Felicia som 2a och min Elin som 6a.
Laget tog en andra placering och leder just nu inför finalen den 14/11 med en ynka poäng över Vällingby RS.
Vällingby var också det lag som idag spöade oss Waxholmare med ett poäng...


LAG P. omg 1 P. omg 2 SUMMA
Waxholms FRK 9 7 16
Vällingby RS 6 9 15
Djursholms RK 7 5 12
Roslagens RKK 5 4 9
St Wäsby FRK 2 6 8
Rådmansö HSF 4 2 6
Sundby RK 3 3 6
Botkyrka RS 1 1 2Elina, Mimmi, Elion och Felicia... Laget denna omgång på Botkyrka:)


Elin och Gulliver

ingen vacker syn...

... idag  på morgonen då jag vaknade... och jag luktade väl inget vidare heller kan jag gissa... Kände mig riktigt, riktigt super-urkig... "Ropade på Ulrik" låg kvar på badrumsgolvet och inväntade svar, men fick inget. Ont i huvudet, tog en huvudvärkstablett och gick genast o la mig, i sängen denna gång. Vaknade av en vän stämma, och till ett nytt smeknamn som jag redan glömt, att det alldeles straxt finns nybakta scones. Jag mådde så mycket bättre att jag lyckades peta i mig två stycken med marmelad på.

Men igår var jag vacker :D
Först hämtade jag Robban vid tåget, sedan blev vi hämtade av Stenis och hemkörda till honom för att förvärma lite innan Agneta och sist Caroline dök upp. En massa goda tapas och något som känns som enorma mängder vin intog vi på LaBodega (Döbelnsgatan). Vår vana troget, stängde vi restaurangen. Sedan gick vi bara tvärs över gatan till Limerick.
Fick kommentaren av en av dörrvakterna... " det är så trevligt att det kommer lite äldre tjejer"... :O ... Vad menade karln ??? Men vi hade enormt kul.
Taxi hem... och var väl hemma vid 02.30... ujuj, så trött jag var då.
Sitter nu och laddar upp med C-vitamin och börjar att känna mig riktigt pigg. Har ju intaget av pållarna idag och sedan kvällsfodring så jag behöver inte skynda mig upp. Sköööönt :)

Undrar hur de andra mår idag?
Äntligen fredag (!?)

Jaha... då var det fredag igen. Med blandad känsla för det roliga och ledighet. Roligt och trevligt kommer det väl att bli till kvällningen då jag kommer att träffa mina gamla arbetskamrater... Samma gäng som för ungefär en månad sedan... Agneta, Stenis, Robban, Caroline och kanske följer Mathias med denna gång, vi får väl se. Han brukar ju alltid svika i sista sekund. Trist är att jag är extremt fattig, så det blir inga större utsvävningar. Ledigheten hade nog varit underbar om man hade haft ett jobb som man fått helgledigt ifrån ;)

Sitter med frukost och ska om bara en liten stund göra mig iordning och åka till stallet för att mocka "några" boxar och hinna med min egna... Kanske , kanske hinner jag rida :)

Update om Varre...

Vi är på "G" igen. Hon är helt ohalt. Jag tror att alla timmar med skrittning hjälpt henne att läka snabbare. Men det kan man ju såklart inte veta. Hon är lite snubblig men så snart jag kommit lite längre med igångsättningen så ska jag plocka fram lite bommar och vi kan ge oss ut i skogen och gå över lite stockar och på något ojämnare underlag för att hon ska få rörelsefriheten även i bogen. Men Varre är iaf pigg och glad och det är jag glad för.

Igår var det dressyrträff. Vi blev inte så många, men det var trevligt. Förra årets träff var ju gigantisk så vi visste inte hur vi skulle tillmötesgå allas öskningar. I går var 7st på mötet inför div 3 hästdressyr, varav Åsa inte räknar med att starta alls då hennes häst (Armondo) är halt och de vet inte riktigt hur lång tid han behöver för att bli frisk igen. Å så sedan jag som inte vet hur det blir till våren... Hästeriet är dyrt och jag måste få tag i ett jobb. Just nu prioriteras Elin och Gulliver. Varre och jag hasar runt på Rydbo och minns hur roligt det var att åka och träna till det sker någon form av förändring på ben och jobb :)

Det dåliga samvetet...

Tänk att det aldrig slår fel...
Det händer så mycket i livet och man tappar kontakten med folk som man egentligen inte vill tappa kontakten med.

Nyss besökte jag, som jag vanligen brukar, Daniels blogg. En i mitt tycke väldigt humoristisk blogg. Den gossen bjuder verkligen på sig själv. Allt mellan schlager, matlagning, balett och parkeringsböter. Jag brukar roa mig med att läsa vad andra skriver, vilket är minst sagt lika underhållande. Lite beroende på vad som skrivits brukar jag "skena" över på dennes blogg och kolla runt lite. Det är bla så som jag hittat till just Daniel och Susanne P´s bloggar. Idag (bland kommentarerna på Daniels blogg) såg jag ett namn som inte är särskilt vanligt och det  slet verkligen tag i mig. Flickebarnet fick sitt namn efter Arvingarnas stora genombrott. Nyfikenheten och det där hugget i maggropen fick mig att följa med resan genom cyber och besöka denna unga dams blogg...  O herre jösses... den riktiga världen är bra liten. Det är Dianas yngsta dotter som visar sig att vara själva bloggerskan... Som ni intelligenta människor redan räknat ut, så är det Diana jag har tappat kontakten med och som nu är mitt dåliga samvete. Jag måste ringa till henne ikväll... Fast... hmmm... ska ju på dressyrmöte ikväll så det kanske blir försent då... Imorgon kväll är det utgång med gamla jobbarkompisarna (Robban har ju också sagt upp sig och slutar nästa vecka).
Lördag får det bli för jag tror inte att jag kan störa henne under arbetstid. Det är ju ingen mening att ringa och bara kunna prata i 5minuter, vi som alltid kunnat prata i timmar med varandra.

Men det bästa är ändå med riktiga vänner, är att de alltid är med en fastän man inte är så jätteduktig att höra av sig. För tankarna snubblar ofta över Diana och hennes familj, det är bara så sällan man verkligen tar sig tid. Varför är det så?ojsan, hoppsan...

dagarna rinner iväg (som vanligt)och jag har inte haft någon som helst lust att Blogga. Känns som samma-samma hela tiden o hur kul är det?

Dags för ett litet livstecken ändå. Helgen har väl förflutit - kan man väl säga(?)

Inte gjort särskilt mycket. Raoul, lyckosten, har ju jobbat precis hela helgen vilket har varit extremt tråkigt. Elin har varit hos pappa och jag har tillbringat mina dagar i stallet.

Bygget istallet går framåt iaf. Nu slipper vi leva med prassliga pressenningar som yttervägg. Igår kom kortsidan upp och jag halvt-om-halvt lovade gubbarna nybakta bullar om de skulle hinna få upp väggen igår... Dumt huvud får kroppen lida för (som pappa brukar säga). Men Bullar blir det inte. Har nu en tårtbotten i ugnen som jag ska fylla med hallon och blåbär och sedan toppa med vaniljgrädde, det är nog minst sagt lika gott :) Det tar ju sån tid att baka bullar. Åker till stallet om ca 40minuter. Har nu 6 boxar att mocka då jag hjälper Sarah med (from idag) 5 boxar då hon har brutit ett par ben i handen och är nyopererad.


Vad är det för en dag idag?

                      


... Vad är det för en dag idag?
- jo det är Raouls födelsedag
Hurra, hurra, hurra! :)                                 

Undrar...

... om jag tar mig vatten över huvudet nu?

Tänkte kolla runt lite på tyger med hästmotiv. Vi ska ju börja inreda i fikarummet i stallet. Vonne sa lite fnissande att "Anna kan sy", varpå jag spärrade upp mina ljusblå... Men det kan jag ju faktiskt, även om jag inte framhåller mig som den mest duktiga med symaskinen så fick jag en 4:a i syslöjd (från hemmafrulinjen på 80-talet) och jag äger faktiskt en symaskin. Så nu ska jag leta tyger. Börjar givetvis på www................. :)
Ciao

Ut och insläpp. Schema v.40 (2010) -v.5 (2011)


Ändrade planer

... Från att jag skulle vara stallfri igår till att inte vara det pga möte. Vonne sa att de kör Zandra oxh Didden till Jennie (jenny?) idag, så då behöver vi inte byta bil. Väl hemma och ska äta så har Jakob redan ätit. Stressar med att få i mig mat för att övningsköra med Jakob. Då vill han inte övningsköra för att det är försent...

Sånt är livet...Så nu på morgonen sitter jag istället ensam vid köksbordet och äter frukust och bloggar. Lugnt och fridfullt ännu så länge.

Imorgon blir jag bjuden på lunch av Stenis, min gamla arbetskollega och efter lunch vill han åka o hälsa på mina hästar och det kan han väl få göra:)

Raoul jobbar som en besatt. Denna veckan har han åkt straxt efter 7 och varit hemma vid 20.30 (förrgår 21.30) och han, stackarn, fyller år i morgon. Hur ska han orka med det? Förmodligen kommer  Ella och Roland på lördag, men han var inte riktigt säker....
Hmmm.... den där rastlösheten idag kl 10 går med andra ord att råda bot på. Det är ju bara att börja städa. En av mina hatsysselsättningar, men är man nu hemmafru så är man. Men det kan ju tack o lov inte pågå i det oändliga.

Wikipedia...
En hemmafru är en gift kvinna som inte är förvärvsarbetande utan arbetar i hemmet med barnomsorg och hushållsarbete. Hon är ”hemmavarande” och har en man som försörjer henne.

Jag gillar uttrycket inom citationstecken "hemmavarande"  :)
(bilden nedan från Wikipedia)
Fil:Husmoderkorset.jpg

Stallfri onsdag?

...då var det onsdag igen...

Men idag känner jag egentligen ingen stallabstinens. Kanske beror detta på att jagmåste upp till stallet pga ett planeringsmöte och information ang bygget. Just idag hade jag lovat Jakob att övningsköra, men det får vänta till efter mötet... Då kom jag visst på en annan sak... Vonne och jag ska ju skifta bil i kväll eftersom jag ska köra Zandra och Didden tilll Jennie (Jenny?) i morgon... Omplanering...
Hoppas att det går bra för Vonne att jag kommer och skiftar bil EFTER mötet och EFTER övningskörningen med Jakob. Vill ju inte gärna anta utmaningen i hennes bil :) Bara vi inte blir försena med mötet. Vill så gärna att det ska vara snabbt avklarat.

Har haft en sån där dötrist dag. Just nu pågår en tillagning av Chili con carne som får bli dagens middagsmat.

Ska snart ta en liten prommis med hunden igen... Känner inte riktigt igen vår lilla Asta. Hon, som alltid varit ett energiknippe, har blivit gammal sedan vi tog bort Klara.
Hon vill inte äta sin mat (våran mat äter hon däremot fortfarande), sover mycket och söker inte alls den där kontakten som hon gjorde förr. Fastän hon var olydig så fanns det ett "go" i henne som jag inte ser längre.
På promenaderna går hon nästan lite för snällt bredvid och bara är med. Det är så olikt henne och jag vet inte hur jag ska liva upp henne.Stökigt värre...

Världens röra. Man hittar verklgen ingenting. Det blåser sånt där minimalt sågspån i hela stallet, grejor överallt och ingenstans (kollen har man ju tappat för länge sedan)... Det hänger presenningar som står ut som ballonger i blåsten. Det borras, sågas och lever rövare hela tiden... Mitt i allt detta har vi våra hästar... och mitt i allt detta ska vi fika. Fast vi har inget fikarum, för det är nedrivet from igår... Vi har just nu kattens mathylla parkerad efter kortväggen utanför Varre och på denna hittar man... Digestive-kex... en kaffebryggare, några muggar, en trasig handboll (!!!) och kattens mat... Vi lever mitt i ett byggkaos...
Tror att bollen har legat som leksak inne i en box som de har rivit...
Så här ser det ut i stora huvudgången (mot framsidan) för närvarande...


... och så här mot baksidan...

och planen är .... (trumvirivlar......) att allt ska  vara klart den sista oktober... Jösses killar... vad ni får jobba :)


Mmmm... så gott :)

Åh dessa skapelser... helt underbara när de är nybakta (och lika mycket fismedel ;) )

Dagen till ära bakade Elin och jag kanelbullar. Med gott betyg från "Herr Son".Tar med några till fika i stallet...

RSS 2.0