glömde nästan...

 
Jag har gjort ett sk kap idag. Skitsnygga! Men till fullt pris hade jag aldrig köpt dem :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

livet är en enda lång uppförsbacke...

. .  Och jag verkar just nu att testas å  det grövsta....
 
Oupps.... Nu var jag visst nere i negativträsket igen.... Det går fort ska ni veta :-o

min prins....

.... Idag skötte han sig exemplariskt igen, Lillprinsen Mercy. 
Ute med Pia o Bella. Idag med lydig trav längs med åkerkanten på "mellangärde" .
Hagstugan på vägen tillbaka blev det en städad galopp :-) Där satt fortfarande snitslarna (minst 2 veckor gamla) om att jakt pågår . Vill de att man ska ta jakten på allvar måste snitslarna tas ned efter avslutad jakt.
... Frågan är om man törs rida i skogarna på Frösvik över huvudtaget... Idag upplevde Pia att hon blev beskjuten i närheten av ådalen. Dör fanns det ingen information om att jakt pågår. Pia ska dessutom informeras om att det ska förekomma jakt i området, vilket hon inte heller blivit. Nu kommer nog jägarna och jägarförbundet att få det hett om öronen ett tag...
 

för att skriva om nåt skoj...

 
 
Den 6 sept har Sara och jag planerat att jag ska åka ner till Flen - utan häst :-)
Det är nämligen så att Sara alltid, alltid, alltid är ensam. Tre hästar på gården. Alla tre är ridbara, även om ponnyn gick i pension för vad jag tror är iaf 10 år sedan.  Men ingen rids för närvarande.
 
Det är Saras ensamhet som gör att det tar emot att sitta upp, fastän hon inte vill annat. Och det är det här som gör mig ledsen. Jag vet allt om ensamhet o osäkerhet. Att inte tro på sig själv om att man fixar det.
Alla gånger jag åkt från stallet, nästan gråtandes för att jag inte satt upp - idag heller....
Alla frågar hur det går och för att undvika alla goda råd säger man bara att " Jo, men det går bra" .
   För det märkliga är att nästan alla har goda råd och de ger dem av välmening, men ofta utan kunskap om var i problemet ligger. 
Jag tycker absolut att man ska ta hjälp men de tips man får är inte de man behöver, nämligen närvaro av en annan person. För alla är alltid upptagna med sitt och har inte den tiden att lägga på en annan människa...
Riktigt goda råd är alltid dyrast... Vad sägs om det gamla goda rådet att lämna bort hästen på tillridning? Kostar allt mellan 6- 10 000 kr, när det är sällskapet man behöver?  
Visst har jag även jag gett ett och ett annat gott råd så jag är definitivt inte helt oskyldig...
Nåväl...
Det ska iaf bli väldigt kul att åka ner och hälsa på. Vistelsen blir förvisso kort, men desto mer intensiv.... För upp i sadeln ska hon syster-yster och sällskapet får hon vackert stå ut med. För det är nämligen mitt :)
 
 
 
 
 

fredag ..

God morgon för de flesta när ni läser detta (?)
Fredagen ägnades alldeles för mycket jobb. Sedan blev det för lite stall ( fastän jag var toktrött). Red Mercy i sällskap av Gesa och Geisr (?), en Isisskäck. Mercy såg på honom ned stora ögon till att börja med.... Undrar vad han tänkte... En koraggsocka?
Mercy fick jobba för att hålla jämna steg med Geisr. Inga bockningar, men sparka bakut i galopp verkar han att gilla.
 
Hem och åt lite mat och hann få i mig 2 glas vin innan jag somnade på soffan. Nu ska jag försöka somna bredvid en snarkande man.... 

hovis, Mercy & Varre

Hovis till varre... Som fick fina fötter.
Red stortallenrundan med Pia. Jag på Mercy o Pia på Bella. Det gick bra men Mercy stökade rätt ordentligt vid ett par tillfällen. Pruttbockar, tvärnit och sparkade bakut, även sidvärts enligt Pia som höll ett behörigt avstånd. Taktar ner till bommen, trots ideliga halter.Men verkar sedan bara bestämma sig för att lägga av. Travade på hemåt och då var han då avslappnad och fin att det blev en galopp - vänster idag :-o . Efter bråk o galopp kändes det som om han blev rätt nöjd.
 
Hem till stallet. Mockade boxarna. Kunde inte hålla mig ifrån att rida Varre tillsammans med Elise och Harm. Så ut i skogen igen -3km över stock o sten. Har nästan glömt bort vilken skritt den gamla damen har. Harm fick jobba ordentligt för att hålla hennes takt :-)
 

hade ju lovat....

... Men den här arbetsdagen känns som
 
Skönt att den är över! Nu får jag får åka till stallet :-)
Hovis kommer o skor varre kl 16. 

bla, bla, bla... En rätt så vanlig tisdag...

 
oupps... lite väl närgången va...
Ta in mig först!
OK?
Varre har iaf inte bråttom...
 
Ensamridningen verkar gå bättre och bättre. Men Mercy är väldigt tveksam till om han verkligen ska lämna gårdsplanen.Igår fanns där tre islandshästar som sällskap - OM man skulle behöva... och en isis nere på ridbanan som blev drillad av sin matte och instruktör.
Jag bestämde att vi inte behöver sällskap och det gick att övertala honom. Det går ju inte fort på våra turer. Men gårdagen kunde vi trava  på vår väg bort ( om än vådligt segt) och på vägen hemåt igen ( med betydligt mer energi)....
Vände gjorde vi vid detta konstverk... ( jag har nog nämt det vid ett annat tillfällle)
Vad suddigt det blev :O
(På toppen av vägpinnen sitter ett gammalt solblekt cigarettpaket)
 
Hmmm.... Taget från hästryggen... Kunde önska lite mer av fotografen kanske :O
 
Väl hemma vid stallet stod ryktningen på schemat.
Då jag försökte mig på lite skötsel av manen hittade jag ett kladdigt insektsbett mitt i  mankammen. 
Tog bort allt slagg, tvättade och smetade på jodopax-gel. Hoppas att det ger med sig. Fördelen med gelen är att det blir kvar en skyddande hinna då den torkar. Toppen så att flugorna inte sitter i det hela dagen i allafall.
Putsade lite träns, fodrade hästarna, sopade lite och åkte hemåt vid ca 21.
 
 
 
 
 

morgonpasset...

Var ute i så god tid att jag skulle hinna med ett tidigare tåg. Nu rör det sig inte om många minutrar förvisso.... Satte mig i bilen , kom på att mobilen låg på laddning i sovrummet. Springer in och hämtar den. Lägger den på passagerarsätet :-o.. Hittade en p-plats nära stationen och har faktiskt fortfarande tid tillgodo. Väl på perrongen är tåget med avgångstid 06.57 inställt pga vagnsfel - typiskt tänker jag med det samma... Sedan kommer jag på att den där mobiltelefonen nog ligger kvar på passagerarsätet. 2 minuter kvar till avgång.... Remmar nästan allt jag har i 2* 200 m. Jag hinner precis med tåget (givetvis) men kan lätt konstatera att - löparkondition är en färskvara :-o
 
 

min gullpojke...

...skötte sig utmärkt även idag... Kan bettet ha betydelse mån tro? *hoppfull*
 
 
 
 

om ni...

... Skulle märka av en viss frustration i mina inlägg under den kommande veckan. Försök bara att ignorera det. Jag ska göra mitt bästa, det lovar jag, att sköta mig. Hemma, på jobbet och här.... Jag väljer att inte nämna stallet för där kommer allt att vara precis som vanligt. Bara lite, eller ganska mycket senare kvällar ... Det finns mycket som kan fresta på humöret... Men en vecka går fort kanske kan jag rent av tappa nåt hg ;-)

Nästan euforisk...

Åkte till hööks... det jag skulle ha fanns givetvis inte... Jag hade en inköpsorder från Pia. Ett rakt bett 9,5cm med fasta ringar... Hur många rätt fick jag? 2 av 3... Jag fick ihop ett rakt bett, 9,5cm MEN inte fasta ringar.. Fast jag är helt övertygad om att det var det jag höll i då jag fick städdille även bland betten på hööks  :O - sicken oreda efter helgen...
Nåväl, det blir ett återbesök i veckan, då skulle även mitt önskemål vara på plats.
 
Men helgens mesta och bästa-bästa är ridningen.
 
Idag ut i skog och mark ( som oftast) på Mercy. Sällskapet Pia och Bella
Mitt enda önskemål idag var att jag kunde jogga Mercy lite längre sträckor än vi vanligen brukar göra. Så vi valde "träskvägen"
Mercy uppfrde sig exemplariskt hela vägen runt. Bitvis rädd förvisso, men det kan man inte bli arg över, då har man nog rätt snart grävt sin egen grav. När vi kom vid hagstugan kände jag att han var på väg att rulla in i galopp och jag lät det bara ske. Hur mjuk och behaglig galopp som helst OCH vår första :)
Så himla lycklig!
 
Nu är det nämligen som så... Mercy behöver gå ned i vikt (inte bara han förresten) så vi behöver motionen :)
 
Ska försöka planera in lektioner för Isabelle så att jag kan ta oss vidare.
Visst är det trevligt med skogspromenader men jag måste få fason på mig själv och stämma av att det går åt rätt håll, att jag gör rätt saker.
 
 
 
 

Klart!


Söndag...

och jag känner viss irritation att helgen i stort sett är över.
Det känns som om jag aldrig riktigt hinner bara vara. Jo, jag har ju hästarna och jag behöver aldrig någonsin redovisa när jag tänkt att komma hem. Ändå känner jag alltid en stress då jag är i stallet, att jag kanske borde vara hemma hemma och umgås (?) med familjen. Men det blir alltis så att när jag väl är hemma så är det sällan någon som vill umgås med mig. Alla sitter med sina datorer och då gör jag det med - eller så ska jag städa - trist va!
 
Idag ska jag ägna förmiddagen till just städning. Men hur kul är det då all skit som lligger framme inte ens ens eget?
 
När jag ber om att det ska plockas undan får jag till svar " jag ska", men inte fan händer det någonting. Varför ska jag orka engagera mig i andras bråte? Jag har sn lust att bara ösa ner ALLT i en enda stor sopsäck och åka till tippen.
 
Snart ska jag ha lite egen ledighet igen, då Raoul åker och jagar. Jag vill bara poäntera att min ledighet inte är tänkt som att vara kockerska eller någons hemsamarit. Jag ska knappt vara hemma.Jag ska bara göra det som faller mig på läppen.
 
Men JAAA vilket toppeninlägg detta blev. PMS kanske? 
 
På med städstassen, här ska dammsugas, torkas golv och dammas av i största allmänhet. Få lite utlopp för min inneboende irritation ( ska dock undvika att kasta grejor omkring mig) :)

KickOff & stallning

 på Frösvik idag, hemma hos Isabelle, för waxholms fältrittklubb... Mercy var inte inblandad :)
 
God mat och gott sällskap. Tanken var att vi skulle ha en tack för funkisarna från tävlingen innan sommaren men även starten för en ny säsong, nya planer och händelser.
Som vanligt blir det bara ett fåtal som kommer, vilket givetvis är trist. det känns som om att ingen egentligen vill annat än att bara ha en klubb att tävla för med minimalt deltagande av någon sort.
Vem är det som gör klubben? Jo medlemmarna.
Vi i styrelsen ska efter bästa förmåga förvalta medlemmarnas intressen. Men hur ska vi kunna göra det när ingen kommer och pratar med oss? Det blir ensamt och tungt utan hjälp. Alla kan bidra med något ...
Men Nu sparkar vi igång... Nya tag och förhoppningsvis - lite fler nya medlemmar :)
 
Stallet hände direkt efter... Men ingen ridning. Longerade Mercy och prövade att ha ett rakt bett. Han var inte pigg, vilket jag trodde att han sulle vara. Några varv  utan inspänniingar för att gör något. Men det var knappt jag fick honom i galopp.
 
Gnuggade lite på Varre som får vila månaden ut. Hon har faktiskt blivit lite smal på betet. inte mager direkt men smal... Jag tror nog att hon fått ha många vakttimmar när det bara är hon och Mercy som går tillsammans en bit bort ifrån de övriga. Men nu är campinglivet över :) och nu ska jag sova ...
 
 
 

Tandläkar'n...

.... En liten update :)
 
Allt gick så tipp-toppen och så snabbt.
Han har i det närmaste en perfekt mun. Han kan ha haft aningen trångt i käken då kindtänderna skulle komma upp. Tandraderna (underkäken) är förskjutna med ett par mm. Allt hon gjorde var att fila på ett par tänder för att detta skulle få en chans att rätta till sig. Hon såg att han sliter jämt på samtliga tänder så även om det inte rättar till sig är det ingenting som kommer att ställa till besvär.
Inga bettskador, inga skav av av vassa kanter, ingen karies, inga vargtänder. Helt perfekt och Mercy uppförde sig perfekt. Även om det blev lite läskigt då han tappade balansen när han var drogad. Jag tog i allt jag hade för att han inte skulle lägga sig ner pladask - som om jag skulle orka hålla upp en häst på 600kg...
 
En unghäst i isisstallet kunde hon (vet.) dessvärre diagnostisera med perifer karies (pk).
Mer om detta och om övrig karies (och om övrig karies givetvis) läser du om « här »
Tipset hon kunde ge var att i största möjligaste mån återgå till den typ av grovfoder om hästen är uppvuxen på. I Denna hästs fall till hösilage. Det finns teorier om att munhålans pH sjunker vid byte av grovfoder, det står mer om det i länken.
Vet. berättade om en patient som hade allvarlig PK men där de bytte grovfoder och redan efter 8 månader kunde hon se en stor skillnad på att emaljen vuxit ut med tanden.
Alltså... Helt klart värt att kolla vad hästen vuxit upp på för typ av grovfodergiva då man skaffar ny pålle. Hö eller  hösiilage?
 
Men för att återgå till Mercy...
 
Jag ska däremot byta bett på vet inrådan...
1. De jag har är en stl för stora...
2. De jag har är enligt vet aningens för grova
 
Jag ska prova att rida på rakt bett och möjligen tredelat med fasta ringar och i syntet
Sådär ja... lite att leta efter och lite pengar att sätta sprätt på :)
 
Dessa hittade jag å Hööks hemsida...

D-ringsbett Anatomisk Horsepower®

229 Kr 
 

Eggbett Apple Mouth®

249 Kr 

 

det här vill jag göra...

... såg en repris (?) av ett Ernst-program.
Jag kan inte hjälpa det, men jag bir så himla sugen på att baka, röra ihop något gott. Han får det att se så vansinnigt lätt ut. 
Sedan kan man govetvis ha åsikter om hur han tänker och ofta låter han orden flöda fritt utan att passera filtret i hjärnan.. Men, men  han är väl en konstnärssjäl :)
 
Hur som helst. Såg honom slänga ihop kex härom sistens. Såg lätt, gott och lite nyttigt ut...
 
1 dl havregryn 
1 dl solrosfrön 
1 dl linfrön 
1 dl sesamfrön 
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl 
2-3 dl fint rågsikt 
2 nypor salt 
1 dl olivolja 
2 dl vatten 
 
Äggvita att pensla med 
Flingsalt, solrosfrön, linfrön och sesamfrön för dekoration
 
Krafsa ihop allt i samma ordning som de står uppradade.
Glöm inte att blanda bakpulvret med vetemjölet/ rågsikten ( gammalt husmorskrep för att det ska komma ut i hela degen)
Gräddas i ugn på 200 grader ca 15-20 minuter.
 
(Ernst Kex-i-kex-bild)
 
 
Vad tror ni om att göra en god tapenade á la Anna till detta?
Jag tror - Gott :)
 

just nu....

 
...   pågår EM-dressyr ... SvT-play.... 
I ledning Kristina Prehe 79.286% (om jag såg rätt)
 
 

ont i det förb****de sk*t-huvudet

... Slet mig igenom hela långa dagen igår som avslutades omkring kl 16 med en sjudundrande huvudvärk. 
Pia ringde o sa att de hade målat i stallet, så jag kunde inte ta in hästarna. Likabra var väl det... Jag behövde alltså inte åka till stallet. 
Vaknade o morse med samma sk*it. Huvudvärken från helvetet rond 2...  Hemma från jobbet o hoppas att jag är på benen till eftermiddagen. Ca kl 15-16 ska nämligen veterinären komma ut för tandkontroll, denna gång är det Mercys tur. Jag har ingen koll på när hans tänder blev kollde sist, förutom då vi köpte honom. Men då hade han inte skiftat alla mjölktänder. Tänderna blev mer inspekterade att inte ha stora avvikande fel. Nu är Mercy 5 år och förhoppningsvis ser han ut som det i munnen :-) bilden hittade jag på stallekebergs blogg.
 
 

rastlös

.. Ja, det blev resultatet av gårdagens häst/stallfriadag. Varför vet jag inte. Jag jobbade till kl 17:30, en timmes resa hem. Sedan åkte jag till Arninge med Elin. Vi hann med ÖoB, XXL och Coop. Hittade ett par snygga träningsbyxor, naturligtvis med ett par rosa detaljer, på XXL. Tanken att komma igång med träning finns ju där :-)
På nå sätt måste jag få tiden att räcka till. Ska klura på den.
Ett block till Elin på ÖoB och ett (rosa) glasögonfodral till mig. Dessa inköp slog ett ordentligt hål i plånboken med hela 10kr- tillsammans.
 
Trots sysselsättning saknar jag mina mular.
Men i går hade jag bestämt att inte åka upp. Pia högtryckstvättade hela stallet och eftersom jag inte bara kan ta in en häst från hagen för att rida (var ska jag då göra av den andra?)
 
  Jag är ju vansinnigt inrutad i att varenda dag åka till stallet, i ur och skur, vardag som helg hela året. 
Vad gjorde jag efter jobbet, hela kvällarna och alla helger innan jag köpte mina pållar? Jag minns ärligt talat inte.
Jag vet att jag hade ett gymkort innan vi köpte Gulliver ♥. Men på gymmet var jag definitivt inte 3 timmar varje dag.
Visserligen var barnen mindre, så det var kanske naturligt att "bara" vara hemma. Jobbade förvisso mer då än jag gör nu, hur otroligt det nu än låter. Jag som gnäller hela tiden.
Nej, kan bara konstatera att livet med häst har gjort mig beroende.
 
 
 

ingen ridning idag

Men jädrans vad jag har skurat boxväggar.
Min plan idag gick helt om intet.
Planen var att först tar jag in hästarna, rider, tömmer boxarna och skurar.
Men då jag kom till stallet var boxarna tömda och det var dammsugare , vattenhinkar o slangar som tog all plats. Visst hade jag kunnat rida men då blivit hänvisad till utomhus skötsel av hästen. Eftersom mina två hästar går ensamma kan jag inte bara ta den ena och lämna den andra ensam i hagen därmed ingen ridning... Likadant i morgon. Möjligt att det blir en liten ridtur på torsdag. På fredag kommer tandläkaren o kikar på Mercys tänder. Så ingen ridning på fredag heller :-(

Mer Gulliver...

... och nu låter jag bilderna tala för sig... Men visst är en blå-vit rosett första placering i Finland? Vi har ju blå-Gul 
 
 
 
 
 
 
 
högt älskad och enormt saknad ♥

hälsningar från Finland <3

Hej,
 
Hälsningar from Finnland!
 
I´m not sure if you can get my e-mail but I send you some pictures from us. Gulliver is doing fine! Or great.. :) He is great, one of his kind.. <3
 
Petra takes part in competition in dressage (LB), jumping (90cm) and eventing is yet new  (easy, 80cm).
 
We have the best master pony that girl can dream of. Thank you!
 
Någon som kan gissa om
 
sminket rinner?
Älskade ponnyn <3 <3 <3
 
 
 

... då var det tisdag...

... Inte så farligt mycket piggare än igår kväll.
 
Ridningen igår var väl egentligen inte mycket att skriva hem om.
Trött såg han då ut att vara. En mycket osäker o rädd kille släpade (i bästa fall) sina hovar efter sig på Frösvik. Då vi hade ridit omkring 2-300 m växte han fast på vägen. För vet ni... Det var någon illasinnad som parkerat sin stora mörka bil vid mötesplatsen precis efter första uppförsbacken. Det var fasiken lögn i helsike att få honom framåt. I säkert 10 minuter stod vi och velade. Ett myrsteg framåt och sedna ville han inte. Tack Cecilia med dotter, häst och hund som tog oss ur krampen. De kom gåendes mot oss och passerade bilen då Mercy bestämde sig för att det är nog ok att gå framåt. Sedan gick det i en racersnigels hastighet till vi kom till nästa tvärstopp -2 bilar!!
Märkligt nog gick det bättre att ta sig förbi dessa än den första.
Vi har ridit ungefär i 20minuter och tagit oss 500m :O Behöver jag berätta att vi var svettiga båda två?
men ju längre vi kom ifrån stallet desto bättre skritt blev det faktiskt och då vi vände och skulle hemåt igen gick det tom att trava. Lite spänd med en tendens att "krypa ihop" tog vi oss förbi islandshästarna tom i trav med lättridning... Går bra nu :)
Hemma hela och rena. Mockade och fodrade. Lämnade stallet vid 21... Hem, duschade, åt middag och somnade sedan ovaggad...
Tack säger jag till Voltaren -smärtfri i ryggen i morse då jag vaknade...
 
 
Tröttmössa

så här trött...

... Är jag nu....
Mer i morgon....
 
 
 
 

på 16:55-tåget mot Kårsta...

.... Äntligen.... Jobbar häcken sv mig. Imorgon vill jag ha lönerna klara. Skynda, skynda.... Men jag har ju även nmina sockermular som behöver min omsorg. Dessutom vill jag hinna rida.... Får se hur hans beteende är idag... Fick ihop hela 8 timmar. Tjoho!
Ridrapport kommer ev senare och kanske även en bild - vem vet?

mitt bockande spöke....

.... Mercy....
Inte riden på två dagar o han är bångstyrig o uppkäftig som en del ungdomar kan vara.
Tog alla tillfällen han kunde för att få bocka. Är han så uttråkad? Eller är det för att han börjar känna sig säker? Ibland känner jag att jag inte blir klok på den hästen.
Är det någon som har något tips om hur man kan komma tillrätta med bockandet? Vill ogärna ge honom däng (fast jag lovar att jag blir förbannad o hotar ned Scan) det måste finnas andra sätt...
Han är frisk....

segstartad söndag ....

Kom i säng sent i natt. Hade väl ingen ro i kroppen förrän vid 02... Därav seg start av söndagen. For iväg o plockade svamp. Hittade en hel massa gula kantareller. Registrerade drygt 3km på 1 timme o nästan 40 minuter. Jag förbrukade 307 kcal i detta långsamma tempo. Men det var faktiskt rött jobbigt att ta sig fram. Marken vi gick på hade inte blivit snällt behandlad av skogsmaskinerna. Jag förstår att man måste gallra skogen men visst måste man kunna göra det lite snyggare efter avverkningen? Tråkigt i en sådan fin gammal skog.
 

Duktiga Elin :)

Sprang in  på 1timme och 11minuter.
 
 
... jag blev supertaggad att spinga. Så nu har vi gjort en överenskommelse... Nästa år springer vi Malin, Henke, Jag och Fabbe och det verkar som om Elin vill också.
Fast just nu i skrivande stund är hon så utpumpad att hon mår illa. Men det släpper snart.
Bilder och video finns, men ag fick starta om telefonen och då vill inte alla bilder visas. Det gör mig lite smått galen...
Jag försöker att uppdatera llite senare.
 
 

Uppladdning pågår...

... Elins alltså...
Det går att följa hennes framfart på Midnattsloppet.com -stockholm - resultat om inte länken nedan fungerar :)
 
http://midnattsloppet.r.mikatiming.de/2013/stockholm/?content=detail&fpid=search&pid=search&idp=999999158266DB000005AD27&lang=SE&event=MLSH_2013
 
Vi håller tummar och tår...
Vi är...
Fabbe, Malin, Henke och jag själv som kommer att vara på plats - där det händer, när det händer :)
 
 

Fredag...

.... Jobbade såklart... Men gick i skaplig tid. Har ju hur mycket som helst att göra men jag valde ändå att inte göra fler än max 7 arbetstimmar... Jag får väl jobba skiten ur mig nästa vecka istället...
 
Till stallet for jag. Borstade och mös med mina mjuka mular. Mockning behövdes inte då de hade sovit ute under natten.
Hade siktet inställt på att rida med Pia, men hon hade fastnat med att rengöra badrumsavloppet vilket hn abslout inte ser som en arbetsuppgift som hon ska behöva göra ;) ... Nåja ridningen uteblev, men det är ju inte hela världen. 
Hästarna fick även i natt leva campingliv. Varre såg väldigt trött ut, så lite dåligt samvete fick jag när jag tvingade ut dem igen. Men eftersom jag idag är på väg till Gävle för att grattulera Raouls pappa som fyllde år den 9/8 så var det lite bekvämt att slippa åka upp och mocka på morgonen. Men i natt ska de få komma in.
I natt ska dessutom Elin springa Midnattsloppet. Starten för hennes grupp går 22:55 (idag lördag)
 
Nu lättar vi ankar .... Mot Gävle!

yes! fredag!

 välkomnar denna sista arbetsdag på min första arbetsvecka efter semestern. Välsignade lördag i morgon <3
 
Vid frukosten i morse läste min man nyheterna för mig...
http://www.svt.se/nyheter/varlden/skallande-lejon-avslojade-djurparkens-bluff
Helt galet...
 
Undrar vad vi ska äta i kväll? Någon med förslag ( till maken givetvis, jag är ju i stallet)?
 

krasch...

... har skitont i nacke och ländrygg, vilket jag haft rätt länge nu faktiskt.
Trotsar allid det onda när det gäller ridningen. För faktum är att jag är helt smärtfri i ländryggen då jag sitter i sadeln - Är inte det rätt märkligt?
Red ut på Mercy en marginellt längre sträcka än vi gjorde i förrgår. Med på promenad var Elin, utan häst.
Det var ungefär som sist... segt som attan till vi vände och gick hemåt igen. Travade lite, men jag fick jobba arselet  av mig ska ni veta. Var fanns motorn idag?
I natt får drottning Varians och hennes tronfölljare Mercy leva campingliv under stjärnorna. De verkade inte misstycka att få komma ut igen.
Hemma åt vi  hemmagjord pizza. Efter materiet masserade jag Elins nacke och rygg och hon min nacke och rygg.
Nu luktar det av starka örter och vi får inte tävla på 96 timmar ;)
 
 
 

Häst och stallabstinens...

... Idag bidde det inget stall och  inga lena mular ( numer ej nariga av sol i vart fall)
 
Idag var det handledarkurs för mig och Elin. Det utbildningskrav som ställs på oss för att jag ska få övningsköra med Elin.
Kommer att bli spännande det här :)
 
 

trött morgon

... En kraftansträngning att kliva ur sängen....
 
 
 

ett glatt inlägg :D

... Jomen visst ser Ni...
 
Idag... Idag gjorde vi det. Det var  bara att bestämma sig. "Gör't" och jag gjorde det...
 
På med sadel och träns, lite benskydd och "bocksnöret" runt halsen.
 
Idag red jag och Mercy ensamma ut efter vägarna på Frösvik. Men Ujuj så tveksam han var till detta.
Först ville han inte lämna stallet, det krävde all min kvinnliga list och övertalning.
Han segade sig fram, kollade bakåt, sneglade in på stigarna och upp i skogen. "Tittade med öronen" ( som Sara säger om sin Q-S) på stock och sten vid sidan av vägen. Såååå lååångsaaaam...
 
Vi red rakt fram, försökte trava lite, men det var segt. Red en bit och vände. Det är väl ingen större idé att försöka förklara var vi vände gissar jag :)
Men efter hemvändande blev det lite bättre rörelse framåt. Travade rätt skapliga sträckor, det kändes bra.
Nästan hemma ( vid ridbanan ungefär) fick vi möte av först en bil och sedan av två isisar. Efter bilmötet fick han lite spel och ville bocka. Hann precis få ordning på Mercy då isisarna också skulle passera. å började han tvära och kura ihop sig, slände ut bakdelen i diket och kom lite ur balans så då gjorde han ett förök att bock igen, men kom av sig då han inte hade kraften från bakbenen med sig ( de stod ju fortfarande halvägs i diket)
Hemma var vi hela, rena och TORRA. Kan du förstå att under den tid vi var ute var det uppehåll? Otroligt! 
 
Ingen hästbild idag. Men en  bild på dubbla regnbågar kan jag bjuda på :)
 
 
 
 

igen....

.... Nu sitter jag här på tåget - äntligen på väg hem. Den här dagen var tyngre än igår. Jag är helt slut.
Men idag hoppas jag på en stund i sadeln. 
 
Jag tror att deppigheten fick tag i mig igår. Men jag blir uppriktigt ledsen när det inte går som jag vill. Jag vill liksom lite mer än bara borsta. Så dyra de är att hålla vill man ju ha lite roligt också.

allt som vanligt igen...

... jag menar då inte bara på jobbet. Jag menar även hemma och i stallet.
Arbetad tid bra precis 8 timmar... Borde ha varit 6tim och 12 minuter (bra början).
Stressar hem. Kastar i mig ett mellanmål, byter om och åker mot stallet. Där är jag på picken 17:30
Jag fick inget ridsällskap idag. Ville inte slita på Varres bakhov.
Mercy och jag ensamma på vägarna runt Frösvik är vi inte riktigt mogna för.
Men om jag håller på och resonerar på det här sättet. Är jag snart inne i samma trall som för en månad sedan. Om jag någonsin ska kunna rid ut ensam på honom måste jag ju prova någongång. Jag vll undvika läng vila. Jag vill verkligen komma igång nu. Om ingen kan följa med så kan jag iaf meddela vart jag rider. Innan jag rider. Om jag alltid hänger upp mig på andras närvaro kommer jag aldrig att bli självständig.
Kan man inte kan rida sin häst utan sällskap kanske man bör överväga om det här är rätt... Sådär ja... Nu är det sagt, så slipper du säga det. 
 
Idag blev det bara borstning och mys.
Men i morgon... I morgon...
Dååå... 
.... Är det en annan dag.

ekorrhjulet...

... Hamsterhjulet?
What ever...
Första arbetsdagen efter 3 veckors hygglig ledighet.
Jag har sovit illa. Vaknat om o om igen. Fy katten cad det har regnat! Glad att jag lät hästarna sova inne. Annars hade jag nog åkt och tagit in dem. 
Det började att klia i mina händer igår. Nu får vi se hur lång tid det tar innan resten av eksemen är i full blom.
 
Som jag misstänkte... I växlarna och kör... Hela skrivbordet fullt med post...

hoppla, hoppla

Riddate med Pia idag.
 
Tokigt att jag inte hade RunKeeper på så hade jag kunnat mäta ut hela sträckan vi red... Varför tänkte jag inte på det?
Nu fick det bli en lite annorlunda mätning med Eniro som verktyg. Exakt blir det ju inte, men det duger.
 
 
När vi kom till hagtugan blev det lite oroligt för Mercy. Det klipptes gräs, och nån sorts kompressor stod på, det kom ett barn springade och "pappan" vid Hagstugan bar på ved. En spänd "liten" pålle som klarade provet jättefint. Ända till att pappan släppte ifrån sig veden han bar på. Det dundrade till och Mercy höll på att hoppa ur skinnet. Gjorde ett par bocktendenser, men det blev mestadels smågupp.
Vi varken såg eller hörde får och kor som är brukligt starxt norr om det som kallas Hagstuugan. Den stressen slapp Mercy i vart fall ( och jag med för den delen).
Han skötte sig faktiskt utmärkt. Vad mer kan begära av en häst som inte hunnit uppleva så mycket?
Glada och nöjda kom tillbaka till stallet. Gnuggade på och mös lite med Varre. Beslutade att de fick tillbringa natten i stallet. Egentligen inte så mycket för vädret skull (det var kolsvart på himlen), även om det såklart bidrog till beslutet. Både Varre och Mercy såg lite slitna ut.
 
 
 
 

dagens rörelse...

... framåt marsch!
 
Idag gick vi (Raoul, jag och hunden) 5,12km på 58:58min.
Förbrukade 372kcal
Medelhastighet 11:31
Sämsta km tid 13:01 (1)
Bästa km-tid 10:18 (5)
 
Ska jag orka dokumentera på det här sättet?
Den mer riktiga frågan är snarare om jag orkar hålla i mina promenader?
Kan nog bli lite tungt. I morgon börjar jag att jobba igen. Tillbaka till verkligheten. Känns inte som om jag varit ledig just någonting...
 
 
 
Idag kände det faktiskt i kroppen. Det var rätt tungt, men jag tror också att vädret påverkar. Lite varmt och småklibbigt, ska det bli regn?
 

snel hest...

(snela hestar) Idag uppförde han sig, den där Mercy. Men lusten att bocka tusan, fanns där. Jag kände det, utmanade lite för att kunna korrigera.
Värst- värsta närapå rycket var då vi har nästan hemma. Pias pållar sprang i hagen då vi kom. Vi var Johanna gåendes med Varre i hand och Elise barbacka på Harm ( Farfar).
Men inget onödigt skuttande idag. Men dom sagt, det låg där o grodde.
Tror att det är dags att trava lite i få honom lite trött. Bara skrittrundor räcker nog tyvärr inte.
 

♥♥ Malin ♥♥

♥♥.... Världens bästa Malin... Sjunger vi för idag :)
Grattis på 23-årsdagen ♥♥
Hurra, hurra, hurra!
 
Fika blir hos oss kl 14.... detta pga byggnadsarbetsplats hemma i Grindtorp ;)
 

Pust...

Fantastiskt promenadväder :)
 
I dag lördag gick vi 6:81km på 1:16:13 ( all tid är viktig ;) )
Förbrukat 456kcal. Medelhastighet 11:11
Bästa km-tid 10:15 (4)
Sämsta km-tid 12:57 (1)
 
Det kändes bra, bortsett från att jag har lite stickningar i högra handen  vid vissa rörelser. Jag tror att de kommer från axeln eller kanske nacken.
Tror dock att jag skulle kunna lära mig att tycka om promenerandet även utan sällskap. Känns lite som att man ska anpassa sig istället för att ånga på som jag själv vill. Dessutom blir det sjudundrandes många stopp när man har hunden med...
 
Dagens sträcka
 
 
 
 Klapp på axeln :)

idag....

( när vi är inne på tempus)
 
Hade en date  med Pia kl 15.  Vi skulle rida ut en sväng. Jag fick med mig Elin och i stallet fick vi med oss Elise och "Farfar".
 
Fyra ryttare på "storallsrundan" och Bockarkungen var åter...
Bella skulle trippa förbi oss... bock-bock... Tjohej! men jag satt kvar.
Vi kom till stortallen och han fick ett nytt bockanfall., vad som utlöste det vet jag inte. Men det var en lite nivåskillnad i maken som vi passerade... nästan vid "hemma" snubblade Bella ( rätt rejält) och han bockade igen...
- jag satt kvar ... 
Undrar vad som triggar till dessa bockningar?
Att han vilat i två dagar, att han sovit inne i två nätter? att vädret var betydligt svalare än på länge?
Livsglädje?
Eller är han bara 5 år och helt knäpp?
 
Inga bilder, tack o lov! De hade nog inte blivit så klädsamma :O
 
Tillbaka till stallet kom vi allesammans, hela och (hyggligt) rena.
Men en rätt spånnande ridtur blev det.
 
 
 
 
 

igår....

( men va!!!  samma rubrik igen :O )
 
.... Herrejösses.... fick tänka till lite. Skriver man inte dagbok med detsamma är det nästan så att man glömmer vad man gjort.
 
Igår (torsdag)... - Gjorde jag nästan ingenting.
 
Morgonen startade med promenad. Vilket den har gjort i några dagar nu. Tre rättare sagt.
Tanken är att må lite bättre, orka lite mer om det innebär att jag går ner i vikt så låt det för allt i världen bara ske :)
 
Onsdag
Gick 3,16km på 39:31min. Förbrukade  194kkckal ( detta enl Run Keeper). Medelhastighet 12:32
 
Torsdag (igår)
Gick 4,66km på 50:57min. Förbrukade 319kcal. Medelhastighet 10:57
 
Fredag (idag)
Gick 4,54  km på 48,21min. Förbrukade 343kcal. medelhastighet 10:39
 
Känns  bra.. Redan idag kände jag att det gick lättare.
 
För att då återgå till torsdagen...
 
Ridning blev det ingen. Mercy kunde få lite vila. Intensivt att gå varenda dag i stort sett i två veckor. Detta fastän det inte handlar om någon som helt hådridning det vi ägnar oss åt. Men han  behöver nog smälta lite intryck.
Jag städa och fixade lite. Återställde ordningen med boxarna och skurade väggarna i den box Varre stått och i Varres box. Nu är det renare och snyggare.  Tog i n hästarna och gnodde lite på dem, vilket Varre verkade uppskatta.
Får lite dåligt samvete att jag inte ridit henne på över en månad (gissningsvis). Elin har gjort det däremot så hon har inte blivit helt utan motion... Det är bara det att jag inte ägnat henne så mycket uppmärksamhet. Ibland kan jag nästan känna att Varre känner sig åsidosatt- fast det är nog mest  mitt ena dåliga samvete som spelar mig ett spratt.
 
Jag satte upp den skylt jag gjort till Mercy.
D§en fick hamna på boxdörren, det gick inte på nåt annat vis. Men det blev faktiskt rätt fint. Boxdörren är ju högre än Varres så det blev fint även om det hade varit trevligt att ha skylten på motsvarande ställe som på Varres box.
 
Jaja... inte den bästa bilden, men den syntes inte alls när Mercy stoppade ut sitt stora huvud...
För den som undrar... JG står för Jonsereds Gård :)

tomt...

Nu har Syss åkt hem, med hund och häst
... Det blev lite tomt. Lite plötsligt fastän det var så det var planerat.
Jag tror att även Asta upplever det aningens ensamt utan den blonda.
Hoppas att resan hem gått bra ♥

Tapenade á la Anna -

-tillverkning...
Sara tyckte om- så jag skickar med en laddning :)
 
Ingredienser i min variant
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Gröna oliver
Vitlök
Olja från tomaterna 
Hacka allt och mixa!
Götti-gott-gott...
 
Lite slabbgöra :)

Hästveckan

... eller ridlägret som mamma kallade den :)....
Lider mot sitt slut.
Sara har påbörjat sin packning inför hemresan idag.
Vi försökte övertala henne att stanna, men jag tror att hon längtar hem.
 
Vår vecka har iaf varit toppen. Vi har haft fint väder, vi har skrattat, vi har ridit, promenerat, ätit gott, druckit gott och sovit gott. TV har det nästan inte blivit alls. 
Hästarna har gått hur bra som helst ihop. Kanske har de tom uppskattat varandras sällskap?
Emmi och Asta har varit som gamla vänninor och Raoul har naturligtvis skämt bort dem båda.
Ja, förresten inte bara bara hundarna som han skämmer bort...
 
Många bilder är tagna som inte lämpar sig för någonting annat än utpressning. Vi har skilt ut vad som är accepterbart att lägga ut på bloggar mm. (Förhoppningsvis har Elin inte lagt ut några ej godkända bilder instagram)
Många bilder som orsakat stora leenden och höga skratt...
 
Kanske kan vi ta en långhelg tillsammans, typ torsdag-lördag, lite längre fram i höst. Innan snö och isglopp.
Jag har 10 semesterdagar kvar att sätta sprätt på av årets semester + några sparade från förra året. Så lite ledig tid kan man ju kosta på sig. Tiden går bara så vansinnigt fort. Planerar vi ingenting kommer det inte att bli någonting.
När man nu fyllt 45 (läs 27) börjar man på att lära känna sig själv.
På måndag går vi båda in i jobbmood igen.
Men ännu är jag ledig och ska så njuta av ledigheten också :)
 
 

bildknyckar´n...

... dvs jag...
Men jag har fått lov :)
 
Gårdagen bjöd på uteritt "fegrundan" i skritt. Sedan en kortis på ridbanan.
Elin förevigade mig och Syster-Yster, sida vid sida, med andra ord är från hennes blogg bilden lånas.
Elin red med oss på damen som tar det lååånga benet före.
 
"Fegrundan" får vackert ta tillbaka sitt ursprungsnamn "Fästingrundan".
Idag hittade jag faktiskt en fästing i en av mina midjor - DÖD!...  Antingen var den vinförgiftad eller så dog den av att jag hade besprutat mig med bromsblockerare innan vi red ut. Äckliga otyg..  Yeack!
 
Foto. lindmans.blogg.se
 

ojja...

... Låter kanske lite konstigt...
Men det är faktiskt em maträtt från Tunisien. Jag tror att det uttalas "ådja".
Det var dagens lunchservering. Vem kocken var? Raoul naturligtvis ;-)
Gott som attan....
 

igår...

( verkar bli en allt vanligare rubrik)
 
.... Hann jag inte ens snubbla in ett inlägg efter stallet.
Huset fullt och vi var vekligen hungriga som vargar hela högen. 
 
Raoul hade som vanligt ordnat med middag. Jag tror tamej17 att han överträffar sig själv varenda gång. Vansinnigt god älgstek och "salladspotatis". Till efterrätt ( mamma bakat) blev det en plommonkaka med vaniljvisp.
 
 
Igår var vi  (Elin,Sara och jag) iväg till Hööks och Horze. Hööks kändes sisådär, iaf för in del). Hittade ingenting som jag kände att jag ville ha.... Kilade in på Horze. Där var det lite rea kvar. Sara provade säkerhetsvästar. Jag tror att hon gick igenom allt som fanns i butiken, innan hon slutligen hittade en som passade.Det gjorde ju ingenting att den dessutom låg på rea till halva priset. Rena rama kapet.
 
Sedan kom mamma o pappa.
Mamma har drabbats av ett virus i sin dator, så Raoul håller på (jo, fortfarande) att ta bort infektionen.
 
Till stallet for Sara och jag ensamma.
Elin kände att hon behövde städa sitt rum om hon skulle låna ut det under natten.
 
Inga bilder från gårdagens runda. Vi blev lite stressade av att hinna hem på rätt sida av dygnet.
Vi hade ju kunnat välja at ida lite tidigare på dagen för att slippa stressen. Men det är gött att ta det lugnt på morgonen och mitt på dan har det varit så varmt, så varmt.
 
Idag....
 
...får vi se allt se vad som händer :)
 
 
 

så fick vi mer besök....

Mamma fick lite trassel med sin dator...
Nu kom hon hit för att få hjälp av Raoul. Med sig fick naturligtvis pappa .
Tråkigt med datorn, men trevligt att de kommer ;)
 
 

Bildbomb :) (söndag)

 lindmans.blogg.se
Malin & Henke på fm-fika....ett försenat födelsdagsfika. Jag fick en fiiiin morgonrock, så nu kan jag pensionera min gamla, urblekta rosa.... (Hittade förresten rester av den gamla rosa ute på ängen idag. Rester då jag häromdagen behövde gå ut och knacka lite på Asta som inte lyssnande på inkallning, )  
 
"Morgonrocksfras"
 
Hundrumpor
Saras Emmi
 
Bollek på Ängsholmsbadet... Malin, Fabbe och Elin...Straxt innan vi lämnade badet kom Vera och Filip.
 
Jag och Mercy innan ridlektionen - spänd förväntan (iaf hos mig)
Foto. lindmans.blogg.se
 
Mercy
Foto. lindmans.blogg.se
 
Trav med lättridning 
Foto: lindmans.blogg.se
 
Sara  & Quick-Step
Foto. lindmans.blogg.se
 
Elin i fotoläge :)
 
 
 

fika...hundpromenad....bad....ridlektion och NU...

... Vin, chips och film... Eller ja... Ett kriminaldrama på kanal 8 :)
men innan  dess, kommer här dagen i bilder ( med viss stödtext)
 
... TYPISKT!!!!
Jag kan inte ladda upp några bilder :(
 
 
Berättar om dagens riktiga glädjeämne istället...
 
Idag red jag lektion för Isabelle. Hästen var Mercy.
De kändes toppen, trots en lättare oro till en början. en vi skrittade och travade oss igenom dryga halvtimmen. Jag känner mig så himla glad :)  Det kan tänkas låta larvigt. Men om jag säger att jag för en månad sedan inte red honom över huvudtaget. Kanske det säger en del?
Återkommer med bilder när det fungerar.  Elin var med och fotade så det finns även bilder på Sara och Quick-Step :)
 
 
 

dagens ridning

 
... blev någonting helt enastående :)
Idag red Sara Q-S runt på "fegrundan" med mig och Mercy. Q-S tog ledningen och den behöll han hela vägen - ända fram till avsittning- på "mattevis" vid stallet.
Sara även idag iförd min säkerhetsväst.
Ledsen för bildkvalitén. Det var inte helt lätt att justera fötoegenskaper då jag samtidigt red Mercy.
 
det skulle vändas om o vinka, men revbenet och västen satte stopp för det ;)
 
 
Sara o Q-S's baksida
 
Mercys öron som jag brukar se dem numer :)
 
 
 
 
 
 
 

Att kalla en spade för en spade...

Mycket välskrivet och aningens tilltvålande.
 
Med anledning av det ramaskri som uppstått vid det planerade LSS-boendet i Glasberga.
Om man ska skrika och göra motstånd kan man väl göra det när man läst på ordentligt. Vad för personer är det som egentligen ska bo där?
En röst från TV som sa " att det kanske inte är så lämpligt att släppa ut dom i ett hårt trafikerat område"... - Men sina egna barn kan han släppa ut i det tungt trafikerade området? - eller.... borde inte rösten först ha skrikit om att de inte törs ha sina barn ute pga av trafiken?
Galet, galet, galet!!!
 
 
Citerar...
 
" Om någon av er ska tala illa om min funktionsnedsättning, vänligen gör det i så fall på acceptabel svenska. Det heter ‘de kan få’, inte ‘dem kan få’. Vid osäkerhet angående de/dem använd hellre talspråksvarianten “dom”.
Eftersom jag är autistisk och har språk som specialintresse, gör det väldigt ont i mig när du misshandlar vårt vackra språk. Speciellt när det finns en version ‘for dummies’ av den här, tydligen förvirrande, regeln. ‘Dom’ är en finurlig liten lösning som du borde testa! Det kallas ‘strategi när något är för svårt’. Som autistisk har jag fått utveckla många strategier för att saker är för svåra."
 
Här kommer länken till hela hennes välformulerade inlägg (önskar att jag jag kunde vara lika välskrivande).
http://jillsoderlund.se/?p=153
 
Läs det hon har att berätta för oss.
"Vi är alla okunniga, men på olika områden" som min make ofta säga brukar säga till mig.
Om man tänker så,  kanske man lättare kan ta till sig det som är annorlunda.
 
För dig som inte har den blekaste aning om vad LSS är....
http://sv.wikipedia.org/wiki/LSS-boende
 

Lördag & tropisk hetta...

 
Ujj, så varmt!
Men så himla mysigt när man faktiskt har semester.
 
Idag styrde Sara och jag kosan mot Ängsbybadets hundbad med hundarna. En jättefin liten inhägnad, egen brygga och med både sandstrand och trä som skuggar.
Många hundar som hittat dit och alla med vänliga och badsugna hundar. Riktigt trevligt.
Tyvärr sådär lite halvsunkig botten. Sten o sand precis i början, men bara aningens längre ut var det kleggbotten coh då vill jag inte bada. Asta gick ner till att vattnet nådde henne till bogen, Emmi råkade visst doppa sig, men det var mest ett misstag. Hon kan simma ( Asta kan med), men man måste väl inte simma?
 
Hade jag badat hade Asta badat, men jag hade ingen större lust...
 
 
 
Emmi, blöter ner hela stranden.
 
Den här lilla limpan, simmade inte heller så gärna, men hon hade en alldeles egen napp som hennes matte kastade precis i vattenbrynet. Ganska söt när hon hon bar den som en ljuddämpare (Saras uttryck)
 
Vi stannade vid badet i dryga timmen och det passerade säkert ett tiotal hundar under den tid vi var där. Välbesökt och mycket uppskattat hundbad :)
 

Fredagsmys...

... Blev middag innan stallet igår. korv i tunnbröd med mosad potatis, smör och sallad... Hur gött som helst.
 
Jag tvingade på Sara min säkerhetsväst, med tanke på hennes revben och sedan tvingade jag henne att rida Varre, som en premiärtur, bara för att hon skulle få känna hur det känns med västen på... OCH inte minst för att jag tror att västen ger stadga åt det revben som redan gör lite ont. Man håller liksom grejorna lite mer på sin plats.
 
Det gick iaf HUR bra som helst. Vi fick även sällskap av Pia och Bella - mitt i  natten för Pia som inte var hemma förrän vid 21-tiden.... När vi var hemma? ... si sådär 22.30 :)
 
Bilder? ... Eh.. Nää.... Elin var ju inte med, så det bidde inga. Idag kanske det kan bli ... Före och efter i vart fall.
Nattaridning är betydligt nyttigare än nattamackan... och vilket fredagsmys sen :)
 

badat....

.... Dopp, kanske man kallar det.... Årets andra faktiskt. Inte kändes det varmare än sist heller. Det var så att andningen blev hickandes....
Tenö.... just nu....

The Movie :)

Producent: Lindmans.blogg.se
 
 

Mercy & jag....

Foto.Elin Lindman

Igår...

... Fastän Varre tappat en baksko ( som vi f.ö. aldrig hittade i det hö.ga gräset)
följde Elin med mig och Mercy ut på en liten "fegrunda". Sara tömkörde Q-S medan vi var ut på en runda.
Kände viss oro då jag inte ridit Mercy på 2 dagar, men det gick så bra...
Hemma vid 21 (!!!) åt lite mat, drack lite vin, blev trötta och tjuvsov :O på soffan.
 
 
 

idag...

...släppte vi ihop hästarna.
Det gick rätt smärtfritt till. Det märks tydligt att det är hästar som är vana att umgås i flock. Mercy vakade givetvis över Varre ... Varre höll sig på sin kant och talade om att de inte behövde komma henne så nära...Därför var det en liten överraskning att det var Varre som tappat en sko - en baksko dessutom....
Men i det stora hela har det gått bra :-) 
 

RSS 2.0