Grattis på morsdag min störtsköna mamma......

foto1039 (MMS)

Grattis på morsdag min störtsköna mamma... Kram!


Korthajarna

Är Elin och jag nu på morgonen...
Har Ni spelat "James"?... "stress" kanske?... "bluffstopp"?


Självfallet spelar vi med Öbergs kortlek ;)Om bakningen blev det ingenting. Haha... trodde vi hade vetemjöl hemma men Icke!... Istället blir det en dag på Bogesund och kika på ponnydressyren i Allsvenskan divIII. Givetvis efter detta kortspelande...

Tänk att inte allt blir som man tänkt :)


Nytt golv är beställt

Ja, kan Ni tänka er... Inte var det särskilt svårt heller... Fredells i Sickla var svaret på mina böner...
Det var bara att säga vad man ska ha, beställa, lägga en handpenning på 30% , vara såna där urtrevliga kunder och på så sätt få 5% rabatt :) Skivan kommer i nästa vecka, den väger ca 60kg så det går att lägga den på taket på "traktorn"... F-n va enkelt ;)
 Imorgon ska jag, förutom att baka bullar på förmiddagen (jovisst, ni läser rätt) även tömma trailern och förbereda den för golvbytet. 

     
INFO (www.nordicply.se)

Filmbelagd plywood är motståndskraftig mot hög temperatur och fukt samt rengöringsmedel men samtidigt mycket enkel att rengöra.

filmfaced_plywood_00europlybraDenna plywood är mycket bra till utomhusbruk och då främst vid formgjutning, kvaliteten gör att man kan använda den vid flera gjutningar. Den levereras med förseglade kanter för att motverka fuktinträngning samt ökat slitagemotstånd. Huvudmaterialet är björk som ger en mycket bra hårdhet och hållbarhet mot skador. Denna plywood passar mycket bra till all slags utomhusbruk.F/W passar mycket bra till uppgifter som kräver hög slitageyta och används mycket till golv och sidoväggar på lastbilar och hästtransporter och även vid släpvagnstillverkning och lagerbyggnationer etc.
Ytorna är hygieniska och resistenta mot starka tvättmedel, vilket är viktigt vid konstruktioner för förvaring av livsmedel.

Användningsområden :

Byggnad
fordonsindustrin
vagn-byggnad
inre och yttre design
förpackning

Tjocklek, mm

6,5, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30 mm

  • Mått mm2440×1200
  • 2440×600
  • 2500×1200
  • 2500×600
  • 2440×1220
  • 2500×1250
  • 1500 x 2500
  • 1500 x 3000
  • 1525 x 3050
BF

Barnen övergav oss i går. Vi fick BF (=BarnFritt). Det händer ju inte så ofta. Raouls grabbar for till Eva, hon ska tydligen gifta sig idag :O hade absolut ingen aning om det förrän i torsdags... Elin har övernattat hos en klasskamrat i Åkersberga, Jakob på glej och likaså Malin.
Planer på mat hade vi... Äta mycket och gott. Men när det det väl kom till kritan orkade ingen av oss laga någon som helst mat. Det blev färdiggrillad kyckling och frossa framför TVn.
Lyckades hålla mig vaken :o ända fram till kl klockan blev James Bond, då sa vi att det var dags att sova.
Raoul hade planer att gå på vildmarksmässan med en gammal jaktkamrat idag på fm, men då klockan ringde i morse hade han fått ett SMS om att L befann sig på akuten. L har varit sjuk länge i sviterna efter prostatacancer. Man har konstaterat att cancern är väck, men det är mycket annat som blivit galet efter detta. Han åker lite jojo till och från sjukhuset och nu blev han kvar i väntan på en röntgen.

Våra planer blev lite omkastade idag. Vi åker och letar golv till trailern :) Tack o lov hade jag mitt i allt vimseri betalat min halvårsförsäkring på bilen två gånger i april så dessa slantar kom tillbaka på en bankavi igår. Inte helt fel! Slantarna går oavkortat till renovering av släpet.

Manne har sagt att han kan hjälpa till med påskjutsbromsen, eller om det innefattar hela bromssystemet blev jag inte helt på det klara med. Så ev blir det en resa till Flen nästa helg. Han tyckte iaf att "det är lika bra att byta allt så har du gjort det"... Lite en kostnadsfråga förstås, men jag ska kolla vad det kan tänkas att gå på, en liten, ynklig(?)del som jag hittade på biltema kostade 499 förbannade kronor och den kallar dom för bromsbacksats (för den intresserade ;) )
Har duschat, så nu är det bara att hoppa i kläderna och åka runt på byggvaruhus o kolla vad ett trailergolv kan tänkas kosta.

Ja, hur gick det?

Fick frågan i en kommentar av SysterYster från gårdagens inlägg...
 Svar: Inte f-n gick det!

Golvet behöver bytas och påskjutsbromsen är för kort. Ombesiktning innan 28/6 annars inträder körförbud (och då kommer häxor o troll o tar mig).
Bävar för planeringen av golvbytet om jag ska vara helt ärlig. Det ska väl ta ett par veckor innan det ö h t görs annat än kalkyler och jag vill bara få det klart. Jag - Fru Öberg, den mest otåliga människan på jorden, som sitter och trummar med naglarna i bordsskivan om förklaringar tenderar till att bli något förlånga. Varför inte bara göra det?

Men jag har haft det på känn. Har pratat om att byta golvet i nästan ett års tid nu.
Nu pajar detta annat roligt för mig... Planerat att jag ska åka på progträning den 7/6,  tävla den 19/6, däremellan ska jag väl träna nåt. Kanske kan jag övertala Rebecca om att komma till Rydbo för lektion? Det blir kanske till att hyra en låda att transportera pållen i? Skulle ev på tantläger i juni dessutom, men det är nog bara att lägga ner. Lämnar WO till Dotty idag :(
Av någon egendomlig anledning växer inte pengar på träd, för hur underbart vore inte det i sommartid?

Besiktning av trailer

Jaha... Då var dagen "D" här. Alltid lika spännande, tycker Ni inte?

Släppte ut pållarna och Raoul åkte med för att justera det sista med baklyset på trailern. Han fick det att fungera!!! Jihooo... Annat hade jag iofs inte väntat mig ;)
MEN vad upptäcker han?Jo, ett trasigt bakljus på "traktorn", på SIN bil (läs MIN dragbil) Tyvärr var det inte bara att byta lampan. Det är något annat knas som han inte blir riktigt klok på. Dragbilen ska besiktas i morgon, MIN trailer ska besiktas i Märsta om ca 1timme... Det vill sig inte riktigt. Nåja, besikta släpet utan bakljus på dragbilen får lov att gå, vad ska man göra?

26 maj 2010

Onsdag idag och träning för Rebecca kl 16. Det ser jag fram emot:)

All min planering har gått åt pipsvängen kan jag säga.

I helgen åker vi INTE till Enköping och tävlar. Tycker inte att det känns som någon idé om GulleBulle inte är tillräckligt förberedd. Det är ju faktiskt inte bara att åka på tävling om han inte hoppas mellan tävlingarna. Inte så konstigt om han vägrar ut sig på tävling. I mina ögon är han inte i tävlingskondition, det vill till att Elin förstår det bara. Men det är inte så lätt att få ihop det alla gånger med träningar, fastän att jag är hemma fn.
Upplands-Bro 6 juni kan jag bara tvärglömma. Anmälningstiden gick ut den 21/5, vilket är väldigt långt innan tävlingsstart.  Nu börjar det på att bli lite skralt för häst och ponnytävlingar i både hoppning och dressyr. Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket är väldigt trevligt men det är lite märkligt att tävlingarna tunnas ut under sommaren eftersom det alltid är sånt tryck av anmälningar till varenda tävling i hela Storstockholm. Många hästar, många klubbar men förhållandevis få tävlingar. Alltid samma folk på alla tävlingar...
 Nåja... Har ändå lyckats med att klämma in en anmälan till Botkyrka den 19juni... Ja, jag vet att jag bor på fel sida av Stockholm just denna dag. Det är visst ett StOOOrt bröllop denna dag.

och sedan har vi följetången... tadaaa!... -Min trailer! Skulle ju fixa den lite innan besiktningen. Jag minns inte om jag skrev något om det tidigare, men jag jag har något av ett glapp i höger lyse och detta skulle åtgärdas innan besiktning (bokade tiden den 4maj). Skruvarna är fastrostade, så det går extremt långsamt med denna del kan jag säga. Men vaddå... Jag ska ju bara besikta den i morgon (27/5) kl 15.10 i Märsta...
Jag tyckte att vi skulle smascha baklyset och sätta ditt ett nytt, men det var ju onödigt. Istället har nu Raoul fått lägga ut 4000kr på två nya framdäck, då en sprängsten, efter senaste resan upp till stallet, skar sönder höger fram. Gissa om han var ilsken? Funderar på att göra detta på "mitt" sätt... men jag brukar inte vara så bra på att laga - bara att ha sönder.. Så vad gör jag? jo, jag väntar och väntar på att det ska hända någonting...
Tyvärr börjar jag bli aningens stressad över att vi inte fixar detta och att trailern inte går igenom besiktningen.

Jag ska väl inte beklaga mig som jag gör. Han brukar ju fixa grejorna han säger att han ska fixa men det brukar alltid vara fem i tolv.

Nu ska jag trä på mig lite kläder och ta en prommis med hundarna i solskenet. Raoul åker på möte och är hemma vid lunchtid och sedan ska vi fixa bakljuset innan jag åker på träninngen kl 15...TV på förmiddan

Har just ingenting  för mig. Vaknade med huvudvärk och så har hela morgonen och förmiddagen sett ut. Såg på TV4 som hade temadag, tror jag, om övervikt och fettma.

Det är deprimerande, det är bara att konstatera. Vissa saker som de sa var att man måste acceptera sig, sin kropp som den är. Vilket för mig verkar bara helt orimligt. Att acceptera övervikt eller fettma och lära sig att tycka om sin  kropp får en ju inte att ta steget att verkligen ta tag i sina problem. Att aldrig söka den vård och expertis som man egentligen borde. De pratade om att man gömmer sig, det går till en gräns där man inte längre gick ut och visade sig bland folk. Där är det ju två ytterligheter som står mot varandra. Jag menar inte att man inte ska tycka om sig själv som person, för det måste man nog för att lyckas, men det gäller för vad man än väljer att göra. Men man kan ju inte säga att man måste lära sig tycka om sin kropp med övervikt/fettma. Då går man ju runt problemet... Eller??? Är det inte samma sak som att säga att det är ok att vara tjock? Jag menar inte att en person med övervikt eller fettma är mindre värd eller någonting sådant. Jag menar att om JAG tycker det är ok för mig själv att jag är tjock och det skulle jag aldrig klara nästa steg att gå ner i vikt. Jag anser själv att jag är lite väl mullig, men jag orkar inte ta tag i problemet. Men jag tillåter mig däremot inte att bli större och jag vägrar att gömma mig. Detta är naturligtvis som jag uppfattar saker ur min, alldelses egna, lilla syn på mig själv.
Kikar jag på mitt BMI så har jag övervikt (eller underlängd, som Katten Gustaf valt att uttrycka sig).


Lite info.
BMI står för body mass index och är ett mått på förhållandet mellan vikt och längd. Eftersom muskler väger mer än fett fungerar inte BMI för kroppsbyggare och vältränade personer. BMI fungerar heller inte på barn och ungdomar under 18 år och dessa hänvisas istället till ISOBMI som är en slags BMI-standard för barn.
Vill du kolla ditt BMI kan du gå in <<här>> där även jag hämtat förklaringen på BMI här ovan.
En enkel tabell ser ut så här...och gissa vad jag ska göra nu??? JO... Jag ska äta lunch :)


Emellie o kopia red terrängen idag. Duktig...

foto1486 (MMS)

Emellie o kopia red terrängen idag. Duktiga var dom också placering 9:a jätteskoj i fullkomligt ösregn. Jag är blöt ända in på trosorna. Nu ska vi äta max :)


2010-05-22

är dagens datum... (kollar almanackan) Hemming, Henning har namnsdag denna Pingstafton. Solen skiner. Jag sitter i min rosa morgonrock och gör absolut ingenting. Det känns rätt bra.

Städningen kom av sig igår. Jag tröttnar ju så fort. Vek ihop tvätten som låg på biljardbordet, men nu ser det lika ut igen, precis som alla andra dagar. Koncentrationen hamnade i tvättstugan så resten av huset ser fortfarande ut som ett slagfält.

Emellie ska till Uppsala och tävla Fälttävlan. Det var visst en tvådagarstävling. Dressyr och banhoppning idag och terrängen i morgon. I kväll ska jag ut med de forna arbetskamraterna, Agneta, Robban o Caroline.
Jag har mina funderingar på om jag ska åka med Emellie till Uppsala i morgon så jag ska nog ta det lite lugnt ikväll.


Skulle vi kratta ridvolten idag?...
Idag ska lilla Varrebuset få en välförtjänt vilodag. Jag tyckte att hon kändes rätt trött igår.
Har intag idag, men jag får se om jag kan lösa det med någon annan. Jag får ju hem gäster kl 15... Undrar hur jag tänkte där? Nu ska jag iaf upp till stallet.


pyssel o knåp

Ja, så får nästan denna dag se ut. Den 27:e ska trailern besiktas och jag har glapp i höger baklyse. Man måste liksom knacka till det en gång för att det ska börja lysa. Jag tror inte att det är riktigt godkänt ur trafiksäkerhetssynpunkt. Problemet är bara att skruvarna som håller "glaset" på plats har rostat sönder och blivit så spröda att de gick sönder i stjärnan då den skulle skruvas ur. Nu har vi en lösning och det är att borra i skruven och sätta in en motvalsborr(? jag kommer inte på vad de heter) för att på så sätt kunna få ur skruvarna. Ska  bli riktigt spännande och se om det fungerar eller om jag blir tvungen att köpa helt nya lysen á 300kr till trailern.
Vi behöver dessutom beställa nytt golv till både innergolvet och lämmen. En liten renovering av trailern med andra ord.

Håller egentligen på att städa, men har tagit en micropaus. Jag börjar på ett ställe så sorterar jag upp vart nu grejorna ska (det är ju detta evinnerliga plockande som tar tid) och då jag går med grejorna dit de hör hemma, ser jag att det är ju minst sagt lika rörigt där, så då börjar jag städa där också. Struktur verkar inte riktigt vara min grej. Fast jag avskyr att ha det stökigt så orkar jag inte plocka o städa. Jag väljer helt enkelt att göra andra ting istället. Det finns ju det som är så mycket trevligare än att städa.

Just för tillfället är det dock tvättstugan som får sig en genomröjare. Det hinner hända rätt mycket där då man är så många som sju personer i hushållet. Även om vi inte har just några småbarn i huset så är det precis det man skulle kunna tro...
Nåja... måste återgå till städningen, jag kan ju inte lämna det halvfärdigt, för även om jag har städat så syns inte det just nu. Det är rörigare än då jag började ;)


Känner mig som ett litet barn som äntligen...

foto1479 (MMS)

Känner mig som ett litet barn som äntligen fått bestämma middagsmaten.- Gud så gott det ska bli :)


Dressage... ;)

Åh... det gick bra igår då vi red för Rebecca... Eller, till slut gick det bra, eller, bättre än det började i vart fall :)
Läxor trodde jag hörde till skolåldern, men icke... jag har fått hemläxa minsann av Rebecca.
Fick lite tjuvknep att använda oss av till dess vi är så balanserade att vi klarar galoppfattningar på rakt spår.
Vi har förutom problem med fattningar även problem med avsaktningarna, men enligt Rebecca så kommer det att lösa sig med allt om jag bara lyckas få henne eftergiven. Vi har ju redan gjort enorma steg.

Planerar (tror jag) en tävling i Upplands-Bro den 6juni. Dagen börjar kl 09.00 med en LB:2 och efter denna en LA:3... Jag tror att jag anmäler till LB:2 (avvaktar ännu så länge med LA ;) ) så får vi se om jag kommer med eller inte. Nåja... Nog om detta, jag ska väl hinna ändra mig många gånger ;)

Jag o Varre innan träning
 

Equipage-Anna... Här ser du hur många osanningar min kamera kommer med :)
Bild o film av Elin.

Filmtajm


storfrämmande i stallet

Min Saras Annika, Varres "barndomskamrat", Chaconnes matte, kom på besök idag.

Lina hade frågat om jag kunde "ansvara" för Moa då Lina skulle med sonen och köra motorcross. Självfallet... Elin och Moa skulle rida barbacka till Sandviken i det vackar vädret. Elin barfota i kortbyxor och linne (och hjälm). Moa hade ombyte med sig. Det visade sig vara mycket klokt. Annika och jag fikade och snackade en massa strunt om både ditt o datt. Tog in pållarna och skulle precis börja borsta på Varre då Elin ringde.
Moa hade ramlat av och Miramis hade fortsatt i riktningen hemåt. Moa som var oskadd hade skickat Elin att rida efter Miramis.
Så inte nog med att Annika fick se gården från både fram och baksidan. Hon fick dessutom sightseeing Rydbo,
bakom ratten. Vi hittade Moa gåendes nere vid Sandviken, men Miramis såg vi inte. Styrde kosan tillbaka till stallet och Elin fick rida "rakan" mot stallet.  Nästan ända framme vid stallet hade en vänlig själ stängt in henne i Flockhagen. Där stod hon i godan ro och åt gräs. Skönt att varken Moa eller Miramis kommit till skada. Moa såg dock väldigt lättad ut då vi dök upp med bilen. En händelserik eftermiddag. Jag var ju lite orolig om jag skulle lyckas med att underhålla Annika i ett par timmar. Dessa "ett par timmar" gick väldigt fort, för vips! Hade det gått några fler än så. Nu fick ju Annika dessutom förmånen att se mig rida :) så visst fick denna dag ett underhållningsvärde för Annika. Jag "bjöd" in henne  till Nibble i morgon då jag ska rida lektion 16.30... Men min gissning är att hon längtar så mycket hem till vovvar, hästar och maken att hon kör raka vägen mot Flen så snart tillfälle ges. Tack Annika för denna eftermiddag :)

Grattis, grattis, grattis, grattis, grattis o grattis!


Min Varre hela 17 år ♥
Dottys pålle, Aniara, fyllde år...
Dottys MAN fyllde år...
Sandras pålle, Boki, fyllde år...
Ulrika i Enköping fick ett stoföl...
och Norge hade sin Nationaldag...

     
Gårdagen tillbringade jag i bil tillsammans med Dotty. Hon skulle hämta hem ett sto som är nybetäckt med Don Primero(om jag minns rätt). Täby-södertälje-Enköping-Hölö-Södertälje-Täby. Hela dagen gick. Jag var inte hemma förrän 20.30. Tyr att jag fixat allt med Varre på morgonen. Jag hade inte alls planerat att åka o hämta häst som var ytterst ovillig att gå på en trailer. Men oj vad jag kände igen mig i detta lastproblem och jag är så glad över att Varre äntligen går på trailern utan att protestera som hon gjort tidigare.

Min Saras Annika ringde. Hon är i närheten och gör Waxholm osäkert :) Ska träffa henne idag. Hon sa att hon lider av hästabstinens så hon ville komma till stallet och hälsa på i eftermiddag och det får hon ju såklart.


planering...???

Härligt!
Äntligen fick jag rida lektion igen. Underbart, men underbart är kort dessutom. Tiden gick väldigt fort. Visst är det så att "alla andra" får rida mycket längre tid än jag?? ;)
Elin följde inte med som hon först sagt att hon skulle. Nu gjorde det inte så mycket eftersom Varre bara gick rakt på trailern, fastän vi inte varit ute och åkt sedan mitten av mars. Superduktig! Med andra ord blev det ingen filmning vilket var trist. Men hon lovade att följa med nästa vecka...

Rebecca frågade om jag längtat ut på tävlingsbanorna igen... Detta var i början av lektionen. Svaret då var "näää... inte direkt". Fasiken pållan har ju varit halt. All fokus på Elin o Gulliver. Min ridning har jag knappt ägnat en tanke.
Men efter denna lektion så... Ja-a varför inte? Ska nu bara hitta ett passande program inom ett rimligt avstånd som inte krockar med någonting annat. Har upptäkt att LB2 är enkel för skallen att komma ihåg, men svårigheten ligger inte i minnet, utan HUR man rider. LB2 har lång bana med mycket raka vägar, det vill ju till att man klarar av att rama in sin häst då. Ska nu hitta ett program på kort bana med lite mer böjda spår. Vi får se om det kan fungera :)
Nu till helgen har klubben sin fälttävlanstävling på Runsten och både jag o Elin är funktionärer hela dagen.
Den 22:a ska jag ut med Robban o Agneta. Den 29:e ska Elin tävla Sveland cup del 3 av 3 i Enköping. Sedan kommer juni. Matilda tar studenten (Karlstad) den 10:e,  11-13 juni blir det ev ett "Tantläger" hos Dotty i Hölö. OM det inte blir denna helg blir det helgen efter dvs. 18-20juni... Känns som om det inte kommer att finnas så mycket tid för att tävla bara :(
 Jag vill hemskt gärna åka på tantlägret, men det kanske inte kommer att finnas tid för det? Eller så får jag bestämma mig för att inte tävla denna vår/sommar utan bara träna och lägga tävlandet till efter sommaren istället.
Hmm... Jag kanske behöver börja jobba lite igen också?? ;) Sedan skulle Vonne o jag åka ner till Sara för att hälsa på någon helg. Jag vill, jag vill verkligen hinna med allt.
För närvarande kan jag ju åka ner när jag vill (nästan) men Vonne jobbar ju och Sara jobbar ju.
Herregud vilka I-landsproblem jag har! 
filmtajm...Varre, Kopia o Curly (må 3 maj)Varre med den stooora bläsen (det vita i ansiktet) "vallar" Kopia för att hon inte ska få hälsa på sin dotter Curly...
Mycket spring, men skorna satt kvar och inga sår eller hältor på någon av hästarna...

Hoppitihoppitihopp... :D

dagar som gått

Tiden rusar när man har skoj :)

Vet inte riktigt hur jag egentligen får mina dagar att gå. Men det gör de verkligen. Hinner inte just något mer än jag gjorde då jag jobbade. Allt går långsammare vilket i sig är rätt skönt. Min kropp behöver verkligen vilan. Jag är så trött. Tillåter mig att vila, men också att göra arbeta fysiskt, vilket jag gjort i helgen. I lördags var Elin, jag, Sussi och givetvis Gulliver, till Västerås. Elin skulle hoppa deltävling 2 av 3 i Sveland Cup. Detta var ekipagets första regionala tävling och andra gången de rider en LB. Det gick "sådär"... Ett stopp på hinder nr 4 och på det sista hindret, så de blev uteslutna. Lite trist, men det är "läropengar". Man kan inte räkna med att det ska vara en felfri ritt med placering första säsongen man debuterar på en ny höjd.

Söndagen innbar riktigt hårt fysiskt arbete med samling kl 10 i stallet. På schemat stod; delning av stora "Flockhagen". Dubbla rader med stolp skulle ner i backen (handkraft med spätt och slägga). Räknade aldrig hur många stolp som slogs ner med det blev ett antal. När vi ändå hade alla grejor framme började vi med att riva den gamla sjukhagen och sätta nya stolp (pust). Vi nöjde oss natuligtvis inte med att bara ersätta den trasiga sjukhagen, nej då, vi gjorde två stycken. Nu har jag två "muppiga" händer där tummarna inte fungerar. Finmotoriken är tillfälligt ur funktion :)

Måndagen, kändes aningens sävlig. Börjar nog bli lite för rastlös att gå skrota hemma.
Släppte ut pållar på fm städade lite i höfacket på loftet och tog det allmänt lugnt. Åkte hem och tog det ännu lugnare.
Kl 15 fick jag nog av lugn och ro och drog till Nibble. Kl 16 drog nämligen programträningarna igång. Jag tog med vidoekameran och filmade några av ekipagen. Oj vad taggad jag blir! Inhyrd domare för denna aktivitet var Jennifer Värjö (domare upp till Msv), hon förklarar så himla lugnt och ger ekipagen bra feedback och hjälper dem att hitta knapparna på sina pållar. Det är mycket lärorikt att bara sitta bredvid och lyssna på vad hon ser hos ekipagen och hon förklarar även vad domarna ser och hur de bedömmer. Önskar så att jag varit ett av de deltagande ekipagen. Men det verkar onödigt att träna programridning när jag inte ridit en lektion sedan den 10/3.Jag är glad över att jag i kväll (tisdag) äntligen ska träna för Rebecca efter detta långa träningsuppehåll.

Just det ja,  Jag körde Jakob och Peter till halkbanan på Gillinge på morgonen innan utsläppet av pållarna, hämtade ut recept till Klaras medicin, fixade namnunderskrifter till årsmötetsprotokollet för RF och la på lådan.
Övningskörde med Malin medan Elin klippte av sig håret igår kväll, nu är Elin kort och riktigt snygg i håret.

Solen skiner hoppas att det blir en fin-fin dag.
Rapport om min träning i kväll kommer lite senare. Nu ska jag ladda upp lite filmer från kameran :) 


Horoskop v. 18

Hmmm... Vad säger ni om detta?

Mitt horoskop för vecka 18

Detta är en period när ditt sociala liv bjuder på många roliga och trevliga stunder. Vänner vill gärna hitta på något kul, och det gör att du kan vänta dig att vara eftertraktad. Eftersom detta också är en tid som innebär stridigheter, inte minst i förbindelse med karriärangelägenheter, ger sällskapslivet ett välkommet avbrott från andra realiteter i ditt liv, kanske särskilt ekonomiska. Faktiskt är detta en underbar tid för romantik och dejting, särskilt framemot helgen. På jobbet finns det en del frågor kring rent praktiska ting som behöver redas ut. Konflikter avtar så smått, men människor söker fortfarande efter lösningen på ett till synes olösligt problem. Har du för många valmöjligheter bör du hålla dig till det som är mest realistiskt.

och här är dagens ;)

Ditt horoskop för 7/5

Du är ambitiös och målinriktad nuförtiden, men idag utmanas du av andra människors synpunkter. Vissa vill ha mer frihet, medan andra söker en mer konventionell lösning.

 


Torsdag

... Ja igår hände det som borde ha hänt långt tidigare. Jag kapade navelsträngen med forna jobbet.

Då jag fick frågan om jag kunde tänka mig att ställa upp och jobba efter att min anställning avslutats sa jag "ja"... Men vi berörde aldrig någon prislapp vid det tillfället. Sedan i måndags fram till onsdag har jag haft samtal och SMS som är arbetsrelaterade, om precis allt möjligt. Min kära make sa redan från början att jag skulle sätta en prislapp på mina tjänster. Det tog ända till igår, torsdag, till jag gjorde detta. Som svar fick jag...

"Tack för all hjälp hittills Anna, men det är inte aktuellt att betala xxx kr i timmen för att få din hjälp framöver. Det klarar vi ut själva, precis som vi löste allt i går, med Nordeas och fdts hjälp.
Må så gott i ditt nya liv,
XX & XX"
(Jag känner honom så väl så "hör" hur förbannad han är då han skriver, man skulle nästan kunna tro att han vill ge mig dåligt samvete för att jag inte hörde av mig till honom inom, en för honom, rimlig tid)

Så nu behöver jag inte oroa mig för att det är "jobb" varenda gång det plingar till i telefonen. Jag har dragit mig för att åka förbi "forna jobbet" (jag åker omvägar). Jag har kännt att jag måste ha en giltig förklaring till varför jag inte svarat i telefonen. Det känns som om jag skolkar... Helt sjukt!!! De har ju inte förbannat skit med att göra vad jag gör eller inte gör, så varför ska jag behöva känna så?
Men nu fick jag ett kvitto som säger att de inte tänker ringa mig igen eftersom det inte är gratis... Nice!
Nu är navelsträngen avklippt ...

Var på kurs igår ute på Runsten. Jag ska sitta hinderdomare på Waxholms FRK's tävling som ska gå av stapeln den 15maj... Det var nyttigt och ett helt kompendium att läsa igenom och kunna nästan helt utantill till tävlingen. Bra nattlektyr som överdommaren sa :) Nu har jag inga problem med att just sova så jag får försöka hinna med detta under dagtid.

Red igenom programmet med Varre på förmiddagen. Det gick väl "sådär". Mot slutet blev hon dock riktigt, riktigt fin, men då var JAG så trött i mina ben, mage och ryggen (!!!) att jag inte orkade mer. Det krävs mycket  mer träning för ryttaren... hmm...
Ska plocka fram min pilatesboll (?) och börja smygträna mage/rygg, någonstans må jag ju börja.
Det är programridning för Jennifer på måndag, men jag tror att jag lägger ner den tiden på en lektion för Rebecca i nästa vecka istället.

Nu ska jag fortsätta titta på gårdar i Skåne :)


Lilla blå, den blå faran, den gravt missk...

Lilla blå, den blå faran, den gravt misskötta, även kallad rishög gick igenom besiktningen utan anmärkning idag :)


ändrade planer

... Det gick snabbt på verkstaden Mekonomen i Täby :)
Den trasiga delen vid hjulet är nu åtgärdad och bilen är hämtad.
Besiktningen i Strängnäs behöver jag inte. Fick en återbokningsgtid idag på Rissne kl 14.50... Snart upphävs körförbudet :)

Om jag bortser från telefonsamtal och SMS från gamla jobbet som kanske kommer att bli en börda (?) så har ändå dagen börjat rätt bra ...


hoppelihopp...

Jag har varit så sugen att ta fram bommar och "hoppa" ett tag nu. Feg är jag ju naturligtvis fortfarande. Det är rätt länge sedan jag for över de gigantiska höjderna på 70cm.

Emellie och Elin var med upp till ridvolten. Vi tog fram en "sockerbit" (på mellanhöjden ca 40cm) med en galoppbom framför och en bakom på böjt spår, så vi kunde rida från båda hållen och på olika avstånd. Elin ställde  fram ett smalhinder med en höjd på 65-70cm...
Varre gick som en klocka, jag fick lite tips och stöd av Emellie över bommarna och sedan beslutade jag mig för att hoppa det smala, HÖGA hindret som avslutning, och jag vågade!!!  Två gånger dessutom :) Helt otroligt vad jag ändå har börjat våga lita på att VI klarar det tillsammans. Det var så roligt och Varre var fin, samarbetsvillig och positiv.
Vi var båda väldigt svettiga efter denna avancerade ridning på ridbanan och vi har nog båda lite träningsvärk idag... Jag känner iaf av att jag gjorde någonting annorlunda igår.

Jag måste fortsätta med detta roliga, det får inte gå så länge mellan gångerna och det behöver inte vara svårare än så här, det ska ju som sagt vara skoj.

Overkligt...

Ja... Nu sitter jag här o är så där lite lagom trött. Missade morgonfodringen i morse. Hade glömt att sätta kalendern med larm så jag sov över den. Illa! Åkte upp och släppte ut pållarna. Ägnar f.ö. exjobbet föga tankar, men blir ständigt påmind eftersom jag åker förbi vartän jag ska... Känns mer som semester än som om jag faktiskt har slutat. Lite overkligt...

Nu har Emellie fått upp sin unghäst Curly. Mamma till denna fina 2åring är Kopia, Varres hagkompis. Det var ett herrans spring i hagen igår. Filmade lite, men inte det värsta springet för då stod Emellie och jag och höll andan :) Men alla hästarna mår bra och alla skorna sitter kvar, inga bitmärken eller andra blesyrer så hopsläppet måste nog ses som rätt städat, även om Varre var extremt svettig efter allt rännande i hagen.


Curly


Kopia & Varre (
Så här tajta har de aldrig varit tidigare ;) )

Idag var allt betydligt lugnare. Först ut i hagen idag blev Gulle och Doris. Sedan tog jag Curly för att sist ta ut Varre och Kopia. Detta om-i-fall-att det skulle bli tajt vid grindhålet om jag gjorde omvänt. Nu fick Curly en chans att ta sig bortåt en bit i hagen innan "gammelstona" kom ut.
Frid och fröjd i hagen då jag åkte vid 10.30-tiden.

Och jag är fortsatt ledig. Dock begränsat då jag har körförbud på "lilla blå"... Men Hon ska besiktas på fredag i Strängnäs (!!!!) av alla ställen. Men vad gör man då det var den första lediga tid jag kunde hitta. Nu ska jag sätta mig i bilen med min kära make. Vi ska köpa nåt som är halvhemligt som jag inte vet riktigt till vad vi ska ha det. Men det blir nog bra. Hemma igen till senast kl 15 då Elin kommer hem.


Elin mitt barn ♥ 14 idag

Grattis på födelsedagen mitt barn.  14 år! det är helt otroligt vad tiden rusat iväg.
RSS 2.0