3 days...

Attans vad tiden rullar på, snart är ju semestern slut :O

Jag menar jag åker till Portugal på onsdag och är hemma igen den 8 augusti och den 13e börjar jag att jobba igen. Tiden går alldeles för fort.

Usch ja och i morgon fyller jag år dessutom. Känner att jag inte vill bli just något äldre, det räcker nu.

Utav 3 dagar har 2 tillbringats med Vonne och Elin och Vonnes Jack i det blöta. Trevligt värre har det varit och det är inte förrän man ses som man inser att man ses alldeles på tok för sällan. Ett rart återseende har det varit :)

Bikini blev det -en svart, skitsnygg, som säkert hade varit ännu snyggare i mindre storlek, typ den somsatt på skyltdoockan, emn si den passade inte mig... Bild på mig i bikini behöver Ni inyte sitta och önska Er ör det kommer INTE att hända.

Detta inlägg påbörjades innan middagen och nu är jag för trött för att avsluta ordentligt ;) 
Säger nattis och hoppas på lite mer orlk att skriva i morgon :)Till TC...

... Hur lät jag mig nu övertalas att göra detta idag?

Insåg igår att det där med bikini kanske är dags att införskaffa ny - Tyvärr... Finns det någonting som är så vedervärdigt att utsätta sig för som att gå till butikerna för att prova just detta "plagg". Tanken är ju att man sedan ska visa upp det på en strand också. Detta gör saken ändå värre när man står där i provhytten och vetskapen om att detta som man helst vill dölja i en burka eller liknande ska "prydas" i ett färgglatt litet stycke som heter just bikini. Ett stort stycke men gärna så litet som möjligt så att så mycket av det degiga vita kan få en behagligare ton av gyllene brunt.


Men i provhytten är man bara blek och fet...

Arla morgonstund del 2...

... som nu blivit en bra bit in på förmiddagen...

Gårdagens  glassätande Lill-Elin
Tänkte på en sak....

Efter middagen igår började mina nu ej längre såriga eksem att klia. De kliade så att jag höll på att bli galen...
Tänkte faktiskt på om det kan ha varit något i maten som jag inte tålde? Fisken? hur visar sig överkänslighet mot fisk? Eller kan det ha varit i kombination att jag varit ute i solen på dagen och ätit fisk på kvällen? Jag satte mig i bilen direkt efter middagen och det började att klia medan jag fortfarande satt i bilen på väg mot stallet... Måste läsa på lite känner jag... Jag gillar ju fisk så jag hoppas att det bara är ett sammanträffande. Får väl äta mer fisk och verkligen reflektera vad som händer...

Jag har provat att kommentera på min blogg och för mig verkar det fungera...  Nu, lite besök hos er andra...


Arla morgonstund...

... tidig o tidig.... Jaja, men mogon är det iallafall :)

Sitter och smäller i mig frukost Kaffe, c-vitamin och 3 falu rågrut med ost ... Gött! Tur jag är kvinna och kan blogga samtidigt ;)
Idag bröjar även gubbens semester så jag låter honom sova medan jag nu åker till stallet för att släppa ut fuxarna.

Igår skulle jag laga middag- fisk... fråga mig inte hur jag kunde ha lovat något så urbota dumt. Jag kan ju inte tillreda (?) - säger man så? omjag skriver laga fisk, syftar man ju till att den ska bli efter att ha varit trasig... well, well...
Det enda som jag kunde komma på var lax och då fick jag ett supertips av Lena. En färsk (måste vara färsk enl. Lena) laxsida ( filé?) som jag skar lite djupare snitt i ( ej igenom skinnet) för att det går lite snabbare att få den genomstekt i ugn.
Innan ugnen bredde jag på ett täcke blandat av philadelfiaost och färskpepparrot. Ugenen omkring 200-220 grader i ca 30-40 minuter. Till det kokt potatis och sockerärtor. Det var verkligen supergott! Rätten har jag nu döpt till "Lenas lax" :)

Det skulle varit vackert väder igår. Tänkte åka ut till sommarhagens lilla badudde för att sola lite och då jag träffade Lill-Elin i stallet frågade jag om hon ville följa med, vilket hon ville. Men på väg ut till sommarhagen, började det att regna, det skulle ju vara sol hela dagen... men nej, inte där jag skulle vara tydligen. Svor alla ramsor jag kunde komma på ( jag hoppas att jag inte lärde Elin några nya). Jag sa att vi skiter i badandet och åker till Waxholm o käkar glass istället. Stoooor glass och underbart god glass :)

Herre min je vad folk i Waxholm...Turister givetvis och mycket tyskar... Ett under att inte lilla Waxholm sjunker.

Fortsättning följer, för nu måste jag åka till stallet om det ska bli någonting annat gjort här :)
CU!


Frustrerande...

... eller nja, men iaf väldigt irriterande...

Kära besökare av min blogg...

Jag tycker verkligen att det är jättekul att så många nya kikat in hos mig.  Funderade ivrigt över hur Ni alla hittat hit.
Fick sedan ett infall och besökte blogg.se förstasidan och fann anledningen. Mitt inlägg Semesterstart låg bland kommenterade... fråga inte hur det kommer sig att de hamnar där, men kul iaf att ni kommenterar och lämnar er signatur i "gästboken"  :)Tyvärr verkar det som om jag har lite problem med blogg.se... för av någon anledning så slutar " blogg.se" att svara då jag ska besöka någon av Era sidor. jag vet inte om problemet är blogg.se eller om det är min dator som fått fnatt. Men det är hemskt trist oavsett orsak :( för inte rapporterar "windows" någon lösning på problemet till mig... 
Någon som någon idé om varför?Nu ska jag leta fram en bikini ( ve o fasa) men här kan jag ju faktiskt inte sitta hela dagen.semesterdag nr 3

... och idag  ska det bli en sån här hela dagen:


ÄNTLIGEN säger jag :)


Undrar bara hur många såna här....
...jag får försöka fösa bort/ trängas med i vassen ... Dvs OM jag bestämmer mig för att åka o bada :O

Nu ska hästarna ut!


ett litet god-natt-inlägg

detta är mitt första blogginlägg från mobilen ever om man bortser ifrån sms...
idag tyckte jag att jag träffade Rebecka för första gången på väldigt länge. Jag blev både glad o överraskad över att se henne på rydbo. Men jag blev lika besviken över hur totalt ignorerad jag blev. Jag kan liksom inte riktigt släppa det, för hon stannade o pratade med samma människor som jag redan stod o pratade med. Jag sa 'hej' -tydligt o klart så hon kan inte ha missat det. Så antingen kände hon inte igen mig eller så valde hon aktivt att inte se mig, vilket förbryllar mig en hel del, då jag(mig vetrligen) inte har någonting otalt med henne. Nu känns det ju inget vidare att ringa o boka upp lektioner på rydbo i höst.
Nåväl, 'släpp det' ekar Elins ord i mina öron, men det är lite svårt för jag gillar verkligen Rebecka...

Jag fick annat att tänka på ett tag då Lena frågade om jag ville introducera spolspiltan för Caramell. Det tog sin tid, men skam den som ger sig. Ingen ide att hetsa upp sig.  Jag gillade verkligen syss beskrivning över vad man ska ha i minnet då man håller på med hästar ( psst! så här långt kom jag med bloggning från mobilen innan jag ruttnade ihop och nu sitter jag vid datorn) " Långsamt är fort och fort är långsamt" väldigt talande om vilket tålamod man måste ha :)
 En mycket skeptiskt ponny, men till slut gick han in inte bara en och två gånger - utan fyra ... En lyckad övning  alltså, Tid? ingen aning faktiskt men vi kvällsfodrade vid 20:40 ca ...

Lill-Elin o Caramell samma dag som Caramell blev deras :)


Hard work...

Hu ja,

Idag fick jag ett SMS från Lena kl 07 om att hästarna var morgonfodrade, så jag tog det lite lugnare än jag först hade tänkt.
Var upp och släppte ut hästarna vid 8.30

Vinterhagens ovälkomna växtlighet fick Round Up på sig, jag förljer upp resultatet i morgon. Det är inte så många som kommit upp så det är nog bra att ta dem innan de hinner etablera sig ordentligt.

Naturligtvis fanns det även i den hagen där pållarna går nu. Ett ganska stort bestånd, dock på en begränsad yta. Så idag har jag grävt och dragit upp eländet med Asta som sällskap och med en närgången Mercy. Glatt förvånad över hur lätt gick att få bort dem och efter 1,5 timme hade jag rensat all den växtlighet jag kunde se med blotta ögat.

kl 9 ( = före)ca kl 10.30 (=efter) såg det ut så här...Känner mig rätt nöjd över dagens insats.

Med detta inte sagt att skiten är borta for good and ever... Vi måste hålla koll på/i hagarna.
Jag läste en artikel en gång att Engelskmännen uttryckt sin förvåning över att svenska hästägare inte inser hur farlig den är, då förtäring av den har nästan 100%-ig dödlig utgång.

Jag frågade Arne om var man kan bränna plantorna, han kunde inte ge mig något direkt svar så jag bad honom tänka igenom det hela, för ut på åkrarna vill vi ju inte ha dem igen...

Idag fick jag lite hjälp av Lill-Elin med ...

mms_img112461948 (MMS)

Idag fick jag lite hjälp av Lill-Elin med att mocka Varres box. En renlig häst behöver ju självfallet en toalett ... :-)


Otyg i hagen...

Idag när jag åkte upp och släppte ut våra hästar kikade jag av någon egendomlig anledning upp på höjden av vår vinterhage (den vilar).
Där på toppen stod de, omisskännliga... Stånds (Senecio jacobaea).
Ni som följt med min blogg vet att jag varje sommar har akut ångest över alla giftliga arter i moder naturs flora. Oroar mig för om de finns i hagarna där våra underbara djur betar.


Stånds är en giftig korgblomma som varje år tar död på betesdjur både akuta dödsfall men även med långdraget förlopp med flera månader innan symptom uppträder. Stånds är en riktig dödsfälla om den får stå kvar på magert bete. Vanligvis låter hästarna bli den då den är besk i smaken, men om betet tryter, äter de av den. Skulle den komma med i hö är den precis lika giftlig och än mer lömsk då den beska smaken förvinner då växten torkar men giftet är detsamma. Stånds i hö är den vanligaste förgiftningsorsaken.

Förgiftningssymptom: Typiska symptom är att hästen blir stel i bakdelen, vacklar omkring som om den vore drogpåverkad, pressar huvudet mot väggen eller trycker det mot marken och tappar aptiten.

Stånds blommar med vackra gula blommor i juli-sept. Blommorna är samlade i toppen av plantan som är ca 1meter hög. Bladen skulle jag säga påminner lite om ruccola. Inte helt lätt att få bra bilder med en lite mobilkamera men så här ser den iaf ut  (amatörbilder tagna av mig).
Enligt litteratur ska man gräva upp plantorna och sedan ska allt brännas...
Jag undrar om man inte kan använda round up på dessa, det ska ju ta kål på allt hela vägen ned till roten.
Nu när hagen iaf är i vila och det inte går några hästar i den kan det väl inte göra något?

Förutom Stånds finns det en hel del övriga dödliga växter...

Fingerborgsblomma
Fräken, örnbräken
Sprängört
Odört


update....

...Jag lyckades med att ominstallera telefonen :)

Så nu är det bara glaset jag behöver åtgärda. Jag är inte måttligt stolt över mig själv ...

Vissa problem har det då fört med sig.
Jag saknar alla mina kontakter, och då menar jag verkligen ALLA.

OM mitt namn finns med i din telefonbok, vill du vara snäll att skicka mig ett SMS ( med ditt namn)? Detta förutsatt  att du vill att vi ska kunna ha kontakt i framtiden.
Jag vet iaf att alla kontakter jag hade i min telefonbok vill jag gärna behålla, så hör gärna va dig :)

Nu är det dags för sängen om jag ska orka upp och släppa ut hästarna i morgon bitti

//A

Tusan... Dubbeltusan...

... Jaha... då var jag utan telefon helt o hållet.

Jag förde över bilder till datorn och tänkte att "jag passar på att uppdatera telefonen samtidigt"
Programvaran sa att det fanns en nyare version och att den data som låg på telefonen kommer att bli oförändad, dvs " det är säkert".
 Men nu det gick tydligen inte att uppdatera telefonen.
Telefonen slutade att svara och nu får jag inte igång den alls :( Med andra ord är det ingen idé att försöka ringa eller skicka SMS för du blir bara irriterad över att jag inte svarar...
Frustrerande!

Undrar om jag kan få igång min gamla rosa?

Semesterstart!

... GUD så skönt!

Sitter och överför bilder som ligger i min mobil. Tänkte lämna in den för att få på ett nytt glas och man vet ju aldrig vad man får tillbaka. Hört alla varianter från att få tillbaka fel telefon till att ingenting gått förlorat.

Lite sådär vemodig blir jag när jag hittar alla bilderna på vår numer finska ponny. Ja han kommer alltid att vara "vår ponny" iaf i mitt hjärta.Jag är ju fullt medveten om att han inte är det rent juridiskt längre. Men han är så enormt saknad.

Jag har ju fått mail från den underbara familj som köpt honom, de förväntar sig säkert svar. Jag tänker att jag ska svara, men varenda gång kommer tårarna som förblindar mig så att tangentbordet inte blir synligt längre. detta fastän det gått 6 månader sedan han åkte ifrån oss. Lyckliga ponny som fått en kanonfamilj och stor flock att bo med.Sådär ja, då har jag varit "blind" ett tag ...


Lite allmän info från tiden som gått...

Tävlingen (http://obergs.blogg.se/2012/april/anmalan-ar-gjord.html) blev det ingenting med. Jag strök mig...
Åsas Armondo blev halt och helt plötsligt tappade jag sugen till allt. Ja det var ju inte bara Åsas fel givetvis ;) Men jag hade ställt in mig på trevligt sällskap med fika och med samma inställning om att "träna tävling och det ska vara kul" ( eller åtminstånde på sikt bli kul)
Jag kunde ändå inte programmet och jag hade jobbat så intensivt att jag inte orkat med ridning och när jag red så var det bara lulla nästan helt utan krav, lite sinnesrehab...
Synd egentligen då Varre var helt fantastisk i våras.

Många övertidstimmar tack vara det nya ekonomisystemet som skulle underlätta för oss. Det skulle dessutom göra det så mycket lättare att vi inte skulle behöva  vara så många på ekonomiavdelningen... ingenting har ännu blivit sanning, snarare tvärs om.
Men så, som en vink från ovan, fick jag ett nytt jobb på HR på samma företag, en väl fungerade avdelning som det bara var att "ta över". Jag har fortfarande en del av ansvar (under semestrarna) att se till att Scanningsystemet fungerar och att inte tjejen som tagit över efter mig kroknar och slutar. Så jag avlastar en hel del.

Första veckan i juli kom båda mina systrar på besök. Sara kom med häst och hund (tänk att Elin lyckades med att tjata hit henne :)  ) Monica vår 9 år äldre syster kom med sin Jack Russel - Petsson, en intensiv herre, men han har varit en god representant för rasen, för jag har inte så himla goda erfarenheter av dessa vovvar, vilket mestadels beror på att jag inte har så många i min umgängeskrets. Monica är även orsken, eller rättare sagt grunden, till mitt och Saras hästintresse. Vi var ju med i stallet innan vi ens kunde gå.

Twin-syss och jag är rätt lika varandra :O och våra hästar är även de rätt lika varandra, båda fuxar med bläs.


Sara & Quick-Step


Systrarna Sisters :) Sara, Monica och jag

Synd att jag jobbade hela veckan, men vi fick ändå till en härlig vecka, med Elin som värdinna då jag jobbade.

Hästarna på sommarbetet mår toppen. Runda och goa.

Tyvärr har två hästar lämnat betet i förtid då de behövde komma till veterinärvård. Curly för sin mugg och Myrra för ett sticksår som gjorde henne halt med feber.
Varre och Mercy är ju, som jag redan skrivit, hemma för att jag ska kunna hålla koll på hans mugg. Dessvärre är ju inte Varre heller helt fri från mugg. Bättre har det blivit, men det är inte bra.

 
Mintha (Ejas åring)  


Marina, mamma till Mintha

  
Berra & Mintha


Lite svårt att arrangera alla hästarna på bild samtidigt...
Didden, Gullan, Joker och Flisan

Roliga nyheter...

Lill-Elin har blivit med ponny :)

Stort, stort jättegrattis till familjen. Ser fram emot att komma till stallet idag och kolla på underverket.
Kanske kommer det en bild på honom senare.

Pållarna mina är bättre i sina karleder. Men MB gillar inte att jag är och smörjer in honom, det är en strid varenda gång. Som jag givetvis vinner, men inte utan att svetten rinner.

De blir nog hemma även in i nästa vecka, men sedan får de gå ut till sina kompisar i sommarhagen igen.

Jag jobbar denna veckan ut, bara denna halva dagen och i morgon kvar dock, men sedan blir det 3 härliga veckors ledighet. Hoppas på att få lite sol på mina rätt bleka ben och att jag kan få en plats i vassen bland alla änderna.


tjolahopp

... Lördag idag och den 14juli är det.

Idag börjar min kissekattkoll av Ejas missar medan familjen är bortrest.
Igår började min hagkollsperiod, dvs den dagliga inspektionen av hästarna på Ängsholmen.

Mina pållar är fn inte på sommarbetet då Mercys karleder är förskräckliga och de behöver tillsyn dagligen. Jag vet inte om det är lämpligt att ha honom på bete när han ser ut som han gör. Varre tog jag hem i måndags för att vara sällskapsdam.

Mercys ena karled efter tvätt igår och innan torkning och smörjning. Bilden har jag tagit rån Elins blogg.Vi tog en prommis för att torka upp tvättningen och hamnade i en av hagarna...


Även dessa bilder är lånade från Elins blogg :O


Livstecken från mig :)

... Ja, jag borde väl komma igång igen nu när jag bytt jobb (igen) , visserligen hos samma arbetsgivare. Men jagh har fått det behagligt runt omkring mig arbetsmässigt igen.
Ska försöka att ta tag i bloggandet igen. Vet dock inte var jag ska börja, det var ett tag sedan och det har ändå hänt en hel massa sedan sist.

Nu är det hemgång från jobbet och lat som jag är har jag tagit bilen in till stan. Så in i bengen trött på mornarna.
Semster blir det i tre veckor 30,31,32. Ser lite fram emot det.

Om jag börjar skriva igen.. kommenterar ni som läser då? :)

CU!

RSS 2.0