nedräkning...

Gott Nytt År till er alla
Vi ses igen nästa år :-)

Jag ligger proppmätt på soffan och undrar om jag kommer att klara av att hålla mig vaken till inräkningen av det nya 2013...





dagens kneg...

... att sammanställa och lämna in aktivitetsstödet för wfrk, en hel fm tog det göra sammanställningen men nu så ... äntligen inlämnad :-)

God morgon :-o

... har det varit ett tag förstås...

Tänkte mig en kort hundpromenad. Drog på mig gympaskorna, men höll på att sätta mig på röva vid grinden , jädrar vad halt! gympa-stympa på tassarna var ett galet val, men vad i hela friden skulle kunna vara ett mindre dåligt val? Passade på att salta lite. Efter ett litet läckage på "gräsmattan" vände Asta om och tog sikte på att få gå in igen... Hon vägrade i sten att fortsätta någonting som liknade promenad.



soffläget...

... byttes ut till sadelläge vid 13tiden. Tyvärr var den plogade ridbanan i mitt tycke inte särskilt ridbar, så jag tog min vackra springare på promenad efter nygrusad väg...

hmmm.... nu kom jag plötsligen på att jag har lite jobb att göra i morgon :-o .... hoppsan då....





...kronblom...

... ja, det skulle kunna vara jag...
från sängen till frukostbordet o sedan vidare till ryggläge i soffan :-o

Legat vaken i natt, vet inte varför.
Lite allmän oro i kroppen och vid 04.30 låt det som om någon knackade lite hastigt på fönstret. Jag blir ju nojig av sånt, efter en kväll på st Görans sjh, då vi satt och väntade på nattpersonalen. Plötsligt skallrade fönstret till sköterskeexp kraftigt. En av syrrorna sa till oss att kolla alla sängarna, att alla mådde bra.Men det gjorde de inte. En av tanterna hade fått ett akut lungödem o höll på att kvävas - Det var ett varsel fick, så sa iaf sköterskan som varit med förr... Tanten fick vi snabbt under akutvård så kom klarade sig faktiskt....
Men med denna bakgrund får jag stor oro i kroppen... Var det någon som ville mig något?
Jag upp o kolla hunden, katten, Elin... R behövde jag inte kolla - det hördes att var okey.
Det var ju bara vi hemma som jag kunde titta till.
Men det som jag trodd var en knackning var vår stora istapp som släppte utanför köksfönstret... Den fanns där igår kväll men inte då vi satt o av frukost. Jag har nog lite för lätt för att skrämma upp mig själv...

Igår när vi kom till stallet var det lugnt ... isisarna hade släckt o gjort allt klart redan vid 16-tiden (?)

Ridbanan var iaf ledig så Elin gick ner med Mercy för lite allmän lydnad. Han hade varit jättefin. Jag koncentrerade mig på att mocka. Kände mig faktiskt lite avslagen.

Om vi ska använda ridbanan idag behöver vi vara klara kl 14 eller så får vi komma efter kl 18...











29december

Allt rullar på... så även min kraxiga förkylning som irriterar mig mer än jag är sjuk...

Update Asta...

...som verkar må lite bättre. Men det är svårt att avgöra om det är pga Metacam som hon är smärtstillande enbart, eller om det, trots normala prover, ändå var någon form av infektion i kroppen som antibiotikan håller på att slå ut... Nu fullföljer vi kuren med antiinflammatoriska o penicillin så hoppas vi att hon är tillbaka på banan igen.

Igår fick vi finbesök till stallet - igen... tredje dan på raken :-) igår kom Lill- Elin och Lena. Vi fikade, pratade och skrattade i nästan 2timmar innan de fick kasta sig iväg, hals över huvud. Lenas barnbarn hade fått prickar efter att ha ätit jordnötter. Jag hoppas att det inte blev värre än så, rätt.otäckt med mat/födoämnesallergier.

Jo våra hästar vilar visst... har inte ridit någonting på hela ledigheten... bortsett från Vera o Malin på annandagen...
Isisarna har kurs i helgen så ridbanan är plogad och även bokad hela helgen... några luckor skulle det ju vara förstås, men jag min åsna minns inte när. Jag tog ju ingen bild på bokningen :-o

Just nu ligger jag i soffan i morgonrock och med mystofflorna på, som jag fick av Elin i julklapp - men jösses vad varma de är, max 20min går de att ha på sig...



28 december

... Nyåret närmar sig...
 
Det här tycker jag var ett fantastiskt kul sätt att spåra årets bra-saker-som-hänt-under-året
Tipsades av Katarina B på FB :)
 
 
Nu ska jag bara hitta en STOOOOR burk som det rymms massor av bra hänt-grejor i :)
 

27december 2008 ...

....dagen då denna blogg startade... Grattis till 4åringen! :-)
Här vore det verkligen på sin plats med en tårta, men jag hittar ingen lämplig att bjuda på :-)

Skulle haft en långdag med Vonne, eller iaf en lång eftermiddag med henne. Men som vanligt är det annat som ska stöka till det...
Asta har gnällt o mått lite dåligt så vi fick en akuttid på Arninge djurklinik. Detta då hon opererades för dryga veckan sedan för ett navelbråck som hon förvisso haft hela sitt liv, men som började bukta ut lite oroväckande. Alla prover verkar "normala fast temp på 39,5 c. Röntgade, ultraljudade och 3 rör med blod, men alla prover "normala" o ingenting som såg konstigt ut på bilderna.... - märkligt... Asta är iaf hemma. Fick smärtstillande och antibiotika för säkerhets skull. Nu hoppas vi på snabb förbättring.
Detta gjorde att Vonne o min tid blev betydligt kortare än vad jag hade räknat med. Dock inte mindre trevlig. hoppas att vi kan hinna ses någonting mer innan detta " jullov" är över :-)



morgonstund har guld i mun...

... Typiskt att inte kunna sova ...
Nu har jag betalat räkningar, ätit 2 st chokladkakor, kollat lite bloggar.
Lite skönt att konstatera att det blir egentid tidigt på morgonen när hela huset sover.
Elin har tillbringat natten med storasyster Malin. När hon kommer hem??? - Förmodligen då hon blir utkastad ;)
 
Idag ska jag äntligen få träffa Vonne. nu är det riktigt länge sedan som vi sågs.
Idag ska vi fika, prata  - samla upp lite förlorat umgänge,,,  boosta lite -Kan man det?
 
Nu har R vaknat, nu kanske jag äntligen kan få i mig lite att äta :)
 
Jag har ju fått tillsägelser från övriga familjemedlemmar att jag skramlar rätt mycket när jag ska göra någonting i köket. Så jag får vackert vänta till de börjar att vakna till liv.
 
 
 
 
 

mysig dag

... trots det blöta som ramlade ner från himlen på eftermiddagen. Elin kom hem straxt innan 10, natten hade hon tillbringat hos Paulinn. Vi hämtade Malin, åkte vidare och hämtade upp Vera sedan bar det iväg till stallet för lite umgänge o ridning. Har skrattat en hel del idag. Vera vet verkligen hur man bjussar på sig själv.En promenad med hästar o sedan en tur på ridbanan. Några bilder bidde det...som av en händelse matchade Veras outfit väldigt väl med Varres :-) lite jogging på ridbanan... det skumpar lite :-)
sedan var det Malins tur ... lite som att cykla... har man en gång lärt sig - finns känslan kvar.... lååånga kliv på pållan :-)
Tack för en jättemysig dag :-)
 
Update.... Film hittar Ni hos « Vera »

god fortsättning...

.... på en god jul :-)

Alla barnen hemma förutom Matilda... En supermysig julafton med nära o kära.



bilden är Elins o tagen på Frösvik i går fm...

Hoppas att ni alla när bra. jag är trött o ligger i sängen. Ont i halsen och en lättare huvudvärk, men inget allvarligare. Det vore rätt typiskt om jag skulle bli sjuk nu då jag är ledig. Ute snöar det för fullt. bredvid mig ligger katten o spinner hon håller sina framtassar mot mig, precis som om hon fryser om dem.


Snart ska bilen skottas fram... Till Malin o Henke med klapparna som de inte orkade ta med hem igår.

en skön slappardag ska det här bli... lite stallmys blir det ännu lite senare på eftermiddagen.

GOD FORTSÄTTNING ALLA!

snart lite julledighet...

bara idag...bara idag... ser effekten av stundande jul överallt :-o förvånad va? folk har trappat av på jobbet o i tunnelbanan nu på morgonen kändes det nästintill ensamt... Jag har fått sittplats på alla linjerna.... Roslagsbanan, röda tunnelbanan mot t-centralen o nu på blå linjen mot Stadshagen finns det ingen som står i "min"vagn .... tänk om det kunde vara så här varje morgon :-)




hemgång...

sitter på Roslagsbanan o väntar på att få avgå från östra station... idag kommer Hasse för att sko Mercy - vinterskor ska det bli med snowgrip runt om. Nu när det är så här vackert ute o det blir jullov är det ju toppen om det faktiskt går att rida också :-)


mer snö o blåst....

...horisontell snö, i motvind, är ytterst obehagligt då man rider. Så det blev en kortare tur.
det blev en av de senare kvällarna i stallet. Jag kom ifrån jobbet senare än jag tänkt. Men Elin fixade boxarna (hon var dock lite vrång då jag kom tillbaka efter ridturen), vi kvällsfodrade hästarna o åkte hem. Vägarna var som slime , uräckliga att köra på.

Dagens bild får bli på Asta som igår, akut, fick operera sitt navelbråck. Nu går snurpan med struten på huvudet :-(

bild från i våras












... Bloggdesign ...

Känns lite svårt tycker jag... Jag har ju inte haft några större problem tidigare...
Hade ett upplägg om hur jag skulle vilja att det ser ut "här"...
Tänkte mig ett lättare jultema. Men Elin sågade mitt tänk... Dessutom fungerade det bara på testbloggen. Jag vet inte vad som är galet. Förmodligen skiljer sig kodmallarna åt och jag fixar inte riktigt kodningen. Stilmallen kan man testa sig fram med på ett annat sätt... eller är det bara som jag tror?
 
Nu är klockan hur som helst på tok för mycket för att göra någonting åt designen på denna hära bloggen ...
 

 
Ensam till stallet idag - också...
Elin skulle tillbringa ytterligare tid tillsammans med sin syster  - in Shoppingmood :)
 
Idag blev det tom lite ridning... Rätt mysigt med en helt ensam tur ner till bryggan och tillbaka.
Helt fantastiskt vackert med alla lampor på andra sidan vattnet som en kontrast till det mörker där jag och Varre stod.
 
Bilden är ett minne från Rydbo :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ingen ridning...

...för mig i dagens snöyra på tvären... Men Elin o Paulin trotsade stormarna o red på ridbanan. Paulin pdf Varre och Elin red, delvis, en taggad Mercy o delvis fick han ha på långlina den busen.
Elin hade kameran med och tanken var att jag skulle ta lite bilder. Men vädret tillät inte det. Ville inte ta risken att förstöra kameran i all den blötsnö som föll (piskade oss i ansiktet). Elin skulle ha åkt till sin pappa men vågade inte ge sig iväg. Det är buss hela vägen o de sista milen går på småvägarna ute på Färingsö. Hon får åka en annan dag.
Nu är det sovadags... R sover redan högt bredvid. Varför gick jag inte o la mig tidigare?

oj!!

... några dagar utan inlägg.... tiden går lite oroande fort.

Var på Agda-kurs i onsdags. vilket medförde att jag blev utan lunchpromenad med Sanna även denna dagen...
och vad tror ni händer? jo... jag skulle rida Varre som. sällskap då Elin tömkörde Mercy på en liten runda efter de mörka, men snömysiga vägarna. Möte med bil gick hur bra som helst... men straxt efter fick vi möte med timmerbilen (obs, utan last) Varre får panik o tvärvänder o jag rider tillbaka... Elin får en uppjagad Mercy i långlinan...
Det visade sig i vilketfall att detta enorma ekipage (lastbilen) skulle kasta timmer efter "vår" väg tillbaka mot stallet och att ridturen som skulle ta ca 30min blev en frusen kväll i väntan (1,5tim) på att han skulle lasta klart... Han tog upp hela vägen o det fanns verkligen ingen annan stans att ta sig förbi...
hemma var vi sent som tusan...

vilken mardröm....

egentligen inte någonting riktigt läskigt. Inte annat än läskigt snöfall o en snustorr tank...
Skulle ju ha tankat bilen då vi åkte upp till stallet idag. Men då jag körde förbi det närbelägna, lokala klädföretaget hade det hänt en olycka. polis, brandkår var på plats... men det såg ut att vara mest plåtskador... hur som helst kom jag helt av mig... Glömde att tanka bilen, vilket jag kommer på då vi är nästan ända framme vid stallet... 10km kvar till tom tank, när jag parkerade bilen.... lätt orolig över hur vi skulle komma hem. ringde till R... men kom direkt till telefonsvar... ringde Fabbe... jack o lov hade Elin sin telefon med sig. jag hade min kvar hemma i dunjackan :-o . Fick tag på R o förklarade läget...fick rådet att åka över Vaxholm hem ( närmaste vägen till en bensinmack). Tog oss ändå bort till Bogesund men då vågade jag inte köra längre. Bensinmätaren stod på 0km till tom tank. Jag beslutade att vi parkerar vid ridskolan o ringer till R... Snäll som han är lämnar han allt för att undsätta sin stackars klantiga o närmast gråtfärdiga fru... undrar vad jag hade gjort om han inte fanns i mitt liv? - min hjälte <3

Tiden går...

... vänskap består?
Lämnade precis över rrf-bloggen till Micka, då det var hon som skulle ta över den.
Ett tag kändes det som om ingen ville ta över och driva bloggen, så jag var nästan i valet och kvalet om jag skulle låta lägga ner den.
Hoppas att läsarna blir fler och mer aktiva så att det stimulerar att hålla bloggen uppdaterad. Lite trist när man går in på statistiken och ser att det det maximalt varit en person inne och kikat och aldrig någon som kommenterar ett inlägg. Lätt att tappa sugen då inget intresse visas. En blogg lever bara om intresse visas, kom ihåg det! 
Vonne säger att jag är ett controlfreak vilket inte är helt omöjligt. Detta fick jag känna idag då jag släppte ifrån mig RRF-bloggen som jag skapade...Kändes lite som att släppa sitt barn vind för våg... Den kommer att bli annorlunda från hur jag byggt upp den och jag säger inte att det kommer att bli dåligt - bara att det känns konstigt att släppa ifrån sig någonting som bara jag haft tillgång till tidigare. Märklig känsla bara  (och säkert urlarvig), men från och med nu är det inte längre jag som styr över vad som får finnas kvar och vad som kommer att komma till. Nu har jag faktiskt ingen kontroll längre. Men jag hoppas att de inlägg som redan finns där får ligga kvar, de är ändå en del av RRFs historia.
 
 
 
 
 

10dec

... bara 14dagar kvar till jul...
Hemma o sjuk idag... svår , riktigt svår huvudvärk i morse och ont i magen gjorde att jag misstänkte kräksjuka o inte vågade mig till jobbet. Det var tack o lov falskt alarm så imorgon blir det till att jobba igen. Huvudvärken hänger sig dock kvar, men det kan blockera :-)
Nu på eftermiddagen känner jag mig faktisk riktigt pigg, så nu sitter julgardinerna uppe... De gamla får lov att duga även i år. Jag hittade inga som jag kände för. Har däremot ett julgardinsmönster i skallen som jag tänkte ge mig på att försöka sy upp, men inte i år, de skulle bli färdiga mot påsk - som R, så försiktigt han bara kunde, uttryckte det...
men lite juligare i köket nu :-)




Söta Ada sover lite där hon kan....





pepparkakshus...

... Malins pepparkakshus! :-)
visst blev det fint ... tänk att Malin blivit sin mors raka motsats ( jag är mer att likna med en Grinch enligt Elin)




mot stallet for jag idag

.... redan vid 14.30, Jag tänkte att idag kan jag få rida när det är ljust. Men icke sa Nicke ... efter mockning, intag av hästarna o lite borstning (o snack givetvis) blev det precis som det brukar -mörkerridning... Pia kallar mig för "bat" - jag kommer fram i mörkret :-)
Idag fick Varre sitt fina pannband... hon var lite kärv att få med på bild, så jag tog bara en bild så glittret :-)



Jag hittar ju ännu inte någonstans på Frösvik. Det gör att ridning enbart blir på vägen, trist att dessutom rida o vända. Men jag har ingen lust att rida vilse.

Men mysigt är det... gillar :-)





9 december...

Jag vill ju inte på något gått verka självupptagen, men idag är det Anna-dagen :-)

Grattis till mig o alla andra Annaor.







vacker morgon

Solen skiner och så även min sinnesstämning = sant!
 
Sovmorgon och en sen frukost utan att stressa för att hinna till nästa ställe som man egentligen redan borde ha varit på , det känns fantastiskt lyxigt.
 
Är på jakt efter nya julgardiner. Försökte hitta några innan stallet igår kväll, men kom lå at jag inte hade några mått att gå efter så det fick vara. idag ska jag däremot göra ett nytt försök.
Ikväll/ natt och i morgpn ska Elin jobba Vi får se hur ,ycket av sin häst som hon hinner med. Mercy får lite vila period nu. Han har ändå inga snösulor så ridningen är begränsad. Bättre att ställa av helt än att dutta.
 Men iom det så har även Varrefjunet fått lite vila denna veckan. inte för att hon behöver men det har blivit så. I tisdags var det julbord med klubben,vilket var precis lika trevligt som det brukar vara, saknade en del personer men de kanske avstod inför den varning  om ovädret som gått ut...
Onsdagen fick jag ett SMS av Pia som fixade hästarna åt oss då hon inte ansåg att vägarna var farbara upp till stallet.
Jag stat på jobbet till straxt efter 18 innan jag kände mig mogen att ta mig ut. Det snöade intelika mycket och blåsten hade lagt sig. Förvånande nog var jag hemma ungefär på samma tid som om det vore en dag utan klass2-varning.
Torsdag ... Kom iväg från jobbet lite senare än jag hade tänkt. Tunnelbanan  gick bra, men Roslagsbanan hade 3 inställda avgångar efter varandra så det tåg som väl avgick hade mer än fullpackade vagnar. detta tåg fick dessutom något fel på kompressorn så tågresan som normalt tar 15min mellan Östra statuion och Roslags Näsby tog dryga timmen. Lite stökigt, men vad kan man göra. Ibland är det faktiskt bara att gilla läget, det finns ändå ingenting jag kan göra som gör att det går lättare eller fortare. det är liksom ingen idé att bli irriterad/stressad över saker som är opåverkbara. Man blir bara en surkärring och det har jag varit färdigt :)
 
(hittad hos duvetinte.se)
 

snö, snö, snö....

gisses vad det snöar... det ska komma 3dm på ett dygn (?)
Jag har en stilla undran över hur det ska gå att ta sig till stallet idag?
I morse blev det en promenad till tåget, ingen idé att skrapa ren bilen för 1,2km... kupévärmaren har förvisso gått i 2dygn, men det är direkt nödvändigt för att torka ur all fukt som finns i bilen. ventilationen i bilen är ju lite sisådär.
Jobbigt att pulsa i snövallarna som bildats o tågen är försenade - vad annat hade man att vänta?
Förhoppningsvis får snön ligga kvar o förhoppningsvis blir det lite kallare... då kan man njuta av allt det vita som ställer till så mycket besvär när det kommer ner :-)

på tåget mot jobbet...

... promenad hemifrån till tåget. hela -12 ... brrr... hittade mössan, så den sitter på -förmodligen resten av dagen, för den lilla frisyr jag haft är nog obefintlig nu.

I kväll blir det julbord med Waxholmarna på hundudden. Det ska bli trevligt.
östra nu. dags att kliva av tåget :-)

vinter...

.... o kallt...
gårdagens ridning. Det är



enormt vackert efter vägarna på Frösvik...

Mercy spänd som en fiolsträng, men det var inget annat att vänta, han har ju fått stå ett par dagar nu.




Minus några grader för kallt idag...

... och det sjönk fort tycker jag. Termometern utanför köksfönstret visar på -11... BRRR...
 
Kall dag för ridning. Pia frågade igår om vi inte skulle ha hjälp med mockningen idag då vi skulle till Globen, men jag svarade lite käckt att det behövs inte, vi kommer när det är ljust så att vi hinner rida...
Men det ärså vackert ute.Jag måste komma ihåg att ta lite bilder idag, det lilla jag kan förmedla med min telefonkamera vill säga... Jag måste dock radera/ lägga över till datorn, massor av bilder och filmer då minnet nu blivit fullt -igen.
 
Som sagt Globen idag med bästaste Vonne, Zandra.och Elin. Hoppas nu bara att min Elin orkar med en kväll på globen. Igår skulle hon ha jobbat men fick avboka då hon blev sjuk :( Lite trist eftersom hon tappar lite shoppingslantar då.
Jag skulle vilja ha ett nytt svart träns till Varre och nya ridbyxor till mig, Men jag får se vad kassan tillåter, det blev lite väl ansträngt denna månad.
Det som retar mig en aning är att det inte är några direkta "mässpriser". Det kostar precis lika som om man varit i butiken och handlat. fast det är ju klart- om folk handlar som besatta oavsett pris- varför sänka för ett evenemang? Hade jag varit handlare kanske jag gjort precis likadant?  Förmodligen blir det inget nytt träns, men kanske kan det bli ett nytt glittrig pannband iaf? ;)
Även om vi (Varre och jag) inte tävlar och fastän vi är skogsmullar på heltid numer, så är det lika snyggt med glitter. Jag har blivit som en liten flicka igen med glitter och rosa. Kan inte riktigt hjälpa det -men jag gillart :)
 
 
 
 
 

Lunchen

är äten - tack gode för det, trodde att jag skulle svälta ihjäl :)
Nu blir det en kopp kaffe innan jag "bara"  ska tömma bilen på bråte. Först ska den sopas av, för jösses vad snö det har kommit...
Ska ta en bild då jag väl pälsat på mig ytterkläderna.

Grattis Jakob

...på din 24e födelsedag <3
 
Hoppas att du får en toppendag med dina vänner!
 
Kan detta var en tårta i Herr sons smak tro? ;)
 
Bildens ursprung har jag dessvärre igen aning om, men jag hittade den på google :)
 

nu har vi lämnat Rydboholm

... helt o hållet, trodde jag till jag vaknade i morse... jag har mina sommardäck till trailern kvar i spökstallet - och 3st torvbalar :-o Men sedan tror jag att det är färdigt.Igår tömde jag loftet, knölade in allt i lilla blå. Men det mesta behöver få sig en sista resa till tippen -när ska jag få tid med det?Det blev en fika tillsammans med Vonne, Lena och Malin. jag hade köpt med en avflyttningstårta som vi smällde i oss hälften av. Vi har duktiga i fikakunskaper :-)Nu önskar jag er alla som är kvar fortsatt lycka till med ridhus o koalitioner och jag menar det - från hjärtat.-Make it work!

RSS 2.0