Blöta...

... Precis när man fått fram hästen ur leran och dammolnet lagt sig, sadlat och tränsat så börjar det REGNA... Är det inte för typiskt? Det har ju varit så fint hela dagen... Ut i det blöta på en pigg och studsig "Varrefjant" tillsammans med Elin och Gulliver. Red kyrkslingan snabbt ;) vi hann med 2 galopper på den korta rundan. Väl tillbaka vid stallet kände jag att jag hade velat vara ute lite till, det var trots regnet rätt skönt och det kändes på något egendomligt sätt befriande... Hmm låter en aning filosofiskt, men jag var så trött när jag kom till stallet och ville egentligen bara åka hem och dra täcket över huvudet. Men så satte jag mig på Busan och jag fick så mycket energi tillbaka. Varre är mitt rehab! Var skulle jag hämta energi om inte hos henne, hon har ju mängder och det blir ändå över ;) Just idag lekte livet och jag hoppas att Varre kände hur hon smittade mig med positiva energistrålar.

Utvecklingssamtalet- Medarbetarsamtalet...

.. Ja, vad ska man säga?.. Jag är med på "tåget" iaf och har inte fått sparken. Jag är tydligen en viktig person som de vill ska må bra... Lite konstigt sätt att visa detta på emellanåt bara... Nåja.. Prislapp har vi inte diskutterat ännu *hehe*... I det stora hela gick det nog ganska bra skulle man kunna säga. Jag tycker inte att deras mall är något effektivt hjälpmedel för att utveckla medarbetarna så jag hade en egen med mig.
Såååå... Tåget rullar vidare, jag ska leta utbildningar som vidareutvecklar mig, vilket iofs känns bra. Har redan kikat runt lite, men de utbildningar som jag vill gå är hemskt dyra och tar hela dagar i anspråk. Det oroar mig en aning eftersom jag inte tror att de sätter någon annan att göra mitt jobb när jag är på utbildning... SÅ egentligen skulle jag kunna ta tjänstledigt och studera på heltid och därmed slippa övertiden som kommer att uppstå. Vi får se vad som händer. Går jag en för dyr kurs, känns det som om jag blir livägd och det aktar jag väldigt noga för.

Nu sitter jag här hemma och försöker få i mig lite lunch som består av gårdagens rester... Korvstroganoff. Orkar inte koka ris så det blev en brödbit till. Ingen smakupplevelse direkt men jag blir mätt iaf.

Ses senare? :)

Måndag natti-natti...

hehe.. somnade visst en stund på soffan... Måste bara skriva... Ridningen gick så kanoooonbra idag. Kändes helt rätt och inga "bockelibock" även om hon tenderar till att stressa upp sig en aning... Travhoppade gjorde vi oxå... *känner mig nästan lite vågahalsig* =) Tänk att jag, TANT ANNA, vågade!!! Nu var det ju inga höjder, men det roligaste av allt var att Elin tyckte att det såg rätt bra ut för att vara över 15 år sedan :) om man bortser från ett par skutt i höstas(?)
Vonne var ännu modigare och duktigare. Nöjda med  våra insatser och en liten kick blev det som vi båda så väl behöver.

Utsläpp av pållar i morgon och utvecklingssamtal...Hmmm... eller "Medarbetarsamtal" (som det faktiskt heter) kl 8.30.. Spännande va ... eller inte ! :)

Nu ska jag sova  -sju kvart i timmen ;)

Natti-natti!

Kärt barn har många namn...

...och Vonne har hittat ytterligare ett till Gulliver...

Nedan ser Ni "GrisNils" och Elin, bilderna tagna på Upprätta Gård i Vallentuna 23 mars 2009...


Fiiiiiina....Ojsan... lite suddigt ;)Elin och Sofia Visualiserar program 22 mars 2009...

mer film :) Upprätta 23mars programträning

Här bjuder Elin och Gulliver på mer film... ;)


 

Nyligen skapat ett konto på YouTube

... och lätt var det oxå! trodde det var mycket mer kompicerat. Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare... Svårighetsgrad 5 (av5) i att komma ihåg sitt användarnamn och lösenord... Ska spara det på "ett bra ställe" =)
Här kommer de första försöken och det handlar om Visualisering på Upprätta gård söndagen 22 mars 2009...
Filmerna är gjorda med min fantastiska telefon som är kanon till mycket förutom detta... Ridhus är inte lätta att filma i överhuvudtaget. Tjejerna "rider" sina dressyrprogram genom att leda varandra. Ni ser dom arbeta i skritt, trav (även med förlängda steg på diagonalen:-)) och galopp... *hihi*Sitter ff i morgonrocken

... och det är helt underbart skönt att bara slappa... Den rosa drömmen värmer mig bra då jag sitter här vid köksbordet tillsammans med gubben... framför varsin "computter"...  Sociala varelser vi människor... Oscar och Fabbe sitter vid sina datorer och spelar väl WoW eller nåt... Elin drog precis i väg till Täby C med Katarina som stannat över natten. Jakob... hmmm... ingen koll om han kom hem eller inte efter festandet i "Åkersberga Ghettot " igår kväll. Malin är väl hos sin Svante men skulle komma hem i helgen för planeringen av sin student. Insåg förra veckan att tiden går fort och det är dryga 2 månader till flak och mössa (och förmodligen fylla... yeak...)
Hemma har jag inte sett henne nu på 4 veckor så det börjar bli dags.

Nu ska jag äta ägg på hårt bröd med kaviar och kaffe till lunch....Säga vad man vill men det är svårslaget :)
Ikväll kl 20.30 är det Earth Hour. Hur gör ni därhemma? Släcker ni ner ? trots att Sverige möter Portugal i fotboll i kampen om en biljett till nästa års VM i Sydafrika. Matchen går  i TV6 kl 21... =)
Jag tror jag ska försöka kika på Wallander- hemligheten TV4+ kl 21.30...Har sett den förr så det gör inget om jag skulle råka somna ;) 


På kurs med Tibblin 5 april 2009?Åhhh, jag vill gå!!!
Det jobbiga är att Örebro ligger ca 2 timmar (enkel resa) från oss... Någon som ska gå?


Bo Tibblin, Örebro 5april 2009

Slappo...

Helt supertrött... Har inte gjort mer än det jag absolut måste idag. Det kommer jag att få lida för i morgon, men just nu känns som det är värt det...

Sara ringde! Det var så länge sedan vi hördes av. Hon lovade att komma upp och hälsa på oss när det blir varmare ute.
Jag tror att hon saknar "Vurran" (som hon kallar henne) mycket, mycket mer än hon talar om...

NU ska jag gå hem, för jag har suttit av mina 8 timmar ... haha...
Hem o till pållarna!

Ciao!

Toms Shoes

Dessa skor blir ett  "måste ha"  för mig i sommar. De ser visserligen ut som de gamla hederliga "espadrillosarna" . Men tänk på det faktum att för varje köpt par skor går ett par till ett behövande barn i världen.
De finns i många färger och mönster för både dam och herr, du hittar säkert din favorit :)
Hjälp till du med!  


Smått Kaotiskt

och så vansinnigt trött...

Söndagen i Vallentuna med "dressyrtjejorna" Tema  Visualisering, vilket inte enbart gick ut på att se sig själv rida sin ponny på tävlingsdagen i sinnet, utan de skulle även "leka häst", vilket innebar att de skulle gå programmet och känna sig in i hur de vill att övningen ska se ut. Detta låter skumt, men jag tror att det kan hjälpa till att ta bort en del av nervositeten på tävlingsdagen. Jag har bilder och filmsnuttar i hur de håller/leder varandra i ridhuset, men jag har tyvärr inte laddat över något ännu.

Måndagen blev även den i stressens tecken... Jag skulle gå kl 15, då jag hade intaget och Elin skulle vara i Vallentuna med Gulliver färdig att rida program för Rebecca kl 18.
Vilken förändring i ridningen från förra gången! Jag har filmsnuttar i rätt taskig kvalité, men det ser iaf trevligt ut. och poängen bättre än förr gången, denna gång red hon på 67,41%.
Hade ett riktigt uruselt humör då vi kom tillbaka till stallet. Taskig självdisciplin och "tattarhumör" som min far brukar säga... Men vi kan kalla det PMS, för det är närmast sanningen. Laddade inför mötet med H och M på tisdagen vilket hjälpte till en hel del med att sänka humöret.


Tisdag...
Utläpp på morgonen och skyndade mig till jobbet. Måste hinna få iväg lönerna innan mötet.

Vid ca kl 9 kommer H in och säger att vi börjar inte mötet kl 10.30 för M hade inte hunnit göra klart sina beräkningar i personalbudgeten. Vi skulle ta mötet direkt efter lunch.  Orsak till denna förskjutning var att M inte kännt sig så pigg på måndagskvällen så han hade gått och lagt sig tidigt... Jag rycker på axlarna och säger "jaja", jag VET att mitt kroppsspråk skriker förakt just vid dessa tillfällen och jag tror även att den missanpassade H såg det.
En liiiiten stund senare kommer en DÖENDE M in till mig och säger " jag trodde jag skulle bli bättre fram på dagen, men jag känner att jag blir bara sämre och sämre, så jag åker hem"... Jahupp... där rök all planering. Jag hade i vanlig ordning gjort mitt arbete klart, det låg i sina mappar och väntade.Det får väl vänta ett tag, för vi bestämde inget nytt datum.
Slutade kl 17 och var precis på väg till stallet när Jakob ropade på mig och frågade om jag trodde att "den här var bruten"... Han räckte fram sin högerhand som var alldeles knölig och med skrapsår på mellanhanden. Misstanke = ja...
Planerna för kvällen blev  snabbt ändrade. Köra Elin till stallet via granngården för att köpa müsli till pållarna. Fixa maten och vatten till Varre, Elin fick mocka. men jag tror att det var Vonne som gjorde det :) tack för hjälpen Vonne! Till Danderyds sjh och dumpa av Jakob på akuten (han fick vänta ensam) och sa åt honom att ringa då han var klar.  Elin fick skjuts hem av Madeleine stort varmt tack!!! Kl 23.34 då jag fö sovit i ca 1 tim ringde han. Jag blinkade förtvivlat bort sömnen ur ögonen- Trodde jag! Jag somnade om och vaknade 9minuter senare. Kastade av mig täcket på med jeansen och en t-shirt, hoppade i skorna barfota och åkte...
inget brutet... Tack o lov!
Väl hemma igen kunde jag inte somna, låg och vände och vred på mig bra jäkla länge innan jag äntligen lyckades hoppa på sömntåget... För att lite senare vakna till hundarnas smackande... Jag tror ingen (förutom Leia:)) förstår vad jag menar när jag säger att det är så frustrerande att höra dem... Det går INTE att sova.


Onsdagmorgon
Min nattsömn har med andra ord varit lite sisådär. Så snälla, snälla, retas inte med mig idag.

Men då kom det en kund....som slänger ur sig kommentaren "jobbar det ingen här idag".... Jag satte ögonen i honom och sa "ursäkta" kanske lite mer bryskt än jag först hade tänkt. Bara för att man är kund behöver man inte låta oförskämd. Jeanette var dessutom upptagen med en annan kund och jag kan vare sigkan eller vill lära mig att trycka transfer. Vet dessutom inte vad för byxor han ska ha (företaget han jobbar för har arbetskläder), förklarade att jag arbetar med ekonomi så han fick vänta på att Jeanette blev ledig...
Fick mail om att H är på utbildning idag och är M hemma idag med så har vi räddat dagen :D

Nu vill jag ha KAFFE!!!
  ♥

Något galet med inlägget nedan tydligen....

Vet inte hur det kommer sig men det går inte lämna kommentarer...

Testa här istället...
Nu ska vi till Vallentuna.

BYE!

Helgen är schlutt...

... och vad har jag då gjort denna helg... 
Jo, somnat tidigt och vaknat tidigt.

Fredag stalledig och köpte ett par nya jeans... Nuförtiden en rätt ovanlig företeelse att jag köper kläder. Jag vet att många blir förskräckta när jag säger det, men jag kan inte låta bli att tycka det är tråkigt (Det skönt att jag kan handla på jobbet :) )... Först ska man hitta något som man tycker är snyggt, det är ju enkelt, för att inte säga BUSENKELT, det finns sååå mycket snygga kläder nu och nu som vårens kläder börjar hängas ut... MEN... man är ju inte 20 längre. Kroppen har förändrats en hel del under åren efter 20 och framförallt efter 3 barn. Modet är tajt och det är inte jag ;)... Sedan ska man ställa sig i en provhytt med inte alltför trivsambelysning (så här års)... Man är minst sagt blek, av med kläder, på med kläder och detta upprepas till man är fullständigt svimfärdig eller bara beredd att begå självmord eftersom det inte spelar någon roll om man plockar upp den där blusen i 2 stl, det "glisar" iaf över bysten, eller det mjuka på magen inte är så klädsamt över linningen på byxorna. Som ni kanske förstår tycker jag inte att det är helt enkelt att hitta det som är snyggt och som är klädsamt.. iaf på mig.
Men ett par nya jeans iaf... Replay straight och utpris ca 1399, som satt riktigt bra tom på mig :D

Lördagen vaknade jag tidigt, jag förstår inte varför... Körde Oscar till fotbollen kl 8 och fortsatte till stallet och släppte ut hästarna ochg passade samtidigt på att göra klart allt med mockning, mat och vatten. Hemma igen omkring 10.30 -11... Raoul följde med mig och köpte mig ett par nya ridbyxor då mina andra sagt upp sig i gylfen. Helskodda, hyggligt snygga,  med ett smårutigt mönster i bruna toner och en storlek mindre än de förra!!!!! (lycklig). Måste givetvis rida in de nya byxorna :) Tog ytterligare en tripp till stallet vid 15-tiden för att rida en mycket pigg, tittig och skuttig Varre. Galopperna tog vi uppförslutning eftersom hon tenderade till att bocka. Hon trippade på tvären och taktade, var rädd för de ynkliga snöhögarna som ligger kvar i norrläge. Solen sken och det var mellan 8-10grader varmt och Varre utan ländtäcke´
Inte så konstigt att hon är piggelin, när det var så vårigt och fint ute.  Tom jag var pigg och glad och orkade hänga med ordentligt :)
Hem och åt middag för att åka upp och ge hästarna kvällsmat vid 20.30-tiden.
Hemma efter denna korta utflykt somnade jag mitt i Walander... Jag måste nog vara den mest spännande människa som finns.

Söndag- vaknade tidigt ca 06... Försökte somna om men vände och vred mest på mig. Ruttnade till slut och gick upp.
Alldeles ensam uppe, fixade frukost och satte mig framför datorn och letade dressyrsadel till Elin... Vilka krav jag har kom jag på då jag letade... Den får inte vara för dyr, den måste vara svart med vid bom, den får inte vara större än 16"  och den måste vara välskött... Hmmm.... Inser att jag måste göra något åt "inte för dyr"... Det finns nästan inga  beg 16"are med vid bom i dressyr till salu. och jag kan ju bara konstatera att den sadel hon just vuxit ur, för 3 år sedan kostade 9000:- BEGAGNAD.... Då Elin inte är så duktig att vårda sina dyra grejor, så tror jag inte att vi får tillbaka hälften av det vi la ner på den vid inköpet.

Idag har vi ytterligare en avsutten träff med dressyrlaget i Vallentuna kl 14.  Innan dess ska jag ha hämtat Elin på Ekerö.
Vi är väl där ungefär som sist ca 2-2,5 tim...

Nu ska jag nog klä på mig :)

Pustar ut...

... Jag har nog en tendens till att göra en höna av en fjäder trots allt.... Visst är min arbetsbelastning hög (trots det hinner jag slänga in ett inlägg), men skönt att jag igår iaf kunde berätta om det orimliga i att ha en likviditetsrapport klar till i dag kl. 13... Med andra ord, så slapp jag denna efter ett noga valt språk ( : )Sandra!!!) då jag varsamt la fram vad jag behöver för att göra en analys och att Herr M minns hur bökigt det var sist vi skulle arbeta fram en sådan. Det resulterade iaf i att jag ska få de uppgifter jag behöver samt en "sittning" med övrig planering. Det var inte illa va ... Skönt att jag slapp sitta i natt och gör något som jag ändå inte kunnat göra färdigt.

Nu ska jag ta lunch!

CU!!

lunch idag igen

... och tro mig när jag säger att den var efterlängtad!
Även om lunchmaten i sig består av en "fryslåda" så är jag hemma och går med hundarna och får vara i fred en stund. För FY KATTEN vad jobbigt det är att sitta och förklara hur allt hänger samman för några som inte förstår... Känns rätt idotiskt att två människor, den ena ägare av företaget sedan 19 år och den andra lille fan sedan ca 1 år tillbaka inte vet vad för typ av kostnader ett företag har?...

Igår fick jag ett mail om vad jag ska arbeta fram för siffror till fredag (imorgon!!!) möte med banken kl 13... Ehh... En likviditetsrapport och resultat tom jan, vad rean inbringade, lagerstatus...
En likviditetsrapport tar man inte fram genom att knäppa med fingrarna, den måste genomarbetas ordentligt. Visst kan jag ge de siffror som ligger inlagda i systemet, det går ju hyfsat fort ändå, men vad värre är, att jag har inte den blekaste aning om vad för inköp som Herr M gjort inte hur mycket varor eller i kr.... Skjuta från höften vill nog inte banken att man sysslar med. Jag har heller ingen aning om vad för nedskärningar de tänkt att göra. Kort sagt jag vet INGENTING!
Lägg nu till att jag ska arbeta mellan 7 och minst 16.40 (17) idag med att göra färdigt den kostnadsbudget som M och H skall visa för banken ... just det på fredag... Vänta här nu lite.... Här sitter jag en hel dag med att hjälpa dom med att ta fram en hygglig prognos för resterande av detta år (=till aug), (dom har inte inkommit med uppgifter tidigare trots att jag efterfrågat en budget). ... sedan  hämtar dom sina barn och lämnar mig åt mitt öde... Ärligt talat... Vilka jeppar är det man arbetar för egentligen?  Jag behöver mer input om jag ska klara det här...

Igår när jag kom hem grät jag... Tycker väl synd om mig själv på något egendomligt sätt, känner mig extremt orättvist behandlad. Kan man inte lyssna med mig om hur lång tid jag kan tänkas behöva för att göra vissa saker. Nu ska jag se till att herrana blir klara med "sitt" i tid för att dom ska få gå hem medan jag, lilla obetydliga jag, ska sitta kvar på obetald övertid för att göra mitt.... Varför är inte min tid lika mycket värd som deras?

Jag anser att jag är värd betydligt mer än så här. Jag leker med tanken varje dag om att jag går in och säger upp mig...Vi ska ha utvecklingssamtal den 30/3.... Hur utvecklande är det att arbeta på detta företag? Jag har nu varit anställd i snart 5 år, det är DAGS att gå vidare, det är bara så förbaskat synd att arbetsmarknaden ser ut som den gör just nu bara.

Så där ja... Nu har jag spytt ur mig lite galla. Hoppas att ni andra har det bättre än jag.


Spännande lunch...
Ses senare!


Lunch...

Hemma på lunch. Ut en prommis med voffarna och hinna få i mig lite av gårdagens rester som lunch.
Har satt "blå faran"  på laddning så hon blir körbar till em. Batteriet laddar ur hela tiden. Men aldrig riktigt konsekvent. Ibland brummar hon igång så man får smyga sig på henne med bilnycklarna bakom ryggen, eller så står hon bara där och fullständigt vägrar... Hon är lite oberäknelig min lilla blå...


Laddning pågår:Mätt och belåten, nu ska jag tillbaka till sltgruvan
Ciao

Morgontröttelin

Men vad glad jag blev, då jag gick ur sängen helt förvirrad av trötthet och upptäcker att det är så vackert ute!
Det var länge sedan man såg den, men idag har vädergubbarna och gummorna iaf träffat rätt och jag blir så glad!
Skit samma att det blåste en del då jag släppte ut pållarna i morse.
Försök att fånga så mycket du kan av denna underbara dag!

                                                                                                           ♥


Ny bok!

                          


Känner mig riktigt taggad nu... Fick en ny bok från Cavallus,månadens bok. Den verkade så vettig att jag faktiskt valde att inte inte avbeställa den (vilket jag brukar vara duktig på att göra om det verkar vara "blähä").

Balans till häst av Susanne von Dietze. Många bilder och väl förklarande om hur den mänskliga kroppen är byggd (för den som inte redan visste det) för att nå absoluta bästa balans till häst. Jag har ännu bara bläddrat i den, blev toktrött efter stallet i går. Hamnade i soffan och där var det fullt ös i hockey mellan Skellefteå och Linköping, men jag såg bara delar av den matchen, fastän det var "sudden" och såååå spännande somnade jag min vana trogen. Kul att Skellefteå tog sig vidare, men jag låg alltså raklång i soffan :)

Nu ska jag ta mig till jobbet.
Bye!

Piggelin(are) idag

Jo tack... mycket bättre idag :) Hur är det med Er?

Utsläpp av pållarna och hö kl.10 men Lage var tidig och kom redan 9.30. Raoul och Thommy som bärhjälp med mig och Vonne medan Elin och Zandra fick räkna balarna. Idag kom det nästan 3 ton hö fördelat på 230 st riktigt fina höbalar.

En lång hundprommis tillsammans med Vonne (som varit hundvakt till Leja i helgen). Engelska parken ner till sundet och efter "vattnet" hem, trots lite kramper i magen och en Vonne med en kondition  som är betydligt bättre än min, kändes det riktigt skönt att bara gå runt och prata. vi har inte träffats (som i att umgås :)) sedan förra söndagen då vi hade årsmötet.
Elin och Zandra red på volten och vi var inte välkomna att titta på.

Nu sitter jag här, Elin åkte med Zandra och Vonne hem. Raoul tittar på hockey Södertälje -AIK Kvalmatch till Elitserien, behöver jag säga vilka man hoppas ska plocka hem segern i denna match?

Jag köpte en bok i går när jag inte mådde så där jublande bra, tänkte att det är dags att återuppta läsningen lite, det är trots allt en väldigt avslappnande övning.
"Alltid hos dig" är dess titel och den är skriven av Maria Ernestam... Jag kan försöka ge en recention av den då jag läst den färdigt (känner jag mig själv rätt lär det ju dröja) :) Någon som läst den?


Tog hem Gullivers träns och tänkte putsa upp dem lite, hade även tänkt att försöka se om jag kunde få det där sadelskyddet färdigt någon gång :) Hmmm... Det slutar väl med att jag sitter och dumtittar på hockey istället.. Rapport om vad som verkligen hände kommer senare :)
CU!


   

sjukling

Hu jeda mig... Vilken hemsk natt och morgon jag fick...
Spytt som en räv vid 3 tillfällen i natt och tidiga morgonen.
Trots detta satte vi oss i bilen och åkte och hämtade mina nya bommar på Ekerö. Raoul körde och det var en pärs att sitta brevid bara. Fullkomligt slut som människa.

Nu har jag vilat ett par timmar och ska försöka sätta mig i bilen och ta mig upp till stallet.
Elin måste rida Gulliver ordentligt och jag kan göra kraftfodret till pållarna, resten har Vonne och Zandra redan gjort då dom hörde om min underbara "resa" i natt. Tack mina älskade vänner! ♥

Hoppas jag är betydligt piggare i morgon för då kommer mer hö kl 10.00

CU!

Barnarov om denna dejt blev verklighet...

Alla dessa fantastiska fredagsmail :)

Detta kom från Rosie...


Gör testet här och se vem vilken dejt som passar dig...
Uteslutningsmetoden kom fram till att denna unge man skulle vara min optimala dejt...


Ehh...

*kliar huvudknoppen*

Ibland undrar man bara var pengarna tar vägen, det känns som om de bara rinner ut utan egentlig koll...


Undrar hur jag planerat när månaden ser så här...

Ridtäcke     300kr (reflex)
Massage   400kr (Varres :))
Hö            1700kr
Torv          1564kr (faktura kommer snart)
Spån          800kr (faktura och lev snart)
Bakbom  1000kr (hämta på lördag)
Gulliver    1100kr (hovis på tors 18/3)
SUM:        6864krMer hö    4696
Ny höleverans på söndag ca 1,5 ton (räcker ca 3 mån) denna kommer jag att få dela upp på två omgångar hoppas jag, vi pratade om det sis iallafall.

Nåja... det hinner komma in lite mer slantar på kontot innan allt förfaller...

Dags för löneförhöjning!  *HAHA*

Nu ska jag gå och lägga mig.
Sov Gott!

Nu har bommarna kommit!

Äntligen!

Nu har dom ring och sagt att bakbommarna kommit ! Tyvärr hinner jag inte dit under dagtid och Ekerö Trailer stänger  redan kl 17 på vardagar.
Men på lördag har dom öppet till 14 och då åker jag och hämtar dom
Det kanske kan bli en trevlig tripp om man får sällskap :)


Gulliver kan inte åka "smalt" dvs. åka med 2 bakbommar som har samma bredd. 

Det blir en ganska stor skillnad på hur han kan bredda bakbenen.


  


Ömsom vin ömsom vatten...

 Tackar, tackar! :)

Till mina vänner som sätter värde på ett glas vin... Och de som inte gör det...
Som Ben Franklin sa: I vinet finns visdomen, i ölet friheten och i vattnet bakterierna.

Genom en ny rad kontrollerade tester är det vetenskapligt bevisat att när vi dricker 1 liter vatten/dag under ett år, har vi fått i oss mer än 1 kg Escherichia coli (E.coli) - bakterier som finns i avföring. Med andra ord; vi konsumerar 1 kilo skit.
Detta riskerar vi alltså
INTE om vi dricker öl och vin (eller tequila, rom, whisky eller annan sprit) då alkohol genomgår en reningsprosess genom kokning, filtrering och/eller jäsning.

Visdom: Vatten är skit och Vin är hälsa.


Det är därför det är bättre att dricka vin och snacka skit än att dricka vatten och vara full av skit!

Det finns ingen anledning att tacka mej för denna värdefulla information, jag gör bara allmänheten en tjänst!
Ser ni likheten?


Minns ni denna figur?

-Alf!

Jag minns! och har hittat hans "bror"...
Närmare bestämt så är denna brodern en del av vår familj.
Bortsett från det vita i pannan på min familjemedlem så är de rätt lika =)
Se själva....

          

HA!!!... Jag hittade den!

Sladden.. eller....vad jag egentligen menar, så var det Raoul som hittade den. Någon som kan gissa var????.. Hahaha... Ni som vet hur vi har det hemma (vi är inga pedanta inredningsfreaks :)) VET hur vårt biljardbord ser ut... Hmmm ... borde egentligen ta en bild av den totala katastrofen och visa er som inte vet hurdant det kan vara hemma hos oss, men jag skäms för mycket :P. Nåväl, där låg den lilla rackaren iaf under all tvätt som ska vikas ihop.

Här kommer lite bilder från avslappningsövningarna i söndags på lagträffen... Mammor och deras döttrar, ligger på golvet lyssnar till Nina som talar om för dom hur de arbeta för att slappna av detta med Mozart som skvalar som bakgrundsmusik...
Elins kommentar var att jag (av alla människor?) borde också ha deltagit...
Undrar vad hon menar?


Nina, lagledare

Elin närmast, resten är blandad kompott, och jag som är så hopplös med namn. Ber om ursäkt för att jag inte kan namnge er alla :)

Några till :)

Bilderna är tagna ridhuscafeterian på Upprätta Gård i Vallentuna, så himla fint!Dagens Varre.. Söööööt!


Åååå igen :)


Hmm,,, Gulle-Bulle

Åååå Gulle igen...

Nu vill jag inte längre....

Har tröttnat så det står mig upp i halsen.  Måste ta mig i kragen och hitta något nytt.
Vet inte ens om jag vill fortsätta jobba som ekonom...
Ville bara spy ur mig lite.
Bye!

Igår em/kväll... Rappport...

Det gick jättebra!
Gulliver fick åka brett. Jag har ännu inte fått mina 3/4bommar till trailern så det blev bomlöst bak, försökte lösa det med att sätta kedja men det fungerade inte.

Gulliver var rejält inpackad... Lindad på alla fyra och boots runtom för säkerhetsskull + transportskydd. Men då han trampat sönder några transportskydd fick lösningen bli frambensskydd (från den gamla uppsättningen) på bakbenen, det fungerade utmärkt. Han stod bredbent och var hel (!) vid framkomsten.

Men vilken stress... Huu jeda mig! Upp och plocka in hästarna, då hade jag missat Zandras SMS om att hon var i stallet och kunde ta in pållarna.
Varre hade tydligen varit minst sagt besvärlig. Hon hade varit hur lugn och samlad som helst då Zandra hämtade tanterna i hagen, men något måste ha skrämt henne rejält (en kvinna med två småhundar???) hon hoppade högt (över takhöjden på bilarna som stod parkerade på gårdsplanen) och for runt i flera varv innan Zandra hade lyckats få henne att sansa sig. Jag missade detta helt då jag svängde in på parkeringen precis då jag såg att hon gick in i stallet... Zandra fattade inte heller vad som gjorde att hon "blockerade" så hemskt... Otäckt när sådant händer, framförallt när det  drabbar andra som hanterar min pålla... Jag vill ju inte att någon ska komma till skada.

Gulliver däremot sköter sig utmärkt... det var programträning för Rebecca Jarmeus, som brukar hålla i dressyrträningarna på Nibble. En jätteduktig tjej som hjälpte Elin MASSOR med bara lite tekniktänk. Underbart att se vilket resutat det blir med bara små förändringar i ridningen.
(Elin och Gulliver har ju bara startat en LC1 tidigare för snart 2 år sedan, kommer inte riktigt ihåg vad hon red på för poäng, men hon red iaf väldigt försiktigt :) vilket jag minns att domaren skrev något om)

Trots en del missar, att han dyker i övergången mellan trav till skritt och 2 felfattningar i galoppen och taktinslag i övergången mellan den fria skritten till den samlade skritten red hon på godkända 60,74% (godkänt är 60%). Rebecca hjälpte Elin med hur hon ska rida honom  i övergångarna (serpentinerna, hon red LC1 2008) och red hela programmet igen och det såg så himla mycket finare ut. Genomsnittet låg hon sexor och sjuor bortsett från tabbarna  som gav henne en trea, en fyra och en femma... Så tar hon bort dessa är hon klart över godkänd.

Utlåtandet... = Kommentar

"Snygg ponny med utstrålning! Träna övergångar så att han inte dyker och tappar bakbenen. Tänk på tygellängden!
Lycka till :)"

Och kan ni tänka Er... Kameran var inte laddad! Tror ni att jag fick skäll av Elin eller???

Och Gulliver var HEL efter hemresan också!
Sedan var det bara att göra allt... Mocka, skruva i brodden på Gulliver igen, mat, vatten, mocka trailer och eftersom vi blev så sena tog vi kvällsfodringen också.. Hemma vid 21.15... Helt slut...

Nu ska jag äta lunch!
Kram

Söndag

Kan inte hitta min lilla sladd som behövs för att överföra bilderna från mobilen till datoriet. Jag kan för mitt liv inte begripa var den har tagit vägen.

Jag startade hemifrån kl 9.15 då jag åkte och hämtade Elin på Ekerö. Upp till stallet och fixade hästarna vid ca 11.30. Rida? Näää... direkt till Upprätta i Vallentuna på avsutten träff med dressyrlaget kl 13.  En liten träff med alla ryttarna och föräldrar, fika och avslapppningsövningar. Det var riktigt trevligt. Tyvärr inga bilder eftersom jag inte kunde hitta sladden för att föra över bilderna. Vi lämnar Vallentuna vid 15-tiden åker och hämtar  upp Yvonne och åker till kollektivets årsmöte hemma hos Åsa.
Hjälpte Yvonne med kvällsfodringen och körde hem henne och var hemma vid 21... Mätt och belåten satte jag mig i soffan och skulle titta på Beck, men somnade i någon reklampaus så jag missade säkert den sista 1/4 av filmen... Spännane va :)

Hur såg er söndag ut?

Nu är det snart hemgång... eller... hemgång och hemgång... Upp till stallet och ta in hästar och sedan lasta in Gulliver och Elin och ta oss till Upprätta för programträning, framriden och klar ska ekipaget vara till 17.30... Skriver mer om det finns ork kvar i kväll :)

Hepp!


Trött idag...

Sov extremt dåligt i natt. Ja...eller ...jag hade svårt att somna, det är ju inte riktigt samma sak, men effekten blir densamma, dvs sävlig dag idag. Gått som i koma nästan hela dagen.

Trots att jag inte somnade förrän vid 02-tiden, vaknade jag kl 07 och kunde inte somna om. Frukost intogs vid 8 och när Raoul körde grabbarna till golfen vid ca 9 tiden satte jag mig och gick igenom redovisningen för Rydbo kollektivet. Vonne är egentligen den som är revisor tilsammans med Helene, men då Helene inte längre ingår i kollektivet så erbjöd jag mig att hjälpa till vid revisionen. Gick igenom redovisningen och gjorde mina stickprov och dokumenterade lite. Tog hela rubbet och åkte sedan till Vonne och gick igenom lite till med henne samt löste ett par frågetecken, vilket kändes bra.

hade intaget av pållarna så direkt efter besöket hos Vonne till stallet och gjorde iordning hästarna. Där var jag färdig vid 17.30 ca.

Just det ja... måste bara få säga det... På nyårsafton gjorde jag ett sånt där Wii Finess Test hos Vonne och det är 65 dagar sedan... Jag tänker inte berätta vad jag väger (trodde ni det va?) men jag hade under denna tid tappat 4,2kg!
Det kändes fantastiskt bra! Så lite glad är jag och stolt, det ger mer ork till att vilja fortsätta att äta lite mer hälsosamt, jag menar det har ju lönat sig fastän jag inte offrat alltför mycket.

Nu har jag svarat på en del kommentarer, och det är jätteroligt att även främmande folk kikar in och lämnar sina avtryck. Fortsätt gärna!
Ska hoppa in i duschen (luktar ff häst :)) och sedan ska vi se om det går att få till någon migddag.

Ha en mycket trevlig kväll tillsammans med "sista chansen"  =)
(jag lär väl somna...)

Ciao!

Klump i magen...

... som jag inte vet hur jag ska hantera... Lite orolig för hur det är...


Fredag och jag sitter här ensam i soffan och har precis tittat på en mkt skum film med Bruce Willis, De 12 apornas armé (el.ngt liknande). Raoul  gick och la sig utan att säga god natt. "Inte så konstigt" kanske den spontana reaktionen blir, han var väl trött... Men jag måste säga att det känns lite märkligt, han brukar vara väldigt noga med  "God natt".

Uschia mig, känner mig lite låg... och kanske är inte detta riktigt rätt forum för mig då.
Kanske på banan i morgon igen, vad vet man, vad vet man?

Bye!

vilken dag...

Tack o lov att den är över och att det är fredag idag!

Igår var det hektiskt vill jag lova...

Raoul åkte till Skåne i svinottan. Jag upp och släppte ut pållarna och direkt från denna snöyra med blåst som gjorde att snön verkade komma horisontellt, till Arninge djurklinik med Klara (gammlevoffen) för att få ny medicin till hennes besvär (hon har L7-S1syndrom även kallat lumbosakral stenos, jag kan skriva mer utförligt om det i ett annat inlägg).
Sitter på kliniken i ca 1tim och 15 min. av denna tid träffade vi Vet. Eva Linders i max 15minuter resten var rena väntan...Först på att få komma in på ett behandlingsrum, sedan väntan där inne i 15 minuter innan vetten kom och sa "hej". Sedan ytterligare väntan i närmare 30minuter på ett provsvar som vette skulle leverera tillsammans med ett recept...
Vi betalade de sura slantarna (1030kr) vid 9.30 och tänkte ta svängen om apoteket för att hämta ut medicinen. Jag trodde på fullaste allvar att apoteket öppnar kl 9 i Arninge, men Tjiiii... det vara bara att fortsätta hemåt och ta detta framemot kvällningen istället.
Anslöt mig till mina arbetskamrater vid 10-tiden och jobbade effektivt ända fram till 15.40 då jag stängde ner dator och begav mig hemåt för att byta om till stallkläder... Intag av pållarna...

Tog in hästarna, åkte till apoteket och hämtade ut medicinen. Åkte tillbaka till stallet där Elin och jag mycket snabbt tryckte i oss en varsin skagenmacka innan Elin Elin red med Ellinor på volten och jag bar in en pall med torv...
Mockade 3 boxar och fixade mat åt 4 hästar, kvällsfodrade och åkte hem...

Jo... det känns i ryggen idag kan jag säga :).. Lite ovan med så mycket tungt arbete på en och samma dag. Jag är ju en sån där kontorsråtta. Det är ju inte så ofta schemat ser ut så här, då hade jag nog varit betydligt mycket lättare och ha mindre midjeomfång :)... Kanske rent av "6ft under"

Väl hemma omkring kl 20.30 ( rätt bra jobbat ändå va :)) hade Raoul precis kommit hem och det fanns absolut INGENTING hemma att laga mat på, så han i väg och handla, han glömmer plånboken hemma och får åka ytterligare en vända. Slänger in Pizzabitar i ugnen som blir middag åt de två som inte ätit, Jakob och Fabbe...

Jooo just det ja... M kom in till mig på  jobbet vid 13.30-tiden igår (torsdag) och bad 1000 gånger om ursäkt att han tagit fel på dag för vårat ek.möte... Jag bemödade mig inte ens att kommentera honom, det hör ju inte till ovanligheterna direkt,. Så helt plötsligt satt vi ett "spontant" ekonomimöte kl 14 ... vad ska man säga?

Ojsannnn....  Nu ska jag ägna ett par minuter till att jobba *hehe*
CU!

Mamma är bäst!

Fick denna lilla goding i ett mail från min syster...


 Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen.
Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.
- Varför då, frågade dottern.
- För att den varit på marken och du vet inte vart den varit, den är smutsig och kan vara full av bakterier.
Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;
- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt,
-Alla mammor vet sånt här: Det är en del av mammaprovet, det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.
Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2- 3 minuter men hon tänkte mycket på mitt svar, så plötsligt sa hon,
- Nu förstår jag !!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.
- Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!Sov gott! 

Usch-ja

Bara jobbar och jobbar... var är min fritid någonstans?

Kvar på jobbet och klockan är 17.50 jag borde ha gått hem för 1tim och 20min sedan.
Förstår inte att det ska vara så vansinnigt att göra.
BTW... Någon som tror att det blev ett Ek.möte idag då?....
SV...  NEJ... chockerade va... eh?


Nu ska jag hem och hämta ett barn och åka till stallet.

Skriver mer (om jag orkar) senare =)
Ciao!


Höhöhö... 2 mars!

Japp mina kära stallisar!

Idag kl 17.30 kommer det hö.
Så på med handskarna och visa musklerna :)

CU ! =)
RSS 2.0