Hemma igen...

Hemma var vi förvisso i torsdags, men det har varit lite projekt som att sy gardiner hos Malin o Henke, sova (jätteviktigt) och födelsedagsfirande som kommit före bloggen.

Vi har trots regn och rätt svala dagar haft en skön "bilsemester" i Skåne-Danmark.
Brände oss i solen den första dagen av två fina dagar :O

Det är helt ofattbart hur vackert Danmark är på sin västkust vid Blå Vand och Hvide Sande då det är vackert väder. Det är svårt att föreställa sig att man inte är längre bort fågelvägen än 70 mil från Stockholm. Långa, långa vita stränder och Atlanten så långt ögat når. God mat har vi givetvis ätit och sovit gott.
-Ja, jag är nog lite förälskad i Danmark :)

Vi hade tre nätter i Malmö, de två första och den sista natten. Kajkat runt i stort sett hela Skåne under två hela dagar i riktigt uruselt väder. Men inte heller det har stört oss mer än det kunde ha varit lite vackert väder då vi var i Ystad åtminstone, denna underbara lilla stad.
Vi kikade givetvis på gårdar och rekat runt i hela Skåne. Vi vet på ett ungefär vad letar efter och var. Vi har många ställen som känns bra och ett par som känns riktigt bra. Men något mer än titta är det ännu så länge inte.
Det härliga med Skåne är att landskapet är så litet att man tar sig igenom det på ett par timmar. Tex har vi mellan Malmö och Ystad (motväg hela vägen) enbart ca 40 minuters bilresa. Mellan Ystad och Tomelilla 20-30 minuter. Det handlar om pendelavstånd till resten av stora vida världen. Malmö- Köpenhamn på en lunchrast -otroligt :)

Blå Vand
Raoul kikar ut över Hvide Sande


Denna lilla, sura sten-gubbe hittade jag på stranden...
 
...och just då speglade den mitt humör rätt bra...
Nu återfinns den bland mina övriga stenfynd från
Danmark :)
Ledsen över bildens kvalitet...

Födeösedagspresenten från min älskade make...
 
 En ny guessväska! :) Jag är redan djupt förälskad i den... Kommer den att hänga med lika bra som min gamla
favorit? (även kallad "det svarta hålet")

Malin och Henke kom förbi på en bit mat och vin igår. Med sig hade de en enorm bukett gladiolus i en jättevas och ett gott jordgubbs-bubbel. De blev kvar länge. Mycket prat och mycket vin. Men ack vad rart att ha dem hos oss, det var så länge sedan.
Som alltid bjuder min födelsedag på vackert väder, trots att vi blivit lovade mer eller mindre ostadigt väder. Hela kvällen tillbringades på baksidans altan.

Idag ska jag åka och hälsa på min stora fina fux med det vita i ansiktet (och även llla fuxen med det vita i ansiktet) - Äntligen! :)


Grattis på födelsedagen Sara! ♥

Hurra!!! ♥

Hoppas dagen blir underbar.

I brist på nyare fotografier kommer här en favorit i repris :)Auf deutsch... Bitte :) vips befinner vi o...

foto2386 (MMS)

Auf deutsch... Bitte :) vips befinner vi oss i tyskland... Tyskan är ju inte bara bortglömd den är totalt obefintlig numer. Men det finns ju andra språk att göra sig förstådd på. Italienska, spanska, turkiska tex -om man talat något av språken vill säga :) engelska får faktiskt lov att duga...


Det var väl ändå inte särskilt fördelakti...

Det var väl ändå inte särskilt fördelaktigt telenor... <>


Danmark... Nu kommer vi :)

foto2378 (MMS)

Danmark... Nu kommer vi :)


En bit utanför Plågan, Tranåslund på vägen...

foto2375 (MMS)

En bit utanför Plågan, Tranåslund på vägen mot Skåne Tranås. Passerade vi denna traktorsamling :)


Jisses, vad det regnar... Just nu är vi ba...

foto2371 (MMS)

Jisses, vad det regnar... Just nu är vi bara ett stenkast från landskrona... Snart framme, men någon mysig uteservering blir det inte att tala om...


ordningen återställd...

Gubben ♥ hemma igen...

Angiografin gick alldeles utmärkt. De kunde inte hitta några förträngningar i några kranskärl eller andra misstänkta fel och då de satte in katetern i höger handled fick han komma hem redan idag...
Men han ska röra sig minimalt. Han ska behandla sin arm som om den vore bruten i ett dygn efter undersökningen.

Nu har vi båda lite sömn att ta igen...

...oro...

Han säger att det inte är något att oroa sig för, men jag gör det ändå.

Jag har heller inte velat skriva någontig om det "här", då jag inte berättat för alla om min oro. Pratade med mamma och pappa idag iaf så de vet.

Min R har högt blodtryck, väldigt högt dessutom. Detta fick han reda på av husläkarn han besökte då han vid flera tillfällen försökt att bygga upp sin kondition, men det har tagit emot och han har fått dubbelslag på hjärtat.

Han har varit på undersökningar och gjort flera 3 eller 4 försök till arbets-EKG, men alla har de fått avbryta då blodtrycket blivit så högt att de ansåg det farligt att fortsätta. Denna gången precis som gången innan hamnade han på hjärtakuten och blev kvar över natten.
Idag ska han göra ett angiografi. Kanske pågår det just nu?
Angiografi är en röntgenmetod där man sprutar in kontrastmedel via en artär i ljumsken för att se om kärlen i hjärtat har några förträngningar. Givetvis finns det risker med denna form av röntgen då man ger blodförtunnande medel i förebyggande syfte för att minimera risken för blodproppar då man man är inne och grottar.Vilket i sig då kan ge blödningar istället... Men det ska tydligen inte vara så vanligt. Min kära make tror ju att han ska få åka hem redan idag. Vilket jag sa att det ska han inte räkna med... Han är ju som han säger inte sjuk och alla prover visar utomordetliga värden. EKG't tyder inte på att han har haft det höga blodtrycket särskilt länge då, det inte blivit några förslitningar på hjärtat, vilket isig är ett gott tecken. Det är läkare från 3 sjukhus som visar intresse för detta. Jag vet inte om det i sig är oroväckande eller om det ska vara lugnande. Idag fick han iaf beskedet att han INTE är någon infarktspatient.
Men det känns definitivt inte som någon strålande start på semestern. Jag vill bara att allt ska vara som det alltid har varit.


Har jag sagt att älskar dig?

Kisse o kotte delade mat :)

foto2354 (MMS)

Kisse o kotte delade mat :)


Nya köksgardiner! Var till ikea o shoppade...

foto2352 (MMS)

Nya köksgardiner! Var till ikea o shoppade loss på förmiddagen. I väntan på att Raoul ska komma hem sydde jag dessa färdiga...


Magasinet...

... Ja den lilla butiken i Vaxholm heter så.
Där hittade jag detta lilla bedårande hängsmycke.

Högt upp på önskelistan hamnade detta. Visst är det helt underbart :)

"If you leave me can I come too"


Annars fanns där mestadels Lexington-pryttlar... vilket jag inte är särskilt förtjust i... Varför vill man ha den amerikanska flaggan i sin heminredning? handdukar, kuddar, filtar, morgonrockar, väskor, blomkrukor, kaffekoppar, skålar... Har det  inte gått lite väl överstyr? Väldigt marint, väldigt american och väldigt dyrt...

Har varit och inspekterat pållarna tillsammans med Elin. Satte upp en saltsten. Varre var väldigt knottrig, småbulig över hela kroppen, men verkade inte lida något av det. Jag får kika lite närmare på henne i morgon igen och se om det har lagt sig.

En god glass på kajen i vaxholm, inte för ...

foto2345 (MMS)

En god glass på kajen i vaxholm, inte för att jag behöver det, men för att det är gott :)


Våra sommarhästar...

... har jag ju inte visat några bilder alls på... Så här kommer därför några suddiga, sommartjocka hästar... Varre börjar äntligen att lägga på sig några kilon, hon har ju varit aningens för smal ganska länge. Men vila och gott gräs gör underverk vad det verkar. De verkar sätta nya personbästa i matintag för varje dag jag gjort mina hagkontroller.


Varre i gårdagens kvällssol...


Gullan och Vincent...


En välmatad ponny :)


.... å en till ;)

för sommarsår (bett och lite småskrap) har jag smort in dedm med Inotyolsalva.
Det verkar vara en kanonsalva.Innehåller lite zink som kan hjälpa vid sårläkning och det som gör den så bra är den verkligen sitter kvar. Finns att köpa på apoteket för en överkomlig slant, omkr 50-lappen.Ja, det är samma salva som vanligen används till babyns röda stjärt :)
Mycket bra... och kan man använda den på sin bebis så kan hästarna använda den, så brukar iaf jag resonera.

semester...... underbart... hade fler inarbetade timmar och fick äänu fler igår då jag gjorde färdigt det som låg på mitt bord och det som jag kunde göra. Lämnade jobbet kl 18 ca. Men det var det helt klart värt med tanke på att dessa timmar kan jag ta ut en annan gång vid behov OCH jag är ju ledig idag. Vilket innebär att semestern har börjat :) ... Fick otriligt nog en sovmorgon ända till 10.15 och ytterligare en halvtimme senare kom R hem o sa att han var fädig med det han kunde tllsvidare och fann ingen mening att sitta på jobbet för att vänta på en försäljningsrapport som ska vara klar kl 15, då kan han lika gärna sammanställa denna hemifrån.
Aningens regnsjukt på fm men nu har det spruckit upp igen.
Malin o Henke kikade förbi. Malin ville låna symaskinen, vilket hon givetvis får, men vi kom överens om att jag åker  och hjälper henne med att sy gardinerna efter våra respektive resor. Jag lyckades (hör o häpna) övertala henne att det är bättre att göra sådant när man känner att man verkligen har tid och inte pressa in det för att det ska göras.
Fikade lite, lånade ut en resväska och sedan åkte de igen.

Nu har nästan hela dagen gått till att göra absolut ingenting så det kanjag väl fortsätta med.
Ska bara ta mig till Täby stall och foder, lite bokföring för RRF, stämma av lite boxhyror, alltid samma visa. Skicka mail o påminna om inbetalning... well, well...

...men först lite blogguppdateringar :)Skulle ju...

... ha uppdaterat med lite bilder från sommarhagen, men nu orkar jag inte.... inte alls faktiskt. Fastnade framför Morden i Midsomer samtidigt som jag skulle läsa i kapp lite bloggar. Ett försök till multitasking och inte fan funkade det denna gången heller... Hittade via Emellie Brolins blogg till ett reportage om hästar som får en andra chans. Ett ny-gammalt projekt (?) som återupplivas (om det någonsin avslutades). Tack vara detta projekt fick Zandra sin älskade Didd för 3,5 år sedan :)  «till läsning»

Nattis alla

Guldet :) så himmelskt gott...

imag0176 (MMS)

Guldet :) så himmelskt gott...


GULD!!! :)

foto2320 (MMS)

GULD!!! :)


Borta i tjotahejti befinner vi oss nu :) v...

foto2319 (MMS)

Borta i tjotahejti befinner vi oss nu :) vi styrde vår kosa till björkö-arholma för att hälsa på fabbe på konfirmationslägret... Kanottävlingar med inte alltför skickliga kanotister :)


ledig dag =sovmorgon???

... eller inte sovmorgon.
Vaknade av att Elin körde torktumlaren überearly, närmare bestämt 5.40! (Hon och Amanda är nu på väg till Blidö där Elins pappa och sambo befinner sig, landstället). Jag gick upp och stängde lite dörrar och somnade om.Men bara för en kort stund... Det kändes som, ett parminuter senare när hon smällde hon igen dörren och gick med med sin dånanade rullväska. Jag hörde den hela vägen till "spindelparken".
Sedan gick R upp. Plockade lite, duschade, gick ut med hunden, gav hunden mat och kommer in till mig och säger att han åker nu. Då var jag redan klarvaken och klockan inte mer än 8.10. Så här sitter jag nu. Hungrig som en varg utan någon egentlig sovmorgon och jag som verkligen ville sova... Kanske kan jag få sova en liiiten stund på Ängsan istället?

Nu blir det frukost innan jag letar på vad jag ta med som picnic till hagen. Asta och jag ska åka o bada :) helt ensamma. Ska se om jag hittar en bra bok också.


                                                                                  CU ♥

fint väder, bokslut o inarbetad tid

 Ja, så ser det faktiskt ut för mig just nu. Sämre kunde man ha det. Det är egentligen bara en sak som fattas och det är ledighet för att kunna vara på Falsterbo.

Känner mig rätt fräsch just nu med massor av energi. Trots energi vill jag ändå bara ha en slappardag på Ängsholmen. Medtager vovve och matsäck, här ska det jävlar anamma grillas hud i morgon. Jag är ju som sagt ledig :)

då var det klart :)

Den 1 oktober påbörjar jag ett nytt arbete som redovisningsekonom på ett stort eventföretag. Det ska bli riktigt spännande att få sätta tänderna i någonting nytt igen, i en bransch som jag inte alls känner igen.

Det känns riktigt lyxigt.. för även om jag ska jobba 80% (som de tack-o-lov gick med på) så är det 80% av 38,75 tim på en arbetsvecka... vilket innebär 31 timmar för mig och bara en timme mer än det jag jobbar idag (om jag nu har tolkat avtalet rätt vill säga :O ) detta till en något bättre lön eftersom det är månadslön istället för timlön.
Gött e de :) Nästan lite värt att fira...Å fira ... det ska jag göra tillsammans med Agneta och Robban i morgon. ÄNTLIGEN verkar alla ha hittat en arbetsgivare som vi faktiskt tror på, det enda som känns lite trist är vi inte hittat samma arbetsgivare...
I morgon beger vi oss till Döbelnsgatan i Stockholm och La Bodega... Vi har varit där förr och händer det ingenting drastiskt kommer vi att fortsätta våra sammandrabbningar där. Bra tapas, förhållandevis billigt och en fantastiskt god sangria :). Stället rekomenderas. Litet men alltid välbesökt och vi stänger alltid restaurangen :)

Nu ska jag leta upp en bok jag köpte förra sommaren (?). "Hitta magin" av Dan Sumerel (om jag minns stavningen rätt). Vonne bad om att få låna den för att åter hitta sin magi och sin inspiration. Jag behöver väl inte berätta att det är en bok som handlar om horsemanship på ett alldeles eget, speciellt vis...Mycket läsvärd om man är intresserad.

Ny arbetsvecka...

Pigg som en lärka i morse... ja, iaf om man jämför med förra veckans totala zoombieliknande tillstånd.

Pratade med personalchefen idag på det ställe där jag nu fått klartecken att börja mion anställning den 1 oktober. Vi försökte få till en dag som skulle passa för att skriva kontrakt, men då jag kunde åkte hon bort och då hon kunde slutar jag sent denna veckan. Vi kom överens om att det smidigaste var att hon skickar anställningspapper hem istället. Sä på denna väg är det nu.... på jobbplanet känns det bra :)

Jobbade länge idag, ända till 17.30... vips, har jag jobbat in 2,5 timmar. Planerar att jobba in tid så att jag kan få en långhelg fre-sö har lagt in ett önskemålom vackert väder.

Hemma stod min fru man och lagade mat, medan Oscar fick ytterligare en ny variant på fläta i håret av sin flickvän...
Elin bor och jobbar hos sin pappa denna vecka, Jakob i Amsterdam, Fabbe på konfaläger... Lugnt och fridfullt kan man kanske anta att det är. Men jag går här och är aningens frustrerad, lättirriterad med stallabstinens. Lite orolig i kropp och själ som en riggad, tickande bomb...                                                                                                                 
                                                                          
Åkte till hagen med gubbe och hund. Hästarna mådde prima. De kom ner mot grinden i maklig takt, jag tror att de hörde oss då vi kom. Först fram skulle Kopia, Curly och Vincent... Sedan skred Hon mot oss, alla skingrade sig för ge henne det utrymme en Drottning ska ha... Å där stod hon, mitt Varrefjun och skulle bli kliad på och äta morot.
Det är absolut lugnast runt Varre. Det finns ingen häst som av misstag skulle tränga henne, eller råka skicka ut ett ben mot henne. Runt Varre begår inga andra hästar några "misstag". Det är nästan lite magiskt när man väl blir medveten om det.

 Curly var väl kanske lite väl närgången mot Asta, närgången på Curlyvis... dvs så jäkla nyfiken. Asta blev rädd och råkade backa rakt in i elstängslet, fick sig en kyss i röva och sedan stod hon och skakade med bakbenen :(... Hon gillar inte de stora vovvarna nå vidare...

hundstyling...

... men seriöst! :O

Satt och kollade på lite på TV och ramlade väl över ett program på 5an...

Visst känns det (lite fördomsfullt sagt kanske) väldigt mycket American över detta?En kommentar som en kvinna hade var "he loves being pink"... eh... Kan inte hunden bara få vara just en hund?
Hittade detta på YT ...


Skicka ett sms till 72400 ... Men äsch... ...

foto2312 (MMS)

Skicka ett sms till 72400 ... Men äsch... Ingen idé. Jag skickar ett sms till Bloggen istället. Kan ni gissa vad jag tittar på? ;)


ingen ny telefon... :(

...jag kom hem utan...

Jag har ingen bindningstid kvar men fortfarande 3månaders uppsägning från Telenor. Så allt gick om intet. Tänk att ingenting ska gå smidigt. Man förskottsbetalar ju sina abonnemang och mitt är då slutbetalt i och med att jag betalade min senaste faktura. Men att få en slutfaktura på 1500kr känns inte som ett bra kap direkt. Aningens för dyrt. Så inte förrän den 25:e i denna månad kan jag gå ner till telenorbutiken och säga att jag vill ändra till det billigaste abonnemanget (49kr/mån) och sedan säga upp det... Det är ju trots allt skillnad på 1500kr och att tappa den sista 0:an då de ska ställa ut slutfakturan... Körd är man ju hela tiden... Varför heter det att abonnemanget är obundet när man har en uppsägningstid på 3 månader? så vill man ju inte ha det. tjejn i butiken sa dessutom att hon kan inte lägga in en bevakning på att ändra abonnemangets före den 25:e, det måste ske samma dag. Helt vansinnigt om jag får säga det. Det går ju att lägga in dagbevakning vid portering av telefonnr från andra leverantörer så varför ska man inte kunna lägga in en bevakning på sina egna abonnemang?
Hur som helst har jag bestämt mig att byta operatör... Den 25:e avslutar jag det absolut dyraste abonnemang jag någonsin haft, byter till det billigaste de har och sedan då allt är klart, rusar jag upp till Telia och skaffar det jag vill ha...
Tack till den unga tjej i Telenorbutiken som lämnade mig denna öppning :) även om det innebär att jag personligen måste bevaka datumet.Samsung Galaxy i9100 SII
... som jag trodde att jag skulle fått med mig hem idag...

varm dag...

... skulle det inte regna idag?... Men varmt är det. Lite granna som ett våtvarmt omslag... Kläderna klibbar.

Haha...  jag kom å tänka på en kommentar av en kvinna som klev på tåget igår då jag åkte hem. Med tanke på kläder som klibbar...
Medresenärer på tåget var ett gäng unga killar som tillhörde något kristet samfund, alla förstod och talade mer eller mindre svenska, men man hörde att de kom från bla USA och Tyskland... Hur som helst... Kvinnan som klev på... Hon ville absolut sitta och åka framåtvänd i vagnen - det är så mycket bekvämare. men då hon satte sig så grimaserade hon lite illa, reste sig upp, satte sig ned igen och även denna gång grimaserade hon. Satte handen bak mot ryggen/rumpan och sa... " det är så jobbigt när det är så här varmt... Byxorna fastnar så att trosorna skär in"... Jag tappade hakan och började skratta med händerna för ansiktet. Den ena av killarna kollade på mig och såg även han mycket chockad ut... Sedan satt hon och pratade med en av killarna om allt mellan himmel och jord .. bla frågade hon vad som menades då man i en hiss hade skrivit "stäng dörren annars tar fan bofinken"... Hennes spontana kommentar var att det är väl bättre att han tar den istället för mig... En mycket underhållande resa fick nog dessa unga killar och givetvis jag med :)Tog i dag morgonpromenaden med både man och hund till Ängsholmen där hästarna befinner sig på bete sedan onsdags. Alla stod vid grinden och väntade på att Kopia och Curly skulle komma tillbaka. klappade lite på de mest närgångna... Dvs först Didden sedan Gulle och Varre. Reserande verkade vara rätt nöjda över att det fläktade bra nere vid grindhålet. Mannen, hunden och jag fortsatte ner till vattnet. Lite bad för hunden innan vi gick hemåt igen. Handlade lunchmat som vi sedan bara bandade ihop hemma och nu har jag bestämt att vi mitt under pågående match mellan Sverige och N-Korea ska åka till TC och kolla på mobiltelefon till mig :)
Vi får se vad jag kanske kommer hem med ... CU
Dagen lunch... Gott, gott, gott...

Å här ligger kisse o sover :)

foto2308 (MMS)

Å här ligger kisse o sover :)


RSS 2.0