Gott Nytt År!

Snart är det dags att vinka av 2010. 
Ett nytt oförstört år längtar förväntansfullt att få göra sin entré.

Gott Nytt År alla mina godingar Vi ses nästa år!Gilla Ica Stig...

Jag fick hicka första gången jag såg denna ICAreklam... Vad i hela friden gör karln? Röker i reklamfilmen! vet hut ICA... Snabb att dömma - i vanlig ordning. Min kära make brukar vara mer förståndig och lyssna färdigt först innan han kommenterar. Det är verkligen inte av ondo att låta orden passera hjärnan innan de lämnar munnen ;)

Men jag gillart...

Tänk om alla ICAhandlare verkligen tog ställning mot rökning och slutade sin försäljning av cigaretter... Vore inte det fantastisk tanke?


blurk...

Är det dags för PMS igen? Känner mig retlig och ur slag. Det känns som om det mesta går mig emot...
Trist o trist o alldeles särskilt trist.
Borde kanske ha köp den där bokentill mig sjäv i julklapp...positivt tänkande...

Nytt år är det snart och jag känner att detta år inte varit mitt år. Jag hoppas verkligen att 2011 ska bli ett bättre år.

Tänkte först att jag skulle göra en sammanfattning för 2010, det är ju lite modernt, men det har ju inte hänt något som sticker ut sådär nämnvärt... tävlingsstart med Varre är det som jag känner mest stolthet för, att jag vågade!  Att jag avslutat en anställning och haft en egen designad rehab på närmare 7 månader innan jag kände mig mogen, på riktigt, att börja jobba igen känns mersom en enorm parantes :)

Jag har redan betalat medlemsavgiften till Waxholms fältrittklubb och löst tävlingslicensen för 2011. Hoppas verkligen att det blir fler än 2 starter på säsongen.


god fortsättning!

... och dessförinnan god jul ;)

Som ni säkert märkt av har jag inte hunnit med att prioritera något bloggande. Som vanligt har jag varit ute i sista minuten med allt... Sista julisarna inköptes sent den 23:e och vi var lååångt ifrån färdiga med maten kl 11 på julafton då Malin och Henke dök upp, precis som vi planerat... Lunch och julklappsutdelning innan Malin o Henke körde vidare till henkes föräldrar för att fira kvällen med dem.
Kvar hemma blev Jakob, Elin, Raoul och jag. Trötta som få redan vid 19-tiden. . Jakob blev hämtad av Peter och sedan firade de natten i Åkersberga. Jag slumrade i soffan tidigt.
Mamma o pappa kom från Borlänge på Juldagen och är i skrivande stund fortfarande kvar.
Till middag på juldagen kom även Malin och Henke.

Mamma och pappa är kvar och mamma håller just nu på att få en lektion i Facebook av Elin :)
Tidigare idag hjälpte jag mamma med en ny header till bloggen. Mycket datorlektioner idag ...

Varre har fått vila länge nu. Men med den kyla som varit och tidsbrist i kombination med bristande ork har jag levt efter mottot att "det är bättre att vara omsorgsfullt overksam än att arbeta slarvigt"
Tänkte att nu när julen är över, för det är den ju nu, ska jag ta tag i träning igen. Dessvärre är vår "dragbil" fortfarande ur funktion så några tripper till ridhus lär ju inte hända. Men med mildare väder kan vi ju alltid träna på vägarna i Rydbo.


Nu är det elavbrott för 4:e gången, vad vi...

foto2114 (MMS)

Nu är det elavbrott för 4:e gången, vad vi vet om, idag. Matlagning sker med gasolköket. Middag : tortellini, mer än så klarar vi inte av idag. Lite märkligt, för det är bara den övre delen av gatan som är strömlös o så har det varit tidigare idag också.


Melodin...

Som jag haft i huvudet hela dan..och fråga mig inte hur den plötsligt bara fanns där... Höstvisa heter den och retligt nog kan jag bara refrängen...

"Skynda dej älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut.
Tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommaren slut"

Denna versionen med Marit Bergman är riktigt fin... 
Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr,
det är för sent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr
men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust
och hör vågorna villsamma vandra.
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust
och att få vara samman med varandra.


Grym text om jag får säga det...

Fjärde advent

Idag var det sovmorgon. Sov ända till 8.30 och kände mig utvilad.. snustorr i munnen som om jag skulle ha snarkat hela natten ? ;O... men som sagt utvilad, vilket är syftet med att sova ...

Jag har gjort köttbullar idag... små o jättegoda blev de... Bakade havreflarn som blev jättestora och, enligt hörsägen, goda. 
Som en sann tomtemor i mat o baktagen... och lika vacker...


Jag hann lagom städa undan så kommer Elin hem, hungrig med munnen vidöppen, likt en fågelunge som vill ha mat. Slet fram köttfärsen igen och gjorde pannbiff till lunch som jag kokade spagetti till. SEDAN fick jag åka till stallet. Elin är sjuk så även idag fick jag åka ensam

Nu har Varre fått vila en vecka... Jag har saknat den där sista viljan att sätta mig i sadeln i snöstorm. Jag vet ju att jag är nöjd då jag väl sitter i sadeln och efteråt men jag har verkligen inte haft lust... Det är så mycket annat som tränger sig på.
Hur har Ni det med shoppandet av julklappar?
Jag har bara handlat några enstaka = långt ifrån färdig...

Någon egen önskelista har jag inte hunnit tänka på...
Men jag borde nog skriva upp...
 
♦ Stallmössa
♦ Nya ridvantar (fryser som en hund utan päls i ejendalarna)
♦ Eyeliner svart (den jag hade till för en vecka sedan har nu torkat ihop)

Sedan har vi ju allt sånt där tråkigt men direkt nödvändigt...
som tex...

♦ Ring av guld och diamanter :) Skulle gärna designa den själv... Jag har ett par idéer som jag skulle vilja testa...

Men mest av allt önskar jag bara lugn och ro.Blev det här en för svår önskelista Tomten?
prima skinka....

Passande så här inför jul...
Nu ska gubben o jag in butikerna o slåss om utrymmet. Värre än T-banan i rusningstrafiken.
men, men det är bara att sätta fart :)

Hänvisad till smsBloggning... Inloggningss...

foto2089 (MMS)

Hänvisad till smsBloggning... Inloggningssidan har fått fnatt. Kanske skulle någon göra ett vackert julmotiv o det sket sig med kodningen? Typiskt är det iaf för jag har så mycket jag skulle vilja berätta om. När Elin o jag kom till stallet så hängde det ett varsitt paket till oss på Varres boxdörr. På Elins paket stod det "du är en ängel" o på mitt stod det "änglar finns" tack snälla o goa Lena o Lill-Elin för de fina änglarna :)


vad är det för fel?
Jag vill göra ett mysigt och snällt inlägg. Men inser att det är inte någon idé att ens försöka. Är på ett sånt gräsligt humör. Vill bara skrika rätt ut, men då får jag skämmas...

 

 
Skittrött! så jag ska nog sova nu...


Hoppsan...

Böev så hemsk trött efter middagen. Satte mig i soffan och sklulle göra ett litet inlägg, men somnar med datorn i knät. Duschar och blir lite piggare, ändå till nu då min älskade make påminner mig om att jag ska upp tidigt och morgonfodra och släppa ut hästarna i morgon.

Julpyntade tillsammans med Moa, Lina och Elin till Varre o Gulle i dag. Det blev väldigt mysigt i mysigt sällskap.

Nu ska jag sova!


3:e adventVar o hämtade Elin och två kompisar på partaj i Sollentuna vid halv ett tiden... Körde hem kompisarna till Åkersberga så vi var inte hemma och färdiga att krypa ner i sängarna förrän vid 01.40... Det är väl bara att vänja sig antar jag, dom blir ju inte yngre ungdomarna.

Nu ska vi städa och julpynta lite. Ännu så länge är det bara adventljusstaken som kommit upp.
Senare ska vi upp till stallet och fixa julfint till pållarna:)

 


idag

Morgonfodring och utsläpp... Snabbt och lätt. Vi har så duktiga pållar som uppför sig exemplariskt med täcken och utgång. Väntar på sin tur. Lugnt och sakta mak till hagen. För att väl släppas i hagen rusa fram och tjinga en egen hög med mat.
Fixade allt som behövdes fixas till Varre och sedan grundmålade jag skåpsdörrarna i "vår" länga, mer orkade jag inte. Har lite ont i högerhanden nu men det går nog över :)
 


Senare idag blir det lite luciafirande på Nibble... Närmare bestämt kl 15... Då blir det fika (givetvis), kadrilj, och lekar till häst och med häst. Loi ska visa sitt kürprogram bla... Hoppas att det dyker upp många medlemmar både nya och gamla...


Idag fyller Vonnes Thommy år... Grattis på födelsedagen!


(nyår 2009)

... och min gamla barndomskamrat Lucia fyller år idag Grattis på födelsedagen! :)
Idag blir hon lika gammal som jag ...


(bilden snodd från FB ;O )

Haha! Jaha... Här står jag... Ingen fara, ...

foto2075 (MMS)

Haha! Jaha... Här står jag... Ingen fara, jag mår bra. Man ska hålla ögonen på vägen. Snart kommer håkan (linas man) med traktorn :) djupa diken på Rydbo


den 9onde december

... la man förr  lutfisken i blöt... Hur det är med den sakeni det vi nu kallar modern tid har jag ingen aning om. Är inte särskilt förtjust i just lutfisk heller så varrför jag tar upp detta är ju naturligtvis bara en anledning för Er alla att få en minnesregel... 9 dec och Lutfisk är även den stora Anna-dagen...

Grattis till oss alla som heter Anna, vi har namnsdag idag!


onsdag och stalledig

Skulle ju julpynta lite, men det hände aldrig :O På morgonen på väg till jobbet började jag att läsa en bok och den fortsatte jag med då jag kom hem. Inte 17 gjorde jag jultrevligt hemma inte.

Gårdagen mail, bor i den mentala papperskorgen nu... Jag hoppas verkligen att det kan stanna där, annars kommer jag att bli tvungen recycla det och berätta vad jag verkligen tycker om hennes strövisa tillvaro och helt galna förmåga att göra folk upprörda (det är inte bara jag som reagerat).
Men jag väljer att ignorera och hoppas att det fungerar och jag hoppas att jag kan fortsätta att ignorera och ignorera.

Nu är jag snart på väg till lilla kontoret igen. Det känns riktigt bra att jobba igen. 75% känns så himla lyxigt! Jag hinner jobba mina 6 timmar OCH ändå vara i stallet för att ta in hästarna i vettig tid och på mornarna, vid utsläpp, behöver jag inte stressa. Fick frågan om jag skulle vilja gå in som ekonomichef på en reklambyrå. Visst lockade mig tanken (och lönen naturligtvis), jag övervägde det i två dagar. Men så kom jag att tänka på mina 75% och som jag trivs med, tiden som jag valt för att jag ska hinna med min fritid. Jag har det bra just nu, jag mår bra, så varför ska jag ge mig in i eldhavet igen?... så jag svarade faktiskt "nej tack"... Jag känner att jag inte är mogen, inte  riktigt än... Men snart kanske?


söndag, måndag o tisdag?

Näää... Nu har det hänt igen...Ingenting bloggat på några dagar :O

Söndag tillägnades ett morgonutsläpp och fix  med trix för pållan. Sedan åkte jag till Victoria för att reda ut bokföringen för klubben. Det gickåt närmare 5 timmar innan vi var klara. Men då hade vi blivit serverade fika, lunch och fika igen. Det var riktigt trevligt att sitta med "böckerna" med Vckan.

Måndag... Hmmm... Jobbade förståss--- Tog in hästar, red, åkte hem, åt lite och sedan stupade jag i säng...

Tisdag... dvs igår, blev en super trevlig kväll på Stora Skuggans wärdshus tillsammans med drygt 30personer i WFRK. Åt givetvis tokmycket sill (det var verkligen ett gigantiskt sillbord) så jag fick inte ner så mycket annat. Först hade vi ett litet styrelsemöte, där vi gick igenom mitt och Victorias arbete med ekonomin och sedan lite lätt tävlingsplanering. Snabbt möte för en gångs skull.
Trassligt att ta sig till stora skuggan med kommunala medel bara. Ålaneringen var ju buss 40, men det visade sig att den inte går så ofta att jag kunde vara på plats kl 17...Antingen straxt efter 16 eller närmare 18 och för Elin att åka med Roslagsbanan och buss var det ungefär lika illa. Jag åkte hem, tankade bilen, hämtade Elin och tog bilen in. Jag gick 15.50 från jobbet och var på stora skuggan 17.06...Rätt bra jobbat va :)

En trevlig kväll grusades av ett mail, som gjorde att jag gick i totalspinn... Men go & rar ;O som jag är, kommer jag bara att le och låtsas som om det aldrig kommit... Ett medvetet val tillsvidare, jag orkar inte öda energi på att bli osams med folk just nu. Men jag planerar noga för hur jag taktiskt ska bära mig åt för att bli kvitt obehaget...
Nu måste jag väcka Elin och sedan bege mig till kontoret.
Ciao!

Skön lördag

Upp o åt frukost med gubben. Sedan åkte vi in till "storstan" för att bara vara... Helt underbart... Hittade lite nytt att "ha på" under och det var ju på tiden ;) Kikade på lite julskyltning och försäkte insupa lite julklappsinsiration. Är detbara vi som tycker att det känns svårare och svårare med åren ?  Med risk för att jag låter grymt gammal ;)

Sprang på min Kerstin (min blomna :) ) som jag jobbade med 2002-2004... Jag blev alldeles överväldigad och fick tårara i ögonen. Kerstin gick i pension 2004 då företaget lades ner och vi övriga blev satta på fri fot...

Efter en lättare shopping och en tyngre fika styrde vi kosan till Plantagen för att köpa ved, men det blev även 3 amaryllisar. Åkte hem bytte kläder och åkte till stallet för att fixa, dona, ta inhästar och för att rida givetvis...

Jag kom upp i sadeln vid 17-tiden. Det var  mörkt och det började bli rejält kallare, bara Varre och jag ensamma på vägarna . men snön var vit och visade var vägen gick. Det var helt magiskt. Kom och tänka på boken jag läste i somras av Dan Sumerel... om lyckan att vara vara tu med sin häst.... Jag håller med, det är underbart.

Middag lagade jag då jag kom hem... älfärsbiffar och skånsk potatis... Riktigt, riktigt gott. Två glas rött till "så mycket bättre".
Bara jag o gubben -ensamma, det var länge sen.

En riktigt skön lördag

Lucköppning!

Oerhört spännade!
En ny tävling varenda dag :O

Motprestationen är att svara på en fråga,  och det kan man ju klara av :)

Bus-svara i telefon?

Fast är det det egentligen?
Det är ju bara telefonförsäljare som ringer på fast lina nu för tiden...
Idag då jag varit hemma har det ring 3 telefonförsäljare... En ville dyvla på mig tvättmedel...
Sedan ringde det ett mycket skumt nr 666 stod det på displayen... Undrade först vad detta nr kunde vilja mig?
Men så tänkte jag lite tvärs om... Ni vet ibland när det ringer och man bemödat sig att kliva ur sköna soffan eller fåtöljen så är det ingen i andra änden... Jag svarade men svarade inte:) Alltså jag tryckte på luren som för att svara, men jag sa ingenting, jag var helt knäpptyst. Då hördes först en harkling, sedan ett litet hallå (jag sa fortfarande ingenting) sedan la de på luren ... Kände det som en omvänd busringning... Det hände en gång till, med samtal från "långt-bort-i-stan" nr...och då började killen tom presentera sig (var han ringde från osv...) och han sökte Raoul... Men jag pratade aldrig då heller, så mitt i meningen blev han tvärtyst och la på luren... Nästan så det blev lite roligt att driva med dem... Satt som på nålar och väntade att det skule ringa igen, men det gjorde det aldrig. Lite besviken faktiskt. Jag har ju haft så tråkigt hela dagen...Borde kanske göra lite nytta istället för ...

foto2058 (MMS)

Borde kanske göra lite nytta istället för detta? Men orkar jag? Hungrig som en varg, borde kanske prova att äta nåt...


rapport från sjukstugan

Tiden går... men inte så fort när man är risig...

Jakob fick komma till TC Dr och fick penicillin för en rejäl halsfluss...
Jag har inte hängt något mer över toastolen heller, men magen låter som om den ska snacka med någon på andra sidan gatan. Kanske inte helt ok än (?)
 Suttit med avstämningar för hösilaget idag då jag fick in det sista vad alla förbrukat för november. Lite bokföring för RRF

Har tråkigt men orkar inte göra så mycket. Raoul jobbar sent idag för att slippa jobba i helgen. Nu börjar hans periodbokslut. och de verkar ha så mycket krångliga processer för sig så det liknar ingenting...
well, well... Borde kanske göra lite mat, men vill äta den om jag lagar den?Min herr son fyller år idag

Dessvärre mår inte någon av oss särskilt bra. Jakob har ont i halsen med hög feber, så imorgon blir det en akuttid hoc TCdr. Jag har växlat mellan sittande (korta stunder), liggandes på badrumsgolvet (långa stunder) och hängandes över muggstolen (stötvis) sedan jag kom hem ca kl 15... Vad som hände vid cykelparkeringen vid Roslags Näsby... stannar där...

Inte har vi orkat fira någon födelsedag idag :(

Grattis mitt älskade, stora och sjuka barn på din 22-årsdag ♥


(2009)

RSS 2.0