Jisses... Ett nytt sms från Sandra.... Han...

Jisses... Ett nytt sms från Sandra.... Han är ju snart utanför hagen....


Konversationer i SMS

Lite lätt förvirrat blev det då jag trodde jag SMSade med någon helt annan på morgonkulan...

SMS till mig:
"Nu åker vi mot Strömsholm! Vi vet inte hur lång tid allting tar så jag vet inte när jag är hemma. Det kanske blir ganska sent... När åker du till stallet?"

Jag Svarar:
"Ingen aning när jag åker upp på em. Jag är på väg nu o ska släppa ut. Ni kanske träffar min Elin då, hon skulle dit :) "

SMS till mig:
"Aha ! ok Vaddå träffar din Elin? "

Jag svarar:
"Hon är på väg dit med sin pappa. Maries dotter Josefine och hennes kille Kaspar är där och tävlar.

SMS till mig: " Jag vet mamma, det är mig du pratar med! Haha "

Jag svarar:
"Haha :D Jag trodde det var Emellie"

Ja så kan det gå då man tappar en tå, inte riktigt vaken och alert :D

Så ikväll fick jag ett samtal från Tina Rehborg, lagledare i dressyren för div 2 ponny. Hon ställde frågan om Elin och Gulliver var intresserade av att rida för laget i finalen nästa helg.  Jag sa att Elin och jag skulle prata om det och sedan höra av mig senast i morgon förmiddag...
Elin beslutade sig för att starta och då skulle jag skulle bara skicka Tina ett SMS...
Jag skriver...
"Hej Tina, Elin rider gräsmattor laget :) jag anmäler henne individuellt nu...
När jag skickat detta SMS... bryter jag ihop i soffan, viker mig dubbel och asgarvar och tårarna rinner... Skickar ett snabbt SMS igen där jag skriver...
"Haha... Gärna för laget skulle det vara :D
Tina Svarar:
"haha, tänkte väl"

Hur knäppt kan det inte bli med T9 i SMS? Tina måtte tro jag är knäpp.

Nu ska jag läsa gymnasieval med Elin... Jo, mina vänner, så stor har lillsskiten blivit...

ditten o datten...

Lite allmän uppdatering... Inte för att det hänt så vansinnigt mycket. En arbetsvecka passerar nästan med ljustets hastighet. Jag förstår verkligen inte var tiden tar vägen. Jag tror jag är aningens tjatig när jag skriver detta, men jag kan inte annat än förundras över hur fort allt bara passerar.

Hästmässigt har det inte hänt några stora grejor.Jag ha lallat lite på Varre i sällskap med Vonne på Flisan vid två tillfällen, Sedan har jag lallat med Elin på Flisan vid 2 tillfällen-. Endast vid ett tillfälle har jag lallat med Emellie och Curly och alldesles på egen hand vid ett annat.... Jag har haft sådär extrem-ont i ryggen ett tag nu, så det blir inte så mycket mer än "lalla". Jag tror att det ett liljeholmens har gått upp för mig... det är ju självklart att jag intekan få ridningen att klaffa om jag inte är helt ok. Känns lite taskigt att lägga skulden på Varre. Så nu när jag är medveten om det ska jag bara prioritera mig själv och komma iväg till en naprapat. men dyrt blir det ju förståss... 600kr per behandling och jag behöver väl gå minst 3-4 ggr... Men det är ju bara att bita ihop och lägga den feta kroppen på en brits och bli dragen, sliten och knäckt i.

I tisdags hade jag ett av veckan utsläpp... Lite senare på eftermiddagen kom ett MMS från Sandra som innehöll en bild på Gulliver - nästan liggandes för att komma åt ett par grässtrån på andra sidan staketet... Take a look :)


En väldigt hungrig till salu ponny :)

Försökte dessutom att plåta mig själv tillsammans med Varre-Vurr innan ridning ... Men se hur lätt det var...

Då hästen för en gångs skull är med på noterna, så blir bilden suddig...
well, well...

Pratade med min  Elin igår om honunder v44 (höstlovet) fick åka med Gulliver till Sala för att bo, träna och hälsa på hos Josefine och Kaspar. Vi kom väl överens om att det skulle gå utmärkt. Bara ett litet MEN... och det är att finalen i Dv2 dressyr går på söndagen v 43 och då åker vi såfall efter denna finalomgång... det kan ju bli en sen övning men så får det isåfall bli... Även om Elin inte rider finalomgången så bör vi ju vara där för att heja fram laget :)

Nu står Gubben min och jagar  på mig för att åka iväg och handla en ny kondenstumlare...


Folk är sjuka överallt. Hostar, fräser o m...

mms_img589638708 (MMS)

Folk är sjuka överallt. Hostar, fräser o myser så att man får mittbenai nacken på bussen i tunnelbanan o givetvis på Roslagsbanan. Stanna hemma! visa lite hänsyn o respekt för andra människor...


Ut och in av hästarna V 42 2011 -- V7 2012


oki...

... Nu har jag faktiskt pustat ut färdigt :)

Jag trivs riktigt bra tillsammans med mina nya kollegor... Hade ett avstämningsmöte med Jennifer som sa att min förväntade inlärningsperiod gått så mycket snabbare än förväntat, att jag snappat upp allt med de olika avtalen mm... och inte minst att jag kommer in i en grupp och sprider arbetsgläddje... haha... det trodde jag väl aldrig att jag skulle få höra igen. Känns iaf oerhört skönt att veta att man är uppskattad.

I veckan red jag för Rebecca. Men den där riktiga ridkänslan infann sig aldrig. Elin filmade och det är förstidag som jag tittade på filmen och jag ser verkligen hur det kändes = förfärligt. Tränat uppe på ridbanan har jag inte gjort på nästan 3 veckor. Den är inte, i mitt tycke, accepterbar som ridbana. Tung och nästan alltid blöt. Jag är livrädd för att vår ridbana ska vara den som sätter "P" för mig och Varre. Vägarna och den avlagda travbanan får duga till trimning även om det inte är det mest optimala. Svårt att få till bra hörnpasseringar så man får använda vägkorsningarna och rida öppna och tappra försök till slutor och skänkelvikningar kors o tvärs över vägen, flytta och ställa hit o dit..

Elin tävlade dressyr (LB1) förra helgen med lagetdiv,2 på överby. Laget skramlade ihop en tredje placering. Duktiga tjejor...


Madeleine, Nora, Therese och Elin

Igår (lördag) var det hoppning på SoRK. Årets första start i LB. Det gick lite långsamt. Gulliver hoppade inte det bästa han hade förrän på slutet. det var nästan som om det var då först han verkade få upp farten och förstå vad det handlade om. En bom ner på andra hindret. Lite trist för Elin men jag tycker att de var riktigt duktiga. Banan var dessutom svår så av 7placerade var det bara 6 som var dubbelnollor (dvs felfria i grundomgången och omhoppningen)
Elin hamnade slutligen som 9 av 29 starter (resultatlista här)

 

Idag blev det en ridtur med Vonne och Elin. Jag hoppas verkligen att Vonne snart får tillbaka sitt självförtroende i ridningen så att vi kan få komma ut på långturer och ha roligt igen... Jag kommer iallafall att försöka hjälpa henne med det så mycket jag bara kan.... Så imorgon är det på det igen Vonne ;)


 Pustar ut

Idag var det verkligen korvstoppning vill jag lova. Men tack-o-lov, bara trevliga människor som alla är väldigt flexibla, nästan alla, i vart fall. Började dagen med att komma på villovägar. Tänkte att jag speedar på och går mellan huskropparna vid St görans sjukhus. Men det visade sig att där har de stängt av för renoveringar/tillbyggnationer så jag fick gå in på sjukhuset. Leta mig fram genom kulvertar till huvudentrén för att fortsätta min promenad mot Franzéngatan. Dagens morgonpromenad tog 18 minuter. Den bör inte ta mer än 10 (tror jag).

nervigt...

Det låter kanske jättebarnsligt, men jag är lite nervös inför dagens premiär på nytt ställe. Jag har precis suttit och försökt att uppdatera mig med folket genom hemsidan. Bild och namn är ju bara toppen i detta läge. Fast egentligen är jag emot både bild och namn på företagens hemsida, det finns så himla mycket konstigt folk bara i Sverige... En egen liten blogg för närmast sörjande är inte så allvarligt kan jag tycka, men på ett stort internationellt företag på stora WWW, känns det "sådär". Lite motsägelsefullt - jag vet... bloggen är ju också ute på stora wida wärlden.

Well, well... Idag är det första dagen på resten av mitt liv... Hoppas bara innerligt att de är trevliga hela vägen in i hjärtat och inte är alldeles ruttna om man så bara skrapar lite på ytan.

Jag ska vara på plats kl 9, men jag får nog åka lite tidigare för att vara säker på att få parkeringsplats.

I will now  put on my face :) 

provridning...

... Det var en lite jobbig eftermiddag och sent på kvällen innan jag kom hem. Men det är ju ofrånkomligt om man ska sälja "den bästa".  Kämpade mot tårarna och försökte var "käck". Men det är ju så svårt.

Elin visade Gulliver. Skänkelvikningar, skolorna, ökningar och byten. Lite av allt hon kunde komma på.
Allt detta har mitt barn skolat honom i och han var så fin. är det något hon verkligen lyckats med så är det att få honom lyhörd.
Sedan fick Linda rida. Hon rider stilrent och helt okomplicerat, med en fin och still hand. Även Linda provade det Elin visade och det riktigt, riktigt bra. Det finns ännu mer potential i Gulle. Traven går att förbättra mycket, mycket mer. Loi som var med för Lindas räkning, eftersom hon är hennes intstruktör. Sa att han utan svårigheter skulle klara FEI's program för ponny. 
Det finns egentligen bara ett MEN... och det är att mamman ska byta arbeteoch egentligen är det inte alls rätt att köpa ny ponny till Linda nu. Lite skraja är de då de haft så mycket otur med sina senaste hästköp, vilket jag absolut förstår. Sedan finns det ju hur många ponnisartill salu som helst och även de som kan tänka sig att låna ut på foder. Det senare är för vår del inte att tänka på.
Men det klickade så bra mellan Gulliver och Linda, så egentligen är det synd om de inte skulle få möjligheten att få utvecklas tillsammans.
Jag sa att Linda gärna får komma och rida ut med Elin någon dag för att testa honom ute också, barbacka o allt hon känner att hon vill prova.

Men jag ska nog hjälpa Elin att författa om annonsen på hästnet och filma skolorna och lägga in KMhoppningen 1m och en rosett bild. Även om det egentligen inte borde vara brådis på något sätt att sälja honom, så skulle det vara skönt att slippa ha all säljångest kvar hängandes över mig. Separationen blir så utdragen och tung, det skär i hjärtat. Att få det överstökat och gå vidare är nog den bästa medicinen. Att få koncentrera sig på en ny pålle gör det nog lite enklare.
'RSS 2.0