.... Som sagt... Vänta gillar jag inte... ...

mms_img-15500057 (MMS)

.... Som sagt... Vänta gillar jag inte... Men tyvärr ett nödvändigt ont idag. Tänk att jag ska vara så kass på planering. Snälla låt det bli min tur nu, eller rättare sagt blå farans tur...


Anmälan är gjord...... och det är inte vilken anmälan som helst utan en tävlingsanmälan i LB3 som går av stapeln den 10 juni...

Även Åsa hann med att anmäla sig, samma tävling och samma klass :)
Programmet vet jag knappt hur det går, men igår satt iaf vänstergalopperna perfekt. Undrar om det beror på att jag varit hos min naprapat och fått ryggen justerad?

Isabell...

... Är en duktig tjej som sitter tillsammans med mig i styrelsen för Waxholms fältrittklubb. Många år i tyskland och många timmar i sadeln och många års erfarenhet av utbildning av den unga hästen. Jag hoppas att vi kommer att trivas tillsammans och att hon kan hjälpa oss båda med våra hästar i många år framöver.

Hon hjälper Elin med utbildningen av Mercy. Det gick ganska lång tid mellan träningen för dem  (gången innan var ju kursen på Boo).
Isabell åkte till Dubai och fick reseförbud med sonen som blev sjuk då de tänkt att åka hem. Sedan kom det ett snöoväder (vi saknar som bekant ridhus) som gjorde ridbanan i stort sett oridbar. Sedan prioriterade vi att Elin skulle få en känsla på Varre inför tävlingen förra helgen.

Men så i onsdags, var äntligen vädergudarna på vår sida och det fanns tid och en nyinkommen slant på kontot som gjorde att både Elin och jag red lektion för Isabell. Ojoj, vad jag har saknat träningarna. och Oj så himla duktig Isabell är på verkligen se till att jag anpassar mig till hästens förutsättningar för arbetet. Sjukt imponerad och jag var så nöjd efteråt, det kändes verkligen som om jag utvecklades på den korta stunden.
Det gick jättebra även för Elin. Tyvärr kunde jag inte se så mycket av hennes ridning då jag skulle rida direkt efter henne. Elin fick beröm över att hon gjort alldeles rätt i ridningen av MB - skön feedback för en snart 16årig tjej :)

Elin och Isabell pratatde lite målsättningar med MB och om det har « Elin » skrivit på sin blogg.

Fick lite bilder skickade till från Sandra J som var upp o kollade då jag red mitt fantastiska Varrefjun.Varm (svettig) och högröd i ansiktet, men mycket nöjd klev jag av min häst och ser fram emot fler hallelujah momemts.


Elin o Varre 22april

... Jag fick ju inte till en endaste bild på tävlingsdagen.
Men jag hittade denna på klubbens hemsida. Jag tror att det är Katarina "Katten" Brate som tagit bilden :)


Tävlingen 22 april

 ...på Mälaröarnas RS gick i regnets tecken.
Elin knåpade ihop 58,274% och det är bväöttre än vad jag någonsin gjort på pållan. En erfarenhet rikare blev hon och dessutom varse hur mycket arbete det är för att komma till ridning på Varre, det visste hon förvisso redan. Elin red programmet och fullständigt struntade i formen och såg till att det blev bra vägar och och mjukt ridet istället och då blir helhetsintrycket betydligt trevligare då Varre inte är helt stadig i formen.
Jag är enormt solt över Elins prestation med min häst.

Jag fick mig en utmaning av Elin och det är att slå hennes procent på tävling nästa gång. Så vad gör jag? men visst jag antar den - hur galen är man inte? :O
Jo, jag åker hem och börjar kika på tävlingar i TDB... Läser sedan att Åsa, minsann fått ett ryck, som hon inte alls förstod varifrån det kom, hon satt också och kikade i TDB efter tävlingar. Vi har iaf nu beslutat oss för att gemensamt åka ut på tävling och vara skräckslagna tillsammans. Tänkt program är LB3. Mycket galoppfattningar (båda har vi problem med vänstergaloppen) och lång bana... Ni ser jag hittar redan ursäkter till ett mindre lyckat genomförande av programridningen... Well well...

Här är Varre med hela håret fullt i knoppar inför tävlingen.
Rätt söt min pålla :)
 

Vi skulle ut o gå en liten sväng i solen.....

mms_img150504940 (MMS)

Vi skulle ut o gå en liten sväng i solen.... Men oj vad grönt o gott det var i en av hagarna ;-)


tävling...

... jajemen...
En förfrågan från lagledaren för div3 dressyrallsvenskan som la ut en blänkare på FB om att det saknas ekipage för att "farmarlaget"  i WFRK ska få komma till start.
Det slutade iaf med att jag sa att Elin kan rida "min något svårridna fux". Blev sedan plötsligt medveten om att Varre saknade hästlicens, jag hade inga pengar på tävlingsdatabasens konto. Efteranmälan kunde inte genomföras då det inte fanns några pengar och med licensen för Varre var det samma lika. Det blev visst lite brådis då efteranmälningstiden gick ut 17/4 kl 18... Tävlingen är ju nu på söndag den 22 april.
Men tänk att allt ramlade på plats i rätt tid, allt hann bli betalt innan det blev anmälningsstopp- Nu har jag ett bekymmer dock. Jag måste hitta en ny brun tygel med mässingspännen att ersätta den som Varre klev sönder i måndags då den for äver halsen.
Varre ger man inte lång tygel utan att hålla i den. hon gör något egendomligt med nacken och vips så far tygeln i en båge. Det har hänt mig med en gång, men då klev hon aldrig på tygeln.

Men jag undrar om Elin egentligen uppskattar detta påhitt? Inget solsken i blick idag nej ;)

Snö?!? :O

... Men visst, och massor dessutom.

Stackare som redan hunnit klämma på sommarsulorna på bilarna.
Nu får man ju inte ha dubbdäck efter den 15april (tidigare var det ju 30april) vilket säkert ställt till det för många bilister denna helg -eftersom den 15:e infaller i morgon och inga däckverstäder har öppet på söndagar.
Massor av avåkningar i Stockholms län, så ska du ut och åka - kör försiktigt!
Men bara i Enköping är det torra vägar och ännu längre norrut (Falun, dit bekanta är på väg till tävling) är det sol och vackert väder.

Elin skulle ha ridit för Isabell ida 11.30, men vi fick ställa in (igen).
Det verkar gå troll i Elins dressyrlektionstider för Isabell. Vi får väl se när nästa tillfälle ges. Synd eftersom Elin verkligen behöver hjälp att komma vidare och som hon hade sett fram emot lektionen.

Tack o lov har det slutat snöa och nu droppar det friskt utanför fönstret. Nu ska ju "skiten" bort också.
Typiskt aprilväder skulle man kunna säga. Men låt oss nu hoppas att våren kommer för att stanna.


Em dyker upp och fikar med oss istallet idag. Ska bli trevligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sedan nu och hon har ännu inte sett vår Mercy. Ska bli kul att höra vad hon tycker om honom.

Sedan har vi Div2 hästdressyr på Täby Ryttarcenter med första WFRK-ekipagestartkl 17.34 -om tiderna hålls. Vet inte om jag hinner/orkar kolla nåt, det vore ju trevligt, men jag har sagt att jag ska vara hemma i hygglig tid, så jag får nog vackert hålla det :) 
Linn Rilegård
Charlotte Debong
Miccan Ericsson tävlar för laget
Jag håller tummarna och följer nog tävlingarna online :)

Här kan Du följa tävlingen "online"


vad är det som händer med oss?

Igår kom det stora portioner med hö, närmare bestämt ca 3,5ton.
Vonne och jag med respektive + Zandra pojkvän, Zandra och Elin bar dessa 231(?) balarna. Tack vare att vi var så många var det inte särskilt betungande. Värre var det kanske för Raoul och Lage som lastade ur lastbilen till höbandet. Men det gick rätt fort och smidigt ändå.

Har tänkt rätt mycket på det Vonne sa efter all höbärgning. Att glädjen i stallet verkar vara som bortblåst. Och det stämmer nog. Alla går och smågnäller på varandra, för varandra (jag är inget undantag, tjatar om att alla ska sopa efter sig och sin häst), men jag har skärpt till mig.
Alla är trötta och less på det mesta verkar det som. Det känns som om det startade med att vi ska få ridhus på gården, att hyrorna ska bli högre. Det har blivit ett stort orosmoment för somliga och för andra bara en stor längtan till det är klart. Det är aldrig någon i stallet efter kl 19 längre, ingen som orkar eller vill ta sig tid att fika. Alla har så bråttom till sitt. Det här gör ju att jag själv inte vill dröja mig kvar i stallet som jag gjorde förr. Jag har också mer bråttom hem.
Kanske är det läge för ett nytt ställe och börja om på ny kula? Bort från de negativa och ge sig själv en chans att få må bra i det man helst av allt vill göra...
Frågan är bara... Ska jag leta efter ett eget litet stall eller ska jag hitta ett stall som söker 2 nya inhysningar? vill jag flytta innan sommaren? vill jag egentligen flytta alls?
Kanske ett litet stallmöte där man får får säga vad man känner istället för vad som måste göras?

Gillar googles tema idag :-) kunde inte lå...

muybridge12-hp (MMS)

Gillar googles tema idag :-) kunde inte låta bli den...


Glad påsk!


i dag är det skärtorsdagen...

... eller som min make lite skämtsamt brukar säga... Finnarnas nationaldag ;)

Tidig på jobbet = gå hem tidigare, vilket jag gjorde. Kl 11.20 checkade jag ut till förmån för en långhelg.
 Så underbart.
Kvasten blev stående... den går så sällan och underhållet på den kan jag säga har varit obefintligt.
red istället en mycket fin och trevlig Varre idag. Mycket nöjd med dagens ridning :)

Hockey och boken "Eldvittnet" av Kepler sköljdes ner med ett glas vin, sedan sov jag gott i soffan. I morgon bitti ska jag släppa ut hästar i snöstorm(?) men hö kommer det inget, det har vi lagt om till onsdgas eftermiddag/kväll. Kanske lika bra...

God natt!

4april

Morgonfodringen och utsläpp av hästarna är klart. Tog en sovmorgon och satte telefonen på 05.30

Nu sitter jag här och äter frukost. Kl 9 ska jag vara hos min naprapat igen. Vet inte om jag skulle våga säga att ryggen kommer att bli helt bra efter denna gång, men jag hoppas - det kostar ju en del och kompa ut tid för ryggproblem är inte lika kul som för att bara vara ledig träna (vilket jag iofs inte gjort på länge, men ändå).
Mina övningar har jag gjort, minst en gång om dagen men ändå har jag fortfarande besvär på vänster sida (den svaga) och jag tror ju att alla ryttare har problem ( mer eller mindre) med sin svaga sida och då hjälper det ju inte särskilt att låta bli strechen.

Jag hittade lite enkla strech och träningsprogram på svenska ridsportsförbundet hemsida (häst och ryttare - träning för ryttare)

Försökte få in dem som bilder... Manack vad sudddigt det blev av att göra om PDF till JPG... Ni får länkarna istället :)

http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_686/ImageVaultHandler.aspx

http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_683/ImageVaultHandler.aspx

Men här kommer en bra bild på en strech som jag tycker är bra, enkel att göra, man behöver ju inte krypa ner på ett skitigt stallgolv. Varför inte på tunnelbanan - fungerar nog utmärkt ;)

 
Nu ska jag duscha och åka...

första april

... och jag tror inte att jag blivit lurad, men säker kan man ju aldrig vara :O

Försökte mig på ett "röj" här hemma, men det slutade bara med att Gubben dammsög, jag städade toaletten nere. Tvättade och vek ihop massor, men det är lika fullt som vanlilgt på biljardbordet igen -märkligt!

I morgonbitti  dag ska Sandra tillsammans med Jeff och Camilla vara med på byggmötet som berör ridhusplanerna på gården. I och med detta så har jag nu börjat kolla på lediga stallplatser någonstans i närheten. Jobbigt och ledsamt.Vi trivs ju så bra på gården. Men tyvärr ...Min kassa klarar inte 5000kr till för att ha hästarna uppstallade och ändå inte få någonting mer för det. Likafullt måste jag åka upp och fixa ut och intag, köpa allt foder och se till att det kommer på plats, köpa strö och se till att även det kommer på plats, bära vatten och mocka...  Dyrt, alldeles för dyrt för oss. Letar med ljus o lykta efter ett trevligt stall inte så långt bort och som har en ridbana till inte allt för hög peng. Tittar på allt just nu känner jag.

Försöker intala mig själv att det kanske inte är av ondo att byta stall det kasnke rent av kan komma någonting riktogt bra ur det. Vill bara komma till ett ställe där mina hästar får gå tillsammans coh att det finns ett trevligt sommarbete, bättre än det vi haft på Ängsholmen lär väl bli svårt att hitta.


RSS 2.0