fredag...

...äntligen!

imorgon fyller min herr son 24år, undrar vad han önskar sig?
Tål att tänkas på...
idag är Elin hästfri. Vilket innebär att jag ensam ska tömma det sista vi har kvar på loftet på Rydbo och ta hand om hästarna. Hur kunde jag gå med på det? :-o
Inget ont som inte för något gott med sig... jag får göra det i min takt och förhoppningsvis får jag träffa Vonne - om hon är kvar vid 16tiden...
allt för nu :-)

hovis...

... dvs Hasse kom till Varre idag. "rita en karta , så att jag hittar" det bad han mig om då vi skulle träffas för Mercys tappsko i förra veckan. Men idag visade det sig att han. visst varit ut till Frösvik, Visserligen för mer än13år sedan då "hästhäxan" (?) hade stallet Varre är lite mjuk i sulan så han rekommenderade inte att lägga på sulor bak... fram fick han montera på den dock.
Pia tipsade om polarpads. Avtagbara. snösulor . för att undvika tryck på hästens sula. Bilden har jag hämtat från polarpads hemsida. http://www.polarpad.se/ sulorna köper man i par o Täby stall & foder kostar de 229kr.Kan detta vara någonting. som säljs på globen horse show?
Vi ska ju dit på söndag ... vi är Elin, Zandra, Vonne och jag -med flera tusen andra hästnördar :-(

idag - för några år sedan...

föddes min mamma. Idag är det stora grattisdagen. Nu är det dessvärre så att mamma tog pappa med sig flydde till främmande land.

stort, stort grattis på födelsedagen mamma! jag hoppas att din dag varit toppen!På bilden tillsammans med pappa o stora syster Monica

wow!

Somnade ca 00.30 o kände mig som en inlagd sill då jag vaknade i morse. Men det var precis just då klockan ringde...
Nu, kära ni, sitter jag på tåget. känns avigt att inte åka o fodra o släppa ut hästarna på morgonen men det är helt klart någonting jag kommer att vänja mig vid... ungefär som Vonne :-)
försökte mig på några bilder med mobilen igår kväll. Jag är som bekant inte någon bra fotograf o jag fixar inte att rotera de bilder som blev bäst. Ni får hålla tillgodo med denna på Varre:-)plupp...

... så var den här dagen slut.
Vart tog den vägen?
Det låter kanske märkligt för många, men jag gillar måndagar.Jag känne mig faktiskt rätt så pigg. Skönt att vara först på jobbet, för alla andra tycker att måndagar är pest... Så ser det ut just nu. Det kanske hinner ändra sig. Eller så bestämmer man sig bara för att gilla måndagar, torsdagar eller vilken dag man vill så blir det en bra dag - kan det vara så enkelt?
 
Stallet då?
Hästarna verkar ta nya placeet med ro. Skönt att inte ha maten precis utanför boxarna, då slipper vi kriga om påsarnas innehåll. Hö och halm att mumsa på gör att de dessutom verkar mer nöjda och avslappnade. Det kan verkligen bli bra et här :)
 
Det blev ridbanan - idag igen. La fram lite förhöjda bommar som vi travade över.  Varre jobbade bitvis helt underbart, visst i korta stunder, men så mycket ridkänsla som jag fick idag har jag inte haft på mycket länge.
I morgon är planerna på att rida ut ... Vi får se hur långt vi kan ta oss utan att rida vilse i mörkret, för jag lovar att när det är mörkt- är det verkligen mörkt.
 
 Oj detta korta inlägg har tagit väldigt lång tid att skriva, känner mig lite ofokuserad. Kanske lika bra att knyta ihop säcken för idag.
Jag säger som så många andra gamla tanter " det är en dag i morgon också"...
Nattis!
 

hoppsan Kerstin...

... Det står alla fritt att välja om man vill läsa min blogg eller inte...
Detta är min blogg, med mina egna, högst egna, personliga funderingar och åsikter -och ingen annans.
Ge sjutton i att tolka in saker som du inte förstår... Jag skriver om mina upplevelser inte hur andra ska tolka det jag upplevt. 
 
Gillar man inte det jag skriver behöver man heller inte göra sig besväret att läsa vidare...
Givetvis får man kommentera och diskutera om man känner behov av det,  men göm dig inte bakom någon annan - stå för din åsikt precis som jag. Ta heller inte på dig ansvaret att skriva för någon annan eller för en grupp människor, låt var och en komma till tals.
 
( Mestadels skriver jag ju rätt oseriösa inlägg så vad finns det att triggas av?)
 
 
 

nu har jag en sådan lust

... att skriva om hur arg jag just blev. Men jag sätter tand för tunga denna gång...

Istället ska jag berätta om att hästarna nu sovit sin första natt på Frösvik... de har haft sin första hagdag på Frösvik o allt är precis så toppen som jag hade hoppats på :-)
Vonne o Zandra hjälpte till. med lite transport av. grejor o Zandra utryckte sig precis så som Elin gissade att hon skulle göra... att vi verkligen hamnat på landet... :-)

Jag vet fler hästar o hästägare som hade gillat att ha sina hästar här. Men jag tror faktiskt invd att stallägaren vill ha fler hyresgäster...

Idag blev det ridning på ridbanan. Elin valde att ha Mercy på dubbellina o han var så fantastiskt fin. Varre var spänd som tusan, men det får anses okey att hon ändå taggade ner innan vi gick av ridbanan. Det är ju alltid en första gång för allt :-)
Inga bilder :-( ... men är det någon som är förvånad?

kram!

morgon, morgon

Idag hade jag morgonutsläpp, dock inte morgonfodring - den hade Vonne. Det hade jag ingen koll på förrän jag i det närmaste krockade med henne i stallgången...
Då jag fått alla hästarna i detta gräsliga beckmörker kl 06.10 befann sig Rydbos "hunk" vid sin grävmaskin. Han bokstavligen lös upp min tillvaro med skarplysen på grävmaskinen. Som vanligt lämnar han mig företräde med hästarna. Han ska iaf förflytta sin stora maskin o i skopan lastar han lite grejor o rullar förbi hagen där hästarna går. Till en början står alla 5 o blänger. Men om en av den får för sig att det är läskigt så tycker resten samma sak. En snabb förflyttning bort från det läskiga o det verkar ju sunt.... Men varför i hela friden vänder de tillbaka till det läskiga o ställer sig o blänger igen? Man kan ju nästan tro att de gillar att bli skrämda. Hästar är nyfikna och flyr gärna undan faran, egentligen en rätt konstig kombination. Det är rätt intressant att se hur de agerar.

Dagens morgonutsläpp var iaf det sista på Rydbo för denna gång. Imorgon bär det iväg till Frösvik :-)

söndag o bara hästar...

sovmorgon... gick väl sådär... Elin ställ o tränade på njoy tillsammans med Fabbe.... Raoul drog till skogs med hunden o jag stack iväg till Fornboda för att kolla på Lill-Elin o Micka de skulle rida en träningstävling som kallas pay & jump... tidsfördrivet blev nästan 4h långt... men trevligt var det :-) sedan skulle de egna hästarna in o göras iordning för... hemma vid 18.30....
av middag kollade en stund på tv ... o somnade :-o


Elin o Caramell ...
men var tog bilderna på Mickan o Gullan vägen?

Det var länge sedan...

... som jag och Vonne red tillsammans...
Men det gjorde vi igår... Inte helt utan sorg förstås. För som Vonne uttryckte det häromdagen " vi ska ju aldrig mer rida tillsammans"-- Jo men visst brast jag i tårar då och gör fortfarande. Lite sorg är det allt att lämna Rydbo och goda vänner. Vi skulle ha gjort någonting åt den situation som uppstått istället för att fly... men jag är så jävulusiskt dålig på fäktning,jag valde att till flykten... Allt med blandade känslor... Men jag tror att det föds någonting gott ur att fatta beslut.
 
Ridturen var iaf fantastisk. vonne lånade Sandras Pepci som på vägen hem mot stallet blev så mjuk och lösgjord. Vonne hade aldrig kännt honom i rörelse som han var då. OCh jag har aldrig sett honom så avslappnad och mjuk i kroppen. Vonne fick mersmak - tack o lov.... Hästar är ju livet :)
 
 
Min vän och jag hand i hand <3
 

sett på TV...

...någon mer än jag som nästintill höll på att kräkas då SVT1 visade historieätarna?
Erik Haag skulle äta ett tupphuvud.... min middag bestående av lax kändes som om den skulle komma i retur. Bortsett från detta var det riktigt underhållande o faktiskt lite lärorikt. Snacka om en annorlunda kostym-matresa , för de är klädda i tidsenliga kläder. kvällens program handlade om maten, krigen, äran, kläderna i /för alla stånden... adel, präster, borgare o bönder på 1600-talet. Ser fram emot nästa veckas resa i tiden.

usch, fy o bläää...

önskar att jag inte gått ur sängen... åtgärdar detta med att sur som ättika gå o lägga mig nu...
ingen lunchpromenad
kom iväg för sent ifrån jobbet vilket jag upptäcker då Elin ringer 15.10.... stressa för att ta in hästarna...
Mercy har tappat höger framsko
Mercy fastnar i Varres boxdörr, han klarar sig undan med förskräckelsen, men dörrjäveln blev skev...
ridningen gick åt helvete... Ibland undrar jag verkligen vad det är jag håller på med, jag kan ju för fan inte rida ... (idag var en sån dag)
.... sedan lägger vi på 10grader varmt, lite blåst o regn...
hade det varit i juli skulle man envist gå i shorts o linne... nåja i sommarskor i vart fall.... men nu står det november i almanackan... jag går i vinterjackan -för den måste man ha på här års -behöver jag säga att jag svettas?
vädret är lika sjukt som mitt humör....
på resande fot.:/

det måste vara hemskt trist för er, några få återkommande läsare, att ständigt mötas av texten att jag är på Roslagsbanan/ tunnelbanan eller "äntligen på väg hem" .
Men mer spännande än så är inte mitt inrutade liv. Ibland skiner solen o nån enstaka gång har jag något roligt att berätta om hästarna.... Igår pdf Elin lektion för Isabelle... igår krävde instruktören lite mer än hon gjort tidigare...Isabelle tycker att dagens ungdom saknar muskler och jag är benägen att hålla med ( för jag är ju 44 o har jättemycket muskler :-o ) . Elin fick ytterligare tips o trix för att komma ytterligare framåt. Igår bestämde vi oss för att försöka ta oss hela vägen fram till 5års championatets final på Flyinge...:-) Isabelle säger att han är en jättefin häst som kommer att bli kanon. kanske lite tajt med tid för att få honom tillräckligt balanserad för klockrena enkla byten, Men programmet är väldigt enkelt för övrigt....
igår var våran "storponny" riktigt, riktigt fin trots den tunga o blöta ridbanan.

Morningstar...

... shine Bright like a diamond...
vackert men ack så svalt. tidig morgon i stallet o nu på snabbtåget mot östra station... sitter i en av de nya vagnarna som har på o avstigning även på mitten, men visst vore det toppen om de även fungerade?
nu avstigning för samtliga, tåget vänder :-P

åååh....

han pratar franska... det låter så vackert .... synd att jag ingenting förstår...
Det är verkligen inte ofta man hör någon tala franska på tunnelbanan - alla andra möjliga och omöjliga språk men nästan aldrig franska....

Planering...

...av flyttlasset...
 
Trodde väl aldrig att v hade så mycket grejor och vi har ännu så länge bara stökat ur lite på loftet...
Vi har massor kvar att gå igenom... Undrar vad jag ska göra med min fina foderlåda som Raoul snickrade ihop till Gulliver, då vi hade en paus från RRF och stod inne hos Mie? Den tar ju lite plats... Kanske kan jag ha den hemma med hästpryttlar i?
Lyckades få ihop två stycken blå IKEA-kassar med sopor. Några fler blå IKEA-kassar med spara-grejor.
Sopade ur allt hö-spill och la ut i hagen -det blev ett par kg. Toppade med 6 kg höensilage så att alla hästarna kunde få smaka.
 
From igår delar nu även Caramell hage med Varre, Mercy, Berra och Gullan.
Gullan verkar vara den som har störst besvär med att hålla Caramell på avstånd, vilket jag skulle gissa bero på att hon är lägst i rang av "ursprungsgruppen". Det kommer att lägga sig snart.
Snart flyttar vi dessutom, det kommer helt naturligt att bli en ny gruppsammansättning.
Caramell stod och "ropade" på sin gamla flock längst ned i hagen medan de andra gick en bit därifrån och fullständigt ignorerade hans separation... Nu ska man inte lägga mänskliga tankar till sina hästar... Men visst känns det lite taskigt...
 
 

Nu ska jag få ny header :)

Elin <3 Mitt barn, har en bild på Varre som hon tycker att jag ska ha som ny header... Jag tror inte att hon gillar den jag har :O
 
Den gamla kommer nu bara att finnas kvar i detta inlägg...
 
 
Say bye, bye :)

Anna...

....  Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban, 
Regnet öser ner över fur och gran 
Regnet droppar på taken.
Endast Anna är vaken....
Ja ungefär så har vi det här hemma...
 
Jag har fått sova - lite förvånande är det ju att det till slut gick att somna bredvid en jättetrött man. Vaknade vid 5 av att ryggen gjorde ont. Sedan dess har jag inte sovit.
Kollat Facebook och grattat Liese som fyller år idag, kollat bankerna. Påbörjat ett nytt sparande ( till vilken nytta när man har häst?) men det är ett gott försök iaf...
Frukostdags -för nu börjar jag att bli hungrig...
 
 
Elin och vår älskade och saknade Gulliver, får stå för bilden "regn" idag. Det är ett år sedan (lite drygt) som bilden togs. Vi var på Runsten och jä...r  vad det regnade den dagen. Elin och Gulliver debuterade i FT...
 
 

ojoj...

bredvid mig i sängen är det en som sover tungt... En hemkommen Afrikaresenär ligger här o drar drar stock efter stock...
alarmet hör av sig 7.30 för att släppa ut hästarna.
Någonstans kommer jag att kunna sova men jag tror tyvärr inte att det blir bredvid min make i natt. Gästrummet på övervåningen kanske?
nattis!

om 6h o 42minuter...

....går alarmet som säger... upp o hoppa... morgonfodra o släppa ut hästarna.

förmodligen är det väl meningslöst att ens försöka mig på ett blogginlägg med appen, den verkar ju bara fungera när den vill.

Idag fick pållan vila... jag var lite för trött o sen tycker jag det är lite taskigt mot hunden som får följa med men inte följa med, om du förstår vad jag menar. Elin red på ridbanan... eller ska man kalla det för simma i bassängen? Träffade Linda Ö som för lektion för Rebecca på Mickans häst "Bella". det var länge sedan.
hämtade ut det stora paketet från Börjes och blev med ens 2600kr fattigare. Men äntligen kan Elin kasta de gamla uttjänta. De nya stövlarna satt riktigt bra enligt Elin... -toppen! :-)

på tåget igen....

... Roslagsbanan 15.05 mot Åkersberga... här sitter jag med någon som druckit sin lunch idag o en annan som luktar askkopp... önskar så att jag tagit bilen till jobbet i morse...

gud på trist....

ingen av mina favvobloggar har gjort någon uppdatering som jag kan läsa nu då jag sitter på tåget :-(
vad ska jag då hitta på? Facebook börjar bli aningens trist. funderar faktiskt på att koppla bort mig från den, kommer man att vara saknad? - tror inte det!... jag verkar iaf ha några regelbundna lärare. har jag er på Facebook? Tappar man kontakten med folk på allvar eller är det bara vad man är rädd för?
-o sen alla dessa "gilla om...." vedervärdigt! "ogilla"

sammanfattning-

-en som jag gjorde igår kväll åt visst blogg.se-appen upp, det gick tydligen inte att ansluta till blogg.se.
Synd att appen verkar fungera så himla dåligt.
 
I går blev det en promenad med hästarna och hunden. Elin och jag snygga i refelxer upp till öronen. Fy katten vad mörkt det är nu...
Anledingen till att vi valde promenad var att Louise skulle komma och vaccinera hästarna kl 19 och vi hade faktiskt inte hunnit med att rida.
Vaccination no 2 ( av 3) mot hästinfluensan på Varre. Samt vaccination no1 ( av 3) mot botulism för både Varre och Mercy. Chipp-chopp... där rök 1000 spänn igen... 300 för hästinfluensan och 350 för botulismvaccinet. Nästa månad är det dags för spruta 2 och sedan i januari spruta nr 3.
Varre ska ha sin tredje spruta hästinfluensa i maj 2013 sedan ska de ha en spruta varje år...
 
Men nu är det morgon. Frukost intages. Snart en promenad med vovve och sedan jobb. Inget utsläpp av hästarna idag, känns nästan som lite sovmorgon :O Däremot intag vilket gör att jag måste rusa tidigare från jobbet.
 
Ha en bra dag kära du, som läser detta :)
 

tack! :-)
Då var det god morgon ...igen :)

Stallet avklarat,
hunnit med det mesta sånär som på höpåsarna... men de fixar vi lätt i eftermiddag.
 
Sovit lite oroligt i natt. Jag gör alltid det när Raoul reser till SA... men bara resenätterna, sedan sover jag som en stock.
 
Sitter o funderar över rätt mycket nu. Tankar som jag egentligen inte har tid med att lägga ner här i bloggen just nu... Det är mitt förståndiga barns fel... Inget illa, bara lite djupare funderingar om vad man egentligen borde ta tag i.
För som hon uttryckte sig " Alla borde egentligen gå och prata med en coach - inte för att man upplever att man har några stora problem, utan för att alla borde kunna bli en bättre människa - medmänniska"... Är det normalt att en stundande 17åring uttrycker sig på det viset? ( misstänker dock starkt att det var en välriktad spark till... mig?) ;)
Tänkt mycket på det sedan vi åkte hem igår och visst tusan har hon rätt. Jag tror att vi alla behöver lite insikt om varför man reagerar på ett visst sätt i vissa situationer - inte minst jag. Jag har lätt att känna mig kliven på och utnyttjad fastän det kanske inte allid är så. Och om jag ( som vid stallmötet igår tex) säger att min närvaro inte känns aktuell (snacka ihop sig om framtiden då jag inte längre är kvar i stallet) känns det som om jag smiter - varför då?
Nåja... Dessa tankar får stanna där just nu... Jag måste göra mig klar och åka till jobbet.
CU!
 
 

natti-natti!

...super-duper-trött...
Vet inte riktigt hur jag ska klara av denna veckan. Bytt pass med Eja idag, så det blev morgonfodring o utsläpp av hästar. Lika blir det i morgon o på torsdag. känner mig sedan mörbultad. Raoul åkte till SA idag o blir borta till lördag, nån gång mitt på dan. så nu är det hunden, katten, två hästar, matlagning och toppa det med jobb. Jag får bekänna färg helt enkelt. Tur att Elin ändå är hemma :-)
Nä, måste knyta ihop påsen för idag. klockan påminner mig i morgon 04.50 om att det finns 14 matglada hästar, som måste få mat innan 4 av dem får gå ut.
-Nattis!

god morgon

sitter o väntar på Elin för att åka till stallet o morgonfodra. hon verkar lite trött o seg, men så kom hon ju hem sent i natt också.
jag är också trött o seg. somnade på soffan (som vanligt) redan vid 21-tiden igår. kvicknade till vid 23 då jag stupade i säng.
idag vet jag inte vad dagen har att erbjuda... kanske blir det ett biobesök, hörde av mina arbetskamrater att nya James Bond-filmen skulle vara riktigt bra.

RSS 2.0