Fredag o rastlösheten sätter in

Elin fixade hästarna.
Jag åkte upp och förberedde mig på att plocka av skon på Varre, men upptäcker att hon tappat skon OCH skon på höger bak. Nu är hon alltså barfota på båda bak. Ut i hagen och leta skor, men bara en lyckades bli funnen av Elin... Hasse har bilen på service och kan inte komma förrän på tisdag. Men det gör inte så mycket. Det är bättre att hon är utan skor än att de sitter på trekvart. Då kan jag ändå rida på ridbanan och kanske, kanske på ovalbanan också.... :)

Rastlösheten består i att Elin fixat alles med hästarna, dvs allt som jag är van att göra. Detta för att hon ska på bio och äta middag med Amanda.
Raoul pratar med Pierre i Sydafrika, så högt att man skulle kunna tro att de hör varandra utan telefon. Inte argt på något sätt bara högt...
Mat då... Någon ryggbiff av älg, lite kokta grönsaker och kanske en liten potatis till, frågan är ju bara när... Undrar om jag kan grina till mig ett glas vin till maten?
Behöver vi handla något? - den ständiga frågan... och jag bestämmer mig för att det behöver vi. För jag kan inte sitta här o bränna lyse till ingen nytta.
TV i kväll får bli Let's dance... kl 20 va? sedan sover jag nog, så jag behöver inte vara rastlös så länge :)


Ha.... Titta vad lämpligt denna damp ner ...

mms_img-86635973 (MMS)

Ha.... Titta vad lämpligt denna damp ner i brevlådan :-) sträckläsning i helgen?


torsdag idag...

... och jag gör ett inlägg - mitt í veckan :O

Ryggen känns bättre - tack o lov. Femhundringarna ryker så det vore väl f*n om det inte blev något resultat.
Idag har jag första dagen helt utan diklofenak och det känns rätt ok. Ska naprapaten igen den 4april och jag hoppas att det kan vara sista gången...

Tänkte rida min häst idag, men si det gick inget vidare. Höger baksko har blivit skev och jag drog ut en söm som satt väldigt löst. SMS till hovis om det olyckliga, hoppas att han kan komma ut med kort varsel under morgondagen - typiskt är det ialla fall.

Sist jag skrev något skulle vi iväg och shoppa lite hästgrejor...Nytt schabrak till MB ett par senskydd och ett par damasker fyllde vi kassen med och vips, rusade det bort en tusing igen...

Schabraket blev ett turkost Lamisell och både senskydd och damasker är bruna...

... här ser ni modellen i schabraket och senskydden :)O så lilla Varre, (i pyamas) som är svår att ha som modell... Hon är typen som alltid är mycket finare i verkligheten.Damaskerna ser ut så här när de kommer på benet...
Igår...

 ... red jag för första gången på mycket länge. Varre och jag som sällskap till Elin och Mercy på travbanan.
Varre är för underbar, så positiv och arbetsvillig, hon borde alltid få gå, lite varje dag, Kanske någon dag med vila. Pigg som attan var hon. Men tyvärr satte min rygg käppar i hjulet för att hon verkligen skulle få sträcka ut ordentligt, dumt av mig att sitta upp, men lite härligt var det ändå. Jag ska aboslut inte klaga idag på att ryggen är totalt körd. Men jag tror ändå att lite rörelse inte kan vara av ondo, så jag ska nog rida lite idag med, försiktigt givetvis :)
Mercy skötte sig utmärkt sin första ridtur på "ovalbanan", lite lättskrämd är han. Två vändor ut på åkern blev det när det plötsligen låg en rotvälta vid sidan om banan :O.
Rådjuren (mängder av dem) brydde han sig inte alls om, trots att de skuttade precis vid sidan om och även på banan.

Jag skulle ha tagit bilder, men kom av mig alldeles - som vanligt. Fick ett par suddiga bilder i stallet som inte är något att visa.

Nu ska vi till Anderssons häst & hund för att kolla in sortementet en extra gång... Jag var ju där i fredags och införskaffade mig en vinterjacka inför nästa säsong. Lovade Camilla  (dyrt o heligt) att inte använda den i år.
Skitsnygg jacka...... eller hur :)


Uppdatering

En hel vecka har nu gått igen :O

Fick akut ont i ryggen i söndags då vi kom hem från Isabell-träningen på Boo. Jag har inte kunnat böja mig framåt och än mindre rida på en vecka. Jag har varit hos min naprapat och fått ryggen tillrättalagd och ska dit igen på tisdag. Det jävla spånet jag köpte fick Elin hjälpa mig att bära in i torsdags, tungt som fan, men jag klarade inte av att lyfta någonting.

 
Träningen lördag och söndag för Isabell gick verkligen super för Elin och Mercy.
Isabell tyckte att han kändes lite obalanserad, så träningen just nu går ut på att han ska hitta sin egen balans och att Elin gör så lite som möjligt för att hjälpa honom. För mycket stöd och hjälp att hålla balansen nu kan göra det svårare i utbildningen längre fram. Målet är en självbärande häst. Hon förklarade det väldigt pedagogiskt och jag klarar inte riktigt att återge exakt hur hon sa det.  Men om man längre fram ska utbilda hästen i att göra svårare rörelser blir det komplicerat om man dessutom ska hjälpa hästen att balansera sig.

Hästen söker alltid sin balans, om man gör så lite som möjligt kommer hästen själv att hitta sin balans.
Visst låter det enkelt?
Men det ska gudarna veta att det är det inte, man vill så gärna vara där och hjälpa till, eftersom man som människa och ryttare också ständigt söker sin balans.

Mercy var väldigt spänd på lördagen men lyckades slappna av till slut och det härliga på söndagen var att Elin kunde fortsätta där hon slutade på lördagen. detta trots att Mercy slet sig vid lastningen, kastade sig baklänges ut och satte sig på rumpan utanför trailern. han fick mindre skrapsår båda hasorna och skrapade upp ett gammalt märke på rumpan. Grimman gick sönder, men han verkade inte alls särskilt uppjagad. fick in honom i stallet, satte på honom Varres lädergrimma och lastade igen, utan dramascener, han gick på med detsamma.

Från lördagen... (långt och kan tyckas lite trist för den som inte är intresserad av hästar ;) )
 

Söndagen (ännu längre ;)  )

tvättat o rullat...

... tänkte att det var direkt nödvändigt.

Idag ska Elin till Åkersberga ch rida sin första lektion för Isabell - och på Mercy :)
Jag har bett Elin om att se lite hyfsad ut och till det hör matchande lindor och schabrak, vilket jag tvättat och och lindat upp lindor (inte nog med att jag betalar kalaset och ser till att hon kommer dit alltså)

Frågan är nu bara... Beige schabrak med beige lindor... eller vitt schabrak med vita lindor eller med mörkblå lindor som matchar den blå kanten i det vita schabraket?

Jag tror att det blir beige idag och vitt och blått i morgon. Ska ta bilder och försöka filma lite så får ni se hur de ser ut tillsammans.

Nu ska jag väl väcka odågan. Elins ska rida kl 12.30 och vi bör vara där en stund innan för uppvärmning och för att visa honom runt i ridhuset.  Det tar det en halvtimme att ta sig dit och hur lång tid det tar att få in honom i transporten idag har jag ingen aning om.


Kaos i fabriken...

Sjuk igen :(

Ska det aldrig ta slut?

Igår hade jag morgonfodring och utsläpp på schemat. Åksjuk redan på morgonen och det tog en vansinnig tid i stallet med alla pauser jag var tvungen att lägga in.
Åkte hem, la mig på soffan och pressade ner en macka för att få någonting i magen och åkte till jobbet. Mådde som en kråka som fått benen avbitna. Så sliten och trött. Möten och nya brandkårsutryckningar och ett nytt ekonomisystem som inte fungerar.Misstänkte ett tag magkatarr men så när huvudvärken kom gick jag, Detta straxt innan kl 15.
Anledningen till att jag plågade mig igenom en nästan full arbetsdag var att jag skulle träffa Frida för att skriva kontraktet på MB och betala denna juvel, 2 veckor rusade visst förbi.
Allt klart straxt efter 16 och jag skulle hem. Buss 56 segade sig fram över Kungsholmen till T-centralen. Väl framme vid centralen, som jag inte besökt på ett par år säkert, kände jag inte alls igen mig. Delvis men de hade ju stängt av de nedgångar jag var van och uppvuxen med :O... Snurraderunt och började givetvis må riktigt illa.
Kastade mig ut genom stora huvudentrén mot Vasagatan ... vandrade som en spysjuk hund, körde huvudet mellan knäna då jag kände att jag var på väg ned för räkning. Minns att en man stod och fotade med iPhone (the apple syntes väldigt tydligt) när jag satt på huk, vid en orange stor informationslåda om bygget vid centralstationen... Lyckades klara mig undan kräk och och från att svimma höll även tillbaka tårarna av total hjälplöshet. Men att inte en enda människa frågade hur det stod till. Helt otroligt att "vi" skiter i andra männsikor som vi ser mår dåligt, vart är Stockholmaren på väg kan man ju undra?
Jag kom på rätt tunnelbana och rätt tåg mot Roslags Näsby men det kändes som högsta vinsten när jag till slut nådde bilen som stodparkerad vid stationen. Sedan var det ju bara att åka hem. mellanlanda på soffan inna´n jag var tvungen att åka till stallet -igen... Elin tjurig för att hon inte fick rida, men jag tror inte att hon fattade hur dålig jag var. hon fick fixa allt medan jag låg utslagen  på golvet i stallets fikarum. Hemma straxt innan 20 och då la mig i sängen och sov för natten.
Idag sitter huvudvärken kvar och jag har småkramper i magen men de har blivit allt färre. Hoppas verkligen att jag är stor o stark i morgon....

Som ni förstår grumlades lyckan av att ha en ny pålle i familjen igen av gårdagens illamående, huvudvärkoch svimningsattacker, men vi är jätteglada över att han nu är vår kille.
Må alla olyckskorpar hålla sig undan och bara vara glada över att vi köpt häst, trots sina rätt unga och outbildade år.
Jag lovar att höra av mig om jag/vi behöver goda råd :)

På lördag och söndag ska vi till Åkersberga med unge herrn och Elin ska rida för Isabell...
Så får vi se om ekipaget trivs med Isabell och Isabell med ekipaget :)Vi har bestämt...

,,, Fast det känns mest som om det är jag som gjort det...

VI har iaf bestämt oss för att behålla den underbara Mercy Baku... äk Mercy och MB:)

Och redan nu till helgen ska honfå drilla honom i två dagar för Isabell Lowther. Tanken var att Elin skulle rida lektion på torsdag, men så dök detta tillfälle upp istället.  Spännande ...

Igår red vi en pyttestund på ridbanan. Varre kändes toppen, men då vi intekan rida MB särskilt länge så blev det inget hårdare pass för henne heller. Samtidigt som vi var på ridbanan var även Ellinor och Ebba där och de hade satt upp lite hinder. Ett räcke med plank och bom, en oxer och en "sockerbit" ( förhöjd bom). Elin och MB "hoppade" sockerbiten två gånger, Först var han skräckslagen och verkligen vägrade gå över, men han är så övertalningsbar så det är helt underbart, inga stora scener och inget drama, så "plupp" så var han över.
Idag är det planderad vila och Elin ska passa på att plugga. Jag åker upp och fixar båda pållarna inom en snar framtid... Ska bara kolla att jag inte bränt något i ugnen, vilket vore rätt typiskt när det är jag som lagar middagsmaten idag...

clinic på Nibble idag...

Idag var jag till Nibble och närvarade då Loi höll clinik i programridningsstrategi. Mycket bra,lärorikt och med ett bra eftersnack med fika.

Mental träning är tydligen det jag ska ägna mig åt. För enligt Loi blir man inte nervös om man inte tillåter sig att bli det... Hmmm... Jag ska verkligen läsa igenom hennes anteckningar från en föreläsning i ämnet, dock inte just nu. Upptäcker att klockan passerat 00 och att det nu redan är måndag :O... Var i hela friden tar dagarna vägen?

Lånar bild på Loi från hennes blogg :)


Å hur blev det nu då?

... Jag är verkligen ledsen över denna till synes dissade bloggen... lediga dag
Men Ni undrar säkert över hur tisdagens besiktning av Lillen gick... eller inte...
Oavsett vilket tänker jag nu berätta det.

Det gick bra...

Nu står han i stallet på prov i 2 veckor...
Ihopsläppet med Varre och Didden gick så himla lugnt och städat att man lätt kunnat tro att de gått tillsammans i flera år :) Känns riktigt, riktigt bra.

Lite bilder på den unge Herrn...
Hälsar på stallkatten Kalle

Innan sanering i fredags...

Mercy med det fina täcket Elin drog som vinst på årsmötet för klubbenSynd att bilden blev lite suddig...

RSS 2.0