Värsta kollektivåkaren ;O

haha... det är det nog många som inte trodde om mig. Men idag ska jag införskaffa mig ett 30dagars-kort (heter de verkligen så numer?)... på den tiden då jag var betydligt mer van pendlare kallades de för månadsmärke ;) och det är väl en si sådär 16-17 år sedan... hu jeda mig vad tiden går fort (återigen).

Men det tar ju verkligen inte alls lång tid... Det här berättade SLs reseplanerare för mig...







Men håll med om att det inte är ekonomiskt försvarbart att ta bilen, varken för miljö, tid eller privatekonomi...
Att bilen har miljlpåverkan vet vi ju redan... Men rent privatekonomiskt skulle det kosta 40kr i vägtullar/dag parkering omkring 270krdag... bensin dessa 2*2mil in till city ca 100kr/dag... Pengar det finns att spara, det är då säkert. Ett busskort (?)30 dgr kostar 690kr... Nackdelen, dock, med kollektivtrafiken är ju naturligtvis att det är så in i fullkorn trångt på tåg, t-bana och bussar, är alla halvsjuka (smittsamma) människor som inte har vett om att stanna hemma utan smittar ner en hel t-banevagn med sina hostningar och nysningar.  Folk är ju ändå rätt fräscha på morgonkulan... men tänk dig, en varm sommardag och att hamna brevid en svettig karl med svettringar stora som forntida LP-skivor under armarna...
Jag får göra som japanerna... munskydd på! fast de har väl munnskyddet på för att slippa alla luftföroreningar(?) Hur som helst oavsett vilket så bör det ju skydda mot smitta och att smitta och så bör de väl hjälpa till att sortera bort denvärsta lukten?

Kommentarer
Postat av: Vonne

Ha en bra dag på jobbet då! :)

2010-11-19 @ 09:05:32
URL: http://vonnes.blogg.se/
Postat av: lillasyster-yster Sara

Lycka till på jobbets första dag!



Och jag skulle absolut ta fördelarna med kollektivtrafiken och glömma de negativa ;)

(tills man blir sjuk)

2010-11-19 @ 09:43:34
URL: http://http:/vogelberga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0