Lördagens debutant i Fälttävlan

Har ju helt glömt av att rapportera... Eller kanske inte glömt, bara inte orkat...

Debuten är gjord och de var jätteduktiga i ösregn. Allt var blött, genomblött. Gräsbrodd till terrängen fick jag köpa nya för att de små gräsbrodden vi hade broddat med inte skulle räcka till.
Det känns som en hel vetenskap vilka brodd man ska ha på olika typer av underlag... Kanske kommer jag att kunna det efter lite övning.

Well... dressyren var jättefin trots kort framriding, hela 67,5%, banhoppningen felfri och efter dessa två första moment låg Elin och Gulliver som delad 2:a.
Sedan blev det en lång väntan på terrängmomentet. Elins klass startade kl 15. Ett stopp på hinder nr 2 och många tidsstraff blev det då hon red in i mål 59sek långsammare än optimaltiden.
De hamnade på en 16e-plats som var en väldigt bra prestation, de första starterna ska vara roliga och stimulerande för både häst och ryttare. Det måste vara en positiv upplevelse för att göra båda säkrare i terrängen. Jag är glad att hon inte pressade varken sig själv eller Gulliver på det plaskblöta underlag som tävlingen gick på.

Här kommer en liten mobil-bild från framridningen till terrängen, vädret inspirerade inte direkt fotografen i mig.




just det... för den oinvigde... Brodd! :)

akutlåda
Bild från www.therealhorseshop.se
En ridsportsbutik i Enköping som specialiserat sig på fältävlansutrustning.

Kommentarer
Postat av: Sara L

Hihi det är en hel vetenskap att brodda rätt! Men man lär sig sen sitter det i ryggmärgen! Jag har väl broddar typ en miljon gånger, haha

2011-08-24 @ 22:48:27
URL: http://saralunds.blogg.se/
Postat av: Åsa K

Vad hilma duktiga dom är!

2011-08-25 @ 10:00:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0