Tävlingsrapport Hufvudsta Ridklubb 7maj

... det gick väl som det gick :)

Inte bra men bättre än på Botkyrka.

Starten var väl inte den bästa. Varre in i en trailer INNAN hage och kissa... Gissa hur lång tid det tog?

... för dig som inte vill gissa kan jag berätta att det tog närmare 50minuter innan hon slutligen stod inlastad... och direkt efter att jag stängt baklemmen, kissade hon så att det rann ut efter sidan av trailern. Det känns lite grymt att inte ge henne ett kisstillfälle tidigt på morgonen innan avfärd... Jag måste grunna på en lösning för hennes skull. Rasta henne som en hund fungerar inte, det har jag nämligen redan provat.

Nåväl... väl framme på Hufvudsta RK gick nr 23 in på banan då jag var och startanmälde mig. Tur att jag lastat Varre med sadel och träns. det vara bara att plocka ur henne, linda av BoT, byta om till tävlingsstassen och sitta upp.
Fick henne aldrig riktigt loss i sidorna. Nervös som attan och därmed stel och inte särkilt följsam på framridningen. Liese som också tävlar för världens bästa ridklubb - Waxholm ;) försökte hjälpa mig, men hon hade ju sin framridning att tänka på. Bitvis gick det bra, men de stunderna var alldeles för korta och jag mäktar inte riktigt med denna stora fantastiska fux alla gånger. Men jag vet ju att vi kan för i onsdags gck hon så fantastiskt bra på träningen för Rebecca. Undrar varför jag inte klarar att få till det vid tävling... Men det kanske kommer :)

Idag lyckades vi höja oss med 6 %... inte illa...MEN det är ju som sagt en bedömningssport... det säger egentligen inte så mycket...
Omdömet:
" En trevlig häst med jämn takt, men som behöver komma ihop i sin form och vara mer lösgjord för högre betyg"
Detta vet jag sedan tidigare... frågan är ju bara --- hur kommer jag dit på tävlingsdagen?

Inga bilder, ingen videofilm... jag åkte ju solo :)
Men en man som jag red förbi, då vi värmde upp, sa att jag hade en vädligt vacker häst och att jag var väldigt fin också :)

Nästa helg... samma program på Högvretenden 15:e, dagen efter div3 ponnyhoppningen på Roo gård :)

Kommentarer
Postat av: Vonne

Det är ju mer nerver på tävling, på träning kan du säkert slappna av på ett annat sätt. Tufft att du ändå tävlar, det blir säkert bättre och bättre :)



Sv på kommentar: Jovisst jag blir jätte ledsen när Flisan gör så där. Men mest lider jag nog av frustrationen och ensamheten i min rädsla att rida henne. Hoppas det blir bättre IGEN då Zandra kommer hem och kan hänga med mig ut. Jag har inte givit upp, när Zandra rider är hon hur fin sm helst. Kram

2011-05-08 @ 09:25:29
URL: http://vonnes.blogg.se/
Postat av: Sara

Underbart med komplimanger :D kanske var du lite mallig efter det och att det var därför du inte fick loss henne i sidorna ;)

Man kan ju få ha NÅGOT att skylla på menar jag ;)



Men kul att du höjde 6% iaf -gör tummen upp-



Kram

2011-05-09 @ 10:08:58
URL: http://vogelberga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0