eftermiddagen... (igår givetvis)

... Blev inte alls vad jag hade planerat... - Ridning uteblev...
 
Kom till stallet och var alldeles på tok för dåligt klädd.  Fastän vi nu är mitten av november har jag inte behövt vara vinterklädd än. Men igår kändes det. Kylan kröp liksom och la sig platt på skinnet. Detta trots en flanellskjirta, en tunn skaljacka med en väst utanpå och sedan ytterligare en skaljacka. Jo det har räckt  att ha på sig - ända fram till igår... Brrr... Jag längtade bara hem till  en varm dusch, till utlovad Tunisisk Ojja *, till soffan och kanske, om min älskade make hade tänt en brasa (Ojjan var på gång då jag kom hem men någon brasa fanns där inte).
 
Varre fick en rykt och massage med lite uppmjukningsövningar för de gamla stela lederna (fastän vi inte skulle rida).
Mercy fick även han en rykt och bakbenen lindade med Back On Track.
Han vänder betydligt bättre  åt vänster än tidigare. Han stöpplar inte alls runt, utan gör bara en lätt markering. Lika då jag backar honom. Tidigare har han liksom hoppat till för att avlasta sitt vänstra bakben, så var det inte alls igår. Det verkar som om han långsamt blir bättre och bättre - det ser hoppfullt ut. Men ännu så länge är det vila som han (även jag) får stå ut med och lindade ben till natten. Detta med lindade ben verkar han inte alls ha någonting emot. Helt oberörd (märkliga häst). Han sprätter inte med bakbenen som Varre gör då hon har stödlindade bakben. Mercy bara går på - precis som vanligt.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Tunisisk Ojja (för den intresserade)
  • 4 medium sized eggs

  • 300ml tomato passata or chopped tomatoes

  • 2 bell pepper, split in half and deseeded

  • 1 teaspoon harissa, or to taste

  • A pinch of ground coriander

  • A pinch of ground cumin

  • 2 small garlic cloves, sliced

  • Olive oil

  • Crusty bread, to serve

 

Method

 

  1. Start by adding the chopped garlic and olive oil in a pan. Heat them on a lower heat until the garlic starts turning golden. Now add the tomato passata or chopped tomatoes very carefully, so as the oil does not spit and burn your hands. Stir well and let it simmer for about 10 minutes (if using passata) or 20 minutes (if using chopped tomatoes). When done, set aside.

  2. Whilst the sauce is simmering, switch on the grill on high heat and put the halved peppers underneath it skin side up. Leave them until they are charred and completely burned. Now carefully turn upside down and grill the other side for a couple of minutes. Turn off the grill and carefully take them out, let them cool slightly and peel all the burnt skin off. Now chop them in slices and then in half. Set aside.

  3. In a separate shallow frying pan, add some olive oil and the peppers. Switch the heat on medium and cook for about 2 minutes. Now add the tomato and garlic sauce, stir in the harissa and spices and cook for a few minutes.

  4. Now make 4 'holes' in the sauce and carefully crack 4 eggs in them, make sure you leave the yolk intact. Lower the heat, cover the frying pan and cook until the eggs are cooked through, just as you like them. Make sure you leave the yolk runny though.

  5. Serve hot with crusty bread and make sure you mop up all the delicious spicy sauce.

 Gjorde ett bildsök på Google och hittade denna...

Tyckte precis att det såg ut som vårat köksbord och vår järnpanna, ballt tänkte jag att det finns fler som har likadant som de serverade just Oja ur. Då jag klickar upp bilden så ser jag att det är ju vogelberga.blogspot.com som publicerat bilden :) haha...

 

 
Gott som tusan. Tortillas till gör det ännu godare dock mindre nyttigt ;) 

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, det mycket "smarrigt"

2013-11-13 @ 14:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0